Güzel bilgiler, paylaşım için teşekkür ederim. Bende bazı açıklama eklemek isterim. 4:36 Tapu Müdürlüklerince Düzenlenen Resmî Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 28. Madde kapsamında; tapuya gelemeyecek durumdan olan kişilerin akit işlemleri tapu müdürlüğü dışında yapılabiliyor. Örneğin, tutuklu, hükümlü, yatalak vs. (Hükümlülere vasi atanması Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. 6:55 Bağış işlemlerinde binde 68,31 harç ve değer üzerinden veraset ve intikal vergisi tahakkuk eder. Devir sonrası ilgili vergi dairesine beyanname verilmelidir.
Kolay gelsin. Üzerime kayıtlı ve hisseli tarlalarımız var. Bunların tümünü satacağız. Web tapuya girince işlem yapılacak tapuları seçerken tümünü seçip tek kalemdemi işlem yapacağız yoksa herbiri için ayrı başvurumu yapacağız. Ayrı başvurursak galiba alıcı hepsi için tapu harcı ödeyecek. Eğer tek işlemde yapacaksak da rayiç kısmına hangisini gireceğiz.
Bilgiler için Tskler. Varislerden biri yurtdışında ve hakkını diğer varislerden birine, karşılıksız devretmek istiyor. E devlet üzerinden hakkını devretme imkanı nasildir? Tskler
Biz üç kardeş yıllar önce ortak paramızla ev aldık. Kardeşlerden biri başka şehirde olduğundan tapu iki kardeş üzerine yapıldı. Şimdi diğer kardeşi tapuya eklemek istiyoruz ama maddi açıdan iyi durumda değiliz. Bunu en az masrafla nasıl halledebiliriz, bağış mı, satışmı veya başka bir yol var mı. Bana yardımcı olursanız sevinirim hastam var dışarı pek çıkamıyorum o yüzden.
Hocam merhaba elbirligi olan bir tarlamiz var 2 yil once miras dustu intikali yapildi .hisseciler razi payli mulkiyete cevirip ben komsu tarla aahiplerine satacagim ancak elbirligi var, tapudaki yetkili hepiniz mahkemeye basvuracaksiniz elbirliginin kalkmasi icin diyor kafami karisik kimi toplu imza ile tapu yapmak zorunda diyor kimi 2014 sonrası intikal islemleri icin artik elbirligi kaldirilmiyor diyor degerli fikirlerinizi nelerdir acaba
Merhaba. Eğer ölüm 2014 sonrası ise maalesef prosedürü çok fazla. Öncelikle bağlı bulunduğu tarım müdürlüğü ile görüşüp bu işlem için onay almanız gerekiyor. Eğer onay alabilirseniz tüm mirasçıların katılımı ile Tapu müdürlüğünden bu işlemi yapabilirsiniz. Eğer onay çıkmaza mahkemeye başvuru yapmanız gerekiyor.
@gokhankarakurt20 çok teşekkürler cvp için bugün tekrar başka bir tapu yetkili ile görüştük hiç mahkemeyle uğraşmayın 1 ay sonra bir yasa çıkacak elbirliği olayı kaldırılacak dedi bizde şaşırdık bakalım göreceğiz
Merhaba biz evi satın almadan çok önce oturduğumuz ev 3+1 miş ve oturduğumuz evin yan tarafı apartman deposuydu ve evin eski sahibi şuan oturduğumuz evin eski bir odasını depoya kattı ve ev 2+1 oldu ve depo evimizin eski odasıyla beraber eve dönüştürülüp satıldı şuanda o odayı almak istesek alabiliyor muyuz? Çünkü tapuda oranın metrekareside yazıyor (Evin bir odasını evi bize satmadan önce depoya katmıştı bize satarkende bilgimiz yoktu çok sonradan söyledi şuan kendisi hayatta olmadığı içinde bir işlem yapamadık)
Çok güzel bir açıklama olmuş emegine saglik, gokhan hocam size sorum şu. 5 kardeşten vereset (babablari olmus) ile bana arsa tapusu verecekler yanliz burda ev var ama arsa gözüküyor bunun bedelini eft yaparken aciklama kısmına ne yazmam lazım
Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz. Unutmayın ki en büyük gücümüz ve motivasyonumuz insanlara faydalı olabilmektir.
merhaba annemden kalan 4 hisseli miras evi bana satış yapacaklar diğer varisler. tapu işlemini varislerden biri başlattı diğer varis şehir dışında ve işlemi başlatan hissedara vekalet verecek.sorum şu işlemi başlatan kişi hisseleri üzerine alabilirmi ? yani öğrenmek istediğim işlemi başlatan kişiye güven sorunum var.üzerine hisseleri alma.bu satış işleminde beni oyalama elinde tutma gibi şeyler yapabilir mi?
Merhaba işlemi bir kişi başlatabilir. Sonrasında intikal sonrası sizin bilginiz olmadan satış yapılamaz. bu bir kişi aslında intikal için prosedürleri halletmiş olacak ve harç vs yi ödemiş olacak.
Size bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim babam kızlarına ev vermek istiyor bunu satış lamı yoksa bağış olarak mı yapmalı satış olursa kendisine bir para verilmeyecek çünkü kendisi devrediyor sonuçta
Merhaba bu işlem düşündüğünüz gibi olmuyor maalesef. Bağış kulağa kolay bir işlem olarak gelse de teknik olarak satıştan daha maliyetli (harçları) oluyor. O nedenle satış olarak işlemi gerçekleştirmesini tavsiye ederiz.Kanala abone olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Merhaba hisseli tarla üzerine ev yaptık elektrik abonmanlik icin hisse sahiplerinin muakafatname istediler noterden mi almam gerekiyor yoksa web tapudan verebilirlermi
Merhaba. Web tapu üzerinden satış başvurusu yapmanız gerekiyor. Satış yapacak kişilerden bir tanesi başvuru yapacak ve diğer satış yapacak hissedarlar taraf kısmında eklenecek. Bu şekilde yapmanız gerekiyor.
Merhaba. Eğer taşınmaz köy yerleşik alan sınırları içindeyse ve bunu resmi yazı ile ispat edebiliyorsaniz muaf olma ihtimali var ancak bunun dışında dask zorunludur.
Merhaba, iki ayrı arsa için başvuru yapıldığında birinin alımından vazgeçilirse tapu müdürlüğüne ceza mı ödemek gerekiyor? Almaktan vazgeçtiğimiz bir yer için 4963 tl ceza ödememiz gerektiği söylendi.
Meerhabalar, babamın vefatı nedeniyle üzerinde olan taşınmazı mirasçıları üzerine veraseten intikal yapmak istiyoruz. Wep tapu da nereden başvuru olacak? Taşınmaz ilişiklendirme olmaz sanırım. Mirasçı belgesi 21.05.2021. E devlette noter mirasçı belgesi 21.06.2021 den öncesi görünmüyor.
Merhaba. Mirasçılardan herhangi bir tanesi web tapu üzerinden miras intikali başvurusu yapması gerekiyor. Başvuru yaparken elinizde bulunan mirasçılık belgesinin resmini yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra imzaya giderken o belgenin aslını tapuya ibraz etmeniz gerekli.
Merhaba. Hibe işlemi devir işlemleri içerisinde en yüksek harç oranına sahip olanıdır. Toplam yüzde 6,8 harç oranı vardır. Muhtemelen hibe yapmak istediğiniz taşınmazın rayiç değeri de yüksek olduğu için bu şekilde bir masraf çıkmış size.
Hocam bir sorum olacak yarın randevumuz ev alacagım rayiç bedeli duşuk gosterdik belediye oyle rayiç verdigi için sorun olmaz sandım ama gercek satış degerini gostermek istiyorum döner sermayeyi ödedim harcı ödemedim randevu saatinde gitsek tapu harcını düzeltip te ödeyebilirmiyiz orda? Aynı gun satış bitermi? Cvplarsanız sevinirim teşekkurler..
Merhaba. Tam olarak işleminiz o şekilde olmayabilir. Öncelikle orada yetkili biri ile görüşmeniz gerekiyor. Çünkü bedel değişirse işleminiz en baştan hazırlanması gerekiyor. Son ana kadar tapu harcını yatirmayin.
@@gokhankarakurt20 tmmdır yatırmadım zaten orda duzeltirler inşaAllah, tşkrler hocam saolasın, ama bu belediye rayiç bedeli neden dusuk gosteriyor herkezte ona gore ödüyor yani belediye tapu bilmiyormu evlerin degerinide boyle gosterip kabul edip insanı hataya sürüklüyorlar yazık gunah degilmi..
