Am folosit și eu iarna trecută. La - 5 grade îmi consuma o butelie galbenă la 2 zile jumate. Sincer nu e afacere în decembrie cu o butelie încărcată de la peco am ajuns la 1500 lei pe o lună. Făceam economie țineam 2 calorifere pornite. Dacă le dădeam drumu la toate 4 se dubla timpu de încălzire. PS are un senzor pe TF care după 20 minute oprește instantul.
@@StefElProductie TF = tiraj forțat. Vă zic experienta mea deoarece nu vreau să înghețați de frig. Din încercarea dumneavoastră înțeleg că nu aveți bani de aruncat pe geam. Spre norocu meu am intrat în iarnă cu ceva bani deoparte și tot am luat de acolo pentru o butelie la 2 zile.
@@lepadatuamandin2564 Înțeleg ,nu este cazul, sper sa fie ok deocamdată mă duce o săptămână lejer o butelie deci 600lei luna ,am sa postez cum am procedat !
ii bun asa, super tare. Era fain sa ai niste tevi mai groase ca si debitul sa fie asigurat pentru toate caloriferele, posibil sa fi mers si pe treapta 2 la pompa. Spor ! Dar sa nu renunti la lemne sa ai stocul plin !
Am de back-up ceva lemne ...și într-adevăr la caloriferul 7 ajunge cam in 10 min apa calda dar daca obturez treptat de la primele prin robinete ajunge mai repede! La țevile prezente respectiv 15 calorifere și 18-22 camera tehnica instantul pornește și în treapta 2 și în 3 doar că la robinetul de volum de pe instant pleacă flacăra doar de la 75% in sus ,iar flacăra la 0-25% că sare de 80° daca dau mai sus!
Consumul de gaz este destul de mare. La mine instantul TN7(12kw)mananca 22l gpl in 2 zile cu reglaj flacara la minim si 4 duze(din 6)adica "pe vara". "pe iarna" merg toate 6 duzele. Debitul de 7 litri/minut corespunde temperaturii celei mai mici a apei(rotita din dreapta spre stanga). Altfel debitul este f mic.
Așa am vrut și eu să fac dar deocamdată îl folosesc pentru apă caldă, mă voi încălzi liniștit încă două ierni cu lemne din deșeuri din construcții care nu costă nimic. Eu l-am luat pe cel 11 l CSC cu tiraj forțat și mă ține o butelie cam 2 luni.
Pe apă caldă și pe mine mă ține 2 luni. Dar ținând cont că iam pus termostat legat invers când ajungea apa de pe retur la 40 g îmi Oprea instantul și repornea când returul ajungea la 35 grade. Avea 2 porniri pe oră. Menționez ca am casa izolată cu polistiren de 10 și cu o priza inteligentă noaptea la - 5 grade o oră mergea una stătea. Pe parcursul zilei mergea 3 ore cât să fie călduț în casă consumam o butelie calbena la 2 zile 2 zile jumate.
Am impresia că sunt făcute să consume. Tata are unu TF de acum 3 ani și la o funcționare de minim 2 ore consumă o butelie la 2 luni vara lam desfăcut are 8 duze 4 cu 4 în paralel. Și cel luat de mine are 13 duze în linie. Nu mai țin minte bine acum un an lam desfăcut avea 11 sau 13. Deci sa mărit consumu pe cele noi.
O idee foarte buna,dar vreau să îți dau un sfat. Modifică poziția la pompa de circulație.toate pompele de circulație trebuiesc montate cu axul pe orizontală.Așa cum a-ți montat-o dvs.va ceda foarte repede
Da sunt constient acum ,dar inca merg si voi modifica daca il voi folosi din nou ..am luat 2 ac-uri invertor cu 6000 lei cu montaj am schimbt reteaua la Hidroelecrica si achit total pe casa 1000 ron pe luna ...avand fantana /fosa efectiv este toata facutura casei si este ok ca stau la o aplicatie sa fie cald sau rece in casa !!
Salut,îți recomand instantul automatizat de la calore,costa 1200 Ron și își reglează singur debitul de gaz la temperatura apei setata,tiraj forțat,aerul necesar arderii îl trage singur de afara asemeni centralei,iar pragul acela de 20 de minute poate fi modificat mult mai sus din setările lui,documentează.te și vezi ce faci,app termostatul de camera se leagă pe firul de la butonul de sub instant ca sa taie flacăra când este atinsa temperatura ambientala,iar pompa se va lega pe un termostat atașat pe țeava sau ceva Smart,sunt multe metode doar trebuiesc gândite
@@marianbalteanu9637 de aici dar din păcate sa scumpit,din ce îmi aduc se poate seta la 20 40 și 60 de minute sa mearga fara oprire,spreexemplu își scoate banii prin simplu fapt că încalzeste rapid apa la temperatura setata mentinand apoi temperatura prin reducerea automata a flacărei,la cel clasic ai de asteptat până încălzește apa și trebuie reglat debitul de gaz în așa fel încât sa nu ajungă temperatura mult prea sus fata de temperatura de pe retur,asta rezultă că în câteva secunde apa in calorifer ajunge la 70 de grade sau la cât dorește fiecare urmând când returul devine fierbinte să își micșoreze flacăra,la cel clasic când returul devine fierbinte temperatura creste din ce in ce daca nu scazi debitul manual,astfel îl vei tine pe un debit minim cât să nu treacă de temperatura de avarie și logic că durează un pic in plus până temperatura in calorifere ajunge la optim,plus că dacă în casă este frig durează mai mult sa se încălzească apa pe același debit de gaz setat,deci daca cel clasic se poate face ce se face dapoi cu ăla automatizat care ti.ar aduce confortul unei centrale,eu spreexemplu am coloana de apa care urca pe peretele casei ,vara din pământ vine constant cu 24 de grade,este setat vara sa încălzească apa la 38 de grade,coloana de apa izolata se încălzește de la soare undeva la 34 de grade câteodată astfel instantul încălzește apa undeva la 60 și ceva de grade,primele minute trebuie sa aștept să ajungă apa la temperatura normala ori dau minim gazul după care în timp ce fac dus trebuie să măresc din nou gazul ,asta este valabilă și seara apa in coloana ramane caldă și timp de câteva minute undeva la 10 litrii îmi vine foarte fierbinte și trebuie să combin bateria cald rece după iar comut bateria doar pe cald și nu îmi convine asta,mi se pare pierdere de gaz și de apa,iarna la fel apa pe coloana are undeva la 4 - 6 grade iar cea din pământ are 9-11 grade,eu îl setez că pe apa de 11 grade sa o încălzească la 42 de grade ,până nu se elimina apa foarte rece din coloana instantul nu ajunge la 42 și cam pe la 37 38,apa pe care o consider rece de pus pe corp,atât că ca să compensez la pornire țin debitul minim din baterie,același lucru se întâmplă și cu conductele de apa care le avem in pereți,au o anumită temperatura iar când prin ele ajunge apa din pământ are alta temperatura,de aceea îl recomand pe cel automatizat www.caloreshop.ro/instant_apa_calda_tiraj_fortat_tf11csc_premium?search=Instant%20
Din ce in ce mai des vad astfel de instanturi desi auzisem si de centrale montate pe butelie . Ma refer la apartamente de doua camere. Da este o varianta cand nu ai gaze. Eu ma gandeam la bloc sa fac una din asta cu dublare / suplimentare calorifere termoficare. Ma gandeam la centralavelectrica sau ac.
