CSR Centrum
CSR Centrum
  • 24
  • 308 368
Burn-out herstel: begin jij in de juiste fase? Afl. 9 #GekOpStressPodcast #burnout #herstel
Juist de eerste fase van roofbouw stoppen is cruciaal bij herstellen van burn-out, maar wordt helaas nog te vaak overgeslagen.
Fase 1 = Roofbouw stoppen
Fase 2 = Reserves aanvullen
Fase 3 = Re-integreren
Переглядів: 115

Відео

Leider neemt de groep mee _afl 2 Gek op Stress Podcast #podcast
Переглядів 529 місяців тому
Als de leider het goede voorbeeld geeft, wordt de hele groep gezonder. Gek Op Stress Podcast #2 Suzan Kuijsten & Carolien Hamming in gesprek met dr. Heilwine Bakker, de initiatiefneemster van de Leidraad voor hersteltijd op het werk. Offer jij ook privé-tijd op om het op het werk vol te houden? Na deze tweede aflevering van de Gek op stress podcast breng je daar verandering in. Zie voor de hele...
Privé-leven opgeofferd_afl 2 Gek op Stress Podcast #podcast
Переглядів 1189 місяців тому
Offer jij ook privé-tijd op om het op het werk vol te houden? Na deze tweede aflevering van de Gek op stress podcast breng je daar verandering in. Gek Op Stress Podcast #2 Suzan Kuijsten & Carolien Hamming in gesprek met dr. Heilwine Bakker, de initiatiefneemster van de Leidraad voor hersteltijd op het werk. Zie voor de hele aflevering www.youtube.com/@Gekopstresspodcast
Good Practice CSR & Mindstretch: De Forensische Zorgspecialisten
Переглядів 319 місяців тому
Good Practice CSR & Mindstretch: De Forensische Zorgspecialisten
Stress is niet alleen een individueel probleem_ afl1 Gek op Stress Podcast
Переглядів 619 місяців тому
Stress is niet alleen een individueel probleem_ afl1 Gek op Stress Podcast
What should you do when you are burned out?
Переглядів 65 тис.5 років тому
What should you do when you are burned out?
The noble art of "niksen" (Dutch verb) - BBC Interview with CSR Centrum 21-08-2018
Переглядів 5 тис.6 років тому
The noble art of "niksen" (Dutch verb) - BBC Interview with CSR Centrum 21-08-2018
Burnout en fysiologische ontregeling - Interview met Carolien Hamming bij Zorg.nu
Переглядів 24 тис.6 років тому
Burnout en fysiologische ontregeling - Interview met Carolien Hamming bij Zorg.nu
Hoe Ontstaat Burnout?
Переглядів 150 тис.7 років тому
Hoe Ontstaat Burnout?
CSR webinar 'Waarom duurt burn-out zo lang?'
Переглядів 61 тис.8 років тому
CSR webinar 'Waarom duurt burn-out zo lang?'

КОМЕНТАРІ

  • @Jp.301
    @Jp.301 Місяць тому

    Ik kijk op hun website voor een coach. Ik zit thuis met een burnout en zoek begeleiding hierin. Bij elke coach zie je heel duidelijk dat ze meer organisatie gericht zijn en niet op het individu. Nergens geen prijslijsten te vinden voor particulieren. Je moet ze mailen voor een prijslijst. Serieus? Weinig transparantie en commercieel ingesteld. Voelt niet goed dit.