Babam. Evini mütahite vermiş beş daire vermiş babama üçünü satmış mütahitten alınca parayı almış şimdi bu parayı nasıl. İspatlayabiliriz oğluna kızına vermiş aradan 15 sene geçtiği için. Bankadan bakamıyoruz. İki daireyi tapu iptali. Yaptırdık babanızın borcu yoktu onlarda hakime öyle dediler borcu yoktur bunu nasıl alırız bu paraları
merhaba iyi günler yardımcı olursanız çok sevinirim 18 wy önce 195 bin liraya aldığım hisseli tarlami eşime hibe bağış hediye edeceğim ama şu an tarlanın rayiç değeri sadece ve sadece 8.500 tl simdi hibe bağış yaparken taşınmazın bedeli kısmına ne yazıcam sonuçta bedelsiz bağış yapıyorum alırken 195 bin aldığım parayı göstererek rayiç değerinin çok üzerinde göstererek aldığım arsayı bağış yaparken rayiç değerini veya 1 tık üstünü yazıp bağış yapsam ilerde sıkıntı yasamiryim sizce vergi ceza v.b cevap yazarsanız çok sevinirim kimse konu hakkında net Bilgi veremiyor çünkü bilen Yok herkes düz mantık neyse sağdan soldan duyduğunu söylüyor kimse bilmiyor lütfen yardım teşekkür ederim
Merhaba Hocam web tapuda randevu almak için Dairenin Emlak Beyan değerini ilgili belediyeden telefonla öğrendim tapuya giderken bu Emlak Beyan değerini gösterir evrakı fiziki olarak belediyeden almam gerekecekmi? Teşekkürler
Gökhan bey merhaba biz 5 kardestik babam 2011 de vefat etti ablam ise 2019 sonlarında vefat etti biz e devletimize girdiğimizde tarlalar gözükmüyor hangi arsada payımız var vs ama tapu kagitlarinda bulunuyor biz kendi aramızda tapularimizi paylastirmak istiyoruz mesela ben 2 tapuluk yer alacağım ama biri arsa arsayı satmayi düşünüyoruz herkesin onayı var vs biz notere gittiğimizde noterci bize dedi ablaniz Vefat etmiş ölüm şaati belirtilmediği için işlem yapamıyoruz sulh hukuk mahkemesine başvurun dedi bizde kartala gittik sulh hukuk mahkemesine mirascilik belgesi başvurusu yaptık 1748 TL para ödedik e devletten takip ediyorum hala açık gozukuyor kaç günde sonuçlanır burdan sonra neler yapmamiz gerekiyor bu olmadan satış yapamıyor muyuz bilginiz varmıdır veyatta bu durumları yaşayan insanlar var mı bize yardımcı olabilecek@@gokhankarakurt20
@@iso_37merhaba. Öncelikle sulh hukuk mahkemesinden almış olduğunuz mirascilik belgesi ile miras intikali işlemi yapmanız gerekiyor. Bu işlem sonucunda tüm mirasçılar hak sahibi olacak. Daha sonra ise miras taksimi işlemi yapmanız gerekiyor.
Teşekkürler güzel açıklama olmuş, ben bir soru sormak istiyorum, miras yoluyla kalan taşınmaz kardeşler hisselerini tek bir kişiye devretmek istiyorsa web tapu satis işlemi yaparken tek bir kişi yapsa yeterli mi yoksa her kardeş ayrı ayrı satis işlemi yapması gerekir
Merhabalar 2 kardeş arasinda hisse bagisi olur mu diger varislerin imzasi vergi ilisik kesigi gerekiyor mu yoksa sadece bagis yapman ve bagis yapilan arasinda mi olur lutfen yardimci olun
Merhaba. Mirasçılar arasında yapılacak olan devir işlemleri sadece işlem yapacak kişilerin imzası yeterli. Bu işlem öncesi vergi ilişiği yazısı almanız gerekiyor.
Merhaba vekalet verdiğiniz için maalesef, yasal yetkiyide vermiş oldunuz. Böylelikle işlemi gerçekleştirmiş.İsterseniz bir hukuki destek alabilirsiniz.
Merhaba. Öncelikle mirasçılık belgesi çıkartıp miras intikali işlemi yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise hisse satışı işlemi yapmanız gerekiyor. Tüm bu işlemler harca tabidir.
Hocam merhaba 3 kardeşiz 2 kardeş diger karseşlerine hisselerini devretmek istiyoruz bunu web tapuda satış olarak mı göstermemiz gerekiyor. Teşekkür ederiz
@@gokhankarakurt20 Tesekkur ederim. Bir de şöyle bir durumumuz var. Arsamizda bir binamiz var ve arsa tapu olduğu için üzerindeki 4 dairenin ayrı ayrı tapuları yok. Belediyeden aldiğimiz rayiçtr 1 2 3 4 diye ayrı ayrı görünüyor. Bu dairelerden 2 tanesini devretmek istiyoruz. Bu durumda başvuru açıklamasina 1/2 olarak belirtmemizmi gerekiyor? Özelliklle devretmek istedigimiz daireleri verme şansımiz varmi?
@gokhankarakurt20 Zarif ve açık anlatımınız için çok çok teşekkür ederim, gerçekten harika bir video. Benim bir sorum olacaktı izin verirseniz. Babam evli değil ve tek çocuğum. Babam sürekli borç yaptığı için evimizi kaybetmemek adına evi babamın üzerinden, benim üzerime geçireceğiz. Satış olacak tapuda. Ev karşılığında babamın tüm borçlarını ödediğim için babama ayrı bir para ödemeyeceğim. Tapuda satış için banka hesap hareketi olmaması sorun çıkarır mı acaba? Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
@@gokhankarakurt20 Bir de intifa hakkının babamın üzerinde kalmasını istiyorum kafası rahat etsin diye, onun için özel bir işlem yapmam gerekiyor mu tapuya gitmeden, yoksa Tapu memuruna söylememiz yeterli olur mu sizce acaba? 😇
Merhaba! Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerdeki taşınmazların alım-satım işlemleriyle ilgili bazı özel durumlar söz konusu olabilir. Sorularınızı detaylı olarak yanıtlıyorum: 1. DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) Zorunlu mu? Evet, Türkiye'de mesken niteliğindeki taşınmazların alım-satım işlemlerinde DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) yaptırılması zorunludur. Bu durum, mahalle ya da köy olması fark etmeksizin geçerlidir. Ancak: Ev mesken statüsünde değilse (örneğin arsa ya da ahır gibi bir yapıysa), DASK zorunlu değildir. Eğer yapı mesken olarak kullanılıyorsa, tapu işlemleri sırasında geçerli bir DASK poliçesi talep edilecektir. 2. İşlemler Güvenli Ödeme ile mi Yapılıyor? Evet, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu "Güvenli Ödeme Sistemi", alım-satım işlemlerinde sıklıkla kullanılır ve önerilir. Bu sistem: Alıcı ve satıcının ödemeyi Tapu Müdürlüğü'nün kontrolündeki sistem üzerinden yapmasını sağlar. Böylece tapu devri gerçekleşmeden para transferi yapılmaz ve taraflar arasında güven sağlanır. Sistemin kullanımı isteğe bağlıdır, ancak oldukça güvenli bir yöntemdir. Sonuç olarak, eğer ev mesken niteliğindeyse DASK yaptırmanız gerekiyor. Güvenli Ödeme Sistemi'ni kullanmak, işlemleri güvenli bir şekilde tamamlamak için tavsiye edilir. İşlemlere başlamadan önce Tapu Müdürlüğü veya sigorta şirketinizden de ek bilgi alabilirsiniz. 😊
Merhaba gökhan Bey,kardeşime evimi vermek istiyorum bedelsiz bir şekilde.Aile içi olsada bağışa mı giriyor bu işlem.Satıştaki gibi yine döner sermaye veya başka birşey ödüyormuyum.Satmıyorum hediye ediyorum.Yine harç ve döner sermaye ödeyecekmiyim.Satış mı mantık lı,bağış mı.Teşekkürler.
Merhaba. Yapılacak olan her türlü devir işlemi harç ve döner sermayeye tabidir. Satış işleminin harç oranı yüzde 4dür. Bağış işleminde bu oran yaklaşık yüzde 7dir. Kardeşler arasında bile olsa bu oranlar aynıdır.
Hocam dairemi alıcı annesi ile ortak almak istiyor, nakit alacaklar. Weptapu da bir alıcı ekledikten sonra başka alıcı ekle ye tıklayıp annesinin bilgileri girilecek doğru mu??? Birde satış vergisi tek alıcıya mi çıkacak böyle durumda %2 nasıl olucak.
Merhaba. Evet dediğiniz gibi taraf ekle kısmında diğer alıcıyı ekleme yapmanız gerekiyor. Bu durumda tapu harcının alıcı tarafa düşen %2lik kısmı sistemde otomatik olarak yarı yarıya hesaplanacak.
Hocam aynı tarla parsel içinde ,iki kişinin mirası intikal edilmiş birisi elbirliği ile diğeri paylı intikal şeklinde .Elbirliği ile intikal edilen de mirasçı , aynı parsel içindeki paylı şekildeki mirasçıya hissesini satabilir mi ?
Merhaba. Elbirliği iştirak içindeki bir kişi payını sadece iştirak içindeki diğer kişilerden birine satabilir. İştirak dışında bir kişiye satış yapabilmesi için elbirliği mülkiyetin sonlandırılması gerekir.
Merhaba Gökhan abi , nasılsınız ? Size bir kaç soru sormak istiyorum. Amcamın üzerine bir yazlık daire var , bu daireyi benim üzerime devretmek istiyor. Herhangi bir ücret karşılığında olmayacak. Bunu satış mi yoksa hibe mi yapmalıyız? Satış olursa daha az masraflı olacak sanırım. Satış işlemi olduğunda rayiç bedeli 62.000 TL ise satış bedeline de bu tutarı yazabilir miyiz ? Bir sorum daha olacak başta da dediğim gibi para karşılığında satmadığı için elimizde bir dekont vs olmayacak. Bu sorun olur mu ? tapu işlerini bilmediğim için size sormak istedim. Bizim için bu devir işlemini en az masraflı nasıl yapılırsa o kadar uygun olacak. Açıklama kısmına da " ... İli... Mah.... Numaralı daire satışı" yazılması yeterli olur mu ?