Un instant la un ap de 70-80mp consuma undeva la 120-150l gaz pe luna ...nu știu ce înseamnă asta in M3 dar cert este că are dimensiuni mai mici decât o centrala ..costa la cu cel puțin 50%mai puțin decât o centrala și asta în condițiile în care pui 2 sa ai și apă caldă și îl poți monta singur ,nu ai nevoie de instalator de 1000 de lei!!!
@StefElProductie lam instalat într-o baie si nu vrea deloc sa crească temperatura 31 c Am observat ca daca las apa sa curgă încet la bateria de la chiuveta se duce in 40-50 c nu mai mult cu cat curge apa mai repede cu atat scade temperatura De ce oare?
Salut. Interesant. Intrebare: cum ai rezolvat cu țevile pentru calorifere? Instantul are intrare/ieșire pe 1/2", iar ca sa faci instalația pentru calorifere îți trebuie o iesire/intrare 3/4". Ai făcut toată instalatia pentru calorifere pe 1/2"?
Vă salut, am același model de instant, acum pe vară ii dau flacăra la maxim și la maxim temperatura la apa și mai mult de 45 -47 grade NU urcă, ce pot să ii fac să urce mai mult?
Termostatul îl țin la 45 de grade și flacăra la 50 dar se consuma 23 de litri gpl în 24 de ore pompa de recirculare este pe treptat a doua nu știu fac eu vro greșeală?a am uita sa spun instantul este cel nou electronic aștept un răspuns te salut
Salutare ...a mai postat cineva parca un clip cu Calore tiraj forțat și a menționat că ar consuma mai mult dar sa nu plecam cu ideea aceasta ...la mine setările sunt așa . Pompa in treapta 3 a la maxim să ajungă apa calda repede la calorifere . Reglajele pe circuit sunt de la închis spre deschis ultimul calorifer! Gen primul ..cel mai apropiat de centrala este la 2 următorul 3 ...3.5 și tot așa Sa fie pe mod winter și anume pe tot arzătorul și butonul pompei fluxul de apa sau robinet de pe instant deschisă la maxim să nu obtureze circulația apei iar singura setare de reglaj pe care sa umbli sa fie flame- flacăra care eu o las la 60° 65° fiind 7 calorifere ,ideea este sa aduci repede la temperatura casa din cauza acelor 20 de minute in care se închide flacăra + că are și un alt safe și anume că la 80° din nou al meu se oprește flacăra singura deci trebuie sa ai și tu . La mine pe vreme rea -10 - 25 consuma 35litri la 5 zile gen duc și 6 încărcări de 150 Ron in acea 🌒 Incearcă aceaste reglaje și scrie sa vedem cum a mers... Inca ceva când am redus spatiile de încălzit că am instalat invertere Ac am închis caloriferele respective și tot din Flame selector am optimizat și doar atât ...deci doar am redus flacăra !
Salutare. Butonul din dreapta reglează temperatura apei. Să înțeleg că pompa aduce apă din calorifere pe retur și vine apă călduță, mă gândesc că se va strica senzorul de temperatură al apei, el primind apă rece din rețea în mod normal. Dar așteptăm cu interes cum va funcționa în iarna asta.
Și nu ...prin definiție așa reiese dar de fapt este gen robinet obturează circulația apei implicit forțează pompa ,reducând fluxul de apa gen se încălzește mai tare ..dar nu are sens, în cazul încălziri in circuit închis lași deschis sa circule apa trebuie să ajungă cât mai repede in calorifere!
Te contrazic din experiența celui care nu a recomandat centrala prin condensare care o avea de noua și în care baga 1300 pe lună în gpl...deocamdată sunt la un 5-600 lei consum!
Care ...nah poate unora nu li se pare o soluția permanenta centrala și ar dori sa cheltuie efectiv mai puțin ...și pt o cabanuta sau ceva de maxim 80m2 care nu este conectat la gaze bănui că le prinde bine și soluția asta de maxim 2000 de lei! Și cu ceva noroc poate ieși din iarna cu 20 de butelii încărcate și nu mai stai la crăpat și făcut foc și curat toată ziua!!
@@StefElProductie Abia ce am terminat casa și caut o Soluție de încălzire... nu am gaz in zona. Lemne nu vreau. Peletii un pic mai scumpi ca gpl dar deranjul e mai mare la peleti. Trebuie da încălzesc 140mp Mai am varianta cu aparate de aer condiționat.
Felicitari Am o intrebare;functioneaza continuu, sa zicem cu temp de 60 grade sau se opreste singur la un moment dat. Calore tn 7 se opreste dupa 10-15 min si ii trebuie dat manual repornire.
La fel si la mine, insa timpul nu este acelasi mereu;uneori 10min alteori 25... Eu am fct un temporizator 10 min cuplat 20 secunde decuplat cu un releu si intrerupe circuitul de la baterie. Merge asa din iarna 2020.
Timpu difera la o temperatura de 65 grade apă merge maxim 10 minute, are un senzor care dacă nu ar fi tiar topi țevile în instant o funcționare de 30 min la temperatura de 65 70 grade pe ieșire.
Nu am inteles bine problema cu pompa de recirculare ,este in functionare una sau trei? Felicitari!Am renuntat la peleti si merg pe varianta asta.Multumesc. asta.Multumesc.
Scuze de întârziere mă mai uit prin commenturi și răspund când pot ...este foarte optimizanta reglarea ..acum iarna asta sunt pe 2 calorifere doar cu sistemul acesta și îl țin doar de backup , de la un moment dat am pornit 2 pompe pe vitezele 2respectv 3 sa fie putere de împingere si să ajungă repede temperatura in calorifere și de atunci așa au rămas ...
Scuze de intarziere ...da este nevoie sa aiba unde juca apa in functie de presiune/ temperatura altfel se va rasfrange in instalatie lipituri respectiv imbinari ..vasul ofera stabilitatea fluctuatiilor din instalatie
Eu am țeava direct in casa ,mai exact in camera tehnica ,dat fiind faptul că am aerisire ok ,din ce m-am documentat și am pățit și eu cumva câteva opriri așa ,soluția era o evacuare de cel puțin 2m lungime până la ieșirea din casa și cu o cotitura macar pe traseu și asta doar de siguranță să nu înghețe tevile in instant dar și pt curenți de aer!!!
