Zo herkenbaar Renata. Wij zijn nog steeds heel blij dat wij als ouders onze zoon Levi begrepen en dat wij zagen hoe en wie hij was. Op school werd dit niet meteen gezien. Mooi dat jij dit voor ons kon bevestigen. School ging er niet meteen in mee om veel onderwijsaanpassingen te gaan doen, maar uiteindelijk hebben ze het (mede op aandringen van ons) toch gedaan. Ineens kwam Levi weer ‘aan’ te staan op school door alle extra uitdagingen die hij kreeg aangeboden bovenop zijn normale pluswerk: Spaans, schaken, filosofie, project en één schooldag per week hoogbegaafdenonderwijs op de DWS. Inmiddels zit hij dan ook mooi op zijn plek op de middelbare school in 1 gymnasium. Ook daar zal hij aansluiten bij de talentgroep. Een groep met hoogbegaafde leerlingen of leerlingen van wie wordt vermoed dat ze hoogbegaafd zijn. Zo fijn dat Levi nu al een paar jaar helemaal zichzelf kan en mag zijn op school 🩷. Daar heb jij aan bijgedragen Renata. Ontzettend bedankt!
Fijn dat het met jullie kind goed gaat. Wees er bewust van dat er nogal wat stigma rust op hoogbegaafden die niet kloppen. Die Stigma gaat u niet oplossen. Dat heeft namelijk te maken met de bevooroordeeldheid dat mensen met HB sneller zouden uitvallen. Het klopt dat ze meer betrokken zijn en gedreven zijn in wat ze doen dan anderen. Helaas wordt de wereld in Nederland geregeerd door statistici die geen uitzondering maken naar details. In Nederland bent u als HB op basis van onjuiste informatie een gevaar voor een werkgever. Het is niet de schuld van de werkgever, maar heeft er mee te maken dat werkgevers gezien het huidige systeem van de overheid failliet kunnen gaan op 1 arbeidsongeschikte werknemer. Dat is waarom ik mijn kind niet bewust heb gemaakt van zijn HB. Nadat ik hem uit zijn impasse heb kunnen trekken, zit hij nu inderdaad op een speciale school. Echter op deze school heeft hij kinderen leren kennen die de hele dag schreeuwen dat ze HB zijn en daarom denken beter en meer te zijn dan anderen. Dat lijkt mij niet de juiste manier. En dat heeft de aversie over HB naar mijn kind vergroot. Hij wil er niets meer mee te maken hebben. Over HB is echter ook op deze school weinig bekend. Want daar denken ze dat het Einsteins zijn. Dat is de onduidelijkheid die er heerst. HB is niet zo zeer een intelligentie boven de 130, zoals zij denken, maar heeft meer te maken met een hogere gevoeligheid en een meer ontwikkeld zintuigensysteem. Met daarnaast een meer dan gemiddelde intelligentie, waardoor verbanden leggen veel sneller gaat( niet zozeer theoretisch met boeken) Op dat punt zijn leraren veelal niet ontwikkeld en niet begrijpend. Ook niet op gymnasia! Veel succes.
Ik heb geantwoord. Helaas niet geplaatst. Als u van nieuwsgierige aard bent en meer wilt weten, kunt u bovenaan klikken op sorteren op. Als u dan klinkt op sorteren op / nieuwste eerst. Kunt u de reacties lezen.
Het lijkt erop dat ik u niet mag bereiken van YT. Er staan twee reacties onder nieuwste eerst. De moeite waard voor u in het belang van uw kind om te lezen!
@@hoogbegaafderebel hahaha, ja daar ben ik het geheel mee eens en zou bijna gaan roepen "lang leve thuisonderwijs". Het dilemma dat zich helaas nog veel te lang voordoet, is dat ouders veelal vertrouwen op leerkrachten en instanties , daarnaast wordt hb vaak na 't 6e levensjaar pas opgemerkt of erkend. Dus er zit een periode in, waar iets mee zou moeten (en signalering is al beter dan 10 jaar geleden, maar nog steeds minimaal)
@@tiamaria5862 allemaal waar en daarom maak ik dit soort filmpjes en shorts, ook op instagram (@renatahamsik0va_ieku) om ouders bewust te maken. Blind vertrouwen op anderen zonder dat je weet of ze te vertrouwen zijn is sowieso een dingetje...🏵
@@barbaraoudejans7611 dat is zeker jammer! Helaas is het wel de werkelijkheid; het gros weet niet wat deze kinderen nodig hebben. Het is al een wonder als men het signaleringsvermogen heeft.
