Salutare ! Frumos totul. Un mic amănunt ar trebui luat în calcul : poziția celor 2 regulatoare de presiune de la ieşirea din butelii, trebuie să fie verticală sau orientate în jos complet. În interior este o membrană care face condens,şi la trecerea gazului când scade temperatura afară există riscul să înghețe. De asemenea va mai trebui să instalezi un filtru de gaz la intrarea în centrala termică până în regulatorul de la intrarea în centrală.Acesta are un şurubel de golire a impurităților din gaz.Sper că acel regulator de la intrarea în centrală are 30 milibari, aşa cum este corect pentru funcționarea unei centrale cu gpl. Eu am instalat o butelie de 5000 litrii de propan şi inginerul care s-a ocupat de toată treaba asta, a corectat poziția regulatorului care fusese instalat orizontal, în poziția vertical pentru scurgerea condensului. La dumneavoastră este nevoie absolut de acel filtru de gaz, deoarece buteliile sunt vechi, reîncărcabile şi gazul cu care se încarcă nu este propan 95% , ci un amestec de gaze predominând butanul. Eu am de asemenea instalat un instant pe gaz de butelie ELM LEBLANC de 14 litrii cu aprindere proprie, fără alimentare electrică ,şi din cauza faptului că în butelii există mizerii, domnul inginer mi-a instalat filtrul de gaz. De atunci nu mai am probleme cu arderea la instant. Până la instalarea filtrului, se produceau tot felul de fenomene ciudate cu instantul, ardea intermitent, se oprea, ieşea fum, etc. Dacă doriți vă pot trimite poze cu filtrul de gaz care nu este scump deloc. Cele 2 regulatoare, sau ceasuri, instalate pe butelii trebuie schimbate şi ele o dată la 2 ani fiindcă ele dau primele "piept"cu gazul din butelie şi membrana din interior se încarcă cu gunoaiele din butelii, făcând să vă scadă presiunea. S-auzim numai de bine !
La mine e la fel 50 cm adâncime,am (prea plin) la bazinul de acumulare,deci până acolo curge constant de la izvor iar de acolo stă în presiune. spre consumator. Dacă ai mult debit de la izvor ,cu surplusul chiar poți să alimentezi o baltă de pești mică sau mare,in funcție de debit. Sincer mă bucur ce loc frumos ai ales pentru familia ta. Multă sănătate.
Îmi place tot ce văd și aud! Eu am o casa din piatră, cu ziduri de 50-70 cm grosime, parter înalt și mansardă, într-un sat din zona Cheile Nerei. Am montat o centrala electrica trifazic, când curentul nu o luase razna, ținând cont de utilizarea instalației pe max. 2 săptămâni din lună, iarna, păstrând și sobele la parter.. Acum mă tentează să pun și o centrala pe gpl. Centrala o am, fiind veche dar bună și stă nefolosită. M-ai introdus în studiu. Doamne ajută!
foarte tare lucrarea si ideia ! pacat ca la noi oamenii de la tara sunt asa refractari latoate lucrurile care le ar usura viata ...mai trebuie sa treaca o generatie ...
Da. Așa este. Suntem înconjurați de pădure, ar fi fost ușor sa folosim o centrală pe lemne sau sobe dar am ales sa nu contribuim și noi la taiatu pădurilor . Cu timpu probabil schimbarea va venii.
La aragax se modifica reglajele la robineti si se schimba diuzele la arzatoare pt trecerea de la gaz metan la GPL . La centrale nu stiu cum e dar GPL e lichid iar gazul metan e gaz . La auto exista un dispozitiv care functioneaza cu apa calda din motor -vaporizator .La instalatiile GPL auto antice se trecea pe functionarea cu GPL numai dupa ce motorul era cald , acum trecerea o face un calculator . Da,in zonele montane incalzire incepe in octombrie si se gata in mai daca iarna e normala .
@@Logcabincrafter salut frumoasa zona ceva "vecini" ursi daca da grija mare si lor le place sarmalele 🤣🤣🤣🤣 ce grosime ere izolatia la casa pereti pardoseala tavan în rest frumos si liniste
@@sandufulgan7087 Buna ziua, ursi nu au fost niciodată in zona, iar izolatia casei este așa : -exterior , polistiren de 10 cm eps 80 - sub pardoseala folie anticondens polistiren extrudat de 5 cm și dușumea de lemn.
@@Logcabincrafter ma bucur sa aud ca nai animale salbatice în zona asta te face sa stai mai linistit noapte multumesc pentru raspuns si la acoperis ce izolatie ai
salut, cea mai buna varianta si e o varianta chiar moca este modificarea uncei centrale sau facut artizanal o mini centrala cu hidrogen, gazul provenit poate sa tina o flacara in continuu, si cantitatea de gaz nu e deloc mare, si nici periculoasa.
@@Logcabincrafter pai este simplu, un aparat de făcut hidrogen se poate face și acasă manual.. sunt videouri pe UA-cam. Problema este ca ca să meargă o centrala pe hidrogen 100% este cam dificil pt ca trebuie k anumita presiune. Ce poți sa faci este sa bagi forțat hidrogen în camera de ardere.. pt ca centrala e prin tiraj forțat, și pe unde îți ia aerul pt flacara se baga un tub . Hidrogenul este puternic și flacăra o face mai puternica. În momentul ala poți sa faci o economie de cam 30% la gpl. Eu am folosit hidrogen în motor..și motorul era mai curat datorita exploziilor curate și complete având diesel și trăgea mai bine.. pe lângă oxigen îmi trăgea și hidrogenul și la peco se cunoaștea destul de bine o economie ..depinde de cât hidrogen faci pe minut..
@@vladdinescu1874 energia folosită pt electroliza costă mai puțin decât economia de 30% pe gpl? Cum ați captat hidrogenul? Nu cred că este mai sigur, hidrogenul fiind foarte inflamabil, una din provocările de siguranță de la mașinile pe hydrogen de la Toyota.
@@Logcabincrafter Cum ați făcut reglajul la acel regulator sa funcționeze pe gpl? L-ați făcut dvs sau a-ți apelat la cineva, ma puteți ajuta ca doresc sa ii pun și eu centralei mele pe gpl un astfel de filtru regulator. Momentan am clasic de butelie și întra cam des în avarie gaz
@@emanuelvlaicu4205 buna ziua. Contactați un instalator cu experiența in acest domeniu și va va face setările necesare. Și eu am procedat la fel. 👍. Multă bafta !