@@StefElProductie eu la centrala pe lemne am făcut cos de caramida de jos pe toate cele 4 laturi până sus...este ok daca bag burlanul de la instant in el? Dacă l-aș scoate direct afara cred că ar îngheța și îmi este frica...
Nu zici rău doar că trebuie să fie ori una ori alta ..practic este o minicentrala fara pompa și trebuie doar făcut overpass la instant doar sa nu se mai oprească la acele 20 de minute și aici se rezolva din anularea senzorului care oprește și efectiv automatizata pompa cu termostatul ambiental ...nu va arde oricum mai mult de 20 de minute pt 21° in casa important este sa fie oprită când se ajunge la temperatura in camera .
@@StefElProductie ce ai tu acum eu am facut acum 3 ani si merge brici...dar pt cele 20 de minute sa iti opreasca apa it trebuie un termostat cat mai aproape de centrala in jur de 20 de cm pe teava care iese apa calda...il setezi la 60 g si o sa iti decupleze pompa cand ajunge la temp asta....si cel de ambient din casa sa iti decupleze termostatul de pe teava si normal pompa cand ajunge la temperatura optima in casa.altfel iti va consuma mult gaz la iarna cand nu poti sa stai intr.una langa ea sa o pazesti sa nu mearga in gol...bafta
Pot fi cel puțin 2 cauze ...ori nu este ceasul/regulatorul bun ori presiunea apei este prea mica ...water temp selector sa fie la maxim și flacăra la mijloc ,din experiența mea cu butelia la rece sub 15° nu mai gazifica cum trebuie ..revino cu răspuns daca a mers ceva din recomandări!!
@@StefElProductie cum adică butelia la rece? Automat o tii in camera centralei și este cald tot timpul....sau trebuie sa ai deja 2-3 butelii de rezerva la cald sa le schimbi una după alta...sa nu o aduci rece direct de afara...in camera centralei am 30 grade ...
@@StefElProductie aaaa ok,am înțeles....Da-mi te rog nr de tel sau adresa de email sa vb daca nu dorești să faci public Nr de tel ...câteva sfaturi mă ajută ...te rog ..
Revin cu un clip cu componente ...eu doar l-am adaptat la un sistem existent deja ,am sa incerc sa fiu cat mai explicit cu cadre in care să găsiți detalii ,cote și nume!
L-am avut vertical ,dar cel de apa rece este orizontal deci mai degrabă orizontal cum sunt de altfel și la hidrofoare ..in fine mere bine și așa ,mă bucur că funcționează varianta...folosiți la calorifere sau apa curenta?
Nu decuplează doar că prin construcție se oprește la 20 de minute cu un restart la fluxul de apa respectiv pompa pornește pt alte 20 de min ..dar rezolv zilele astea și va arăt și cum am făcut!
@@StefElProductie Ai gfasit solutia? E singurul lucru care ma deranjeaza. Trebuie suntat timerul electronic... din pacate nu am gasit schema electronica...
Deocamdată doar 6 nopți și mai am 25% temperaturile fiind lejere afara ! Revin cu alt clip după ce rezolv toate problemele și va arăt exact ce am făcut și la ce consum ajunge!
@@StefElProductie salut ai reușit să automatizezi cumva pompa pe termostat? Eu am legat termostatul pe pompă și practic îmi funcționează că și buton on of
@@georgecarale am luat un termostat wifi 220v găsești la Dedeman se numește Division Gas legi modulul on-of de pompa și termostatul îl ti in casa și face treabă de centrala cu toleranta de 1° la temp setata
Daca e butan nu ar fi problema cu înghețul dar gpl e mai dificil așa că este pus într-o camera tehnica iar evacuare de gaze este interna ,gen monoxidul de carbon eliminat de centrala iese în aceași camera care are de astfel și p ventilație buna dar se menține o temperatură peste 15° tot timpul,de la cine am luat ideea efectiv ținea buteliile in casa!
Avem centrala pusa intr o camera tehnica,dar camers nu este incalzita. Avem butelii pe gpl,butelii normale. Puse doua butelii pe centralina si ne ingheata gazu dupa aproximativ 1 h si ceva de functionat si suntem nevoiti sa le schimbam intre ele pt ca mai avem doua de rezerva. Le gasim brumate asa buteliile si centrala intra in avarie ca numai primeste gaz. Ce sa facem ca sa numai inghete gazu??? M am gandit sa pun o aeroterma sa bata putima caldura pe butelii casa nu mai inghete,este o solutie si asta??
@@cornelmarin6143 daca este centrala ,,sunt mai pretențioase ..nu fac reclama la instant dar merge ,este mai mecanic cumva ,centrala cere...singura soluție este să puneți buteliile in casa și furtun până la centrala !
Deocamdată nu am modificat nimic dar am pus o priza Smart de la gosound prin care programez un restart la pompa sa reporeasca încălzirea ,asta până găsesc ce trebuie modificat pt a nu se opri instantul la acele 20 de minute și să programez un termostat ambiental de camera!
@@tuculanion8029 teoretic mă gândesc că termostatul ambiental da o comanda centralei să pornească sau da oprească pompa centralei în funcție de temperaturile dorite ,tot logic am gândit, era sa fac același lucru cu pompa de recirculare pt a putea reporni flacăra instantului aparent instantul mergând cumva doar aceste 20 de minute sau doar până apa de pe sistem ajunge la temperatura setata după care oprește flacăra !
Aici este o dilema ,deocamdată am băgat o priza Smart să pornească la fiecare ora și controlez din tel aprinderea sau oprirea in caz că este prea cald sau rece și am un tehnician bun care îl voi pune la curent că abia am sesizat și eu treabă asta ...aveti dumneavoastră altă soluție ,gen trebuie adăugat ceva sau anulat vreo piesa?
Un termostat digital care sa comande pompa de recirculare. Termostatul s-o pornească la 55gr și s-o oprească la 70gr. Reglata plaja în asa fel sa nu meargă mai mult de 20min
@@StefElProductie Smartul tau cate setari permite? Din ce stiu, doar 8 setari. iar termosttaul de ambient te scapa de monitorizarea temperaturii in camera
@@ariel9818 are pe el 20 de setări per zi și setat pt fiecare zi dar l-am scos și folosesc doar termostatul ambiental...am dat70° și se încălzește toată locuință ,mă rog 0.5 ° toleranta in mai puțin de 15 min iar daca este mișcare în casă se gătește, electronicele merg ,ambientalul are grija să arda mai puțin gaz deci e bine tare deocamdată ...îmi fac griji pt vremuri mai reci totuși dar vom vedea!!
băi eu mor pe ăștia care vin cu o părere și nu dau explicații ca omu' sa învețe sau sa aplice . Vasul de expansiune conține un balon de cauciuc plin cu aer 1-1.2bari.Acesta absoarbe excesul de presiune al apei PTR a evita deschiderea valvulei de supra presiune-de obicei reglată la 2,5-3bari-marirea volumului apei se datorează încălzirii...apoi la răcire revine la presiunea de început sau aproape.Deci că un resort.... Apa sub presiune intra in partea vasului separat deci nu se amestecă cu aerul din balon Cum influențează pozitia vasului acest proces??? Specialiștii sa de-a o explicație plauzibilă ...fara glume și ironii
Nu pot confirma in litri pe zi ,dar 35 de litri a ținut în condițiile în care este tiraj natural și temperaturi lejere 7 zile și mai avea doar că manometrul îmi dădea pe galben și am decis sa incarc din nou butelia ,pun efectiv Gpl la statie !
