Het is nooit de bedoeling dat het klootjesvolk geld verdient aan wat dan ook . Het geld moet altijd naar de grote bedrijven toe rollen en de overheid regeld dat gewoon voor ze .
Vroeg vorig jaar een offerte, toen waren ze niet eens geinteresseerd, te druk kom over een jaar maar terug. Nu denk ik laat maar lekker zitten die bende, ik geen panelen meer.
ik zei zo'n 8 jaar geleden tegen een vriend die een huis kochte met 30 zonnepanelen, wat als iedereen nou panelen zou hebben hoe gaan de energie bedrijven dan verdienen, dan zou je moeten betalen voor je geleverde stroom. hij lachte het weg.
@@mcsignificant3923 Er zit een verschil tussen willekeurige voorspellingen en simpele natuurkundige feiten gecombineerd met de basis econmische regels. Net zoals dat ik kan voorspellen dat elke gunstige (groene) regeling gegarandeerd geklaag gaat opleveren bij de meest rijke nederlanders. Koop een EV krijg subsidies en kortingen waardoor ze jaren lang tegen zeer gunstige tarieven kunnen rijden, ontvang geklaag op het moment dat er wegenbelasting geheven gaat worden. Ooit zal er weer een regering komen die Vinex bouw gaat forceren en als dat lang genoeg duurt zullen de huizenprijzen eindelijk weer reeeler worden. Wie zal er het hardste klagen? De eigenaren van dure villa's die over de rug van jongere generaties in hun nepwinst huis wonen. Valt er iets op? Ik noem ook geen jaartal. Het zijn allemaal zeepbellen en elke zeepbel zal klappen. Het is niet een kwestie van of, maar wanneer.
Zonnepanelen vliegen hier nog al warme broodjes de deur uit hoor. Ze zijn nog nooit zo goedkoop geweest als nu. Maar het klopt dat ze voornamelijk nog met opslag en/of laders verkocht worden. 1:32 "Het is natuurlijk ook nooit de bedoeling geweest dat je energie producent gaat worden." Waarom niet? Ik zie tal van mensen hun eigen dingen produceren, en soms verkopen: Eieren, groente, fruit. Mensen vangen regenwater op. Allemaal dingen waar we veel handigere oplossingen voor hebben. Stroom is dan zo'n beetje het enige wat je kan maken van dezelfde 'kwaliteit' als een grote producent dat kan, met dezelfde hoeveelheid moeite: namelijk geen. Overigens kun je morgen ook gewoon energieleverancier worden als je wilt, en mensen contracten gaan aansmeren. Daarom hebben we er zo veel.
Vind ik ook altijd zo'n vreemde uitspraak ''was niet de bedoeling dat'' Wat is dan wel de bedoeling? En die bedoeling staat nergens in de wet omschreven.. Er stond enkel dat als je stroom terugleverde, je dan geld terug kreeg, meer niet! Of ju 2kwh of 2000kwh terugleverde maakt niet uit.
Je contract met je netbeheerder is een contract voor afname van stroom, niet voor de levering er van net als je ook geen drinkwater het terug mag pompen het waternetwerk in. Je vergelijking met je “ Eieren, groenten en fruit” klopt ook niet, Je kan dat maken en verkopen inderdaad en aanbieden waarbij geinterresseerden dit bij je kunnen kopen als de prijs goed is of er over onderhandelen. Als je vergelijking recht trekt met je stroomcontract is dat of je de supermarkt binnenloopt, je eieren daar in het schap zet en tegen de supermarkteigenaar zegt van “ ik krijg geld van je want ik heb je eieren geleverd”. Je kan morgen energieleverancier worden inderdaad en contracten verkopen, je kan echter morgen geen energieproducent worden en stroom leveren aan het stroom netwerk, dan moet je eerst een overeenkomst hebben met Tennet over de levering van electriciteit aan het netwerk of je moeten een eigen lokaal netwerk beginnen.
@@MarshallMathersthe7th Dat was toen inderdaad omdat de stroom altijd wel een waarde had en ze die stroom makkelijk konden verkopen aan je buren om je heen. Nu hebben veel meer mensen zonnepanelen en is de stroom niets waard of zelfs negatief, je hebt dus nog steeds te maken met marktwaarde van je geleverde 2 kwh of 2000 kwh.
@@PM_82Joh,verrassend he dat er met veel meer zonnepanelen meer stroom geproduceerd wordt. Dat zag niemand aankomen. En nu lekker de mensen straffen die groene stroom produceren. Want stel je voor dat op die momenten de energiemaatschappijen hun productie verlagen. Dat kan niet. Dus lekker in de tuin een stroomkachel aanzetten op zonnige dagen.
Heeft te maken met pieken en dalen, die zonnepanelen wekken 80% van het vermogen op ik de middag uren van de zomer, verder doen ze bijna niks in de winter en overige uren. Dus je hebt overbelasting op die zonnige tijden en totaal geen effect op de donkere momenten. Dat zorgt juist voor meer problemen ipv minder gezien de mensen overdag veel op werk zijn. Daarom dan ook dat de overheid stopt met salderen
Een Groen-links gekleurde reportage. Want mevrouw "is nog steeds blij". U had ook een andere gebruiker kunnen interviewen die volledig genaaid is en helemaal niet blij. Maar daar begint AT5 liever niet aan natuurlijk.
Dus ze moeten alle personen met zonnepanelen die tevreden zijn negeren net zo lang tot ze iemand gevonden hebben die zich voelt zoals u dat graag ziet ?
De enige mensen die hier echt zwaar door geraakt worden zijn de mensen met zat poen, die een grasveld vol hebben laten zetten met panelen. Geen medelijden mee.
@@PM_82De redactie mag het verhaal niet eenzijdig inkleuren door slechts 1 type mening te laten horen. Vorige week was er in Duitsland ook zo'n geval. De AFD had de verkiezingen gewonnen, we gaan nu alle tegenstanders van de AFD interviewen.
Energie had, als levensbehoefte, nooit geprivatiseerd moeten worden. Gewoon wettelijk vastgestelde prijzen zoals het altijd goed was. Dan hadden we nu geen last van idiote prijzen door overhead kosten en winstbejag van leveranciers en ook geen last van zwalkend overheidsbeleid.
Is toch ook belachelijk. Maar dat hele co2 is gewoon een trucje. Elke sekte begint altijd een verhaal over de ondergang van de wereld. En dan krijg je alles voor elkaar als je mensen je maar volgen
Nou ik voel me zwaar genaaid en ben helemaal niet tevreden. Terugverdien tijd is nu vele malen langer dan mij werd voorgehouden. Zonnepanelen hebben ook geen eeuwig leven dus ben benieuwd of ik mijn investering nog terugverdien, laat staan dat het me wat oplevert... Als ik toen wist wat ze van plan waren was ik er nooit aan begonnen.
Ik geef je op een blaadje mee, dit is protocol. Ging ook zo met grijs kenteken particulier, de motorrijtuigenbelasting en bpm vrije energie label A auto's.. En wat dacht je van asbest in de oude huizen. ''U had het kunnen weten'' is een (niet zo bekende) quote van Joop Wijn destijds.
Zonnepanelen verliezen heel langzaam iets aan vermogen. Na een jaar of 25 leveren ze nog 80% a 90% en als dat minder is dan valt dat vaak onder garantie. Daarna loopt het nog verder af en met de huidige generatie is 100 jaar opwek niet ondenkbaar. Je kan tot 2027 nog salderen als de plannen van dit kabinet doorgaan en met een beetje goed timen van je verbruik kan je zo'n 1000 kWh per jaar direct de appararen in laten gaan. Met een thuisaccu kan je dat nog 1000 kWh verhogen en alleen je overschot van de zomer kan je niet meer meenemen naar de winter zodra salderen niet meer mag. De energieleveranciers trekken 100% salderen niet meer als iedereen het doet. Een klant betaalt dan niks meer voor de stroom terwijl ze die in de nacht en winter wel duur in moeten kopen. Daarom rekenen ze nu terugleverkosten die gelijk zijn aan hun deel van de salderingsregeling, maar de 13 cent energiebelasting van de overheid steek je nog steeds in je zak. Ik ben ook teleurgesteld in de nieuwe regering. Laat ze salderen maar gewoon begrenzen tot een 1000 kWh per jaar. Dat motiveert mensen wel om te letten op de timing, geeft energieleveranciers nog wat ruimte om iets te verdienen zonder terugleverkosten en zorgt er voor dat de terugverdientijd beter voorspelbaar is. Ik heb nu heel veel zonnepanelen en voordat ik terugleverkosten moet gaan betalen komt er een kleine thuisaccu (homewizard) die de avondpiek en nacht kan overbruggen. Zo hoeft de netbeheerder het overschot niet weg te werken en de energieleverancier geen dure stroom in te kopen in de avonduren. Met de huidige prijzen en je verlaagde energierekening zijn zonnepanelen nog steeds rendabel. Maar zo eenvoudig voor te rekenen als een paar jaar geleden is het niet meer. Wie al een paar jaar zonnepanelen heeft is waarschijnlijk al uit de kosten voordat het salderen afloopt. Daarna is het nog pure winst, en dat is met 1000 kWh per jaar direct je apparaten in nog steeds een mooie besparing op de rekening. Dus controleer zelf of je gevoel terecht is of dat je alleen teleurgesteld bent in het feit dat de gouden bergen iets minder hoog zijn en verder weg liggen.
