Cea mai tare filmare si prezentare a traseului. Cu adevarat inspirational. In acelasi timp, se vede ca stii ce faci si le ai cu muntele. Cu "pantofari" nu prea te impaci, ca multi iubitori ai muntelui.
Frumos clipul, felicitări! Eu m-am mutat din august 2019 in com. Nucșoara(sat Slatina), dar undeva foarte retras într-o poiană, pot spune un loc cu cel mai frumos peisaj, unde se văd vârfurile munților aproape în totalitate. Am cutreierat munții și țara, munții Alpi, Elveția și Franța in zone rurale, dar aici am găsit cele mai frumoase locuri, cel mai curat aer, cea mai bună apă și cea mai plăcută liniște.
Suuuper video, mulțumim pentru el 👏👏👏,ai avut parte de cea mai linistită gustare, doar tu si Moldoveanu😀 ai fost singur, te.ai putut bucura in liniste de peisaj. Multumim de informații, poate faci o tură si pe valea Sambetei.o zi frumoasă!
Salutare, Gratiela :) Multumesc mult pentru comentariu. Ma bucura cand primesc asemenea aprecieri. Am filmat cu Iphone 11 si cu drona DJI Mavic 2 Pro. Sigur fac o tura si pe Valea Sambetei. Nu am mai fost de mult pe Dara.
Buna! Suntem doi copii de 7 ani, gemeni, care isi doresc sa ajunga pe Varful Moldoveanu. Facem trasee montane de la varsta de 3 ani, impreuna cu parintii nostri. Printre cuceriri sunt: Varful Omu, Varful Ciucas - Cheia, Traseu Padina - Saua Strunga - Saua Batrana- Padina, Cetatile Ponorului, Padina - Babele, Lumea Pierduta - Muntii Apuseni, Cabana Curmatura - Piatra Craiului, de la Fantana lui Burnei si alte trasee mai usoare. Ce credeti voi, am putea reusi? Multumim pentru sfaturi.
Salutare, Filip. Da. Însoțiți de un adult care știe ce face, cu echipamentul adecvat la voi și într-o zi cu vreme frumoasă, DA, puteți reuși. Apropo: Fântâna din Piatra Craiului este a lui Botorog, nu a lui Burnei.
ce duci cu tine in ghiozdan ? am vazut branza , paine, rosii mere , ce drona folosesti ? ce adidasi folosesti ? dar jambierele ? cum se numesc pansamentele alea ce le folosesti ? , sant sigur ca si altii vor sa stie , esti tare omule , bravo
Salut, mulțumesc pentru comentariu. Echipamentul meu este detaliat aici ua-cam.com/video/D2iA-5h6p74/v-deo.html O altă resursă utilă pentru echipament o poți găsi aici pe blogul meu: www.socializeazacunoi.ro/cat-costa-cel-mai-ieftin-echipament-de-munte-pentru-o-drumetie-de-o-zi/ Baftă și să ne vedem cu bine pe munte.
Salut, Margelatu :) Mulțumesc. Am avut rucsacul din video-ul cu echipamentul de munte ua-cam.com/video/D2iA-5h6p74/v-deo.html, adică un Trion 50 de la Mammut. Da. A fost bună :)))
Salut! Daca te rog, poti sa faci un video in care sa detaliezi ce intelegi tu prin "Echipament Adecvat"? Un fel de prezentare a echipamentului folosit de tine intr-o tura. Ce pui cu tine in ghiozdan, ce pui pe tine si de ce. Multumesc!
Salut ! Zona dintre Vistea Mare si Moldoveanu cum se prezinta ? Este foarte abrupta cu risc mare ? Dimensiunea potecii este relativ incapatoare ? Multumesc !
Salut, Albert Zona dintre Viștea și Moldoveanu este o zonă periculoasă, cu lanțuri și cu o potecă îngustă, unde riscul de cădere este ridicat. Recomand precauție maximă dacă ajungi pe acolo.
De la stina lui Burnei pina la caldare este abrupta portiunea ?( stinci cu lanturi ex ) cineva imi recomanda sa merg spre lacul galbena ,sustine ca ar fi mai putin abrupt .Am mai urcat in Ciucas,Piatra Mare,vf Omu prin Obirsia Ialomitei,Madaras Harghita,Postavaru,Muntele Rosu Gropsoarele...As incerca si acest traseu pina unde o sa simt eu ca pot .
Bună, Mihaela :) Răspunsul meu ar fi nu. Nu există lanțuri pe porțiunea respectivă. Și panta, deși nu aș califica-o ca fiind de grad mic, nici termenul abruptă nu o descrie bine în contextul unei drumeții. De ce? Pentru că poteca este în zig zag și asta face urcarea ei mult mai ușoară. Este solicitant să urci până în caldare, dar nu este periculos să o faci.
