Hyvä ja opettavainen video, jälleen kerran! Onko tiedossa vastaavaa menetelmää esimerkiksi puhelimen pääsykoodin, tai sim-kortin pin/puk koodin purkamiseen? Jos, niin sellaisesta olisi mielenkiintoista kuulla näin jatkona.
Hieno video! Jos firmallani olisi tarpeeksi rahaa palkkaisin sinut kyllä luvan kanssa tukimaan onko palvelimessani tietoturvaröörejä joista pääsee sisään.
Mikä tahansa koodi on mirrettavissa saman kaltaisella hommalla, se et miten sen kytkee esim kassakaapin lukkoon on eri asia. Lähes tulkoon kaikki koodit on 4, 6 tai 8 numeroisia
@@NastyTech tooleista ja laitteista ei oo siinä vaiheessa mitään hyötyä jos salasana yli 10 merkkiä pitkä sisältäen erikoismerkkejä pienii ja isoi kirjaimii.
Ohhoh no on naapuri kyllä aikamoinen tyyppi jos on hommannut 5G verkon kotiinsa! Ei ihan jokaiselta kuluttajalta onnistu moinen ja laitteetkin maksaa tuhansia euroja! Hänen on myös pitänyt kehittää oma operaattorikin..
Onko minkä verran koodauskokemusta? Jos tarvitset vain yhden tietyn hyökkäyksen, joka on vieläpä vain bruteforce, luulisi, että on aika helppo tehdä itse. Varmasti WiFiin löytyy joku Python-kirjasto. Itse suosin Rustia, mutta tällaisiin Python on varmasti parempi.
Oli kyllä erittäin hyvä video! Nää hakkerointivideot on tosi kiinnostavia mutta oisko mitenkään mahollista että jatkaisit/tekisit myös haittaohjelma videoita?
@@MattePlayss Joo. Oon nyt kohdassa sudo wifite --wpa --kill --dict /home/kali/Desktop/numbers.txt ja painan entteriä. Terminaali sanoo "wordlist /home/kali/desktop/numbers.txt was not found, wifite will NOT attempt to crack handshakes. Mulla on työpöydällä toi numbers.txt tiedosto ja se sisältää luvut 00000000-99999999 omilla riveillään. Miksiwifite ei löydä tota tiedostoa ?
Kerran pistin oman wifin julkiseksi ja huomasin että käyttäjä listassa luki "onnin kone" niin tietenkin oli pakko vähän vakoilla naapurissa asuvaa kaveria ja vähän pilailla
Teeppä oman wifin nimeksi VR-junaverkko ja se suojaamattomaksi niin johan tulee porukkaa wifiisi varsinkin vilkkailla paikoilla:D Aika monella kun on kyseinen verkko tallennettuna jo puhelimeen kun on junalla matkustellut ja wifi on siitä tyhmä että mikäli verkko ja sen suojaus on samanlainen niin yhdistää heti.
Ihan hyvä video, joka kertoo perus tietoturvahommia wifistä. Kiinnostaa vaan, että millä valmistajalla on vielä noin heikot oletukset käytössä? Kaikennäköisten purkkien kanssa on tullut duunailtua tässä töiden ohessa ja ei varmaan 7 vuoteen tullut tollasia vastaan
Jos oikein muistan jossain DNA:n boxissa oli joku samantyylinen default salasana, mutta hieman pidempi (11). Valmistajasta en sitten ole yhtään varma. Sen kyllä muistan että joku pieni musta boxi se oli. SSID oli muotoa: DNA-Mokkula-**-******
Esimerkiksi TP-Link valmistajan reitittimissä on monesti edelleen 8 merkkinen oletussalasana. Mulla on juuri sen valmistajan reititin joka on alle 2-vuotta vanha.
Itse tästä syystä vaihdan oletussalasanan aina reitittimestä jos vaikka konffailen reitittimiä, Eipä kyllä kukaan brutee mun 20 kirjaimen salasanaa joka sisältää isoja,pieniä kirjaimia numeroita ja erikoismerkkejä, kestää crackatä mailman tehokkaimmalta serveriltä sen verran kauan et maailma on jo tuhoutunut siin vaihees ennenku salasana on crackatty.
Teoriassa sen hakkeroimiseen ei mee kun vaan 34h jos oletus on se että tunnissa se käy kaikki numerot 1-9 29 kirjaina 45 erikois merkkiä niin loppu tulema olisi 9potensiin20 29x2potenssiin20 45potensiin20 yksi rivi olisi silloi 112 merkkiä 112x20=2240min 2240min÷60min=37h33min teoriassa mutta kuka jaksaa alkaa käytännössä hakkeroimaan toisen wifi verkkoa sen aikaan
@@villihitsaaja Mitä? Jos käytössä on 10 numeroa, 29 pientä kirjainta, 29 isoa kirjainta ja 45 erikoismerkkiä, niin silloinhan erilaisia merkkejä on yhteensä 113. Eli erilaisia 20 merkin jonoja voi tehdä 95 ^ 20 kappaletta, joka on noin 3,5 *10^39. Siis luku, jonka perässä on 39 nollaa. Ei tule onnistumaan brute forcetus.
