Reis selamlar. Ben de data science yüksek lisansı için üni bakıyordum. Senin güncelde yl yaptığın okul da Avrupa Birliği vatandaşlığı olmayanlara ücretli olmuş maalesef. Benim gibi bakan varsa kolaylık olsun diye yazdım. Video çok bilgilendirici, eline sağlık.
Dostum selam, ben de itü endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Son zamanlarda alan seçmeye çalışıyorum fakat product management ve data science arasında çok gidip geliyorum. Önce management kısmına yoğunlaşmışken son zamanlarda data science'a sıcak bakmaya başladım. Biliyorsun endüstri müh. biraz istatistik ağırlıklı bir bölüm. Benim korkum biraz yapay zeka aslında, ileride data science'a yöneldiğimize pişman eder mi bizi bunu merak ediyorum. Ek olarak yönetim kısmı çok daha fazla sosyallik gerektiren bir şey ama ben kafamı belli başlı bir işe verirsem daha verimli olduğumu da düşünüyorum. Burada yüzeysel bir fikir almak istedim senden. Orada management ve science tercih edilme sıklığını, yurt dışında hangi alanda iş bulma şansı daha yüksek ve maaşlarda ilgi konusu oluyor tabi :) bu konularda belli başlı fikir verebilirsen mutlu olurum. Başarılar dilerim.
Almaniyaya yüksek lisans için başvuru yapmak istiyorum . Önümüzdeki sene üniversite son sınıf ve diplomamımı alıcam. Diploma elimde daha olamıcaksa nasıl ekim aylarında üniversitelere baş vuru yapa bilicem?
Şöyle oluyor o durumda da. O dönem sonunda mezun durumunda olacağınıza dair geçici mezuniyet belgesi alarak başvurabiliyorsunuz. Almanya öyle bir kolaylık sağlıyor.
merhaba ben hem türk hem bulgar vatandaşıyım. türkiyede ingilizce öğretmenliği okuyorum mezun olunca master's degreeyi norveçte yapmak istiyorum. tuition ödemiyorum sanırım. fakat geçim vs zor oluyor mu burs veriliyor mu? norveçe gidilir mi?
Merhabalar, evet doğru bulgar yani avrupa birliği vatandaşı olduğunuz için okul ücretsiz oluyor ve istediğiniz kadar çalışma izniniz var. Geçim gerçekten bulgar veya türk maaşıyla çok zor ancak orada herhangi bir asgari ücretle çalışılan meslekle dahi uğraşsanız alım gücü çok yüksek olduğundan çok rahat geçinirsiniz. Olay tamamen Norveç'ten maaş almakta bitiyor. Avrupa birliği vatandaşı olduğunuz için hollanda veya belçika gibi ülkelerde daha iyi imkanlar bulabilirsiniz bence ama illa norveç istiyorsanız pekala orası da iyidir.
Abi merhabalar öncelikle videoların için teşekkür ederim. Bir sorum olcaktı yüksek lisansa 4. sınıfta transkriptle başvurulabiliyor mu yoksa illaki diploma mı istiyorlar?
Merhabalar dostum, rica ederim. Maalesef illaki diploma istiyor. Ben de zaten bu yüzden 1 sene geç başvurmak durumunda kaldım. Almanya'da falan mezun durumundaysan ama diploman yetişmediyse geçici belgeyle başvurabiliyorsun ama bu Norveç'te yok.
elektrik elektronik mühendisliği bölümünde olasılık dersi almıştım acaba istatistik dersi olarak onu saydırabiliyor muyuz bir fikrin var mı? teşekkürler
Merhabalar dostum. Bir İTÜ'lü çok rahat bir şekilde NTNU'dan yüksek lisans kabulu alır çünkü bizim okulumuz Türkiye'deki akreditasyonu en yüksek okul. Sadece sorun şu ki eğer Türk vatandaşıysan (EU ülkesi olmadığı için) artık Norveç'te para ile okuyorsun. Bu sebepten ötürü de yabancı öğrenci sayısı bu sene %80 oranında azaldı.