Mar ancanta ce văd dar m-ai trebuie cv an caz de se ia curentu anteleg ca presostatul opreste coloana sau cum se face recircularea apei tur retur spre vasul de expansiune dane cv detalii m-ai definite terog
Imi place ce văd. O oază de liniște. Dar ai fi fost și mai liniștit dacă făceai instalația de alimentare cu GPL în maniera corectă. Cred că ți-ai pus întrebarea dacă e sigură, nu? CU calcarul din apă cum stai? Mai ales că centrala are un distribuitor cam sensibil la depuneri.
Salut. La temperaturi foarte joase mai îngheață regulatoru. Face un soi de condens dar ii punem un prosop cald pe el și se dezghețată . In rest din punctu asta de vedere nu sunt probleme .
Buna ziua. Pana acum am avut cel mai frig (-4 ‘) , sapt asta vom avea -14’. Estimez o creștere a consumului cu 30%. Adică voi consuma 4 butelii. 1 butelie = 130 lei x 4 = 520 lei.
Bună seara! Va pun aceeași întrebare ca la alti utilizatori de centrala termică pe gpl. De ce este necesar sa montez ceasuri la butelii , din moment ce la centrala se montează regulator de presiune. Mulțumesc
Corect, nu este imperios necesar. Dar folosesc racord cumpărat ( iar el vine cu regulator) montat pe furtun. O măsura de siguranța in plus nu strica. Iar regulatorul știm cu toții ca are o membrana la interior care mai face pe nebuna uneori. Cedează una dar reglează următoarea 😀
Regulatorul pe care îl vedeți în video , cel clasic pentru metan , nu ține la presiunea gpl- ului din butelii . Nu funcționează fără reductoarele de presiune de pe butelii. Se blochează, vă spun din experiență proprie . Eu am montat un regulator dedicat cu 15bari pe intrare și 30mbari ieșire și nu mai ai nevoie de acel regulator la centrală și nici la butelii
Buna ziua, Pe timpul zilei termostatul e setat pe 20’ iar noaptea pe 18,5’ pentru ca nu mai deschidem ușile și am observat ca se menține foarte bine caldura in casa. Oricum nici nu e recomandat sa dormim in caldura foarte mare.
Buna ziua. In fiecare butelie incarc 40 / 42 l. Ideea e sa nu fie încărcată la capacitatea maxima, adică 55 l pentru ca am observat ca afectează negativ regulatorul.
Și eu am apă de la 450m distanță până la izvor. Vine prin cădere iar la jumătate distanța am construit un bazin de beton în pământ de 2×2×2(8mcubi) iar de acolo vine tot prin cădere liberă la instalația din casă,deci fără pompe.Tu de ce nu o cuplezi țeava care vine de sus direct la instalația din casă ca să eviți hidroforul?
Buna ziua. Cate calorifere folositi in total si cam ce consum aveti pe ora? Mi se pare foarte putin consumul pe care îl aveti pe luna. Eu am modificat un instant pe gpl de 12 kw 7 litri pe minut cu temperatura maximă de 65 pe tur si consum 90 lei la trei zile. Astept raspuns. Multumesc!
Buna ziua. Avem 3 calorifere de 1600 și o scărița de baie de 1400 . Consum in jur de 100/120 l gpl pe luna. Asta înseamnă 0.166 litri/ora in aceasta perioada. Acest consum este pentru caldura pentru 60 mp utili și apa calda pentru doua persoane. Sper ca a fost de ajutor.
@@Logcabincrafter Destul de ok consumul. Eu incalzesc un spatiu de 75mp la o casa de vacanta si folosesc 4 butelii de propan legate printr-o centralina. Se consuma cam o butelie la saptamana, pe care platesc 270 lei. Buteliile sunt de alea mari de 70 litri (propan). Mi se pare destul de scumpa incalzirea cu GPL / Propan. Am si o locuinta cu gaz metan si diferentele sunt enorme. As putea spune ca pretul incalzirii cu propan versus gaz natural de la retea, e de 3.5 ori mai mare dupa calculele mele.
Buna. Sa inteleg ca aveti un consum de 4 litri pe zi la 24 de ore? La ce temperatura țineți apa pe tur si ce consum aveti la centrala in specificațiile tehnice pentru gpl ,care sunt în kg nu litri? Din ce am gasit pe net ul litru gpl echivalent a 0.565kg. Consumul care îl aveti mi se pare enorm de mic. Multumesc pentru raspuns
@@gabrielbulboaca1827 buna Consumul asta este cum am spus in perioada asta cu temperatura exterioara de 0’ / 2’ afara. Temperatura pe tur este de 55’. Iar restu nu știu ( specificații ).
Salut. E o idee buna, trebuie sa verifici in zona ta dacă au logistica pentru livrare gpl la domiciliu și dacă au atunci îți poți monta un tanc de 1000/2000 litri . In varianta asta prețul pe litru e mult mai mic.
Pe noi la 180m2, ne ducea undeva pe la 1600 ron pe luna in Domnesti Ilfov, cam asta era maximul. Undeva la 8 butelii consumate pe luna de 70 litrii, cand era cel mai frig. Centrala in condensare Ariston 22kw. Doar ca nu stiam ca trebuie setata pe 55gr apa in calorifere ca sa creeze efect de condensare si am ars cateva sute de lei in plus. Din calculele mele diferenta fiind de 0.13m3/ciclu intre 55 si 70gr. Dar inmultind cu 9-10 cicluri pe zi, pe luna, pe an. Da o diferenta de 700-750 ron.
Exact. Locuim aici zi de zi. Centrală asigura caldura și apa calda iar izolatia este la exterior polistiren de 10 cm eps 80. Sub podea avem extrudat de 5 cm.
Bună ziua! Revin la dvs cu o intrebare: la furtunul de alimentare cu gaz , cel care intra in regulator am gasit 2 seturi de garnituri , unele metalice unele de cauciuc. Care se montează si in ce ordine?
@@Logcabincrafter Bună ziua. Sunt pe punctul de a monta o centrala pe gpl. Am achiziționat toate racordurile, feeting-urile, centrala, buteliile, etc. Am achiziționat și doua ceasuri de gaz diferite, unul de 1.5 kg/h și al doilea de 4 kg/h. Care din ele sa îl montez? Al dumneavoastră de ce capacitate este/sunt? Eu am sa folosesc doar o butelie conectata, nu doua. Una o țin doar pentru schimb.