Riippuu ihan kuinka kovat suojaukset serverin ylläpitäjä on laittanut, jos heikot niin voit kokeilla ensiksi omaan nettiin yhdistämistä puhelimella jos he ovat vaan blockanneet yhteyden Steamiin tai muihin semmosii, toinen on si Bat filulla bypassattyä administrator rightsit mutta jos oppilaitoksen ylläpidollinen puoli on yhtään viisaampi niin tuo bat filu on helposti blockattavissa jolloin ei sit ole mitään toivoa, googlaa vaikka Steam bypass bat file ja kopio se (omalla riskilläsi) ja sit piti tehdä vielä jotain muuta, en nyt tarkalleen muista ku joskus amiksessa tieto- ja viestintätekniikan alalla yritettiin aina luokkalaisten kanssa bypassail noita estoi.
@@taahaseois.8898 Me ainakin tokan vuon amikses opeteltiin nuo GPO:t läpikotaisin läpi et varmaa just joku application blocki GPO laitettu serveriltä päälle.
kuvitellaan että oot pahamaineinen hakkeri.. niin miten voit saada tietyn tietokoneen ip osoitteen jotta voit hakkeroida sen? olisi kiva saada vastaus viestiin:)
@@ahma8209 Tuliko yllätyksenä? IPllä ei paljoa tee. DOSsin tai DDOSsin voi suorittaa tai sitten voi skannata vaikka NMapilla, kattoa mitä palveluita siellä on pyörimässä ja siitä sitten kattella että onko jotain haavoittuvuuksia.
Luin just uutisen kun joku yliopisto oli kehittänyt laitteiston joka pystyy paikantamaan minkä tahansa älylaitteen jolla on wifi päällä noin metrin tarkuudella myöskin seinien läpi. Pienellä googlauksella löytyy jopa aika simppelit ohjeet sen tekoon. Tarvitaan vain ja ainoastaan ESP8266 tai vastaava.
Nuo hommat tuli tutuiksi jo sillon kun LA-puhelimillajuteltiin,tuli selväksi että aina kun tieto kulkee antennista antenniin eli langattomasti siihen väliin pääsee ja laitteiden etsimienn eli peilaus on mahdollsita. Että ei mitään uutta,nyt vaan tekniikka menny eteenpäin ja tullu salauksia jotka voi fiksu purkaa. Eriasia onkin sitten mitä siitä hyötyy ja mikä on sanktio jos kiinni jää...
@@Tessulandia Siis siinä hyökkäyksessä josta puhun, laitteen ei tarvitse olla edes yhteydessä mihinkään wifi verkoon silä älylaitteet lähettävät hakusignaaleita lähellä oleville wifi-modeemeille jotka vastaavat laitteelle jos se modeemi kuulee laitteen. Hyökkääjä pystyy ymmärtääkseni lukemaan vaste-ajan siihen vastaukseen ja laskemaan sen perusteella sijainnin. Tietenkinhän hyökkääjä tarvitsee vähintään kolme laitetta jotka voivat lukea niitä pyyntöjä jotta saadaan jossain määrin tarkka sijainti sillä yksilaite tietää millä etäisyydeltä pyyntö tulee muttei mistä suunnasta. Eli jokaisella laitteella on ympyrän reuna jossa laite voi olla ja kun kolme niistä yhdistetään saadaan tarkka sijainti, tietenkin jollain virhe prosentilla. Joten en tiedä voiko tätä kutsua middleman hyökkäykseksi
Muistan varmaan hieman vajaa 10v takaperin myös kokeilleeni omaan kotiverkkoon johon ei oltu koskettu ollenkaan paketista käyttöön oton jälkeen. Hieman eri merkkinen mutta salasanan rakenne sama. Meni hitaimmalla vps palvelimella 1vko murtaa salasana. Hieman lähti salasanat vaihtoon ja tupla pituudella jos ei pidempi.
esimerkiksi python-koodilla tai muulla ohjelmointikielellä on melko helppo luoda lauseke, joka kirjottaa numerot tekstitiedostoon. Lyhyesti koodi menee niin, että siellä koodissa pyörii silmukka, joka aloittaa numerosta 00000000 ja lopettaa kun numero 99999999 on kirjoitettu tiedostoon.