Salut, Uite aici si solutia mea. O sa public in curand un video tehnic detaliat cum se poate automatiza in 3 moduri diferite. 1. nici o modificare la instant, doar o pompa de recirculare care il activeaza, agentul termic nefiind recirculat permanent 2. modificare instant cu un termostat de contact care il porneste si opreste, agentul termic fiind recirculat permanent 3. nici o modificare la instant, doar o pompa de recirculare care il activeaza cu ajutorul unei prize smart, agentul termic nefiind recirculat permanent ua-cam.com/video/PnA-MFZ5X5A/v-deo.html
Frumos comentariu ,o singură întrebare am și eu...voi ăștia care ați purtat masca pe pandemie acum va căcați cu lumina stinsă? Dacă se utilizează înseamnă că funcționează ca și butelia la aragaz și aia face poc și încă este folosita de 80% din rural ,are 13 zile și merge brici ..pune și tu un comentariu util care sa ajute dacă tot știi principiile!
Dacă te uiți mai bine eu am pus un clip acum 2ani cum se face și unul anul trecut altul fără detalii ca să nu am pe conștiința pricepuți ca tine.!!! Se apuca un celentano sa facă și el și nu are colier pune sarma și ia foc cosmelia de te vezi la știri. Tu nu știi nici pentru tine dar sa arăți altora!
Eu zic că are habar din moment ce a făcut singur instalația și caută să aducă automatizări în plus.Ce vreu să atrag atenția că a folosit componente ieftine și unele chiar și sh .Din experientă știu că dacă te zgircești sau nu ai bani tre să refaci de cele mai multe ori lucrarea și vei ieși mai scump.
@@bogdanmaer3417 Nu prea este vorba de zgarceala odată ce am făcut toată instalația pe cupru și bine structurat sa nu mă încurce când voi pune butan in curte sau ma voi conecta la rețeaua de gaze ,principiul meu este simplu la partea cu sh -ul și butelia imprumutata ,investiție minimă pe ceva ce nu cunosc dar funcționează și chiar cu riscul de a cheltui mai mult lunar chiar am dorit confort și aparent efectiv nici nu prea mai intru acolo decât la verificat manometrul buteliei pun și un detector de gaz la 50cm de sol având în vedere că gpl-ul se așează jos și am și oarecare siguranță !
Am folosit și eu iarna trecută. La - 5 grade îmi consuma o butelie galbenă la 2 zile jumate. Sincer nu e afacere în decembrie cu o butelie încărcată de la peco am ajuns la 1500 lei pe o lună. Făceam economie țineam 2 calorifere pornite. Dacă le dădeam drumu la toate 4 se dubla timpu de încălzire. PS are un senzor pe TF care după 20 minute oprește instantul.
TF?
@@StefElProductie TF = tiraj forțat. Vă zic experienta mea deoarece nu vreau să înghețați de frig. Din încercarea dumneavoastră înțeleg că nu aveți bani de aruncat pe geam. Spre norocu meu am intrat în iarnă cu ceva bani deoparte și tot am luat de acolo pentru o butelie la 2 zile.
@@lepadatuamandin2564 Înțeleg ,nu este cazul, sper sa fie ok deocamdată mă duce o săptămână lejer o butelie deci 600lei luna ,am sa postez cum am procedat !
@@StefElProductie Cîti metri pătrați are casa și ce grosime are izolația la casă?Sănătate
Actualizez ...la -9° -5 și 0° tot o săptămână m-a ținut butelia ,35l încărcată, rusească de 50 !!
Poate ar fi mai bună încălzire în pardoseală,cu tevide16mm,poate un ventilator pe evacuare
ii bun asa, super tare. Era fain sa ai niste tevi mai groase ca si debitul sa fie asigurat pentru toate caloriferele, posibil sa fi mers si pe treapta 2 la pompa. Spor ! Dar sa nu renunti la lemne sa ai stocul plin !
Am de back-up ceva lemne ...și într-adevăr la caloriferul 7 ajunge cam in 10 min apa calda dar daca obturez treptat de la primele prin robinete ajunge mai repede!
La țevile prezente respectiv 15 calorifere și 18-22 camera tehnica instantul pornește și în treapta 2 și în 3 doar că la robinetul de volum de pe instant pleacă flacăra doar de la 75% in sus ,iar flacăra la 0-25% că sare de 80° daca dau mai sus!
Consumul de gaz este destul de mare. La mine instantul TN7(12kw)mananca 22l gpl in 2 zile cu reglaj flacara la minim si 4 duze(din 6)adica "pe vara". "pe iarna" merg toate 6 duzele. Debitul de 7 litri/minut corespunde temperaturii celei mai mici a apei(rotita din dreapta spre stanga). Altfel debitul este f mic.
CHEAR SUNT CURIOS SA VAD CÂT TE TINE O BUTELIE ȘI CÂTE CALORIFERE POȚI PUNE ?
Așa am vrut și eu să fac dar deocamdată îl folosesc pentru apă caldă, mă voi încălzi liniștit încă două ierni cu lemne din deșeuri din construcții care nu costă nimic. Eu l-am luat pe cel 11 l CSC cu tiraj forțat și mă ține o butelie cam 2 luni.
Foarte tare ,eu voi aduce pe cineva și voi documenta schimbările care le fac și revin video sa ajut!
Pe apă caldă și pe mine mă ține 2 luni. Dar ținând cont că iam pus termostat legat invers când ajungea apa de pe retur la 40 g îmi Oprea instantul și repornea când returul ajungea la 35 grade. Avea 2 porniri pe oră. Menționez ca am casa izolată cu polistiren de 10 și cu o priza inteligentă noaptea la - 5 grade o oră mergea una stătea. Pe parcursul zilei mergea 3 ore cât să fie călduț în casă consumam o butelie calbena la 2 zile 2 zile jumate.
@@lepadatuamandin2564 Destul de mare consumul.
La încălzit apa menajera 2 luni.??..și ar consuma mai puțin cel cu tiraj forțat decât cel cu tiraj natural?
Am impresia că sunt făcute să consume. Tata are unu TF de acum 3 ani și la o funcționare de minim 2 ore consumă o butelie la 2 luni vara lam desfăcut are 8 duze 4 cu 4 în paralel. Și cel luat de mine are 13 duze în linie. Nu mai țin minte bine acum un an lam desfăcut avea 11 sau 13. Deci sa mărit consumu pe cele noi.
