Mukemmel ya gunde 7 saaten fazla ders calisiyorum sinav icin. Bu gun neredeyse tum gun turev calistim saat gecenin 12 si birazdan calismaya devam edicem ama molamda bu videoyu izliyorum gercekten mukemmel. Her kosulda izlenebilir bir sey.
Durup dururken aaaa ortaya bir önerme atmayalım demez kimse ki illa önerme atmak istese bile bu tarz bir teorem birden aklına gelmez. Bunun altında ne denemeler ne çalışmalar yatıyor yani sadece zeka yeterli değil
Üniversitede bu kadar sosyal medyada olsaydı tüm sınavlarımda 100 alırdım çok güzel ya emeğinize sağlık yolunuz açık olsun hocam nice gençlerin faydalanması dileğiyle
Saygıdeğer Pisagor Matematik Evi kanalı yöneticileri; yaptığınız çalışma ile bu videolara ulaşmamızı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Ancak genel olarak videolarda belli noktalarda kesme/kırpma yapılmaktadır. Belki konu genel akışını bozuyor diye kesilmektedir ama değerli Ali Nesin Hocamızın satır aralarında değindiği anekdotlara da ihtiyacımız var. Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.
@@PisagorOkulu Ali hocamızın yorum/görüşleri salt matematikten daha değerli benim indimde yinede. Tekrar çalışmalarınız için çok teşekkürler. Saygılarımla
Matematikçiler ispatlarının sonuna genelde Q.E.D. (Quod erat demonstrandum) yazarlar, kesin bir kanıtın sonunda kullanılan Latince bir cümledir. "Gösterilmek istenen şey de buydu" anlamındadır Ali hoca da SSBS (sen sağ ben selamet) yazıyor :)
Ben bu videoyla bundan 2 hafta önce karşılaştım böyle bir you tube kanalın vardığını bilmiyordum.Ben çok ilgimi çeken Fermatın büyük teoremi oldu.Çok ilgimi çekti.Bende böyle matematik problemleri çözmeyi severim.Çözmeye başladım ve çözülmesi inanılmaz zor bir soru.Ben bunu n=4 daha kolay çözülebilir diye o mantıklada ilerledim ama hiç birisi ile denk gelmiyor çünkü ben 8000 sayısına kadar devam ettimki hiçbir türlü sağlanmıyor.Ben Andrew Wilesin çözümüne baktım ama bu Fermatın bahs ettiği gibi mütiş kanıdı değil.Ben bu soruya farklı noktadan baktımki birden bir yön buldumki ve bir türlü n=3,4,5,6,7,8,9 için geçmeye başladı.İçimdeki o soru acaba Fermat bunumu söylemiş olabilirmi diye tahminde bulunuyorum.Çözdüğüm yön Fermatın ispatlamış kanıdına yakın ama bu kanıt ile Fermatın yanıldığını gösteriyor.Bu konuda hiç bir matematikçe yanımda yer almıyor çünkü beni çiddiye almıyorlar.Siz Fermatın büyük teoremi ile alakalı konuda ve kanıdımı yayımlamkta yardem edebilirmisiniz.???Benimle iletişime geçmek için bu numaradan geçebilirsiniz.+90 535 227 79 37
bize göre iyi matematikçi tüm mat. keşiflerini öğrenen derleyen ve sunandır. Dünyada ise keşfedendir. kitaptan nakletmekle olmaz en azından bir buluş bir akademik çalışma olmalıdır
Keşifler bilinmeden yeni şeylerin keşfedilmesi pek mümkün değil gibi. Keşiflerin neden ve nasıl yapıldığı üzerine düşünmek,çalışmak yeni keşiflere zemin hazırlar.
Hocam 14:17 deki yanlis olabilir, 5 asal iken ,n=5 icin n^( 5-1) -1 5 i bolmuyor ama (5^5)-5 boler n^p-n den n'i parantez disini cikarip (n^(p-1)-1)n diye p n'yi bolmuyor dolaysiyla n^(p-1)-1 n'yi boluyor demek yanlis bence n=p icin gecerli degil
Yanlışlık yok hoca yazmıs zaten oraya . Eğer p n yi bölmüyorsa aşağıdaki eşitlik doğru yani p ile n aralarında asal olması lazim. Bu yüzden teoremin bu formu her n sayısında çalışmıyor. Ama p, n^p-n'i her zaman böler bunda herhangi kısıtlama yok.