Salut, Ionut. Eu nu merg cu cortul inca. Fac doar drumetii doar de o zi, dar iti pot spune ca am vazut corturi puse in zona refugiului Vistea Mare si langa Iezerul Triunghiular.
salut Sorin! Sunt din Ucraina, si foarte tare as dori sa fac acest traseu, dar nu stiu cum sa ajung la Slatina, si daca este sa inchiriem ceva camin in Slatina sa dormim acolo? nu e periculos sa lasam automodilul cu numere ucrainene la stina lui burnei?
Salut, Oleg :) Pentru a afla cum ajungi la “Slatina, comuna Nucșoara, județul Argeș” poți cauta pe google maps sau pe waze textul pe care l-am pus eu in ghilimele. Da. În zonă sunt pensiuni care oferă cazare și te poți caza acolo. Vezi pe Booking.com! Eu las mașina la stâna lui Burnei de fiecare data când urc pe Moldoveanu. Nu am avut probleme până acum. De ce crezi că tu, cu numere de Ucraina, ai avea?
Ce pot spune despre videoclip? Nu ai aratat partea de traseu care este destul de dificila (nu aveai voie sa eviti acea zona) .Pot duce lumea in eroare prin filmulete de acest gen,nu este chiar o plimbare cum incerci sa sugerezi.Apoi decat sa fii stat la taclale in timp ce mancai mai bine filmai zona si aratai peisajele de vis ,profitand de fereastra aceea,erai totusi pe "acoperisul " tarii. Ca sa nu spun ca nici la coborire nu ai arata zona dintre Moldoveanu si Vistea Mare,ca sa nu zic coborirea de pe Vistea pina in Sa. Sunt simple observatii de care poti tine cont sau nu.Carari cu soare!
Salutare! Clipul tau m-a motivat sa merg pe Moldoveanu, iar acum sunt la Câmpulung urmând ca mâine dimineață sa plec la drum. Ce ar trebui sa stiu in legatura cu traseul, având in vedere ca este prima oara pe acesta?
Salut, Mădă :) Abia acum văd comentariul tău. Considerând că aspectele legate de echipament, orientare în teren si acces la stâna lui Burnei sunt rezolvate, te-as sfatui să afli dacă mai sunt limbi de zapadă pe sus și dacă vei avea probleme în traversarea lor. Este 11 iulie. In mod normal nu ar mai trebui să fie zapadă care să pună probleme la deplasare pe acolo, dar mai știi? Dă și tu un telefon de informare la Salvamont. Întreabă-i dacă este zapadă pe sus și dacă ei recomandă să ai colțari/piolet cu tine. Spor la urcat și, dacă ai fost, lasă-mi un comentariu legat de asta. Sunt curios cum ți s-a părut. Zi faină
@@edumontromania Salut! Am fost pe Moldoveanu si a fost o experiență minunată. Am întâlnit zăpadă pe alocuri, dar fără dificultăți. Vremea a fost foarte buna si am întâlnit oameni chiar si din Finlanda, Cehia, Belgia. Drumul l-am parcurs in 4:15 ore dus-intors si nu mi s-a parut extrem de dificil. O ora am petrecut-o sus in vârf, deoarece priveliștea este excelentă. Mersi inca o data pentru clipul video care m-a incurajat sa ma avânt. Zi faina!
@@ViataInAustria Supeeeeer. Mă bucur mult să citesc ce ai scris. Cineva care ajunge pe Moldoveanu inspirat de un clip făcut de mine. Ăsta a fost planul meu de la început. Baftă și să ne vedem cu bine pe poteci, Mădă :)
Salutare. Care este diferenta de timp si greutate intre traseul spre Moldoveanu de la Balea si acesta facut de tine? Noi am fost pe primul si nu am reusit sa il facem in 8 ore. Mentionez ca eram si grup de 12 persoane si am facut destule opriri. Care ar fi estimarea ta in timp, ca am putea face acest traseu? Si plecarea este din Valea Rea? Avem marcaje?