Yönetmelikleri sıklıkla takip ediyorum. Maalesef bu haberi ben de geçen öğrendim. Keza Almanya'da Münih Teknik dahil para ile okunmaya başlanmış. Umarım ütopik rakamlar görmeyiz programlar için. Cevabınız için teşekkürler. Daha fazla sorum olduğunda size nereden ulaşabilirim? @@aydinbarisustun
@@cemeroglu1972 evet ben de yeni duydum Münih Teknik mevzusunu. Şahsen dünyanın en iyi 50 üniversitesinden birisinin para talep etmesini bir nebze anlarım ama eğitim kalitesi her sene düşen Norveç neden paralı oldu anlamak güç. Bana linkedin üzerinden ulaşabilirsin oradan bağlantı kurabiliriz. Aynı isimle instagramım da var ama kapalı hesabım. Dm atan herkese dönmeye çalışıyorum. Acilse oradan da yazabilirsin. Kolay gelsin
yüksek lisans ders programı nasıl? her gün ders var mı? dersler kaçta başlayıp kaçta bitiyor? hem okuyup hem çalışmaya zaman kalıyor mu? çalışırken derslerinizi aksatma gibi bi durum oluyor mu? ödevler için zaman kalıyor mu? çok sordum k bakmayın 😊
Merhabalar, detaylıca cevaplayayım: 1-Yüksek lisans ders programı temel ve veri bilimi içerisinde hangi alana yönelecekseniz ona göre seçmeli dersler alabileceğiniz biçimde şekilleniyor ben temel derslerimin üzerine “Analysis of Business Processes”, “Image Analysis” ve “Time Series Analysis” dersleri alıyorum. Ders programımın temel derslerini ayrıca merak ediyorsanız aşağıya linkini bırakıyorum ve bir tam dönemimi de tez yazmaya ayıracağım (2 dönem ayırma opsiyonum da vardı kullanmadım). www.nmbu.no/en/studies/study-options/master/master-of-science-in-data-science/programme-structure 2-Dersler istisnalar haricinde 2 saatlik zaman dilimi içerisinde 1.5 saat işleniyor. Yani atıyorum 10-12 dersim var diyelim. Her hoca fix bir şekilde 10:15’te dersi başlatır, 11:00’de ara verir, 11:15’te arayı sonlandırır ve 12’de de dersi bitirir. Herkesin zamanı kıymetli olduğu için buna çok önem veriyorlar ve uyuyorlar. Benim bu dönem 3 dersim var ve bunların ikisi haftada 4 (aslında 3) diğeri de 2 (aslında 1.5) saat. Üstüne ek olarak yoklama alınmayan problem sessionlar oluyor ve bu zaman diliminde proje ve ödevlere asistanlar teknik destek oluyorlar. 3-Ben bilerek tüm derslerimi aynı güne yığıyorum. O yüzden yaklaşık 2.5 gün okulum var haftada diyebiliriz. 4-Çalışmaya da zaman var. Zaten tatil zamanları hariç max 20 saat izin var haftada. Benim cuma günlerim full boş olduğu için cuma uzun çalışıyorum. 5-Derslerimi aksatmıyorum, çalışmayı çok severim :) 6-Ödevler de proje olduğundan ben potansiyel portfolyö projesi olarak bakıyorum onlara. Zamanı gelince de videoya çekip nasıl yapıldığını sizlerle de paylaşmak isyiyorum. 7-Hiç önemli değil, sorularınız cevaplamak için buradayım. Her zaman sorabilirsiniz 😇
Selamlar, cv isteyen üniversiteler var ancak bu üniversitelerde dahi belli bölümler talep edebiliyor. Bu oran inanılmaz derecede düşük, bu sebepten ötürü cv nin sanıldığı kadar büyük önemi yok. Benim cv’min tasarımını Canva üzerinden arkadaşımla birlikte yaptık. Özgün bir tasarımı ve güzel bölümleri olduğunu düşünüyorum. Doğru cv ve cover letter yazımı için ayrı bir video çekeceğim 😇
Ek olarak şunu söyleyeyim. En göze çarpan şeyler yaptığın projeler ve varsa portfolyön. Bunlar dışında referanslar ve okul dışı aktiviteler de iş arayışında ön plana çıkıyor.
Başka bir yerden alma şansınız var. Bunun için bildiğim kadarıyla iki opsiyon bulunmakta. Yurtiçinde veya yurtdışında o dersin eşdeğerini alabilirsiniz. Yurtdışında almak için tek yol erasmus tarzı bir programla bir dönemi orada geçirmek ve gideceğiniz üniversitede istediğiniz o dersin verildiğine emin olmaktan geçiyor. Yurtiçinde ise en mantıklı yöntem olarak üniversitenizin anlaşmalı olduğu başka bir üniversitede yaz okulunda o dersi alabilirsiniz. Örnek olarak İTÜ’deyseniz YTÜ’den yaz okulu yapabiliyorsunuz.
