Pe unde am avut răbdare să citesc pe saitul unui producător, cică ele trebuie să nu declanșeze la arc electric repetat (motoare cu perii), chiar dacă ai arc electric în serie de mii de ori pe minut, cum se întâmplă când folosești bormașina sau aspiratorul, că dacă ar declanșa, nu le-ai mai putea folosi. Mi se pare logic, nu? Dar ar trebui să declanșeze în momentul în care izolatorul începe să se carbonizeze pe un conductor în care se formează arc electric serie sau paralel. Asta zic ei. Cică atunci când începe să se carbonizeze izolația se schimbă și forma de undă pe care o analizează microprocesorul ăla din AFDD.
Deci trebuie să controlați temperatura! Controlul arcului este absolut inutil. Supraîncălzirea poate apărea fără scântei. Acesta este ceea ce se întâmplă cel mai des. Și temperatura este foarte ușor de controlat. Pentru conexiuni importante, puteți folosi senzori ieftini, aceștia vor declanșa RCD-uri convenționale. Pentru toate celelalte conexiuni, puteți utiliza periodic o cameră termică.
@@Proiectediversediy Este suficient să utilizați o cameră termică pentru a verifica instalația sub sarcină o dată la 3 sau 5 ani. Este imposibil să calibrați AFDD, nu se va întâmpla niciodată.
Tu acolo nu ai arc electric ci scintei . Cind vezi plasma alba intensa ai arc . Cind izolatia conductoarelor e slabita , tocita , roasa , si apare strapungerile atunci apare arc electric depinzind de tensiunea de strapungere indicata. Testele de izolatie pot scapa astfel de defectiuni caci tensiunea aplicata ori e DC ori e AC 50Hz. O combinatie de una sau mai multe frecvente a curentului format de plasma suprapusa cu curentul nominal al consumatorului e analizat de un microcontoler din corpul AFDD-ului. Temperatura sutine plasma , care la rindul ei creaza alte frecvente in punctul termic diferit de frcventa retelei electrice. Un test corect e adaugarea (injectarea) unui curent pulsatoriu peste cel consumat de consumat in regim de 50Hz . Plasma poate avea o gama larga de frecvente create , produsa de defect cu frecvente altele decit regiunea de 50Hz , putind fi zeci sau chiar sute de Khz . Arc fault tripping times after load current (acc. to IEC/EN 62606) Load current (A) Tripping time (s) 2,5A
Foarte bun comentariu.Multumesc. Da asa este ,no arc here,just sparks. Orice arc calumea introduce si alte frecvente ,asta daca este arc sustinut si se si carbonizeaza izolatia atunci avem ce trebuie. Multumesc si mai asteptam comentarii de genul,foarte constructive.
Buna dimineata, Multumesc pt filmulet si informatii. Protectiile astea nu m-au convins. Contactul de test folosit de tine este destul de prost. Trebuie gasita o metoda standard de test a acestor dispozitive AFDD Cu stima, Antonio
La noark care e intrarea ca pe line out am legat consumatoru funcționează dar în fisa tehnica și pe schema afdd întrarea e pe sus și consumatoru pe jos ma dus în eroare?
Pentru a întreține un arc electric trebuie să ai pe masă o tablă neagră și te deplasezi pe ea cu un conductor de cupru... e ca și cum ai trage cu electrod-ul de sudură pe un fier când vrei să-l recuperezi dacă e compromis când ia sărit pasta de pe capăt. Ar trebui încercat să adaugi un alt consumator în permanent alimentat în paralel cu aeroterma...
Cred ca AFDD-urile functioneaza comparand tipare ale fluctuatiilor de curent si tensiune cu niste tipare prestabilite memorate. E un mic ASIC acolo care compara evenimentele detectate cu ce are el in memorie. De aici si costul relativ ridicat. E doar o chestiune de timp pana cand o sa devina mai eficiente. Zic, nu spun.
@@Proiectediversediy e ceva mai complex din cate stiu. Se trece semnalul prin filtru trece-sus, ca sa elimine frecventa de retea, apoi se face FFT pe semnal, ca sa vada ce altte frecvente sunt acolo si se aplica diversi algoritmi care interpreteaza datele despre semnalul respectiv. Va arata diferit in functie de tipul de arc (serie, paralel) si in functie de tipul sarcinii (rezistiva, inductiva, capacitiva). E posibil ca acel prag de 2,5A sa fie din cauza faptului ca la curenti mai mici raportul semnal-zgomot o sa fie foarte mic si nu prea se mai pot separa caracteristicile arcului de zgomot.