O idee foarte buna,dar vreau să îți dau un sfat. Modifică poziția la pompa de circulație.toate pompele de circulație trebuiesc montate cu axul pe orizontală.Așa cum a-ți montat-o dvs.va ceda foarte repede
Da sunt constient acum ,dar inca merg si voi modifica daca il voi folosi din nou ..am luat 2 ac-uri invertor cu 6000 lei cu montaj am schimbt reteaua la Hidroelecrica si achit total pe casa 1000 ron pe luna ...avand fantana /fosa efectiv este toata facutura casei si este ok ca stau la o aplicatie sa fie cald sau rece in casa !!
Multumesc pentru sfat si atentie!!
Frumoasă prezentarea! Chiar sunt curios cât va tine butelia!
Și eu !
Vă țin la curent .
@@StefElProductie pune și un recuperator de căldură pe hornul de evacuare a gazelor arse.
Domnule trebuie făcute cevamodifiari la instant.?
Va spun eu cat tine butelia, la 140 de metri pătrați in iarna plina ,va tine 2 zile cu temperatura de 21°in casa
7 zile a ținut și mai avea doar că era pe galben manometru de la ceas așa că am încărcat din nou!
Am unu de 7 litri pe minut dar funcționează 20 de minute și se oprește automat, să eviți repornirea manuală trebuie să pui un termostat reglabil.
Salut,îți recomand instantul automatizat de la calore,costa 1200 Ron și își reglează singur debitul de gaz la temperatura apei setata,tiraj forțat,aerul necesar arderii îl trage singur de afara asemeni centralei,iar pragul acela de 20 de minute poate fi modificat mult mai sus din setările lui,documentează.te și vezi ce faci,app termostatul de camera se leagă pe firul de la butonul de sub instant ca sa taie flacăra când este atinsa temperatura ambientala,iar pompa se va lega pe un termostat atașat pe țeava sau ceva Smart,sunt multe metode doar trebuiesc gândite
Mulțumesc de informații și recomandări !
Vă rog frumos de unde pot lua acest instant de îl aveți dumneavoastră ? Vă rog o poză cu seria vreau să cumpăr și eu
@@marianbalteanu9637 www.caloreshop.ro/instant_calore_compact_tn11_gpl?gclid=Cj0KCQiAyMKbBhD1ARIsANs7rEE4bsuTmvAPAOUT1eNWid9lKVLAzX2DB8OXbJ3OXLG-kw_8mZD2_pwaAhHXEALw_wcB
@@marianbalteanu9637 și are dreptate colegul mai sus cu cel de 1200 este mai optimizat dar merge și asta !
@@marianbalteanu9637 de aici dar din păcate sa scumpit,din ce îmi aduc se poate seta la 20 40 și 60 de minute sa mearga fara oprire,spreexemplu își scoate banii prin simplu fapt că încalzeste rapid apa la temperatura setata mentinand apoi temperatura prin reducerea automata a flacărei,la cel clasic ai de asteptat până încălzește apa și trebuie reglat debitul de gaz în așa fel încât sa nu ajungă temperatura mult prea sus fata de temperatura de pe retur,asta rezultă că în câteva secunde apa in calorifer ajunge la 70 de grade sau la cât dorește fiecare urmând când returul devine fierbinte să își micșoreze flacăra,la cel clasic când returul devine fierbinte temperatura creste din ce in ce daca nu scazi debitul manual,astfel îl vei tine pe un debit minim cât să nu treacă de temperatura de avarie și logic că durează un pic in plus până temperatura in calorifere ajunge la optim,plus că dacă în casă este frig durează mai mult sa se încălzească apa pe același debit de gaz setat,deci daca cel clasic se poate face ce se face dapoi cu ăla automatizat care ti.ar aduce confortul unei centrale,eu spreexemplu am coloana de apa care urca pe peretele casei ,vara din pământ vine constant cu 24 de grade,este setat vara sa încălzească apa la 38 de grade,coloana de apa izolata se încălzește de la soare undeva la 34 de grade câteodată astfel instantul încălzește apa undeva la 60 și ceva de grade,primele minute trebuie sa aștept să ajungă apa la temperatura normala ori dau minim gazul după care în timp ce fac dus trebuie să măresc din nou gazul ,asta este valabilă și seara apa in coloana ramane caldă și timp de câteva minute undeva la 10 litrii îmi vine foarte fierbinte și trebuie să combin bateria cald rece după iar comut bateria doar pe cald și nu îmi convine asta,mi se pare pierdere de gaz și de apa,iarna la fel apa pe coloana are undeva la 4 - 6 grade iar cea din pământ are 9-11 grade,eu îl setez că pe apa de 11 grade sa o încălzească la 42 de grade ,până nu se elimina apa foarte rece din coloana instantul nu ajunge la 42 și cam pe la 37 38,apa pe care o consider rece de pus pe corp,atât că ca să compensez la pornire țin debitul minim din baterie,același lucru se întâmplă și cu conductele de apa care le avem in pereți,au o anumită temperatura iar când prin ele ajunge apa din pământ are alta temperatura,de aceea îl recomand pe cel automatizat www.caloreshop.ro/instant_apa_calda_tiraj_fortat_tf11csc_premium?search=Instant%20
Ti asi fi recunoscător da a ai găsi ce pași greșiți fac eu de consum asa mult.
Din ce in ce mai des vad astfel de instanturi desi auzisem si de centrale montate pe butelie . Ma refer la apartamente de doua camere. Da este o varianta cand nu ai gaze. Eu ma gandeam la bloc sa fac una din asta cu dublare / suplimentare calorifere termoficare. Ma gandeam la centralavelectrica sau ac.
Un instant la un ap de 70-80mp consuma undeva la 120-150l gaz pe luna ...nu știu ce înseamnă asta in M3 dar cert este că are dimensiuni mai mici decât o centrala ..costa la cu cel puțin 50%mai puțin decât o centrala și asta în condițiile în care pui 2 sa ai și apă caldă și îl poți monta singur ,nu ai nevoie de instalator de 1000 de lei!!!
Salut!pot folosi si boilerul cu serpentina pe care îl am conectat la centra pe lemne, adică să încălzească si apa din boiler
Pompele sunt montate greșit amândouă, o sa le strici. Trebuie cu rotorul pompei orizontal!
@StefElProductie lam instalat într-o baie si nu vrea deloc sa crească temperatura 31 c
Am observat ca daca las apa sa curgă încet la bateria de la chiuveta se duce in 40-50 c nu mai mult cu cat curge apa mai repede cu atat scade temperatura
De ce oare?
Salut. Interesant. Intrebare: cum ai rezolvat cu țevile pentru calorifere? Instantul are intrare/ieșire pe 1/2", iar ca sa faci instalația pentru calorifere îți trebuie o iesire/intrare 3/4". Ai făcut toată instalatia pentru calorifere pe 1/2"?