Iulian Branisteanu, Timpul si greutatea unui traseu depinde de cine il face. Balea Lac - Moldoveanu este un traseu foarte solicitant de vreo 12 km ca distanta si cu o diferenta de nivel foarte mare - urci, cobori, urci, cobori pentru ca intalnesti foarte multe varfuri pe traseu. Sa estimez eu in cat timp ar face grupul tau de 12 persoane traseul Stana lui Burnei - Moldoveanu se poate dovedi foarte inexact pentru ca nu stiu cine este in grup. Ma limitez sa-ti spun ca o persoana care nu are o pregatire fizica deosebita, dar are o greutate normala, poate ajunge pe Moldoveanu de la Stana lui Burnei in 5 ore si se da jos in 3 ore. Cu pauzele incluse in estimari. Plecarea este din locul numit Stana lui Burnei din Valea Rea si acolo ajungeti cu masina pornind din Slatina, judetul Arges. Da. Sunt marcaje. Daca te decizi sa mergeti, sa-mi scrii si mie cum a fost dupa ce o faci. Daca mai vrei sa ma intrebi ceva, te rog sa o faci. Bafta
Orientativ, cu condiție fizică foarte bună mergând la limita alergării de la Bâlea până la Moldoveanu și înapoi se fac cam 11 ore, în mers mai normal cam 14.
Salut. Te rog daca ma poti ajuta si pe mine cu un raspuns. Suntem un grup de 4 persoane din iasi. Dorim sa plecam din brasov pe transfagarasan, si sa ajungem pe moldoveanu si la balea lac. Avem timp in aceeasi zi? Pregatirea noastra fizica este buna. Si daca poti sa imi spui daca este o aplicatie pe telefon pe tru traseu. Sau un traseu cu mai multe detalii, te rog. Multumesc !!!
Andrei, :) Interesanta intrebarea ta. Daca pregatirea voastra fizica este FOARTE buna, v-as recomanda sa mergeti la Balea Lac la 6:00 AM. Lasati masina acolo. Urcati in Saua Capra (se pleaca din fata Cabanei Balea) si de acolo pe banda rosie spre Varful Moldoveanu. 7 ore dus, 7 ore intors si la 22:00 sunteti inapoi la Balea Lac. Sunt 25 km in total si peste 2500 metri de diferenta de nivel. Altfel ati putea sa mergeti pana pe Moldoveanu in prima zi, campati cu cortul langa el si va intoarceti a doua zi.
Salut, Dan :) Daca copilul are vointa, curaj, un echipament adecvat, un adult care il supravegheaza si are si oarece pregatire fizica (adica nu stă pe jocuri pe calculator toata ziua), atunci parerea mea este ca DA. Oricum, daca nu mai poate merge, va intoarceti inapoi... si incercati in alta zi, nu? As vrea sa subliniez inca o data termenul de Echipament Adecvat si va recomand sa mergeti doar daca vremea este buna.
Urcarea pe munte nu înseamnă bravadă, nu înseamnă forță, nu înseamnă demonstrații. În primul rând, nu se merge singur pe munte. Urcarea pe munte se face dimineața devreme, cu vârful atins în jur de ora 12 ( corpul uman este construit așa, să depună efort fizic in prima parte a zilei), se consulta meteo și Salvamont dacă sunt dubii, nu se merge "cu eu sper că se înseninează", " nu știu, oare sa mai stau puțin, poate se înseninează", și asta la 2500 de metri (!!!). Și dacă totuși te prinde pe creste vremea rea, nu mai stai la masa și filozofii ci cobori instant in vale. Apoi, dacă bocancii "te bat" nu sunt buni și nu urci așa pe munte,(!!!) ci îți iei bocanci adevărați, chiar daca sunt mai scumpi ( bocancii sunt cea mai importantă investiție, se iau cu o mărime mai mare decât cea normala și atunci nu ai probleme, dacă ai și șosete de munte adevărate!). Moldoveanu NU este joca!!! Este un traseu mediu ca dificultate, da dar asta pentru oamenii de munte (adică merg regulat pe munte, știu cățărare, sunt aclimatizați, nu au rău de înălțime, etc), diferența brusca de altitudine poate crea probleme de aclimatizare dacă nu ești antrenat(respiratie- plămâni, bătăi de inimă neregulate chiar), apoi zona dintre Viștea Mare și Moldoveanu, punct roșu, în special Spintecătura Viștei, este periculoasă, expusa și nu este pentru oricine (!!!). Sunt multe de spus și bravada afișată de dvs. este f periculoasă, cu atât mai mult cu cât sunteți antrenat, știți ce înseamnă sa ajungi la un astfel de pregătire fizică și peste toate, ghid național, da, nu ghid montan dar totuși, prezentând astfel de filmulețele, impactul dvs este mai mare in public și consecințele pot fi la fel. Îmi pare rău sa văd așa ceva. Muntele înseamnă cumpătare, modestie și profesionalism. Mulțumesc.