Lijkt mij meer dat je gewoon een slechte deal gemaakt hebt, op het verkeerde moment tegen een verkeerde prijs. Dat heb je overal mee. Je kan ook een huis kopen op de top van de huizenmarkt net voordat de prijzen kelderen.
@@BarthoDeGroot-jx4tm een thuisaccu groter dan 0.8 kw vermogen moet je aanmelden bij netbeheerder. Net als je zonnepanelen trouwens zodat ze weten waar ze rekening mee moeten houden voor stabiliteit van het net.
Ja en een thuisbatterij willen ze ook uit kunnen zetten heb ik ergens gelezen net als dat ze bij je zonnepanelen kunnen doen als dat een negatieve invloed heeft op het stroomnet
Heb hier 140 zonnepanelen liggen voor 50 duizend euro, en ze leveren nog steeds meer rendement dan dat ik zou beleggen in de aex beurs. Ja ik ben jaarlijks nu 2000 euro kwijt aan de leverboete, maar het is nog 6 duizend euro minder dan dat ik zonder zonnepanelen aan stroom kwijt zou zijn
Ja leuk voor jouw. Maar mensen met een huurhuis wat verduurzaam is . Kunnen ook gaan betalen voor de zonnepanelen en daarna ook nog de stroom die te veel terug word geleverd.
Het is onbegrijpelijk! Eerst stimuleren en subsidiëren en nu zijn de bezitters van zonnepanelen de boemannen van het elektriciteitsnet. Vanwege het salderen is het nog steeds interessant om terug te leveren maar zodra het salderen stopt, ga ik mijn gateway zo instellen dat er geen enkele KW het stroomnet opgaat. En eigenlijk zal iedereen dit moeten doen. Ze willen onze stroom niet, dan krijgen ze het niet!
Is dat niet echt neerlands, eerst alles zo en dan ineens weer zo , naar mijn mening is het de fout van regering met al hun zonneparken en wi d molens maar niet eens het juiste netwerk er voor hebben dat het Aan kan , zoals altijd is de burger dan weer de lul
Er moet gewoon meer geïnvesteerd worden in vernieuwing van de electriche infrastructuur. Die is nu heel hard nodig, zeker met de komst van warmtepompen en electriche voertuigen. En dus ook doe zonnepanelen, anders moet het stroom worden ingekocht. Nu wordt er voor veel onzekerheid in de markt gezorgt op deze manier, dit geldt ook voor de warmtepomp overigens.
Wow, het is echt een rollercoaster voor de zonne-energiesector! 😬 Ik snap dat ondernemers zoals Mike zich zo voelen. Het lijkt alsof de regels elke week veranderen, en dat maakt het moeilijk om nog vertrouwen te hebben in je investering. Maar het is ook interessant dat sommige mensen nog steeds blij zijn met hun zonnepanelen. Het laat me nadenken over wat duurzaamheid echt betekent. 🌞📉
De mevrouw in de video zegt het precies goed. Helaas komt het dus teveel voor dat mensen veel te veel panelen hebben en er een verdien model van hebben gemaakt en dat is niet de bedoeling. Mede hierdoor is een verzadigingspunt bereikt.
Water helpt niet lol Zelfs EV die al in de fik zijn gevlogen kunnen weer in de fik vliegen. Een verbrande EV wordt bewaard in een stortbak gevuld met water. Huis batterijen ☢️
Als het zo doorgaat komt er een moment dat de opgewekte stroom door de zonnepanelen meer geld kost, dan voor mensen zonder zonnepanelen. Denk nu maar even na wat de grondslag daarvan is 😊
Een thuisbatterij.. Ja dat klinkt nu goed, maar als genoeg mensen zo'n batterij hebben komt ook daar belasting op. Ik zou niet erin trappen, of zorg dat de thuisbatterij los staat van de meterkast zodat ze niet weten dat je er een hebt.
Met een kleine thuisbatterij gaat er minder langs de meter. Dus per definitie ga je minder belasting betalen. Het is voor de netbeheerder niet te zien wat je bespaart met zo'n batterij en dus ook niet te belasten.
Hoe mooi is het dat je als consument zoveel elektriciteit oplevert dat de energiebedrijven in problemen komen! Neem zonnepanelen vooral nu het super goedkoop is en laten we het stroomnet in Nederland anders fixen. De consument hoort vooraan te staan. En het allerbeste is nog onafhankelijk zijn van stroomprijzen en energiebedrijven
@@roepieroepie5333 ik ben het er wel mee eens, het is een ethopie maar juist nu de prijs laag is moeten consumenten vol aan de zonnepanelen, laat dat net lekker gaan en forceer de energiebedrijven maar om hun zonnepark uit te zetten. en nogmaals in mijn etopische fantasiewereld gaan ze ineens absurde bedragen rekenen om de consument te straffen waarop de consument voor een weekje alle panelen uit moet zetten, kijk die gieraards dan is omvallen. maar investering in opslag voor een probleem waar al 10 jaar op geanticipeerd wordt ho maar, het hoeft niet eens naar een batterij, gebruik het voor een energietransitie naar waterstof of van mij apart pomp je water naar boven die je 'savonds als een water generator weer omlaag laat lopen. oplossingen zat als de juiste mensen wensen te investeren in groene energie ipv lullen over groene energie
Met het geld van hun eigen burgers hebben ze zoveel elektriciteit dat ze geen twee kerncentrales hoeven te bouwen. En nu betalen mensen een boete voor het leveren van elektriciteit. Iedereen dient de panelen minimaal een maand los te koppelen van het netwerk. Geen brandstof tanken - de dieven verlaagden de prijs van benzine twee dagen lang tot € 1,66 per liter en de prijs kwam weer terug.
Volgens mijn app. 15kw uur in januarie opbrengst tegenover juni 290 kw. Tuurlijk schijnt de zon maar het zet geen zoden aan de dijk. Je hebt iets nodig wat de dip opvangt waar je van op aan kan.
Dat zou toch niet individueel moeten hoeven. Die batterij moet centraal in de wijk staan. Daar zal het ook wel naartoe gaan als het uit kan voor de netbeheerder.
Vroegers moest je in de avond en in het weekend wassen, drogen ect want dan had je daltarief omdat industrie en kantoren dan geen tot weinig stroom vroegen maar overdag, met name doordeweeks wel. Nu moeten we dat wat we overdag opwekken, moment dat eerder dus nog dure stroom was, ineens vergoeding gaan betalen. Er klopt geen reet van, in het weekend opgewekte stroom oke, dat zou idd teveel kunnen zijn dus in het weekend dan maar uit die dingen. Doordeweeks kan er onmogelijk een piek zijn overdag in overproductie.
Thuis batterij gaat hem ook niet worden. Onder aan de streep is het nog slechter. En zonnepanelen warmen de omgeving ook op. Het beste kan je gewoon een sedum dak nemen. Kan de temperatuur van je dak met 60 graden verlagen waardoor je een koeler huis krijgt. En heeft geen onderhoud nodig. Zonnepanelen zijn ook nog eens mega lelijk. Groetjes.
Ze hadden mensen wat beter moeten inlichten dat het niet zo handig is om meer panelen neer te leggen dan het jaarlijkse verbruik. In ieder geval niet meer dan twee keer. Nu zie je daken die een hele straat kunnen voorzien.
Iedereen in Nederland moest een jaar of 7 geleden 'opeens' een 'slimme' meter. Deze worden nu gebruikt om re vepalen of je moet betalen voor levering van stroom. Slim voor wie?
Hey dag Floris, ik heb dat allemaal gekocht, plus nog een zonneboiler er bovenop! Haha. Wel een verschil: mijn ev heeft een grote 'actieradius' (hoe kom je aan die term voor een ev?). Lolbroek.
Ik lever aardig terug, maar als de tijd komt dat ik moet betalen voor het terugleveren, dan gaan er wat elektrische kachels tegen het hok aan (buitenkant). Er is technologie genoeg om te zorgen dat als ik ga terugleveren die dingen gaan verwarmen. Weliswaar in de zomer, maar ja dat is toch wat ze willen...