Bu dersler matematik öğretmenliğinde falan mı görülüyor ben matematiği aşırı seviyorum matematik okumak istiyorum ama matematik öğretmenliği değil sadece matematik
Lisans öğrencileri de bu derslerden faydalanabiliyor mu ? Misal önümüzdeki haftasonu olasılık dersine gelebilir miyim ? Yoksa sadece lise öğrencilerine mi ?
Hocam bu fermat'in son teoremi olmayana ergi ile mi kanıtlandı? Bi paper a baktim bununla ilgili fakat 140 sayfa .d Bu kadar uzun bi kanıtı olması çok ilginç ve merak uyandırıcı.
Hocam en başta bu önerme yanlıştır dolayısıyla n+1 i de bölemez diye başlasaydık bu sefer önermenin yanlışlığını kanıtlamış olmayacak mıydık? Tam bir kanıt yapmadınız aslında yanılıyor muyum?
Adem Açıksöz 0 ve 1 için önermenin doğru olduğunu başta gösterdiği için doğru kabul edebilirsiniz Ondan sonra 1den büyük her sayı için doğruluğunu araştırıyor hoca
Önermenin yanlış olduğunu kabul edersek, aksine ispat yöntemi ile teoremin aslında doğru olduğunu ispatlamış oluruz. Çift yönlü ispat yapmış oluruz. Hoca tek bir kabulle ispat yapmış.
Harika bir soru. 1 yıl geçmiş ama başka arkadaşlar için açıklayayım. Eğer dediğini yapsaydık, *"Eğer önerme yanlış ise bir sonraki sayı için de yanlıştır"* cümlesi haklı bir cümle midir diye test etmiş olurduk. *Ve bu cümlenin haklı bir cümle olduğunu keşfederdik!* (Ve bir hata yapmış olmazdık). Kendimizle çelişmiş de olmazdık. Ancak bu cümle doğru olmasına karşın, işimize yaramıyor. Çünkü "önermenin yanlış olduğu bir n sayısı" bulamıyoruz daha. Çünkü cümle neydi, *"Eğer önerme yanlış ise* bir sonraki sayı için de yanlıştır". Yani bu bilgi cebimizdeyken, eğer önermenin yanlış olduğu herhangi bir n sayısı bulabilirsek, teoremin bulduğumuz n sayısı ve ondan büyük tüm doğal sayılar için yanlış olduğunu ıspatlamış oluruz. Ancak öyle bir n sayısı bulamayız. Zira teoremin doğruluğu ıspatlıdır. Yani sonuç olarak elde ettiğimiz bilgiler, birbiriyle çelişmiyor ve şöyle: 1. *"Önerme herhangi bir n doğal sayısı için yanlış İSE, bir sonraki doğal sayı için de yanlıştır."* (Bu senin elde ettiğin bilgi). 2. *"Önerme tüm doğal sayılar için doğrudur."* (Bu hocanın tahtada gösterdiği bilgi) Yani 2 diyor ki, 1'deki ifade doğru olmasına karşın, koşulu hiçbir zaman sağlanamaz.
bu sefer 0 ve 1 için yanlış olduğunu göstermelisin. n için yanlış olduğunu var sayıp n+1 için yanlış olduğunu kanıtlamalısın. peki 0 ve 1 için doğru nasıl yanlış olduğunu kanıtlayacaksın.