    • @csrexpertisecentrum
      @csrexpertisecentrum Місяць тому

      Beste JP, dank voor je reactie. Wat naar voor je dat je een burn-out hebt en goed dat je hulp zoekt. Wij zijn een kenniscentrum op het gebied van veerkracht, stressklachten en burn-out. Professioneel hulpverleners kunnen zich - na het volgen van onze opleiding - bij ons aansluiten als ze volgens onze methode willen begeleiden, met onze materialen en systeem willen werken, supervisie willen krijgen en door ons bijgeschoold willen worden. De meeste aangesloten CSR-coaches zijn zzp’ers met een eigen praktijk en zijn (ook) gericht op het individu. Als je als particulier begeleiding zoekt bij stressklachten of burn-out, kun je op onze website kijken welke CSR-coaches er bij jou in de buurt zitten (zie www.csrcentrum.nl/vind-csr-coach). Je kiest zelf een CSR-coach met een profiel dat je aanspreekt en kunt vervolgens 20 minuten kosteloos en vrijblijvend kennismaken. De CSR-coach bepaalt zelf de eigen uurprijs. CSR Centrum zit daar niet ‘tussen’: je maakt zelf (prijs)afspraken als je een klik hebt. Prijzen fluctueren per afspraak tussen de € 80,- en € 150,- Ik hoop dat ik je zo een beetje verder heb geholpen. We wensen je een voorspoedig herstel toe.

  • @nefers
    @nefers 5 місяців тому

    Als je rechtsboven in het scherm op het tandwieltje klikt kan je de afspeelsnelheid van de video aanpassen. Ik heb deze op x1,5 gezet wat het voor mij fijner maakt om naar deze uitstekende presentatie te luisteren.

  • @santeenl
    @santeenl 6 місяців тому

    Hypo variant lijkt op CFS(CVS)/ME

  • @kimspirit6510
    @kimspirit6510 7 місяців тому

    Ik ben al 4,5 jaar herstellende. Maar ik had dan ook een cortisol tekort dus was echt gecrasht. Het is een lange weg terug en inderdaad je valt tussen wal en schip als je veel fysieke klachten hebt.

    • @santeenl
      @santeenl 7 місяців тому

      Tip: journalspeak. Veel stress is intern.

    • @MeesvanNoord
      @MeesvanNoord 5 місяців тому

      Holy shit 4.5 jaar. Ik sta nog maar aan het begin van mn herstel. Hoeveel merk je nog 4.5 jaar later?

    • @kimspirit6510
      @kimspirit6510 4 місяці тому

      @@MeesvanNoord slaap nog steeds niet helemaal goed, energietekort overdag, veel spanning dragen wat zorgt voor overbelast zenuwstelsel en pijn en helaas door het lange herstel beginnende angststoornis opgedaan, maar ik blijf doorgaan en heb al veel tools in me zak om sneller te reguleren, gevoelens en pijn toe te laten en sneller te ontspannen. Dagelijkse oefeningen zijn eigenlijk het meest effectief. Zodat je je brein herprogrammeert.

    • @MeesvanNoord
      @MeesvanNoord 4 місяці тому

      @@kimspirit6510 wauw klinkt alsof je al lange weg hebt afgelegd. Kan je al weer terug naar werk?

    • @kimspirit6510
      @kimspirit6510 4 місяці тому

      @@MeesvanNoord nee werk is echt nog geen optie helaas. Ik zou al blij zijn als ik eerst kan opbouwen met vrijwilligerswerk. Maar ik kan ook nog niet langer dan 15 minuten Max auto rijden. Concentratie en fysieke arbeid kosten nog veel energie helaas hoe graag ik ook wil.

  • @diverstalent
    @diverstalent 8 місяців тому

    Thanks

  • @itana5542
    @itana5542 9 місяців тому

    Van actief leven, Geen grip meer hebben op het leven … 😢 zo herkenbaar ! Hoge bloeddruk en depressie, pijn, ontregeld stress systeem, slecht slapen…😮 te moe om te eten -> Burn-out -> fysieke, mentale en emotionele kwetsbaarheid. (Zinloos bestaan)

  • @santeenl
    @santeenl 9 місяців тому

    Hey, jullie zeggen dat cortisol de aanmaak van insuline blockeert en dat je daarom wat dikker en lelijker wordt. Maar insuline zorgt er toch juist voor dat je bloedsuikerspiegel daalt en de suiker opgeslagen worden als vet? Dus als je minder insuline aanmaakt dan stijgt je bloedsuikerspiegel en dan zal je die suiker toch juist niet als vet opslaan, maar bijvoorbeeld uitplassen?

