Prima data cand imi apare acest canal la recomandate, am intrat de curiozitate sa vad despre ce este vorba si mi se pare ca se vorbeste chineza pentru mine in acest videoclip pentru ca sunt total paralel. Eu ma amuz pentru ca ascult si nu inteleg nimic, dar pare un videoclip foarte explicat pentru cei care au habar despre ce se vorbeste aici. Felicitari!
🤣🤣🤣🤣 5:40 prea tare parerea! Foarte utila schema! Multumim Dl. Stefan și Cătălin pentru explicatii si lămuriri...dar sa speram ca se va face cat de curând releu de monitorizare faza si cu intarziere, sa fie 2 in 1 mult mai simplu...baftă! ✌
Memorat, băgat la cap😂 și deja în execuție de mâine.. Am întâlnit și eu într-un sat lângă Giurgiu aceiași treaba cu tensiunea "stroboscopală "cum îi spunea beneficiarul 😂 Spor și la mai multe clipuri educative ❤️✌🏼⚡⚡⚡
@@Proiectediversediy Stefane, intr-un clip mai vechi, cand prezentai releul hrn-33, spuneai ca acesta se protejeaza obligatoriu cu un mcb b6. Acuma, cand ne prezinti cu Catalin, ai schimbat macazul, in sensul in care spui ca hrn-ul trebuie protejat pe faza cu o fuzibila radio de 160mA. De ce? Care ar fi explicatia? Pana la urma care din variante este cea corecta? Multumesc.
Notațiile A1 și A2 sunt corecte pentru că acele conexiuni sunt pe comanda releelor și nu pe traseul de acționare. Pentru acuratețea desenului, nulul (linia albastră) ar trebui făcut pe jos. E o regulă simplă ca să fie mai ușor de citit și de înțeles logica schemei (ladder diagram, în engleză). O schemă de automatizare, oricât de complexă, are la bază cele două linii, fază și nul sau + și -, între care se interpun celelalte elemente funcționale. Releul de tensiune nu are întârziere pentru că nu e destinat utilizării casnice. Am mai spus asta, nu vreau să redeschid o polemică. Apreciez ceea ce faceți, altfel nu mai comentam. De altfel eu am propria părere și despre alimentarea 24 de ore din 24 printr-un contactor, care este o soluție pentru un regim de lucru intermitent și nu permanent. Oricum, pentru începători sunt foarte utile schemele acestea, ca și cea despre anclanșarea automată a rezervei, de exemplu, și e bine că încercați să-i învățați ceea ce ar fi trebuit să știe de la școală. Nici înainte liceele industriale nu erau un mediu foarte academic, meseria învățându-se de fapt la locul de muncă, dacă aveai de la cine să înveți.
@@Proiectediversediy Canal am, dar e mai ușor să comentez de pe margine. Se știe. :) Adevăru' că n-am timp, voce, charismă etc etc. Sper ca cei care citesc să discearnă gluma de informația pură. Sau invers. Nu întotdeauna a afirma ceva contrariu e și hate, chiar dacă deranjează la orgoliu. Sunt convins că cine e deschis la alte păreri apreciază, la fel cum apreciez și eu argumentările logice.
Foarte bine explicat. Mulțumesc! Dar în situația unde avem branșament trifazat și în casa 3 circuite mono separate ce releu de monitorizare folosim? Punem unul pe fiecare faza cu contactorul lui sa unul generat trifazat ( dacă exista asa ceva)?
Salutare si felicitari pentru canal. Fenomenul de "stroboscop" nu poate fi preintampinat prin setarea unui timp mai lung din t[s] de la releul de monitorizare? Valoarea de 0.1sec mi se pare mult prea indrazneata pentru retele de la noi din tara, mai ales in zona rurala.
Sal baieti in primul rând felicitari pentru cea ce faceti la voi si la Adrian Chelaru m-as uita non stop sunteti de a dreptul profi chear daca nu sunt electrician.Exista aceiași soluție si pentru curentul trifazat ?Multumesc si astept cu drag uramatorul video.
Salut. Eu as sugera o modificare: Alimentam contactele 15 dintr-o protectie separata si contactele A1 din alte doua protectii. Deci separator > protectie > 2 conductori > contactele 15, apoi separator > protectie > A1 HRN > protectie > A1 CRM. Contactorul ramane protejat de protectia pentru contactele 15. Comutatoarele releelor sunt de 16A max, iar bobina contactorului isi ia 195mA la cuplare, asa ca aici as pune o fuzibila de 250mA in cazul in care consumul pentru CRM este corect in documentatie. HRN isi ia 4.35mA la 276V si CRM isi ia 12.5mA. Aici pot sa gresesc, pentru ca in documentatie nu stiu daca se ia in calcul si consumul ledurilor.