Tüme varım yöntemi kesin bir yöntem degil diye biliyorum. Hangi matematikciydi hatirlamiyorum ama şöyle bir iddada bulunuyordu. 2 uzeri 2 uzeri k eksi 1 yani bu üslü ifadeden 1 cikarildiginda bu sonucun asal sayilari veren bi formül oldugunu soyluyordu. k=7 ye kadar sagliyor ama k=8 icin saglamiyordu. Burdada n icin sagliyor diyoruz ama n+1 icin saglamama ihtimali yok mu verdigim örnekteki gibi
p asal sayı n doğal sayı ise p böler n^p - n 'yi n^p - n ' yi şu şekilde yazarsak: n . ( n^(p-1) - 1 ) p bunu da böler. o zaman p bölmez n ise p böler (n^(p-1) - 1 ) ya da p bölmez (n^(p-1) - 1 ) ise p böler n yani p, 1. çarpanı bölmüyorsa 2.'yi 2. çarpanı bölmüyorsa 1.'yi bölmek zorundadır. peki iki çarpanı birden bölebilir mi ?
ilk birkaç veya ilk milyon tanenin doğru olması bir sonrakinin doğru olmasını gerektirmez ki, n için doğru varsayıyoruz ama n için olur demek yanlış geliyor bana. arkadaş ya düşmüyorsa diye sorduğunda ali hocam ilk birkaç tanesi düştüğü için n de mutlaka düşücektir gibi bir şey söyledi, mantıklı gelmiyor. yani tamam n düşüyorsa n+1 de düşer deriz ve kanıtladık ama ya n düşmüyorsa? belki kendimle de çelişiyorumdur. açıklayabilecek var mı?
matematik Çinlilerde eğlencesi əqrəblərin eline keçəndə elminde doğuldu Dindarlık boğdu Yetim koyuldu battı yunanın yiyələn indi isə muasırlıymızın məntiqi oldu. esılıde elimi ile boyuseydı nə olardı onu bilirəmki bütün elmlərin açarıdır evremın elim qapısıdır.
gülüm o tanım fonksiyonun tanımı lim x giderken a ya f(x) x a ya yaklaşırkan yani f(a) neye yaklaşır demek ve tümevarım yöntemi ile çocuk kandırırlar. Adam ispat yaprken he varsayıyım k yı bulaym k+1 i kanıtlayayım diye bulmadı belki sadece düşünerek budu belki 100 lerce sayfa ispat yapmaya çalıştı.
Ya ben beyaz eşya tamircisiyim. Oturdum kanıtları izliyorum.
Mukemmel ya gunde 7 saaten fazla ders calisiyorum sinav icin. Bu gun neredeyse tum gun turev calistim saat gecenin 12 si birazdan calismaya devam edicem ama molamda bu videoyu izliyorum gercekten mukemmel. Her kosulda izlenebilir bir sey.
Mert Kaan Er günde 7 saat nedir ya
Nasıl bir motivasyon aldın bro bize de sen ver :D
Mert Kaan Er hedefin nedir?
Bilkent matematik
bende 7 saat üstü hadi bakalım son 25 günde üniversite kazanmaca sizleri sonuçlar hakkında bilgilendiricem:)
+kesin mi ?
- Kesin yayabilirsin :D
😁
Tarihte ne zeki insanlar yaşamış akıl almaz bir teorem gerçekten sıfırdan bunu bulmak için gelmiş geçmiş en zeki insanlardan biri olmak gerekir.
Böyle düşünerek kendini dibe çekersin
Combine Uzay Kuvvetleri niye
@@combineuzaykuvvetleri814 neden
Aslına bakarsan biraz ds şans işi
Durup dururken aaaa ortaya bir önerme atmayalım demez kimse ki illa önerme atmak istese bile bu tarz bir teorem birden aklına gelmez. Bunun altında ne denemeler ne çalışmalar yatıyor yani sadece zeka yeterli değil
Üniversitede bu kadar sosyal medyada olsaydı tüm sınavlarımda 100 alırdım çok güzel ya emeğinize sağlık yolunuz açık olsun hocam nice gençlerin faydalanması dileğiyle
şu atmosfer bile hayran olunası. Bir de matematik dilinden anlayanların ulaştığı hazzı düşünemiyorum..
- Hocam gercekten cok mu uzun
+ Accayip zor bisey kjaksjaksj
:)
129 sayfa kanıtı
Saygıdeğer Pisagor Matematik Evi kanalı yöneticileri; yaptığınız çalışma ile bu videolara ulaşmamızı sağladığınız için çok teşekkür ederim.