Öncelikle çok teşekkür ederim :) Higher education’dan kastımız bildiğiniz lisans bölümü. Bildiğim kadarıyla bu tanıma 2 yıllık önlisans bölümleri dahil değil. Master programlarına başvurmak istiyorsanız eğer Norveç’in devlet düzeyinde denklik verdiği herhangi bir ülkenin herhangi bir üniversitesinde en az 3 yıllık lisans bölümü (Bachelor’s) okumanız gerekiyor. Türkiye’de genellikle lisans bölümleri 4, Avrupa’da ise 3 yıl olduğu için şaşırabiliyoruz ama durum bundan ibaret.
Değişim programından kastınızı tam anlayamadım ama eğer erasmus gibi programlara da gitmişseniz özellikle transkriptinizde güzel görüneceğini ve artı bir özellik olarak bulunacağını söyleyebilirim. Diplomanız olmadan master programlarına başvuramadığınızı unutmayın, en öncül şartlardan birisi.
Çok teşekkür ederim, bende Ocak ayında mezun oluyorum. Başvuru yapmak istiyordum ve dün sitede şartları gördüm. Aralığın ortasından itibaren Türkiye gibi ülkelerden okul ücreti alınacağını öğrendim yeni bir ücret olarak bir bilginiz var mı?
@@ilaydatakmaz5439 öncelikle şimdiden çok tebrik ederim. Evet maalesef mecliste ek bütçe oluşturmak adına böyle bir konu tartışılıyor. Geçtiğimiz haftalarda uluslararası öğrenciler olarak rektörümüzün de desteğiyle bu durumu protesto ettik. Eğer bundan sonra eğitim parayla olacak şeklinde bir kanun meclisten geçerse burdan mutlaka duyuracağım. Şuan kesin değil bu durum, kesinleşmemesini umuyoruz
@@aydinbarisustun çok teşekkürler bilgilendirme için, başarılarınızın devamını diliyorum. Umarım bizleri zorlamayacak şekillerde olurda bende bir an önce belki kabul alırım :)
ve sizlere bir sorum olucaktı okul okuyup okumama konusunda çok kararsız kaldığım bir dönem geçirdim o yüzden 1 kez birinci sınıfı tekrar ettim.. istatistik bölümü okuyorum ege universitesinde ve 22 yasima giricem.. sizce yas ile ilgili bir problem olur mu çünkü benim okulu bitirmem ile birlikte 26 yasinaa gelecegim
@@baranimre765 açıkçası eskiden yaşa çok takan biriydim ancak üniversitede ilerledikçe ve farklı tipten insanlarla tanıştıkça anlıyorsunuz ki yaş sadece bir sayıdan ibaret. Elbette erken başlayıp erken bitirmenin kendine göre avantajları vardır ancak benim görüşüm sevdiğiniz bölümü keyif alarak okuyorsanız istediğiniz zaman okuyabilirsiniz (37 yaşında sınıf arkadaşım bile var). Umarım istatistikte mutlu olursunuz.
Gayet açıklayıcı olmuş böyle devam👏
Ağzına sağlıkş
Reis selamlar. Ben de data science yüksek lisansı için üni bakıyordum. Senin güncelde yl yaptığın okul da Avrupa Birliği vatandaşlığı olmayanlara ücretli olmuş maalesef. Benim gibi bakan varsa kolaylık olsun diye yazdım. Video çok bilgilendirici, eline sağlık.
yaşam masraflarıyla ilgili video gelir mi
Edit by myprogram
Dostum selam, ben de itü endüstri mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim. Son zamanlarda alan seçmeye çalışıyorum fakat product management ve data science arasında çok gidip geliyorum. Önce management kısmına yoğunlaşmışken son zamanlarda data science'a sıcak bakmaya başladım. Biliyorsun endüstri müh. biraz istatistik ağırlıklı bir bölüm. Benim korkum biraz yapay zeka aslında, ileride data science'a yöneldiğimize pişman eder mi bizi bunu merak ediyorum. Ek olarak yönetim kısmı çok daha fazla sosyallik gerektiren bir şey ama ben kafamı belli başlı bir işe verirsem daha verimli olduğumu da düşünüyorum. Burada yüzeysel bir fikir almak istedim senden. Orada management ve science tercih edilme sıklığını, yurt dışında hangi alanda iş bulma şansı daha yüksek ve maaşlarda ilgi konusu oluyor tabi :) bu konularda belli başlı fikir verebilirsen mutlu olurum. Başarılar dilerim.
oslomed özel okul mu devlet mi? bilginiz var mı acaba
Almaniyaya yüksek lisans için başvuru yapmak istiyorum . Önümüzdeki sene üniversite son sınıf ve diplomamımı alıcam. Diploma elimde daha olamıcaksa nasıl ekim aylarında üniversitelere baş vuru yapa bilicem?