Hetzelfde gaat nu gebeuren met warmtepompen en spouwmuur isolatie. Moet je straks extra betalen als je huis beter geïsoleerd is dan Kwalificatie C en je dus minder gas verbruikt.
Nou zeg... het is me daar toch wat! Moeten we NOG MEER betalen om het milieu te redden 🤡 .. haakt plotsklaps iedereen af! 😂😂😂😂 (ps... vraag me nog steeds af Welk Milieu ze eigenlijk bedoelen 🤔 )
IPV batterijen instaleren waar de kosten afweging niet in je voordeel ligt, kun je beter Bitcoin gaan minen, dan heb je de economische batterij die je zocht.
De netbeheerders konden dit niet aan zien komen? Aanpassen van het net horen wij ook niets van. Ze kunnen zelfs nieuwe bedrijven en woningen niet eens leveranties van stroom garanderen. Hang mij maar op in hun feestverlichting.
Dit konden ze wel aan zien komen maar helaas mogen netbeheerders pas investeren in extra capaciteit als er definitieve aanvragen zijn voor aansluitingen.
Dan zet je toch gewoon een Electrische kachel of een airco aan in de achtertuin, dan is het probleem opgelost! Lever je nooit geen stroom meer terug in de zomer😂😂😂😂
Nog een paar jaar en de accu's van de electrische autos zijn OP......kun je weer DURE Nieuwe kopen EN we zitten met een Opslagprobleem.....en mensen met een electrische auto.....ga eens fijn op vakantie met je auto....ben benieuwd of je dan nog zo blij bent met je auto. Maar "mmoi" om dit nieuws weer zo te zien....beetje bij beetje gaan de mensen zien dat we worden GENAAIT.
Sterk overdreven. Een kWh kost zo'n €0,28 waarvan €0,13 energiebelasting. De meeste energieleveranciers pakken gewoon hun €0,15 van de salderingsregeling terug omdat die kWh bij volle zon niks waard is maar in de donkere uren de hoofdprijs kost. Alleen met een dynamisch contract betaal je netto voor terugleveren als de prijs ver genoeg negatief gaat door alle zonnepanelen. Dit type contract werkt dan ook niet echt voor meeste zonnepaneel eigenaren. Alleen met een joekel van een thuisaccu of een ladende EV kan je beter uitkomen dan met een vast of variabel contract.
Dit doen ze al. Sommige grote bedrijven krijgen zelfs de vraag vanuit de netbeheerder om op te schalen. Hier krijgen ze ook fors voor betaald. Wat ze hier bedoelen gaat voornamelijk over de trafo’s in woonwijken. Deze worden overbelast omdat omvormers zorgen voor een hogere netspanning. Dit zul je ook in die desbetreffende trafo/wijk moeten oplossen.
@@Frits1975Dat is duidelijk maar zou dus betekenen dat de salderingsregeling weer terug kan komen op het moment dat die travo's verzwaard zijn? Of blijft de consument betalen terwijl de energie bedrijven er met de winst vandoor gaan?
Wat een kul verhaal weer over de terugleverkosten. Ja, je moet straks terugleverkosten betalen. Maar stroom direct gebruiken is nog altijd goedkoper omdat je daar dan geen belasting over hoeft te betalen. En na het betalen van de terugleverkosten (standaard contract) krijg je altijd nog 3 tot 4 cent netto terug voor je teruggeleverde stroom.
De bedoeling was wel dat mensen zelfstandig verantwoordelijker worden voor nationaal beleid. En ook de risicospreiding op zich namen om genoeg alternatieve energie op te weken. Mede-investeren in het maatschappelijk belang. Mede omdat men o.a. jarenlang bang was voor een oorlog met Rusland en dat nu nogal blijkt mee te vallen hoe wij onze stroomvoorziening daar niet zo van afhankelijk is, zijn de doelen deels al behaald. Daarnaast is de planning nooit goed geweest. Voor de transitie was een beter stroomnetwerk nodig. We hadden voor zonnepanelen en wind beter ons eerst kunnen richten op de kustprovincies en flevoland. Plaatselijk stroomnetwerk uitbreiden en op die plaatsen opwek en opslag goed regelen.
De planning voor het stroomnet was inderdaad niet goed, de groei van zon en wind ging te snel waardoor er te snel te veel vraag naar capaciteit is gekomen. Nadeel is dat de regels zo waren dat er eerst vraag moest komen naar aansluitcapaciteit voordat ze dit konden gaan bouwen ( hoogspanningkabels, onderstations, transformators etc ).
@@MarshallMathersthe7th Klopt maar er staat erg veel niet in de wet wat Nederland wel uitvoert als beleid. Net zoals de steun om Joegoslavie binnen te vallen, terwijl dat van geen enkele V.N. of Nato regel niet mocht. Maar het wel handig leek voor Shell om bepaalde olierafinaarderijen over te kopen omdat Belgrad er toch geen zeggenschap meer over had. Energie-oorlogen en voor wat andere bronnen worden niet gespeeld via de wet. ''Geld terugkrijgen'' was als een tijdelijk dwangmiddel bedoeld, dat was ansich wel duidelijk vanaf het begin. Hoe het verder moest wist schijnbaar niemand.
@@PM_82 Inderdaad, maar wat semi-knappe koppen hadden dat alang berekend en beter gepland kunnen hebben. Het net uitbreiden had ongeveer gelijk op moeten gaan, dan is het beter om per regio te beginnen het roer om te gooien. En niet per gemeente te gaan verplichten om met een plan te komen en wat wethoudertjes die bakkelijen over halve info. Als er een stroomvretend datacenter moet komen weten ze ineens wel wat te doen, die vergunning en bouw van energie-infra krijt men een vergunning voor binnen ong. 3 jaar. Terwijl als een netbeheerder een groot onderdeelstation ergens wil maken duurt een vergunning 7 jaar. Het licht aan hoe je de burocatie en techniek inplant.
Dan moet je in mijn ogen toch gewoon stoppen met terugleveren naar het net. Heel het probleem zit hem toch dat juist het terugleveren het probleem is op het stroomnet. Houdt dan als zonnepaneel eigenaar de stroom voor je eigen huis. Ook ben ik van mening dat je gewoon niet hele straten vol had moeten leggen. Zo is er nooit een goede verdeling. Ik ben van mening dat als je een mooie verdeling had gehad over waar je wel en geen zonnepanelen gaat plaatsen dat je echt geen probleem op het net had gehad. Nu laat je mensen zelf kiezen wat volgens mij al fout is geweest. En op nieuwbouwwoningen liggen ze standaard gewoon op. Maar ik zou sowieso stoppen met terugleveren want dat is juist het probleem
1:29 terug naar de net? Leg uit uit hoe aub, duidelijk dat deze mensen geen idee hebben hoe dit werkt. Als je het niet direkt vebruikt terwijl het opgewekt wordt dan gebeurt er niets mee, tenzij je een batterij hebt waar het opgeslagen wordt.
Terugleveren aan het net werkt prima, ipv dat je stroom afneemt voeg je meer stroom toe aan het netwerk dat via de kabels van de netbeheerder naar je buren gaan ( indien die geen zonnepanelen hebben ). Je kunt het vergelijken dat je op het moment dat je eigen kippen meer eieren leggen dan je nodig hebt dan je een doosje vult met jouw eieren en terug gaat naar de supermarkt en zegt van ik wil deze eieren terugbrengen.
Jetten had zulke leuke plannen 😂😂😂😂het netwerk kon het 30 jaar geleden al niet aan 😂😂😂Rob jetten heeft last van het anaal tunnel syndroom en verstand van energie heeft hij al helemaal niet .
Wat een geklaag en gehuil weer, heerlijk. Het is en blijft gewoon nog steeds rendabel ook als de regeling af loopt. Gewoon wat meer letten op de tijd dat je het afneemt. Enuh, men zou het bijna vergeten maar het is beter voor onze aarde he. 😊 Over een paar jaar is ons energienet weer op kracht en gaan de terugleverkosten er ook wel weer af. Alles is en blijft heel erg goed in Nederland.
@@MarcoStarink Omdat je door het gebruik hiervan vele malen minder gas en steenkool hoeft te verbranden. Steenkool gebruik is in basis natuurlijk niet slecht. Pas als je het in de fik steekt. Dus qua klimaat is het een plus. Momenteel zijn de panelen nog slecht recyclebaar maar ook daar komt verandering in. Dus ja qua afval is het niet ideaal.
Allemaal zonnestroomhaters hier, jammer. Je kan de software in heel veel omvormers al aanpassen, zodat het alleen stroom levert als je het gebruikt. Kan je omvormer dit niet, dan een andere omvormer kopen.