    • @csrexpertisecentrum
      @csrexpertisecentrum 9 місяців тому

      Cortisol blokkeert niet de aanmaak van insuline, als we dat hebben gezegd is dat onjuist. Het stresshormoon kan bijdragen aan diabetes-2 als het te vaak verhoogd is. Als cortisol in het bloed stijgt, krijgt opgeslagen glycogeen in de lever namelijk een seintje om zich om te zetten in suiker, waardoor meer suiker in de bloedbaan komt. Om de suiker de cellen in te krijgen, neemt de insulineproductie ook toe. Door langdurig verhoogde insulinespiegels worden de receptoren op de cellen ongevoeliger voor insuline en zo ontstaat (pre)diabetes-2.

  • @MPW-2
    @MPW-2 10 місяців тому

    Ik zou haar advies vooral niet opvolgen. “Geen leuke doen en vooral niet sporten.” Als therapeut in opleiding kan ik dat zeer tegenspreken.

    • @Jp.301
      @Jp.301 Місяць тому

      Ik als een hoogopgeleide ervaringsdeskundige met burn-out kan bevestigen dat wanneer mensen zeggen vooral leuke dingen te doen, dat dit niet werkt! Evenmin sporten. Wandelen kan wel. Dit wordt vaak gezegd door mensen die totaal geen idee hebben wat een burnout is. Ik denk dat dit meer zegt over het niveau bewustzijn. Protocollen werken niet bij burnout.

  • @fdyjt
    @fdyjt 10 місяців тому

    man man man Jullie vinden gwn de ziektes zelf uit.Ik heb mijn grootouders en ouders nooit horen spreken van burnouts en mijn grootouders zijn nog de tijden van oorlog.

    • @santeenl
      @santeenl 7 місяців тому

      Had je smerige bek

    • @santeenl
      @santeenl 7 місяців тому

      Houd*

  • @TheAlhara
    @TheAlhara Рік тому

    Hoe lang duur ongewer herstel

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Gemiddeld duurt het ongeveer 9 maanden om het werk weer te hervatten. In veel gevallen duurt het 1 of 2 jaar om helemaal te herstellen. Een deel van de mensen (dat is niet goed onderzocht en daarom lopen de schattingen uiteen, het kan gaan om 25-50%) houdt in zekere mate restklachten, zoals minder goed geheugen en sneller overbelast. groet, Carolien

    • @TheAlhara
      @TheAlhara Рік тому

      @@carolienhamming5089 ik ben een veerplekundige met 14 jaar ervaring .Van 9 manden ik ben met depressie en burn out ,ik werk niet .Ik heb moilijk met mijn HA ,ze will niet begreep en elk maand ze segen jij moet werken ,zo gaan niet.ik voel me zo verloren , geen verbetering ik weet niet meer wat moet ik doe.

    • @santeenl
      @santeenl 8 місяців тому

      @@carolienhamming5089 Die restklachten zijn gewoon niet volledig herstel, mensen gaan teveel op de grens zitten en laten zichzelf nooit volledig herstellen.

  • @itana5542
    @itana5542 Рік тому

    Chronische Stress Rehearsal na ettelijke traumata vanaf mijn kinderjaren (geweld tussen mijn ouders) en later o.a. ook door 3 kinderen met ernstige aangeboren afwijkingen en nog een poging tot mij te vermoorden door een paranoïde schizofrene ex-man? En ik: 2x hernia operatie, 2 nieuwe heupen, ernstige rugoperatie na aanrijding als voetganger met ernstige en blijvende zenuwbeschadigingen in beide benen … 😥 Pffff ik ben doodmoe , lichamelijk, emotioneel en mentaal.