Si inainte sa sara careva ca iei banii clientului aiurea, portfuzibila aceea costa sub 10RON si releele vreo 400RON. Practic dai cu 5% mai mult si stai linistit.
De releul de tensiune si curent trifazic TOMZN, ce parere ai? Stiu ca e chinezesc si ca exista scepticism, dar ca produs e o idee foarte bună deoarece are 3 protectii într-o singura unitate, îmbunătățită cu toate reglajele de timp si anclansari necesare. Sănătate si respect pentru continut.
St3fane toate bune si frumoase cu inversarea dar am pus un grup destul de ok zic eu problema e ca imi face impresia ca imi creeaza defazaj si la nici un minut imi pica curentu si se blocheaza releele cel de timp si cel de monitorizare faza. Ai vre9 rezolvare sau singura rezolvare este AAR. Mersi sau sa pun generatorul dupa relee si bobina. Ms.
Buna seara, multumesc pentru explicatii. Pe tabloul scoala pe care-l am, am pus si eu releu de temporizare pe langa releul monitorizare faza, la fel ca la dvs. Am simulat din separator caderi scurte de tensiune. Problema observata de mine este aceasta: daca intreruperea de tensiune este repetitiva si de durata suficient de scurta, releul de temporizare continua sa functioneze si pe perioadele de tensiune zero, astfel incat la sfarsitul temporizarii setate, aclanseaza desi tensiunea "flapeaza" in continuate. Daca e cazul trimit in filmulet. Cu stima Antonio
Aveți dreptate.Cred ca condensatorul din releul de monitorizare faza nu are timp să se descarce și astfel releul de temporizare este alimentat în continuare.Vorbim de căderi de tensiune de 1 sec.
@@ProiectediversediyBuna seara, punem un rezistor pe alimentarea releului de temporizare in paralel? Cam ce valoare? Si puterea de 5 Wati? Rezistorul pe perioada de tensiune zero de alimentare va consuma ce mai e stocat in releul de temporizare. Sau poate gasim in releul de temporizare un mod de functionare care sa reseteze numaratorul cand pe alimentare se sesizeaza o scadere acentuata tensiune. Cu stima Antonio
Buna! Am un tablou in care am un releu monitorizare, de timp si un contactor iar portfuzibiliul se tot arde, oare care e motivul? Am masurat curentul si nu depaseste valoarea siguratei fuzibile.Oare care e motivul? Va multumesc!
Despre releele de semnalizare 21SK05 și altele din aceeași familie se găsesc specificații pe undeva? Nu ințeleg de ce producătorii acestora nu au o fișă tehnică, de parcă ar fi destinate unui cerc secret de utilizatori.
@@Proiectediversediy Cel mai banal lucru voiam-semnificatia terminalelor, cum se conectează într-un circuit de semnalizare. Unele au marcate terminalele, altele nu. Până la urmă am desfăcut unul defect, i-am făcut un releveu de schemă, l-am și reparat. Concluzia mea a fost că producătorii sunt niste copiatori care n-au habar de tehnică, de respectarea unor standarde. De aceea nici nu găsești fișele tehnice ale produselor respective. De exemplu, unul din releele 21SK05 are 4 terminale, carcasa de aluminiu. Terminalele sunt marcate C, 49, 49a, C2. După ce l-am deschis am constatat că terminalele C, 49 și 49a sunt legate împreună și că trebuie legate la becul de semnalizare, celălalt pol al becului trebuind să fie conectat la B-. Terminalul C2 trebuie legat la B+. Standardul stabileste alte destinații terminalelor (DIN72552). Carcasa de aluminiu este izolată de circuitul electronic. Un alt releu 21SK05 are doar 3 terminale, nemarcate. La orice comerciant te duci, îți oferă produsul, dar neînsoțit de vreo hârtie cu instructiuni de utilizare.
Siropel... Sînt legate în cascadă... Mai bine ai pune schema chestiei de compensarea factorului de putere. Aia ar fi interesată (pentru mine). Legat de siguranțe pentru semiconductoare, fiecare semiconductor protejează o siguranță... 😁 Și da, în zona Snagovului sînt la modă întreruperile de o secundă..
Vreau si eu sa intreb , pentru situatia in care din releu trebuie sa alimentez 2 diferentiale daca este gresit a utiliza un releu cu 4 poli(2 pentru fiecare circuit) fata de utilizarea unui releu cu 2 poli si cleme de distributie?
