Impozitare incasari CASH nedeclarate cu 70% | Caz real control ANAF

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 454

  • @LuizaDaneliuc
    @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +4

    Vino in universul FAN - Freelance Accounting Network, comunitatea celor ce doresc alerte fiscale zilnice, indrumare fiscala si contabila personalizata, in timp real si pe tot parcursul lunii: network.luizadaneliuc.ro/

  • @AndyChannel35
    @AndyChannel35 2 місяці тому +106

    Cu legile acestea ce intră în vigoare de la an la an, cu taxe si impozite tot mai multe și mai mari, nu pot spune decât că devenim pe zi ce trece niște sclavi ai statului. Da, sunt de acord cu impozitarea veniturilor care nu pot fii justificate dar ar trebui să existe stabilită o anumită sumă de la care oamenii ar trebui să fie luați la puricat, în special cei care fac afaceri cu statul. Ceea ce mă frământă pe mine cel mai tare, si sunt conștient că mai sunt mulți alții ca și mine este următorul fapt. La venirea noastră pe lume n-am semnat niciun contract cu statul în care să îmi asum ca pe toată durata vieții mele să plătesc taxe și impozite pentru lucruri de care nu mă folosec sau pentru bunurile pe care le dețin (casă sau autoturism). Da, a nu se înțelege greșit, sunt de acord să plătesc o asigurare auto pentru că îmi folosește, sunt de acord să plătesc o rovinietă, pentru că folosesc drumurile publice (si exemplele pot continua), dar nu sunt de acord cu impozit pe autoturism sau casă care sunt cumpărate tot din munca mea, practic ajung să plătesc chirie pentru ceva ce am cumpărat cu munca mea, cuiva care nu m-a ajutat cu nimic spre obtinerea lor (ori pentru alte lucruri și prostii de care nu beneficiez).
    În altă ordine de idei, când vine vorba de a munci, nu văd de ce suntem obligați să oferim 47% din salariul nostru (aproximativ 5 luni și jumătate dintr-un an muncesc pentru stat fără a mai pune celelalte taxe (TVA) si impozite), bani care teoretic sunt pentru sănătate și pensie, dar stim cu toții ce servicii ni se oferă când vine vorba de sănătate și ce pensii de mizerie se oferă omului de rând. Ar trebui să avem opțiunea de a ne face asigurare de sănătate privată fără a mai contribui și la CASS, iar în ceea ce privește pensia la fel, pensii private sau dacă se contribuie la CAS, fiecare să avem pensii în funcție de contribuție. Și fără venituri minime sociale și orice alte venituri pentru putorile societății).
    Prefer să lucrez la negru (cu ziua) decât să lucrez pentru asistații sociali, pentru guvernanții infecți care ne conduc și pentru cei care fură milioane de euro făcând afaceri cu statul, doar că surpriză, dacă tu ca persoană fizică lucrezi cu ziua și aduni cu greu o sumă de bani să îți cumperi un apartament sau o casă, fără ca tu să beneficiezi de ajutoare sociale sau orice altceva din partea statului, esti luat la întrebări mai ceva ca și ăla care a făcut afaceri cu statul și a acumulat milioane de euro pentru servicii care în realitate costă de zeci sau sute de ori mai puțin (cunoaștem cu toții fenomenul prețurilor umflate).
    Voi fi de acord cu plata taxelor și impozitelor actuale în momentul în care și statul va oferi ceva către cetățean în schimbul contributiilor sale, până atunci mi se pare un mare abuz al statului pentru tot ceea ce se întâmplă în momentul de față, inclusiv în cazul prezentat de dumneavoastră.
    Felicitări pentru material si pentru informațiile oferite!
    Aștept iubitorii sistemului să mă contrazică!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +19

      Exact, nu va contrazice nimeni! Nu stiu cine iubeste sistemul in acest moment.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +16

      Emigrarea e o solutie buna pentru cei puternici psihic si pregatiti sa o ia de la zero, daca nu financiar, mai ales mental: mediu, prieteni, stil ee viata, reguli noi. Eu sunt 100% pro plecat din tara dar nu cunosc multi oameni cu experiente reusite si asta nu pentru ca nu ar fi mai bine dincolo ci pentru ca nu pot face shift-ul mental.