Cel mai bine este sa fie separat DC de AC. Pot apărea defecte de izolație în cablu, de exemplu se poate topi și se vor atinge între ele, adică DC cu AC. Întotdeauna trebuie sa fie separate.
1. Se misca prea tare carligul ala. 2. Nu mai stiu unde am vazut / auzit ca "sunt facute sa sara numai daca detecteaza pentru o perioada mai lunga de timp si/sau intensitate" - oarecum confirmat de tine cand te-ai jucat cu surubelnita.
Bietul reșou. 😅😂😅 Ai dreptate că de la arcul ăla nu ia foc casa. 😊 S-ar putea să nu conteze nici câte secunde durează arcul nici câți amperi trec prin circuit ci cât de mult s-a carbonizat izolația de pe conductoare. Iar dacă e așa, atunci nu te mai protejează de arcul electric care se produce într-un contact imperfect peste care nu e nimic izolator. 😞
Ștefane, mai știi aprinzătoarele de aragaz comuniste ? (Acum, nu stiu ce vârstă ai.) Oare la alea ar reacționa ? Legat de lege.. Cred că sînt interese financiare.
Da le stiu. Legat de teoria conspiratie daca era interese cum zici tu se facea si control.Cine nu are sa i se taie curentul.Atunci puteai sa iti pui un semn de intrebare.
@@Proiectediversediy - nu prea ai cum sa aplici retroactiv legislatia. E ok sa o implementezi la tot ce e nou, si daca se mai prinde o modernizare/consolidare/schimbare de destinatie etc pe autorizatie de constructie, atunci ii bagi pe gat si noutatile. Forteaza institutiile statului sa se conformeze, ca tot functioneaza pe bani... castigati. Daca ar incepe contoalele de la institutiile statului, 80% si-ar sista activitatea luni de zile pana s-ar conforma noilor normative.
Dacă foloseai un segment multifilar "avariat" până acolo cât să simuleze un contact imperfect, ar fi ajutat experimentul? 🤔 Ca părere neavizată, e cu cântec dacă Afdd-ul răspunde doar la putere peste 580 de W. Spor cu treaba prin cartier Ștefane și-s bine-venite postările de genul (că să înțelegem cam de ce sting pompierii un incendiu domestic!
Foarte tare AFDDul ..nu vrea domnule !!nu vrea!! ..ii buna calitatea lor nu decupleaza.aveam o siguranță diferențială chinezeasca care cum simțea un mic arc electric cum sare.
Trebuie sa fie un arc electric cat de cat constant.Cred ca au procesorul deja invatat cu o diversitate de forme a arcului electric ca daca trebuie sa invete vin pompierii.
la cum tragi din tigarea aia, mereu am crezut ca fumezi trabucuri, dar cand am vazut paiul ala in mana zic o fi scobitoarea ptr dinti Legat de afdd, trebuie mentinut arc electric cateva sec. altfel ar declansa la fiecare conectare in priza a aparatelor. Eu nu am auzit niciodata sa ia casa foc de la bec, si nici tu sigur, de la priza da.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣 scobitori ahhh? Ba o sa te mire dar mie mi s-a totpit o sursa de LED in fata mea si iesea prin carcasa lampii.Noroc ca eram acolo ca daca o lasam peste noapte lua foc sigur.
Până la AFDD ... să avem toți RCBO pe fiecare circuit (kzn dn)...nu mai zic de releu/separator/contactor și alte jucării în tablou + conductori noi/prize de calitate etc
Acum mă uit la un tablou din Nice, Franța, montat anul trecut după datele de pe suportul comun cu contorul. Spectacol: Legrand Baco la 45A 500mA inainte de contor..după contor totul AEG - RCCB de 40A 30mA + Mcb-uri P+N toate C...dar abia acum urmează: C32, C20, C20, C16, C16, C10, C10 ....totul la 2 camere cu frigider mic, cuptor mic, plita vitro mică, tv mic, câteva prize și 2-3 lămpi led.