@@calinsimon9799 Buna ziua . Eu folosesc modelul asta. Comparați cu ce aveți Dvs sa aibă aceleași caracteristici . Dacă datele tehnice sunt asemănătoare îl puteți folosi. Spor la treaba !👍 Regulator GPL Tecnogas 4 kg /h cu presiune reglabila pentru centrale termice cu putere pana in 28 kW
La regulatorul acela de la centrală cum se face reglajul?am și eu același sistem cu regulator și cu ceasuri pe butelii dar de când am pus regulatorul de GN urcă temp.apei mai greu.
Salutare! E o idee buna dar cind scade temperatura sub - 10, o sa consumati mult mai mult.. Din câte știu eu, calculele dnv cu 30%in +e f subestimat... Eu cred ca consumul va dubla,...si daca va fii sub - 15, - 20,chiar va tripla.. Sănătate!
O sa ajungă sa îl tina câteva zile caldura din cele 3 săptămâni,nu au cum sa aibă un asemenea randament buteliile Gpl ul este total ineficient pt centrale,deoarece e scump Gazul de la rețea,este profitabil :) este alt preț la metru cub
@@constantintriscau2910 parțial corect! În această perioadă foarte rece, cel mai puțin au "ținut" 11 zile cel 2 butelii. La aceeași temperatura de 29 de grade ziua și 19 noaptea (temperaturi la care am stat chiar în tricou în casă), plus apa caldă (și nu vreți sa știți cum și cât stau eu la duș 😜). Suntem ok. Sa ai căldură și apa calda non stop în vârf de munte, e ceva..... 😁
Are o modificare. Văd ca am omis sa spun in video. E vorba de duza . Fiecare centrală are capacitatea de a funcționa atât pe GN cât și pe GPL. Cumperi o duza de GPL dedicată pentru modelul centralei și o înlocuiești 👍
@@dacianggg1178 așa este. Doar ca am ales electric pentru avantajele ce le oferă un cuptor electric, gen reglaj temperatura , timp și fără Flacăra . Știm cu toții ca aragazu cu Flacăra e vejnic murdar după gătit .
@@Logcabincrafter De acord cu dvs.,numai că un regulator de butelie sau de pe centralină trebuie să corespundă unei presiuni de 30-31 mlbar și debit de pină la 4 kg/h, eu așa am văzut scris.
@@Logcabincrafter din cate stiu eu, de la un prieten ce lucreaza la o statie GPL, ca nu e legal sa incarce buteliile, doar noaptea se face operatiunea 😁 si cu butelia in masina
Salut, am luat și eu în calcul încălzirea pe gaz în paralel cu cea pe lemne. Acum am boiler și centrala pe lemne, dar ma gândeam ca în locul boierului, care în principal e folosit pentru dus și la bucătărie, sa cumpăr un instant pe gaz. Ce zici, se merita sa fac schimbarea asta oare?
Salut am și instant la foișor pentru apa calda la Bucătărie și dus. E o obtiune foarte buna. Îți asigura apa calda exact când ai nevoie și exact cât ai nevoie. Boilerul după părerea mea este o risipa de energie pentru ca el muncește și când nu ai nevoie de apa. Dacă vrei sunama deseară sa îți fac un video cu instalația de la foișor. 0732533200
@@Logcabincrafter Ok, multumesc. Cum procedati cu schimbul buteliilor, le schimbati doar cand se golesc de tot si ma gandesc ca intra centrala pe avarie, sau le schimbați preventiv?
@@niroseili le schimb după ce se golesc de tot. Corect , centrala afișează o avarie in acea situație. Le înlocuiesc cu cele pline dau un reset și gata.
@@Logcabincrafter an am văzut filmul, implicit și pătura, iarna mă refer in nopțile geroase, văzând ce zonă de relief este....dar dumneavoastră știți mai bine.
Proprietarul a procedat foarte bine cu plasarea buteliilor în acel adăpost și cu aerisire . NU FACEȚI GREȘEALA SĂ PLASAȚI BUTELIILE ÎN SPAȚIU ÎNCHIS . Propanul este un gaz greu care coboară ocupând subsoluri, canale și folosiși butelii speciale pentru propan precum cele din video , sunt mai groase în tablă decât cele pentru butan și rezistă la presiuni mai mari . În lipsă puteți folosi și pe cele pentru butan dar pe timp de vară încărcate mai puțin și ferite de soare obligatoriu, propanul având punctul de fierbere scăzut determină presiuni mult mai mari decât așa zisul gaz de butelie.
Dar functionati cu ambele butelii,de ce este o problema daca functioneaza instalația numai cu o singură butelie,este vreo problema de debit,presiune....multumesc.
Buna ziua. Nu este nici o problema in funcționarea doar cu o singura butelie. Am ales aceasta varianta ( 2 butelii legate ) pentru a marii cantitatea de gaz disponibilă . Am 4 butelii in total , 2 legate și doua pline in așteptare. La mine e distanța mare pana la stație ( cca 55 km)
Va sal.de unde ati achizitionat buteliile,daca prezinta siguranta maxima nu are scapari de gaze,cat va costat bucata,si ce sa va mai spun ca mam hotarat acum sa pun centrala gpl.dar ma gandesc sa fac si eu o anexa doar pt.butelie.
Apa vine prin cădere de la bazinul din munte . Pe i distanța de 3 km. Am ales aceasta varianta pentru ca nu aveam presiunea necesară pentru mașina de spălat și centrală. Și apoi iarna exista riscul sa înghețe pe traseu mai ales noaptea dacă nu consum apa.
Salut. Genu asta de butelii au cca 50 litri. Eu le-am luat dintr-un depozit din Brăila . Dar găsești pe olx. www.olx.ro/oferta/butelie-dubla-ruseasca-IDejYgJ.html
@@marianm9586 soba înseamnă = construcția lor, coșuri de evacuare făcute ca la carte ( casa e de lemn , bârne ), lemne aduse, tăiate , depozitate, făcut focu , fum.... Dacă vreau sa fac baie sau sa spăl vase ? Aduc lemne, fac mizerie , Fac foc încălzesc apa și abia după mult timp am apa calda..... nu e de mine. Și ma costa și mai mult.
Frumos ! Buna ideea cu buteliile ! Eu am o casa cu 175 mp si am centrala pe peleti si consum cam 2 saci peleti adica 30 kg peleti /24 ore ,1 sac=15kg=20 lei
@@ralucamariatirea8595 ați încercat cu Propan curat in locul GPL ului(combinație butan - propan)? In teorie, propanul se gazifica mai usor la temperaturi cu minus, prin urmare la ierni mai grele ar fi varianta mai eficienta. Sunt în căutare de soluții 'deconectate' de la rețea și caut păreri și experiențe de la utilizatori.