@@MattePlayss Et sentään pyytänyt tekoälybottia tekemään tuota koodia ? tekee myös hujauksessa haluamalla ohjelmointikielellä ja halutessaan vielä kommentoi suomeksi mitä mikäkin vaihe koodissa tekee :D
Saattaapi olla esim reitittimen admin paneelin kautta. En oo kyllä ihan varma että löytyykö sieltä sellaista ominaisuutta. (Riippuu tietenkin valmistajasta)
Kaikki oletus salasanathan pitää jokaiseen laiteisiin vaihta aina itse,koskaan ei kannata jätää sitä oletus sanaa! Näin mulle ainakin opetettiin jo digikurssillakin.
Jooh, helppoa se on mulla oli näyttönä joskus amiksessa konffata reitittmestä mahdollisimman turvallinen tietoturvan kannalta niin ei siin muuta ku menee local IP osoitteesee mihin reititin on yhteydessä ja sieltä sit vaihtaa default salasanan, jopa 80 vuotias mummeli sen osaa tehdä pienel opastuksel
En sellaista ole väittänytkään,mutta sen kyllä tiedän että kaikki laitteet joska on joko virroissa ja/tai antenneissa voi pailata,jos väität joain muuta niin itse et ole ainakaan ammattilainen. Kas kun olen jutellut noista Viestintäviraston kanssa aikanaan kun radioita harrastelin. PS.En ola radioamatöörikään. Jollet asioista tiedä niistä voi kysyä,nyt taitaa olla Trafi joka vastaa alasta?
@@Tessulandia harrastelit radioita?🤣 Ok no kysytäänpä yksinkertainen kysymys tietoliikenneasentajan koekysymyksestä liittyen 5GHZ taajuuteen 802.11 5GHZ alueella on monta eri channeliä, jokaisella channelillä on omat hyötynsä Channelin 68 joka toimii 5530-5550 MHz välillä ei tueta 40 80 160 MHz signaaleja mutta tuetaan 10 20 MHz signaaleja 1. Mitä tämä aiheuttaa käyttäjälle jos signaaleja Väliltä 40, 80 ja 160 MHz channelleit ei tueta 2. Jos halutaan käyttää 40, 80 ja 160 mhz channeleit niin miten saa kyseiset signaalit toimimaan? 3. Miksi ylipäätänsä signaalit on juuri channelillä 68 ei tuettu jos niitä pystytään tukemaan muilla channeleillä?
@@Zaigerii itse joskus tein läppärilleni sticky keyssillä salasanan resetoinnin, en tiedä toimiiko se enää mutta tosiaan pääsi lock screenist cmd sen avulla ja sit pystyi resettaa salasanan muutamalla komennolla.
Jos ei ole salausta päällä niin Linux usb tikku kiinni ja boottaus siitä. Se näyttää kaikki levyn tiedostot. Eli Windowsin salasana ei paljon sellaisenaan suojaa.
onneksi esim elisa(en osaa sanoa kaikista elisan modeemeista) käyttää oletussalasanana 16 kirjainta/numeroa sisältävää salasanaa niin ei kyllä nykypäivän bruteforcet toimi
@@Ahaiki nosiis joo kyllä varmasti teoriassa toimii, mutta 16 numeroista ja kirjaimista koostuvaa merkkijonoa voi olla aikamoinen työmaa cräkätä. ellen väärässä ole niin turha kuvitellakkaan kenenkään näkevän sellaista työtä(ainakaan bruteforcettamalla)
Taitaa vaatia normaalin usb tikun kanssa sen, että koneella on valmiiksi autorun asetuksista päällä. Windows 8 tai 10 eteenpäin on kaiketi vaatinut sen. Vanhemmilla käyttöjärjestelmillä (windows) varmaan toimii ihan hyvin. Sitten on kyllä se vaihtoehto että käyttää jotain usb tikun näköistä laitetta esim HAK5:n "usb rubber duckya" johon voi itse kirjoittaa skriptin mikä vaikkapa lataa ensin haittaohjelman ja sitten käynnistää sen.
mutta olisko sellanin hyvä video ehdotus että teet videon vaikka minecraft servun luonnista tai ihan minkä vaan pienen peli porukan käyttöön tulevan servun luonnista. ohej videona ja ihan mutten vaan videona katsojille.
Miltä vuodelta tää video on? 8 merkin passuja ei oo kyllä ollu vehkeissä enää vuosiin, valmistajasta mikä tahansa. Mut iha hauska script-kiddie pätkä :) Ainaki selvens miten näitä voi teoriassa paukuttaa.
Esimerkiksi TP-Link valmistajan reitittimissä on monesti edelleen 8 merkkinen oletussalasana. Mulla on juuri sellainen laite joka on alle 2-vuotta vanha.
Mutta eiks sun pidä olla siellä paikanpäällä ku teet tän? Silloha helpointa on vaa mennä kattoo se salasana siitä reitittimestä ku sehä yleensö lukee siinä
vissii selvis vihdoin et kuka siin netis o?? Mattehan se siellä
Haha, jep :D
erittäin kiinnostava video, jatka samaan malliin!