Şöyle oluyor o durumda da. O dönem sonunda mezun durumunda olacağınıza dair geçici mezuniyet belgesi alarak başvurabiliyorsunuz. Almanya öyle bir kolaylık sağlıyor.
merhaba ben hem türk hem bulgar vatandaşıyım. türkiyede ingilizce öğretmenliği okuyorum mezun olunca master's degreeyi norveçte yapmak istiyorum. tuition ödemiyorum sanırım. fakat geçim vs zor oluyor mu burs veriliyor mu? norveçe gidilir mi?
Merhabalar, evet doğru bulgar yani avrupa birliği vatandaşı olduğunuz için okul ücretsiz oluyor ve istediğiniz kadar çalışma izniniz var. Geçim gerçekten bulgar veya türk maaşıyla çok zor ancak orada herhangi bir asgari ücretle çalışılan meslekle dahi uğraşsanız alım gücü çok yüksek olduğundan çok rahat geçinirsiniz. Olay tamamen Norveç'ten maaş almakta bitiyor. Avrupa birliği vatandaşı olduğunuz için hollanda veya belçika gibi ülkelerde daha iyi imkanlar bulabilirsiniz bence ama illa norveç istiyorsanız pekala orası da iyidir.
@@aydinbarisustun cok tesekkur ederim
@@burchiozs6728 rica ederim, başarılar!
Abi merhabalar öncelikle videoların için teşekkür ederim. Bir sorum olcaktı yüksek lisansa 4. sınıfta transkriptle başvurulabiliyor mu yoksa illaki diploma mı istiyorlar?
Merhabalar dostum, rica ederim. Maalesef illaki diploma istiyor. Ben de zaten bu yüzden 1 sene geç başvurmak durumunda kaldım. Almanya'da falan mezun durumundaysan ama diploman yetişmediyse geçici belgeyle başvurabiliyorsun ama bu Norveç'te yok.
@@aydinbarisustun Çok teşekkür ederim abi. saygılarımla..
@@egetascan8750 rica ederim dostum, sevgilerimle …
elektrik elektronik mühendisliği bölümünde olasılık dersi almıştım acaba istatistik dersi olarak onu saydırabiliyor muyuz bir fikrin var mı? teşekkürler
Evet saydırabiliyoruz, ben bizzat kendim saydırdım hatta 😇
@@aydinbarisustun bu arada sanırım 2023-2024 için non-eu olanlara tuition fee koymuş nmbu 150k NOK :((
@@jfk8274 aynen sonraki videolarımda anlatıyorum maalesef öyle oldu. Son bedava okuyan Türk vatandaşı benim :(
Hocam merhabalar. Bir İTÜ'lünün NTNU dan yüksek lisans kabulu alması mümkün müdür? Denklik durumlari genel mühendislik bolumleri itibariyle nasildir?
Merhabalar dostum. Bir İTÜ'lü çok rahat bir şekilde NTNU'dan yüksek lisans kabulu alır çünkü bizim okulumuz Türkiye'deki akreditasyonu en yüksek okul. Sadece sorun şu ki eğer Türk vatandaşıysan (EU ülkesi olmadığı için) artık Norveç'te para ile okuyorsun. Bu sebepten ötürü de yabancı öğrenci sayısı bu sene %80 oranında azaldı.