Salut . N-ar fi ok din contactor sa Edi in Cleme de Derivație sa și mai multe esiri ,așa poți alimenta mai multe diferențiale . Sper cai de ajutor explicația
@@Proiectediversediy a ok ca eu am putut energiza un contactor doar pe 16 trifazat numa ca dupaceea am verificat rotatia fazelor care nu era ok din bmpt 🥵
la fluctiatii de tensiunei am patit la mine in bloc, o faza nu facea contact "perfect" (practic contactul era topit aka l-au schimbat) de aveam discoteca in casa sa imi arda toate electronicele "sensibile", a trebuit sa duc munca de lamurire cu cei de la ENEL pina la exasperare cu amenintari (cu bataia, ca asa ne place la romani) si intr-un final la a 3-a deplasare si-au fact curaj de au gasit buba mentionata si au remediat-o;, PS aproape jumatate de bloc era discoteca
@@Proiectediversediy depinde de fiecare am vazut digitop functionind foarte bine pe intalatiile de la sate si hrn33 la fel,sau norak, acum depinde de fiecare cum considera si cu ce-i place sa lucreze .Stii cum se spune tensiunea aceasi circuitul difera
@@Proiectediversediy pentru ca multi absolventi de cursuri de pe you tube incep sa faca practica in casa pe la cunoscuti neamuri etc fara o baza teoretica fara studii sper ca intelegeti ca prin aceste postari dv contribuiti din plin la sabotarea acestei meserii
@@sorinstafie9814 Descrierea clipului ai citit-o? Nu vad ok parerea ta legata de sabotaj.Mi se pare comunista acesta abordare .Impartasim tot ce stim.Ca sunt unii care fac lucrari la oameni dupa aceste filmulete nu contest dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa postam pe acesta tema. Se pot invata multe de pe net si cu informatii precise.
@Sorin Stafie, ca sa fii mai bun, in orice domeniu, trebuie sa treci si prin etapa de a-i invata pe altii! Numai oamenii mediocrii gandesc ca daca dau din "secretul meseriei" isi pierd painea.
Felicitări pentru canal și pentru indicațiile pe care le oferi gratis. Am o întrebare la care poate poți tu sa-mi răspunzi, contactorul Hager ESC263S este normal sa funcționeze la 50 grade C? Nu am găsit în manual aceasta informație.
@@Proiectediversediy Dupa 10 ore de test, contactorul este cald la partea de sus, nu trece de 50grade C. Tabloul este pe banc, în probe (m-ai convins sa-l schimb 😀), crezi ca e normal acest regim de funcționare? Ar fi mai bine schimb contactorul?
Sincer sunt niște gunoaie cu 100ron pe care doar le-am montat dublate de o siguranță monopolară pe contactele de fază dacă creapă releul intern să indice numai voltajul iar clientul să poată trai.. Deși totul e electric în case și-au făcut treaba. Știu sub, supra tensiune, limitare de curent (a rămas pe 63 A) și timp... De ce nu fac ăștia deștepți ceva de genul? Începe sezonul cu solarul - în stațiile de epurare de la țară am relee de ±, lipsă fază, reaclanșare tensiuni de comandă... Lucrează ok. DA TOT VOLMETRU DE PANOU ĂLA MARE CU CIFRE ROȘII TREBUIE SĂ ÎL FILMEZ SĂ AM CAUZA DECUPLARII PRIN SUPRATENSIUNE când reclam.. Dacă le zic că îmi decupează releul nu iau masuri - zic că indrug povesti.. Anul ce a trecut m-au rezolvat tovarășii de la Electrica Distribuție cu dovada filmarii,, da pe trafo(de multe ori o bestie de 20kw🤖) suntem singurii consumatori, în sate e cam jale și ca pe vremuri când îi lăsau fără curent-Somn ușor!!
ua-cam.com/video/31ft_NeT-HE/v-deo.html E l-am "forje" p-al meu dar am stat 1 luna jumate sa il astept. Si am zis ca daca se strica, il calibrez ca pe Comtec cu ciocanul :) Am descoperit si o mica greseala in schema (parerea mea, care poate fi supusa desbaterii ,poate am inteles eu gresit ) , mai exact ,prezenta fuzibilui pe nul in separatorul de intrare , ma refer la faptul ca in retelele TN-C-S nulul de lucru se poate intrerupe doar odata cu faza, ansamblul de relee si contactor deconecteaza restul instalatiei in amonte de ele , dar daca iti gaseste Dorel tabloul si face bypass la relee in caz ca se defecteaza vreunul din ele?