E păcat că nu ai pus în filmare cum e urcarea de la Portița Viștei pe Viștea mare. Care e destul de brutală și de expusă. Noi am renunțat în Spintecătura Moldoveanului ptr că era vânt și ceața puternică și ne-a fost frică. Poate că era util și câteva cadre de acolo unde iarăși e o zona expusă. Am zis că muntele nu pleacă de acolo și e mai bine să fim safe decât să facem o prostie. Ne-am lăsat temă pentru data viitoare...😊
Cea mai tare filmare si prezentare a traseului. Cu adevarat inspirational. In acelasi timp, se vede ca stii ce faci si le ai cu muntele. Cu "pantofari" nu prea te impaci, ca multi iubitori ai muntelui.
Multumesc pentru aprecieri, Daniel :)
Cel mai mult mia placut ca ai precizat timpul necesar pentru a face scest traseu
Ma bucur sa aud asta, Mircea 🙂
Frumos clipul, felicitări!
Eu m-am mutat din august 2019 in com. Nucșoara(sat Slatina), dar undeva foarte retras într-o poiană, pot spune un loc cu cel mai frumos peisaj, unde se văd vârfurile munților aproape în totalitate.
Am cutreierat munții și țara, munții Alpi, Elveția și Franța in zone rurale, dar aici am găsit cele mai frumoase locuri, cel mai curat aer, cea mai bună apă și cea mai plăcută liniște.
eolian100, mi se pare super asta. Ai vazut multe locuri frumoase, dar te-ai intors si te-ai stabilit tot in Romania. Jos palaria.
Frumoasă filmarea, Felicitări!
Foarte fain este si traseul din Victoria pe Valea Viștei!
Multumesc :) o sa vina si vremea lui, sunt sigur de asta.
Minunat .. multumesc pentru starea de bine pe care o
am 😀FELICITARI !🙏🙏🙏🙏🌈🧲
Bună, Liliana :) Cu mare plăcere
Salut felicitari pentru aceasta prezentare. Succes
Multumesc, Costi
#Super😎❤️🇷🇴🙏👍,atentie la detalii!!!. 5:24
Mulțumesc, Nicu :) La ce te referi când zici atenție la detalii?
Esti foarte misto, omule!
:)) Multumesc, Alex.
BV FRATE RESPECT SI FELICITĂRI PT CA TE-AI DUS PE MOLDOVEANU ❤❤❤❤❤
Multumesc :)
Tot respectul.
Multumesc 👍🤗
De cite ori mie dor de munte ma uit la filmuletul tau .din pacate sint departe numi pot permite sa fac excursi ca tine te invidiez
Poate ajungi pe aici candva si o sa mergi din nou, Mircea. Never say never
Foarte frumos videoclipul. Felicitari!
Mulțumesc frumos :) Mă bucur că ti-a plăcut.
Foooooarte faine editat. Iar traseul.....super. Ti-ai castigat inca un abonat.
Multumesc, Corneliu. Ma bucur ca ti-a placut
Salutare
Îți recomand pe la Bâlea dus-întors într-o zi!:))
Salut :) L-am făcut de două ori până acum. Când eram mai neliniștit.
Misto
Multumesc :)
Suuuper video, mulțumim pentru el 👏👏👏,ai avut parte de cea mai linistită gustare, doar tu si Moldoveanu😀 ai fost singur, te.ai putut bucura in liniste de peisaj. Multumim de informații, poate faci o tură si pe valea Sambetei.o zi frumoasă!
Felicitări pentru cantec! Am o intrebare, cu ce ai filmat?
Salutare, Gratiela :) Multumesc mult pentru comentariu. Ma bucura cand primesc asemenea aprecieri. Am filmat cu Iphone 11 si cu drona DJI Mavic 2 Pro. Sigur fac o tura si pe Valea Sambetei. Nu am mai fost de mult pe Dara.
Buna! Suntem doi copii de 7 ani, gemeni, care isi doresc sa ajunga pe Varful Moldoveanu. Facem trasee montane de la varsta de 3 ani, impreuna cu parintii nostri. Printre cuceriri sunt: Varful Omu, Varful Ciucas - Cheia, Traseu Padina - Saua Strunga - Saua Batrana- Padina, Cetatile Ponorului, Padina - Babele, Lumea Pierduta - Muntii Apuseni, Cabana Curmatura - Piatra Craiului, de la Fantana lui Burnei si alte trasee mai usoare. Ce credeti voi, am putea reusi? Multumim pentru sfaturi.
Salutare, Filip. Da. Însoțiți de un adult care știe ce face, cu echipamentul adecvat la voi și într-o zi cu vreme frumoasă, DA, puteți reuși. Apropo: Fântâna din Piatra Craiului este a lui Botorog, nu a lui Burnei.