Merhaba. Satış işleminde harç oranı yüzde 4dür. Bağışta ise bu oran yüzde 7dir. Maddi açıdan satış daha avantajlıdır. Diğer konular biraz hukuki olduğu için yorum yapmam çok doğru olmaz. Ancak satış yaparsanız Tapu müdürlüğünde sizlere sadece sözel olarak sorulur para alışverişi tamamlandı mı diye. Yani herhangi bir dekont istenmez. Başvuru yaparken açıklama kısmına detaylı bir şekilde yazmanız gerekiyor. İl ilçe mahalle ada parsel daire no şeklinde.
Merhaba. Web tapu üzerinden başvuru yaparken satıcı taraflardan bir tanesinin e-devleti ile başvuru yapabilirsiniz. Ancak diğer tarafları eklemeyi sakın unutmayın.
Merhaba Tapusunun yarısı benım yarısı da annemın uzerıne olan evin tapusunun tamamını satıs yoluyla uzerıme aldım.Annem hayatta su an.Herhangı bı zamanda kardesım tapu tescil ıptal davası acabılır mı?Iyı gunler
Merhaba. Vefat sonrası diğer mirasçıların saklı pay hakkı için her zaman dava açma hakları vardır ancak sonucu mahkeme karar vereceğinden hukuki destek almanızı tavsiye ederim.
Merhaba, ben size şöyle bir şey sormak istiyorum; 7 gün önce web tapudan randevu aldık ancak ben şehir dışında olduğum için gidemedik ve web tapudan dan iptal edemedik. (iptal et seçeneğine tıklanmıyor) Şimdi tekrar randevu almak istediğimde bu mülk için seçilmiş bir randevunuz var diyerek yeni bir randevu oluşturamıyorum. Bu durumda ne yapmak lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba hocam kardesim koyde babamin uzerindeki tum arazileri uzerine tapuda resmi bi sekilde bağış olarak almis bunu dava acsam tapu iptal ettirebilirmiyim
Merhaba. Miras taksimi işleminde taraflardan birinin başvuru yapması yeterlidir. Ancak başvuru yaparken diğer tarafların bilgilerini girmeyi unutmayınız.
Hayırlı günler kardesler babama hisselerini devir edecek ilk önce 4 tanesi devir edecek sonra 2 tanesi vekil alacaklar öyle devir edecek ayrı ayrı alınırsa döner sermaye masrafları ayrı ayrı cıkar mı 2 si in bir baska husus da devir de bagıs olarak mı başvuru yapılacak wep tapu üstünden( birde gerekli belgeler neler dir)
Merhaba. Tapularda döner sermaye ücretleri işlem başına alınmaktadır. Yani mümkün olduğunca işlem sayısını azaltmanizda fayda var. Satış veya hibe konusu tamamen size kalmış bir durum. Harç oranı konusunda videoda detaylı bilgi bulunmamaktadır.
Gerekli belgeler: kimlikler, varsa tapu fotokopisi (zorunlu değildir) eğer taşınmaz üzerinde ev varsa deprem sigortası. Ve en önemlisi belediyeden alınmış emlak beyanı.
Merhaba. Tapu Müdürlüklerinde intikal yapabilmek için öncelikle mirasçılık belgesi çıkartmanız gerekiyor. Sonrasında vergi dairesinden vergi ilişiği belgesi almanız gerekmektedir. Bu iki işlemden sonra istediğiniz bir zamanda mirascilardan herhangi biri Tapu Müdürlüğüne başvuru yapabilir.
@@yavuzturan3657 rica ederim. Evrakları tamamladıktan sonra web tapu üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ancak en son imza aşamasına tapuya gitmeniz gerekiyor.
Annemdem miras kalan eve babam ve 3 kardeş mirad intikalini yaparak Tapu muzu 4 kişi olarak aldık.Bu ev hissedarların rızasıyla bana satış yapılacak.E devletten babam başvuru yapacak ama nasıl yapacak? Satış videolarınızı izledim.hepsi bibebir satış.3 hissedar e devletten satış başvurusunu nasıl yapacak.hepsi ayrı ayrı mı başvuracak? Eklenecek belge pdf dosyası var mı? Kardeşimin biri şehir dışında noterden babama satış için vekalet verdi bu vekalet belirtilecekmi? Yani kısacası nasıl yapacağız?lütfen yardımcı olup,bilgi verirmisiniz.
Merhaba. Bu işlem için 1 satıcının başvurusu yeterli ancak; başvuru esnasında açıklama kısmına ve taraf ekle kısmına diğer satıcıların bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Eğer vekaletname varsa bu kısımlarda ayrıca belirtilmelidir.
Hocam sen video çek. Millet papağan gibi metinden tekrarlıyor. Hisseli satışta nasıl randevu alınıra dair 1 tane video, açıklayıcı metin yok. Çok teşekkür ederim.
Miras kalan iki evi paylasacagiz. Webtapudan alici satici kim olacak. Biz paylasicsz alici satici degiliz ve iki evi de webtapudan ayni andan birisini ben birisini kardesim nasil alacagiz
Hasan bey öncelikle intikal yapacaksınız,sonra satış yapacaksınız hissenizi kardeşinize, o da size satacak diğer ev için.son videoda harçlar ortalama ucrette anlatılıyor.Kolay gelsin
Merhaba hocam cevaplarsanız çok menmun olurum. Babamın vefatından sonra intikal yaptırmadan arsamızı kat karşılığı 5 kardeş ve annemde dahil noterde sözleşme imzalayarak mütahite verdik.Karşılığında 1 daire alacağız ve bu daireyi 1 kişinin üzerine yapacağız. Öğrenmek istediğim konu;daire teslim aşamasına henüz gelmeden (şuan intikal yapıldı)arsa olarak 1 kişi üzerine vermek(satış)yapmak mı? yoksa daire olduktan sonra 1 kişinin üzerine satış yapmak mı mantıklı. Arsa emlak değeri 100 bin ikin daire ye döndüğünde 3M olacağı için tapu satış masrafları artacak mıdır? Hangisi mantıklı aceba? Şimdiden Çok teşekkür ederim
Merhaba. Harç yönünden düşünecek olursak arsa üzerinden satış yapmak daha mantıklı olacaktır. Ancak bu durumun proje çizimi aşamasından önce netleşmesi gerekiyor.
Hocam bir sorum olucak bir tarla aldim e devlette pay 1 payda 1 yaziyor ustede bu tarla sadece 1 hissedar vardir diyor ama nitelik musterek yaziyor bunun sebebi nedir
Merhaba, 330 metre kare arsa aldım. Arsayla ilgili e devlet bilgilerinde hisse sahibi olarak sadece ben görüldüğüm halde hisse bilgisi olarak “müşterek “ ifadesi yer alıyor. Normalde müstakil denilmesi gerekmez mi? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler
Yeni alınan bir taşınmaz ise zaman zaman güncelleme de gecikme yaşayabiliyor Eğer bir kaç hafta içinde duzelmezse en yakın Tapu Müdürlüğüne sorabilirsiniz.
@@selamiuzun69 güzel geri dönüşleriniz için teşekkür ederiz, haftaya sizler gibi onlarca vatandaşımıza yardımcı olabilmenin mutluluğu içerisinde başlıyoruz. Bizler Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro Öğrencileri ve Mezunları olarak sizlere Bartın'dan selamlarımızı iletiyoruz.
Merhaba. Yapılan işlem bağış işlemi olduğu için diğer hissedarlar herhangi bir hak iddia edemez. Eğer satış olsaydı ön alım davası açma durumları olabilirdi.
Merhaba. Web tapu üzerinde alınan anlık hatalardan birisidir. Muhtemelen taşınmazda bulunan diğer musterekleri goremediniz. Bir süre sonra bu hatanın düzelmesi gerekir. Eğer düzelmezse alo 181 hattını arayınız.
Günaydın üçüncü katta oturuyorum kiradaydım 99 da deprem sonrasıaldım kocam fırınlarında işçi şöför olarak çalışıyodu evi satışaçıkardılar biz parayı verdik yarın tapuya gideriz dediler hala oyarın gelmedi hiç biryazılı belge yok elimizde şimdi birlik inşata verdiler imza hala bize vermediler nasıl alabiliriz ne dersem ikna olurlar vericez diyolar hala haber yok hergün birbirimizi görüyoruz gel imzayı atalım diyen yok sonu ne olur aydılatımısınız ist bay paşa yıldırım
Merhaba, öncelikle elinizde yazılı bir belge olmaması problem, parayı banka üzerinden değil de elden verdiyseniz şahit veya kanıtlayıcı nitelikte birileri olması davalık süreçlerde etkili olabilir. Sizin konunun çözümü, tapu müdürlüğünden size satış yapmaları ile çözülecektir. Kolaylıklar dileriz.
Web tapuya tapu devri için başvuruda bulunduk ama satış değeri düşük bulundu bu durumda başvuruyu iptal edip yeniden mi basvuru yapmamız gerekir yoksa site üzerinden düzenleme yapılabiliyor mu yardımcı olabilirseniz çok seviniriz
Merhabalar. Pandemi süreci ortaya çıkana kadar böyle bir durum vardı. Ancak henüz tekrar eskisi gibi ikamete imzaya gidilebilir şeklinde bir duyuru gelmedi. Muhtemelen bu yaz tekrar başlanilacagi söyleniyor. Teşekkürler.
