חושבים טוב 103 - איך להיות אסרטיביים? עם רונית כפיר

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 сер 2021
  • לכל הפרקים של חושבים טוב עם יהודית כץ:
    judithkatzpodcast.simplecast.fm
    לבקש העלאה בשכר.
    לעמוד על מה שחשוב.
    להגיד את האמת (בלי לשבור את הכלים).
    זו ״רק״ התכונה המוערכת ביותר אצל מנהיג. וכנראה אחת שגם אתם לא הייתם מתנגדים ליותר ממנה.
    היא נמצאת בדיוק במרכז הבטוח בין אגרסיביות ופסיביות, ומבטיחה לכם שתוכלו לומר לעולם את שעל ליבכם ועדיין להחזיק בחברים שלכם כשסיימתם לדבר.
    הזמנתי את רונית כפיר, אשת תקשורת ובעלת העסק "נעים מאוד" שעוזר לבעלי עסקים לחזק את הביטחון בתקשורת מול לקוחות. יחד שוחחנו על אסרטיביות, מה מאפיין אנשים אסרטיביים? מה ההבדל בין נשים וגברים? היכן עובר הגבול בינה לבין אגרסיביות? ומה אפשר ללמוד מקמלה האריס על כל זה?
    בלי להתפתל, לחצו פליי.
    עורכת: אור לוי
    הצטרפו לקהילת התומכים של הפודקאסט!
    המטרה של "חושבים טוב" היא לייצר את הידע הכי טוב ונגיש, עם המומחים הכי טובים. ידע שבתקווה יכול לשנות חיים. בשביל שזה יקרה צריך לא מעט עבודה. ועדיין, הכי חשוב לי שמה שיוביל את הפודקאסט זו הבחירה בתוכן איכותי ולא שיקולים כלכליים או מסחריים. בשביל זה אני צריכה אתכם - כל פעם שאתם משתפים פרקים וממליצים על הפודקאסט זו עזרה גדולה. ועכשיו, תוכלו גם לתמוך כלכלית ישירות בעשייה של הפודקאסט דרך הלינק הזה.
    bit.ly/3uB2t6g
    לינקים נלווים:
    לאתר של רונית כפיר - www.ronitkfir.com/
    לאינסטגרם של רונית כפיר - / kfironitta
    לערוץ היוטיוב של רונית כפיר - bit.ly/2VLdvKk
    האירועים הקרובים:
    30.8.21 | תל אביב | מיינדפולנס: לתרגל את המוח להיות מאושר
    bit.ly/3ibwoho
    לקריאה נוספת:
    האם אתם אסרטיביים במידה המתאימה? www.judithkatz.me/articles/__110
    שמונה המופלאות - שאלות שיהפכו כל שיחה קשה לקשה פחות www.judithkatz.me/articles/__161
    פרקים להאזנה:
    רגשות פורמליים - איך להתנהל עם המנהל והקולגות? עם לימור בנאש link.chtbl.com/IB15cNBe
    איך לנהל שיחה קשה? עם עו״ד מיכאל צור link.chtbl.com/3kulg1sK
    איך להיות אותנטיים? עם דוד כץ link.chtbl.com/w45w00kr

КОМЕНТАРІ • 19

  • @gadibarshalom5639
    @gadibarshalom5639 9 місяців тому

    מרתק תודה

  • @alizasivan9045
    @alizasivan9045 Рік тому

    תענוג להקשיב לשיח בניכן. חכם..מלמד..מכבד..קולח..נעים..פשוט כייף !!!!

  • @liel-qo1hx
    @liel-qo1hx 2 роки тому +1

    עוקבת אחרי התכנים של שתיכן כבר תקופה ולא יכולה להפסיק להודות!! כיף גדול שיש אתכן, תודה ענקית מכל הלב על התוכן האיכותי, החשוב והמעניין שמועבר בצורה כ"כ נעימה וברורה. ❤

  • @drawerfairy
    @drawerfairy 2 роки тому +6

    תודה רבה רבה :) אני עוקבת אחרי שתיכן כבר מספר חודשים ורוצה להודות לכן על הפודקאסט הזה ובכלל.
    הערה לדקה 27:00 "יש מספיק". בדיוק היום סיימתי לקרוא את הספר החדש של שחר בן פורת - יש מספיק.
    הוא מדבר בדיוק על זה. הוא לא מזכיר את המילים "אסרטיביות", לא נעים ונעים מאד. הוא מסביר את אותם דברים במילים אחרות.