Yönetmelikleri sıklıkla takip ediyorum. Maalesef bu haberi ben de geçen öğrendim. Keza Almanya'da Münih Teknik dahil para ile okunmaya başlanmış. Umarım ütopik rakamlar görmeyiz programlar için. Cevabınız için teşekkürler. Daha fazla sorum olduğunda size nereden ulaşabilirim? @@aydinbarisustun
@@cemeroglu1972 evet ben de yeni duydum Münih Teknik mevzusunu. Şahsen dünyanın en iyi 50 üniversitesinden birisinin para talep etmesini bir nebze anlarım ama eğitim kalitesi her sene düşen Norveç neden paralı oldu anlamak güç. Bana linkedin üzerinden ulaşabilirsin oradan bağlantı kurabiliriz. Aynı isimle instagramım da var ama kapalı hesabım. Dm atan herkese dönmeye çalışıyorum. Acilse oradan da yazabilirsin. Kolay gelsin
@@aydinbarisustun Teşekkürler sizlere de 🙏🏻🙏🏻
yüksek lisans ders programı nasıl? her gün ders var mı? dersler kaçta başlayıp kaçta bitiyor? hem okuyup hem çalışmaya zaman kalıyor mu? çalışırken derslerinizi aksatma gibi bi durum oluyor mu? ödevler için zaman kalıyor mu? çok sordum k bakmayın 😊
Merhabalar, detaylıca cevaplayayım:
1-Yüksek lisans ders programı temel ve veri bilimi içerisinde hangi alana yönelecekseniz ona göre seçmeli dersler alabileceğiniz biçimde şekilleniyor ben temel derslerimin üzerine “Analysis of Business Processes”, “Image Analysis” ve “Time Series Analysis” dersleri alıyorum. Ders programımın temel derslerini ayrıca merak ediyorsanız aşağıya linkini bırakıyorum ve bir tam dönemimi de tez yazmaya ayıracağım (2 dönem ayırma opsiyonum da vardı kullanmadım). www.nmbu.no/en/studies/study-options/master/master-of-science-in-data-science/programme-structure
2-Dersler istisnalar haricinde 2 saatlik zaman dilimi içerisinde 1.5 saat işleniyor. Yani atıyorum 10-12 dersim var diyelim. Her hoca fix bir şekilde 10:15’te dersi başlatır, 11:00’de ara verir, 11:15’te arayı sonlandırır ve 12’de de dersi bitirir. Herkesin zamanı kıymetli olduğu için buna çok önem veriyorlar ve uyuyorlar. Benim bu dönem 3 dersim var ve bunların ikisi haftada 4 (aslında 3) diğeri de 2 (aslında 1.5) saat. Üstüne ek olarak yoklama alınmayan problem sessionlar oluyor ve bu zaman diliminde proje ve ödevlere asistanlar teknik destek oluyorlar.
3-Ben bilerek tüm derslerimi aynı güne yığıyorum. O yüzden yaklaşık 2.5 gün okulum var haftada diyebiliriz.
4-Çalışmaya da zaman var. Zaten tatil zamanları hariç max 20 saat izin var haftada. Benim cuma günlerim full boş olduğu için cuma uzun çalışıyorum.
5-Derslerimi aksatmıyorum, çalışmayı çok severim :)
6-Ödevler de proje olduğundan ben potansiyel portfolyö projesi olarak bakıyorum onlara. Zamanı gelince de videoya çekip nasıl yapıldığını sizlerle de paylaşmak isyiyorum.
7-Hiç önemli değil, sorularınız cevaplamak için buradayım. Her zaman sorabilirsiniz 😇
Öncelikle selamlar reis
Üniversiteye başvururken yüksek lisans için cv istiyorlar sanırım senin cv de farklı olarak ne vardı
Selamlar, cv isteyen üniversiteler var ancak bu üniversitelerde dahi belli bölümler talep edebiliyor. Bu oran inanılmaz derecede düşük, bu sebepten ötürü cv nin sanıldığı kadar büyük önemi yok. Benim cv’min tasarımını Canva üzerinden arkadaşımla birlikte yaptık. Özgün bir tasarımı ve güzel bölümleri olduğunu düşünüyorum. Doğru cv ve cover letter yazımı için ayrı bir video çekeceğim 😇
Ek olarak şunu söyleyeyim. En göze çarpan şeyler yaptığın projeler ve varsa portfolyön. Bunlar dışında referanslar ve okul dışı aktiviteler de iş arayışında ön plana çıkıyor.
@@aydinbarisustun tamamdır teşekkür ederim :)
Norveç'te hangi türk bankların atm'lerini en az komisyonla kullanabiliriz?
Norveç’te hiç türk bankası atmsi görmedim desem inanır mısınız
Oslo üniversitesi doktora öğrencisi alıyor mu peki ?