Ancak genel olarak videolarda belli noktalarda kesme/kırpma yapılmaktadır. Belki konu genel akışını bozuyor diye kesilmektedir ama değerli Ali Nesin Hocamızın satır aralarında değindiği anekdotlara da ihtiyacımız var. Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.
O anektodları kesmiyoruz içiniz rahat olsun. :) Teşekkür ederiz.
@@PisagorOkulu Ali hocamızın yorum/görüşleri salt matematikten daha değerli benim indimde yinede. Tekrar çalışmalarınız için çok teşekkürler. Saygılarımla
Hesap yapmadan bileceksin hesap yaparsan ona muhasebeci denir :)
Harbi güzel söz. bilim tanıma dair bir açıklama yapmış hoca
4:30 kesin bilgi yayalım
nzfzm :D hsjaja
Adamın peltekliği ile dalga geçmeyin komik değil
@@ajety ali nesin zaten kesin yayabilirsin diyor. Yani o da kesin bilgi yayalım diyor
SSBS yi anlamadım ama basit bir yazılım koduyla reelde bile kanitlanabilir. 😆 Tabi sonsuza gidemez, matematiğin gücü 💪. Bu Konu için çok teşekkürler.
Matematikçiler ispatlarının sonuna genelde Q.E.D. (Quod erat demonstrandum) yazarlar, kesin bir kanıtın sonunda kullanılan Latince bir cümledir. "Gösterilmek istenen şey de buydu" anlamındadır Ali hoca da SSBS (sen sağ ben selamet) yazıyor :)
😀
@@PisagorOkulu :)
Ben bu videoyla bundan 2 hafta önce karşılaştım böyle bir you tube kanalın vardığını bilmiyordum.Ben çok ilgimi çeken Fermatın büyük teoremi oldu.Çok ilgimi çekti.Bende böyle matematik problemleri çözmeyi severim.Çözmeye başladım ve çözülmesi inanılmaz zor bir soru.Ben bunu n=4 daha kolay çözülebilir diye o mantıklada ilerledim ama hiç birisi ile denk gelmiyor çünkü ben 8000 sayısına kadar devam ettimki hiçbir türlü sağlanmıyor.Ben Andrew Wilesin çözümüne baktım ama bu Fermatın bahs ettiği gibi mütiş kanıdı değil.Ben bu soruya farklı noktadan baktımki birden bir yön buldumki ve bir türlü n=3,4,5,6,7,8,9 için geçmeye başladı.İçimdeki o soru acaba Fermat bunumu söylemiş olabilirmi diye tahminde bulunuyorum.Çözdüğüm yön Fermatın ispatlamış kanıdına yakın ama bu kanıt ile Fermatın yanıldığını gösteriyor.Bu konuda hiç bir matematikçe yanımda yer almıyor çünkü beni çiddiye almıyorlar.Siz Fermatın büyük teoremi ile alakalı konuda ve kanıdımı yayımlamkta yardem edebilirmisiniz.???Benimle iletişime geçmek için bu numaradan geçebilirsiniz.+90 535 227 79 37
bize göre iyi matematikçi tüm mat. keşiflerini öğrenen derleyen ve sunandır. Dünyada ise keşfedendir. kitaptan nakletmekle olmaz en azından bir buluş bir akademik çalışma olmalıdır
Keşifler bilinmeden yeni şeylerin keşfedilmesi pek mümkün değil gibi. Keşiflerin neden ve nasıl yapıldığı üzerine düşünmek,çalışmak yeni keşiflere zemin hazırlar.
Öğretmek icin o kadar çabalıyor ki belli zaten gercek OGRETMEN oldugunu.
Evet hakiki bir muallim
Keşke böyle hocalarımız olsaydı zamanında
12:00 da "kanıtlamıştım ya orada biyerde" dediği, p asal ise p, (p,k)'yı böler kanıtına nasıl ulaşırız?