    • @kfironit
      @kfironit 2 роки тому

      מעניין! אחפש את זה

    • @galiaarad5859
      @galiaarad5859 2 роки тому

      עעכאגג כגדטרדדדדדרשגגגדגדעדככדגגרכגגכושגרגגדדגגדדדדאשדקדקדגדקדככיכדדכדכדכטעככגשאשרדיכגעקריטכאכטכאחכעעעג

    • @shimonfridman5033
      @shimonfridman5033 Рік тому

      תודה לכם

  • @OneMongolian
    @OneMongolian Рік тому

    אחותי המליצה לי על הפודקאסט ועל הפרק הספציפי הזה, ואתן פשוט מדהימות.. אני מאוד פאסיבית ומאוד סובלת מזה. לא יודעת לתקשר את עצמי בשום צורה. תודה רבה לכן שהייתן לי לאגו מסייע 🙏🙏🙏

  • @AllAround.Digital
    @AllAround.Digital 2 роки тому +2

    כל פרק יותר טוב מהשני.
    השיח נכון
    השאלות נכונות
    והכל בגובה העיניים
    איזה כייף שיש 100 פרקים כאלה
    את מדהימה תודה לך על המידע והשיתוף

  • @galekal
    @galekal Рік тому

    פרק ממש מצוין. תודה רבה רבה על ההתגייסות שלכן בנושא, מאוד מועיל, מעודד וממלא במוטיבציה! 👏

  • @shozulu1862
    @shozulu1862 10 місяців тому

    ווואווו ממש הארתן את עיניי😁😁🙏

  • @avital603
    @avital603 2 роки тому

    זה פרק חשוב מאד!! ומועיל. תודה!

  • @mgm1306
    @mgm1306 2 роки тому

    תודה רבה רבה,זה כל כך מחזק,הטעות היה שילד שלי שמע בדיוק את סוף,ושביקשתי לפנות את מדיח החצוף ענה לי "אשמח בפעם אחרת חיך והלך" חחחח😄🙄

  • @judithmanor4721
    @judithmanor4721 2 роки тому +2

    סופר מעניין ורלוונטי עבורי. תודה

    • @kfironit
      @kfironit 2 роки тому

      תודה רבה! יש לי עוד תכנים ביוטיוב שלי כאן!

  • @TheSigalturgeman
    @TheSigalturgeman 2 роки тому +1

    פעם ראשונה שאני שומעת אתכן, זה בא לי בול בזמן, כאילו התכווהן אליי🙂 היה מעניין מאוד, מועיל וגם מצחיק🙂 ונרשמתי כמנוי. יש הרבה מה לשמוע..חח