    • @andreiconfident
      @andreiconfident 2 місяці тому +16

      Devine totul prea greu, prea marsav..prea batator la ochi..ce fel de cerinte spre sustinerea afacerilor sa mai avem..cand nici macar sa ne desfasuram activitatea linistiti, corecti etc.. Realizez comert cu amanuntul intr.un magazin mixt.. Rabdare cu clientii, garantii respectate, suport tehnic, investesc in angajati, seminarii etc... Lumea ne respecta dar m.au intrebat ce se intampla..le.am zis: deja devine totul atat de greu, ca cu greu mai pot vedea o parte buna in acest sistem.. Facturi multe, contabilitate stufoasa. Pana la urma am ajuns la o concluzie, si e cat se poate de reala:
      Sa ne gandim asa oameni buni: pe vremuri oamenii erau mai toti tarani, care lucrau pe pamanturile boieresti..bun.. Ganditi.va ca acesti oameni s.au rasculat, au varsat sange, s.au destramat familii pt LIBERTATEA DE EXPRIMARE, DE GANDIRE SI ACTIONARE. Practic a aparut incet incet capitalismul. Ma bucur ca exista puterea banului in ziua de azi , pt ca asa oamenii s.au mai pus la locu lor. Bun, ganditi.va ca toti acesti boieri (conducatori ai lumii) si.au dorit asta? Sa existe ideea ca oamenii au aceleasi sanse si totul tine de cat de mult esti dispus sa lasi de la tine, sa risti, sa te educi etc? Nu, ei doreau sa existe doar ei, si bogatiile lor si mai ales cineva care sa lucreze pt ei. Ca sa o zic mai simplu, mai actual..voi cum v.ati simti daca toti angajatii s.ar rascula si ar zice ca vor sa fie si ei adminiatratori etc..probabil nu v.ar conveni.. Pt ca pana la urma urmei businessurile au nevoie de angajati. Dar vorbesc prostii, oamenii sunt si vor exista ca si angajati marea majoritate..pt ca asa este viata, chiar unu din angajat mi.a zis: nu frate, mie mi.e ok, de ce sa am atatea pe cap etc.. Si ii respect alegerea. Nu sunt de acord cu abuzul asupra angajatilor, dar cel putin pe astia cativa, cati suntem, care maresc mereu salariile, respecta concediile, urgentele..uneori platesc so consiliere psihologica pt angajati etc..ba chiar le unul l.am ajutat sa.si creeze propriul vis, sa.si ridice o baza sportiva.. In fine.. Simt ca astia doresc sclavia..ori daca n.au voie sa spuna asta..vor face capitalismul exagerat de abuziv, si dureros si baga exagerat de multa frica in micile intreprinderi..legat de persoanele fizice..nu stiu ce sa zic..e absolut imbecil sa ceri socotoeala pt o mostenire.. Plicul de la nunta..serios.. Dar ei cand merg la lautari si arunca cu banii cum e? Ii vor intreba pe lautari a doua zi daca si.a declarat impozitul aferent lovelelor de noaptea trecuta..? Serios..ce e de facit cu tara asta..o iubesc..dar tot ce tine de fiscal e penibil..mai avem viata aici..?

    • @andreeapetrescu252
      @andreeapetrescu252 2 місяці тому +2

      Este vorba despre o persoana fizica sau pfa?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      @andreeapetrescu252 despre o persoana fizica

  • @alecsianu
    @alecsianu 2 місяці тому +82

    Pe Rromi care au vilane cu 100 de camere si nu au muncit o zi nu ii intreaba nimeni de sanatate...

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +28

      Da, si cumva, asta e vina celor alesi sau celor care i-au ales pe cei care sunt acum la putere? Sau a celor care nu protesteaza impotriva a nimic si nu iau nici o masura?

    • @alecsianu
      @alecsianu 2 місяці тому +6

      @@LuizaDaneliuc Mai mult a celor care nu iau nici o o măsură și merg nepăsători!

    • @mariansavu1151
      @mariansavu1151 2 місяці тому +12

      Cine sa-i intrebe ? Trebuie protejati ca ei sunt viitorul tarii .La rata lor de inmultire in 10-15 ani vor fi majoritari.

    • @Lumina_Intelepciune
      @Lumina_Intelepciune 2 місяці тому

      @@alecsianu
      *La fel cum s-a întâmplat și cu Ion Iliescu !*
      *Însă acum avem o șansă unică, există Diana Șoșoacă*

    • @octavianr526
      @octavianr526 2 місяці тому

      Nu e vorba doar de romi. Ci mai ales de baronii si piramidele de baroni de sub ei, din gastile PSDNLUDMR (care impreuna cu AURSOS fac urmasii PCR). Care de aceea vor voturi, ca sa ramana conectati la sifonarea banilor din taxe. Pe Oprișan (”mama sunt eu!”, Stanescu, Badălău (care circulă în Maybach), pe cei care semnează contracte umflate cu statul cu sutele, pe cei care circulă cu sufragerii negre BMW/Audi/Maybach/Chrysler si au viloaie si investesc bani neidentificabili in imobiliare etc etc, pe ei când îi verifică? Niciodată

  • @angelicatatoi2438
    @angelicatatoi2438 2 місяці тому +12

    Au nevoie de bani si pentru asta ,vor folosi orice mijloace! Un video excelent!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      Da, asa este, exact asta este motivul. Macar de ar fi temporar, dar nu.

  • @radupintilie3177
    @radupintilie3177 2 місяці тому +95

    Eu cred ca legea a fost gandita pentru abuzuri inca de la inceput. In primul rand vor fi abuzati cei corecti pentru ca sunt multi si ar avea de unde sa ia. Apoi omul de rand nu-si tine o evidenta a veniturilor cu documente justificative si aici ANAF e in avantaj. Unde mai pui ca omul de rand nu are suficiente cunostinte financiare si juridice deci e o prada usoara. Singurul lui avantaj e ca este corect dar asta nu tine la ANAF. Legea a fost facuta ca sa aduca bani si este folosita pe post de levier financiar (70%, deja cand zici procentul asta e abuz, mai adaugi dobanzi si penalitati si ti-au luat tot) asta e si ideea. Am trecut printr-un control/abuz ANAF si e foarte dureros. As mai avea multe de zis dar ma opresc aici.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +29

      Ziceti ca daca ati trecut printr-un control cred ca aveti de povestit cat pentru un video intreg! Clar toate legile fiscale din ultimii 2-3 ani sunt abuzuri 100%, abuz legitimizat, pus in scris. Eu nu va contrazic, sunt de acord 100%.