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Dag Itana, deze video gaat over overspannning en burn-out, jij schrijft over een extremere vorm van te veel stress waardoor je trauma hebt opgelopen. Hiervoor kun je je het beste melden bij de huisarts, voor een verwijzing naar een goede hulpverlener.

  • @kevinnederpelt-zg2nu
    @kevinnederpelt-zg2nu Рік тому

    Ik hoor altijd dat.menssn zeggen "veel rust nemen" MAar wat als je al dood vermoeid wallet word? Als je al geslapen hebt.. ? Niet verkwikkende slaap zeg maar

  • @kevinnederpelt-zg2nu
    @kevinnederpelt-zg2nu Рік тому

    Wat u uitlegt is goed Maar ik heb een probleem. Ik kan geen dutjes meer doen. Dus ook me vermoeidheid niet weg kunnen slapen. Waarom kunnen andere mensen slapen met met burn out en ik niet? Of heb ij toch cvs

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Je hoeft niet te slapen overdag. Ga om de 2 uur (of korter als nodig) even liggen met je ogen dicht. Probeer je bewust te ontspannen. Doe dat 10-20 minuten, zet de wekker. Dat helpt ook. Zorg voor een vaste naar-bed-gaan tijd, blijf niet hangen voor de tv. Sterkte!

    • @kevinnederpelt-zg2nu
      @kevinnederpelt-zg2nu Рік тому

      @@carolienhamming5089 Toch vind ik het raar. Ik heb me hele leven dutjes kunnen doen. Binnen 5 minuten was ik weg.. zolang als ik wilde. En erna was ik letterlijk herboren. Nu voel ik dat ik dat dutje wil pakken en kom ik niet erin .. ik word geblokkeerd om erin te vallen. En weg te raken. Als ik dit kon oplossen... was ik zo blij. Aangezien ik nu al een paar jaar cvs / burn out heb... heb ik een kapotte batterij in me lijf

  • @MilouAT
    @MilouAT Рік тому

    Erg heldere en beknopte video met duidelijke info! Bedankt CSR! :)

  • @williebrouwer788
    @williebrouwer788 Рік тому

    A

  • @hrfvandermeer
    @hrfvandermeer Рік тому

    mooie video. zie dat er recent geen items zijn geplaatst. Is het mogelijk een video te maken over (chronische) depressiviteit met angstklachten/stoornis?

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Helaas kan ik dat niet doen, ik ben gespecialiseerd in stressklachten en burn-out. Daar komt vaak depressie bij kijken, maar dat is dan een stressgerelateerde depressie. groet, Carolien

  • @amina.angelica.kobbe77
    @amina.angelica.kobbe77 Рік тому

    :( 😞

  • @rdamzuid265
    @rdamzuid265 Рік тому

    Rook jonko en luister lange ritch komt alles goed

  • @Amanda-vl5ud
    @Amanda-vl5ud Рік тому

    Wat als je geen rust kan nemen omdat je zzper bent en geen financiële ruimte hebt om te rusten

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Dan ben je echt de sigaar, want je kunt chronisch niet voldoende herstellen/recupereren. Daar heb ik helaas geen oplossing voor.

    • @dimitriheemskerk8645
      @dimitriheemskerk8645 7 місяців тому

      Eventueel een tijdelijke baan zoeken in loondienst.

    • @pear7777
      @pear7777 6 місяців тому

      Zzp.... geweldig!

  • @harryheijer5451
    @harryheijer5451 Рік тому

    Dat moet ook lang duren, dan maak je de werkgever duidelijk dat er in zijn bedrijf is goed mis is.

  • @A.nasierkhan
    @A.nasierkhan Рік тому

    Met alle respect voor mensen die zich over de kop werken, maar ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat het ook een kwestie van instelling is. In principe is je werk nooit af. En dat is maar goed ook, want anders heb je morgen niets te doen. Wat vandaag niet af komt, komt morgen wel. De wereld vergaat niet meteen. Er zijn veel belangrijkere dingen dan alleen werk. Dat maakt het leven wel veel makkelijker.