  • @user-ko1ih6kn6v
    @user-ko1ih6kn6v Рік тому

    אחלה בגדול. חוץ מ: "גבר לבן פרווילגי" אני גבר לבן שהדבר האחרון זה פרווילגי

  • @user-wv8ms9xv3q
    @user-wv8ms9xv3q Рік тому

    מה שמסב אושר לבני אדם זה בעיקר בני אדם. זה העיקרון הבסיסי בקורס ללימודי אושר באוניברסיטת ייל בארה"ב - הקורס האקדמי הפופולרי ביותר בשנים האחרונות. הקורס, המבוסס על הפסיכולוגיה החיובית, טוען כי אושר תלוי פחות בגנטיקה או במזל, אלא בעיקר בנו, בני האדם.
    במילים פשוטות: רמת האושר נובעת מאיכות הקשרים בתוך החברה. תחושת שייכות, לכידות, סולידריות, עבודת צוות ושיתוף פעולה - הם כלים חזקים ליצירת הרגשת אושר. לעומת זאת, תחושות הפוכות כמו בדידות, תחרות ופילוג, ידכאו את שביעות רצונו של האדם אל תחתית "מד האושר".
    האדם יכול לחיות לבדו ביער נידח מוקף מאות עצים ולחוש מאושר, או לחיות בדירת פאר בגורד שחקים מוקף במאות שכנים ולהרגיש לא מאושר. הכול תלוי בערכים שהסביבה משדרת לאדם וביכולתו לקלוט ולספוג אותם נכון. כך גם חכמת הקבלה מלמדת: האדם הוא יצור חברתי, תוצר מהשפעת הסביבה המקיפה אותו 24/7. הוא ניזון מכלי התקשורת, מהמשפחה, מהקולגות, והם שמכוונים את חייו, מגביהים או משפילים את רוחו.
    כאשר כל החברה תהיה מנוהלת באופן שוויוני וברמת חיים אחידה, בלי עשירים ועניים, בלי תחרויות אגואיסטיות, וכל דאגתה תהיה כיצד לפתח את עצמה ואת ילדיה לחיים מאושרים ובטוחים, אז הפרט בחברה יהיה שמח בחלקו. השמחה אינה תנבע מקניין גשמי נוסף, מריצה מג'וב אחד לשני, ממרדף אחר בגד ממותג שמחר נשליך לפח או מניפוח הבועה הפיננסית המדומה - אלא מקניין רוחני, מהעיסוק הנשגב שבאדם: בניית רקמה אנושית-רוחנית, שבה יתגלה האושר העילאי.
    אולם טבענו האגואיסטי, התוקפני והתחרותי יהדוף כל מגמה לשינוי דפוסי ההתנהגות החברתית שלנו. השפעת הסביבה הנוכחית ומערכות החינוך שבה מטפחות תחרות והישגיות אישית שתבסנה במהרה גם את הסטודנטים התמימים מאוניברסיטת ייל המייחלים להיות מאושרים. ואולי זהו השיעור החשוב ביותר שיקבלו אי-פעם. אושר לא משיגים כבודדים אלא כחברה. אושר אינו מה שממלא את האדם, אלא מה שמתגלה ביחסים ההדדיים בין בני האדם. כי כמו שכותבים המקבלים, "האדם לא נברא לקנות הון ולבנות בניינים. אלא לבקש כל דבר, שיביאהו ללמוד את החכמה איך לאהוב" ("פנים מאירות ומסבירות").
    לכן, אף קורס מובחר אינו ילמד כיצד להיות מאושרים, אלא במקרה הטוב יצביע על הסיבה שבגללה עדיין איננו מאושרים ועל הצורך המתבקש לשינוי המגמה. הפתרון יהיה להעביר את החברה כולה בקורס ללימודי אושר. אלא הבעיה בשלב זה, שלחברה נוח במצבה, אחרת הייתה מתאגדת ודורשת שינוי. אולם ממפח-נפש אחד למשנהו, ממשבר למשבר, מייאוש לכאב, מקורס אושר אחד לאחר - תתעורר בהדרגה בחברה כולה הכרה למצבה הנוכחי הרע.
    וכאן המקום להרחיב על דרך אחרת, דרך שבחרו בה יחידי סגולה, חכמי הקבלה ש"התנתקו" מהערכים הנלוזים של החברה. הם בחרו בסולם ערכים חדשים שיעודדו ביניהם יצירת קשרים הדוקים של אחדות ואהבה, ובקשרים האלה, כאמור, טמון האושר.
    בעיתון שהפיץ הרב אשלג בשדרות העם, הוא כתב כי "תנאי מחויב לכל אומה שתהיה מלוכדת יפה מפנימיותה, שכל היחידים שבה יהיו מהודקים זה בזה מתוך אהבה אינסטינקטיבית. ולא לבד, שכל יחיד ירגיש את אושרו באושר האומה והתנוונותו בהתנוונות האומה... שאותם בני האומה הנמצאים בהרגשה הרמונית, הם העושים את האומה, ועל פי איכותם נמדד מידת האושר של האומה" ("האומה").
    מי שיבקש לראות דוגמה חיה כזו אינו יזכה לראותה. ולא כי מדובר באוטופיה, אלא כי הדרך לאושר המבוססת על אחדות העם אינה מפותחת ומוסדרת במערכות החברה ואינה מותאמת דיו לכלל בני האדם. אומנם ברוסיה הקומוניסטית ניסו לחנך לחברה מעין זו. ההתחלה הייתה מושתתת על יסוד נכון: סיפקו לכל אדם את ההכרחי לקיומו, העניקו לו ולילדיו שפע של חוגים שיפיקו את המרב להתפתחותם, ואף פצחו בתעמולה בחשיבות החברה. אבל העסק לא צלח. בלית ברירה ובתקווה לשינוי מהיר עברו הרוסים לפעול בכוח הזרוע. באדם, כמובן, לא נמצאו הכוחות להשתנות, והסוף העגום ידוע לכול.
    הגורם שהיה חסר בזמנו לבניית העם הרוסי מצוי בידי המקובלים. חכמת הקבלה היא השיטה המאוזנת לבניית חברה אנושית אחידה ומאושרת. היא השיטה היחידה שמלמדת את טבע האדם טרם בריאתו ועד לאחרית חייו; מלמדת את הערכים ההכרחיים לקיום מסגרת חברתית בריאה, ומפרטת צעד אחר צעד כיצד להתקשר נכון ולהפיק בתוככי האחדות כוח עליון אדיר לשינוי טבע האדם. כך ילמד האדם לא רק לשאוף לאושרו בלבד, אלא גם עבור הזולת. אז תיבנה חברה אנושית הרמונית שערבה הדדית זה לאושרו של זה.
    בחברה כזאת הדרך למדידת האושר תהיה פשוטה: אדם ששמחה ורגשות חיוביים פורצים מתוכו כל הזמן - מעצמו לזולת ומהזולת כלפיו - הוא אדם מאושר ושבע רצון. עצם הרגשת רצון הזולת והדחף למלאו באושר ובתענוג יתדלקו את האדם במקורות שפע בלתי נדלים שקיימים בטבע, באושר הנצחי.