Ah handige informatie en weer een leuk filmpje, van die ramen wist ik niet. Ik heb ook aluminium in mijn nieuwbouw geleverd gekregen in 2013. Eigenlijk nooit bij stil gestaan.
Vraagje: volg je voor de montage precies de stappen van de fabrikant? Of doe je dingen zoals b.v. compriband extra en kan ik als ik installatie uitbesteed een tochtig kozijn verwachten? Nog specifieke reden dat je voor Gealan ging? B.v. totale U-waarde of iets dergelijks
Heb contact met vertegenwoordiger van Gealan over montage.. Montage hangt van aannemer/kozijnenboer af.. Gealan is duits, uitstekende kwaliteit en goede isolatie waarden..
Tip voor de volgende keer. Als de ruit er nog uit moet kun je beter de glaslat niet helemaal aanslaan. Dan gaat ie er makkelijker uit. Je ruit wordt overigens vervangen, niet je raam.
Deze glaslatten kun je alleen maar helemaal aanslaan.. er is geen middenweg.. en je moet er niet aan denken dat het raam eruit dondert..🫣 Ik noem het een raam..😉
Kunststof kozijnen? Dat is toch super slecht voor het klimaat? dit had ik dan weer niet verwacht. verder mooi gedaan en super interessant. Maar dit had ook hout kunnen zijn wat veel duurzamer is.
Kunstoffen kozijnen hebben een hele lange levensduur zonder te schilderen etc, hout heeft veel onderhoud. De oudste kozijnen in kunststof die hier bij ons staan zijn van 1978 (ja dat was toen iets nieuws..) en die zijn behalve een minieme verkleuring wel nog in hele goeie staat, dusja lange levensduur… (en voor die jaren eigenlijk zeer goeie isolatie 😂)
voor dat hout een kozijn word. Heeft het al tientallen kilo's co2 opgenomen. Met olie waar een kozijn van is gemaakt support je alleen de grote olie bedrijven. En breng je nog meer co2 in het klimaat. Anderen de maat nemen maar hier word echt de plank mis geslagen. Het is maar net welke kant je op lullen wilt
@@JohnVissercvoptimalisatie 40 jaar is heel er lang voor kunststof, los van verkleuring en verharding kan het zijn dat je al over bijvoorbeeld 15/20 jaar een probleem hebt als je meerpuntsluiting het begeeft. Exacte type wordt dan niet meer gemaakt en aan het kunststof valt niks meer aan te passen. Om nog maar te zwijgen over iets eenvoudigs als een nieuwe glaslat als Gealan over een aantal jaar besluit om bijvoorbeeld een nieuwe profiel serie in te voeren en te stoppen met de oude. (Dit zijn praktijk voorbeelden die ik tegen kom) hout heeft inderdaad onderhoud nodig, maar kom ook regelmatig kozijnen van 100 jaar oud tegen die is goede tot uitstekende staat zijn. En hout kun je schaven, schuren frezen, repareren, aanpassen etc. Deze kozijnen worden dus regelmatig weer geschikt gemaakt voor nieuwe dubbel/trippel glas en kunnen aan de volgende 100 jaar beginnen. Plus dat de grondstof vanzelf weer bij groeit. En zeker heeft kunststof enkele voordelen, maar om te zeggen dat het duurzaam is of duurzamer dan hout valt te betwijfelen!
Dank, zeer leerzaam. Maar, 'driedubbel'? Daar waar, in de Nederlandse taal, drievoudig bedoeld wordt. Enkel, dubbel, meervoudig; zoals drie-voudig/vier-voudig enz........ Zo zien/horen we óók (te) vaak... Een andere taal slordigheid; 'aankomend', bv 'aankomend weekend', waar aanstaand/komend bedoeld wordt. Ik weet het, wellicht miereneukerij, maar 't................... 🤬
Ah handige informatie en weer een leuk filmpje, van die ramen wist ik niet. Ik heb ook aluminium in mijn nieuwbouw geleverd gekregen in 2013. Eigenlijk nooit bij stil gestaan.
Veel mensen hebben er nog nooit van gehoord..😬
Het is nog erger bij kleine raampjes.. dan gaat de isolatiewaarde dramatisch naar beneden..
Zat al te wachten op het volgende deel!
Vraagje: volg je voor de montage precies de stappen van de fabrikant? Of doe je dingen zoals b.v. compriband extra en kan ik als ik installatie uitbesteed een tochtig kozijn verwachten?