@@Proiectediversediy Da ,il am de 2 saptamani in tablou , cu contactor de 63 A de la Eti dupa el ambele protejate cu fuzibil radio de 1 A . a venit cu garantie 3 ani si durata de viata estimata de 10 ani ( data probabiul de capacitorii electrolitici). La mine problema e ca stau la bloc si sunt atat de vechi cablurile de 20 kV cum ploua cum intra apa si intra RAR-ul si cupleaza odata peste defect si tot ce am aparatura mai veche de 8 ani cu surse in comutatie au inceput sa cedeze prematur electroliticii de la incarcare probabil nu la 100% urmata de descarcare cu japca in ultimul an am avut ca victime o sursa de pc , un monitor si un TV LCD, am achizitionat si centrala noua care e foarte sensibiloasa la partea de plca de baza si nici mama regulatorului nu o salveaa la fenomenul asta, de aia ma rodea tare temporizarea dar nu zic nu si la un ochi vigilent pe PEN-un lu jenel . SPD nu pot monta ca la lungimea de 5m pana la firida de palier m-as incadra , sectiunea la PE e de 6 mmp . Cu nivelul de tensiune nu par a fi probleme 227...233V cand mi-am aruncat un ochi la el. In fisa tehnica imi da ca merge de la 100 la 420V ,"standul" meu de test a mers doar pana la 392V dar tind sa ii cred pe cuvant ca merge la 420V. Cand am facut testul a fost direct in priza in una releul prin autotransformator si un transformator ridicator si in alta priza becurile prin contact ca nu am avut decat la 230 V si le stricam aiurea Au trecut doar doua saptamani , eu ce pot sa zic .... mie mi-a fost recomandat de un rus care a zis ca a montat cateva zeci .
Brevet pe banii clientului final.Contactoarele se folosesc în mediu industrial pentru acționarea și protejarea motoarelor electrice industriale nici decum în utilizare casnică.E de apreciat brevetul vostru dar m-ai aveți de experimentat la el ca să fie și util.Utilizați stabilizatoare de tensiune întrun tablou premergător și rezultatul va fi satisfăcator pentru toată lumea.
vreau si eu un stabilizator din asta de 10 KVA pe monofazat care sa nu fie cat noptiera si sa n-aiba 50 de kg, sa-l pun pe sina omega si sa-mi ocupe 3..5 module
Bravo domnilor pentru acest tutorial și timpul dedicat nouă pentru a ne explica cum se face corect ,acest circuit.
Sănătate și numai de bine.🍺🍺
Mulțumim frumos!
Mulțumiri ptr schemă. F. explicită. Spor în toate. Sănătate.
Eu mersi.
Foarte explicită schema și bine desenată! Un montaj care oferă siguranță în exploatare! Spor la treabă!
Multumim 👍
Mulțumim frumos pentru ajutor MAESTRE...Spor la muncă și multă sănătate...👍👍👍...Tot respectul și pentru dumneavoastră domnule CĂTĂLIN...🤗🤗🤗
Multumim 👍
🥰🥰🤗🤗👍👍
Mulțumim. Sănătate..
Cu placere.
Prima data cand imi apare acest canal la recomandate, am intrat de curiozitate sa vad despre ce este vorba si mi se pare ca se vorbeste chineza pentru mine in acest videoclip pentru ca sunt total paralel. Eu ma amuz pentru ca ascult si nu inteleg nimic, dar pare un videoclip foarte explicat pentru cei care au habar despre ce se vorbeste aici. Felicitari!
Multumim ca te uiti la noi.Dupa mai multe filmulete o sa intelegi mai bine.
F.bine schitat si explicat,nota 10 (pt.fiecare)
Multumim.
Multumesc pentru Schema si pentru explicatii.
Noi multumim.
🤣🤣🤣🤣 5:40 prea tare parerea! Foarte utila schema! Multumim Dl. Stefan și Cătălin pentru explicatii si lămuriri...dar sa speram ca se va face cat de curând releu de monitorizare faza si cu intarziere, sa fie 2 in 1 mult mai simplu...baftă! ✌
Si eu sper ca o sa avem unul cu intarziere incorporata.
Mulțumesc. Mă ajută să înțeleg mai bine.
Multumim 👍
Thanks!
Multumim 👍
foarte frumos filmulețul 👍🏼👍🏼👍🏼
👍
Multumim pentru schema. 🤗
Noi multumim.
Multumim la domnii ingineri!
👍
Memorat, băgat la cap😂 și deja în execuție de mâine..
Am întâlnit și eu într-un sat lângă Giurgiu aceiași treaba cu tensiunea "stroboscopală "cum îi spunea beneficiarul 😂
Spor și la mai multe clipuri educative ❤️✌🏼⚡⚡⚡
Multumim 👍
@@Proiectediversediy Stefane, intr-un clip mai vechi, cand prezentai releul hrn-33, spuneai ca acesta se protejeaza obligatoriu cu un mcb b6. Acuma, cand ne prezinti cu Catalin, ai schimbat macazul, in sensul in care spui ca hrn-ul trebuie protejat pe faza cu o fuzibila radio de 160mA. De ce? Care ar fi explicatia? Pana la urma care din variante este cea corecta? Multumesc.