Merhabalar, doktora düşünmediğim için hiç araştırmadım. Kusura bakmayın bilmiyorum.
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Benim fizik bölümünde programlama ve matematik tamam ama istatistik yok bi şekilde onu başka bi yerden alma şansım var mı yoksa yok mu
Başka bir yerden alma şansınız var. Bunun için bildiğim kadarıyla iki opsiyon bulunmakta. Yurtiçinde veya yurtdışında o dersin eşdeğerini alabilirsiniz. Yurtdışında almak için tek yol erasmus tarzı bir programla bir dönemi orada geçirmek ve gideceğiniz üniversitede istediğiniz o dersin verildiğine emin olmaktan geçiyor. Yurtiçinde ise en mantıklı yöntem olarak üniversitenizin anlaşmalı olduğu başka bir üniversitede yaz okulunda o dersi alabilirsiniz. Örnek olarak İTÜ’deyseniz YTÜ’den yaz okulu yapabiliyorsunuz.
@@aydinbarisustun tamamdır çok teşekkür ederim
Öncelikle harika bir video ama sormak istediğim, higher education kısmını anlamadım. Değişim programları da dahil mi bu konuya? Teşekkürler :)
Öncelikle çok teşekkür ederim :) Higher education’dan kastımız bildiğiniz lisans bölümü. Bildiğim kadarıyla bu tanıma 2 yıllık önlisans bölümleri dahil değil. Master programlarına başvurmak istiyorsanız eğer Norveç’in devlet düzeyinde denklik verdiği herhangi bir ülkenin herhangi bir üniversitesinde en az 3 yıllık lisans bölümü (Bachelor’s) okumanız gerekiyor. Türkiye’de genellikle lisans bölümleri 4, Avrupa’da ise 3 yıl olduğu için şaşırabiliyoruz ama durum bundan ibaret.
Değişim programından kastınızı tam anlayamadım ama eğer erasmus gibi programlara da gitmişseniz özellikle transkriptinizde güzel görüneceğini ve artı bir özellik olarak bulunacağını söyleyebilirim. Diplomanız olmadan master programlarına başvuramadığınızı unutmayın, en öncül şartlardan birisi.
Çok teşekkür ederim, bende Ocak ayında mezun oluyorum. Başvuru yapmak istiyordum ve dün sitede şartları gördüm. Aralığın ortasından itibaren Türkiye gibi ülkelerden okul ücreti alınacağını öğrendim yeni bir ücret olarak bir bilginiz var mı?
@@ilaydatakmaz5439 öncelikle şimdiden çok tebrik ederim. Evet maalesef mecliste ek bütçe oluşturmak adına böyle bir konu tartışılıyor. Geçtiğimiz haftalarda uluslararası öğrenciler olarak rektörümüzün de desteğiyle bu durumu protesto ettik. Eğer bundan sonra eğitim parayla olacak şeklinde bir kanun meclisten geçerse burdan mutlaka duyuracağım. Şuan kesin değil bu durum, kesinleşmemesini umuyoruz
@@aydinbarisustun çok teşekkürler bilgilendirme için, başarılarınızın devamını diliyorum. Umarım bizleri zorlamayacak şekillerde olurda bende bir an önce belki kabul alırım :)
kaç yaşınzda yuksek lisans başladınız barış bey
ve sizlere bir sorum olucaktı okul okuyup okumama konusunda çok kararsız kaldığım bir dönem geçirdim o yüzden 1 kez birinci sınıfı tekrar ettim.. istatistik bölümü okuyorum ege universitesinde ve 22 yasima giricem.. sizce yas ile ilgili bir problem olur mu çünkü benim okulu bitirmem ile birlikte 26 yasinaa gelecegim
Merhabalar Baran Bey, ben Norveç'e geldikten 2 gün sonra 23 yaşıma girdim ve yüksek lisansıma başladım.
@@baranimre765 açıkçası eskiden yaşa çok takan biriydim ancak üniversitede ilerledikçe ve farklı tipten insanlarla tanıştıkça anlıyorsunuz ki yaş sadece bir sayıdan ibaret. Elbette erken başlayıp erken bitirmenin kendine göre avantajları vardır ancak benim görüşüm sevdiğiniz bölümü keyif alarak okuyorsanız istediğiniz zaman okuyabilirsiniz (37 yaşında sınıf arkadaşım bile var). Umarım istatistikte mutlu olursunuz.
Ağzına sağlıkş