Nog specifieke reden dat je voor Gealan ging? B.v. totale U-waarde of iets dergelijks
Heb contact met vertegenwoordiger van Gealan over montage..
Montage hangt van aannemer/kozijnenboer af..
Gealan is duits, uitstekende kwaliteit en goede isolatie waarden..
Tip voor de volgende keer. Als de ruit er nog uit moet kun je beter de glaslat niet helemaal aanslaan. Dan gaat ie er makkelijker uit. Je ruit wordt overigens vervangen, niet je raam.
Deze glaslatten kun je alleen maar helemaal aanslaan.. er is geen middenweg.. en je moet er niet aan denken dat het raam eruit dondert..🫣
Ik noem het een raam..😉
echt wel heel lastig om dit zelf te doen als klusser, maar wel mooi om te zien!
Het is voor mij ook de eerste keer..😊
Kunststof kozijnen? Dat is toch super slecht voor het klimaat? dit had ik dan weer niet verwacht.
verder mooi gedaan en super interessant. Maar dit had ook hout kunnen zijn wat veel duurzamer is.
Kunststof kozijn gaan makkelijk 40 jaar of langer mee..
Daarna kunnen ze gerecycled worden..
www.gealan.de/nl/systemen/s-9000-nl-recycling/
Kunstoffen kozijnen hebben een hele lange levensduur zonder te schilderen etc, hout heeft veel onderhoud.
De oudste kozijnen in kunststof die hier bij ons staan zijn van 1978 (ja dat was toen iets nieuws..) en die zijn behalve een minieme verkleuring wel nog in hele goeie staat, dusja lange levensduur… (en voor die jaren eigenlijk zeer goeie isolatie 😂)
voor dat hout een kozijn word. Heeft het al tientallen kilo's co2 opgenomen. Met olie waar een kozijn van is gemaakt support je alleen de grote olie bedrijven. En breng je nog meer co2 in het klimaat. Anderen de maat nemen maar hier word echt de plank mis geslagen. Het is maar net welke kant je op lullen wilt
Waar haal je deze onzin vandaan?
@@JohnVissercvoptimalisatie 40 jaar is heel er lang voor kunststof, los van verkleuring en verharding kan het zijn dat je al over bijvoorbeeld 15/20 jaar een probleem hebt als je meerpuntsluiting het begeeft. Exacte type wordt dan niet meer gemaakt en aan het kunststof valt niks meer aan te passen. Om nog maar te zwijgen over iets eenvoudigs als een nieuwe glaslat als Gealan over een aantal jaar besluit om bijvoorbeeld een nieuwe profiel serie in te voeren en te stoppen met de oude. (Dit zijn praktijk voorbeelden die ik tegen kom) hout heeft inderdaad onderhoud nodig, maar kom ook regelmatig kozijnen van 100 jaar oud tegen die is goede tot uitstekende staat zijn. En hout kun je schaven, schuren frezen, repareren, aanpassen etc. Deze kozijnen worden dus regelmatig weer geschikt gemaakt voor nieuwe dubbel/trippel glas en kunnen aan de volgende 100 jaar beginnen. Plus dat de grondstof vanzelf weer bij groeit.
En zeker heeft kunststof enkele voordelen, maar om te zeggen dat het duurzaam is of duurzamer dan hout valt te betwijfelen!
Dank, zeer leerzaam.
Maar, 'driedubbel'?
Daar waar, in de Nederlandse taal, drievoudig bedoeld wordt.
Enkel, dubbel, meervoudig; zoals drie-voudig/vier-voudig enz........
Zo zien/horen we óók (te) vaak...
Een andere taal slordigheid; 'aankomend', bv 'aankomend weekend', waar aanstaand/komend bedoeld wordt.
Ik weet het, wellicht miereneukerij, maar 't................... 🤬
Je werk zeker niet met aannemers, installateurs ed.. die hebben een eigen taal..😊
Dus wees niet zo'n mierenneuker.. met dubbel n..
Ziet er goed uit maaaaaar kleermaker blijft bij je leest .
Waarom.. zo leer je tenminste nog iets..
Je wordt dom als je altijd hetzelfde werk doet..
@@JohnVissercvoptimalisatie Dank je wel ik zal het onthouden .
@@JohnVissercvoptimalisatie Daarom is het goed dat de kleermaker ook eens een schoen verzoolt aan de leest :)