  • @marielle99
    @marielle99 2 роки тому

    Ik zit al maanden thuis ik word juist angstiger Ik heb wel therapie maar omdat mn werk en school ook veel stress gaf hebben we daar eerst aandacht aan besteed De rest beginnen we nu pas mee

    • @santeenl
      @santeenl 2 роки тому

      Hey, ik zou sowieso beginnen met thuis mediteren, yoga nidra of normale yoga doen. Gezond eten, een ochtend en avond ritueel en dagplanning maken. Ook het boek ‘jong en burnout’ is echt handig. Sloeg de spijker op de kop voor mij, €17 op bol en meer info dan een huisarts je kan geven in 5 sessies.

  • @gielaldenzee
    @gielaldenzee 2 роки тому

    Heel duidelijk en leerzaam, Ik zit nu 10 weken thuis. De huisarts zegt angststoornis en schrijft me citolapram voor. Ik wil het niet gebruiken en ben naar een coach gegaan en doe hypnotherapie. Die helpen me aardig op weg maar besef dat ik echt de komende maanden nog niet hersteld ben

    • @sandtx4913
      @sandtx4913 Рік тому

      Ik heb net iemand anders verwezen naar het kanaal van Irene Lyon te gaan voor praktische en toepasbare info. Overigens goed dat je naar jezelf hebt geluisterd en niet klakkeloos een chemisch/synthetisch middel inneemt, waarvan de kans dat het je echt gaat helpen klein is en mogelijk hooguit gaat verdoven/ symptomen onderdrukken.

  • @johandewitt9911
    @johandewitt9911 2 роки тому

    Veel Neuken helpt misschien. Tjonge wat een gelul!

  • @johandewitt9911
    @johandewitt9911 2 роки тому

    Leuk zon pseudowetenschappelijk lulverhaal!

  • @johandewitt9911
    @johandewitt9911 2 роки тому

    Een corrupte overheid die het leven van burgers steeds slechter maakt doordat ze bijna niet rond kunt komen zorgt voor burn outs. Overbetaalde therapeuten, politici en ambtenaren weten altijd precies hoe het plebs moet leven en met de armoede moeten omgaan. Dat is eenvoudig als je vanuit je eigen overbetaalde positie uitgaat. Het is stuitend dat deze mensen niet zien hoe moeilijk het is voor deze motoren van de maatschappij om te overleven. Deze schaamteloze, niets aan de maatschappij bijdragende lieden kijken vanuit hun royale positie neer op het plebs, dat de belasting opbrengt voor hun leven. DEZE MAATSCHAPPIJ IS DOODZIEK EN HET IS DE HOOGSTE TIJD DAT DEZE ONBENULLEN EENS ONTWAKEN EN ZIEN WAAR ZE MEE BEZIG ZIJN EN DAT ZE EENS TERUGKEREN NAAR MEDEMENSELIJKHEID IPV Egoïsme. ZUM KOTSCHEN DIESER ART VON MENSCHEN!

  • @PieterJanNotebaart
    @PieterJanNotebaart 2 роки тому

    Super leerzaam! Ik heb mijn hand recent overspeeld. Hopelijk valt de schade mee. Ik ben een week verder en nog steeds niet hersteld. Wel weet ik ongeveer wat een goede balans is/was. Dus misschien tijdig gestopt.

  • @roosterzorghotel7318
    @roosterzorghotel7318 2 роки тому

    Fijt

  • @ashtiamin9505
    @ashtiamin9505 2 роки тому

    hoe ziet het met trauma. en graag en goed klink

  • @Mike-sBike
    @Mike-sBike 2 роки тому

    Heel goed dit👌🏻🙏🏻

  • @richarddevries2427
    @richarddevries2427 3 роки тому

    Ik wil wel goed voor mezelf zorgen maar dat mag niet van de werkgever/overheid/uwv, en al helemaal niet van de sociale dienst.