Kiitoksia 🔥
Kiva nähdä sut taas videoiden teossa, kannatti odottaa!
Hyvä ja opettavainen video, jälleen kerran! Onko tiedossa vastaavaa menetelmää esimerkiksi puhelimen pääsykoodin, tai sim-kortin pin/puk koodin purkamiseen? Jos, niin sellaisesta olisi mielenkiintoista kuulla näin jatkona.
Hieno video! Jos firmallani olisi tarpeeksi rahaa palkkaisin sinut kyllä luvan kanssa tukimaan onko palvelimessani tietoturvaröörejä joista pääsee sisään.
Mikä tahansa koodi on mirrettavissa saman kaltaisella hommalla, se et miten sen kytkee esim kassakaapin lukkoon on eri asia. Lähes tulkoon kaikki koodit on 4, 6 tai 8 numeroisia
Jes! Nyt tuli nopeempi netti naapurilta!!
Lähdempä tästä hakkeroimaan naapurin nopeampaa 5G verkkoa ja sanon oman nettini irti ja näi säästä Kiitos Opetus videosta
Jos naapurisi edes vähän viisaampi ihminen nii se on vaihtanut stock salasanan poikke ja sää et brutee sen salasanaa koko elämäsi aikana.
@@Arezuuuuu riippu millasta toolii käytät ja milaset laitteet sul on ja tietty riippuu naapurin salasanasta
@@NastyTech tooleista ja laitteista ei oo siinä vaiheessa mitään hyötyä jos salasana yli 10 merkkiä pitkä sisältäen erikoismerkkejä pienii ja isoi kirjaimii.
Ohhoh no on naapuri kyllä aikamoinen tyyppi jos on hommannut 5G verkon kotiinsa! Ei ihan jokaiselta kuluttajalta onnistu moinen ja laitteetkin maksaa tuhansia euroja! Hänen on myös pitänyt kehittää oma operaattorikin..
Kiitos tästä mielenkiintoisesta videosta. Miten toi niinku käytännössä onnistus sitten jos siinä olis niitä kirjaimia mukana?
Jos siihen lisättäis ees yks kirjain nii vaihtoja olis kymmeniä ellei jopa satoja miljoonia enemmän et mikä se salasana vois olla :D
Kokeile hakkeroida ps4
Joo
Toi ois sika siistii
Joo
Aika ez käyttää vaan hen exploittia
Tai ps5
hakkeri videot takas, ihan parhait :)
Onko minkä verran koodauskokemusta? Jos tarvitset vain yhden tietyn hyökkäyksen, joka on vieläpä vain bruteforce, luulisi, että on aika helppo tehdä itse. Varmasti WiFiin löytyy joku Python-kirjasto. Itse suosin Rustia, mutta tällaisiin Python on varmasti parempi.
directory attack*
Oli kyllä erittäin hyvä video! Nää hakkerointivideot on tosi kiinnostavia mutta oisko mitenkään mahollista että jatkaisit/tekisit myös haittaohjelma videoita?
Millo mestari palaa siege kentille
Voitko auttaa kun mun kone kaapattiin ja sillee et hiirtä käytettiin yms
Miten saan ton numbers.txt tiedoston siirrettyä windowsilta tonne Kali Linuxiin?
Siirsin ite WeTransferillä
@@MattePlayss Joo. Oon nyt kohdassa sudo wifite --wpa --kill --dict /home/kali/Desktop/numbers.txt ja painan entteriä. Terminaali sanoo "wordlist /home/kali/desktop/numbers.txt was not found, wifite will NOT attempt to crack handshakes. Mulla on työpöydällä toi numbers.txt tiedosto ja se sisältää luvut 00000000-99999999 omilla riveillään. Miksiwifite ei löydä tota tiedostoa ?
@@MattePlayss eiku jaa toi "kali" piti korvata omalla käyttäjänimellä. Ei mitään :D
@@MattePlayss No nyt ei tule tota vaihtoehtoa skipata noita eri methodeja. Timeri vaan juoksee 5min alaspäin ja lopuksi sammuu... :DD
kuinka voin tehdä rat filen kun joku lataa sen voin hallita hänen konettansa
Kauankohan menis jos ois kaikki kirjaimet capseilla ja ilman ja erikoismerkit mukana
Kerran pistin oman wifin julkiseksi ja huomasin että käyttäjä listassa luki "onnin kone" niin tietenkin oli pakko vähän vakoilla naapurissa asuvaa kaveria ja vähän pilailla
Kyllä meillä ainakin kaupunkiasunnolla on kaikki naapurien laitteet salasanojen takana että yksikään ei ole avoin.