Notațiile A1 și A2 sunt corecte pentru că acele conexiuni sunt pe comanda releelor și nu pe traseul de acționare.
Pentru acuratețea desenului, nulul (linia albastră) ar trebui făcut pe jos. E o regulă simplă ca să fie mai ușor de citit și de înțeles logica schemei (ladder diagram, în engleză). O schemă de automatizare, oricât de complexă, are la bază cele două linii, fază și nul sau + și -, între care se interpun celelalte elemente funcționale.
Releul de tensiune nu are întârziere pentru că nu e destinat utilizării casnice. Am mai spus asta, nu vreau să redeschid o polemică. Apreciez ceea ce faceți, altfel nu mai comentam. De altfel eu am propria părere și despre alimentarea 24 de ore din 24 printr-un contactor, care este o soluție pentru un regim de lucru intermitent și nu permanent.
Oricum, pentru începători sunt foarte utile schemele acestea, ca și cea despre anclanșarea automată a rezervei, de exemplu, și e bine că încercați să-i învățați ceea ce ar fi trebuit să știe de la școală.
Nici înainte liceele industriale nu erau un mediu foarte academic, meseria învățându-se de fapt la locul de muncă, dacă aveai de la cine să înveți.
Nu vreau sa fiu carcotas dar poti lua o camera si poti face un canal de youtube si sa ne arati.
@@Proiectediversediy Canal am, dar e mai ușor să comentez de pe margine. Se știe. :)
Adevăru' că n-am timp, voce, charismă etc etc. Sper ca cei care citesc să discearnă gluma de informația pură. Sau invers. Nu întotdeauna a afirma ceva contrariu e și hate, chiar dacă deranjează la orgoliu. Sunt convins că cine e deschis la alte păreri apreciază, la fel cum apreciez și eu argumentările logice.
Multumesc ! 🎩
👍
Mulțumesc mult pentru schemă. Poate faceți și un video...
Un video cu ce?
Un video cu un tablou în care montați și crm 91/93
Mulțumesc mult
👍
Super
Multumim 👍
Foarte bine explicat. Mulțumesc!
Dar în situația unde avem branșament trifazat și în casa 3 circuite mono separate ce releu de monitorizare folosim? Punem unul pe fiecare faza cu contactorul lui sa unul generat trifazat ( dacă exista asa ceva)?
Da, R.F.M.!Cata dreptate puteți avea...
👍
Salutare si felicitari pentru canal. Fenomenul de "stroboscop" nu poate fi preintampinat prin setarea unui timp mai lung din t[s] de la releul de monitorizare? Valoarea de 0.1sec mi se pare mult prea indrazneata pentru retele de la noi din tara, mai ales in zona rurala.
Sal baieti in primul rând felicitari pentru cea ce faceti la voi si la Adrian Chelaru m-as uita non stop sunteti de a dreptul profi chear daca nu sunt electrician.Exista aceiași soluție si pentru curentul trifazat ?Multumesc si astept cu drag uramatorul video.
Salut. Eu as sugera o modificare: Alimentam contactele 15 dintr-o protectie separata si contactele A1 din alte doua protectii. Deci separator > protectie > 2 conductori > contactele 15, apoi separator > protectie > A1 HRN > protectie > A1 CRM. Contactorul ramane protejat de protectia pentru contactele 15. Comutatoarele releelor sunt de 16A max, iar bobina contactorului isi ia 195mA la cuplare, asa ca aici as pune o fuzibila de 250mA in cazul in care consumul pentru CRM este corect in documentatie. HRN isi ia 4.35mA la 276V si CRM isi ia 12.5mA. Aici pot sa gresesc, pentru ca in documentatie nu stiu daca se ia in calcul si consumul ledurilor.
Si inainte sa sara careva ca iei banii clientului aiurea, portfuzibila aceea costa sub 10RON si releele vreo 400RON. Practic dai cu 5% mai mult si stai linistit.
👍👍👍👍
👍
De releul de tensiune si curent trifazic TOMZN, ce parere ai? Stiu ca e chinezesc si ca exista scepticism, dar ca produs e o idee foarte bună deoarece are 3 protectii într-o singura unitate, îmbunătățită cu toate reglajele de timp si anclansari necesare.
Sănătate si respect pentru continut.
Nu am auzit de el.
👍
👍
Salutare, intr un film anterior am vazut un mcb b6, pentru protectia hrn33, in acesta schema pot inlocui fuzibila cu b6 ? Multumesc pentru un raspuns.
Am elucidat :))
Salutare, daca pun un stabilizator tensiune (10k) ii conectez intrarea lui pe iesirea din contactor-ul comandat de hrn33 ?