    • @liviubogdan8141
      @liviubogdan8141 2 місяці тому +3

      O lege pentru abuzuri. Vor fi impozitati mulți dintre cei corecti.
      Tara asta se va ridica atunci când se vor scoate legi care să apere și sa sprijine cetateanul corect nu "tagma jefuitorilor".

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +6

      Da, corect.

    • @linuxc79us
      @linuxc79us 29 днів тому

      Buna! Daca nu sunt inregistrat cu venituri si sunt finantat din afara tarii de persoane cetateni straini,poate ANAF sa ma verifice?Mentionez ca nu este cazul unor cheltuieli care sa le genereze alerte.Banii sunt un fel de cadou adica neimpozabili.Ma poate impozita ANAF pe bani care deja au fost odata impozitati?Chiar daca impozitul a fost platit in alt stat este tot o dubla impozitare.

  • @nirroberta
    @nirroberta 2 місяці тому +6

    Imi place modul dvs de a explica. As invata contabilitatea cu drag! Totusi, referitor la subiect, se apropie probabil termenul cand trebuie sa restituim ceea ce au imprumutat de la U.E. si mai ,, marii " cauta metode. Ceea ce nu mi se pare deloc corect e sa se aplice retroactiv. Unii nu mai stiu ce au facut ieri, dar acum 2 ani de ex...Succes si realizari in toate!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +5

      Ma bucur sa aud asta! Acesta e si scopul meu, sa aduc in atentie aceste notiuni intr-un mod placut. 😀

    • @simadoru6854
      @simadoru6854 2 місяці тому +2

      Dar de ce sa ne tot simtim noi datori la UE? Eu cred ca deja s-au platit banii aia de catre populatie, cu varf si indesat.

    • @anisiatudorache2409
      @anisiatudorache2409 2 місяці тому +2

      Si de ce nu merge,familia nu are voie sa ti dea bani,eu stiu pe cineva care nu vorbea cu copilul a murit si i a lasat 500.000 de lei avea o pensie de 7000 si a tot strans ca era zgarcit habar nu aveti la tara cat strang pensionarii ca ei muncedc si nu prea cumpara mare lucru,au tot in gradina,mai vand cate un porc,10 oua,nu pe bani neaparat,troc,de asta vor ei sa bage banii digitali sa nu poti sa ti ajuti nici copii

  • @valentindragu916
    @valentindragu916 2 місяці тому +6

    Multumim foarte frumos Luiza, pentru toate detaliile importante oferite.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Noi multumim pentru tot ce faci pentru noi si pentru toata comunitatea @growyourwealthromania

  • @sebastianmusat8857
    @sebastianmusat8857 2 місяці тому +3

    Foarte bun materialul, multumesc! Spor la tot ce faceti!

  • @mikPet81
    @mikPet81 2 місяці тому +18

    Dat fiind ca Anaf are acces atat la tine, cat si la restul, fix ca boierul pe plantatie, nu vad de ce ar fi o problema, sa se justifice "ala avea 10000$ in cont, i-a scos, si i-a dat lui X, care X a bagat in cardul lui", dar mna, bine ca la nu stiu figura politica cu salariu de mediu pe economie si gipane si vilane, nu mai vine anaf sa caute daca avea bani pentru acele bunuri :)
    Atata dublu standard ca la noi...mai rar.
    Video este bun, ca atinge un subiect sensibil de care nu cred ca mai scapam vreodata "plicul" de la orice eveniment de genul.
    SI de acord, ce va veni de la anul dupa alegerei, fereasca...

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +9

      Multumesc, sper ca video-urile acestea sa mai aduca in prim plan niste lucruri, poate se mai trezesc niste oameni.

    • @raduleu293
      @raduleu293 2 місяці тому +1

      Iobagii pe plantatie erau MULT mai liberi decat suntem noi acum...

  • @totjealex
    @totjealex 2 місяці тому +6

    Felicitari pentru video! Finalul pune punctul de problema foarte frumos. Anticipez ca vor aparea si cazuri pe care ANAF-ul le va da ca exemplu in media astfel incat sa te gandesti de 2 ori inainte sa faci evaziune! La fel de bine vor aparea si cazuri de abuz care vor mistui averi....dar sa vedem partea buna: totul e despre bani, si atat! (sper)

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +4

      Multumesc! Momentan, pana la alegeri cred ca este doar despre bani, sunt efectiv disperati sa faca rost de bani de oriunde. Nu stiu ce va fi dupa.

  • @lllccc5086
    @lllccc5086 2 місяці тому +5

    Felicitări pentru canal și mulțumim frumos pentru informații 🙏

  • @lilianaungureanu-expertcon8020
    @lilianaungureanu-expertcon8020 2 місяці тому +2

    Felicitari! Totul foarte clar, ca de obicei. :)

  • @dandumba3593
    @dandumba3593 11 днів тому

    Mulțumesc! Apreciez, și aș dori să mai faceți postări financiare educative .

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  11 днів тому

      Va referiti la economisire si investitii? Aveti un topic anume favorit?

  • @bbenaia
    @bbenaia 2 місяці тому +2

    mulțumim pt informații!

  • @gabrielacioban7484
    @gabrielacioban7484 2 місяці тому +4

    Mulțumim pentru informații! ❤

  • @GeoGeodezul
    @GeoGeodezul 2 місяці тому +3

    Felicitări 👏👏👏 mulțumim pentru material 🙏🙏🙏

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Multumesc pentru mesajul frumos! 😃

  • @adriananghel2765
    @adriananghel2765 2 місяці тому

    Felicitări pentru materialul prezentat !