@@barbaraoudejans7611 wat bedoel je, ik heb het niet over leerkrachten, ik heb het over hoogbegaafde kinderen. Leerkrachten zijn volwassenen en professionals.
Kun jij Renate wat meer diepgaandere textuele uitleg geven over HB. Er is nogal wat onduidelijkheid over. Sommigen zeggen dat het kinderen zijn die heel goed uit boeken kunnen leren. En echt alles uit boeken opvreten. Daarentegen zijn er gespecialiseerden die zeggen dat dat niet klopt. Dan zijn er mensen die een indeling maken in analytisch begaafden en creatief begaafden of creatief hoogbegaafden. Ook wordt er gezegd dat hoogbegaafdheid alleen ontwikkeld kan worden onder bepaalde omstandigheden. Dit zorgt volgens mij voor veel onduidelijkheid. Vooral in het onderwijssysteem bij leerkrachten die moe worden van bepaalde ouders en de druk die het op hun legt. Ik heb e.a. gevolgd. Ook Renzulli. Volgens mij heeft hij enige jaren geleden al zaken weerlegd. Dat zou ook betekenen dat sommige aannames hierin Nederland niet zo zeer bij echte hoogbegaafdheid passen, maar meer bij mensen die wellicht onterecht ingedeeld zijn als HB. Daarentegen zijn veel kinderen ook onterecht ingedeeld in ADHD, ASS, ADD etc. Wellicht door onbewustheid van de eigen ouders of juist door onjuiste arrogantie!!!
Beste meneer/mevrouw, Renata heeft ook boeken geschreven over hoogbegaafdheid. Daarin kunt u misschien wel meerdere antwoorden vinden op al de vragen die u hier stelt. En inderdaad worden hoogbegaafden niet altijd begrepen en liggen misdiagnoses op de loer. Daarom ook goed om écht te kijken naar het kind door meerdere brillen en niet maar door één. In het geval van onze zoon gebeurde dit wel. Hij ging steeds meer onderpresteren: van zevens en achten (ja, hij paste zich meteen al aan aan het gemiddelde) ging hij naar vijven en zessen. Hij lette in de les totaal niet meer op en staarde bijna alleen nog uit het raam. Ook ontwikkelde hij tics als potlood bijten en op de kraag van zijn shirt bijten. Toen wij op school vertelden dat wij het gevoel hadden dat hij het deed uit verveling (omdat hij zulke dingen thuis nooit deed, daar stond hij juist altijd ‘aan’, op zoek naar allerlei weetjes en informatie) geloofden ze dat eerst niet. Nee, mogelijk kon hij gewoon niet beter en werd alles te moeilijk voor hem. Pas toen hij steeds meer werd uitgedaagd en zelf ook wist dat hij hoogbegaafd was (erkenning kreeg) ging hij weer ‘shinen’. Zijn cijfers gingen als een speer omhoog. Hij haalde in groep 7 en 8 bijna alleen nog negens en tienen en zijn citoscores werden ook allemaal l of l+. Dat past ook bij zijn intelligentie. Ook alle tics op school waren verdwenen. Loopt hij dan nergens meer tegenaan? Ja zeker wel. Hij is perfectionistisch en denkt over alles heel diep na. Hij ziet veel mogelijkheden. Ook is hij zeer gevoelig voor sfeer en houdt hij niet van onrecht. Maar hij leert hier wel steeds beter mee omgaan. Ook weet hij dat dat nu eenmaal onderdeel is van hoogbegaafd zijn. Hij voelt en ervaart dieper en intenser, maar ook dat mag er zijn. Dat hoort nu eenmaal bij wie hij is.