Koop een goeie lifepo4 cellen batterij i.c.m. een omvormer en gebruik je eigen opgewekte energie gewoon zelf. Dat is en was al de beste manier want wat je niet hoeft te kopen is altijd goedkoper dan welke salderingsgregelement dan ook. Daarnaast heeft het als voordeel dat bij jou wel de lichten blijven branden als er een stroomstoring is want je bent niet aan het net gekoppeld.
Het hangt ervan af hoeveel elektriciteit je nodig hebt. Vroeger betaalden we € 26,- per maand, nu € 86, dus wat heb je aan een investering die zich niet terugbetaalt?
@@StephieCopper1985 86 per maand is al 1032 euro per jaar. Lifepo4 wordt steeds goedkoper en je hebt al een aardig bankje 16Kw voor 2000 euro. 1500 voor een redelijke omvormer en nog wat euro's voor bekabeling zekeringen ed. Zeg 3000 euro heb je er binnen 3 jaar uit. Als je al panelen hebt. Daarna verdien je 7 ( maanden dat er genoeg zon is) x 86 euro per maand is 602 euro per jaar. Plus alles wat je toch nog in de 5 maanden van minder zon 'kado' krijgt. Geen batterij kost je nog steeds 1032 per jaar. Tel uit je winst.
@StephieCopper1985 86 per maand is al 1032 euro per jaar. Lifepo4 wordt steeds goedkoper en je hebt al een aardig bankje 16Kw voor 2000 euro. 1500 voor een redelijke omvormer en nog wat euro's voor bekabeling zekeringen ed. Zeg 4000 euro heb je er binnen 4 jaar uit. Als je al panelen hebt. Daarna verdien je 7 ( maanden dat er genoeg zon is) x 86 euro per maand is 602 euro per jaar. Plus alles wat je toch nog in de 5 maanden van minder zon 'kado' krijgt. Geen batterij kost je nog steeds 1032 per jaar. Tel uit je winst.
@@LordOneHoop Om geld te verdienen, heb je een contract met een vaste prijs nodig. En het uitgegeven geld komt nooit meer bij ons terug. Dit is geen investering, maar gewoon geldverspilling. Als het zo geweldig is, waarom financiert de overheid het dan niet? Zolang er subsidies van de staat waren, was het net zo winstgevend als elektrische auto's. En nu zien mensen hoe naïef ze waren en dat ze werden misleid - niet voor de eerste keer en niet voor de laatste keer. Ik verdien geld met mijn baan, en als ik de elektriciteit niet kan betalen, waarom zou ik dan in Nederland wonen?
Het is nooit de bedoeling dat het klootjesvolk geld verdient aan wat dan ook .
Het geld moet altijd naar de grote bedrijven toe rollen en de overheid regeld dat gewoon voor ze .
Hé hé..
Wat moet er gebeuren voordat je zo cynisch wordt?
Tja, in de hoogtijdagen wisten jullie wel offertes te maken met 100% winstmarge
Vroeg vorig jaar een offerte, toen waren ze niet eens geinteresseerd, te druk kom over een jaar maar terug.
Nu denk ik laat maar lekker zitten die bende, ik geen panelen meer.
Betalen voor free energie, betalen voor water wat gratis is, betalen voor voedsel wat jezelf kan kweken.
@@Stealthynl-s5p kan jij gratis een zonnepaneel bouwen?
ik zei zo'n 8 jaar geleden tegen een vriend die een huis kochte met 30 zonnepanelen, wat als iedereen nou panelen zou hebben hoe gaan de energie bedrijven dan verdienen, dan zou je moeten betalen voor je geleverde stroom. hij lachte het weg.
Wat een genie ben je toch. Mag ik nu een overzicht van al jouw voorspellingen die niet uitkwamen?
@@mcsignificant3923 Zuur ventje
@@GHopper-uf7mt Misschien zuur maar hij heeft wel gelijk
@@mcsignificant3923 Er zit een verschil tussen willekeurige voorspellingen en simpele natuurkundige feiten gecombineerd met de basis econmische regels.
Net zoals dat ik kan voorspellen dat elke gunstige (groene) regeling gegarandeerd geklaag gaat opleveren bij de meest rijke nederlanders.
Koop een EV krijg subsidies en kortingen waardoor ze jaren lang tegen zeer gunstige tarieven kunnen rijden, ontvang geklaag op het moment dat er wegenbelasting geheven gaat worden. Ooit zal er weer een regering komen die Vinex bouw gaat forceren en als dat lang genoeg duurt zullen de huizenprijzen eindelijk weer reeeler worden. Wie zal er het hardste klagen? De eigenaren van dure villa's die over de rug van jongere generaties in hun nepwinst huis wonen.
Valt er iets op? Ik noem ook geen jaartal. Het zijn allemaal zeepbellen en elke zeepbel zal klappen. Het is niet een kwestie van of, maar wanneer.
Je kan ik een fatsoenlijke inverter gewoon uitzetten dat hij terug stuurd. Ook kan je een batterij kopen.
Niet zo dom doen man.
Zonnepanelen vliegen hier nog al warme broodjes de deur uit hoor. Ze zijn nog nooit zo goedkoop geweest als nu. Maar het klopt dat ze voornamelijk nog met opslag en/of laders verkocht worden.
1:32 "Het is natuurlijk ook nooit de bedoeling geweest dat je energie producent gaat worden."
Waarom niet? Ik zie tal van mensen hun eigen dingen produceren, en soms verkopen: Eieren, groente, fruit. Mensen vangen regenwater op. Allemaal dingen waar we veel handigere oplossingen voor hebben. Stroom is dan zo'n beetje het enige wat je kan maken van dezelfde 'kwaliteit' als een grote producent dat kan, met dezelfde hoeveelheid moeite: namelijk geen.
Overigens kun je morgen ook gewoon energieleverancier worden als je wilt, en mensen contracten gaan aansmeren. Daarom hebben we er zo veel.
Vind ik ook altijd zo'n vreemde uitspraak ''was niet de bedoeling dat'' Wat is dan wel de bedoeling? En die bedoeling staat nergens in de wet omschreven.. Er stond enkel dat als je stroom terugleverde, je dan geld terug kreeg, meer niet! Of ju 2kwh of 2000kwh terugleverde maakt niet uit.
Je contract met je netbeheerder is een contract voor afname van stroom, niet voor de levering er van net als je ook geen drinkwater het terug mag pompen het waternetwerk in. Je vergelijking met je “ Eieren, groenten en fruit” klopt ook niet, Je kan dat maken en verkopen inderdaad en aanbieden waarbij geinterresseerden dit bij je kunnen kopen als de prijs goed is of er over onderhandelen. Als je vergelijking recht trekt met je stroomcontract is dat of je de supermarkt binnenloopt, je eieren daar in het schap zet en tegen de supermarkteigenaar zegt van “ ik krijg geld van je want ik heb je eieren geleverd”.
Je kan morgen energieleverancier worden inderdaad en contracten verkopen, je kan echter morgen geen energieproducent worden en stroom leveren aan het stroom netwerk, dan moet je eerst een overeenkomst hebben met Tennet over de levering van electriciteit aan het netwerk of je moeten een eigen lokaal netwerk beginnen.
@@MarshallMathersthe7th Dat was toen inderdaad omdat de stroom altijd wel een waarde had en ze die stroom makkelijk konden verkopen aan je buren om je heen. Nu hebben veel meer mensen zonnepanelen en is de stroom niets waard of zelfs negatief, je hebt dus nog steeds te maken met marktwaarde van je geleverde 2 kwh of 2000 kwh.
@@PM_82Joh,verrassend he dat er met veel meer zonnepanelen meer stroom geproduceerd wordt. Dat zag niemand aankomen. En nu lekker de mensen straffen die groene stroom produceren. Want stel je voor dat op die momenten de energiemaatschappijen hun productie verlagen. Dat kan niet. Dus lekker in de tuin een stroomkachel aanzetten op zonnige dagen.
Als er dan zo'n overschot is aan stroom waarom is het dan zo duur?
Hoppaaa ! De juiste vraag! Antwoord: de BTW die het Rijk opstrijkt
Overdag is er een overschot, met minder vraag.
In de avond en nacht, is er meer vraag dan aanbod.
Google bestaat al een tijdje.
Heeft te maken met pieken en dalen, die zonnepanelen wekken 80% van het vermogen op ik de middag uren van de zomer, verder doen ze bijna niks in de winter en overige uren. Dus je hebt overbelasting op die zonnige tijden en totaal geen effect op de donkere momenten. Dat zorgt juist voor meer problemen ipv minder gezien de mensen overdag veel op werk zijn. Daarom dan ook dat de overheid stopt met salderen
Overschot maakt het net instabiel.
@@sluyk1964 duh je bedoelt denk in de overheids milieubelastingen die erop zitten buiten de btw om was het alleen maar de btw......