Nu! Este vorba despre scurgerea de condensare de la centrala! Am văzut o data , dar numai gasesc , ca se pune apa in centrala , ca nu ar fi bine sa nu aiba apa in vasul de condensare, la pornire. Stiu ca vasul de expansiune de la hidrofor , si eu am la fel
Salutare !
Frumos totul. Un mic amănunt ar trebui luat în calcul : poziția celor 2 regulatoare de presiune de la ieşirea din butelii, trebuie să fie verticală sau orientate în jos complet. În interior este o membrană care face condens,şi la trecerea gazului când scade temperatura afară există riscul să înghețe. De asemenea va mai trebui să instalezi un filtru de gaz la intrarea în centrala termică până în regulatorul de la intrarea în centrală.Acesta are un şurubel de golire a impurităților din gaz.Sper că acel regulator de la intrarea în centrală are 30 milibari, aşa cum este corect pentru funcționarea unei centrale cu gpl. Eu am instalat o butelie de 5000 litrii de propan şi inginerul care s-a ocupat de toată treaba asta, a corectat poziția regulatorului care fusese instalat orizontal, în poziția vertical pentru scurgerea condensului. La dumneavoastră este nevoie absolut de acel filtru de gaz, deoarece buteliile sunt vechi, reîncărcabile şi gazul cu care se încarcă nu este propan 95% , ci un amestec de gaze predominând butanul.
Eu am de asemenea instalat un instant pe gaz de butelie ELM LEBLANC de 14 litrii cu aprindere proprie, fără alimentare electrică ,şi din cauza faptului că în butelii există mizerii, domnul inginer mi-a instalat filtrul de gaz. De atunci nu mai am probleme cu arderea la instant. Până la instalarea filtrului, se produceau tot felul de fenomene ciudate cu instantul, ardea intermitent, se oprea, ieşea fum, etc. Dacă doriți vă pot trimite poze cu filtrul de gaz care nu este scump deloc. Cele 2 regulatoare, sau ceasuri, instalate pe butelii trebuie schimbate şi ele o dată la 2 ani fiindcă ele dau primele "piept"cu gazul din butelie şi membrana din interior se încarcă cu gunoaiele din butelii, făcând să vă scadă presiunea.
S-auzim numai de bine !
Salutare.
Buna observatie!👍 m-ar ajuta cu siguranța câteva poze cu poziția corecta a Regulatoarele cât și o poza cu filtru . Mulțumesc.
@@Logcabincrafter as vrea sa va trimit și eu niște poze ,nu reușesc sa setez presiunea gazului la o centrală cu Gpl .
@@TheRamonaramo Trimiteți pe adresa de mail.
tireamihai@gmail.com
Îmi puteți trimite ceva poze sau link cu filtrul pentru Gpl ? Ms
La mine e la fel 50 cm adâncime,am (prea plin) la bazinul de acumulare,deci până acolo curge constant de la izvor iar de acolo stă în presiune. spre consumator. Dacă ai mult debit de la izvor ,cu surplusul chiar poți să alimentezi o baltă de pești mică sau mare,in funcție de debit. Sincer mă bucur ce loc frumos ai ales pentru familia ta. Multă sănătate.
Super tare. Aer curat,liniste. Nota 10!
Îmi place tot ce văd și aud! Eu am o casa din piatră, cu ziduri de 50-70 cm grosime, parter înalt și mansardă, într-un sat din zona Cheile Nerei. Am montat o centrala electrica trifazic, când curentul nu o luase razna, ținând cont de utilizarea instalației pe max. 2 săptămâni din lună, iarna, păstrând și sobele la parter.. Acum mă tentează să pun și o centrala pe gpl. Centrala o am, fiind veche dar bună și stă nefolosită. M-ai introdus în studiu. Doamne ajută!
Superb videoclip, foarte bine explicat.
Foarte frumos la voi acolo si mult soare îți mai trebuie o instalatie fotovoltaica .Multă sănătate și sa te bucuri de natură!
Superbă locația . Iar descrierea excelentă . Mulțumesc frumos !
foarte tare lucrarea si ideia ! pacat ca la noi oamenii de la tara sunt asa refractari latoate lucrurile care le ar usura viata ...mai trebuie sa treaca o generatie ...
Da. Așa este. Suntem înconjurați de pădure, ar fi fost ușor sa folosim o centrală pe lemne sau sobe dar am ales sa nu contribuim și noi la taiatu pădurilor . Cu timpu probabil schimbarea va venii.
Fain,promitator ,succes in tot ce faci, un mare like si clopotel m-am abonat !
La aragax se modifica reglajele la robineti si se schimba diuzele la arzatoare pt trecerea de la gaz metan la GPL . La centrale nu stiu cum e dar GPL e lichid iar gazul metan e gaz . La auto exista un dispozitiv care functioneaza cu apa calda din motor -vaporizator .La instalatiile GPL auto antice se trecea pe functionarea cu GPL numai dupa ce motorul era cald , acum trecerea o face un calculator .
Da,in zonele montane incalzire incepe in octombrie si se gata in mai daca iarna e normala .
Salut.Bravo.
Super, felicitări!!
Foarte frumos Felicitări
Super treabă. Felicitări
Foarte tare ideea!
Te salut✌️✌️🇷🇴🇷🇴
Mi se pare genială ideea. Felicitări 👍🏻
*Super video.Bine explicat*
Prea jmecher prea, prea frumos, mulțumesc pentru videoclip!!!
Foarte frumos! Felicitări! M-am abonat!
Mulțumesc. 👍
@@Logcabincrafter salut frumoasa zona ceva "vecini" ursi daca da grija mare si lor le place sarmalele 🤣🤣🤣🤣 ce grosime ere izolatia la casa pereti pardoseala tavan în rest frumos si liniste
@@sandufulgan7087
Buna ziua, ursi nu au fost niciodată in zona, iar izolatia casei este așa :
-exterior , polistiren de 10 cm eps 80
- sub pardoseala folie anticondens polistiren extrudat de 5 cm și dușumea de lemn.
@@Logcabincrafter ma bucur sa aud ca nai animale salbatice în zona asta te face sa stai mai linistit noapte multumesc pentru raspuns si la acoperis ce izolatie ai
Mulțumesc mult pentru video.
Multumesc! Foarte tare!
i guess I am pretty off topic but does anybody know a good site to stream new movies online ?
Tare locația mi-ar place și mie să am o priveliște așa frumoasă și fără vecini.