@@Tessulandia Oman
Teeppä oman wifin nimeksi VR-junaverkko ja se suojaamattomaksi niin johan tulee porukkaa wifiisi varsinkin vilkkailla paikoilla:D Aika monella kun on kyseinen verkko tallennettuna jo puhelimeen kun on junalla matkustellut ja wifi on siitä tyhmä että mikäli verkko ja sen suojaus on samanlainen niin yhdistää heti.
Mahtava video 💫🔥
Ihan hyvä video, joka kertoo perus tietoturvahommia wifistä. Kiinnostaa vaan, että millä valmistajalla on vielä noin heikot oletukset käytössä? Kaikennäköisten purkkien kanssa on tullut duunailtua tässä töiden ohessa ja ei varmaan 7 vuoteen tullut tollasia vastaan
Jos oikein muistan jossain DNA:n boxissa oli joku samantyylinen default salasana, mutta hieman pidempi (11).
Valmistajasta en sitten ole yhtään varma. Sen kyllä muistan että joku pieni musta boxi se oli. SSID oli muotoa: DNA-Mokkula-**-******
Taitaa olla joku asuksen
Esimerkiksi TP-Link valmistajan reitittimissä on monesti edelleen 8 merkkinen oletussalasana. Mulla on juuri sen valmistajan reititin joka on alle 2-vuotta vanha.
@@DDramKing Kiitos tästä tiedosta.
Itse tästä syystä vaihdan oletussalasanan aina reitittimestä jos vaikka konffailen reitittimiä, Eipä kyllä kukaan brutee mun 20 kirjaimen salasanaa joka sisältää isoja,pieniä kirjaimia numeroita ja erikoismerkkejä, kestää crackatä mailman tehokkaimmalta serveriltä sen verran kauan et maailma on jo tuhoutunut siin vaihees ennenku salasana on crackatty.
Just näin! :D
Miks
Teoriassa sen hakkeroimiseen ei mee kun vaan 34h jos oletus on se että tunnissa se käy kaikki numerot 1-9 29 kirjaina 45 erikois merkkiä niin loppu tulema olisi 9potensiin20 29x2potenssiin20 45potensiin20 yksi rivi olisi silloi 112 merkkiä 112x20=2240min 2240min÷60min=37h33min teoriassa mutta kuka jaksaa alkaa käytännössä hakkeroimaan toisen wifi verkkoa sen aikaan
@@villihitsaaja Mitä? Jos käytössä on 10 numeroa, 29 pientä kirjainta, 29 isoa kirjainta ja 45 erikoismerkkiä, niin silloinhan erilaisia merkkejä on yhteensä 113. Eli erilaisia 20 merkin jonoja voi tehdä 95 ^ 20 kappaletta, joka on noin 3,5 *10^39. Siis luku, jonka perässä on 39 nollaa. Ei tule onnistumaan brute forcetus.
@@m1k1a1 teknisesti ottaen se on mahollista mutta käytännössä ei ole järkeä lähteä toteuttamaan
Seuraavaksi yksinkertaisia vinkkejä, millä pääsee torjumaan murtautumista.
Oliko tässä siis käytössä alkuperäinen WPA salaus eikä WPA2 tai WPA3 ?
WPA2
Kerrokko miten tuon oppilaitoksen ylläpidon voi ohittaa ja koneelle vois lataa vaikka steamin. Jotenkin ei meinaa löytää oikeenlaista apua mistään.
Riippuu ihan kuinka kovat suojaukset serverin ylläpitäjä on laittanut, jos heikot niin voit kokeilla ensiksi omaan nettiin yhdistämistä puhelimella jos he ovat vaan blockanneet yhteyden Steamiin tai muihin semmosii, toinen on si Bat filulla bypassattyä administrator rightsit mutta jos oppilaitoksen ylläpidollinen puoli on yhtään viisaampi niin tuo bat filu on helposti blockattavissa jolloin ei sit ole mitään toivoa, googlaa vaikka Steam bypass bat file ja kopio se (omalla riskilläsi) ja sit piti tehdä vielä jotain muuta, en nyt tarkalleen muista ku joskus amiksessa tieto- ja viestintätekniikan alalla yritettiin aina luokkalaisten kanssa bypassail noita estoi.
@@Arezuuuuu Taitaa jäädä sen ohittaminen sitten. Oon nimittäin kokeillut tuota batfile hommaakin.
Kiitos kuitenkin.
Minkälainen suojaus on kyseessä? Jos on jotain group policy juttuja niin saattaa mennä vähän vaikeammaksi.
@@taahaseois.8898 Me ainakin tokan vuon amikses opeteltiin nuo GPO:t läpikotaisin läpi et varmaa just joku application blocki GPO laitettu serveriltä päälle.