Merhabalar, tapudan randevuyu alıcı mı almalı satıcı mı? Satıcı randevuyu alacak ise hissedarların herhangi birisi alması fark eder mi? Satıcı hissedarların birine digeri tarafından vekalet verilmemişse satıs konusunda o kisi mi randevu almalı?
Merhaba. Eğer randevu sistemi ile başvuru yapılacaksa satıcı taraflardan herhangi birinin randevu alması yeterli. Diğer bilgiler randevu esnasında işlenir.
Merhaba. Tarafların iptal davası açma hakkı her zaman vardır ancak bazı işlemlerde belli süreler olabiliyor. Bu yüzden öncesinde hukuki bir destek almanızı tavsiye ederim.
dedem hayatta iken bana evini verecek bunu hibe olarak verecek tapu devri yapacagız ben bu evi 5 sene içinde satabilir miyim satarken vergi cıkar mı ? satış olarak olsaydı 5 sene içinde satamıyordum fakat devir olunca böyle bir durum söz konusu olur mu ?
Merhaba. Hibe olarak alınan bir taşınmazın daha sonra farklı bir kişiye satılması durumunda herhangi bir gelir vergisine dahil edilmez. Yani satış yapabilirsiniz.
@@gokhankarakurt20 hiç bir yerden doğru dürüst bilgi alamıyorum buda farklı bir dolandırıcılık oluyor anlamadım borcumuz var dedıler parayı aldılar sonrada bu geldı badımıza ben bır avukattan alıyorum bu nasıl bir iş cozemedım çok teşekkür ederim bana cevap verdıyınız içi
Çok donanımlı bir anlatım olmuş, beyefendinin şivesi de ayrı bir tatlılık vermiş
Emeğine sağlık Gökhan.Çok faydalı ve bir çok vatandaşın işlerini kolaylaştıracak bilgiler.
Açıklamalarınız için çok teşekkürler, ifadeleriniz net bir şekilde anlaşılıyor.
aydınlanma yaşadım, teşekkürler Gökhan Bey.
Güzel bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. Devamını bekliyoruz.
Çok yararlı ve güzel olmuş 👏
Değerli bilgiler için teşekkür ederiz Gökhan bey
Çok yerinde bir çalışma ve bilgilendirme olmuş. Teşekkür ederiz Gökhan bey. Başarılar dileriz
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık
Ağzınıza sağlık, faydalı bir video daha 😇
Teşekkür ederiz Gökhan Bey.Emeginize sağlık 🙏
Gayet açık ve net cevaplar olmuş. Teşekkürler ağzınıza sağlık 🙏
Bilgileriniz çok açıklayıcı ve net olmuş teşekkür ederiz Gökhan bey
Kafamdaki tüm soru işaretleri bi çırpıda gitti. İnanılmaz
Çok bilgilendirici olmuş teşekkürler 👏
Güzel bir video olmuş çok faydalı ❤
Çok faydalı bilgiler emeğinize sağlık teşekkür ederiz 👍🏻👍🏻
Emeğine sağlık çok faydalı bir bilgili bir video olmuş 😊
Emeğine sağlık Gökhan bey faydalı bir video olmuş
Yararlı bilgiler için size çok teşekkür ederiz.
Yararlı ve aydınlatıcı bir çalışma olmuş. Teşekkürler.
Çok yararlı bir video olmuş
Teşekkürler Gökhan Bey.
Emeğinize sağlık 👏
Güzel bilgiler, paylaşım için teşekkür ederim. Bende bazı açıklama eklemek isterim.
4:36 Tapu Müdürlüklerince Düzenlenen Resmî Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 28. Madde kapsamında; tapuya gelemeyecek durumdan olan kişilerin akit işlemleri tapu müdürlüğü dışında yapılabiliyor. Örneğin, tutuklu, hükümlü, yatalak vs. (Hükümlülere vasi atanması Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir.
6:55 Bağış işlemlerinde binde 68,31 harç ve değer üzerinden veraset ve intikal vergisi tahakkuk eder. Devir sonrası ilgili vergi dairesine beyanname verilmelidir.
Değerli yorumlarınız ve detaylı analiz için çok teşekkür ederiz. Katkıda bulunmanız bizi çok mutlu etti.
Ağzına yüreğine sağlık
Çok teşekkür ederim çok faydalı bir video
Biz teşekkür ederiz, begenmeyi ve kanalımızı paylaşarak daha fazla ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmamızı sağlayabilirsiniz.
Teşekkürler emeğinize sağlık
emeginize sağlık
Kolay gelsin. Üzerime kayıtlı ve hisseli tarlalarımız var. Bunların tümünü satacağız. Web tapuya girince işlem yapılacak tapuları seçerken tümünü seçip tek kalemdemi işlem yapacağız yoksa herbiri için ayrı başvurumu yapacağız. Ayrı başvurursak galiba alıcı hepsi için tapu harcı ödeyecek. Eğer tek işlemde yapacaksak da rayiç kısmına hangisini gireceğiz.
her bir taşınmaz için ayrı işlem yapılması gerekmektedir.
Sektördeki büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum. Sorular çok açık ve net cevaplanmış. Videolarınızın devamını dilerim.
Teşekkürler 🙏
Bilgiler için Tskler. Varislerden biri yurtdışında ve hakkını diğer varislerden birine, karşılıksız devretmek istiyor. E devlet üzerinden hakkını devretme imkanı nasildir? Tskler
Merhaba. Maalesef e-devlet üzerinden direkt olarak işlem yapılamıyor. web tapu üzerinden başvuru yapmanız veya randevu almanız gerekiyor.
Emeğine sağlık
Biz üç kardeş yıllar önce ortak paramızla ev aldık. Kardeşlerden biri başka şehirde olduğundan tapu iki kardeş üzerine yapıldı. Şimdi diğer kardeşi tapuya eklemek istiyoruz ama maddi açıdan iyi durumda değiliz. Bunu en az masrafla nasıl halledebiliriz, bağış mı, satışmı veya başka bir yol var mı. Bana yardımcı olursanız sevinirim hastam var dışarı pek çıkamıyorum o yüzden.
Merhaba. Masraf açısından en uygun yol satış yapmaktır. Bağış işleminin harç oranı satıştan daha fazladır.
Ne kadar bağış üçreti. Tutar cevaplarmısınız rica etsem
Hocam merhaba elbirligi olan bir tarlamiz var 2 yil once miras dustu intikali yapildi .hisseciler razi payli mulkiyete cevirip ben komsu tarla aahiplerine satacagim ancak elbirligi var, tapudaki yetkili hepiniz mahkemeye basvuracaksiniz elbirliginin kalkmasi icin diyor kafami karisik kimi toplu imza ile tapu yapmak zorunda diyor kimi 2014 sonrası intikal islemleri icin artik elbirligi kaldirilmiyor diyor degerli fikirlerinizi nelerdir acaba
Merhaba. Eğer ölüm 2014 sonrası ise maalesef prosedürü çok fazla. Öncelikle bağlı bulunduğu tarım müdürlüğü ile görüşüp bu işlem için onay almanız gerekiyor. Eğer onay alabilirseniz tüm mirasçıların katılımı ile Tapu müdürlüğünden bu işlemi yapabilirsiniz. Eğer onay çıkmaza mahkemeye başvuru yapmanız gerekiyor.
@gokhankarakurt20 çok teşekkürler cvp için bugün tekrar başka bir tapu yetkili ile görüştük hiç mahkemeyle uğraşmayın 1 ay sonra bir yasa çıkacak elbirliği olayı kaldırılacak dedi bizde şaşırdık bakalım göreceğiz
Kanalımıza abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz.
@@tapuvekadastro tabi abone oluyorum
Merhaba biz evi satın almadan çok önce oturduğumuz ev 3+1 miş ve oturduğumuz evin yan tarafı apartman deposuydu ve evin eski sahibi şuan oturduğumuz evin eski bir odasını depoya kattı ve ev 2+1 oldu ve depo evimizin eski odasıyla beraber eve dönüştürülüp satıldı şuanda o odayı almak istesek alabiliyor muyuz? Çünkü tapuda oranın metrekareside yazıyor (Evin bir odasını evi bize satmadan önce depoya katmıştı bize satarkende bilgimiz yoktu çok sonradan söyledi şuan kendisi hayatta olmadığı içinde bir işlem yapamadık)
Merhaba. Bu durum için lisanslı harita bürosu ile görüşüp tadilat projesi cizdirmeniz gerekebilir
Peki hisseli bir tapu verirken alıcı vekilli satıcılardan da vekilli olanlar varsa sırayı nasıl alabiliriz?
merhaba her zaman satan kişi yada varsa vekili başvuruları yapmaktadır.
Teşekkürler
Kanalımıza abone olarak katkı ve desteklerinizi bekliyoruz
Üzerime tapulu tarlayı eşime bağış yapmak istiyorum. Vergiye tabi değeri belediye rayiç bedel olarak göstermem uygun olur mu? Teşekkür ederim.
merhabalar, bağış yerine satış olarak yaparsanız daha az maliyetli halledebilirsiniz.Rayiç bedelden satış gösterebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim
Destekleriniz kıymetli, iyi günler dileriz.