  • @vladdumitru4913
    @vladdumitru4913 Місяць тому +7

    Fascism fiscal, legal. Subiectivism. Oamenii trebuie sa fie saraci, supusi sistemului "democratic".

  • @radugeorge-invest07
    @radugeorge-invest07 2 місяці тому +2

    Mulțumim, foarte interesanta prezentarea !👏

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Multumesc pentru comentariul foarte decent postat. Intre atatea altele, mi-a facut placere sa il citesc.

  • @craciunlabs
    @craciunlabs 2 місяці тому +7

    Multumesc pentru video
    Eu de peste 15 ani am tot fost plecat am locuit o perioada in Hong Kong taxele sunt 15% pe an din salariu.
    Pensia o primesti toata la pensionare, este un fond ce este administrat de traderi, poti sa iti cresti sau scade pensia alegand unde vrei banii tai sa fie folositi.
    Da, e problema cu China dar din punct de vedere a acestor taxe chiar se merita.
    Si mai este si Singapore si alte jurisdictii din America de sud.
    Nu sunt in materie sa va dau sfaturi doar experiente personale. Vreau sa platesc taxe cinstite.
    Multumesc

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Perfect de acord cu accentul pe ati plecat fizic din Romania si ati locuit acolo. Orice alta “schema” in care ne prefacem ca locuim in alta parte nu recomand.

  • @marius79p
    @marius79p 2 місяці тому

    Foarte bune explicatiile, multumim !

  • @Satsumacar
    @Satsumacar 2 місяці тому

    Foarte bun materialul, multumim!

  • @ovidium8020
    @ovidium8020 2 місяці тому +14

    pai nu mai sunt bani la buget, de aia abuzul va fi norma...
    pentru nestiutori cateva chestii de tinut minte:
    1. Averea e presupusa licita pana la proba contrarie (conform legii)
    2. Orice persoana e presupusa nevinovata pana la proba contrarie (principiu de lege)
    3. Orice declaratie dati poate fi folosita impotriva voastra. Aveti dreptul sa nu spuneti nimic (si implicit sa nu declarati nimic)
    4. Chiar daca vi se pune sechestru pe cont-uri apelati la un avocat si cereti deblocarea lor in regim de urgenta pana la solutionarea cauzei
    5. Nu semnati contracte la orice banca prin care va dati acordul ca banca sa dea datele voastre tertilor
    Daca dati declaratie, se schimba premisa ca sunteti nevinovat in aceea ca sunteti vinovati pana la proba contrarie, caz in care trebuie sa va dovediti nevinovatia in loc sa dovedeasca statul vinovatia!!!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Sunt niste puncte destul de ok aici, le voi lasa desi nu sunt 100% de acord cu tot continutul.

  • @florindiaconu6410
    @florindiaconu6410 2 місяці тому +8

    Foarte bun material, așa cum ne-am obișnuit pe acest canal ❤
    În concluzia mea, măsura este aparent corectă, dar având la bază o legislație proastă, consecințele pot fi dramatice. Funcționarii ANAF sunt oameni cărora li se pot exacerba frustrările….
    Deci, dacă votul majorității va repeta prostia istorică (pentru că nu putem discuta de vreo eroare, ci de minciuni electorale iterativ crezute), bineînțeles că ne merităm soarta. NU MAI VOTAȚI FRAȚILOR PARTIDELE AFLATE CONSTANT LA PUTERE !!! Și bineînțeles, nici șoșoci…
    Mulțumim mult Luiza!
    Sănătate, spor și succes tuturor!
    🙋🏻‍♂️❤️🌻

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Multumesc frumos! Nici o baza nu am ca se va vota altceva - parerea mea personala, vom vedea 🤷‍♀️

    • @florindiaconu6410
      @florindiaconu6410 2 місяці тому +1

      @@LuizaDaneliuc În sinea mea, am aceeași temă. Dar speranța moare ultima 🙂

    • @the.blue.raven7777
      @the.blue.raven7777 2 місяці тому

      Altceva ce ? Usr 😂

    • @florindiaconu6410
      @florindiaconu6410 2 місяці тому

      @@the.blue.raven7777 eu nu merg pe mana usr-istilor. Chiar dacă votul este o alegere personală, nu mă feresc să afirm că de data aceasta voi acorda votul meu celor de la aur. Chiar dacă sunt foarte ușor de linșat mediatic, cei de la aur cred că pot face schimbări necesare. No offense ❤️

    • @AndyChannel35
      @AndyChannel35 2 місяці тому

      Măsura are ca punct de plecare o intenție bună, ar mai trebui aduse niște completări și clarificări pentru că sunt mai mult ca sigur felul în care va fi implementată nu va fi una tocmai bună, cu siguranță se vor face abuzuri.

  • @CryptoAceYT
    @CryptoAceYT 2 місяці тому

    Bună ziua, dacă am venturi din dividende ca persoană fizica trebuie să completez declaratia unica nu? si o să platesc CASS dacă depășesc 12 salariu minime si mai este altă taxa?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Buna ziua, trebuie sa completati declaratia unica la capitolul de Cass, daca depasiti plafonul de 6 salarii minime. Nu mai este altceva ce platiti prin declaratia unica, impozitul a fost deja retinut de catre firma care a platit dividendele, daca vorbim de o firma romaneasca.