@@mariekevanderstap1918 Dat van de boeken weet ik. Helaas wordt er op internet door veel mensen nogal wat onzin verkondigd. Niet door Renate. Verder exact het zelfde hier Kauwen, tics, passiviteit, angst etc. Thuis alles uitzoeken, maar op school niets meer durven te zeggen. Pas in groep acht mijn kind met veel pijn en moeite zelf weer aan de gang gekregen! Die van mij is nog niet van zijn tics af. Mede vanwege het vele pesten op de basisschool. Niet omdat hij niet sociaal is (juist wel) maar omdat er gewoon een paar jaloerse krengen in de klas zaten, die de hele klas onder controle hadden. En de school wilde er niets aan doen (Tweede school). Sterker nog de leerkrachten stimuleerden het pesten, zodat ze de groep niet tegen zichzelf kregen. Lekker makkelijk! Een andere gepest kind, hebben ze zo ver gekregen dat die een label ADHD opgeplakt kreeg, met de benodigde medicijnen (testen als ze onderpresteren of gepest worden is niet handig). Pas nadat de school geld kreeg uit een rugzakje wilden ze het kind helpen. In en in triest. Het gaat nu redelijk goed met mijn kind, maar verwacht niet te veel van gymnasia. Daar zitten ook oudere leerkrachten, die er vaak ook niets van snappen. Het is net zo goed een studeer fabriek, met vakken die HB kinderen niet altijd leuk vinden of waar ze snel op uit gekeken kunnen zijn.
@@mariekevanderstap1918 Beste mevrouw uw verhaal is helemaal herkenbaar. Ik heb wederom geantwoord. Helaas wordt het weer niet geplaatst onder beste reacties. U kunt mijn bericht lezen als u bovenaan naar reacties gaat, sorteren op aanklikken en dan nieuwste eerst.
@@pietjeBell-q9wBeste meneer/mevrouw, wat fijn dat u in groep 8 uw kind toch weer een beetje aan het leren kreeg. Wel heel vervelend dat de school het gepest worden van uw kind en zijn/haar klasgenoot niet goed heeft aangepakt, dat zal helaas zijn sporen wel nalaten…. Met gymnasia hebben wij al ervaring door onze oudste twee zoons. Inmiddels zitten zij beide al op de universiteit. Wellicht hebben wij geluk, want wij hebben hier juist hele goede ervaringen mee. Onze jongste zoon Levi gaat nu dan ook naar hetzelfde gymnasium als waar zijn broers hebben gezeten. Hij heeft zelfs dezelfde mentrix in het eerste jaar. Heel fijn! In de talentgroep wordt met ‘peers’ gesproken over alle nieuwe ervaringen op de middelbare: Wat gaat al goed, maar vooral ‘Waar loop je nog tegenaan?’ Ook wordt er in het geval van onze zoon in de gaten gehouden of hij niet weer verzandt in onderpresteren. Heel fijn is dat! Hopelijk vindt u in de zoektocht naar een goede school voor uw kind, wat wij tot nu toe hebben gevonden: Rust en erkenning ❤.
@@mariekevanderstap1918 Bedankt voor je antwoord. fijn om met iemand hier over te kunnen spreken. Helaas hebben wij deze ervaring niet. Doordat onze zoon van school is gewisseld en door mijn opmerking over HB op de basisschool en de vraag om hulp, is blijkbaar een irritatie ontwikkeld bij deze school. Ze namen het niet serieus. Dit tegen de achtergrond dat basisscholen niet bezig zijn met mensen en kinderen die zich wel hebben kunnen opwerken ( niet verder kijkend dan hun neus lang is) Met alle gevolgen van dien. Daarom kon ik hem ook niet testen. Het risico van misdiagnose bij pestgedrag is enorm. Daarentegen weerhield mijn eigen ervaring mij daarin ook. Zoals ik al zei. HB wordt niet altijd gewaardeerd. Mede omdat er nogal wat vooroordelen zijn. En omdat de overheid zaken als arbeidsongeschiktheid heeft geprivatiseerd. Over echte HB is nog steeds niet heel veel bekend. En het is zeker niet ingedaald in de maatschappij!! En de misdiagnoses hebben er voor gezorgd dat organisaties gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheid, hun cijfers op verkeerde aannames hebben gebaseerd!! Dat zijntoevallig wel de bedrijven die voorlichting geven aan anderen inzake arbeidsongeschiktheid!!! En daarbij speelt dat tegenwoordig 1 arbeidsongeschikte werknemer een faillissement van een ondernemer kan veroorzaken. Pas op met wat je communiceert over je kind voorlopig. Ik heb in de branche gewerkt. De waarheid is dat HB-ers veel stabieler en betrokkener zijn, dan menig ander. Echter door de onjuiste diagnoses zijn er verkeerde cijfers verzameld. Met alle gevolgen van dien.