  • @theself5738
    @theself5738 3 роки тому

    "Doing nothing" did not originate in the Netherlands. You can't be "good at doing nothing." You cannot evaluate a practice that has nothing to do with judgment or doing.

    • @dv5019
      @dv5019 Рік тому

      I don’t agree with you. Practising Meditation for example has everything to do with not thinking, which is for many of us a difficult task.

  • @andrevandenbosch2736
    @andrevandenbosch2736 3 роки тому

    Gezond

  • @DivineLogos
    @DivineLogos 3 роки тому

    Zelfs me behandelaar begreep het niet. Ze zeiden dat het psychisch is. De gesprekken maakten me alleen maar meer moe en gespannen. Ik raad iedereen aan om pas in therapie te gaan als je lichamelijk bent hersteld. Dan kunnen ze erachter komen wat je valkuilen waren zodat je niet weer een burnout krijgt.

    • @briliante767
      @briliante767 3 роки тому

      @@DivineLogos ik zit ook in een burn-out al sinds februari..welke klachten heb je nog naar 2 jr overgehouden? Ik had heel veel last van angst, paniek, niet slapen, onrustig en hypochonder...nu is het minder. Ik ben begonnen met werken twee keer per week een paar uurtjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik lichamelijk energie wel had en niet extreem uitgeput voelde maar emotioneel wel.. Gr Elena

    • @DivineLogos
      @DivineLogos 3 роки тому

      @@briliante767 Zo te lezen zat je niet in de laatste fase van een burnout toen je rust nam. Dit maakt heel veel verschil in de hersteltijd.

    • @briliante767
      @briliante767 3 роки тому

      @@DivineLogos bedoel je dat je denkt dat ik niet zo erg klachten had als jij!? Ik had echt veel last van..bij mij was het begonnen met een paniekaanval, met zenuwpijn in de been, allerlei rare enge gedachten..dat ik hartaanval zou krijgen, etc..heel veel piekeren snachts,..neem je medicatie voor de klachten? Ik kreeg antidepressiva van mijn huisarts om zegmaar meer ruimte te krijgen in mijn hoofd en ook af en toe een oxazepam wanneer ik me beroerd voel on te kunnen slapen.. Met de antidepressiva voel ik me iets beeter er is duidelijk een verschil met toen ik niks naam

    • @briliante767
      @briliante767 3 роки тому

      @@DivineLogos ik heb trouwens zo een 3 manden gedragstherapie gedaan met een psicholog maar het hielp me niet

    • @DivineLogos
      @DivineLogos 3 роки тому

      @@briliante767 Ja de klachten die jij beschrijft zijn typische vroege stadium klachten. Ik zeg dat ook alleen zodat je zelf een schatting kan maken betreft je hersteltijd. Mijn paniekaanvallen gingen weg maar kreeg ergere symptomen erbij. Dat is het vergevorderde stadium en dan duurt herstel dus veel langer. In het vroege stadium kan je jezelf nog enigzins forceren maar daarna word dat echt fysiek onmogelijk. Nee ik neem geen medicatie en dat raad ik ook niemand aan. Het maakt je afhankelijk en op de lamge termijn word alles juist erger. Burnout is een fysiologische aandoening en niet psychisch. Bepaalde hormonen en neurotransmitters zijn uit balans en dat word niet verholpen door een psycholoog. Waar een psycholoog wel mee kan helpen is het veranderen van jouw waarden en normen en valkuilen inzien waardoor je niet weer een burnout krijgt. Dit is beter om te doen na voldoende herstel. De medische wereld geeft heel snel medicijnen voor problemen die natuurlijk opgelost kunnen worden met bv. dieet. Er zijn gecertifceerde huisartsen op youtube zoals "KenDberry" en "dr.Berg". Die lopen tientallen jaren vooruit en ik kijk graag naar ze. Zij noemen een burnout ook wel "adrenal fatigue". Je kan evt. een 24-hour cortisol saliva test doen om zeker te weten in welke fase van burnout je zit.