Toți robineți calorifere ,sunt 1/2 intrare/ieșire ..țevile pe circuitul meu de cupru sunt de15 ..lungimea totala circuit tur retur app 70ml
Ok felicitări
Vă salut, am același model de instant, acum pe vară ii dau flacăra la maxim și la maxim temperatura la apa și mai mult de 45 -47 grade NU urcă, ce pot să ii fac să urce mai mult?
SE POATE FACE SĂ CONSUME O BUTELIE LA O SĂPTĂMÎNĂ
Datimi si mie puterea vatii la pompa de recirculare.
@StefElProductie si inca ceva ,cu ce duze vine instalat el ?
Eu l-am legat la butelie inrcarcata gpl
Cu duze gpl ,are marcat pe cutie cu ce este montat ,așa funcționează și la mine ,nu știu dacă ați pus și alta întrebare !!!
Termostatul îl țin la 45 de grade și flacăra la 50 dar se consuma 23 de litri gpl în 24 de ore pompa de recirculare este pe treptat a doua nu știu fac eu vro greșeală?a am uita sa spun instantul este cel nou electronic aștept un răspuns te salut
Salutare ...a mai postat cineva parca un clip cu Calore tiraj forțat și a menționat că ar consuma mai mult dar sa nu plecam cu ideea aceasta ...la mine setările sunt așa .
Pompa in treapta 3 a la maxim să ajungă apa calda repede la calorifere .
Reglajele pe circuit sunt de la închis spre deschis ultimul calorifer!
Gen primul ..cel mai apropiat de centrala este la 2 următorul 3 ...3.5 și tot așa
Sa fie pe mod winter și anume pe tot arzătorul și butonul pompei fluxul de apa sau robinet de pe instant deschisă la maxim să nu obtureze circulația apei iar singura setare de reglaj pe care sa umbli sa fie flame- flacăra care eu o las la 60° 65° fiind 7 calorifere ,ideea este sa aduci repede la temperatura casa din cauza acelor 20 de minute in care se închide flacăra + că are și un alt safe și anume că la 80° din nou al meu se oprește flacăra singura deci trebuie sa ai și tu .
La mine pe vreme rea -10 - 25 consuma 35litri la 5 zile gen duc și 6 încărcări de 150 Ron in acea 🌒
Incearcă aceaste reglaje și scrie sa vedem cum a mers...
Inca ceva când am redus spatiile de încălzit că am instalat invertere Ac am închis caloriferele respective și tot din Flame selector am optimizat și doar atât ...deci doar am redus flacăra !
Am pățit-o avem evacuarea imediat la ieșire și la minus 19 grade mi-a înghețat, mi-a spart o membrană și nu am mai putut să-l folosesc
Salutare. Butonul din dreapta reglează temperatura apei.
Să înțeleg că pompa aduce apă din calorifere pe retur și vine apă călduță, mă gândesc că se va strica senzorul de temperatură al apei, el primind apă rece din rețea în mod normal.
Dar așteptăm cu interes cum va funcționa în iarna asta.
Aparent funcționează pe o anume presiune nu și temperatura !!! Deci el pornește dacă este presiune apa nu contează dacă este calda sau rece!!!
Și nu ...prin definiție așa reiese dar de fapt este gen robinet obturează circulația apei implicit forțează pompa ,reducând fluxul de apa gen se încălzește mai tare ..dar nu are sens, în cazul încălziri in circuit închis lași deschis sa circule apa trebuie să ajungă cât mai repede in calorifere!
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspuns. Succes in continuare.
Cât costă gazul pe o lună la -5 grade? Sau cum putem vorbi în privat?
Încă nu știu tot la 600 de Ron sunt ,gen 4 butelii pe luna de 35 litri
De unde esti??? Imi faci si mie contracost???
No sa ai cu asta consum mai mic nici macar cat o centrala murala de generatie veche. Banii care ii dadeai pe o centrala o sa ii dai pe gaz
Te contrazic din experiența celui care nu a recomandat centrala prin condensare care o avea de noua și în care baga 1300 pe lună în gpl...deocamdată sunt la un 5-600 lei consum!
Care ar fi diferența dintre un instant din asta și o centrala care merge și pe gpl?
In afara de faptul ca la centrala ai și apa menajera calda.
Vreo 3-4 mii de lei???
Care ...nah poate unora nu li se pare o soluția permanenta centrala și ar dori sa cheltuie efectiv mai puțin ...și pt o cabanuta sau ceva de maxim 80m2 care nu este conectat la gaze bănui că le prinde bine și soluția asta de maxim 2000 de lei! Și cu ceva noroc poate ieși din iarna cu 20 de butelii încărcate și nu mai stai la crăpat și făcut foc și curat toată ziua!!
@@StefElProductie
Abia ce am terminat casa și caut o Soluție de încălzire...
nu am gaz in zona.
Lemne nu vreau.
Peletii un pic mai scumpi ca gpl dar deranjul e mai mare la peleti.
Trebuie da încălzesc 140mp
Mai am varianta cu aparate de aer condiționat.
@@mariusluca7080 Ac am pun în bucătărie fac un clip și cu el și spun acolo cum este treabă!
E fain tare că prima impresie ...
Am și eu un instant cu 5 calorifere și o butelie ma tine 24 de ore care este secretul de pe tine te tine 7 zile te rog dacă sti ceva
Felicitari
Am o intrebare;functioneaza continuu, sa zicem cu temp de 60 grade sau se opreste singur la un moment dat.
Calore tn 7 se opreste dupa 10-15 min si ii trebuie dat manual repornire.
Se oprește la 20 de minute
La fel si la mine, insa timpul nu este acelasi mereu;uneori 10min alteori 25...
Eu am fct un temporizator 10 min cuplat 20 secunde decuplat cu un releu si intrerupe circuitul de la baterie. Merge asa din iarna 2020.
@@georgegeorge2903 ce consum ai la gaze si ce suprafata incalzesti?
Timpu difera la o temperatura de 65 grade apă merge maxim 10 minute, are un senzor care dacă nu ar fi tiar topi țevile în instant o funcționare de 30 min la temperatura de 65 70 grade pe ieșire.
Super 👍
Nu am inteles bine problema cu pompa de recirculare ,este in functionare una sau trei? Felicitari!Am renuntat la peleti si merg pe varianta asta.Multumesc. asta.Multumesc.
Scuze de întârziere mă mai uit prin commenturi și răspund când pot ...este foarte optimizanta reglarea ..acum iarna asta sunt pe 2 calorifere doar cu sistemul acesta și îl țin doar de backup , de la un moment dat am pornit 2 pompe pe vitezele 2respectv 3 sa fie putere de împingere si să ajungă repede temperatura in calorifere și de atunci așa au rămas ...