St3fane toate bune si frumoase cu inversarea dar am pus un grup destul de ok zic eu problema e ca imi face impresia ca imi creeaza defazaj si la nici un minut imi pica curentu si se blocheaza releele cel de timp si cel de monitorizare faza. Ai vre9 rezolvare sau singura rezolvare este AAR. Mersi sau sa pun generatorul dupa relee si bobina. Ms.
Îmi este dor de o schema (desen) clasica cu o agenda!!!!!(prea artistic desenul)😂
Salut ! Poți sa ne explici mai mult despre contactori , releu termic etc .... scheme de conectare
O sa facem niste clipuri daca vreti.
Buna seara, multumesc pentru explicatii. Pe tabloul scoala pe care-l am, am pus si eu releu de temporizare pe langa releul monitorizare faza, la fel ca la dvs. Am simulat din separator caderi scurte de tensiune. Problema observata de mine este aceasta: daca intreruperea de tensiune este repetitiva si de durata suficient de scurta, releul de temporizare continua sa functioneze si pe perioadele de tensiune zero, astfel incat la sfarsitul temporizarii setate, aclanseaza desi tensiunea "flapeaza" in continuate. Daca e cazul trimit in filmulet. Cu stima Antonio
Aveți dreptate.Cred ca condensatorul din releul de monitorizare faza nu are timp să se descarce și astfel releul de temporizare este alimentat în continuare.Vorbim de căderi de tensiune de 1 sec.
Da are un delay pana se descarca.Ar trebui modificata un pic schema si pus un rezistor care sa descarce condensatorul mai rapid.
@@ProiectediversediyBuna seara, punem un rezistor pe alimentarea releului de temporizare in paralel? Cam ce valoare? Si puterea de 5 Wati? Rezistorul pe perioada de tensiune zero de alimentare va consuma ce mai e stocat in releul de temporizare. Sau poate gasim in releul de temporizare un mod de functionare care sa reseteze numaratorul cand pe alimentare se sesizeaza o scadere acentuata tensiune. Cu stima Antonio
Buna ziua tuturor,
Stie cineva, cum s-a ajuns la valoarea de 160mA a fuzibilei care protejeaza releul ?
Buna! Am un tablou in care am un releu monitorizare, de timp si un contactor iar portfuzibiliul se tot arde, oare care e motivul? Am masurat curentul si nu depaseste valoarea siguratei fuzibile.Oare care e motivul? Va multumesc!
Am o intrebare, poate ma luminati.
Se poate conecta releu monitorizare trifazic cu contactor cu RCBO?
salut ,, este obligatoriu de pus ambele relee, sau merge si doar hrn 33?
NU este obligatoriu dar e ok sa il ai.
@@Proiectediversediy mulțumesc.. La mine e pus doar un hrn33
Despre releele de semnalizare 21SK05 și altele din aceeași familie se găsesc specificații pe undeva? Nu ințeleg de ce producătorii acestora nu au o fișă tehnică, de parcă ar fi destinate unui cerc secret de utilizatori.
Orice producator serios are fisele tehnice pe site.
Ce anume te intereseaza la el?
@@Proiectediversediy Cel mai banal lucru voiam-semnificatia terminalelor, cum se conectează într-un circuit de semnalizare. Unele au marcate terminalele, altele nu. Până la urmă am desfăcut unul defect, i-am făcut un releveu de schemă, l-am și reparat. Concluzia mea a fost că producătorii sunt niste copiatori care n-au habar de tehnică, de respectarea unor standarde. De aceea nici nu găsești fișele tehnice ale produselor respective. De exemplu, unul din releele 21SK05 are 4 terminale, carcasa de aluminiu. Terminalele sunt marcate C, 49, 49a, C2. După ce l-am deschis am constatat că terminalele C, 49 și 49a sunt legate împreună și că trebuie legate la becul de semnalizare, celălalt pol al becului trebuind să fie conectat la B-. Terminalul C2 trebuie legat la B+. Standardul stabileste alte destinații terminalelor (DIN72552). Carcasa de aluminiu este izolată de circuitul electronic. Un alt releu 21SK05 are doar 3 terminale, nemarcate. La orice comerciant te duci, îți oferă produsul, dar neînsoțit de vreo hârtie cu instructiuni de utilizare.
Siropel... Sînt legate în cascadă...
Mai bine ai pune schema chestiei de compensarea factorului de putere. Aia ar fi interesată (pentru mine).
Legat de siguranțe pentru semiconductoare, fiecare semiconductor protejează o siguranță... 😁
Și da, în zona Snagovului sînt la modă întreruperile de o secundă..
Se lucreaza la filmuletul si tabloul pentru compensare.
@@Proiectediversediy
❤️
Vreau si eu sa intreb , pentru situatia in care din releu trebuie sa alimentez 2 diferentiale daca este gresit a utiliza un releu cu 4 poli(2 pentru fiecare circuit) fata de utilizarea unui releu cu 2 poli si cleme de distributie?