@@taahaseois.8898 En osaa sanoa että mikä kyseessä. Mistähän sen saa selville?
kuvitellaan että oot pahamaineinen hakkeri.. niin miten voit saada tietyn tietokoneen ip osoitteen jotta voit hakkeroida sen? olisi kiva saada vastaus viestiin:)
Varmaan kalastelemalla sitä jotenkin :)
ite leikkiny ip osotteiden kans mutta oon saanu aiheutettua vaan ddosin
@@ahma8209 Tuliko yllätyksenä? IPllä ei paljoa tee. DOSsin tai DDOSsin voi suorittaa tai sitten voi skannata vaikka NMapilla, kattoa mitä palveluita siellä on pyörimässä ja siitä sitten kattella että onko jotain haavoittuvuuksia.
@@ahma8209 osaatko ddossata PS4 joitain accountteita
@@taahaseois.8898 onks sulle discordia haluisin tietää enemmän näistä asioista
hakkeroi ihan mitä vaan joka on sallittua ja mitä osaata hakkeroida ta i sitten kiinnostuksen vuoksi opetella lisää näitä
vihdoin mut mä sain mun naapurin netin mut en käyttäny sitä ku yhe kerra
Mahtava video 🙂
Kiitoksia 👌🏻
MISSÄ ON L E O, mitä teit hänelle
Luin just uutisen kun joku yliopisto oli kehittänyt laitteiston joka pystyy paikantamaan minkä tahansa älylaitteen jolla on wifi päällä noin metrin tarkuudella myöskin seinien läpi. Pienellä googlauksella löytyy jopa aika simppelit ohjeet sen tekoon. Tarvitaan vain ja ainoastaan ESP8266 tai vastaava.
Nuo hommat tuli tutuiksi jo sillon kun LA-puhelimillajuteltiin,tuli selväksi että aina kun tieto kulkee antennista antenniin eli langattomasti siihen väliin pääsee ja laitteiden etsimienn eli peilaus on mahdollsita.
Että ei mitään uutta,nyt vaan tekniikka menny eteenpäin ja tullu salauksia jotka voi fiksu purkaa.
Eriasia onkin sitten mitä siitä hyötyy ja mikä on sanktio jos kiinni jää...
@@Tessulandia tätä kutsutaan siis middleman attackiksi T. Alan ammattilainen.
@@Tessulandia Siis siinä hyökkäyksessä josta puhun, laitteen ei tarvitse olla edes yhteydessä mihinkään wifi verkoon silä älylaitteet lähettävät hakusignaaleita lähellä oleville wifi-modeemeille jotka vastaavat laitteelle jos se modeemi kuulee laitteen. Hyökkääjä pystyy ymmärtääkseni lukemaan vaste-ajan siihen vastaukseen ja laskemaan sen perusteella sijainnin. Tietenkinhän hyökkääjä tarvitsee vähintään kolme laitetta jotka voivat lukea niitä pyyntöjä jotta saadaan jossain määrin tarkka sijainti sillä yksilaite tietää millä etäisyydeltä pyyntö tulee muttei mistä suunnasta. Eli jokaisella laitteella on ympyrän reuna jossa laite voi olla ja kun kolme niistä yhdistetään saadaan tarkka sijainti, tietenkin jollain virhe prosentilla.
Joten en tiedä voiko tätä kutsua middleman hyökkäykseksi
Kiitos että, olet tullut takaisin, UA-camen Kiitos paljon❤!
Muistan varmaan hieman vajaa 10v takaperin myös kokeilleeni omaan kotiverkkoon johon ei oltu koskettu ollenkaan paketista käyttöön oton jälkeen. Hieman eri merkkinen mutta salasanan rakenne sama. Meni hitaimmalla vps palvelimella 1vko murtaa salasana. Hieman lähti salasanat vaihtoon ja tupla pituudella jos ei pidempi.
Tämän kaltasia hakkerointi videoita lisää. Mielenkiintoisia
Kiitoksia! Pitää tehdä lisää!
Miten sait noi kaikki numerot sinne tiedostoon kirjoittamalla saattaisi mennä aikamoinen tovi joten oletan että käytit jotain ohjelmaa
esimerkiksi python-koodilla tai muulla ohjelmointikielellä on melko helppo luoda lauseke, joka kirjottaa numerot tekstitiedostoon. Lyhyesti koodi menee niin, että siellä koodissa pyörii silmukka, joka aloittaa numerosta 00000000 ja lopettaa kun numero 99999999 on kirjoitettu tiedostoon.