Dacă este nevoie de vas de expansiune unde mai exact se montează?
Vasul de expansiune se montează pe retur .
Salut , este necesar vas de expansiune pentru 6-7 calorifere ? Ma poți ajuta cu o schema de montaj te rog ?
Scuze de intarziere ...da este nevoie sa aiba unde juca apa in functie de presiune/ temperatura altfel se va rasfrange in instalatie lipituri respectiv imbinari ..vasul ofera stabilitatea fluctuatiilor din instalatie
Salut, detin un instant calore tn 11. Cand bate vantul mai tare îl opreste din functionare iar gazele arse le baga in camera. Aveti vreo idee?
Eu am țeava direct in casa ,mai exact in camera tehnica ,dat fiind faptul că am aerisire ok ,din ce m-am documentat și am pățit și eu cumva câteva opriri așa ,soluția era o evacuare de cel puțin 2m lungime până la ieșirea din casa și cu o cotitura macar pe traseu și asta doar de siguranță să nu înghețe tevile in instant dar și pt curenți de aer!!!
Am pus tub de aluminiu de 110 la 30 de Ron că nu iese flacăra pe țeavă ,doar gaze arse !!
@@StefElProductie eu la centrala pe lemne am făcut cos de caramida de jos pe toate cele 4 laturi până sus...este ok daca bag burlanul de la instant in el? Dacă l-aș scoate direct afara cred că ar îngheța și îmi este frica...
Trebuie sa o mai aotomatizezi...priza...termostat de ambient recomand digital, si termostat de apa pe tur
Nu zici rău doar că trebuie să fie ori una ori alta ..practic este o minicentrala fara pompa și trebuie doar făcut overpass la instant doar sa nu se mai oprească la acele 20 de minute și aici se rezolva din anularea senzorului care oprește și efectiv automatizata pompa cu termostatul ambiental ...nu va arde oricum mai mult de 20 de minute pt 21° in casa important este sa fie oprită când se ajunge la temperatura in camera .
@@StefElProductie ce ai tu acum eu am facut acum 3 ani si merge brici...dar pt cele 20 de minute sa iti opreasca apa it trebuie un termostat cat mai aproape de centrala in jur de 20 de cm pe teava care iese apa calda...il setezi la 60 g si o sa iti decupleze pompa cand ajunge la temp asta....si cel de ambient din casa sa iti decupleze termostatul de pe teava si normal pompa cand ajunge la temperatura optima in casa.altfel iti va consuma mult gaz la iarna cand nu poti sa stai intr.una langa ea sa o pazesti sa nu mearga in gol...bafta
@@claudiui3691 da-mi te rog și mie nr tau de telefon sau macar adresa de email sa te întreb ceva ...te rog...
Al meu nu pornește, da scânteie dar nu pornește flacără... ce o avea?
Pot fi cel puțin 2 cauze ...ori nu este ceasul/regulatorul bun ori presiunea apei este prea mica ...water temp selector sa fie la maxim și flacăra la mijloc ,din experiența mea cu butelia la rece sub 15° nu mai gazifica cum trebuie ..revino cu răspuns daca a mers ceva din recomandări!!
@@StefElProductie cum adică butelia la rece? Automat o tii in camera centralei și este cald tot timpul....sau trebuie sa ai deja 2-3 butelii de rezerva la cald sa le schimbi una după alta...sa nu o aduci rece direct de afara...in camera centralei am 30 grade ...
Sunt care le lasă afara ..la asta mă refer sau camera tehnica este neizolata și zic că de ai sub15° efectiv gazul nu mai lucrează bine!!
@@StefElProductie aaaa ok,am înțeles....Da-mi te rog nr de tel sau adresa de email sa vb daca nu dorești să faci public Nr de tel ...câteva sfaturi mă ajută ...te rog ..
Salut,as dori si eu o schița, instantul+ 4calorifere
Revin cu un clip cu componente ...eu doar l-am adaptat la un sistem existent deja ,am sa incerc sa fiu cat mai explicit cu cadre in care să găsiți detalii ,cote și nume!
FELICITĂRI, Zbârnâie nu alta. Totuși cred că vasul de expansiune trebuia montat în poziție verticală, sau merge și așa ?
L-am avut vertical ,dar cel de apa rece este orizontal deci mai degrabă orizontal cum sunt de altfel și la hidrofoare ..in fine mere bine și așa ,mă bucur că funcționează varianta...folosiți la calorifere sau apa curenta?
Salut,până la ce temperatura poate sa intre apa pe retur? Decuplează la o anumită temperatura?
Nu decuplează doar că prin construcție se oprește la 20 de minute cu un restart la fluxul de apa respectiv pompa pornește pt alte 20 de min ..dar rezolv zilele astea și va arăt și cum am făcut!
Nu decuplează atâta timp cât rulează apa prin el ...dar la 20 de min se oprește arderea...are eu un senzor ii dau eu de capat
@@StefElProductie Ai gfasit solutia? E singurul lucru care ma deranjeaza. Trebuie suntat timerul electronic... din pacate nu am gasit schema electronica...
Salut cât Tea ținut butelia
Deocamdată doar 6 nopți și mai am 25% temperaturile fiind lejere afara !
Revin cu alt clip după ce rezolv toate problemele și va arăt exact ce am făcut și la ce consum ajunge!
Salut căt tea ținut instantu la mine 2.5 ani aceiași marcă
Prima iarna !!
@@StefElProductie salut ai reușit să automatizezi cumva pompa pe termostat? Eu am legat termostatul pe pompă și practic îmi funcționează că și buton on of
@@georgecarale am luat un termostat wifi 220v găsești la Dedeman se numește Division Gas legi modulul on-of de pompa și termostatul îl ti in casa și face treabă de centrala cu toleranta de 1° la temp setata
Nu iti ingheata gazu in butelie sau ai caldura in camera aceasta???
Daca e butan nu ar fi problema cu înghețul dar gpl e mai dificil așa că este pus într-o camera tehnica iar evacuare de gaze este interna ,gen monoxidul de carbon eliminat de centrala iese în aceași camera care are de astfel și p ventilație buna dar se menține o temperatură peste 15° tot timpul,de la cine am luat ideea efectiv ținea buteliile in casa!
Avem centrala pusa intr o camera tehnica,dar camers nu este incalzita.
Avem butelii pe gpl,butelii normale.
Puse doua butelii pe centralina si ne ingheata gazu dupa aproximativ 1 h si ceva de functionat si suntem nevoiti sa le schimbam intre ele pt ca mai avem doua de rezerva.
Le gasim brumate asa buteliile si centrala intra in avarie ca numai primeste gaz.
Ce sa facem ca sa numai inghete gazu???
M am gandit sa pun o aeroterma sa bata putima caldura pe butelii casa nu mai inghete,este o solutie si asta??
@@cornelmarin6143 aveți centrala sau acest instant?