  • @JorisK1980
    @JorisK1980 3 роки тому

    Carolien slaat de spijker heel hard op zijn kop. Fantastisch interview.

  • @jennieoverbeekjennieoverbe1472
    @jennieoverbeekjennieoverbe1472 3 роки тому

    Ik.denk.c

    • @santeenl
      @santeenl 2 роки тому

      Dan ben je echt een dwaas

  • @blijvendanders828
    @blijvendanders828 3 роки тому

    Waar verwijst negatieve stress naar, waarom ervaar je juist die stres als negatief? Is het niet beter om juist dat te gaan onderzoeken in jezelf en het negatieve er uit te werken zodat ook dat soort stres je niet meer onderuit kan halen? Wat wij als negatieve gevoelens ervaren verwijst meestal naar oud zeer, naar oude open wonden veroorzaakt door afwijzingen, onderdrukking, miskenning, angst enz. Als we dat in ons systeem van denken/voelen/lichaam laten zitten en als ongewenst of onveilig ervaren zal ons brein, elke keer als we het waarnemen, adrenaline aan gaan maken en adrenaline verstoord onze lichamelijke balans. Chronische vermoeidheid ontstaat door deze vaak langdurige disbalans. Als we die negatieve zaken gaan volgen en kunnen oplossen zal er als gevolg minder adrenaline worden aangemaakt en komen we in balans. Daarbij is de term negatief versus positief sowieso niet passend in dit verhaal. Het veroorzaakt alleen maar nog meer strijd en dualiteit. Negatief is een verkeerd woord voor iets wat we bijvoorbeeld lastig, pijnlijk, moeilijk, bedreigend of als onveilig ervaren. en ja, het brein zal deze zaken voortdurend naar voren schuiven omdat ons brein ook verantwoordelijk is voor lichamelijke balans en dat niet voor elkaar gaat krijgen als je zaken in je systeem laat zitten die elke keer adrenaline activeert en dus disbalans veroorzaakt, hoe logisch ons brein werkt....

  • @JorisK1980
    @JorisK1980 4 роки тому

    Burnout geval hier, dit is echt het beste filmpje op UA-cam wat een burnout beschrijft.

  • @dirkkatz172
    @dirkkatz172 4 роки тому

    Beste, zelf heb ik en enkele anderen het volgende meegemaakt, ik kan moeilijk geloven dat er geen anderen zijn, toch vind ik geen gehoor bij de verenigingen die strijden tegen cvs (chronisch vermoeidheidssyndroom) en beweerde van microgolven (magnetronovens) dat ze onschadelijk waren. Nu-na 40 jaar-beweert men dat nog, hoewel miljoenen mensen daardoor CVS hebben. De oorzaak van CVS bij mij was de microgolfoven. Klinkt wellicht ongelooflijk: op internet staat dat het gebruik ongevaarlijk is of dat het gevaar kanker of verminderen van vitamines is. De eerste gevolgen waren: pijn in de hals, vermoeidheid, keelpijn, depressie,..... Na enkele maanden zonder microgolf-oven waren deze symptomen weg. Opgelet de oven moet echt uit huis. Als de stekker insteekt worden steeds golven uitgezonden. Er steekt ook een hoogspanningscondensator in die de spanning houdt na uittrekken stekker. De oven moet dus het huis uit. Om te proberen misschien in het tuinhok. Gevolgen zijn groter naarmate de microgolf oven dichter bij u staat: als de oven bv vlak naast uw eettafel staat.Dit treft alleen mensen die gevoelig zijn voor microgolven, dus niet iedereen heeft er last van. Als u dit onder de aandacht brengt , kunnen diegenen die het wensen het proberen en u laten weten wat hun ervaringen zijn. Iedereen kan nu meewerken aan het onderzoek! veel gaat men niet vinden van CVS. Organen worden niet beschadigd. Het lijkt eerder een inwendige wurging. Ik weet niet of men dat kan vinden. De spieren spannen onder invloed van microgolven(magnetron),Vandaar de pijn en de darmen worden teveel gespannen waardoor vertering slecht wordt en te weinig vitamines opgenomen worden. In de keel heeft men pijn door de opspanning van de spieren aldaar,. Gevolgen zijn groter naarmate de microgolf oven dichter bij u staat: als de oven bv vlak naast uw eettafel staat.Het duurt wel 3 maanden eer je er begint vanaf te raken... Uiteraard neem je ook een vitamine D supplement.Omdat de meeste mensen een tekort hebben(EU) en een tekort ook die vermoeidheid kan veroorzaken.