  • @TheDamianpetru
    @TheDamianpetru 2 місяці тому

    Mulțumesc pentru material

  • @ConstantinCostel-u9r
    @ConstantinCostel-u9r Місяць тому +1

    Luiza Daneliuc, te rog sa faci un video in care sa explici in ce tari avem cele mai mici taxe si care sunt pasi pentru a ne muta fiscal. Mulțumesc

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  12 днів тому

      Nu e domeniul meu acesta, eu ma ocup doar de fiscalitatea din Romania.

  • @dianaanaurda3428
    @dianaanaurda3428 2 місяці тому +6

    Luiza îmi aduc aminte ca am comentat la un articol al tău și ne-am înțeles ca ne mutăm într-un loc cald. Au trecut câțiva ani de atunci și văd ca și tu ești încă aici😅. Poate ca a venit timpul schimbării

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Buna! :) Sunt de acord cu timpul schimbarii! Dar tu pe unde mai esti acum?

  • @lucianstefan2791
    @lucianstefan2791 2 місяці тому +7

    Foarte bun materialul. Aplauze. Speta....un parinte in etate (85 ani) inainte de deces doneaza/daruieste economiiile (cash si aur) de-o viata agonisite copilului. Cum justifica copilul asta ANAF-ului?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Pentru spete aplicate si solutii fiscale va invit in comunitatea noastra de antreprenori: network.luizadaneliuc.ro/

    • @MischaVladimir
      @MischaVladimir 2 місяці тому +2

      Mai da-l in plm de anaf, sa o suga gros. Nu iti mai face atatea griji.

  • @Eagle_Dare
    @Eagle_Dare 2 місяці тому +14

    E foarte infricosator ce spui ... Sa zicem ca am niste bani la saltea stransi in ulti,ii 15 ani si acum m-am convins sa-i pun la banca. Sa zicem ca e o suma de 50000 de lei. ANAF le poate declara incasari CASH nedeclarate ? Mai bine ii tin in continuare la saltea si imi mai cumpar cate ceva din cand in cand din ei. Asa vor ca populatia sa mute banii cash in conturi ? Te trezesti cu bani nedeclarati ?

    • @AndyChannel35
      @AndyChannel35 2 місяці тому +13

      Cel mai bine este să-ți ai singur grijă de bani cât încă mai poți, nu banca! Din păcate așa suntem influențați de societate, să ne tinem bunurile la bancă, să facem transferuri prin bancă, plățile, salariul, tot. Mă gândesc cu groază la viitor și la ce va urma, cu siguranță va fi control total asupra noastră.

    • @raulgmas
      @raulgmas 2 місяці тому +11

      Băncile plătesc bine politicienii sa dea legi pentru avantajul lor ai sa oblige oamenii sa facă ce vor ele

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Da, in momentul depunerii in banca trebuie sa puteti justifica sursa lor. Adica sunt stransi dar din ce? Activitatea din care au fost stransi trebuie sa poata fi justificata ca impozitata.

    • @raulgmas
      @raulgmas 2 місяці тому +2

      @@LuizaDaneliuc dacă au fost strânși din salariul personal și al soției în decursul a 10 ani sau împrumutați de la prieteni/ rude care ii au tot din economiile proprii ,pentru a face orice tranzacție trebuie virament bancar ,în acest caz sursa este diferitele persoane care au plătit la rândul lor impozite pentru banii respectivi cum pot eu dovedi de la cine sau cate persoane sunt și de ce sa mai plătesc impozit statului pe banii respectivi dacă impozitele au fost plătite pe ei de către persoanele respective

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      @@raulgmas video-ul este exact despre aceasta explicatie cu banii imprumutati de la familie, care nu a fost suficienta pentru ANAF daca familia nu are venituri declarate, la fel si sotia. De aceea am si facut acest video, pentru ca mai multi oameni sa inteleaga cum se pune problema la ANAF. Daca impozitele au fost platite pentru acei oameni, atunci totul este ok.

  • @nicolaepopa9589
    @nicolaepopa9589 2 місяці тому +4

    Cu ocazia asta poate afla si statul ca salariile si pensiile majoritatii romanilor nu ajung sa traiesti ....asta nu ii intereseaza?

  • @michaeltom5465
    @michaeltom5465 2 місяці тому +24

    SA inceapa impozitarea cu 70% la politicienii , prima data.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +6

      Ar fi perfect sa fie asa!

    • @fmmderetarzi
      @fmmderetarzi 2 місяці тому

      si tu acum...visezi la cai verzi pe pereți

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Exact!

    • @thewildmustangisfast
      @thewildmustangisfast 2 місяці тому +1

      Asta nu se va întâmpla niciodată în România 🇷🇴. Nici doctorilor care i-au mită nici profesorilor care dau meditații.

    • @thewildmustangisfast
      @thewildmustangisfast 2 місяці тому

      @@fmmderetarzi😂

  • @bonovembery8524
    @bonovembery8524 2 місяці тому +4

    Excellent material 👏.. Multumesc frumos 🙏....In urma a ce aud,vad si traiesc ma intreb: unde mai incape civilizatia,progresul,desteptarea omului fata de acum 2000 de ani 😮?....exploatarea omului de catre alt om nu a disparut...doar a imbracat alte forme (haine)....ce trist 😢.....Amintiti in acest video despre alegeri.....Ce sa alegem?...In cine sa avem incredere ca nu Minte si Fura din traista comuna cat poate??????.....toti au facut la fel...mereu si mereu....doar vorbe desarte si motto inteligente in promovarea candidatilor actuali...trecutul lor si radacinile din care se trag nu ne ajuta 😮....Pe cine sa alegem?Cine prezinta 100% garantie de respect pentru popor?...chiar nu stiu...😢

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Multumesc! Nu stiu cu cine sa votati dar votati.