Sănătate maximă
Bravoo nota 10
Mulțumesc și numai bine 👍
Superrr...asa e....am testat si eu.....pe saptamina 1 butelie👍👍👍....
Mica de aragaz sau mare de la firma
salut, cea mai buna varianta si e o varianta chiar moca este modificarea uncei centrale sau facut artizanal o mini centrala cu hidrogen, gazul provenit poate sa tina o flacara in continuu, si cantitatea de gaz nu e deloc mare, si nici periculoasa.
Salut
Da-mi mai multe detalii te rog
@@Logcabincrafter pai este simplu, un aparat de făcut hidrogen se poate face și acasă manual.. sunt videouri pe UA-cam. Problema este ca ca să meargă o centrala pe hidrogen 100% este cam dificil pt ca trebuie k anumita presiune. Ce poți sa faci este sa bagi forțat hidrogen în camera de ardere.. pt ca centrala e prin tiraj forțat, și pe unde îți ia aerul pt flacara se baga un tub . Hidrogenul este puternic și flacăra o face mai puternica. În momentul ala poți sa faci o economie de cam 30% la gpl. Eu am folosit hidrogen în motor..și motorul era mai curat datorita exploziilor curate și complete având diesel și trăgea mai bine.. pe lângă oxigen îmi trăgea și hidrogenul și la peco se cunoaștea destul de bine o economie ..depinde de cât hidrogen faci pe minut..
@@vladdinescu1874 energia folosită pt electroliza costă mai puțin decât economia de 30% pe gpl?
Cum ați captat hidrogenul?
Nu cred că este mai sigur, hidrogenul fiind foarte inflamabil, una din provocările de siguranță de la mașinile pe hydrogen de la Toyota.
Salut,de la bazinul de apa poți face un mic heleșteu ,ff frumoasa zona !
Îl facem in partea de jos a terenului, acolo avem și un pârâu . E proiectul pentru 2022.
Frumos! Felicitari!
Multumim!👍
@@Logcabincrafter Cum ați făcut reglajul la acel regulator sa funcționeze pe gpl? L-ați făcut dvs sau a-ți apelat la cineva, ma puteți ajuta ca doresc sa ii pun și eu centralei mele pe gpl un astfel de filtru regulator. Momentan am clasic de butelie și întra cam des în avarie gaz
@@emanuelvlaicu4205 buna seara. Contactați un instalator cu experiența in domeniu și va va face acest reglaj . Și eu am făcut la fel. Spor la treaba.!
@@emanuelvlaicu4205 buna ziua.
Contactați un instalator cu experiența in acest domeniu și va va face setările necesare. Și eu am procedat la fel. 👍. Multă bafta !
Ai schimbat diuzele la centrala pentru trecerea pe gpl?
Mar ancanta ce văd dar m-ai trebuie cv an caz de se ia curentu anteleg ca presostatul opreste coloana sau cum se face recircularea apei tur retur spre vasul de expansiune dane cv detalii m-ai definite terog
treaba foarte buna facuta,da eu astept sa se faca sarmalele😁
Mai facem o tura sănătoasă la Paste , primim și musafiri 😀
Imi place ce văd. O oază de liniște. Dar ai fi fost și mai liniștit dacă făceai instalația de alimentare cu GPL în maniera corectă. Cred că ți-ai pus întrebarea dacă e sigură, nu? CU calcarul din apă cum stai? Mai ales că centrala are un distribuitor cam sensibil la depuneri.
Înainte de centrală am 3 filtre iar anual o curățăm. 👍
Salut! Ce consum ai avut pe luna când a fost mai frig afara, gen -10° ! Mulțumesc
Salutare,Imi puteti spune daca aveti cumva probleme cu gpl-ul daca Este tinut afara?au inghetat butliile Sau ceva?va multumesc
Salut. La temperaturi foarte joase mai îngheață regulatoru. Face un soi de condens dar ii punem un prosop cald pe el și se dezghețată . In rest din punctu asta de vedere nu sunt probleme .
Frumos 😍
Se poate reduce consumul de gaz la jumătate fără a afecta parametrii din cartea tehnică.
Ce loc frumos, felicitari pentru curajul de a locui la tara. In ce judet ?
Multumim. Suntem in Apuseni .Jud HUNEDOARA com Blajeni
Buna ziua.foarte incurajator.la temperaturi cu minus la ce consum va asteptati ?
Buna ziua.
Pana acum am avut cel mai frig (-4 ‘) , sapt asta vom avea -14’. Estimez o creștere a consumului cu 30%. Adică voi consuma 4 butelii. 1 butelie = 130 lei x 4 = 520 lei.
@@Logcabincrafter va multumesc mult.suna foarte increzator!
un colt de rai, cu un peisaj mirific iar încălzirea cu centrala și butelie este chiar ok din toate punctele de vedere
Bună seara! Va pun aceeași întrebare ca la alti utilizatori de centrala termică pe gpl. De ce este necesar sa montez ceasuri la butelii , din moment ce la centrala se montează regulator de presiune. Mulțumesc
Corect, nu este imperios necesar. Dar folosesc racord cumpărat ( iar el vine cu regulator) montat pe furtun. O măsura de siguranța in plus nu strica. Iar regulatorul știm cu toții ca are o membrana la interior care mai face pe nebuna uneori. Cedează una dar reglează următoarea 😀
Regulatorul pe care îl vedeți în video , cel clasic pentru metan , nu ține la presiunea gpl- ului din butelii . Nu funcționează fără reductoarele de presiune de pe butelii. Se blochează, vă spun din experiență proprie . Eu am montat un regulator dedicat cu 15bari pe intrare și 30mbari ieșire și nu mai ai nevoie de acel regulator la centrală și nici la butelii
Spuneti va rog,ce temperatura aveti in casa? Locuiesc la casa,fara posibilitate de gaze si mi-a placut mult ideea dv. Va multumesc!
Buna ziua,
Pe timpul zilei termostatul e setat pe 20’ iar noaptea pe 18,5’ pentru ca nu mai deschidem ușile și am observat ca se menține foarte bine caldura in casa. Oricum nici nu e recomandat sa dormim in caldura foarte mare.
Acum in 2022 ,e cea mai rentabila pe gpl,fata de g.n sau curent .Nu mai spun de lemne ....ce pret vor avea.
Așa este. In plus e foarte curat și comod
Frumoasa zona
GPL-ul este de la pompa auto? Nu ingheata iarna?