@@edumontromania Multumim frumos pentru raspuns. Eram cu gandul la Varf si la traseu.
Miruna Musat, placerea este de parte mea. Felicitari pentru ca ii duceti pe copii pe munte. Mai multi parinti ar trebui sa faca asta.
Fain montaj!
Multumesc, Laurentiu :)
ce duci cu tine in ghiozdan ? am vazut branza , paine, rosii mere , ce drona folosesti ? ce adidasi folosesti ? dar jambierele ? cum se numesc pansamentele alea ce le folosesti ? , sant sigur ca si altii vor sa stie , esti tare omule , bravo
Salut, mulțumesc pentru comentariu.
Echipamentul meu este detaliat aici ua-cam.com/video/D2iA-5h6p74/v-deo.html
O altă resursă utilă pentru echipament o poți găsi aici pe blogul meu:
www.socializeazacunoi.ro/cat-costa-cel-mai-ieftin-echipament-de-munte-pentru-o-drumetie-de-o-zi/
Baftă și să ne vedem cu bine pe munte.
muntii te-au chemat si a trebuit sa mergi:) faina tura...
Corect. Chiar asa a fost. Multumesc, Dan
Abia astept sa merg pe Moldoveanu! Frumoasa prezentare!
Ce rucsac ai avut pentru traseul acesta?
Buna telemeaua aceea ;)
Salut, Margelatu :) Mulțumesc. Am avut rucsacul din video-ul cu echipamentul de munte ua-cam.com/video/D2iA-5h6p74/v-deo.html, adică un Trion 50 de la Mammut.
Da. A fost bună :)))
@, da. Am auzit. Este cel mai înalt vârf din țara noastră. Nu trebuia să auzim?
Te salut,pioletul pentru ce l-ai luat ?!
Pai tura a fost în luna mai. La altitudinea aceea în Făgăraș mai dai de "limbi" de zăpadă. Se trec mult mai în siguranță cu pioletul.
De la stina lui Burnei,pina la Moldoveanu,sunt marcaje?Poti sa te oreintezi sau te poti rătăci? Apa ai pe traseu?
Ionel Ivan, da. Sunt marcaje. Da. Ai apa pe traseu. Este si o cascada in clip. Si un izvor chiar langa Moldoveanu.
Salut! Daca te rog, poti sa faci un video in care sa detaliezi ce intelegi tu prin "Echipament Adecvat"? Un fel de prezentare a echipamentului folosit de tine intr-o tura. Ce pui cu tine in ghiozdan, ce pui pe tine si de ce. Multumesc!
Salutare, Andrei :) Chiar acum lucrez la asa ceva. Sper ca in doua saptamani sa fie gata. Multumesc pentru comentariu si pentru ca esti aici
Abia aștept să îl văd! Spor!
Pîrv Andrei Multumesc 🙏
Salut, Andrei :) A apărut video-ul de care îți vorbeam. Comentariul tău este featured în el. Mulțumesc. ua-cam.com/video/D2iA-5h6p74/v-deo.html
Foarte fain ! Care traseu e mai greu cel de creasta sau acest prin vale ? Eu am făcut cel de creasta..mi s-a părut că am rezistat prea bine :))
Multumesc. Traseul din creasta este cel mai greu :)
La minutul 16:58 ati avut ca bonus Efectul Gloria, dar cred ca nu l-ati observat. Sau mi se pare? :)
Salut, Octavian :) Da. Ai dreptate. L-am observat, dar nu știu de ce nu l-am menționat pe video.
Salut ! Zona dintre Vistea Mare si Moldoveanu cum se prezinta ? Este foarte abrupta cu risc mare ? Dimensiunea potecii este relativ incapatoare ? Multumesc !
Salut, Albert
Zona dintre Viștea și Moldoveanu este o zonă periculoasă, cu lanțuri și cu o potecă îngustă, unde riscul de cădere este ridicat. Recomand precauție maximă dacă ajungi pe acolo.
Foarte frumos, cu ce drona ati filmat?
Mulțumesc. DJI Mavic 2 Pro.
De la stina lui Burnei pina la caldare este abrupta portiunea ?( stinci cu lanturi ex ) cineva imi recomanda sa merg spre lacul galbena ,sustine ca ar fi mai putin abrupt .Am mai urcat in Ciucas,Piatra Mare,vf Omu prin Obirsia Ialomitei,Madaras Harghita,Postavaru,Muntele Rosu Gropsoarele...As incerca si acest traseu pina unde o sa simt eu ca pot .