  • @anitaveldhuizen9845
    @anitaveldhuizen9845 4 роки тому

    En niet kunnen slapen? En veel onvermijdelijke stress ?

    • @carolienhamming5089
      @carolienhamming5089 Рік тому

      Niet kunnen slapen komt veel voor bij burn-out. Het komt doordat de slaap/waak ritme is verstoord. Vaak worden mensen juist in de avond weer 'wakker' en lukt slapen niet. Probeer je lichaam terug te regelen door overdag veel korte rust-pauzes in te lassen. Kijk niet op je scherm 2 uur voordat je gaat slapen, houd een vaste tijd aan voor naar bed gaan, blijf 's ochtends niet al te lang liggen (je hoeft niet heel vroeg op, maar blijf ook niet tot 11 uur in bed liggen). Probeer je geen zorgen te maken over slaapgebrek. Van liggen met je ogen dicht rust je ook uit.

  • @csrexpertisecentrum
    @csrexpertisecentrum 4 роки тому

    Meer weten? Lees het boek van Carolien Hamming en Suzan Kuijsten: "Gek op Stress - maar niet altijd". → Bestellen: ​www.csrcentrum.nl/00-boek-over-stress-en-burn-out/ In dit boek word je met humor stresswijs gemaakt. Inclusief herstel-stappenplan bij burn-out volgens de CSR-Methode. Kijk ook ons filmpje 'Hoe ontstaat burn-out?' www.csrcentrum.nl/01-kijken-waarom-raken-gezonde-mensen-burn-out/ Op www.csrcentrum.nl/vind-csr-coach/ zie je de erkende CSR-coaches (gespecialiseerd in stress/burn-out) bij jou in de buurt en kun je gratis kennismaken.

  • @mikailzorlu1733
    @mikailzorlu1733 4 роки тому

    Ik kiest voor B

  • @FLHOL
    @FLHOL 4 роки тому

    Al 10 jaar nooit fit wakker geworden na veel miserie en slechte medicatie .Nu die troep langzaam afbouwen.Heb wel ASS.Mijn omgeving ziet niks.Klopt ook niet helemaal.Maar dit filmpje is zeker niet slecht

  • @Kiannas_Creaties
    @Kiannas_Creaties 5 років тому

    Ik kan de stress herstel test niet vinden, heb je een directe link naar de juiste pagina?

  • @willemf9885
    @willemf9885 5 років тому

    Omdat een psycholoog die de patiënt ècht begrijpt, zeldzaam is. Lotgenotencontact kon wel eens beter en sneller helpen.

  • @AnaHartog
    @AnaHartog 5 років тому

    Dank u wel!

  • @Nyez
    @Nyez 5 років тому

    Ik zeg al m'n hele leven: slapen prioriteit nummer één :D

  • @jefgeys2198
    @jefgeys2198 5 років тому

    Als auteur van het boek rusten is het nieuwe sporter bespreek ik het belang van hersteltrainingen bij mensen die uitgeput zijn.