Salut . N-ar fi ok din contactor sa Edi in Cleme de Derivație sa și mai multe esiri ,așa poți alimenta mai multe diferențiale . Sper cai de ajutor explicația
De ce nu pin dublu in releu?
Poti folosi cleme de derivatie sau poti dubla sus faza si nulul si sa ai pe iesire 2 nul si 2 faza.
E corect si cu dublarea sus.
Salutare o intrebare de ce alimentare pe 18 si nu pe 16 sau care ar fi diferenta intre ele. Mersi Stefane ;)
Pai 15 e comun 18 NO si 16NC deci nu avem ce face cu 16.
@@Proiectediversediy a ok ca eu am putut energiza un contactor doar pe 16 trifazat numa ca dupaceea am verificat rotatia fazelor care nu era ok din bmpt 🥵
ce cod are portfuzibila si fuzibila de 160 mAh? nu le gasesc deloc. Multumesc
Nu stiu codul ca sunt de la mai multe firme.O cautare pe google si gaseste de la waldmuller pana la wago.
Cauta 5x20
@@Proiectediversediy, fuzibila de 160mA lenta sau rapida?
la fluctiatii de tensiunei am patit la mine in bloc, o faza nu facea contact "perfect" (practic contactul era topit aka l-au schimbat) de aveam discoteca in casa sa imi arda toate electronicele "sensibile", a trebuit sa duc munca de lamurire cu cei de la ENEL pina la exasperare cu amenintari (cu bataia, ca asa ne place la romani) si intr-un final la a 3-a deplasare si-au fact curaj de au gasit buba mentionata si au remediat-o;, PS aproape jumatate de bloc era discoteca
E bine ca au rezolvat pana la urma.De obicei si se ard diverse aparate si ei zic ca nu e de la ei.
digitop cu intirziere de anclansare si poate fi pus pe monitorizare faza la bobina contactorului
Incercam sa folosim produse cat mai bune.
@@Proiectediversediy depinde de fiecare am vazut digitop functionind foarte bine pe intalatiile de la sate si hrn33 la fel,sau norak, acum depinde de fiecare cum considera si cu ce-i place sa lucreze .Stii cum se spune tensiunea aceasi circuitul difera
si uite asa ramane fara paine un electrican iar dorel a mai vazut ceva si apoi ne plangem cum arata istalatii electrice multumim domnu stefan
De ce crezi ca ramane fara paine?
@@Proiectediversediy pentru ca multi absolventi de cursuri de pe you tube incep sa faca practica in casa pe la cunoscuti neamuri etc fara o baza teoretica fara studii sper ca intelegeti ca prin aceste postari dv contribuiti din plin la sabotarea acestei meserii
@@sorinstafie9814 Descrierea clipului ai citit-o?
Nu vad ok parerea ta legata de sabotaj.Mi se pare comunista acesta abordare .Impartasim tot ce stim.Ca sunt unii care fac lucrari la oameni dupa aceste filmulete nu contest dar asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa postam pe acesta tema.
Se pot invata multe de pe net si cu informatii precise.
@Sorin Stafie, ca sa fii mai bun, in orice domeniu, trebuie sa treci si prin etapa de a-i invata pe altii! Numai oamenii mediocrii gandesc ca daca dau din "secretul meseriei" isi pierd painea.
Și schema la 1p+N?
Ce e ala 1p+N?
Felicitări pentru canal și pentru indicațiile pe care le oferi gratis. Am o întrebare la care poate poți tu sa-mi răspunzi, contactorul Hager ESC263S este normal sa funcționeze la 50 grade C? Nu am găsit în manual aceasta informație.
Am mai patit cu un hager.Pune o camera pe el si vezi ce face.
@@Proiectediversediy Dupa 10 ore de test, contactorul este cald la partea de sus, nu trece de 50grade C. Tabloul este pe banc, în probe (m-ai convins sa-l schimb 😀), crezi ca e normal acest regim de funcționare? Ar fi mai bine schimb contactorul?
@@cipriangrosu1384 Am avut probleme cu unul si l-am schimbat.Si vreau sa te anunt ca era luat de la Germanica.
Sincer sunt niște gunoaie cu 100ron pe care doar le-am montat dublate de o siguranță monopolară pe contactele de fază dacă creapă releul intern să indice numai voltajul iar clientul să poată trai..
Deși totul e electric în case și-au făcut treaba. Știu sub, supra tensiune, limitare de curent (a rămas pe 63 A) și timp...
De ce nu fac ăștia deștepți ceva de genul?
Începe sezonul cu solarul - în stațiile de epurare de la țară am relee de ±, lipsă fază, reaclanșare tensiuni de comandă... Lucrează ok.