Bună, Mihaela :) Răspunsul meu ar fi nu. Nu există lanțuri pe porțiunea respectivă. Și panta, deși nu aș califica-o ca fiind de grad mic, nici termenul abruptă nu o descrie bine în contextul unei drumeții. De ce? Pentru că poteca este în zig zag și asta face urcarea ei mult mai ușoară. Este solicitant să urci până în caldare, dar nu este periculos să o faci.
Super frumos! Ce site sau aplicatie folosesti pentru prognoza meteo pentru zona Fagarasilor?
Salut, Ionut :) Meteoblue este aplicatia pe care o folosesc pentru prognoza meteo
Salut! Sunt un must betele?
Un must doar apa este. Iti recomand sa vezi video-ul meu despre bete si o sa intelegi de ce ar fi bine sa le ai.
Ok. Dupa ce localitate te-ai orientat in privinta vremii cand ai urcat pe Moldoveanu?
@@manoliumarius dupa nicio localitate. M-am orientat dupa vremea de pe varf. Vezi aplicatia meteo blue.
Foarte tare- dar nu trebuie sa fii singur - este pericol de accidentare-
Multumesc. Da. Ai dreptate. Este periculos sa mergi singur.
Salut! Unde ar fi ok de campat cu cortul in zona varfului Moldoveanu?
Salut, Ionut. Eu nu merg cu cortul inca. Fac doar drumetii doar de o zi, dar iti pot spune ca am vazut corturi puse in zona refugiului Vistea Mare si langa Iezerul Triunghiular.
@@edumontromania ook, multumesc frumos!
Mai e Crucea Legionară acolo în varf?
Bună ziua.Dupa o tura lungă de 40km mers pe drum forestier pe jos cum te recuperezi?
Salut, Ioan :) eu nu fac ture de 40 de km pe zi, dacă aș face, cred că m-aș recupera cum o fac și acum: cu somn și cu alimentație sănătoasă.
salut Sorin! Sunt din Ucraina, si foarte tare as dori sa fac acest traseu, dar nu stiu cum sa ajung la Slatina, si daca este sa inchiriem ceva camin in Slatina sa dormim acolo? nu e periculos sa lasam automodilul cu numere ucrainene la stina lui burnei?
Salut, Oleg :)
Pentru a afla cum ajungi la “Slatina, comuna Nucșoara, județul Argeș” poți cauta pe google maps sau pe waze textul pe care l-am pus eu in ghilimele.
Da. În zonă sunt pensiuni care oferă cazare și te poți caza acolo. Vezi pe Booking.com!
Eu las mașina la stâna lui Burnei de fiecare data când urc pe Moldoveanu. Nu am avut probleme până acum.
De ce crezi că tu, cu numere de Ucraina, ai avea?
Ce pot spune despre videoclip? Nu ai aratat partea de traseu care este destul de dificila (nu aveai voie sa eviti acea zona) .Pot duce lumea in eroare prin filmulete de acest gen,nu este chiar o plimbare cum incerci sa sugerezi.Apoi decat sa fii stat la taclale in timp ce mancai mai bine filmai zona si aratai peisajele de vis ,profitand de fereastra aceea,erai totusi pe "acoperisul " tarii. Ca sa nu spun ca nici la coborire nu ai arata zona dintre Moldoveanu si Vistea Mare,ca sa nu zic coborirea de pe Vistea pina in Sa. Sunt simple observatii de care poti tine cont sau nu.Carari cu soare!
Salutare! Clipul tau m-a motivat sa merg pe Moldoveanu, iar acum sunt la Câmpulung urmând ca mâine dimineață sa plec la drum. Ce ar trebui sa stiu in legatura cu traseul, având in vedere ca este prima oara pe acesta?
Salut, Mădă :) Abia acum văd comentariul tău.
Considerând că aspectele legate de echipament, orientare în teren si acces la stâna lui Burnei sunt rezolvate, te-as sfatui să afli dacă mai sunt limbi de zapadă pe sus și dacă vei avea probleme în traversarea lor.
Este 11 iulie. In mod normal nu ar mai trebui să fie zapadă care să pună probleme la deplasare pe acolo, dar mai știi?
Dă și tu un telefon de informare la Salvamont. Întreabă-i dacă este zapadă pe sus și dacă ei recomandă să ai colțari/piolet cu tine.
Spor la urcat și, dacă ai fost, lasă-mi un comentariu legat de asta. Sunt curios cum ți s-a părut.
Zi faină
@@edumontromania Salut!
Am fost pe Moldoveanu si a fost o experiență minunată. Am întâlnit zăpadă pe alocuri, dar fără dificultăți. Vremea a fost foarte buna si am întâlnit oameni chiar si din Finlanda, Cehia, Belgia. Drumul l-am parcurs in 4:15 ore dus-intors si nu mi s-a parut extrem de dificil. O ora am petrecut-o sus in vârf, deoarece priveliștea este excelentă.