Ziceati de unda de tensiune aproape patrata...E deformata din cauza ca sunt ceva armonice in acea unda, datorata surselor de alimetare in comutatie, a miezurilor magnetice etc.
Protectia la arc ,restul pe scurt-circuit supracurent si RCD exista cu brio si nu e rea ca protectie suplimentara.Testul nu este de necontestat ci este empiric.
Buna! Stefan pot sa sugerez un test dar e periculos pt cei neavizati, nu e cazul tau .Pe o bucata de covor de cauciuc gen banda transportoare atingi 2 electrozi intre ei si concomitent pe cauciuc incerci sa faci arcul electric care o sa se mentina in cauciuc .Eu am facut ceva teste pe vremuri cu o tensiune de 30V continuu .daca vrei un efect rapid adaugi o inductanta in serie. poti sa duci arcul electric in cauciuc pe distante de 50 cm. Se degaja mult fum uneori pe toata lungimea. Devine un mediu mai mult sau mai putin conductiv prin carbonizare. Ar fi interesant si in AC daca se pate face avand in vedere trecerea prin zero.Zi frumoasa.
cele2 secunde sunt o presupunere prin mai multe metode trebuie sa elimine situatiile de deconectare nedorita ce ar putea aparea la conectarea consumatorilor, surse de zgomot asemanatoare , perii aparatura cu descarcari electrostatice ,si altele.
Incearca cu o bujie auto si o perie de sarma "plimbata" printre electrozi . Alimentare cu doi clesti crocodil si peria tinuta cu patentul acela destept .
15:40 🤣Taci wa, astea is AFFD-uri de alea SMECHERE in in pas cu moda. Au AI de ala prea destept pt electricienii de rand🤣 Concluzie: Asteptam sa apara AFFD cu un AI 2025 🤣
O protectie in plus pur teoretica, in practica sau realitate, bani aruncati pe fereastra, de banii aia eventual iti modernizezi dozele vechi din casa si esti mai castigat!!
Eu as fi curios cine a bagat legea asta cu afdd. Am sa caut. Avem destule legi idioate date idioti. De asta uneori avem nevoie de mai mult decat, asa e legea.
Pe unde am avut răbdare să citesc pe saitul unui producător, cică ele trebuie să nu declanșeze la arc electric repetat (motoare cu perii), chiar dacă ai arc electric în serie de mii de ori pe minut, cum se întâmplă când folosești bormașina sau aspiratorul, că dacă ar declanșa, nu le-ai mai putea folosi. Mi se pare logic, nu? Dar ar trebui să declanșeze în momentul în care izolatorul începe să se carbonizeze pe un conductor în care se formează arc electric serie sau paralel. Asta zic ei. Cică atunci când începe să se carbonizeze izolația se schimbă și forma de undă pe care o analizează microprocesorul ăla din AFDD.
Deci trebuie să controlați temperatura!
Controlul arcului este absolut inutil.
Supraîncălzirea poate apărea fără scântei.
Acesta este ceea ce se întâmplă cel mai des.
Și temperatura este foarte ușor de controlat.
Pentru conexiuni importante, puteți folosi senzori ieftini, aceștia vor declanșa RCD-uri convenționale.
Pentru toate celelalte conexiuni, puteți utiliza periodic o cameră termică.
Dar cine sta cu camera termica pornita asteptand sa se intample ceva?
Nu ar fi mai usor sa calibram instalatia cum trebuie?
@@Proiectediversediy
Este suficient să utilizați o cameră termică pentru a verifica instalația sub sarcină o dată la 3 sau 5 ani.
Este imposibil să calibrați AFDD, nu se va întâmpla niciodată.
Tu acolo nu ai arc electric ci scintei . Cind vezi plasma alba intensa ai arc . Cind izolatia conductoarelor e slabita , tocita , roasa , si apare strapungerile atunci apare arc electric depinzind de tensiunea de strapungere indicata. Testele de izolatie pot scapa astfel de defectiuni caci tensiunea aplicata ori e DC ori e AC 50Hz. O combinatie de una sau mai multe frecvente a curentului format de plasma suprapusa cu curentul nominal al consumatorului e analizat de un microcontoler din corpul AFDD-ului. Temperatura sutine plasma , care la rindul ei creaza alte frecvente in punctul termic diferit de frcventa retelei electrice.