(p,k)'nın ve asal olmanın tanımlarını kullanarak
ua-cam.com/video/OOwHIecoYxY/v-deo.html
ua-cam.com/video/OOwHIecoYxY/v-deo.htmlsi=fLsd7qJ6Qggk1jDe
Bir önceki derste kanıtlıyor.
Derslerin içerkleri konu anlatım biçimi çok güzel ama dersleri aradan kesit olarak verdiğiniz için çok anlaşılır olmuyor .İyi dersler
sac kavurma tarifi hangi videodaydi
Ya hoca demiş ki eskiden kanıtlar birbirine söylenmiyormuş o o o seni kendime sakladım hepsini ben hesapladım şarkısı geldi aklıma birden 😁😁
Çok iyi :D
Hocam dersinize girmeyi cok isterdim bir matematikci olarak
Öğretmenler için de programlar var diye biliyorum.
Hiç kimse
Tüm sınıf:
ÖHÖ ÖHÖHÖÖHÖH ÖÖHÖHÖHÖ
öksürenleri duyunca bu günlerde insan bir tedirgin oluyor
12:47 Soruyu çözmüşümdür kitabı yavaşça kapatıyorumdur😁😁😁
Su videolari titretmeden cekseniz?
çekmelerine şükret kral
beynim acıyor harika
Hocam 14:17 deki yanlis olabilir, 5 asal iken ,n=5 icin n^( 5-1) -1
5 i bolmuyor
ama (5^5)-5 boler
n^p-n den n'i parantez disini cikarip (n^(p-1)-1)n diye p n'yi bolmuyor dolaysiyla
n^(p-1)-1 n'yi boluyor demek yanlis bence
n=p icin gecerli degil
Yanlışlık yok hoca yazmıs zaten oraya . Eğer p n yi bölmüyorsa aşağıdaki eşitlik doğru yani p ile n aralarında asal olması lazim. Bu yüzden teoremin bu formu her n sayısında çalışmıyor. Ama p, n^p-n'i her zaman böler bunda herhangi kısıtlama yok.
5:15 ?????
Tümevarım yöntemini tam öğrenip, teorem ispatını daha iyi yapabilirsiniz.
Bu dersler matematik öğretmenliğinde falan mı görülüyor ben matematiği aşırı seviyorum matematik okumak istiyorum ama matematik öğretmenliği değil sadece matematik
Lisans öğrencileri de bu derslerden faydalanabiliyor mu ? Misal önümüzdeki haftasonu olasılık dersine gelebilir miyim ? Yoksa sadece lise öğrencilerine mi ?
Muhammed Türken hocam ne okuyorsunuz?
Gönüllü olarak bile gelirsin istediğin derse girersin. Yazları ve ara dönemde program oluyor
Gelecek hafta olasılık dersine gidebilme olasılıgını yüzde 95 güven aralıgında çöz bakalım. (varyans bilinmiyor )
p, n üzeri (p-1) -1 i böler diye bir sonuca neden ulaştık? Belki hem n'yi hem de n üzeri (p-1)-1 'i bölmüyor. Varsayımın etrafında dönmüşüz gibi
Hocam bu fermat'in son teoremi olmayana ergi ile mi kanıtlandı? Bi paper a baktim bununla ilgili fakat 140 sayfa .d Bu kadar uzun bi kanıtı olması çok ilginç ve merak uyandırıcı.
Hocam en başta bu önerme yanlıştır dolayısıyla n+1 i de bölemez diye başlasaydık bu sefer önermenin yanlışlığını kanıtlamış olmayacak mıydık? Tam bir kanıt yapmadınız aslında yanılıyor muyum?
Adem Açıksöz 0 ve 1 için önermenin doğru olduğunu başta gösterdiği için doğru kabul edebilirsiniz Ondan sonra 1den büyük her sayı için doğruluğunu araştırıyor hoca
Önermenin yanlış olduğunu kabul edersek, aksine ispat yöntemi ile teoremin aslında doğru olduğunu ispatlamış oluruz. Çift yönlü ispat yapmış oluruz. Hoca tek bir kabulle ispat yapmış.
Harika bir soru. 1 yıl geçmiş ama başka arkadaşlar için açıklayayım.
