Mimarlar neden hiç bir şey beğenmiyor? Buşra Al ile | Kentimi Bilirim: 4.Bölüm

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 вер 2024
  • Tifa Studio, Tasarım alanında öncü isimlerle mekan ve mimarlık konuşmak üzere bir araya geliyor. Bu seri'de, Mimarlığın güncel meseleleri, Türkiye mimarlığı üzerine değerlendirmeler, mekan sorunlarının gündelik halleri, şehir ve yaşam üzerine deneyimler gibi başlıklar konuşuluyor olacak. 4. Bölümde Mimar/ Buşra Al'ı ağırlıyoruz.
    Kentimi Bilirim programı desteklediği için DAC Istanbul @DACIstanbul 'a teşekkür ederiz.
    / dacistanbul
    Buşra Al
    2008’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.
    Eğitimine 2008-2010 yılları arasında Bilgi Üniversitesi - Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nda devam etti. 2010 yılında bitirdiği yüksek lisans programının ardından çeşitli ofislerde görev aldı. 2014 yılında PLUGOFIS’i kurdu.
    Öğrenciliği sırasında S.O.S - Akm, Archprix Türkiye’nin de aralarında bulunduğu öğrenci yarışmalarında çeşitli ödüller aldı.
    2014’ten bu yana Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı Yarışması (Eşdeğer Ödül), Adana Sucuzade Kent Meydanı Mimarı Proje Yarışması (1. Ödül), Antalya Muratpaşa Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Yarışması (2. Ödül), Uzundere Cemevi Yarışması (Mansiyon ödülü), Pamukkale Atatürk Caddesi Dönüşümü Yarışması (3. Ödül) ve Erbaa Çamlık Sosyal Merkezi Yarışması’nda (Mansiyon) ödüller alarak profesyonel yarışma hayatına devam etti.
    Çalışmalarına kurucusu olduğu PLUGOFIS’te devam etmektedir. Eşzamanlı olarak Kadir Has Üniversitesi’nde de stüdyo yürütücülüğü yapmaktadır.
    ..................................
    Tifa
    Mısırlı mimar, eğitmen ve yazar
    1994'te Mısır'da doğdu. 2013 yılında Türkiye'ye Mimarlık eğitimi almak için geldi. Lisans eğitiminin ardından 2021 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık programından yüksek lisans derecesini aldı. Ulusal ve uluslarasası ödüllere hak kazanmış Tifa, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Kentsel Tasarım Yüksek Lisans programına devam etmektedir. Hayatını eğitimci olarak sürdürmek istediği için sosyal medya üzerinde aktif biçimde öğrencilere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kitapları 100 binden fazla indirildi ve Archdaily gibi uluslarası büyük platformlarda yayınlandı. Birçok okulda onlarca seminer ve workshop verdi. Aynı zamanda kavramsal bir mimari stüdyo olan Tifa Studio'nun kurucusudur. Tifa Studio, tasarım araştırması, analizleri, diyagram oluşturma, mimari yarışmalar, markalaşma, arşivleme, mimaride temsil araçları ve kavramsal üretimler gibi çalışmalar sürdürmektedir.
    Çalışmalarını incelemek için Instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
    @tifa.studio

КОМЕНТАРІ • 3

  • @furkanunler5425
    @furkanunler5425 Рік тому +5

    hocam yine çok şey kattınız
    sizden ve tecrübelerinizden daha çok faydalanabilmek ümidiyle teşekkür ediyorum

  • @sanatkafasi
    @sanatkafasi Рік тому +1

    güzel bir seri olmuş, elinize sağlık

  • @robinw9405
    @robinw9405 Рік тому +2

    Eskiden mimarlikta goze hitap onemliydi simdi ise daha cok pratiklik ve isleyis daha on plandadir, zaten gunumuz egitiminde mimara fazla ihtiyac kalmiyor, neden derseniz prefabrik evler gelecegin pratik evleri mimarlar tarafindan degil muhendisler tarafindan yapiliyor, makine ve elektrik muhendisleri tarafindan. Makine ve elektrik muhendislerine de autocad, 3dmax benzeri programlarin egitimi veriliyor. Zaten cizim yapamayan muhendis muhendis degildir USA de.
    Buyuk goktelen projelerinde bile mimar kullanmiyorlar artik tamamen muhendislik isin icine giriyor. Siradan bir mimarlik okumus insan eger en azindan insaat muhendislik okumaz ise yuksek lisans olarak usa de bir ise yaramaz yani.