Un test corect e adaugarea (injectarea) unui curent pulsatoriu peste cel consumat de consumat in regim de 50Hz . Plasma poate avea o gama larga de frecvente create , produsa de defect cu frecvente altele decit regiunea de 50Hz , putind fi zeci sau chiar sute de Khz .
Arc fault tripping times after load current (acc. to IEC/EN 62606)
Load current (A) Tripping time (s)
2,5A
Foarte bun comentariu.Multumesc.
Da asa este ,no arc here,just sparks.
Orice arc calumea introduce si alte frecvente ,asta daca este arc sustinut si se si carbonizeaza izolatia atunci avem ce trebuie.
Multumesc si mai asteptam comentarii de genul,foarte constructive.
Buna dimineata,
Multumesc pt filmulet si informatii.
Protectiile astea nu m-au convins. Contactul de test folosit de tine este destul de prost.
Trebuie gasita o metoda standard de test a acestor dispozitive AFDD
Cu stima,
Antonio
Atentie ca testul meu este unul empiric nu stiintific deci nu ne putem baza pe acest test.
La noark care e intrarea ca pe line out am legat consumatoru funcționează dar în fisa tehnica și pe schema afdd întrarea e pe sus și consumatoru pe jos ma dus în eroare?
Pentru a întreține un arc electric trebuie să ai pe masă o tablă neagră și te deplasezi pe ea cu un conductor de cupru... e ca și cum ai trage cu electrod-ul de sudură pe un fier când vrei să-l recuperezi dacă e compromis când ia sărit pasta de pe capăt.
Ar trebui încercat să adaugi un alt consumator în permanent alimentat în paralel cu aeroterma...
Salut.Ai camera video?
Cred ca AFDD-urile functioneaza comparand tipare ale fluctuatiilor de curent si tensiune cu niste tipare prestabilite memorate. E un mic ASIC acolo care compara evenimentele detectate cu ce are el in memorie. De aici si costul relativ ridicat. E doar o chestiune de timp pana cand o sa devina mai eficiente. Zic, nu spun.
Posibil.
@@Proiectediversediy e ceva mai complex din cate stiu. Se trece semnalul prin filtru trece-sus, ca sa elimine frecventa de retea, apoi se face FFT pe semnal, ca sa vada ce altte frecvente sunt acolo si se aplica diversi algoritmi care interpreteaza datele despre semnalul respectiv. Va arata diferit in functie de tipul de arc (serie, paralel) si in functie de tipul sarcinii (rezistiva, inductiva, capacitiva). E posibil ca acel prag de 2,5A sa fie din cauza faptului ca la curenti mai mici raportul semnal-zgomot o sa fie foarte mic si nu prea se mai pot separa caracteristicile arcului de zgomot.
Ar trebui sa incercati cu ambele parti ascutite ptr a avea suprafata de contact mai mica dar mai precisă
Salut, o intrebare, am un cablu 5x10 vreau sa bag in el DC280v pe 2 fire si pe cele 3 ma intorc cu AC se poate este vro problema?
Cel mai bine este sa fie separat DC de AC. Pot apărea defecte de izolație în cablu, de exemplu se poate topi și se vor atinge între ele, adică DC cu AC. Întotdeauna trebuie sa fie separate.
Chiar daca ai doar 280V cablu trebuie sa aiba izolatia de 1000V dc si se trag separate nu in acelasi cablu sau canal de cablu.
Multumim pentru filmuleti,cred ca totusi eti declenseaza mai rapid decit hager .
1. Se misca prea tare carligul ala.
2. Nu mai stiu unde am vazut / auzit ca "sunt facute sa sara numai daca detecteaza pentru o perioada mai lunga de timp si/sau intensitate" - oarecum confirmat de tine cand te-ai jucat cu surubelnita.
Corect.
Bietul reșou. 😅😂😅
Ai dreptate că de la arcul ăla nu ia foc casa. 😊
S-ar putea să nu conteze nici câte secunde durează arcul nici câți amperi trec prin circuit ci cât de mult s-a carbonizat izolația de pe conductoare. Iar dacă e așa, atunci nu te mai protejează de arcul electric care se produce într-un contact imperfect peste care nu e nimic izolator. 😞
Asa cred si eu.
Bună seara dl. Stefan! Cum pot vb cu dumneavoastră în particular! De mult vă tot scriu.
proiectediversediy@gmail.com
Unde imi scrii?