👍🏼👍🏼👍🏼
Zo herkenbaar Renata. Wij zijn nog steeds heel blij dat wij als ouders onze zoon Levi begrepen en dat wij zagen hoe en wie hij was. Op school werd dit niet meteen gezien. Mooi dat jij dit voor ons kon bevestigen. School ging er niet meteen in mee om veel onderwijsaanpassingen te gaan doen, maar uiteindelijk hebben ze het (mede op aandringen van ons) toch gedaan. Ineens kwam Levi weer ‘aan’ te staan op school door alle extra uitdagingen die hij kreeg aangeboden bovenop zijn normale pluswerk: Spaans, schaken, filosofie, project en één schooldag per week hoogbegaafdenonderwijs op de DWS. Inmiddels zit hij dan ook mooi op zijn plek op de middelbare school in 1 gymnasium. Ook daar zal hij aansluiten bij de talentgroep. Een groep met hoogbegaafde leerlingen of leerlingen van wie wordt vermoed dat ze hoogbegaafd zijn. Zo fijn dat Levi nu al een paar jaar helemaal zichzelf kan en mag zijn op school 🩷. Daar heb jij aan bijgedragen Renata. Ontzettend bedankt!
Fijn dat het met jullie kind goed gaat. Wees er bewust van dat er nogal wat stigma rust op hoogbegaafden die niet kloppen. Die Stigma gaat u niet oplossen. Dat heeft namelijk te maken met de bevooroordeeldheid dat mensen met HB sneller zouden uitvallen. Het klopt dat ze meer betrokken zijn en gedreven zijn in wat ze doen dan anderen. Helaas wordt de wereld in Nederland geregeerd door statistici die geen uitzondering maken naar details. In Nederland bent u als HB op basis van onjuiste informatie een gevaar voor een werkgever. Het is niet de schuld van de werkgever, maar heeft er mee te maken dat werkgevers gezien het huidige systeem van de overheid failliet kunnen gaan op 1 arbeidsongeschikte werknemer. Dat is waarom ik mijn kind niet bewust heb gemaakt van zijn HB.
Nadat ik hem uit zijn impasse heb kunnen trekken, zit hij nu inderdaad op een speciale school. Echter op deze school heeft hij kinderen leren kennen die de hele dag schreeuwen dat ze HB zijn en daarom denken beter en meer te zijn dan anderen. Dat lijkt mij niet de juiste manier. En dat heeft de aversie over HB naar mijn kind vergroot. Hij wil er niets meer mee te maken hebben.
Over HB is echter ook op deze school weinig bekend. Want daar denken ze dat het Einsteins zijn. Dat is de onduidelijkheid die er heerst. HB is niet zo zeer een intelligentie boven de 130, zoals zij denken, maar heeft meer te maken met een hogere gevoeligheid en een meer ontwikkeld zintuigensysteem. Met daarnaast een meer dan gemiddelde intelligentie, waardoor verbanden leggen veel sneller gaat( niet zozeer theoretisch met boeken) Op dat punt zijn leraren veelal niet ontwikkeld en niet begrijpend. Ook niet op gymnasia! Veel succes.
Ik heb geantwoord. Helaas niet geplaatst. Als u van nieuwsgierige aard bent en meer wilt weten, kunt u bovenaan klikken op sorteren op. Als u dan klinkt op sorteren op / nieuwste eerst. Kunt u de reacties lezen.
Het lijkt erop dat ik u niet mag bereiken van YT. Er staan twee reacties onder nieuwste eerst. De moeite waard voor u in het belang van uw kind om te lezen!
Helaas wordt dit dusdanig ingeprent voor het 6de levensjaar, dat het enorme moeite kost om er vanaf te komen.
stoppen met inprenten dus :)
@@hoogbegaafderebel hahaha, ja daar ben ik het geheel mee eens en zou bijna gaan roepen "lang leve thuisonderwijs". Het dilemma dat zich helaas nog veel te lang voordoet, is dat ouders veelal vertrouwen op leerkrachten en instanties , daarnaast wordt hb vaak na 't 6e levensjaar pas opgemerkt of erkend. Dus er zit een periode in, waar iets mee zou moeten (en signalering is al beter dan 10 jaar geleden, maar nog steeds minimaal)
@@tiamaria5862 allemaal waar en daarom maak ik dit soort filmpjes en shorts, ook op instagram (@renatahamsik0va_ieku) om ouders bewust te maken. Blind vertrouwen op anderen zonder dat je weet of ze te vertrouwen zijn is sowieso een dingetje...🏵
@@barbaraoudejans7611 dat is zeker jammer! Helaas is het wel de werkelijkheid; het gros weet niet wat deze kinderen nodig hebben. Het is al een wonder als men het signaleringsvermogen heeft.