Een Groen-links gekleurde reportage. Want mevrouw "is nog steeds blij". U had ook een andere gebruiker kunnen interviewen die volledig genaaid is en helemaal niet blij. Maar daar begint AT5 liever niet aan natuurlijk.
Dus ze moeten alle personen met zonnepanelen die tevreden zijn negeren net zo lang tot ze iemand gevonden hebben die zich voelt zoals u dat graag ziet ?
Het is een keuze om je hierdoor genaaid te voelen
@@PM_82 zo werkt het toch …
De enige mensen die hier echt zwaar door geraakt worden zijn de mensen met zat poen, die een grasveld vol hebben laten zetten met panelen.
Geen medelijden mee.
@@PM_82De redactie mag het verhaal niet eenzijdig inkleuren door slechts 1 type mening te laten horen. Vorige week was er in Duitsland ook zo'n geval. De AFD had de verkiezingen gewonnen, we gaan nu alle tegenstanders van de AFD interviewen.
Roverheid, energie, boodschappen, zorg etc
Energie had, als levensbehoefte, nooit geprivatiseerd moeten worden. Gewoon wettelijk vastgestelde prijzen zoals het altijd goed was. Dan hadden we nu geen last van idiote prijzen door overhead kosten en winstbejag van leveranciers en ook geen last van zwalkend overheidsbeleid.
Ze willen in Den Haag helemaal niet dat je huis energie neutraal gaat worden.........denk nu eens na mensen ze moeten er aan verdienen .
o dat is nieuw voor mij, ik heb vorig jaar nog 3800 isdn subsidie gekregen, is het echt zo?
Ja en wegenbelasting op elektrisch auto's
Ja en dan ?
@@jpb78746dan betalen
Ja duh. Die rijden over dezelfde wegen en daar slijt het asfalt ook van.
@@MartinMaatHet asfalt slijt zelfs sneller, omdat elektrische auto’s erg zwaar zijn.
Is toch ook belachelijk. Maar dat hele co2 is gewoon een trucje. Elke sekte begint altijd een verhaal over de ondergang van de wereld. En dan krijg je alles voor elkaar als je mensen je maar volgen
Genaaid
Nou ik voel me zwaar genaaid en ben helemaal niet tevreden.
Terugverdien tijd is nu vele malen langer dan mij werd voorgehouden. Zonnepanelen hebben ook geen eeuwig leven dus ben benieuwd of ik mijn investering nog terugverdien, laat staan dat het me wat oplevert...
Als ik toen wist wat ze van plan waren was ik er nooit aan begonnen.
Ik geef je op een blaadje mee, dit is protocol. Ging ook zo met grijs kenteken particulier, de motorrijtuigenbelasting en bpm vrije energie label A auto's.. En wat dacht je van asbest in de oude huizen. ''U had het kunnen weten'' is een (niet zo bekende) quote van Joop Wijn destijds.
Zonnepanelen verliezen heel langzaam iets aan vermogen. Na een jaar of 25 leveren ze nog 80% a 90% en als dat minder is dan valt dat vaak onder garantie. Daarna loopt het nog verder af en met de huidige generatie is 100 jaar opwek niet ondenkbaar.
Je kan tot 2027 nog salderen als de plannen van dit kabinet doorgaan en met een beetje goed timen van je verbruik kan je zo'n 1000 kWh per jaar direct de appararen in laten gaan. Met een thuisaccu kan je dat nog 1000 kWh verhogen en alleen je overschot van de zomer kan je niet meer meenemen naar de winter zodra salderen niet meer mag.
De energieleveranciers trekken 100% salderen niet meer als iedereen het doet. Een klant betaalt dan niks meer voor de stroom terwijl ze die in de nacht en winter wel duur in moeten kopen. Daarom rekenen ze nu terugleverkosten die gelijk zijn aan hun deel van de salderingsregeling, maar de 13 cent energiebelasting van de overheid steek je nog steeds in je zak.
Ik ben ook teleurgesteld in de nieuwe regering. Laat ze salderen maar gewoon begrenzen tot een 1000 kWh per jaar. Dat motiveert mensen wel om te letten op de timing, geeft energieleveranciers nog wat ruimte om iets te verdienen zonder terugleverkosten en zorgt er voor dat de terugverdientijd beter voorspelbaar is.
Ik heb nu heel veel zonnepanelen en voordat ik terugleverkosten moet gaan betalen komt er een kleine thuisaccu (homewizard) die de avondpiek en nacht kan overbruggen. Zo hoeft de netbeheerder het overschot niet weg te werken en de energieleverancier geen dure stroom in te kopen in de avonduren.
Met de huidige prijzen en je verlaagde energierekening zijn zonnepanelen nog steeds rendabel. Maar zo eenvoudig voor te rekenen als een paar jaar geleden is het niet meer.
Wie al een paar jaar zonnepanelen heeft is waarschijnlijk al uit de kosten voordat het salderen afloopt. Daarna is het nog pure winst, en dat is met 1000 kWh per jaar direct je apparaten in nog steeds een mooie besparing op de rekening.
Dus controleer zelf of je gevoel terecht is of dat je alleen teleurgesteld bent in het feit dat de gouden bergen iets minder hoog zijn en verder weg liggen.
Lijkt mij meer dat je gewoon een slechte deal gemaakt hebt, op het verkeerde moment tegen een verkeerde prijs. Dat heb je overal mee. Je kan ook een huis kopen op de top van de huizenmarkt net voordat de prijzen kelderen.
Ik ook niet maar we hebben ze hier van de woningbouw al zo jaar of 8 gok ik...😢
Het gaat niet over vooruitgang. Het gaat over hoe alles belastbaar te maken met een meter. ( smart meter = TBS) ✌️
Een thuisaccu, PRIMA! Maar deze moet je ook aanmelden. Daar zit het volgende addertje.
Aanmelden? Waar heb jij het over?
@@BarthoDeGroot-jx4tm een thuisaccu groter dan 0.8 kw vermogen moet je aanmelden bij netbeheerder. Net als je zonnepanelen trouwens zodat ze weten waar ze rekening mee moeten houden voor stabiliteit van het net.
Ja en een thuisbatterij willen ze ook uit kunnen zetten heb ik ergens gelezen net als dat ze bij je zonnepanelen kunnen doen als dat een negatieve invloed heeft op het stroomnet
@@BarthoDeGroot-jx4tm hetzelfde met als jij tabak verkoopt. Registratie plicht.
@@BarthoDeGroot-jx4tm Een thuisbatterij moet je aanmelden!!
Heb hier 140 zonnepanelen liggen voor 50 duizend euro, en ze leveren nog steeds meer rendement dan dat ik zou beleggen in de aex beurs. Ja ik ben jaarlijks nu 2000 euro kwijt aan de leverboete, maar het is nog 6 duizend euro minder dan dat ik zonder zonnepanelen aan stroom kwijt zou zijn
Ja leuk voor jouw.
Maar mensen met een huurhuis wat verduurzaam is .
Kunnen ook gaan betalen voor de zonnepanelen en daarna ook nog de stroom die te veel terug word geleverd.
Het is onbegrijpelijk! Eerst stimuleren en subsidiëren en nu zijn de bezitters van zonnepanelen de boemannen van het elektriciteitsnet. Vanwege het salderen is het nog steeds interessant om terug te leveren maar zodra het salderen stopt, ga ik mijn gateway zo instellen dat er geen enkele KW het stroomnet opgaat. En eigenlijk zal iedereen dit moeten doen. Ze willen onze stroom niet, dan krijgen ze het niet!
Groene energie = wiebelstroom en dat kan ons stroomnet niet aan. Den Haag heeft er jarenlang een rommeltje van gemaakt.
Is dat niet echt neerlands, eerst alles zo en dan ineens weer zo , naar mijn mening is het de fout van regering met al hun zonneparken en wi d molens maar niet eens het juiste netwerk er voor hebben dat het Aan kan , zoals altijd is de burger dan weer de lul
Er moet gewoon meer geïnvesteerd worden in vernieuwing van de electriche infrastructuur. Die is nu heel hard nodig, zeker met de komst van warmtepompen en electriche voertuigen. En dus ook doe zonnepanelen, anders moet het stroom worden ingekocht.
Nu wordt er voor veel onzekerheid in de markt gezorgt op deze manier, dit geldt ook voor de warmtepomp overigens.
Wow, het is echt een rollercoaster voor de zonne-energiesector! 😬 Ik snap dat ondernemers zoals Mike zich zo voelen. Het lijkt alsof de regels elke week veranderen, en dat maakt het moeilijk om nog vertrouwen te hebben in je investering. Maar het is ook interessant dat sommige mensen nog steeds blij zijn met hun zonnepanelen. Het laat me nadenken over wat duurzaamheid echt betekent. 🌞📉
De mevrouw in de video zegt het precies goed. Helaas komt het dus teveel voor dat mensen veel te veel panelen hebben en er een verdien model van hebben gemaakt en dat is niet de bedoeling. Mede hierdoor is een verzadigingspunt bereikt.