Salut. Nu nu îngheață
Bună ziua... Ciiti litri da gaz încărcați într o butelie ruseasca?... Menționez ca am și eu una și vreau sa o încarc.. Multumesc
Buna ziua. In fiecare butelie incarc 40 / 42 l. Ideea e sa nu fie încărcată la capacitatea maxima, adică 55 l pentru ca am observat ca afectează negativ regulatorul.
Și eu am apă de la 450m distanță până la izvor. Vine prin cădere iar la jumătate distanța am construit un bazin de beton în pământ de 2×2×2(8mcubi) iar de acolo vine tot prin cădere liberă la instalația din casă,deci fără pompe.Tu de ce nu o cuplezi țeava care vine de sus direct la instalația din casă ca să eviți hidroforul?
Sa nu înghețe. Ideea e ca oamenii când au pus acea țeava pe toată distanța e îngropată la o adâncime mică riscând sa înghețe dacă apa “ sta pe loc”.
Buna ziua. Cate calorifere folositi in total si cam ce consum aveti pe ora? Mi se pare foarte putin consumul pe care îl aveti pe luna. Eu am modificat un instant pe gpl de 12 kw 7 litri pe minut cu temperatura maximă de 65 pe tur si consum 90 lei la trei zile. Astept raspuns. Multumesc!
Buna ziua.
Avem 3 calorifere de 1600 și o scărița de baie de 1400 . Consum in jur de 100/120 l gpl pe luna. Asta înseamnă 0.166 litri/ora in aceasta perioada. Acest consum este pentru caldura pentru 60 mp utili și apa calda pentru doua persoane. Sper ca a fost de ajutor.
@@Logcabincrafter Destul de ok consumul. Eu incalzesc un spatiu de 75mp la o casa de vacanta si folosesc 4 butelii de propan legate printr-o centralina. Se consuma cam o butelie la saptamana, pe care platesc 270 lei. Buteliile sunt de alea mari de 70 litri (propan). Mi se pare destul de scumpa incalzirea cu GPL / Propan. Am si o locuinta cu gaz metan si diferentele sunt enorme. As putea spune ca pretul incalzirii cu propan versus gaz natural de la retea, e de 3.5 ori mai mare dupa calculele mele.
Buna. Sa inteleg ca aveti un consum de 4 litri pe zi la 24 de ore? La ce temperatura țineți apa pe tur si ce consum aveti la centrala in specificațiile tehnice pentru gpl ,care sunt în kg nu litri? Din ce am gasit pe net ul litru gpl echivalent a 0.565kg. Consumul care îl aveti mi se pare enorm de mic. Multumesc pentru raspuns
@@gabrielbulboaca1827 buna
Consumul asta este cum am spus in perioada asta cu temperatura exterioara de 0’ / 2’ afara. Temperatura pe tur este de 55’. Iar restu nu știu ( specificații ).
@@Pexibaniaz depinde de scula , lucrare si izolatie - nu se pupa
SUPER,De unde ai făcut rost de butelii?ȘI la ce preț te rog să-mi spui.Multumesc.
Buna
Buteliile le-am lut din Brăila de la un depozit , le-am schimbat robineții și sunt ok. Am văzut ca sunt pe olx. Cauta ( butelie rusească ).
@@Logcabincrafter MULȚUMESC, dar de preț ai uitat să-mi spui..
@@ioangrigoras1372 salut . Când le-am luat eu acum 4 ani am dat 300 lei / buc + 180 lei transport.
@@Logcabincrafter MULTUMESC FRUMOS ȘI UN AN MAI BUN.
Salut! Eu chiar ma gandesc la un astfel de sistem pt. o casa mai mare de 160 mp .si bineînțeles cu un rezervor gpl.mai mare.
Salut. E o idee buna, trebuie sa verifici in zona ta dacă au logistica pentru livrare gpl la domiciliu și dacă au atunci îți poți monta un tanc de 1000/2000 litri . In varianta asta prețul pe litru e mult mai mic.
Pe noi la 180m2, ne ducea undeva pe la 1600 ron pe luna in Domnesti Ilfov, cam asta era maximul. Undeva la 8 butelii consumate pe luna de 70 litrii, cand era cel mai frig. Centrala in condensare Ariston 22kw. Doar ca nu stiam ca trebuie setata pe 55gr apa in calorifere ca sa creeze efect de condensare si am ars cateva sute de lei in plus. Din calculele mele diferenta fiind de 0.13m3/ciclu intre 55 si 70gr. Dar inmultind cu 9-10 cicluri pe zi, pe luna, pe an. Da o diferenta de 700-750 ron.
Vreau sa achiziționez și eu o centrală immergaz, se mai fac ceva modificării la ea sa meargă pe GPL, CU MULȚUMIRI
Locuiesti acolo zi de zi? Adica casa este incalzita zilnic? Izolatia ?
Exact. Locuim aici zi de zi. Centrală asigura caldura și apa calda iar izolatia este la exterior polistiren de 10 cm eps 80. Sub podea avem extrudat de 5 cm.
@@Logcabincrafter in ce zona aveti construita locatia..????
@@mariantoader1260 salut suntem in com Blajeni jud HUNEDOARA
Buna.și eu am văzut filmulețul și intenționez sa va urmez exemplul.noi suntem situați in Buces …mutați de nici un an
@@ardeimarius2253😮
Bravo tie
Bună ziua! Revin la dvs cu o intrebare: la furtunul de alimentare cu gaz , cel care intra in regulator am gasit 2 seturi de garnituri , unele metalice unele de cauciuc. Care se montează si in ce ordine?
Buna ziua
Eu nu am pus metalice doar Garnituri de cauciuc pe care le înlocuiesc in fiecare an.
@@Logcabincrafter
Bună ziua.
Sunt pe punctul de a monta o centrala pe gpl.
Am achiziționat toate racordurile, feeting-urile, centrala, buteliile, etc.
Am achiziționat și doua ceasuri de gaz diferite, unul de 1.5 kg/h și al doilea de 4 kg/h.
Care din ele sa îl montez?
Al dumneavoastră de ce capacitate este/sunt?
Eu am sa folosesc doar o butelie conectata, nu doua. Una o țin doar pentru schimb.
@@calinsimon9799
Buna ziua .
Eu folosesc modelul asta. Comparați cu ce aveți Dvs sa aibă aceleași caracteristici . Dacă datele tehnice sunt asemănătoare îl puteți folosi. Spor la treaba !👍
Regulator GPL Tecnogas 4 kg /h cu presiune reglabila pentru centrale termice cu putere pana in 28 kW
@@Logcabincrafter
Atunci o sa îl folosesc pe cel de 4 kg
@@calinsimon9799😮
La regulatorul acela de la centrală cum se face reglajul?am și eu același sistem cu regulator și cu ceasuri pe butelii dar de când am pus regulatorul de GN urcă temp.apei mai greu.