@@barbaraoudejans7611 wat bedoel je, ik heb het niet over leerkrachten, ik heb het over hoogbegaafde kinderen. Leerkrachten zijn volwassenen en professionals.
Kun jij Renate wat meer diepgaandere textuele uitleg geven over HB. Er is nogal wat onduidelijkheid over. Sommigen zeggen dat het kinderen zijn die heel goed uit boeken kunnen leren. En echt alles uit boeken opvreten. Daarentegen zijn er gespecialiseerden die zeggen dat dat niet klopt. Dan zijn er mensen die een indeling maken in analytisch begaafden en creatief begaafden of creatief hoogbegaafden. Ook wordt er gezegd dat hoogbegaafdheid alleen ontwikkeld kan worden onder bepaalde omstandigheden. Dit zorgt volgens mij voor veel onduidelijkheid. Vooral in het onderwijssysteem bij leerkrachten die moe worden van bepaalde ouders en de druk die het op hun legt. Ik heb e.a. gevolgd. Ook Renzulli. Volgens mij heeft hij enige jaren geleden al zaken weerlegd. Dat zou ook betekenen dat sommige aannames hierin Nederland niet zo zeer bij echte hoogbegaafdheid passen, maar meer bij mensen die wellicht onterecht ingedeeld zijn als HB. Daarentegen zijn veel kinderen ook onterecht ingedeeld in ADHD, ASS, ADD etc. Wellicht door onbewustheid van de eigen ouders of juist door onjuiste arrogantie!!!
Beste meneer/mevrouw, Renata heeft ook boeken geschreven over hoogbegaafdheid. Daarin kunt u misschien wel meerdere antwoorden vinden op al de vragen die u hier stelt. En inderdaad worden hoogbegaafden niet altijd begrepen en liggen misdiagnoses op de loer. Daarom ook goed om écht te kijken naar het kind door meerdere brillen en niet maar door één. In het geval van onze zoon gebeurde dit wel. Hij ging steeds meer onderpresteren: van zevens en achten (ja, hij paste zich meteen al aan aan het gemiddelde) ging hij naar vijven en zessen. Hij lette in de les totaal niet meer op en staarde bijna alleen nog uit het raam. Ook ontwikkelde hij tics als potlood bijten en op de kraag van zijn shirt bijten. Toen wij op school vertelden dat wij het gevoel hadden dat hij het deed uit verveling (omdat hij zulke dingen thuis nooit deed, daar stond hij juist altijd ‘aan’, op zoek naar allerlei weetjes en informatie) geloofden ze dat eerst niet. Nee, mogelijk kon hij gewoon niet beter en werd alles te moeilijk voor hem. Pas toen hij steeds meer werd uitgedaagd en zelf ook wist dat hij hoogbegaafd was (erkenning kreeg) ging hij weer ‘shinen’. Zijn cijfers gingen als een speer omhoog. Hij haalde in groep 7 en 8 bijna alleen nog negens en tienen en zijn citoscores werden ook allemaal l of l+. Dat past ook bij zijn intelligentie. Ook alle tics op school waren verdwenen. Loopt hij dan nergens meer tegenaan? Ja zeker wel. Hij is perfectionistisch en denkt over alles heel diep na. Hij ziet veel mogelijkheden. Ook is hij zeer gevoelig voor sfeer en houdt hij niet van onrecht. Maar hij leert hier wel steeds beter mee omgaan. Ook weet hij dat dat nu eenmaal onderdeel is van hoogbegaafd zijn. Hij voelt en ervaart dieper en intenser, maar ook dat mag er zijn. Dat hoort nu eenmaal bij wie hij is.