Overheid en visie in één zin. Foei dat bestaat niet.
Alleen slapende mensen en slapende ondernemers zijn hierin getrapt!!!
Betekend dus, een huis accu aanschaffen en helemaal geen zaken meer doen met energiebedrijven.
Dat gaat niet lukken. Betekent dat de accu's zo groot moeten zijn dat je de zomerproductie moet bewaren tot de winter inclusief zelfontlading.
Hoe zit het met brand veiligheid als zo'n grote "huis battery" in de fik gaat. Wordt een heftige vuurtje dan.
Lifepo4 is veilig.
Beter dan met een gasleiding, en die loopt nog bij verassend veel mensen in hun huis! Er in ook echt! En het wordt binnen in de fik gestoken?!
Water helpt niet lol
Zelfs EV die al in de fik zijn gevlogen kunnen weer in de fik vliegen. Een verbrande EV wordt bewaard in een stortbak gevuld met water. Huis batterijen ☢️
De cowboys verdwijnen als sneeuw voor de zon, de echt goede en innovatieve zon bedrijven overleven.
Als het zo doorgaat komt er een moment dat de opgewekte stroom door de zonnepanelen meer geld kost, dan voor mensen zonder zonnepanelen. Denk nu maar even na wat de grondslag daarvan is 😊
als het meer kost dan opleverd,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,heb ik nieuws voor je ...................zet ze uit
deze tip krijg je gratis
Een thuisbatterij.. Ja dat klinkt nu goed, maar als genoeg mensen zo'n batterij hebben komt ook daar belasting op. Ik zou niet erin trappen, of zorg dat de thuisbatterij los staat van de meterkast zodat ze niet weten dat je er een hebt.
Precies ver vandaan blijven alles wat de overheid promoot zonnepanelen, elektrische auto’s allemaal rotzooi
Dus niet aansluiten? Want als je hem aansluit, dan gaat je energieverbruik naar beneden en dat zullen ze zien!
Met een kleine thuisbatterij gaat er minder langs de meter. Dus per definitie ga je minder belasting betalen. Het is voor de netbeheerder niet te zien wat je bespaart met zo'n batterij en dus ook niet te belasten.
@@MMMM2MMMM2MMMM niet als je geen slimme meter hebt. ..
zouden ze daarom zo graag slimme meters willen ?
🙄
En hoe willen ze dat belasten dan ?
Dat is voor de meter en kan men dus niet meten
nu allemaal batterijen steken,de energieleveranciers,zijn nu al aan het bekijken,hoe ze uw batterijen,kunnen gebruiken om hun net te stabiliseren,
Hoe mooi is het dat je als consument zoveel elektriciteit oplevert dat de energiebedrijven in problemen komen! Neem zonnepanelen vooral nu het super goedkoop is en laten we het stroomnet in Nederland anders fixen. De consument hoort vooraan te staan. En het allerbeste is nog onafhankelijk zijn van stroomprijzen en energiebedrijven
Volgens mij snapt u het niet helemaal
@@roepieroepie5333
ik ben het er wel mee eens, het is een ethopie maar juist nu de prijs laag is moeten consumenten vol aan de zonnepanelen, laat dat net lekker gaan en forceer de energiebedrijven maar om hun zonnepark uit te zetten.
en nogmaals in mijn etopische fantasiewereld gaan ze ineens absurde bedragen rekenen om de consument te straffen waarop de consument voor een weekje alle panelen uit moet zetten, kijk die gieraards dan is omvallen.
maar investering in opslag voor een probleem waar al 10 jaar op geanticipeerd wordt ho maar, het hoeft niet eens naar een batterij, gebruik het voor een energietransitie naar waterstof of van mij apart pomp je water naar boven die je 'savonds als een water generator weer omlaag laat lopen. oplossingen zat als de juiste mensen wensen te investeren in groene energie ipv lullen over groene energie
@@roepieroepie5333 verklaart u nader!
Met het geld van hun eigen burgers hebben ze zoveel elektriciteit dat ze geen twee kerncentrales hoeven te bouwen. En nu betalen mensen een boete voor het leveren van elektriciteit. Iedereen dient de panelen minimaal een maand los te koppelen van het netwerk. Geen brandstof tanken - de dieven verlaagden de prijs van benzine twee dagen lang tot € 1,66 per liter en de prijs kwam weer terug.
Ja in de winter doen ze het ook nog prima al die panelen 🤥
@@waltersteyger1215waarom zouden de panelen in de winter niks doen ?
Schijnt er geen zon in de winter.
Volgens mijn app. 15kw uur in januarie opbrengst tegenover juni 290 kw. Tuurlijk schijnt de zon maar het zet geen zoden aan de dijk. Je hebt iets nodig wat de dip opvangt waar je van op aan kan.
Hebben er allemaal gouden tijden mee gehad , schrijven met een vork 😅
Zat eraan te komen !
Volgende weer de accu,s , mensen trap er niet in !
als je snapt hoe werkt is het niet zo raar enige goede optie is eigen accu
Ja en dan ? Hoe laat je die op dan ? En waar haal je je stroom weg ?
Dat zou toch niet individueel moeten hoeven. Die batterij moet centraal in de wijk staan. Daar zal het ook wel naartoe gaan als het uit kan voor de netbeheerder.
Ja mike goede les voor je voor de toekomst, op de roverheid hoef je niet te bouwen
The prijs van een thuisbatterij op gezocht 😅😅😅
Vroegers moest je in de avond en in het weekend wassen, drogen ect want dan had je daltarief omdat industrie en kantoren dan geen tot weinig stroom vroegen maar overdag, met name doordeweeks wel.
Nu moeten we dat wat we overdag opwekken, moment dat eerder dus nog dure stroom was, ineens vergoeding gaan betalen.
Er klopt geen reet van, in het weekend opgewekte stroom oke, dat zou idd teveel kunnen zijn dus in het weekend dan maar uit die dingen. Doordeweeks kan er onmogelijk een piek zijn overdag in overproductie.
Gelukkig ben ik niet in die hype niet getrapt.
@@dsdf_fdp1858 Tja, niet iedereen heeft een rijke pappie en mammie die alles betalen, eh?
@@nonegone7170want zonnepanelen zijn gratis?
Thuis batterij gaat hem ook niet worden. Onder aan de streep is het nog slechter. En zonnepanelen warmen de omgeving ook op. Het beste kan je gewoon een sedum dak nemen. Kan de temperatuur van je dak met 60 graden verlagen waardoor je een koeler huis krijgt. En heeft geen onderhoud nodig.
Zonnepanelen zijn ook nog eens mega lelijk. Groetjes.
Ze hadden mensen wat beter moeten inlichten dat het niet zo handig is om meer panelen neer te leggen dan het jaarlijkse verbruik. In ieder geval niet meer dan twee keer. Nu zie je daken die een hele straat kunnen voorzien.
Zonnepanelen zij niet belasting vriendelijk.
Ik heb ze al een paar jaar maar nu zou ik geen zonnepanelen meer aanschaffen
Iedereen in Nederland moest een jaar of 7 geleden 'opeens' een 'slimme' meter. Deze worden nu gebruikt om re vepalen of je moet betalen voor levering van stroom. Slim voor wie?
Joh dat zag ik nou niet aankomen koop anders nog een warmtepomp 😂 of een elektrische auto met zo’n kleine actieradius allemaal top spul
Ja Floris wist alles al lang. Slimme Floris.
Je rijdt omgerekend 1 op meer dan 100 en je wekt het zelf op in plaats van dat je er voor betaalt. De mensen die dat doen zijn niet wijs joh.
Hey dag Floris, ik heb dat allemaal gekocht, plus nog een zonneboiler er bovenop! Haha. Wel een verschil: mijn ev heeft een grote 'actieradius' (hoe kom je aan die term voor een ev?). Lolbroek.
@@thedreamfactory6964 welke ev heb je Gekocht.
Ik lever aardig terug, maar als de tijd komt dat ik moet betalen voor het terugleveren, dan gaan er wat elektrische kachels tegen het hok aan (buitenkant). Er is technologie genoeg om te zorgen dat als ik ga terugleveren die dingen gaan verwarmen. Weliswaar in de zomer, maar ja dat is toch wat ze willen...
heb nieuws voor je, elk merk heeft een app, zo dat hij uit gaat of jij hem gewoon uitzet
😂😂😂, heerlijk dit.
De rijke hadden zich al rijk gerekend.
Heerlijk dit😂😂😂😂
Ongelofelijk dom antwoord met spelfout.
@@albertvanwoerden5650 Wie wat waar.
