x = a + b ve y = 4ab yazalım o halde denklem: √a + √b + √a - √b = √(4ab(a+b)) olur sadeleşirse √a = √(ab(a+b)) √a ile bölerek sadeleştirmeden önce √a=0 yani a=0 durumunu kontrol ederek çözümlerden birini elde ederiz ondan sonra da ±1 = b(a+b) ile de diğer çözümü buluruz, ayrıca bu diğer çözümü bulurken x ve y'nin negatif olamayacağını göz önünde bulundurmalıyız
x = a + b ve y = 4ab yazalım
o halde denklem:
√a + √b + √a - √b = √(4ab(a+b)) olur
sadeleşirse
√a = √(ab(a+b))
√a ile bölerek sadeleştirmeden önce √a=0 yani a=0 durumunu kontrol ederek çözümlerden birini elde ederiz
ondan sonra da
±1 = b(a+b) ile de diğer çözümü buluruz, ayrıca bu diğer çözümü bulurken x ve y'nin negatif olamayacağını göz önünde bulundurmalıyız