Çok güzel bir açıklama olmuş emegine saglik, gokhan hocam size sorum şu. 5 kardeşten vereset (babablari olmus) ile bana arsa tapusu verecekler yanliz burda ev var ama arsa gözüküyor bunun bedelini eft yaparken aciklama kısmına ne yazmam lazım
Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Böyle durumlarda açıklama kısmına sadece taşınmaz bedeli veya miras payı bedeli yazmanız yeterli
Satış gerçekleştikten satıcı işlemi iptal etme hakkı varmıdır varsa kaç günde içerisinde yapması gerekir
Merhaba. Tapu müdürlüklerinde satış iptali yoktur. Ancak size tekrar geri satış yapması gerekmektedir.
@@gokhankarakurt20 teşekkür ederim
Teşekkürler 👏
Miras kalan bir arsayı tapudan hisselerine göre üzerine alınması durumunda tapuya gitmem şartmıdır. Teşekkür ederim.
Mirasçılardan birinin gitmesi yeterlidir.
@@tapuvekadastro çok teşekkür ederim.
Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz. Unutmayın ki en büyük gücümüz ve motivasyonumuz insanlara faydalı olabilmektir.
merhaba annemden kalan 4 hisseli miras evi bana satış yapacaklar diğer varisler. tapu işlemini varislerden biri başlattı diğer varis şehir dışında ve işlemi başlatan hissedara vekalet verecek.sorum şu işlemi başlatan kişi hisseleri üzerine alabilirmi ? yani öğrenmek istediğim işlemi başlatan kişiye güven sorunum var.üzerine hisseleri alma.bu satış işleminde beni oyalama elinde tutma gibi şeyler yapabilir mi?
Merhaba işlemi bir kişi başlatabilir. Sonrasında intikal sonrası sizin bilginiz olmadan satış yapılamaz. bu bir kişi aslında intikal için prosedürleri halletmiş olacak ve harç vs yi ödemiş olacak.
Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmamıza destek olmanızı rica ederiz.
Merhaba tapuda bağış hibe yaziyor ama satış bedeli 2 bin lira yaziyor bu ne demektir bunun bir hükmü varmidir
Merhaba. Yapılan her türlü devir işlemlerinde rayiç bedel alındığı için bu şekilde olmaktadır. Sizin görmüş olduğunuz taşınmazın rayiç değeridir.
Size bir sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim babam kızlarına ev vermek istiyor bunu satış lamı yoksa bağış olarak mı yapmalı satış olursa kendisine bir para verilmeyecek çünkü kendisi devrediyor sonuçta
Merhaba bu işlem düşündüğünüz gibi olmuyor maalesef. Bağış kulağa kolay bir işlem olarak gelse de teknik olarak satıştan daha maliyetli (harçları) oluyor. O nedenle satış olarak işlemi gerçekleştirmesini tavsiye ederiz.Kanala abone olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Merhaba hisseli tarla üzerine ev yaptık elektrik abonmanlik icin hisse sahiplerinin muakafatname istediler noterden mi almam gerekiyor yoksa web tapudan verebilirlermi
Merhaba. Muvafakatname işlemleri noterler tarafından yapılmaktadır.
7 Hisseli Tapu olan araziyi 7 kardeşten sadece 3 kardeşe devretmek istiyoruz. Bunun için nasıl işlem yapmalı?
Merhaba. Web tapu üzerinden satış başvurusu yapmanız gerekiyor. Satış yapacak kişilerden bir tanesi başvuru yapacak ve diğer satış yapacak hissedarlar taraf kısmında eklenecek. Bu şekilde yapmanız gerekiyor.
alım satım işlemleri noterden mi tapudan mı daha hızlı ve kolay olur ?
Tabikide Tapu Müdürlükleri 🙂
Merhaba....intikal yapılacak mesken icin dask zorunlu mu? Tesekkürler
Merhaba. Eğer taşınmaz köy yerleşik alan sınırları içindeyse ve bunu resmi yazı ile ispat edebiliyorsaniz muaf olma ihtimali var ancak bunun dışında dask zorunludur.
Merhaba, iki ayrı arsa için başvuru yapıldığında birinin alımından vazgeçilirse tapu müdürlüğüne ceza mı ödemek gerekiyor? Almaktan vazgeçtiğimiz bir yer için 4963 tl ceza ödememiz gerektiği söylendi.
Merhaba. Tapu müdürlüklerine herhangi bir ceza ödenmez. Muhtemelen harç ödemesi ile ilgili bir sorun yaşadınız. İade talep edebilirsiniz.
Meerhabalar, babamın vefatı nedeniyle üzerinde olan taşınmazı mirasçıları üzerine veraseten intikal yapmak istiyoruz. Wep tapu da nereden başvuru olacak? Taşınmaz ilişiklendirme olmaz sanırım. Mirasçı belgesi 21.05.2021. E devlette noter mirasçı belgesi 21.06.2021 den öncesi görünmüyor.
Merhaba. Mirasçılardan herhangi bir tanesi web tapu üzerinden miras intikali başvurusu yapması gerekiyor. Başvuru yaparken elinizde bulunan mirasçılık belgesinin resmini yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra imzaya giderken o belgenin aslını tapuya ibraz etmeniz gerekli.
Merhabalar hibe için başvurduk ama 50 bin lira ya yakın bir ücret çıkıyor nedeni nedir acaba
Merhaba. Hibe işlemi devir işlemleri içerisinde en yüksek harç oranına sahip olanıdır. Toplam yüzde 6,8 harç oranı vardır. Muhtemelen hibe yapmak istediğiniz taşınmazın rayiç değeri de yüksek olduğu için bu şekilde bir masraf çıkmış size.
Kanalımıza abone olarak ve videolarımızı paylaşarak destek olabilirsiniz.💐
Hocam bir sorum olacak yarın randevumuz ev alacagım rayiç bedeli duşuk gosterdik belediye oyle rayiç verdigi için sorun olmaz sandım ama gercek satış degerini gostermek istiyorum döner sermayeyi ödedim harcı ödemedim randevu saatinde gitsek tapu harcını düzeltip te ödeyebilirmiyiz orda? Aynı gun satış bitermi? Cvplarsanız sevinirim teşekkurler..
Merhaba. Tam olarak işleminiz o şekilde olmayabilir. Öncelikle orada yetkili biri ile görüşmeniz gerekiyor. Çünkü bedel değişirse işleminiz en baştan hazırlanması gerekiyor. Son ana kadar tapu harcını yatirmayin.
@@gokhankarakurt20 tmmdır yatırmadım zaten orda duzeltirler inşaAllah, tşkrler hocam saolasın, ama bu belediye rayiç bedeli neden dusuk gosteriyor herkezte ona gore ödüyor yani belediye tapu bilmiyormu evlerin degerinide boyle gosterip kabul edip insanı hataya sürüklüyorlar yazık gunah degilmi..
Babam. Evini mütahite vermiş beş daire vermiş babama üçünü satmış mütahitten alınca parayı almış şimdi bu parayı nasıl. İspatlayabiliriz oğluna kızına vermiş aradan 15 sene geçtiği için. Bankadan bakamıyoruz. İki daireyi tapu iptali. Yaptırdık babanızın borcu yoktu onlarda hakime öyle dediler borcu yoktur bunu nasıl alırız bu paraları
Kayınımın köyde 3.5 dönüm tarlası var tek tapulu tarla ablasına 400 metre kare tarla dan bağış yapabilirmi
bağış yapabilir. Yalnız satış yapmasında fayda var daha az tapu harcı çıkar. Kanala abone olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Satış kısmı belirtilmek zorundami bağış oluncada
Bağış işleminde taşınmazın rayiç değeri dikkate alınmaktadır.
S.a hayırlı akşamlar benim tarlanın senesi dolmadı web tapu çıktı almak istiyorum nasıl ödeme yapmam lazım sadece vergimi yoksa harcmi ödemem lzm
ua-cam.com/video/7qiODsFntPw/v-deo.html
Cevap vermediniz vergimi yoksa harcmi? Ödemem lzm
Merhaba kolay gelsin kardeşimin hisseli tarla hissesini ben alcam web tapudan randevu almammı gerekiyor
Merhaba web tapudan başvuru yapıp satış yapması ve hissesini size satması gerekmektedir.
merhaba iyi günler yardımcı olursanız çok sevinirim 18 wy önce 195 bin liraya aldığım hisseli tarlami eşime hibe bağış hediye edeceğim ama şu an tarlanın rayiç değeri sadece ve sadece 8.500 tl simdi hibe bağış yaparken taşınmazın bedeli kısmına ne yazıcam sonuçta bedelsiz bağış yapıyorum alırken 195 bin aldığım parayı göstererek rayiç değerinin çok üzerinde göstererek aldığım arsayı bağış yaparken rayiç değerini veya 1 tık üstünü yazıp bağış yapsam ilerde sıkıntı yasamiryim sizce vergi ceza v.b cevap yazarsanız çok sevinirim kimse konu hakkında net Bilgi veremiyor çünkü bilen Yok herkes düz mantık neyse sağdan soldan duyduğunu söylüyor kimse bilmiyor lütfen yardım teşekkür ederim
Merhaba. Hibe işleminde taşınmazın emlak değeri dikkate alınmaktadır. Direkt emlak değerinden hibe işlemi yapabilirsiniz. Herhangi bir sorun çıkmaz
@@gokhankarakurt20 çok teşekkür ederim sağolun Allah razı olsun
Merhaba Hocam web tapuda randevu almak için Dairenin Emlak Beyan değerini ilgili belediyeden telefonla öğrendim tapuya giderken bu Emlak Beyan değerini gösterir evrakı fiziki olarak belediyeden almam gerekecekmi? Teşekkürler
Merhaba. Eğer ilgili belediyenin Tapu müdürlüğü ile protokolü varsa gerekmez. Ancak protokol yoksa evrak aslını götürmeniz gerekiyor.
