Level 99 MASTER - Shimano 2013 BioMaster SW 10000

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 вер 2024
  • Material realizat in colaborare cu magazinul pentru pescari: pescuitnonstop...
    2024 Vloguri despre pescuit la method feeder, crap clasic, spinning,bait casting, stationar, intretinere service mulinete Daiwa Shimano Abu Garcia Penn Trabucco FL Okuma Preston Matrix Van Staal Map Garbolino Dam Tica Ryobi Fin-Nor Spro Dome Gabor Team Feeder Favorite Cormoran Tubertini

КОМЕНТАРІ • 20

  • @LIVeReel101
    @LIVeReel101  9 днів тому

    Titlul este Doar despre mulinetă . Sa nu va faceti iluzii 😅👍

  • @daciangojira
    @daciangojira 6 днів тому +1

    Abonat! De la vlogger la vlogger!

  • @danielpopa9241
    @danielpopa9241 8 днів тому +1

    Hai că a ieșit super!
    Felicitări!

  • @liviufera8097
    @liviufera8097 8 днів тому +1

    Bravo! Super tanc, super servisare!

  • @dinupihoc4594
    @dinupihoc4594 8 днів тому +1

    Felicitări Maestre. 😊

    • @LIVeReel101
      @LIVeReel101  8 днів тому

      Multumesc, dar mai este cale lungă pana departe 😅👍

  • @tiberiunagy9844
    @tiberiunagy9844 8 днів тому +1

    Super prezentare❗️🔝👍✌️🤗

  • @sorinionita3856
    @sorinionita3856 8 днів тому +1

    Alama, bronzul oxideaza in timp daca suprafetele nu sunt protejate. din cauza cuprului. Si aluminiul oxideaza foarte rapid in contact cu aerul. Culoarea pe care o vedem noi nu este de fapt culoarea aluminiului. In contact cu aerul aluminiul se combina cu oxigenul si formeaza la suprafata un strat de oxid de aluminiu care este inoxidabil si protejeaza.
    In Spania oricum atmosfera este mai agresiva decat in zona central continentala, chiar si aerul este sarat. probabil ca la a doua servisare au fost folositi lubrifianti de proasta calitate care nu reusit sa asigure protectia necesara la aer.
    Eu am doua, chiar trei mulinete acasa pe care le folosesc la feeder. Dar ele au fost construite pentru spining marin, Savage gear SSG8 una marimea 5000 si doua 6000. Pe cutie producatorul specifica ca pentru lubrifiere a folosit o vaselina speciala care pe deasupra are si o durata de viata lunga.
    Apropos de vaseline uscate, o diferenta majora intre vaselinele care au baza ulei mineral si cele cu ulei sintetic este ca uleiul mineral sicativeaza (se usuca) mult mai repede decat uleiul sintetic.

  • @euterpiu
    @euterpiu 7 днів тому +1

    Asta nu mai e mentenanta, e restaurare.

  • @robertdumicz7309
    @robertdumicz7309 7 днів тому +1

    Aia nu-i alamă ci bronz marin.
    Şi iată că la aceeaşi mulinetă unde ai criticat buşonul de ungere, ai şi fost contrazis de situaţie, aici dacă ar fi fost folosit, şi mâzga aia cum o numeşti, ar fi fost utilă şi ar fi uns.
    Categoric chiar uleiul şi vaselina amestecate, ung şi protejează mai bine decât pe uscat.
    Dar asta e, oamenii când prind ceva meserie tind uneori să exagereze.

    • @LIVeReel101
      @LIVeReel101  7 днів тому

      Tocmai. N-ai fost atent. Am specificat ca a fost adaugat Ulei. Ti se pare ca a ajutat?
      Tu bagi la motorul masinii altfel de ulei? Eu nu cred..

    • @robertdumicz7309
      @robertdumicz7309 7 днів тому

      ​@@LIVeReel101 Care ulei că acolo era totul uscat.
      Şi da, mai bine decât pe uscat aş băga orice ulei în motor, mai bine decât deloc, de fapt am şi făcut asta, am băgat ulei ars în lipsa de altele, adevărat, alte vremuri, comuniste, rabă proprietatea statului pe canalul P Albă Midia Năvodari.