Mersi inca o data pentru clipul video care m-a incurajat sa ma avânt. Zi faina!
@@ViataInAustria Supeeeeer. Mă bucur mult să citesc ce ai scris. Cineva care ajunge pe Moldoveanu inspirat de un clip făcut de mine. Ăsta a fost planul meu de la început. Baftă și să ne vedem cu bine pe poteci, Mădă :)
Salutare. Care este diferenta de timp si greutate intre traseul spre Moldoveanu de la Balea si acesta facut de tine? Noi am fost pe primul si nu am reusit sa il facem in 8 ore. Mentionez ca eram si grup de 12 persoane si am facut destule opriri. Care ar fi estimarea ta in timp, ca am putea face acest traseu? Si plecarea este din Valea Rea? Avem marcaje?
Iulian Branisteanu,
Timpul si greutatea unui traseu depinde de cine il face.
Balea Lac - Moldoveanu este un traseu foarte solicitant de vreo 12 km ca distanta si cu o diferenta de nivel foarte mare - urci, cobori, urci, cobori pentru ca intalnesti foarte multe varfuri pe traseu.
Sa estimez eu in cat timp ar face grupul tau de 12 persoane traseul Stana lui Burnei - Moldoveanu se poate dovedi foarte inexact pentru ca nu stiu cine este in grup.
Ma limitez sa-ti spun ca o persoana care nu are o pregatire fizica deosebita, dar are o greutate normala, poate ajunge pe Moldoveanu de la Stana lui Burnei in 5 ore si se da jos in 3 ore. Cu pauzele incluse in estimari.
Plecarea este din locul numit Stana lui Burnei din Valea Rea si acolo ajungeti cu masina pornind din Slatina, judetul Arges.
Da. Sunt marcaje.
Daca te decizi sa mergeti, sa-mi scrii si mie cum a fost dupa ce o faci.
Daca mai vrei sa ma intrebi ceva, te rog sa o faci.
Bafta
Orientativ, cu condiție fizică foarte bună mergând la limita alergării de la Bâlea până la Moldoveanu și înapoi se fac cam 11 ore, în mers mai normal cam 14.
eu am o intrebare destul de ciudata. in caz ca avem nevoie la toaleta, exista pe acolo ceva "toalete" sau trebuie sa improvizam prin tufis ? 😂😂
Nu e ciudată. Am mai auzit-o :) Se merge în "natură" la toaletă.
Salut. Te rog daca ma poti ajuta si pe mine cu un raspuns. Suntem un grup de 4 persoane din iasi. Dorim sa plecam din brasov pe transfagarasan, si sa ajungem pe moldoveanu si la balea lac. Avem timp in aceeasi zi? Pregatirea noastra fizica este buna. Si daca poti sa imi spui daca este o aplicatie pe telefon pe tru traseu. Sau un traseu cu mai multe detalii, te rog. Multumesc !!!
Andrei, :) Interesanta intrebarea ta. Daca pregatirea voastra fizica este FOARTE buna, v-as recomanda sa mergeti la Balea Lac la 6:00 AM. Lasati masina acolo. Urcati in Saua Capra (se pleaca din fata Cabanei Balea) si de acolo pe banda rosie spre Varful Moldoveanu. 7 ore dus, 7 ore intors si la 22:00 sunteti inapoi la Balea Lac. Sunt 25 km in total si peste 2500 metri de diferenta de nivel.
Altfel ati putea sa mergeti pana pe Moldoveanu in prima zi, campati cu cortul langa el si va intoarceti a doua zi.
@@edumontromania va multumesc frumos pentru raspuns !!!
Cu placere. Chiar acum ne intoarcem de pe Moldoveanu. A fost superb. Bafta sa ajungeti si voi si daca mai ai intrebari, le astept cu drag.
Ce ai folosit pentru a pune la picior? Cumpit, crumpit, nu pot intelege clar :D
Salut :) Compeed www.elefant.ro/ambalaj-economic-plasturi-basici-compeed-10-buc_b24761c1-39d6-4074-a7ee-c99e97163de4
@@edumontromania multumesc frumos !
Este ok traseul acesta pentru un copil de 10 ani cu multa vointa si curaj? :)
Salut, Dan :) Daca copilul are vointa, curaj, un echipament adecvat, un adult care il supravegheaza si are si oarece pregatire fizica (adica nu stă pe jocuri pe calculator toata ziua), atunci parerea mea este ca DA.