Eğer dediğini yapsaydık, *"Eğer önerme yanlış ise bir sonraki sayı için de yanlıştır"* cümlesi haklı bir cümle midir diye test etmiş olurduk. *Ve bu cümlenin haklı bir cümle olduğunu keşfederdik!* (Ve bir hata yapmış olmazdık). Kendimizle çelişmiş de olmazdık.
Ancak bu cümle doğru olmasına karşın, işimize yaramıyor. Çünkü "önermenin yanlış olduğu bir n sayısı" bulamıyoruz daha. Çünkü cümle neydi, *"Eğer önerme yanlış ise* bir sonraki sayı için de yanlıştır". Yani bu bilgi cebimizdeyken, eğer önermenin yanlış olduğu herhangi bir n sayısı bulabilirsek, teoremin bulduğumuz n sayısı ve ondan büyük tüm doğal sayılar için yanlış olduğunu ıspatlamış oluruz.
Ancak öyle bir n sayısı bulamayız. Zira teoremin doğruluğu ıspatlıdır.
Yani sonuç olarak elde ettiğimiz bilgiler, birbiriyle çelişmiyor ve şöyle:
1. *"Önerme herhangi bir n doğal sayısı için yanlış İSE, bir sonraki doğal sayı için de yanlıştır."* (Bu senin elde ettiğin bilgi).
2. *"Önerme tüm doğal sayılar için doğrudur."* (Bu hocanın tahtada gösterdiği bilgi)
Yani 2 diyor ki, 1'deki ifade doğru olmasına karşın, koşulu hiçbir zaman sağlanamaz.
bu sefer 0 ve 1 için yanlış olduğunu göstermelisin. n için yanlış olduğunu var sayıp n+1 için yanlış olduğunu kanıtlamalısın. peki 0 ve 1 için doğru nasıl yanlış olduğunu kanıtlayacaksın.
@2:25 pozitif doğal sayılar mı??
Evet ve 1 den başlar yüksek matematikte doğal sayılar!
Harikulade...
Bu hoca hangi üni de
bilgi üniversitesi
Induction kanıtında p’nin asallığı nerede kullanıldı?
Tüme varım yöntemi kesin bir yöntem degil diye biliyorum. Hangi matematikciydi hatirlamiyorum ama şöyle bir iddada bulunuyordu. 2 uzeri 2 uzeri k eksi 1 yani bu üslü ifadeden 1 cikarildiginda bu sonucun asal sayilari veren bi formül oldugunu soyluyordu. k=7 ye kadar sagliyor ama k=8 icin saglamiyordu. Burdada n icin sagliyor diyoruz ama n+1 icin saglamama ihtimali yok mu verdigim örnekteki gibi
Zaten 1 için de doğru değil ilk önce başlangıç adımının doğru olması lazım, burada yanlış dolayısıyla yöntemin yanlış olduğunu söyleyemeyiz
Aziz Yıldırım gibi hoca
p asal sayı n doğal sayı ise p böler n^p - n 'yi
n^p - n ' yi şu şekilde yazarsak:
n . ( n^(p-1) - 1 ) p bunu da böler.
o zaman p bölmez n ise p böler (n^(p-1) - 1 )
ya da p bölmez (n^(p-1) - 1 ) ise p böler n
yani p, 1. çarpanı bölmüyorsa 2.'yi
2. çarpanı bölmüyorsa 1.'yi bölmek zorundadır.
peki iki çarpanı birden bölebilir mi ?
ilk birkaç veya ilk milyon tanenin doğru olması bir sonrakinin doğru olmasını gerektirmez ki, n için doğru varsayıyoruz ama n için olur demek yanlış geliyor bana. arkadaş ya düşmüyorsa diye sorduğunda ali hocam ilk birkaç tanesi düştüğü için n de mutlaka düşücektir gibi bir şey söyledi, mantıklı gelmiyor. yani tamam n düşüyorsa n+1 de düşer deriz ve kanıtladık ama ya n düşmüyorsa? belki kendimle de çelişiyorumdur. açıklayabilecek var mı?