  • @gheorghesemlecan8972
    @gheorghesemlecan8972 8 днів тому

    Io am un amic care, și-a cumpărat din Ungaria în urma cu multi ani un Technium nou nout...pe atunci primeai si o sticluță cu ulei fin, din care, era recomandat sa pui cate o picătură doua ..doar că producătorul nu specifica exact 😅 daca se poate folosi și în interior...Și amicul asta al meu, din exces de zel o stors toată sticluță înăuntru zicând că Technium e ..." pe baie de ulei"....evident că mulineta nu o mai funcționat și o trimis-o înapoi și iau schimbat-o pe garanție ..atunci, de ce au pus ei acel port de ungere?...Nush care a fost logica ,dar în caz de forță majoră oleacă de vaselina spray ar putea ajuta pe moment pina la o servisare completa ..desigur nu vreau sa zic că e de dorit ..eu cred că ei au vrut să fie o soluție că sa nu deschizi mulineta foarte des ..dar în timp au văzut că nu prea ajuta și au renunțat la ea, mai ales când au lucrat la modele noi ,cat mai bine protejate contra apei

    • @sorinionita3856
      @sorinionita3856 8 днів тому

      La toata afacerea asta cu acel port de ungere, eu cred ca greseala producatorilor esta ca sunt foarte zgarciti cu documentatia de exploatare si intretinere. Si de aici si folosirea in conditii poate mai dure decat cele pentru care a fost construita mulineta. Da, logica era ca uleiul se folosea pentru galet, pick-up,Knob si numai in caz de extrema urgeta pentru angrenaj, apoi urgent la service.
      Ce ziceti Domnule Semlecan, ce durata de viata mai dati mulinetei asteia dupa servisare? Si ma gandesc aici la materialul din care e facuta roata conducatoare. Si ar fi aici doua posibilitati: prima materialul de baza este de calitate si acoperirea antiuzura este pentru a mari durabilitatea, sau s-a folosit un material de baza mai ieftin si acoperirea antiuzura asigura protectia la uzare? Sunt curios si daca aveti ceva informatii va rog sa ne spuneti.

    • @gheorghesemlecan8972
      @gheorghesemlecan8972 8 днів тому

      @@sorinionita3856 nu pot sa vorbesc daca nu am date tehnice ,ori astea nu le au decât strict producătorii. Ce pot sa spun este că într-adevăr ,forjarea la rece duce la un material care are un strat de suprafață mai dur decât restul materialului din profunzime și are calități comparabile cu cele ale oțelurilor usoare. Prin forjarea la rece dantura are o rugozitate mai bună decât dacă ar fi prelucrata mecanic ,așa cum a ales Daiwa. Daca la prelucrarea mecanică este necesară un finis(gen polishare) se pare că la forjarea la rece au ales coatingul cu acel strat din care daca bine îmi amintesc, când l-au introdus ziceau că e un strat pe baza de particule ceramice. Drept urmare stratul acela fin, după ce incepe să dispară ceea ce rămâne ,sunt niște dinți care angrenează cu un pinion deja polishat in urma interacțiunii cu acrl strat ceramic.Drept urmare tre sa treacă ani buni că sa se simtă la feeling acel mârâit ..și dispariția stratului protector e foar una dintre cauze ,că eu zic că mârâitul e un efect al mai multor cauze,între care jocurile între roti ...Așadar , nu pot sa zic că aliajul de aluminiu fara acoperire ceramica e mai dur decât cel cu acoerire, asta o știu doar producatorii. Ce pot sa zic este că am un Stradic FM care după trei ani de folosire intensa ,inclusiv un accident foarte dur , merge incredibil de bine, și mai nou la un Cardiff cu probleme in sensul că e zgomotoasa am constatat mai nou că s-a dus din stratul negru de pe dinți, dar nu mârâie ,plus o uzura foarte mare in zona de contact a barii de culisare, dar mai mult pe acea piesa care culisează. Bine,eu presupun că mi-am luat țeapă primind o mulineta folosita deja , cumpărară de la un magazin mare din Olanda ..olandezii, așa cu toată aparenta lor de civilizație ,când e vorba de bani sunt cele mai mari curve de pe planeta...părerea mea. .

    • @sorinionita3856
      @sorinionita3856 8 днів тому

      Mulțumesc pentru răspuns. Presarea la rece, dacă matrița este bine proiectata și executată, parametrii tehnologici ai presarii,are multe avantaje așa cum spuneți. Structura cristalină, fibrajul materialului. Și nu în ultimul rând rugozitatea.
      Eu mă gândeam că o dată îndepărtat materialul de acoperire se schimbă parametrii de frecare dintre pinion și roată. Cu consecinte privind durabilitatea angrenajului.

    • @gheorghesemlecan8972
      @gheorghesemlecan8972 8 днів тому

      @@sorinionita3856 pai se schimba, dar sa nu uitam pinionul ...o vreme ,pina se duce ceramica se mai polisheaza și el, zic eu, dacă într-adevăr coatingul acela conține particule ceramice. Când am fost in țară am schimbat pinioanele din Biomaster . Cel original( modelul japonez) era din aluminiu fara coating. Astea ce le-am mai găsit sunt pt modelul pt. Europa...o sa vedem cum țin în timp...păcat că nu am găsit și ax nou că sa fie schimbarea completa ..sper să mă întorc curând în țară și atunci voi face materiale video cat mai detaliate...

    • @sorinionita3856
      @sorinionita3856 8 днів тому

      Abia aștept.
      Și eu caut și nu găsesc pinion și ax ptr un TDR