DA TOT VOLMETRU DE PANOU ĂLA MARE CU CIFRE ROȘII TREBUIE SĂ ÎL FILMEZ SĂ AM CAUZA DECUPLARII PRIN SUPRATENSIUNE când reclam.. Dacă le zic că îmi decupează releul nu iau masuri - zic că indrug povesti..
Anul ce a trecut m-au rezolvat tovarășii de la Electrica Distribuție cu dovada filmarii,, da pe trafo(de multe ori o bestie de 20kw🤖) suntem singurii consumatori, în sate e cam jale și ca pe vremuri când îi lăsau fără curent-Somn ușor!!
Asa este la sete e jale cu curentul electric.
Căte beri trebuie să dau pentru o schemă de conexiune pentru releul de monitorizare fază și releul de timp de la Finder monofozat
O sa dau comanda la finder de releu de timp si facem .Se poate folosi si ETI plus Finder.
Digitop-ul are incorporat
Digitopul e o jucarie.
Omule, te iubesc!
Știu că sună "gay" 😅😅😅
Multumim 👍
ua-cam.com/video/31ft_NeT-HE/v-deo.html
E l-am "forje" p-al meu dar am stat 1 luna jumate sa il astept. Si am zis ca daca se strica, il calibrez ca pe Comtec cu ciocanul :)
Am descoperit si o mica greseala in schema (parerea mea, care poate fi supusa desbaterii ,poate am inteles eu gresit ) , mai exact ,prezenta fuzibilui pe nul in separatorul de intrare , ma refer la faptul ca in retelele TN-C-S nulul de lucru se poate intrerupe doar odata cu faza, ansamblul de relee si contactor deconecteaza restul instalatiei in amonte de ele , dar daca iti gaseste Dorel tabloul si face bypass la relee in caz ca se defecteaza vreunul din ele?
Doar nu o fi vreun mega Dorel.
Cum merge releul ala ,ok?
@@Proiectediversediy Da ,il am de 2 saptamani in tablou , cu contactor de 63 A de la Eti dupa el ambele protejate cu fuzibil radio de 1 A . a venit cu garantie 3 ani si durata de viata estimata de 10 ani ( data probabiul de capacitorii electrolitici). La mine problema e ca stau la bloc si sunt atat de vechi cablurile de 20 kV cum ploua cum intra apa si intra RAR-ul si cupleaza odata peste defect si tot ce am aparatura mai veche de 8 ani cu surse in comutatie au inceput sa cedeze prematur electroliticii de la incarcare probabil nu la 100% urmata de descarcare cu japca in ultimul an am avut ca victime o sursa de pc , un monitor si un TV LCD, am achizitionat si centrala noua care e foarte sensibiloasa la partea de plca de baza si nici mama regulatorului nu o salveaa la fenomenul asta, de aia ma rodea tare temporizarea dar nu zic nu si la un ochi vigilent pe PEN-un lu jenel . SPD nu pot monta ca la lungimea de 5m pana la firida de palier m-as incadra , sectiunea la PE e de 6 mmp .
Cu nivelul de tensiune nu par a fi probleme 227...233V cand mi-am aruncat un ochi la el.
In fisa tehnica imi da ca merge de la 100 la 420V ,"standul" meu de test a mers doar pana la 392V dar tind sa ii cred pe cuvant ca merge la 420V. Cand am facut testul a fost direct in priza in una releul prin autotransformator si un transformator ridicator si in alta priza becurile prin contact ca nu am avut decat la 230 V si le stricam aiurea
Au trecut doar doua saptamani , eu ce pot sa zic .... mie mi-a fost recomandat de un rus care a zis ca a montat cateva zeci .
@@Gascableaga2023 De unde a ți cumpărat releul Novatek,un link vă rog?
@@amintirifrumoase248 de la tme
Cătălin a făcut schema ?
Da.
@@Proiectediversediy 🤣eram sigur
Chiar asa de prost stam in România cu tensiunea electrica de este nevoie de gadgeturi ?
Brevet pe banii clientului final.Contactoarele se folosesc în mediu industrial pentru acționarea și protejarea motoarelor electrice industriale nici decum în utilizare casnică.E de apreciat brevetul vostru dar m-ai aveți de experimentat la el ca să fie și util.Utilizați stabilizatoare de tensiune întrun tablou premergător și rezultatul va fi satisfăcator pentru toată lumea.
Se folosesc oriunde vrei nu numai pe industrial.
vreau si eu un stabilizator din asta de 10 KVA pe monofazat care sa nu fie cat noptiera si sa n-aiba 50 de kg, sa-l pun pe sina omega si sa-mi ocupe 3..5 module
@@Gascableaga2023 Si sa nu coste 4-5000 de lei
Multumim 👍