    • @bonovembery8524
      @bonovembery8524 2 місяці тому +2

      @@LuizaDaneliuc ....cu alte cuvinte....trebuie sa acord cuiva circumstante atenuante 😄....inteles...votez....

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      @bonovembery8524 👍😀

  • @denison77
    @denison77 2 місяці тому +1

    multumim!

  • @cameliaanghel2261
    @cameliaanghel2261 2 місяці тому +4

    Cea mai mare greseala sa tii banii la banca. Aurul a fost si va fi intotdeauna o investitie sigura si care iti va inmuti banutii

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Clar in banca nu. Dar as merge mai mult pe investitiile la bursa sau imobiliare decat aur. Dar da, orice e mai bine decat in banca.

    • @FootballIconic365
      @FootballIconic365 28 днів тому

      Și în cash e mai bine să ții banii decât pe cardul bancar.

  • @pristavudaniel2000
    @pristavudaniel2000 Місяць тому

    Foarte bun videoul si explicațiile. Dar daca veniturile sunt obținute din străinătate? Cum le justificăm?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  12 днів тому +1

      Cu documentele cu care ati declarat veniturile in strainatate, declaratiile fiscale de acolo.

  • @victorturcanu8516
    @victorturcanu8516 22 дні тому

    Vă rog frumos să mă luminați cu un răspuns la următoarea întrebare:
    Dacă sunt cetățean român cu dublă cetățenie, am reședința în Republica Moldova dar cu domiciliul în România, unde trebuie să-mi declar veniturile ca persoană fizică care lucrează pe cont propriu în agricultură și toată marfa o vând la tarabă în piață? ANAF sau FISC?
    P.S. Venitul din Moldova aș prefera să-l investesc în România.

  • @regardanonim8626
    @regardanonim8626 21 день тому +1

    Ca cetatean de rand, ce poti face ca sa fie eliminata o astfel de lege? Prin petitii sau altceva aseamator?

    • @alexsaila1039
      @alexsaila1039 17 днів тому

      Contestarea deciziei de impunere in instanță. Ridicarea excepției de neconstituționalitate. Singura lege care retroactiveaza este cea penală și se aplică măsură mai favorabilă vinovatului. Dar cu ce Curte Constituțională avem, ajungem la CEDO.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  14 днів тому

      M-ati inspirat sa fac un video pe aceasta tema. Este in lucru, mai exact in faza de research.

  • @dani777dani
    @dani777dani Місяць тому +1

    ca concluzie, statul e cel mai mare hot, inventeaza legi ca sa iti poata baga mana in buzunar (adanc)

  • @Qqafhkl
    @Qqafhkl 2 місяці тому +4

    Daca ati sti cati cu magazine pe la tara ,care nu dau bon la cumparaturi ,numai la sate ,in orase nu cred ca nu dau bonuri la cumparaturi

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +4

      Pai tocmai ca stiu, oamenii imi spun, doamna la noi aici in sat nu e cu bon, cu acte, nu am ce sa va trimit. Daca incep sa emit facturi oamenii se sperie, nu mai lucreaza cu mine. Explicatie primita de mine - caz real. Deci stiu ca traim in niste Romanii paralele, fiecare in lumea lui.

  • @daniel19dj
    @daniel19dj 2 місяці тому +6

    dacă România ar avea 5% taxe pe orice atunci ar fi un paradis fiscal total ce ar atrage miliarde și miliarde iar bunăstarea oamenilor ar fi la cote maxime și nimeni nu și-ar mai ascunde averile , toți ar fi transparenți în declarații și bucuroși să-și plătească acei 5% iar statul român ar strânge 5% de la fiecare cetățean sau locuitor - oare când statul român v-a înțelege ? că micșorarea taxelor aduce mai mulți bani la buget decât mărirea lor - în loc să zică : bravo omule ! te descurci bine faci mulți bani ! dă și mie 5% .... ei zic fix invers : bravo omule ! te descurci bine faci mulți bani ! taxe 70% - sclavu sistemului - îs curios să văd cum o să bage 18 milioane de români în închisoare

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      O sa ii bage doar pe cativa. Tot secretul este sa nu fiti in acei cativa.

    • @Deian69
      @Deian69 28 днів тому

      Statul se imprumuta nu are nevoie de hartiile tale , doar controlul asupra ta !

  • @LAURKGB
    @LAURKGB 2 місяці тому +5

    O intrebare daca se poate doamnei Luiza Daneliuc, cunosc multe persoane care reusesc sa puna bani deoparte dar niciodata nu tin banii in banca ci "la saltea". Caz concret: a trebuit platita o internare la spital in valoare de cateva mii de euro, dar pentru ca nu se putea plati toata suma cash au fost depusi in banca pentru plata cu cardul. Oamenii au adunat banii de 10-20 de ani si refuza sa-i puna in banca, prefera sa-i tina in seif. Se pot trezi cu hotii de la anaf pe cap? Cum poti justifica ca tu tii banii de o viata la saltea si nu ai in cont mai nimic. Verbesc de persoane care au muncit toata viata nu de oameni care au 2 ani de munca.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Va multumesc in primul rand pentru cum ati formulat intrebarea, adica la obiect si fara injurii. Sute de comentarii am sters pe care nici nu le puteam citi pana la capat, atat de rele erau.
      Revenind la intrebarea dvs: problema nu este ca i-au tinut cash la saltea sau ca i-au depus pe toti o data in banca. Problema este: in toti anii in care au strans acei bani, au avut venituri declarate de macar acei bani daca nu mai mult? Asta verifica Anaf. Sa zicem ca i-au strans din 2010 pana in 2020. Ce venituri declarate au avut in periada aia, puteau din acel venit sa puna banii deoparte? Aste e ce trebuie sa aveti acoperit.