@@cornelmarin6143 daca este centrala ,,sunt mai pretențioase ..nu fac reclama la instant dar merge ,este mai mecanic cumva ,centrala cere...singura soluție este să puneți buteliile in casa și furtun până la centrala !
Centrala avem,Chanieu du val
Se face modificări la instant?
Deocamdată nu am modificat nimic dar am pus o priza Smart de la gosound prin care programez un restart la pompa sa reporeasca încălzirea ,asta până găsesc ce trebuie modificat pt a nu se opri instantul la acele 20 de minute și să programez un termostat ambiental de camera!
Dacă nu sunt indiscret ce trebuie modificat sau adăugat pentru a reporni pompa pe termostat ambiental?
@@tuculanion8029 teoretic mă gândesc că termostatul ambiental da o comanda centralei să pornească sau da oprească pompa centralei în funcție de temperaturile dorite ,tot logic am gândit, era sa fac același lucru cu pompa de recirculare pt a putea reporni flacăra instantului aparent instantul mergând cumva doar aceste 20 de minute sau doar până apa de pe sistem ajunge la temperatura setata după care oprește flacăra !
Instant după 20 min de mers încontinu se oprește singur. Ce faci în cazu asta?
Aici este o dilema ,deocamdată am băgat o priza Smart să pornească la fiecare ora și controlez din tel aprinderea sau oprirea in caz că este prea cald sau rece și am un tehnician bun care îl voi pune la curent că abia am sesizat și eu treabă asta ...aveti dumneavoastră altă soluție ,gen trebuie adăugat ceva sau anulat vreo piesa?
Un termostat digital care sa comande pompa de recirculare. Termostatul s-o pornească la 55gr și s-o oprească la 70gr. Reglata plaja în asa fel sa nu meargă mai mult de 20min
Și termoststu de ambient legat în serie cu termostatul de la pompa
@@StefElProductie Smartul tau cate setari permite? Din ce stiu, doar 8 setari. iar termosttaul de ambient te scapa de monitorizarea temperaturii in camera
@@ariel9818 are pe el 20 de setări per zi și setat pt fiecare zi dar l-am scos și folosesc doar termostatul ambiental...am dat70° și se încălzește toată locuință ,mă rog 0.5 ° toleranta in mai puțin de 15 min iar daca este mișcare în casă se gătește, electronicele merg ,ambientalul are grija să arda mai puțin gaz deci e bine tare deocamdată ...îmi fac griji pt vremuri mai reci totuși dar vom vedea!!
Vasul de expansiune montat bine rău de Dorel?😂😂
Explicați unde este și gluma!!
@@StefElProductie gluma este când îl vezi pe filmarea omului.
Este pus greșit într-adevăr, trebuia pus pe verticala, in picioare nu orizontal însă nu cred că afecteaza cu ceva.
băi eu mor pe ăștia care vin cu o părere și nu dau explicații ca omu' sa învețe sau sa aplice .
Vasul de expansiune conține un balon de cauciuc plin cu aer 1-1.2bari.Acesta absoarbe excesul de presiune al apei PTR a evita deschiderea valvulei de supra presiune-de obicei reglată la 2,5-3bari-marirea volumului apei se datorează încălzirii...apoi la răcire revine la presiunea de început sau aproape.Deci că un resort....
Apa sub presiune intra in partea vasului separat deci nu se amestecă cu aerul din balon
Cum influențează pozitia vasului acest proces???
Specialiștii sa de-a o explicație plauzibilă ...fara glume și ironii
@@victorburghelea2690 bine spus !!
Prietene poți sa ajungi în spital cu arsuri de gradul 123
Prietene este o centrala fara pompa ..câți au ajuns cu arsuri de la centrale ,,wtff vorbiți?? Mai degrabă te arzi la plita sau soba cu lemne !!!
Salut. Poți să-mi dai un nr de telefon te rog mult ? Vreau sa FC și eu ca tine dar nu înțeleg ceva
Stef el pe fb!
ce consum are ?
😅
Nu pot confirma in litri pe zi ,dar 35 de litri a ținut în condițiile în care este tiraj natural și temperaturi lejere 7 zile și mai avea doar că manometrul îmi dădea pe galben și am decis sa incarc din nou butelia ,pun efectiv Gpl la statie !
Un nr de telefon te rog
Ba da îți trebuie carte sa stii sa pui ceva de genu
Salut,
Uite aici si solutia mea. O sa public in curand un video tehnic detaliat cum se poate automatiza in 3 moduri diferite.
1. nici o modificare la instant, doar o pompa de recirculare care il activeaza, agentul termic nefiind recirculat permanent
2. modificare instant cu un termostat de contact care il porneste si opreste, agentul termic fiind recirculat permanent
3. nici o modificare la instant, doar o pompa de recirculare care il activeaza cu ajutorul unei prize smart, agentul termic nefiind recirculat permanent
ua-cam.com/video/PnA-MFZ5X5A/v-deo.html
Ștefane grija mare la gazele arse ,au murit forte mulți oameni
Am rezolvato și cu admisia și cu evacuarea ,nu mă joc cu toate că am 150m3 volum șantier care nu este etanș deci se respira bine!
Nu ai habar pe ce principii funcționează stai cuminte ca pocnește.
Frumos comentariu ,o singură întrebare am și eu...voi ăștia care ați purtat masca pe pandemie acum va căcați cu lumina stinsă?
Dacă se utilizează înseamnă că funcționează ca și butelia la aragaz și aia face poc și încă este folosita de 80% din rural ,are 13 zile și merge brici ..pune și tu un comentariu util care sa ajute dacă tot știi principiile!
@@StefElProductie 👍
Dacă te uiți mai bine eu am pus un clip acum 2ani cum se face și unul anul trecut altul fără detalii ca să nu am pe conștiința pricepuți ca tine.!!!
Se apuca un celentano sa facă și el și nu are colier pune sarma și ia foc cosmelia de te vezi la știri.
Tu nu știi nici pentru tine dar sa arăți altora!
Eu zic că are habar din moment ce a făcut singur instalația și caută să aducă automatizări în plus.Ce vreu să atrag atenția că a folosit componente ieftine și unele chiar și sh .Din experientă știu că dacă te zgircești sau nu ai bani tre să refaci de cele mai multe ori lucrarea și vei ieși mai scump.
@@bogdanmaer3417 Nu prea este vorba de zgarceala odată ce am făcut toată instalația pe cupru și bine structurat sa nu mă încurce când voi pune butan in curte sau ma voi conecta la rețeaua de gaze ,principiul meu este simplu la partea cu sh -ul și butelia imprumutata ,investiție minimă pe ceva ce nu cunosc dar funcționează și chiar cu riscul de a cheltui mai mult lunar chiar am dorit confort și aparent efectiv nici nu prea mai intru acolo decât la verificat manometrul buteliei pun și un detector de gaz la 50cm de sol având în vedere că gpl-ul se așează jos și am și oarecare siguranță !