Kaveri koodas mulle ohjelman joka tulostaa tekstitiedostoon numerot 00000001 -> 99999999
@@MattePlayss Et sentään pyytänyt tekoälybottia tekemään tuota koodia ? tekee myös hujauksessa haluamalla ohjelmointikielellä ja halutessaan vielä kommentoi suomeksi mitä mikäkin vaihe koodissa tekee :D
kun olen saanut sen salasanan voiko sen netin kaataa (kaverin puolesta kysyn)
Saattaapi olla esim reitittimen admin paneelin kautta. En oo kyllä ihan varma että löytyykö sieltä sellaista ominaisuutta. (Riippuu tietenkin valmistajasta)
Juniorina tuli avattua kaikki naapureiden lähiverkot, eikä tarvinnut muutakun backtrack linuxin. Valmiina kaikki ohljelmat .
mistä sä ton teksti tiedoston sait
Eikö tälläisten ohjeiden tekeminen ole youtuben ehtojen vastaista? 🤔
wifi antennien myyntiluvut videon jälkeen 📈📈📈📈📈
vihdoin uutta vidii
Hakkeroi joku juttu mihin tarttee salasanan mutta se silältää numeroita ja kirjaimia
Kaikki oletus salasanathan pitää jokaiseen laiteisiin vaihta aina itse,koskaan ei kannata jätää sitä oletus sanaa!
Näin mulle ainakin opetettiin jo digikurssillakin.
Jooh, helppoa se on mulla oli näyttönä joskus amiksessa konffata reitittmestä mahdollisimman turvallinen tietoturvan kannalta niin ei siin muuta ku menee local IP osoitteesee mihin reititin on yhteydessä ja sieltä sit vaihtaa default salasanan, jopa 80 vuotias mummeli sen osaa tehdä pienel opastuksel
Kaikki laitteet on peilattavissa joissa on virrat,normi sähkölaitekkin löytyy joka sähköverkossa.
@@Tessulandia et selvästikään ole alan ammattilainen🤣
En sellaista ole väittänytkään,mutta sen kyllä tiedän että kaikki laitteet joska on joko virroissa ja/tai antenneissa voi pailata,jos väität joain muuta niin itse et ole ainakaan ammattilainen.
Kas kun olen jutellut noista Viestintäviraston kanssa aikanaan kun radioita harrastelin.
PS.En ola radioamatöörikään.
Jollet asioista tiedä niistä voi kysyä,nyt taitaa olla Trafi joka vastaa alasta?
@@Tessulandia harrastelit radioita?🤣 Ok no kysytäänpä yksinkertainen kysymys tietoliikenneasentajan koekysymyksestä liittyen 5GHZ taajuuteen 802.11
5GHZ alueella on monta eri channeliä, jokaisella channelillä on omat hyötynsä
Channelin 68 joka toimii 5530-5550 MHz välillä ei tueta 40 80 160 MHz signaaleja mutta tuetaan 10 20 MHz signaaleja
1. Mitä tämä aiheuttaa käyttäjälle jos signaaleja Väliltä 40, 80 ja 160 MHz channelleit ei tueta
2. Jos halutaan käyttää 40, 80 ja 160 mhz channeleit niin miten saa kyseiset signaalit toimimaan?
3. Miksi ylipäätänsä signaalit on juuri channelillä 68 ei tuettu jos niitä pystytään tukemaan muilla channeleillä?
LISÄÄÄ tee itse virus tai haitta ohjelma??
W10 oli kans helppo cräkätä, kaveri oli unohtanu salasanan, mulla meni 20min ja olin jo työpöydällä
Sticky keys method?
@@Arezuuuuu toimii niinku buuttitikku, ohjeet löytyy täältä tubesta, tekee sen tikun, biossista buutti järjestys tikulle, nollaa salasana ja wola
@@Zaigerii itse joskus tein läppärilleni sticky keyssillä salasanan resetoinnin, en tiedä toimiiko se enää mutta tosiaan pääsi lock screenist cmd sen avulla ja sit pystyi resettaa salasanan muutamalla komennolla.
Jos ei ole salausta päällä niin Linux usb tikku kiinni ja boottaus siitä. Se näyttää kaikki levyn tiedostot. Eli Windowsin salasana ei paljon sellaisenaan suojaa.
Hyvää kontenttia sä kyllä osaat😎
Eikös tässä pidä vielä "hakkeroijan" saada tietoon, että kyseessä on juuri tuon valmistajan reititin?
Tän reitittimen oletusasetuksiin kuuluu semmonen hauska ominaisuus että wifi verkon oleutsnimessä on valmistajan nimi :D
@@MattePlayss Ok :D
Videotykki
Ohjeet Jäi Epäselväksi: Tikku Räjähti Ja Syttyi Tuleen Nyt Asun Ulkona.