Kanalımıza abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak desteklerinizi bekliyoruz.
Gökhan bey merhaba biz 5 kardestik babam 2011 de vefat etti ablam ise 2019 sonlarında vefat etti biz e devletimize girdiğimizde tarlalar gözükmüyor hangi arsada payımız var vs ama tapu kagitlarinda bulunuyor biz kendi aramızda tapularimizi paylastirmak istiyoruz mesela ben 2 tapuluk yer alacağım ama biri arsa arsayı satmayi düşünüyoruz herkesin onayı var vs biz notere gittiğimizde noterci bize dedi ablaniz Vefat etmiş ölüm şaati belirtilmediği için işlem yapamıyoruz sulh hukuk mahkemesine başvurun dedi bizde kartala gittik sulh hukuk mahkemesine mirascilik belgesi başvurusu yaptık 1748 TL para ödedik e devletten takip ediyorum hala açık gozukuyor kaç günde sonuçlanır burdan sonra neler yapmamiz gerekiyor bu olmadan satış yapamıyor muyuz bilginiz varmıdır veyatta bu durumları yaşayan insanlar var mı bize yardımcı olabilecek@@gokhankarakurt20
Çünkü çok uzamasini istemiyoruz uzamamasi için neler yapmamız gerekiyor
@@iso_37merhaba. Öncelikle sulh hukuk mahkemesinden almış olduğunuz mirascilik belgesi ile miras intikali işlemi yapmanız gerekiyor. Bu işlem sonucunda tüm mirasçılar hak sahibi olacak. Daha sonra ise miras taksimi işlemi yapmanız gerekiyor.
Teşekkürler güzel açıklama olmuş, ben bir soru sormak istiyorum, miras yoluyla kalan taşınmaz kardeşler hisselerini tek bir kişiye devretmek istiyorsa web tapu satis işlemi yaparken tek bir kişi yapsa yeterli mi yoksa her kardeş ayrı ayrı satis işlemi yapması gerekir
Merhaba. Teşekkür ederiz. Başvuruyu bir kişi yapabilir ancak taraf ekle kısmından diğer tarafların bilgileri girilmesi gerekiyor.
Merhabalar 2 kardeş arasinda hisse bagisi olur mu diger varislerin imzasi vergi ilisik kesigi gerekiyor mu yoksa sadece bagis yapman ve bagis yapilan arasinda mi olur lutfen yardimci olun
Merhaba. Mirasçılar arasında yapılacak olan devir işlemleri sadece işlem yapacak kişilerin imzası yeterli. Bu işlem öncesi vergi ilişiği yazısı almanız gerekiyor.
@gokhankarakurt20 çok teşekkür ederim ilginiz için
Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz.
Merhaba babamıza vekalet verdik üç kardeş haberimiz olmadan yeri sattı parasını bize vermedi ne yapabiliriz çok teşekkür ediyorum cevap verirseniz
Merhaba vekalet verdiğiniz için maalesef, yasal yetkiyide vermiş oldunuz. Böylelikle işlemi gerçekleştirmiş.İsterseniz bir hukuki destek alabilirsiniz.
Merhaba , babam vefat etti. Taşınmaz hissemi üvey anneme satmak istiyorum . Nasıl yapılıyor bu işlem . Masraf çıkıyormu aile içi satışa .
Merhaba. Öncelikle mirasçılık belgesi çıkartıp miras intikali işlemi yapmanız gerekiyor. Sonrasında ise hisse satışı işlemi yapmanız gerekiyor. Tüm bu işlemler harca tabidir.
Hocam merhaba 3 kardeşiz 2 kardeş diger karseşlerine hisselerini devretmek istiyoruz bunu web tapuda satış olarak mı göstermemiz gerekiyor. Teşekkür ederiz
Merhaba. Bu tür işlemler genellikle satış veya bağış yoluyla yapılır. Masraf açısından satış yapmanız daha mantıklı olur.
Merhabalar hisseli tapuda yanı müşterek halindeki hisse baska bir 3. Kisiye bağış yapılabilir mi
Merhaba bu mümkündür ama öncelikle diğer hisselilerin alma önceliği vardır, onlar almazsa 3. Kişilere bağış yapabilirsiniz
Merhaba, arsamizin belli bir hissesini bedelsiz devretmek icin nasıl başvuru yapabiliriz? Bedelsiz olacagi icin satis rakami kisimlarina ne yazicaz?
Merhaba. Bedelsiz devir ancak hibe yöntemi ile olur. Rayiç değer üzerinden yapılır. Açıklama kısmına hisse detayını yazmayı unutmayın.
@@gokhankarakurt20 Tesekkur ederim. Bir de şöyle bir durumumuz var. Arsamizda bir binamiz var ve arsa tapu olduğu için üzerindeki 4 dairenin ayrı ayrı tapuları yok. Belediyeden aldiğimiz rayiçtr 1 2 3 4 diye ayrı ayrı görünüyor. Bu dairelerden 2 tanesini devretmek istiyoruz. Bu durumda başvuru açıklamasina 1/2 olarak belirtmemizmi gerekiyor? Özelliklle devretmek istedigimiz daireleri verme şansımiz varmi?
Merhaba. Km/ki olmayan taşınmazlarda doğrudan daire satışı yapilamaz. Arsa üzerinden hisse satışı yapmanız gerekiyor. @@ahmetesen4102
@@gokhankarakurt20 teşekkür ederim
Bir kaç saniyenizi ayırarak, Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz. İyi günler dileriz.
@gokhankarakurt20 Zarif ve açık anlatımınız için çok çok teşekkür ederim, gerçekten harika bir video. Benim bir sorum olacaktı izin verirseniz. Babam evli değil ve tek çocuğum. Babam sürekli borç yaptığı için evimizi kaybetmemek adına evi babamın üzerinden, benim üzerime geçireceğiz. Satış olacak tapuda. Ev karşılığında babamın tüm borçlarını ödediğim için babama ayrı bir para ödemeyeceğim. Tapuda satış için banka hesap hareketi olmaması sorun çıkarır mı acaba? Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız.
Asıl ben size teşekkür ederim 🙂 yapacağınız satış işlemi ileride bir davaya konu olmadığı sürece hiç bir sorun olmaz.
@@gokhankarakurt20Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim 🙏 ☺️
@@gokhankarakurt20 Bir de intifa hakkının babamın üzerinde kalmasını istiyorum kafası rahat etsin diye, onun için özel bir işlem yapmam gerekiyor mu tapuya gitmeden, yoksa Tapu memuruna söylememiz yeterli olur mu sizce acaba? 😇
merhaba,babam ilçeye bağlı köy iken mahalle olan köydeki evini satın alacağım dask zorunlu mudur?işlemler aynı şekilde güvenli ödeme ile mi oluyor?
Merhaba! Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerdeki taşınmazların alım-satım işlemleriyle ilgili bazı özel durumlar söz konusu olabilir. Sorularınızı detaylı olarak yanıtlıyorum:
1. DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) Zorunlu mu?
Evet, Türkiye'de mesken niteliğindeki taşınmazların alım-satım işlemlerinde DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) yaptırılması zorunludur. Bu durum, mahalle ya da köy olması fark etmeksizin geçerlidir. Ancak:
Ev mesken statüsünde değilse (örneğin arsa ya da ahır gibi bir yapıysa), DASK zorunlu değildir.
Eğer yapı mesken olarak kullanılıyorsa, tapu işlemleri sırasında geçerli bir DASK poliçesi talep edilecektir.
2. İşlemler Güvenli Ödeme ile mi Yapılıyor?
Evet, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sunduğu "Güvenli Ödeme Sistemi", alım-satım işlemlerinde sıklıkla kullanılır ve önerilir. Bu sistem:
Alıcı ve satıcının ödemeyi Tapu Müdürlüğü'nün kontrolündeki sistem üzerinden yapmasını sağlar.
Böylece tapu devri gerçekleşmeden para transferi yapılmaz ve taraflar arasında güven sağlanır.
Sistemin kullanımı isteğe bağlıdır, ancak oldukça güvenli bir yöntemdir.
Sonuç olarak, eğer ev mesken niteliğindeyse DASK yaptırmanız gerekiyor. Güvenli Ödeme Sistemi'ni kullanmak, işlemleri güvenli bir şekilde tamamlamak için tavsiye edilir. İşlemlere başlamadan önce Tapu Müdürlüğü veya sigorta şirketinizden de ek bilgi alabilirsiniz. 😊
Merhaba gökhan Bey,kardeşime evimi vermek istiyorum bedelsiz bir şekilde.Aile içi olsada bağışa mı giriyor bu işlem.Satıştaki gibi yine döner sermaye veya başka birşey ödüyormuyum.Satmıyorum hediye ediyorum.Yine harç ve döner sermaye ödeyecekmiyim.Satış mı mantık lı,bağış mı.Teşekkürler.
