to jest romet 2375 ponieważ ma dwa biegi a 50 t1 miał trzy biegi i nie posiada rurki w ramie w którą wchodziła guma od gaznika i jeszcze romety 50 t1 były produkowane do 82. a tak a propo to fajnie że ratujesz stare motorki . pozdrawiam
Mam silnik 019 w motorynce u teścia. Nie moge za chiny wyregulować biegów. Mam tak od dołu jedynka, luz, dwójka, luz trójka za daleko nie chce sie zazebić:)
Zgadzam sie w 100% z tym co pan mowi ale co do silnikow 019 to fakt ze biegi wypadaja a to wkurza u brata tak bylo ze sie nie dalo jechac.a to 2 nie bylo jak sie wyregulowalo biegi to na odpalonym nie bylo 3 byla 1i 2 szlak z takimi silnikami
Posiadam lecz aktualnie jest w naprawie ponieważ trym 1 biegu był wymieniany a wracając do tematu regulacji to po wyregulowaniu zaczolem jeszcze raz go regulowac aby 3 nie wyskakiwala tacz często co dalej sie jej zdarza przy siększych obrotach jedymym dobrym biegiem który nie wyskakiwal była 1
Ten silnik jawki to jakaś masakra !!! Kto go tak zniszczył ???,a co do rometa to jest to model 2375 a nie 50 t 1 dlatego że za gaźnikiem widać dziurę po uciętej rurce na którą szła guma do gaźnika a w 50 t 1 była plastikowa puszka , a i ten silnik jest oryginalny dwubiegowy (023) montowany właśnie w tym modelu , ja sam mam rometa 2375 po dziadku w oryginalnym zielonym kolorze, POZDRAWIAM!!!
to jest romet 2375 ponieważ ma dwa biegi a 50 t1 miał trzy biegi i nie posiada rurki w ramie w którą wchodziła guma od gaznika i jeszcze romety 50 t1 były produkowane do 82. a tak a propo to fajnie że ratujesz stare motorki . pozdrawiam
50 t1 byly tez 2 biegowe
@@johnson1722 nie było 2 biegowych t1 one nazywały się romet 2375
@@motofanprl9036 a w książce jest ze 50 t1
Kolega ma motorynkę a pisze że kadet
@@motofanprl9036 no to dobry gość
panie slimak rob pan jakis film z kolejnym zlomem bardzo lubie cie oglądac
Miałem 50t1 super sprawa , dobry sprzęt he he
Jak z 1983 jak one były produkowane do 1982?
Jak ja lubie twoje filmy
Mam silnik 019 w motorynce u teścia. Nie moge za chiny wyregulować biegów. Mam tak od dołu jedynka, luz, dwójka, luz trójka za daleko nie chce sie zazebić:)
Panie ślimak kiedy następny film
Jak coś ciekawego się trafi, wtedy nagram 😊
Rozwaliłeś temat......!!!! Kręcę dokument o swojej motorynce!!!!
Cześć mam pytanie , jakie masz numery podstawy iskrownika w tym silniku 2 biegowym 023?
Skąd ty bierzesz te graty
Japierdu aż serce się kraje na widok jawki 223 😭
a może teraz filmik jak odpalic jawke ?
jak ci silnik jawki zbędyn to chętnie odkupie gaźnik :)
Niektóre 50 t 1 byly dwu biegowe bo bieda byla i co mieli pod ręką to wsadzali
Panie kierowniku teraz jakas wsk trzeba znaleźć a nie romety :PP
Pali maszyna :)
Zrobisz odcinek
3:29 od rometa Stella chyba to jest
dezameta jak już
Nareszcie film 😁 a co do rocznika to napewno nie 83 rok bo 50 t1 byly prodkukowane do 82 roku
Bo to nie jest 50 t1
@@szablals6426 wow juz wiem ..... To 2375..
Nie mów cały czas oczywiście
ja też mam rometa 50t1 ale nie kompletnego bo silnik jest popsuty i chyba bo sprzedam bo wole kupić se komarka
Ale 50 t1 szybszy od komarka także 😁
Moge kupic
Ile dałeś
Kurde romet 50 T1 bardzo przyjemny w jeździe minusem jest to iż skrzynia 3 czasem wyskakuje ale tak to jest jak najbardzie ok
Zgadzam sie w 100% z tym co pan mowi ale co do silnikow 019 to fakt ze biegi wypadaja a to wkurza u brata tak bylo ze sie nie dalo jechac.a to 2 nie bylo jak sie wyregulowalo biegi to na odpalonym nie bylo 3 byla 1i 2 szlak z takimi silnikami
W moim silniku chciałem wyregulować biegi i 2 nie wyskakiwała lecz trójka non stop wyskakiwała
@@muchaidi269 to dziwne bo w wiekszosci w tych 019 zawsze problemy z 2 byly albo z 1. A ma pan jeszcze tego rometa 50 t1
Posiadam lecz aktualnie jest w naprawie ponieważ trym 1 biegu był wymieniany a wracając do tematu regulacji to po wyregulowaniu zaczolem jeszcze raz go regulowac aby 3 nie wyskakiwala tacz często co dalej sie jej zdarza przy siększych obrotach jedymym dobrym biegiem który nie wyskakiwal była 1
A tak w ramach ciekawostki wyjechał on z fabryki w 1979 roku i posiada on ramę z większym schoskiem
Jak byś chciał to mam bardzo ładna gąbke i pokrowiec tez ale pokrowiec już mniej ładny. Mogę sprzedać ;)
Fajny filmik pozdrawiam i zapraszam do mnie!
O kurczaki moje koła co kiedyś kupiłem teraz tez śmigają w 50t1
w takim razie 2375 a nie 50t1
Motorower a nie motor
Rozumiem że ta wiertarka działa jak bedix
Kiera od motorynki
Ten silnik jawki to jakaś masakra !!! Kto go tak zniszczył ???,a co do rometa to jest to model 2375 a nie 50 t 1 dlatego że za gaźnikiem widać dziurę po uciętej rurce na którą szła guma do gaźnika a w 50 t 1 była plastikowa puszka , a i ten silnik jest oryginalny dwubiegowy (023) montowany właśnie w tym modelu , ja sam mam rometa 2375 po dziadku w oryginalnym zielonym kolorze, POZDRAWIAM!!!
Ma pan racje to 2375 😁 dlatego tez jest rok produkcji 83 rok na ramie
tuningowy almot