Hocanın tümevarımla kanıtı kanıtladığı bir video var ona bakabilirsiniz
hocam bu teoremin, bu yöntemden farklı bir kanıtı var mı?
ua-cam.com/video/WGqG7iAkd74/v-deo.html
euler teoreminden kanıtı var
matematik Çinlilerde eğlencesi əqrəblərin eline keçəndə elminde doğuldu Dindarlık boğdu Yetim koyuldu battı yunanın yiyələn indi isə muasırlıymızın məntiqi oldu. esılıde elimi ile boyuseydı nə olardı onu bilirəmki bütün elmlərin açarıdır evremın elim qapısıdır.
küçük teoremde asal sayıyı 7 alıp doğal sayıyı 1 alırsak 7/1üssü7-1 den 1/0 tanımsızlığı çıkmaz mı?
7 böler sıfırı anlamına gelir dediğiniz durumda. Yani 0 bölü 7. O da 0(sıfır) a eşittir.
hocam dediğin olayda (1^7)-1/7 olacak oradan 0/7 gelecek o da 0 a eşit yani bölebilir
Hocam.Limit de ki yaklaşım ispatını anlatabilir misiniz hocam
gülüm o tanım fonksiyonun tanımı lim x giderken a ya f(x) x a ya yaklaşırkan yani f(a) neye yaklaşır demek ve tümevarım yöntemi ile çocuk kandırırlar. Adam ispat yaprken he varsayıyım k yı bulaym k+1 i kanıtlayayım diye bulmadı belki sadece düşünerek budu belki 100 lerce sayfa ispat yapmaya çalıştı.
Doğal sayılar zaten pozitif
0?
@@PisagorOkulu notr sayı
@@sherlockholmes7584 nötr sayı ne olum kafanızdan bir şeyler uydurmayın
reis-i cumhur 😂😂
@@sherlockholmes7584 nötr sayı ne olm lzğamtpamfğwmtpsmtpwöt
0 çarpımda yutan toplama da etkisiz eleman
9.43teki binom açılımında y'nin üssünü n-k yazacağına p-k yazmış ama olsundu
08.58 - peki ya düşmüyosa mı aga devamı da düşmez o zmn laf olsun torba dolsun ha sizinkisi de :P
Lan ben fizik öğretmenliği okuyorum matematike ait karşıma ne çıkarsa izliyorum.
ben 35 sene okudum al sende bunu çöz der gibi sordu valla ...
Burası bogazici mi
Nesin matematik köyünün kütüphanesi
filmi var fermatın odası gibi bir şeydi fena değil
Videoyu izlerken maske taktım 😅
videonun sonunda neden 2019?Gizli bir mesaj mı vermeye çalışıyor acaba Ali Bey?!!? 2019'da bir şey mi planlıyor acaba?sorumu cevaplarsanız sevinirim:)
25 yıl önce degil 350 yıl önce teoremdi. Çünkü fermat kanitlamisti
covid burada cikmis
Riyazi induksiya
Fermatın 350 yıldır ispatlanamayan teoreminin adı Büyük teoremi değil, Son teoremidir. İngilizcesi Fermat's last teoremi.
Bazıları ona Fermats Great theorem de der.
Hic alakam yok ama konusmasi sariyor .d
3.13 de 5 in karesi olacak küpü değil öğretmen yanlış yazmış
Adamin konusmasini zor anlayan bi ben miyim 😁
Evet sanırım :D
Sümeyye Açık Bende kulaklık olmadan anlayamıyorum
İlk başta evet ama bir iki videodan sonra rahat anlıyorum.
devrelerim yandi
SSBS
SSCB
matematiği oldum olası sevmedim sevmeyeceğim
Sizin durumunuzu "Artık sevmeyeceğim" şarkısı anlatır.
Ön yargılarını kirmadigin sürece hep sana sevimsiz gelecektir.
ahmet çetinkaya Aynen öyle.Bende ortaokulda nefret ederdim ama lisede en iyi bildiğim ders matematikdi
Matematik ağlıyor kankam şu an lütfen sev