Mail-ul meu este la descrie la fiecare video.
Ștefane, mai știi aprinzătoarele de aragaz comuniste ? (Acum, nu stiu ce vârstă ai.) Oare la alea ar reacționa ?
Legat de lege.. Cred că sînt interese financiare.
Da le stiu.
Legat de teoria conspiratie daca era interese cum zici tu se facea si control.Cine nu are sa i se taie curentul.Atunci puteai sa iti pui un semn de intrebare.
@@Proiectediversediy
Mdaa... Asta la noi. În alte țări nu e nevoie de control...
@@Proiectediversediy - nu prea ai cum sa aplici retroactiv legislatia. E ok sa o implementezi la tot ce e nou, si daca se mai prinde o modernizare/consolidare/schimbare de destinatie etc pe autorizatie de constructie, atunci ii bagi pe gat si noutatile. Forteaza institutiile statului sa se conformeze, ca tot functioneaza pe bani... castigati. Daca ar incepe contoalele de la institutiile statului, 80% si-ar sista activitatea luni de zile pana s-ar conforma noilor normative.
Dacă foloseai un segment multifilar "avariat" până acolo cât să simuleze un contact imperfect, ar fi ajutat experimentul? 🤔
Ca părere neavizată, e cu cântec dacă Afdd-ul răspunde doar la putere peste 580 de W.
Spor cu treaba prin cartier Ștefane și-s bine-venite postările de genul (că să înțelegem cam de ce sting pompierii un incendiu domestic!
Nu stiu.
👍
Decat cu ele si cu speranta ca ma poate salva, mai bine fara, cu certitudinea ca nu ma incurac.
E o protectie in plus.
Răspunsul pentru întrebarea de la 17:09 este : Conductorul negru .
Corect.
Ar trebui făcute aceste teste și cu rccbo
Pai ce treaba are RCBO cu arcul electric?
Foarte tare AFDDul ..nu vrea domnule !!nu vrea!! ..ii buna calitatea lor nu decupleaza.aveam o siguranță diferențială chinezeasca care cum simțea un mic arc electric cum sare.
Trebuie sa fie un arc electric cat de cat constant.Cred ca au procesorul deja invatat cu o diversitate de forme a arcului electric ca daca trebuie sa invete vin pompierii.
👍
👍👍👍
👍
la cum tragi din tigarea aia, mereu am crezut ca fumezi trabucuri, dar cand am vazut paiul ala in mana zic o fi scobitoarea ptr dinti
Legat de afdd, trebuie mentinut arc electric cateva sec. altfel ar declansa la fiecare conectare in priza a aparatelor.
Eu nu am auzit niciodata sa ia casa foc de la bec, si nici tu sigur, de la priza da.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣 scobitori ahhh?
Ba o sa te mire dar mie mi s-a totpit o sursa de LED in fata mea si iesea prin carcasa lampii.Noroc ca eram acolo ca daca o lasam peste noapte lua foc sigur.
Până la AFDD ... să avem toți RCBO pe fiecare circuit (kzn dn)...nu mai zic de releu/separator/contactor și alte jucării în tablou + conductori noi/prize de calitate etc
Vezi ca KZS DM nu merge fara releu si contactor.
ua-cam.com/video/MQvZHdowVXA/v-deo.html
Acum mă uit la un tablou din Nice, Franța, montat anul trecut după datele de pe suportul comun cu contorul. Spectacol: Legrand Baco la 45A 500mA inainte de contor..după contor totul AEG - RCCB de 40A 30mA + Mcb-uri P+N toate C...dar abia acum urmează: C32, C20, C20, C16, C16, C10, C10 ....totul la 2 camere cu frigider mic, cuptor mic, plita vitro mică, tv mic, câteva prize și 2-3 lămpi led.
Ziceati de unda de tensiune aproape patrata...E deformata din cauza ca sunt ceva armonice in acea unda, datorata surselor de alimetare in comutatie, a miezurilor magnetice etc.
Si mai zic unii ca merg si diferentialele AC 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Probabil ca arcul electric trebuie sa aiba o anumita durata de timp. Timp necesar pentru incalzirea izolatiei lânga contact. Zic!
Nu zici rau.
Am trimis astăzi dimineață pe la ora șapte un e-mail în care poți vedea o frumusețe de lucrare în Ploiești
Dacă poți fă un video te rog 😂
O sa ma uit.Mersi.