@@mariekevanderstap1918 Dat van de boeken weet ik. Helaas wordt er op internet door veel mensen nogal wat onzin verkondigd. Niet door Renate. Verder exact het zelfde hier Kauwen, tics, passiviteit, angst etc. Thuis alles uitzoeken, maar op school niets meer durven te zeggen. Pas in groep acht mijn kind met veel pijn en moeite zelf weer aan de gang gekregen! Die van mij is nog niet van zijn tics af. Mede vanwege het vele pesten op de basisschool. Niet omdat hij niet sociaal is (juist wel) maar omdat er gewoon een paar jaloerse krengen in de klas zaten, die de hele klas onder controle hadden. En de school wilde er niets aan doen (Tweede school). Sterker nog de leerkrachten stimuleerden het pesten, zodat ze de groep niet tegen zichzelf kregen. Lekker makkelijk! Een andere gepest kind, hebben ze zo ver gekregen dat die een label ADHD opgeplakt kreeg, met de benodigde medicijnen (testen als ze onderpresteren of gepest worden is niet handig). Pas nadat de school geld kreeg uit een rugzakje wilden ze het kind helpen. In en in triest. Het gaat nu redelijk goed met mijn kind, maar verwacht niet te veel van gymnasia. Daar zitten ook oudere leerkrachten, die er vaak ook niets van snappen. Het is net zo goed een studeer fabriek, met vakken die HB kinderen niet altijd leuk vinden of waar ze snel op uit gekeken kunnen zijn.
@@mariekevanderstap1918 Beste mevrouw uw verhaal is helemaal herkenbaar. Ik heb wederom geantwoord. Helaas wordt het weer niet geplaatst onder beste reacties. U kunt mijn bericht lezen als u bovenaan naar reacties gaat, sorteren op aanklikken en dan nieuwste eerst.
@@pietjeBell-q9wBeste meneer/mevrouw, wat fijn dat u in groep 8 uw kind toch weer een beetje aan het leren kreeg. Wel heel vervelend dat de school het gepest worden van uw kind en zijn/haar klasgenoot niet goed heeft aangepakt, dat zal helaas zijn sporen wel nalaten…. Met gymnasia hebben wij al ervaring door onze oudste twee zoons. Inmiddels zitten zij beide al op de universiteit. Wellicht hebben wij geluk, want wij hebben hier juist hele goede ervaringen mee. Onze jongste zoon Levi gaat nu dan ook naar hetzelfde gymnasium als waar zijn broers hebben gezeten. Hij heeft zelfs dezelfde mentrix in het eerste jaar. Heel fijn! In de talentgroep wordt met ‘peers’ gesproken over alle nieuwe ervaringen op de middelbare: Wat gaat al goed, maar vooral ‘Waar loop je nog tegenaan?’ Ook wordt er in het geval van onze zoon in de gaten gehouden of hij niet weer verzandt in onderpresteren. Heel fijn is dat! Hopelijk vindt u in de zoektocht naar een goede school voor uw kind, wat wij tot nu toe hebben gevonden: Rust en erkenning ❤.
@@mariekevanderstap1918 Bedankt voor je antwoord. fijn om met iemand hier over te kunnen spreken. Helaas hebben wij deze ervaring niet. Doordat onze zoon van school is gewisseld en door mijn opmerking over HB op de basisschool en de vraag om hulp, is blijkbaar een irritatie ontwikkeld bij deze school. Ze namen het niet serieus. Dit tegen de achtergrond dat basisscholen niet bezig zijn met mensen en kinderen die zich wel hebben kunnen opwerken ( niet verder kijkend dan hun neus lang is) Met alle gevolgen van dien. Daarom kon ik hem ook niet testen. Het risico van misdiagnose bij pestgedrag is enorm. Daarentegen weerhield mijn eigen ervaring mij daarin ook. Zoals ik al zei. HB wordt niet altijd gewaardeerd. Mede omdat er nogal wat vooroordelen zijn. En omdat de overheid zaken als arbeidsongeschiktheid heeft geprivatiseerd. Over echte HB is nog steeds niet heel veel bekend. En het is zeker niet ingedaald in de maatschappij!! En de misdiagnoses hebben er voor gezorgd dat organisaties gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheid, hun cijfers op verkeerde aannames hebben gebaseerd!! Dat zijntoevallig wel de bedrijven die voorlichting geven aan anderen inzake arbeidsongeschiktheid!!! En daarbij speelt dat tegenwoordig 1 arbeidsongeschikte werknemer een faillissement van een ondernemer kan veroorzaken. Pas op met wat je communiceert over je kind voorlopig. Ik heb in de branche gewerkt. De waarheid is dat HB-ers veel stabieler en betrokkener zijn, dan menig ander. Echter door de onjuiste diagnoses zijn er verkeerde cijfers verzameld. Met alle gevolgen van dien.