Merhaba. Yapılacak olan her türlü devir işlemi harç ve döner sermayeye tabidir. Satış işleminin harç oranı yüzde 4dür. Bağış işleminde bu oran yaklaşık yüzde 7dir. Kardeşler arasında bile olsa bu oranlar aynıdır.
@@gokhankarakurt20 Teşekkür ederim ilginiz için.İyi akşamlar diliyorum.
Merhabalar webtapudan evimin mimari projesine ulaşabilirmiyim
Maalesef böyle bir arayüz yok.Müteahhit veya belediyeden erişebilirsiniz
Hocam dairemi alıcı annesi ile ortak almak istiyor, nakit alacaklar. Weptapu da bir alıcı ekledikten sonra başka alıcı ekle ye tıklayıp annesinin bilgileri girilecek doğru mu??? Birde satış vergisi tek alıcıya mi çıkacak böyle durumda %2 nasıl olucak.
Merhaba. Evet dediğiniz gibi taraf ekle kısmında diğer alıcıyı ekleme yapmanız gerekiyor. Bu durumda tapu harcının alıcı tarafa düşen %2lik kısmı sistemde otomatik olarak yarı yarıya hesaplanacak.
Hocam aynı tarla parsel içinde ,iki kişinin mirası intikal edilmiş birisi elbirliği ile diğeri paylı intikal şeklinde .Elbirliği ile intikal edilen de mirasçı , aynı parsel içindeki paylı şekildeki mirasçıya hissesini satabilir mi ?
Merhaba. Elbirliği iştirak içindeki bir kişi payını sadece iştirak içindeki diğer kişilerden birine satabilir. İştirak dışında bir kişiye satış yapabilmesi için elbirliği mülkiyetin sonlandırılması gerekir.
@@gokhankarakurt20teşekkürler cevabınız için
Merhaba Gökhan abi , nasılsınız ? Size bir kaç soru sormak istiyorum. Amcamın üzerine bir yazlık daire var , bu daireyi benim üzerime devretmek istiyor. Herhangi bir ücret karşılığında olmayacak. Bunu satış mi yoksa hibe mi yapmalıyız? Satış olursa daha az masraflı olacak sanırım. Satış işlemi olduğunda rayiç bedeli 62.000 TL ise satış bedeline de bu tutarı yazabilir miyiz ? Bir sorum daha olacak başta da dediğim gibi para karşılığında satmadığı için elimizde bir dekont vs olmayacak. Bu sorun olur mu ? tapu işlerini bilmediğim için size sormak istedim. Bizim için bu devir işlemini en az masraflı nasıl yapılırsa o kadar uygun olacak. Açıklama kısmına da " ... İli... Mah.... Numaralı daire satışı" yazılması yeterli olur mu ?
Merhaba. Satış işleminde harç oranı yüzde 4dür. Bağışta ise bu oran yüzde 7dir. Maddi açıdan satış daha avantajlıdır. Diğer konular biraz hukuki olduğu için yorum yapmam çok doğru olmaz. Ancak satış yaparsanız Tapu müdürlüğünde sizlere sadece sözel olarak sorulur para alışverişi tamamlandı mı diye. Yani herhangi bir dekont istenmez. Başvuru yaparken açıklama kısmına detaylı bir şekilde yazmanız gerekiyor. İl ilçe mahalle ada parsel daire no şeklinde.
@@gokhankarakurt20 çok teşekkür ederim Gökhan abi , kendinize iyi bakın. İyi akşamlar :)
Merhaba web tapu basvurusunda 3 hisseli bir tapu tek bir alıcıya geçecek başvuru işlemi nasıl yapılmalı ?
Merhaba. Satış başvurusu yaparken diğer satıcıları taraf ekle butonu kullanarak eklemeniz gerekmektedir.
181 3. Sayfa dedi bulanadım taraf ekleyi @@gokhankarakurt20
hayırlı akşamlar hisseli satış yapacağın 6 hissedar var bu hissedarların birinin e devletinden bu satış işlemini yapabilirmiyim
Merhaba. Web tapu üzerinden başvuru yaparken satıcı taraflardan bir tanesinin e-devleti ile başvuru yapabilirsiniz. Ancak diğer tarafları eklemeyi sakın unutmayın.
teşekkürler
@@gokhankarakurt20 teşekkürler
Merhaba
Tapusunun yarısı benım yarısı da annemın uzerıne olan evin tapusunun tamamını satıs yoluyla uzerıme aldım.Annem hayatta su an.Herhangı bı zamanda kardesım tapu tescil ıptal davası acabılır mı?Iyı gunler
Merhaba. Vefat sonrası diğer mirasçıların saklı pay hakkı için her zaman dava açma hakları vardır ancak sonucu mahkeme karar vereceğinden hukuki destek almanızı tavsiye ederim.
Merhaba, ben size şöyle bir şey sormak istiyorum; 7 gün önce web tapudan randevu aldık ancak ben şehir dışında olduğum için gidemedik ve web tapudan dan iptal edemedik. (iptal et seçeneğine tıklanmıyor) Şimdi tekrar randevu almak istediğimde bu mülk için seçilmiş bir randevunuz var diyerek yeni bir randevu oluşturamıyorum. Bu durumda ne yapmak lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba. Alo 181 hattını aramanız gerekiyor.
Merhaba hocam kardesim koyde babamin uzerindeki tum arazileri uzerine tapuda resmi bi sekilde bağış olarak almis bunu dava acsam tapu iptal ettirebilirmiyim
Merhaba. Eğer dediğiniz gibi tüm taşınmazları bağış ile devraldiysa dava açıp bozma ihtimaliniz olabilir. Bu konuda hukuki destek almanızı öneririm.
Kardeşler taksim sozlesmesi ile vep tapudan birisinin başvuru yapması olurmu ?
Merhaba. Miras taksimi işleminde taraflardan birinin başvuru yapması yeterlidir. Ancak başvuru yaparken diğer tarafların bilgilerini girmeyi unutmayınız.
Çok teşekkür ederim efendim .
kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak bizlere destek verdiğiniz için sağolun.
Hayırlı günler kardesler babama hisselerini devir edecek ilk önce 4 tanesi devir edecek sonra 2 tanesi vekil alacaklar öyle devir edecek ayrı ayrı alınırsa döner sermaye masrafları ayrı ayrı cıkar mı 2 si in bir baska husus da devir de bagıs olarak mı başvuru yapılacak wep tapu üstünden( birde gerekli belgeler neler dir)
...
Merhaba. Tapularda döner sermaye ücretleri işlem başına alınmaktadır. Yani mümkün olduğunca işlem sayısını azaltmanizda fayda var. Satış veya hibe konusu tamamen size kalmış bir durum. Harç oranı konusunda videoda detaylı bilgi bulunmamaktadır.
Gerekli belgeler: kimlikler, varsa tapu fotokopisi (zorunlu değildir) eğer taşınmaz üzerinde ev varsa deprem sigortası. Ve en önemlisi belediyeden alınmış emlak beyanı.
@@gokhankarakurt20 cok teşekkürler
Ayrica hocam mirasin tapu harci var midir
Döner sermaye vardır sadece.En son videomuza bakabilirsiniz.Tam size gore
Teşekkürler.Annemin vefatı nedeniyle varis olarak tapuya işlenmesi süreci ne kadar oluyor.süreç nasıl ilerliyor.Tesekkür ederim.
Merhaba. Tapu Müdürlüklerinde intikal yapabilmek için öncelikle mirasçılık belgesi çıkartmanız gerekiyor. Sonrasında vergi dairesinden vergi ilişiği belgesi almanız gerekmektedir. Bu iki işlemden sonra istediğiniz bir zamanda mirascilardan herhangi biri Tapu Müdürlüğüne başvuru yapabilir.
@@gokhankarakurt20 Geri dönüs için teşekkür ederim.Tapu müdürlüğüne gitmek zorundayım öylemi
@@yavuzturan3657 rica ederim. Evrakları tamamladıktan sonra web tapu üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Ancak en son imza aşamasına tapuya gitmeniz gerekiyor.
Annemdem miras kalan eve babam ve 3 kardeş mirad intikalini yaparak Tapu muzu 4 kişi olarak aldık.Bu ev hissedarların rızasıyla bana satış yapılacak.E devletten babam başvuru yapacak ama nasıl yapacak? Satış videolarınızı izledim.hepsi bibebir satış.3 hissedar e devletten satış başvurusunu nasıl yapacak.hepsi ayrı ayrı mı başvuracak? Eklenecek belge pdf dosyası var mı? Kardeşimin biri şehir dışında noterden babama satış için vekalet verdi bu vekalet belirtilecekmi? Yani kısacası nasıl yapacağız?lütfen yardımcı olup,bilgi verirmisiniz.
Merhaba. Bu işlem için 1 satıcının başvurusu yeterli ancak; başvuru esnasında açıklama kısmına ve taraf ekle kısmına diğer satıcıların bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Eğer vekaletname varsa bu kısımlarda ayrıca belirtilmelidir.
Hocam sen video çek. Millet papağan gibi metinden tekrarlıyor. Hisseli satışta nasıl randevu alınıra dair 1 tane video, açıklayıcı metin yok. Çok teşekkür ederim.