Roverheid😂😂😂
De doos van Pandora is geopend
“We hebben wel een overheid die een visie uitstippelt” Pardon, u bedoelt? 😯
Gooi gewoon de omvormer uit als je niets verbruikte🤷♂️
@@klasinahogeboom3774 hoe bedoel je dan trek je gewoon de dc kabels eruit..
Een brief van de firma die de installatie geplaatst heeft? Of van energiemaatschappij?
@@klasinahogeboom3774 ja en hoe contolleren ze dat ? wolken of veel eigen gebruik doet toch het zelfde
haha genaaid door de regering, de zoveelste keer... RECHTS KIEZEN !!!
Beter rechts dan links, maar ook dit kabinet gaat ons teleurstellen ben ik bang.
@@MarshallMathersthe7th ik vermoed nieuwe verkiezingen.. en dan zal het enkel nog rechtser worden
Haha ja die gaan je helemaal niet naaien natuurlijk. Nog veel harder en droog in je reet
Joden vergassen is ook geen oplossing Wilfred.
Veel mensen blijken geen benul meer te hebben waar links en rechts voor staan in de politiek, welke partijen in de samenleving ze vertegenwoordigen.
Hetzelfde gaat nu gebeuren met warmtepompen en spouwmuur isolatie. Moet je straks extra betalen als je huis beter geïsoleerd is dan Kwalificatie C en je dus minder gas verbruikt.
Onzin!
Broeder ik zou je echt aanraden om ze in Nigeria en Ghana te verkopen! Er is in veel Afrikaanse landen vraag naar ;-)
Weg garantie!! 😅
Nou zeg... het is me daar toch wat! Moeten we NOG MEER betalen om het milieu te redden 🤡 .. haakt plotsklaps iedereen af! 😂😂😂😂 (ps... vraag me nog steeds af Welk Milieu ze eigenlijk bedoelen 🤔 )
gewoon een thuis batterij erbij en je af laten sluiten
jij hebt nog ergens een ton liggen?
@@Frits1975 nee natuurlijk niet, maar dat verwacht de overheid wel
IPV batterijen instaleren waar de kosten afweging niet in je voordeel ligt, kun je beter Bitcoin gaan minen, dan heb je de economische batterij die je zocht.
Het klimaatbedrog wat langzaamaan zichtbaar., 👋
wat is er dan zichtbaar?, ik zie het niet Wap
De netbeheerders konden dit niet aan zien komen?
Aanpassen van het net horen wij ook niets van.
Ze kunnen zelfs nieuwe bedrijven en woningen niet eens leveranties van stroom garanderen.
Hang mij maar op in hun feestverlichting.
Dit konden ze wel aan zien komen maar helaas mogen netbeheerders pas investeren in extra capaciteit als er definitieve aanvragen zijn voor aansluitingen.
Dan zet je toch gewoon een Electrische kachel of een airco aan in de achtertuin, dan is het probleem opgelost! Lever je nooit geen stroom meer terug in de zomer😂😂😂😂
Ik ga weer lekker veel de open haard opstoken ik ga absoluut niet de energie bedrijven spekken
Nog een paar jaar en de accu's van de electrische autos zijn OP......kun je weer DURE Nieuwe kopen EN we zitten met een Opslagprobleem.....en mensen met een electrische auto.....ga eens fijn op vakantie met je auto....ben benieuwd of je dan nog zo blij bent met je auto.
Maar "mmoi" om dit nieuws weer zo te zien....beetje bij beetje gaan de mensen zien dat we worden GENAAIT.
Dan moet je maar een zonneweide aanleggen, die op piekmomenten het net overbelast. Dan hoef je geen terugleververgoeding te betalen.
Die krijgen op piekmomenten ook een negatieve prijs dus zetten ze op dat soort momenten de panelen ook uit of combineren het met een opslagsysteem.
Wat? Betalen wanneer je levert?
Sterk overdreven. Een kWh kost zo'n €0,28 waarvan €0,13 energiebelasting. De meeste energieleveranciers pakken gewoon hun €0,15 van de salderingsregeling terug omdat die kWh bij volle zon niks waard is maar in de donkere uren de hoofdprijs kost.
Alleen met een dynamisch contract betaal je netto voor terugleveren als de prijs ver genoeg negatief gaat door alle zonnepanelen. Dit type contract werkt dan ook niet echt voor meeste zonnepaneel eigenaren. Alleen met een joekel van een thuisaccu of een ladende EV kan je beter uitkomen dan met een vast of variabel contract.
Ja, leuk grapje van "onze" regering......
zoveel knutselaars begonnen zonder na te denken en die krijgen nu de rekening
Nou dan knutselen we het gewoon weer in orde, lekker off grid haha 😂
Waarom kunnen energie intensieve bedrijven hun productie niet opvoeren op dagen dat de zon schijnt?
Dit doen ze al. Sommige grote bedrijven krijgen zelfs de vraag vanuit de netbeheerder om op te schalen. Hier krijgen ze ook fors voor betaald.
Wat ze hier bedoelen gaat voornamelijk over de trafo’s in woonwijken. Deze worden overbelast omdat omvormers zorgen voor een hogere netspanning. Dit zul je ook in die desbetreffende trafo/wijk moeten oplossen.
@@Frits1975Dat is duidelijk maar zou dus betekenen dat de salderingsregeling weer terug kan komen op het moment dat die travo's verzwaard zijn? Of blijft de consument betalen terwijl de energie bedrijven er met de winst vandoor gaan?
Wat een kul verhaal weer over de terugleverkosten. Ja, je moet straks terugleverkosten betalen. Maar stroom direct gebruiken is nog altijd goedkoper omdat je daar dan geen belasting over hoeft te betalen. En na het betalen van de terugleverkosten (standaard contract) krijg je altijd nog 3 tot 4 cent netto terug voor je teruggeleverde stroom.
Zonnepanelen land..😮😂
Maar als er teveel stroom is dat schiet je toch de overige stroom de lucht in?
Als geen zonnepanelen hebt, en dus niet weet hoe het zit. Moet geen domme comment plaatsen. Ze doen het prima hier
schaap
De bedoeling was wel dat mensen zelfstandig verantwoordelijker worden voor nationaal beleid. En ook de risicospreiding op zich namen om genoeg alternatieve energie op te weken. Mede-investeren in het maatschappelijk belang.
Mede omdat men o.a. jarenlang bang was voor een oorlog met Rusland en dat nu nogal blijkt mee te vallen hoe wij onze stroomvoorziening daar niet zo van afhankelijk is, zijn de doelen deels al behaald.
Daarnaast is de planning nooit goed geweest. Voor de transitie was een beter stroomnetwerk nodig. We hadden voor zonnepanelen en wind beter ons eerst kunnen richten op de kustprovincies en flevoland. Plaatselijk stroomnetwerk uitbreiden en op die plaatsen opwek en opslag goed regelen.
Wat ''de bedoeling'' was stond ook helemaal niet in de wet. Er stond enkel dat als je stroom teruglevert, je geld terug kreeg.
De planning voor het stroomnet was inderdaad niet goed, de groei van zon en wind ging te snel waardoor er te snel te veel vraag naar capaciteit is gekomen. Nadeel is dat de regels zo waren dat er eerst vraag moest komen naar aansluitcapaciteit voordat ze dit konden gaan bouwen ( hoogspanningkabels, onderstations, transformators etc ).
@@MarshallMathersthe7th Klopt maar er staat erg veel niet in de wet wat Nederland wel uitvoert als beleid. Net zoals de steun om Joegoslavie binnen te vallen, terwijl dat van geen enkele V.N. of Nato regel niet mocht. Maar het wel handig leek voor Shell om bepaalde olierafinaarderijen over te kopen omdat Belgrad er toch geen zeggenschap meer over had.
Energie-oorlogen en voor wat andere bronnen worden niet gespeeld via de wet.
''Geld terugkrijgen'' was als een tijdelijk dwangmiddel bedoeld, dat was ansich wel duidelijk vanaf het begin. Hoe het verder moest wist schijnbaar niemand.
@@PM_82 Inderdaad, maar wat semi-knappe koppen hadden dat alang berekend en beter gepland kunnen hebben. Het net uitbreiden had ongeveer gelijk op moeten gaan, dan is het beter om per regio te beginnen het roer om te gooien. En niet per gemeente te gaan verplichten om met een plan te komen en wat wethoudertjes die bakkelijen over halve info.
Als er een stroomvretend datacenter moet komen weten ze ineens wel wat te doen, die vergunning en bouw van energie-infra krijt men een vergunning voor binnen ong. 3 jaar. Terwijl als een netbeheerder een groot onderdeelstation ergens wil maken duurt een vergunning 7 jaar.
Het licht aan hoe je de burocatie en techniek inplant.
Altijd zelfde liedje, uiteindelijk ga je betalen. Je kan nooit slimmer zijn dan de overheid.