    • @LAURKGB
      @LAURKGB 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc Nu se pune problema despre venituri nedeclarate, munca la negru sau altceva ci pur si simplu oameni care aveau salarii bune si isi permiteau sa puna deoparte pentru zile negre de la cateva sute pana la mia de euro/luna.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Atunci nu exista nici o problema.

    • @bogdancarapancea5124
      @bogdancarapancea5124 Місяць тому

      @@LuizaDaneliuc Ba,exista o mare problema. pe ce baza stabileste organul de control,suma minima posibila ce poate fi economisita ?
      Apoi, in privinta donatiilor, aduci toate persoanele implicate...la verificari, ca poate nu crede organul ca e donatie.
      Stiu, mereu ai varianta justitiei, dar e doar o fantasmagorie.
      Jur, ca la nebuni.

  • @Mariuspapy
    @Mariuspapy 2 місяці тому +5

    Părinți mei sunt plecați în străinătate
    Îmi trimit bani de acolo pentru casa, mașini...
    Ce e greșit în asta?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Nimic, daca banii lor sunt impozitati.

  • @cosminsimionca9034
    @cosminsimionca9034 Місяць тому

    Foarte util si foarte bine explicat...

  • @Moodrelaxing2022
    @Moodrelaxing2022 2 місяці тому +2

    Citisem pe net ca legea nu se poate aplica pana la 1 ian 2025.cum au aplicat legea?o data este abuz ca au aplicat-o retroactiv si odata ca nu aveau voie ca nu au trecut 6 luni + alte abuzuri.nu se poate contesta in instanta si cere anularea deciziei de impunere sau corectarea ei ramanand la 16% pe cota veche de impozitare?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Sa nu mai citim "pe net". Recomand sa verificati informatiile din 3 surse avizate care scriu pe teme fiscale.

    • @Moodrelaxing2022
      @Moodrelaxing2022 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc am inteles, multumesc.inca o intrebare, termenul pe care poti fi verificat care este? 5-10 ani?

    • @Moodrelaxing2022
      @Moodrelaxing2022 2 місяці тому

      Nimeni nu raspunde si nu gasim pe nicaieri un astfel de raspuns..se pare ca nici la dvs.

  • @cezarpesclevei760
    @cezarpesclevei760 2 місяці тому +2

    Perfect: ne invata sa ne deschidem afaceri in off shore si basta

    • @zenadrian4678
      @zenadrian4678 2 місяці тому

      De ce crezi că pleacă mulți în Dubai?😂 Europa si SUA sunt moarte

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      In comunitatea FAN discutam si legislatia din spatele acestei miscari, ca sa dai 3 click-uri pe net sa infiintezi o entitate toata lumea stie, dar sa o faca legal, mai greu: network.luizadaneliuc.ro/

  • @andreicd
    @andreicd 2 місяці тому +8

    Sunt flaguiti cei fara pile, stiu asta de la cineva care lucreaza la anaf. Probabil e o increngatura de cateva sute de mii de oameni, poate si peste un milion care e conectata la banii statului si are o sustinere politica mai mult sau mai putin. Tot de la oamenii descurcareti dar fara treaba cu politica sau cu pilele o sa fie luati acesti bani.

  • @MrBeauty92
    @MrBeauty92 2 місяці тому +3

    Am ramas cu niste nervi intinsi la maxim dupa acest videoclip. Niciuna din aceste legi nu sunt facute ca sa prinda eventuali infractori. Toate sunt facute pentru asuprirea populatiei. Cine are impresia ca e liber in vreun fel se inseala amarnic.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Pai cine are impresia ca este liber?

  • @PeaceNFriendship
    @PeaceNFriendship 2 місяці тому +3

    Buna ziua! Sa spun ca am avut bani investiți la Bvb prin intermediul Tradeville si am cumparat acțiuni doar in anii 2021 si 2022 apoi m-am oprit. Acum încep treptat sa lichidez tot portofoliul având nevoie de bani si intenționez sa cumpar cât de curând si o masina soției. Este necesar sa mai declar ceva sau pot fi investigat pt ce am sa cumpăr eu sau sotia? Totodată am si “investiții” in crypto inca din 2020 si nici nu imi mai amintesc exact suma investita pt ca am adaugat treptat cand mi-am permis si cum voi putea declara profitul daca va fi cazul..
    Mulțumesc doamnă!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      E necesar sa declarati venitul din investitii obtinut din lichidarea portofoliului. Pentru investitiile crypto aveti nevoie de documente justificative pentru tranzactiile efectuate si venitul inregistrat. Pentru mai multe informatii va astept in comunitatea noastra: www.luizadaneliuc.ro/freelance-accounting-network/

    • @PeaceNFriendship
      @PeaceNFriendship 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc multumesc frumos! Cu drag🙏🏻

  • @piciulnostru575
    @piciulnostru575 2 місяці тому +3

    Bun, si ce facem daca povestea asta cu imprumutul de la familie era adevărată? Nu este greu de crezut. Este posibil.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +4

      Daca e adevarata parintii pot justifica veniturile. Asta este abordarea Anaf. Nu dari cu pietre eu doar incerc sa explic ce li se intampla altora. Faptul ca explic nu inseamna ca sustin.