Kanala abone olarak ve sevdiklerinizle paylaşarak destek olabilirsiniz.
@@aydindogan2088 merhaba. Yorum için teşekkür ederim. İlk fırsatta diyelim inşallah 👍
Miras kalan iki evi paylasacagiz. Webtapudan alici satici kim olacak. Biz paylasicsz alici satici degiliz ve iki evi de webtapudan ayni andan birisini ben birisini kardesim nasil alacagiz
Hasan bey öncelikle intikal yapacaksınız,sonra satış yapacaksınız hissenizi kardeşinize, o da size satacak diğer ev için.son videoda harçlar ortalama ucrette anlatılıyor.Kolay gelsin
@@tapuvekadastro hocam özurdilerim ama bununnicin sozlesme lazim mi.
Merhaba hocam cevaplarsanız çok menmun olurum.
Babamın vefatından sonra intikal yaptırmadan arsamızı kat karşılığı 5 kardeş ve annemde dahil noterde sözleşme imzalayarak mütahite verdik.Karşılığında 1 daire alacağız ve bu daireyi 1 kişinin üzerine yapacağız.
Öğrenmek istediğim konu;daire teslim aşamasına henüz gelmeden (şuan intikal yapıldı)arsa olarak 1 kişi üzerine vermek(satış)yapmak mı? yoksa daire olduktan sonra 1 kişinin üzerine satış yapmak mı mantıklı.
Arsa emlak değeri 100 bin ikin daire ye döndüğünde 3M olacağı için tapu satış masrafları artacak mıdır?
Hangisi mantıklı aceba?
Şimdiden Çok teşekkür ederim
Merhaba. Harç yönünden düşünecek olursak arsa üzerinden satış yapmak daha mantıklı olacaktır. Ancak bu durumun proje çizimi aşamasından önce netleşmesi gerekiyor.
Hocam bir sorum olucak bir tarla aldim e devlette pay 1 payda 1 yaziyor ustede bu tarla sadece 1 hissedar vardir diyor ama nitelik musterek yaziyor bunun sebebi nedir
Merhaba. Tkgm'nin kullanmış olduğu modül ile alakalı bir durum. Pay/payda kısmında 1/1 dışında bir hisse yazmadığı sürece sorun yok merak etmeyin.
Merhaba, 330 metre kare arsa aldım. Arsayla ilgili e devlet bilgilerinde hisse sahibi olarak sadece ben görüldüğüm halde hisse bilgisi olarak “müşterek “ ifadesi yer alıyor. Normalde müstakil denilmesi gerekmez mi? Aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkürler
Yeni alınan bir taşınmaz ise zaman zaman güncelleme de gecikme yaşayabiliyor
Eğer bir kaç hafta içinde duzelmezse en yakın Tapu Müdürlüğüne sorabilirsiniz.
@@tapuvekadastro Çok teşekkür ediyorum. İyi ki birilerine yardımcı olmayı ilke edinmiş sizin gibi donanımlı kişiler var. Hep varolasınız.
@@tapuvekadastro❤
@@selamiuzun69 güzel geri dönüşleriniz için teşekkür ederiz, haftaya sizler gibi onlarca vatandaşımıza yardımcı olabilmenin mutluluğu içerisinde başlıyoruz. Bizler Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro Öğrencileri ve Mezunları olarak sizlere Bartın'dan selamlarımızı iletiyoruz.
Bağışi yapılan hisseye diğer hissedarlar mâni olabilir mi
Merhaba. Yapılan işlem bağış işlemi olduğu için diğer hissedarlar herhangi bir hak iddia edemez. Eğer satış olsaydı ön alım davası açma durumları olabilirdi.
Hisse listesi çekilmedi ne demek
Merhaba. Web tapu üzerinde alınan anlık hatalardan birisidir. Muhtemelen taşınmazda bulunan diğer musterekleri goremediniz. Bir süre sonra bu hatanın düzelmesi gerekir. Eğer düzelmezse alo 181 hattını arayınız.
Günaydın üçüncü katta oturuyorum kiradaydım 99 da deprem sonrasıaldım kocam fırınlarında işçi şöför olarak çalışıyodu evi satışaçıkardılar biz parayı verdik yarın tapuya gideriz dediler hala oyarın gelmedi hiç biryazılı belge yok elimizde şimdi birlik inşata verdiler imza hala bize vermediler nasıl alabiliriz ne dersem ikna olurlar vericez diyolar hala haber yok hergün birbirimizi görüyoruz gel imzayı atalım diyen yok sonu ne olur aydılatımısınız ist bay paşa yıldırım
Merhaba, öncelikle elinizde yazılı bir belge olmaması problem, parayı banka üzerinden değil de elden verdiyseniz şahit veya kanıtlayıcı nitelikte birileri olması davalık süreçlerde etkili olabilir. Sizin konunun çözümü, tapu müdürlüğünden size satış yapmaları ile çözülecektir. Kolaylıklar dileriz.
Web tapuya tapu devri için başvuruda bulunduk ama satış değeri düşük bulundu bu durumda başvuruyu iptal edip yeniden mi basvuru yapmamız gerekir yoksa site üzerinden düzenleme yapılabiliyor mu yardımcı olabilirseniz çok seviniriz
Merhaba. Web tapu üzerinden yaptığınız başvurularda; başvuru bilgilerinde hata bulunması halinde iptal edilip tekrar başvuru yapılması gerekmektedir.
Cevabınız için teşekkür ederim🙏lakin başvuru işleme alındığı için sanırım site üzerinden iptal edemiyoruz
Bir kaç gün içinde tekrar deneyiniz. Tapu ve Kadastro Programı ailesi olarak kolaylıklar dileriz.
@@tapuvekadastro teşekkür ederim sağolun🙏
Gökhan bey yatağa bağımlı kişiler için tapu memuru iki kişinin harçı yatırılarak evinde imzası alınabiliyor diye biliyorum. Böyle değil mi?
Merhabalar. Pandemi süreci ortaya çıkana kadar böyle bir durum vardı. Ancak henüz tekrar eskisi gibi ikamete imzaya gidilebilir şeklinde bir duyuru gelmedi. Muhtemelen bu yaz tekrar başlanilacagi söyleniyor. Teşekkürler.
Kanala abone olarak desteklerinizi bekliyoruz.
Merhabalar, tapudan randevuyu alıcı mı almalı satıcı mı? Satıcı randevuyu alacak ise hissedarların herhangi birisi alması fark eder mi? Satıcı hissedarların birine digeri tarafından vekalet verilmemişse satıs konusunda o kisi mi randevu almalı?
Merhaba. Eğer randevu sistemi ile başvuru yapılacaksa satıcı taraflardan herhangi birinin randevu alması yeterli. Diğer bilgiler randevu esnasında işlenir.
Gökhan bey hisseli tapuda hissemizi diğer hissedar a sattık imzayı attık ve tapudan ismimiz gitti akraba oldugundan parayı ödemedi iptal davası acabilirmiyiz
Merhaba. Tarafların iptal davası açma hakkı her zaman vardır ancak bazı işlemlerde belli süreler olabiliyor. Bu yüzden öncesinde hukuki bir destek almanızı tavsiye ederim.
dedem hayatta iken bana evini verecek bunu hibe olarak verecek tapu devri yapacagız ben bu evi 5 sene içinde satabilir miyim satarken vergi cıkar mı ? satış olarak olsaydı 5 sene içinde satamıyordum fakat devir olunca böyle bir durum söz konusu olur mu ?
Merhaba. Hibe olarak alınan bir taşınmazın daha sonra farklı bir kişiye satılması durumunda herhangi bir gelir vergisine dahil edilmez. Yani satış yapabilirsiniz.
Mrb tapu intikali yapılmayan kişinin bazı tarlalarda hissesi var bazılarında yok bu neden böyle intikali olmadığı icinmi
Evet intikal olamayan taşınmazları olabilir.
Peki 20 tarlanın işlem bedeli 120 bintl olarak yazıldı tapu taksim sözleşmesinde bunun toplam tapu masrafı ne kadar cıkar tahmini
Tşk ederim şimdiden
Babadan ogula satış olan Tapu bağışa donusturulebilirmi
Maalesef böyle bir işlem türü bulunmamaktadır.
Merhaba ben 2019 bır ev aldım ev sahıbının avukat beye verdıyı vekâletle aldım ben aldıktan 20 gun sonra bosanma davası acmıs arkasındanda 7 gun sonra esı tapu iptal tescil davası acmıs ben alırken ıkısının de haberı vardı ama erkek şimdi benım haberım yoktu dıyor bızı beledıye raıc bedeli uzerınden vurmaya çalışıyor tapum iptal olurmu teşekkür ederim
Merhaba. Bahsettiğiniz konu hukuki bir süreç olduğu için yorum yaparak yanlış bilgi vermek istemem. Bu konuda hukuki bir destek almanızda fayda var.
@@gokhankarakurt20 hiç bir yerden doğru dürüst bilgi alamıyorum buda farklı bir dolandırıcılık oluyor anlamadım borcumuz var dedıler parayı aldılar sonrada bu geldı badımıza ben bır avukattan alıyorum bu nasıl bir iş cozemedım çok teşekkür ederim bana cevap verdıyınız içi
Bağış yapınca satış bedeline ne yazmamız lazım
Belediyeden almış olduğunuz emlak beyan değerini yazmanız yeterli.