La cat costa... nu stiu daca chiar merita puse.. legal sau nu... protectia aproape ca nu exista
Protectia la arc ,restul pe scurt-circuit supracurent si RCD exista cu brio si nu e rea ca protectie suplimentara.Testul nu este de necontestat ci este empiric.
afdd recunoaste forma de unda a arcului electric cu o durata de timp mai mare decat a scanteilor generata de comutari
ua-cam.com/video/wijYqlb_w54/v-deo.html
AFDD răspunde la curenți de peste 2,5 A. Din păcate, curenții mai mici pot provoca un incendiu. Un astfel de dispozitiv nu va fi întotdeauna eficient.
E o protectie extra,un pic necunoscuta in momentul de fata dar e o protectie buna.
Buna ! cred ca la conectarea consumatorului are ignore 2 sec dupa care trece la treba.
De unde informatia asta?
Buna! Stefan pot sa sugerez un test
dar e periculos pt cei neavizati, nu e cazul tau .Pe o bucata de covor de cauciuc gen banda transportoare atingi 2 electrozi intre ei si concomitent pe cauciuc incerci sa faci arcul electric care o sa se mentina in cauciuc .Eu am facut ceva teste pe vremuri cu o tensiune de 30V continuu .daca vrei un efect rapid adaugi o inductanta in serie. poti sa duci arcul electric in cauciuc pe distante de 50 cm. Se degaja mult fum
uneori pe toata lungimea. Devine un mediu mai mult sau mai putin conductiv prin carbonizare. Ar fi interesant si in AC daca se pate face avand in vedere trecerea prin zero.Zi frumoasa.
cele2 secunde sunt o presupunere prin mai multe metode trebuie sa elimine situatiile de deconectare nedorita ce ar putea aparea la conectarea consumatorilor, surse de zgomot asemanatoare , perii aparatura cu descarcari electrostatice ,si altele.
Incearca cu o bujie auto si o perie de sarma "plimbata" printre electrozi . Alimentare cu doi clesti crocodil si peria tinuta cu patentul acela destept .
Nu e rea idea.
Mangaietoru de curent :))
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Iese fum,iese fum nu opservi?
Da de la Pall Mall.
15:40 🤣Taci wa, astea is AFFD-uri de alea SMECHERE in in pas cu moda. Au AI de ala prea destept pt electricienii de rand🤣
Concluzie: Asteptam sa apara AFFD cu un AI 2025 🤣
Problema este ca sunt obligatorii si deci nu prea avem ce face.
Sare AFDD... odată cu sosirea pompierilor 🤣🤣🤣
Mai precis, la jumătate de oră după...
Asta e nasol ca nu stim ce face si cand o face.E ceva ambiguu legat de AFDD uri.E bine ca le-a facut obligatorii dar nu stim cu si cand declanseaza.
O protectie in plus pur teoretica, in practica sau realitate, bani aruncati pe fereastra, de banii aia eventual iti modernizezi dozele vechi din casa si esti mai castigat!!
Te inteleg dar sunt obligatorii cea ce e si mai nasol.
6:20 vârfurile tăiate sunt de la redresoarele cu punte, fără PFC; "dinții de fierăstrău" cu trepte de ~20V sunt de la tuburile fluorescente...
Tuburi florescent mai rar ,dar nu imposibil,si da mama lor de invertoare chinezesti si redesoare facute pe vapor.
Multi nu stiu daca au fost convinsi ca au nevoie de afdd
Cand e lege nu prea trebuie sa ii convingi.
Eu as fi curios cine a bagat legea asta cu afdd. Am sa caut. Avem destule legi idioate date idioti. De asta uneori avem nevoie de mai mult decat, asa e legea.
ARCQUAMAN
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
panarame de marketing precum la tv 4k banul gros la firme daca tine e ok la public
Te referi la tv 4 k ca nu avem semnal 4k pe tv sau?
@@Proiectediversediy in general
Ghedore bagă, bagă...
Am crezut ca a luat foc bancul cand a venit fumul de tigara😂
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ai mai testat odata si iti dadea cu virgula.
Vezi ce te chinui? Daca ai pierdut surubul de acum 4 ani.. 😂
🤣🤣🤣
E bune 😂😂😂