Mi l-a adus și l-am pus. Fără nici un reglaj. Este pentru gpl.
Pt gpl este și al meu,sa nu fie asta problema că urcă greu temp apei?
@@edydanca9943 trebuie curatat schimbatorul de caldura sau aerisita bine instalatia si centrala
Mulțumesc.. Și acum în luna de iarna cam cite zile vă ajunge o butelie..
?
Cam 9/10 zile
In concluzie la temperaturi cu minus cat va costa lunar?
As dori sa sti deorece nu știu ce sa oau pe peleti sau gpl
Va mulțumesc anticipat!
Salutare! E o idee buna dar cind scade temperatura sub - 10, o sa consumati mult mai mult.. Din câte știu eu, calculele dnv cu 30%in +e f subestimat... Eu cred ca consumul va dubla,...si daca va fii sub - 15, - 20,chiar va tripla.. Sănătate!
O sa ajungă sa îl tina câteva zile caldura din cele 3 săptămâni,nu au cum sa aibă un asemenea randament buteliile
Gpl ul este total ineficient pt centrale,deoarece e scump
Gazul de la rețea,este profitabil :) este alt preț la metru cub
@@constantintriscau2910 parțial corect! În această perioadă foarte rece, cel mai puțin au "ținut" 11 zile cel 2 butelii. La aceeași temperatura de 29 de grade ziua și 19 noaptea (temperaturi la care am stat chiar în tricou în casă), plus apa caldă (și nu vreți sa știți cum și cât stau eu la duș 😜). Suntem ok. Sa ai căldură și apa calda non stop în vârf de munte, e ceva..... 😁
20 de grade ziua! Rectificare! 😁
Salut.ce modificări ai facut la centrala pt a merge cu butelii?
Are o modificare. Văd ca am omis sa spun in video. E vorba de duza . Fiecare centrală are capacitatea de a funcționa atât pe GN cât și pe GPL. Cumperi o duza de GPL dedicată pentru modelul centralei și o înlocuiești 👍
@@Logcabincrafter e doar 1? Ms fain de informatii
La Ariston alteas one nu trebuie diuza, are functia gol in meniu
@@nelutuursu7138 ati montat?
@@petercojocaru1264 da, dar pe gaze naturale
folosesti si la aragaz adica pentru gatit
Nuuu. Aragazul este electric ( plita și cuptor )
@@Logcabincrafter puteti monta si aragazu pe gpl - e foarte economic . o butelie ruseasca tine vreo 6 luni
@@dacianggg1178 așa este. Doar ca am ales electric pentru avantajele ce le oferă un cuptor electric, gen reglaj temperatura , timp și fără Flacăra . Știm cu toții ca aragazu cu Flacăra e vejnic murdar după gătit .
Acum ca său închis stațiile de GPL , unde mai încarci butelia
De unde ati luat buteliile?cari litri/kg are o butelie?
Buna ziua. Le găsiți pe olx dacă doriți second. Dacă doriți noi se găsesc pe site. Spor la treaba
Ce frumos
Ce reglaj ai la regulatorul de gaz pentru butelii?
Este racord cumpărat din Dedeman pentru butelie. Vine calibrat direct.
@@Logcabincrafter De acord cu dvs.,numai că un regulator de butelie sau de pe centralină trebuie să corespundă unei presiuni de 30-31 mlbar și debit de pină la 4 kg/h, eu așa am văzut scris.
Salut !
Tu de unde alimentezi buteliile ? De la statie unde se alimentează si mașinile ?
Salut. Da de la stațiile gpl auto.👍
Superb,f.frumos...fiti binecuvantati...mult succes in continuare 👍👍👍👏👏
@@Logcabincrafter din cate stiu eu, de la un prieten ce lucreaza la o statie GPL, ca nu e legal sa incarce buteliile, doar noaptea se face operatiunea 😁 si cu butelia in masina
@@liviupetrica3435 depinde de zona. La stațiile PECO da așa e nu încarcă, doar la privați .
Salut, am luat și eu în calcul încălzirea pe gaz în paralel cu cea pe lemne. Acum am boiler și centrala pe lemne, dar ma gândeam ca în locul boierului, care în principal e folosit pentru dus și la bucătărie, sa cumpăr un instant pe gaz. Ce zici, se merita sa fac schimbarea asta oare?
Salut am și instant la foișor pentru apa calda la Bucătărie și dus. E o obtiune foarte buna. Îți asigura apa calda exact când ai nevoie și exact cât ai nevoie. Boilerul după părerea mea este o risipa de energie pentru ca el muncește și când nu ai nevoie de apa. Dacă vrei sunama deseară sa îți fac un video cu instalația de la foișor.
0732533200
Ati schimbat diuza la centrala cu una pt gpl?
Da exact.
@@Logcabincrafter Ok, multumesc. Cum procedati cu schimbul buteliilor, le schimbati doar cand se golesc de tot si ma gandesc ca intra centrala pe avarie, sau le schimbați preventiv?
@@niroseili le schimb după ce se golesc de tot. Corect , centrala afișează o avarie in acea situație. Le înlocuiesc cu cele pline dau un reset și gata.
Bună ideea, dar cum vă descurcati iarna cu buteliile din acel țarc ??
Că și gpl ul îngheață...
Este izolata căsuța unde sunt buteliile iar peste ele am pus o pătura. Nu au înghețat !
@@Logcabincrafter an
am văzut filmul, implicit și pătura, iarna mă refer in nopțile geroase, văzând ce zonă de relief este....dar dumneavoastră știți mai bine.
@@gheorghelucian79 numai fost probleme.
Frumos
pentru a reduce riscul la jumatrate de a scapa gaz in camera , mutati in exterior teul care face legatura intre butelii .
Îl verifica soția . Are un miros ...
unu din motivele pentru care a renunțat la aragazu cu Flacăra
@@Logcabincrafter eu stiam ca gpl nu miroase ca si gazul de retea sau de la statii deoarece nu are mercaptan
@@petrufaur9179 are totuși miros.
Buna ziua! Nu sunt probleme cu buteliile daca stau in frig ,mai ales daca sunt temperaturi mult sub 0 ? Multumesc.
Nu am avut astfel de probleme. Butelia din stația de unde incarc tot afara este ! Corect ? Scade un pic presiunea cred dar nu e problema.