Oricum, daca nu mai poate merge, va intoarceti inapoi... si incercati in alta zi, nu?
As vrea sa subliniez inca o data termenul de Echipament Adecvat si va recomand sa mergeti doar daca vremea este buna.
Buna ! Din ce localitate se pleaca cu masina catre stina din valea rea ? Noi vrem sa mergem doar pina la cascada sa zobovim citeva ore .
Va rog un raspuns
@@mihaelapetre4021 Localitatea Slatina, comuna Nucșoara, județul Argeș, adică așa cum zic în video la 1:14
Multumesc !
Cu placere :)
Urcarea pe munte nu înseamnă bravadă, nu înseamnă forță, nu înseamnă demonstrații. În primul rând, nu se merge singur pe munte. Urcarea pe munte se face dimineața devreme, cu vârful atins în jur de ora 12 ( corpul uman este construit așa, să depună efort fizic in prima parte a zilei), se consulta meteo și Salvamont dacă sunt dubii, nu se merge "cu eu sper că se înseninează", " nu știu, oare sa mai stau puțin, poate se înseninează", și asta la 2500 de metri (!!!). Și dacă totuși te prinde pe creste vremea rea, nu mai stai la masa și filozofii ci cobori instant in vale. Apoi, dacă bocancii "te bat" nu sunt buni și nu urci așa pe munte,(!!!) ci îți iei bocanci adevărați, chiar daca sunt mai scumpi ( bocancii sunt cea mai importantă investiție, se iau cu o mărime mai mare decât cea normala și atunci nu ai probleme, dacă ai și șosete de munte adevărate!). Moldoveanu NU este joca!!! Este un traseu mediu ca dificultate, da dar asta pentru oamenii de munte (adică merg regulat pe munte, știu cățărare, sunt aclimatizați, nu au rău de înălțime, etc), diferența brusca de altitudine poate crea probleme de aclimatizare dacă nu ești antrenat(respiratie- plămâni, bătăi de inimă neregulate chiar), apoi zona dintre Viștea Mare și Moldoveanu, punct roșu, în special Spintecătura Viștei, este periculoasă, expusa și nu este pentru oricine (!!!). Sunt multe de spus și bravada afișată de dvs. este f periculoasă, cu atât mai mult cu cât sunteți antrenat, știți ce înseamnă sa ajungi la un astfel de pregătire fizică și peste toate, ghid național, da, nu ghid montan dar totuși, prezentând astfel de filmulețele, impactul dvs este mai mare in public și consecințele pot fi la fel. Îmi pare rău sa văd așa ceva. Muntele înseamnă cumpătare, modestie și profesionalism. Mulțumesc.
Salut!
Modifică orele!
Succes!
Salut :) Care ore?
@@edumontromania, în descrierea clipului, ai postat orele la care ai ajuns în anumite locuri.
CG D, asa este. Si? Este vreo greseala sau ... ?
@@edumontromania, mie 02 sau 04 ,îmi sunt cunoscute ca ore de noapte.
CG D, aaaaa. La asta te refereai. Ok. Acum nu se mai poate modifica in ore, dar poate la urmatorul video :) o rezolvam
E păcat că nu ai pus în filmare cum e urcarea de la Portița Viștei pe Viștea mare. Care e destul de brutală și de expusă. Noi am renunțat în Spintecătura Moldoveanului ptr că era vânt și ceața puternică și ne-a fost frică. Poate că era util și câteva cadre de acolo unde iarăși e o zona expusă. Am zis că muntele nu pleacă de acolo și e mai bine să fim safe decât să facem o prostie. Ne-am lăsat temă pentru data viitoare...😊
Glumesc puțin, pentru mine ca ardelean câteodată vorbești prea repede și trebuie să dau pe 0.75x să înțeleg ce zici :) În rest good job!
Daaaa 😂 Stiu ca uneori o “dau” repede. Fire de muntean grabit. multumesc pentru compliment.
Crezi ca e traseu pt copii de 10 ani ca mine
De Rucăr de ce nu ai zis
De Rucăr? La ce anume te referi?
Dacă îl faci în 9 ore dus întors:))
Probabil pot să-l fac și în 9 ore dus-întors... doar că nu văd de ce să-i dau așa viteză :))
Si noi l-am facut intr-o zi traseul: ua-cam.com/video/bxm9BpEF63A/v-deo.html
Foarte solicitant! :)
Intrebari Populare, voi l-ati facut de la Balea :) Eu l-am facut prin Valea Rea.
@@edumontromania Da, stiu.
L-am facut si pe acolo - e mult mai usor si mai rapid (6h, in loc de 14h) :D