Jawel hoor, als de overheid zegt links af moet je juist rechts afslaan.
the house always wins
Je hoeft niet direct slimmer te zijn .je kan dit geboefte gewoon niet vertrouwen .😮
Niks zo onbetrouwbaar als de roverheid
Vergeet ook zon- en windenergie zelf niet…
@@MarcoStarink die is betrouwbaar in onbetrouwbaar te zijn
Dan moet je in mijn ogen toch gewoon stoppen met terugleveren naar het net.
Heel het probleem zit hem toch dat juist het terugleveren het probleem is op het stroomnet.
Houdt dan als zonnepaneel eigenaar de stroom voor je eigen huis.
Ook ben ik van mening dat je gewoon niet hele straten vol had moeten leggen. Zo is er nooit een goede verdeling.
Ik ben van mening dat als je een mooie verdeling had gehad over waar je wel en geen zonnepanelen gaat plaatsen dat je echt geen probleem op het net had gehad.
Nu laat je mensen zelf kiezen wat volgens mij al fout is geweest.
En op nieuwbouwwoningen liggen ze standaard gewoon op.
Maar ik zou sowieso stoppen met terugleveren want dat is juist het probleem
Maar stroom in je eigen huis houden moet je een thuisaccu voor hebben en die kosten veel te veel geld voor wat het oplevert.
@@mds3697volgens mij gaat dat ook het net weer op als er vraag is.
1:29 terug naar de net? Leg uit uit hoe aub, duidelijk dat deze mensen geen idee hebben hoe dit werkt. Als je het niet direkt vebruikt terwijl het opgewekt wordt dan gebeurt er niets mee, tenzij je een batterij hebt waar het opgeslagen wordt.
Dus..... panelen maken geen stroom als je het niet direct verbruikt? 😂
Terugleveren aan het net werkt prima, ipv dat je stroom afneemt voeg je meer stroom toe aan het netwerk dat via de kabels van de netbeheerder naar je buren gaan ( indien die geen zonnepanelen hebben ). Je kunt het vergelijken dat je op het moment dat je eigen kippen meer eieren leggen dan je nodig hebt dan je een doosje vult met jouw eieren en terug gaat naar de supermarkt en zegt van ik wil deze eieren terugbrengen.
Prop straks mijn EV wel vol met me panelen komt goed
beetje mosterd na de maaltijd verhaal. at5 wil ook mee doen. ppppppffffffffffffffffffffffff...
‘Innovaties op komst zoals de thuisbatterij’
Hahaha onder welke steen leven jullie?? 😂
Ik zoek in groningen iemand die een windmolen bij mijn huis kan plaatsen ( serieus )
loont relatief slecht hoor een windmolen, serieus grote weer wel maar kleintjes, komt niet uit
@@robvanderpeijl1326 het gaat om vrijheid niet om het geld bij mij
Gewoon lekker je zonnepanelen off grid laten draaien en je huisaccu ook.. probleem opgelost
😆🥴
😂😂😂😂😂
Jetten had zulke leuke plannen 😂😂😂😂het netwerk kon het 30 jaar geleden al niet aan 😂😂😂Rob jetten heeft last van het anaal tunnel syndroom en verstand van energie heeft hij al helemaal niet .
Go fund mike?
Lekker weer allemaal diep in het poepertje genomen door de BV NL
Daar zit je dan met je huis met van die kutpanelen op je dak.
Wat een geklaag en gehuil weer, heerlijk. Het is en blijft gewoon nog steeds rendabel ook als de regeling af loopt. Gewoon wat meer letten op de tijd dat je het afneemt. Enuh, men zou het bijna vergeten maar het is beter voor onze aarde he. 😊 Over een paar jaar is ons energienet weer op kracht en gaan de terugleverkosten er ook wel weer af. Alles is en blijft heel erg goed in Nederland.
Leg eens uit hoe die extreem vervuilende en in China met steenkool vervaardigde panelen goed voor de aarde zijn. Oprecht benieuwd.
@@MarcoStarink Omdat je door het gebruik hiervan vele malen minder gas en steenkool hoeft te verbranden. Steenkool gebruik is in basis natuurlijk niet slecht. Pas als je het in de fik steekt. Dus qua klimaat is het een plus. Momenteel zijn de panelen nog slecht recyclebaar maar ook daar komt verandering in. Dus ja qua afval is het niet ideaal.
@@mountaincruiser817bedankt voor je uitgebreide antwoord.
@@MarcoStarink dat kan ik niet, maar olie kan je ook niet drinken
.
Ben benieuwd naar de eindafrekening..
als die niet bevalt. Gaat de stekker uit m’n panelen.
@@Patrick-bw7kr heb je van woningbouw dan krijg je brief panelen staan uit heb ik ook gehad ik dacht wtf...
@@klasinahogeboom3774 nog geen brief gehad..
@@Patrick-bw7kr Ok.
Goeie investering.
@@klasinahogeboom3774
Maar jij hebt toch een contract met de energieleverancier en niet de woningbouw toch
?
Dus jij bepaalt lijkt me
Ik ben geen expert, ik herhaal geen expert! Ik wist wel dat iedereen 👉👌werd en heb daar ook voor gewaarschuwd. Zal ze leren om na te denken lol
😂😂😂
Het systeem is verpest door alle Nederlanders die hun dak voor eigen gewin volgegooid hebben met teveel zonnepanelen.
Allemaal zonnestroomhaters hier, jammer. Je kan de software in heel veel omvormers al aanpassen, zodat het alleen stroom levert als je het gebruikt. Kan je omvormer dit niet, dan een andere omvormer kopen.
En wie kan dat aan passen dan en waar kan ik dat zien? Of vinden
Of gewoon van 230v naar 115v ombouwen die transformatoren🤷♂️😅 hebben ze ook weer extra werkgelegenheid
Planeconomische onzin
Goed dat we gestopt zijn met die waardeloze panelen
Gewoon een thuis batterij kopen
Tuurlijk, nog meer kosten maken.
😂
Vertrouw nooit op de overheid die zijn er niet voor de gewone burgers zorg goed voor je zelf.
Vvd/pvv/nsc/bbb zijn inderdaad niet te vertrouwen.
Koop een goeie lifepo4 cellen batterij i.c.m. een omvormer en gebruik je eigen opgewekte energie gewoon zelf. Dat is en was al de beste manier want wat je niet hoeft te kopen is altijd goedkoper dan welke salderingsgregelement dan ook. Daarnaast heeft het als voordeel dat bij jou wel de lichten blijven branden als er een stroomstoring is want je bent niet aan het net gekoppeld.
Het hangt ervan af hoeveel elektriciteit je nodig hebt. Vroeger betaalden we € 26,- per maand, nu € 86, dus wat heb je aan een investering die zich niet terugbetaalt?
@@StephieCopper1985 86 per maand is al 1032 euro per jaar. Lifepo4 wordt steeds goedkoper en je hebt al een aardig bankje 16Kw voor 2000 euro. 1500 voor een redelijke omvormer en nog wat euro's voor bekabeling zekeringen ed. Zeg 3000 euro heb je er binnen 3 jaar uit. Als je al panelen hebt. Daarna verdien je 7 ( maanden dat er genoeg zon is) x 86 euro per maand is 602 euro per jaar. Plus alles wat je toch nog in de 5 maanden van minder zon 'kado' krijgt. Geen batterij kost je nog steeds 1032 per jaar. Tel uit je winst.
@StephieCopper1985 86 per maand is al 1032 euro per jaar. Lifepo4 wordt steeds goedkoper en je hebt al een aardig bankje 16Kw voor 2000 euro. 1500 voor een redelijke omvormer en nog wat euro's voor bekabeling zekeringen ed. Zeg 4000 euro heb je er binnen 4 jaar uit. Als je al panelen hebt. Daarna verdien je 7 ( maanden dat er genoeg zon is) x 86 euro per maand is 602 euro per jaar. Plus alles wat je toch nog in de 5 maanden van minder zon 'kado' krijgt. Geen batterij kost je nog steeds 1032 per jaar. Tel uit je winst.
@@LordOneHoop Om geld te verdienen, heb je een contract met een vaste prijs nodig. En het uitgegeven geld komt nooit meer bij ons terug. Dit is geen investering, maar gewoon geldverspilling. Als het zo geweldig is, waarom financiert de overheid het dan niet? Zolang er subsidies van de staat waren, was het net zo winstgevend als elektrische auto's. En nu zien mensen hoe naïef ze waren en dat ze werden misleid - niet voor de eerste keer en niet voor de laatste keer. Ik verdien geld met mijn baan, en als ik de elektriciteit niet kan betalen, waarom zou ik dan in Nederland wonen?
@@StephieCopper1985 Wat je zegt heeft niets te maken met wat ik zeg.
😂😂😂