Proprietarul a procedat foarte bine cu plasarea buteliilor în acel adăpost și cu aerisire . NU FACEȚI GREȘEALA SĂ PLASAȚI BUTELIILE ÎN SPAȚIU ÎNCHIS . Propanul este un gaz greu care coboară ocupând subsoluri, canale și folosiși butelii speciale pentru propan precum cele din video , sunt mai groase în tablă decât cele pentru butan și rezistă la presiuni mai mari . În lipsă puteți folosi și pe cele pentru butan dar pe timp de vară încărcate mai puțin și ferite de soare obligatoriu, propanul având punctul de fierbere scăzut determină presiuni mult mai mari decât așa zisul gaz de butelie.
In italia se pune o butelie mai mare si vine o masina cu gaz si o umple pt.tot sezonu rece pacat ca la noi nu este la fel
Exista și la noi posibilitatea asta doar ca in zona unde stam noi nu au logistica .
Și la noi se poate te ajunge cam 8000ron butelie de 1750l și instalația acuma depinde unde pui butelia și lungimea de țeavă
E acelasi lucru cu incalzare pe sub pardosea?
Buna ziua.
Sunt doua sisteme diferite. La încălzirea in pardoseala nu sunt calorifere pe pereți . Tot sistemul radiant se afla sub pardoseala.
Dar functionati cu ambele butelii,de ce este o problema daca functioneaza instalația numai cu o singură butelie,este vreo problema de debit,presiune....multumesc.
Buna ziua. Nu este nici o problema in funcționarea doar cu o singura butelie. Am ales aceasta varianta ( 2 butelii legate ) pentru a marii cantitatea de gaz disponibilă . Am 4 butelii in total , 2 legate și doua pline in așteptare. La mine e distanța mare pana la stație ( cca 55 km)
@@Logcabincrafter multumesc mult.
Va sal.de unde ati achizitionat buteliile,daca prezinta siguranta maxima nu are scapari de gaze,cat va costat bucata,si ce sa va mai spun ca mam hotarat acum sa pun centrala gpl.dar ma gandesc sa fac si eu o anexa doar pt.butelie.
Si am uitat sa va intreb cate calorifere aveti in casa.?multumesc.
@@bogdanbadalache8996 salut
Buteliile le-am luat de la un depozit dar sunt și pe olx . Eu am pus robineți noi la toate.
Salut ce suprafață ai la aceasta casa?
Salut. In jur de 60 mp utili
Un nr de telefon personal pt mai multe întrebări dacă se poate
Am și eu merge bine foarte bine
Ok
Fain,dar de ce,nu ai lăsat Apa, să vină gravitațional? Adică prin cădere...
Apa vine prin cădere de la bazinul din munte . Pe i distanța de 3 km. Am ales aceasta varianta pentru ca nu aveam presiunea necesară pentru mașina de spălat și centrală. Și apoi iarna exista riscul sa înghețe pe traseu mai ales noaptea dacă nu consum apa.
Câți litri are butelia acea mare și de unde pot procura
Salut.
Genu asta de butelii au cca 50 litri. Eu le-am luat dintr-un depozit din Brăila . Dar găsești pe olx.
www.olx.ro/oferta/butelie-dubla-ruseasca-IDejYgJ.html
@@Logcabincrafter Mulțumesc!
Cat a costat tot sistemul ?
Salut.
Centrală, țeava, calorifere, fitinguri și manopera 7500 lei
Instalație apa-
Pompa submersibilă , vas expansiune cu automatizare, bazin 1000 litri, țeava , coturi , totul cu montaj. 2500 lei.
Cat te costa pe luna gpl-ul?
Pentru încălzire și apa calda in jur de 400 lei. Pana acum nu a fost așa frig.
@@Logcabincrafter foarte scump
@@marianm9586 ok. Foarte scump in comparație cu ce ?
@@Logcabincrafter foarte scump în comparaţie cu încālzirea normalā sobe de teracote şi lemne
@@marianm9586 soba înseamnă = construcția lor, coșuri de evacuare făcute ca la carte ( casa e de lemn , bârne ), lemne aduse, tăiate , depozitate, făcut focu , fum....
Dacă vreau sa fac baie sau sa spăl vase ? Aduc lemne, fac mizerie , Fac foc încălzesc apa și abia după mult timp am apa calda..... nu e de mine. Și ma costa și mai mult.
Frumos !
Buna ideea cu buteliile !
Eu am o casa cu 175 mp si am centrala pe peleti si consum cam 2 saci peleti adica 30 kg peleti /24 ore ,1 sac=15kg=20 lei
E super la 175 mp, cca 1200 lei / luna 👍
Buna. Imi dai te rog mai multe detalii despre centrala pe peleti? Multumesc
@@gabrielbulboaca1827 buna
Eu am montat centrală pe gaz adaptata la gpl
@@Logcabincrafter Cat va costa incalzirea cu gpl pe luna?
@@MrCloscutz in jur de 400/500 lei
De câți kW e centrala?
Bună seara! 28 KW!
@@ralucamariatirea8595 ați încercat cu Propan curat in locul GPL ului(combinație butan - propan)?
In teorie, propanul se gazifica mai usor la temperaturi cu minus, prin urmare la ierni mai grele ar fi varianta mai eficienta.
Sunt în căutare de soluții 'deconectate' de la rețea și caut păreri și experiențe de la utilizatori.
Te salut ce n-am văzut curentul de unde vine
Cum adică de unde vine ? Nu am înțeles întrebarea !
Păi n-am văzut stîlp de curent ai generator
Casa e branșată la curent .
Se vede in video de la min 2..2 pana la min 2,10
Nu! Este vorba despre scurgerea de condensare de la centrala! Am văzut o data , dar numai gasesc , ca se pune apa in centrala , ca nu ar fi bine sa nu aiba apa in vasul de condensare, la pornire. Stiu ca vasul de expansiune de la hidrofor , si eu am la fel
Numai căldură 7 zile o butelie
eu merg la ţară 2 ,3 zile pe timp frumos cred că ar fi mai bun un invertor cu wiifi săl programez..
ce yiciii.._
i know it is kinda randomly asking but does anybody know a good site to stream newly released series online ?
am şi eu o casă la ţară tu ce crezi merită investiţia..
Merita sigur
te tine o butelie 3 zile deci 10 pe luna
Privește cu atenție mai mare acest video, doua butelii ma tin in medie 20 de zile.
Pe mine mă ține 5 zile apă caldă și căldură
O săptămână mă ține și pe mine ...asta depinde cate grade dai
Morala este: Degeaba stai in varf de munte cand esti dependent 100% de oras.