Pystyisikö jossain kohtaa lisää haittaohjelmia
Jos löytyy semmosia mitkä ois kontsaa videolle niin voin tehdä. :D
Pystytkö hakkeroida puhelimen
Lisää hakkerointii!👍
Kokeile hakkeroida vanha puhelin
Uusissa reitittimis salasana on jo numero ja kirjainsotku missä erikokoisia kirjaimia joten ei kyl tartte vaihtaa :)
onneksi esim elisa(en osaa sanoa kaikista elisan modeemeista) käyttää oletussalasanana 16 kirjainta/numeroa sisältävää salasanaa niin ei kyllä nykypäivän bruteforcet toimi
Se on hyvä 👍🏻
toimii mutta aikaa vaan menee enemmän
@@Ahaiki nosiis joo kyllä varmasti teoriassa toimii, mutta 16 numeroista ja kirjaimista koostuvaa merkkijonoa voi olla aikamoinen työmaa cräkätä. ellen väärässä ole niin turha kuvitellakkaan kenenkään näkevän sellaista työtä(ainakaan bruteforcettamalla)
MattePlays on legit Suomen virallinen John Hammond täällä SuomiTuben syövereissä.
Kiitoksia muuten Matte! 👍
seuraavassa cideossa koodaa geo metrydashin tyyppinen peli
Koita tehä usbtikulle yksinkertainen haittaohjelma, että kun sen tikun laittaa koneeseen niin se alkaa näyttää siinä näytöllä jotain meemiä😂😅
Alkaa menee team whackin puolelle :D
@@ZammuFi nii
Mut ihan hauska.
On kai myös mahollist rakentaa valmiin pohjan päälle
Taitaa vaatia normaalin usb tikun kanssa sen, että koneella on valmiiksi autorun asetuksista päällä. Windows 8 tai 10 eteenpäin on kaiketi vaatinut sen.
Vanhemmilla käyttöjärjestelmillä (windows) varmaan toimii ihan hyvin. Sitten on kyllä se vaihtoehto että käyttää jotain usb tikun näköistä laitetta esim HAK5:n "usb rubber duckya" johon voi itse kirjoittaa skriptin mikä vaikkapa lataa ensin haittaohjelman ja sitten käynnistää sen.
Ennenku rupeen ees kattomaa videoo ni tän on pakko olla fsecuren kaa yhteistyö 🤠
Eipä ollukkaan :D
@@MattePlayss joo ei näköjää 😅 tullu viimeaikoin paljo fsecuren mainoksii vastaa just jostai wifin suojaamisest yms. Ni aattelin et kabuum 🤠
kokeile hakkeroida NASA
Sopivasti tuli freedomen mainos :D
mutta olisko sellanin hyvä video ehdotus että teet videon vaikka minecraft servun luonnista tai ihan minkä vaan pienen peli porukan käyttöön tulevan servun luonnista. ohej videona ja ihan mutten vaan videona katsojille.
Windowsil saa netin salasanan (mikä tahansa, ei tarvi olla yhdistetty tai muistis) komennol [Netsh wlan show profile name=”Wi-F name” key=clear]
Mut vaa sillon kun oot ollu yhteydessä siihen aikaisemmin..
@@ZammuFi Kokeilin naapurin nettiin, vaikika en heillä ole käynyt tai nettiään käyttänyt, toimi silti
@@elkkug Nyt vähän epäilyttää tää väite 😃
No en tiiä aina kun oon ite käyttäny samaa komentoa niin näyttänyt aina vaa mihin oon ollu yhteydes...
@@HSMjkk Vähä...
Milonen peli veidot
KAMERAN HAKKEROINTI
Yritä tehdä keylocker
hyvä video!
hakkerointi on laitonta tein rikosilmotuksen
👍🏻👍🏻
Nonni moro taas! :D
Morooo!
4:55 Voiko noi hyökkäykset kuitenkin ajaa vai onko fiksuinta vaan ottaa se bruteforce?
Aika vanha kikka. Oon käyttäny jo 7v mun naapurin nettiä 😁
Miltä vuodelta tää video on? 8 merkin passuja ei oo kyllä ollu vehkeissä enää vuosiin, valmistajasta mikä tahansa. Mut iha hauska script-kiddie pätkä :) Ainaki selvens miten näitä voi teoriassa paukuttaa.
On niitä vaik missä ku vaa on vähä pienempi valmistaja tai semmone joka tekee reitittimiä vaa sivussa
Kyseinen laite on varmaan vuodelta 2018 mut oon nähnyt 8 merkin passuja pari vuotta uudemmissakin laitteissa joita myydään edelleen :)
Esimerkiksi TP-Link valmistajan reitittimissä on monesti edelleen 8 merkkinen oletussalasana. Mulla on juuri sellainen laite joka on alle 2-vuotta vanha.
siegen pelikentät kutsuu
pakko mennä kokeilee toimiiks toi😅
jalibreakkaa ps
Ei tietenkään naapurin wifiä.
Jari on mun poikaystävä
hakkeroi discord servereitä
Ok
Mutta eiks sun pidä olla siellä paikanpäällä ku teet tän? Silloha helpointa on vaa mennä kattoo se salasana siitä reitittimestä ku sehä yleensö lukee siinä
häkermän
Entä jos vähän kaveria pränkkään
Ei :)
no huhhu
On nää script kiddiet nii hauskoja
Koska siegee
Morooo