  • @the.blue.raven7777
    @the.blue.raven7777 2 місяці тому +2

    Intrebare. O persoana poate avea 2 CIM full time la 2 firme, cu acelasi program? Daca a doua firma stie de prima?
    Multumesc

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Da, poate avea. Va asteptam si in comunitate: network.luizadaneliuc.ro

  • @watchk1
    @watchk1 2 місяці тому +2

    Care a fost suma supusa impozitarii de 70%, in cazul relatat de dumneavoastra? Macar cu aproximatie... Ar fi bine sa stim daca sunt niste limite sub care ANAF sa nu ne ia pe radarul lor... 😄

  • @sorinzamfirescu2797
    @sorinzamfirescu2797 2 місяці тому +1

    Mulțumim pentru explicații 🌹

  • @alexandruteianu
    @alexandruteianu 2 місяці тому +1

    Am o întrebare interesantă pentru mulți....
    Dacă lucrez la negru să zic așa " în glumă" într-o altă țară decât România și țin banii în altă bancă nu românească și sunt cetățean român tot trebuie să mi fac grijo de această lege? Mulțumesc anticipat pentru răspuns și foarte interesant video . Felicitări

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      Da, tot trebuie 😀 Ma bucur ca v-a placut video-ul, scopul meu este de informare, sa ajunga informatia la cei ce nu cunosc aceste prevederi.

  • @mafff1
    @mafff1 2 місяці тому +1

    Buna! Ce suma poti depune anual in cont (prin bancomat ) fara ca anaf sa se autosesizeze? De exemplu in Olanda poti depune 10000E anual

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Nu mai mult decat veniturile declarate.

  • @victorturcanu8516
    @victorturcanu8516 22 дні тому

    Vă rog frumos să mă luminați cu un răspuns la următoarea întrebare:
    Dacă sunt cetățean român cu dublă cetățenie, am reședința în Republica Moldova dar cu domiciliul în România, unde trebuie să-mi declar veniturile ca persoană fizică care lucrează pe cont propriu în agricultură și toată marfa o vând la tarabă în piață?
    P.S. Venitul din Moldova aș prefera să-l investesc în România.

  • @mateivelinca9976
    @mateivelinca9976 2 місяці тому

    Mulțumesc

  • @ioanapriu3992
    @ioanapriu3992 2 місяці тому +2

    Ok ,ne impoziteaza ,UNDE MERG BANII NOSTRI ,SA I JUSTIFICE PUBLIC ANAFUL

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Strigati in Piata Victoriei, nu aici unde nu va baga nimeni in seama. Si unde nu va costa nimic.

  • @doru.calatoru
    @doru.calatoru Місяць тому

    Daca inchide omul toate conturile gen, mai intra anaf pe fir?
    Ma refer la faptul daca se mai sesizează? Aproximativ de suma in sus se sesizează anaf?😊

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Місяць тому

      Nu exista o suma oficiala, legea zice de la primul leu, in practica depinde de mai multe aspecte.

    • @bogdanbosoi1483
      @bogdanbosoi1483 Місяць тому

      Depinde cine te reclama la anaf.

  • @cosminb24
    @cosminb24 2 місяці тому +1

    Bună ziua - contractul de comodat încheiat între doua persoane fizice se înregistrează la ANAF? Mulțumesc

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Nu este obligatoriu.

    • @xiom9189
      @xiom9189 2 місяці тому

      Comodatul e in esenta gratuit. Daca iei bani pe el e ilegal.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Daca iei bani si nu il declari este ilegal. Daca ii declari, se transforma din comodat in inchiriere.

    • @xiom9189
      @xiom9189 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc Legal e cu contract de inchiriere inregistrat la ANAF.

  • @andrastoica1312
    @andrastoica1312 2 місяці тому +1

    Si daca sunt venituri din surse foarte identificabile atunci cu cat le impoziteaza ?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Am zis in video - cu impozitele mentionate in Codul Fiscal pentru tipul de activitate identificat.

  • @andrastoica1312
    @andrastoica1312 2 місяці тому +2

    Constitutia Romaniei spune ca nici o lege nu se aplica RETROACTIV . Intreb atunci ,ce se poate face ?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Aveti aici un articol despre contestarea acestor decizii: www.avocatnet.ro/articol_66453/Ce-trebuie-s%C4%83-%C8%99tii-despre-contestarea-deciziilor-de-impunere-ale-ANAF-dac%C4%83-%C8%9Bi-se-pare-nejustificat%C4%83-impozitarea-cu-70-a-veniturilor.html

    • @elaela2754
      @elaela2754 2 місяці тому +1

      cu exceptia legii penale

  • @whisky99
    @whisky99 Місяць тому +1

    Sincer deja incep sa urasc tara asta...Din cauza statului si legile lor.Imi este tot mai scarba

  • @silviuguseila2552
    @silviuguseila2552 2 місяці тому +1

    Ati mentionat ceva de o situatie care se poate cere din SPV, puteti detalia un pic despre ce e vorba?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Fiecare persoana are o situatie a obligatiilor de plata la Anaf pe care ar fi bine sa o verifice, se obtine din SPV.

    • @zb1065
      @zb1065 2 місяці тому

      ​@@LuizaDaneliuc
      Eu am datorii de plătit, totuși, nu apar în SPV... Oare cum e posibil?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Daca v-ati schimbat domiciliul si nu e mutat dosarul fiscal poate aparea situatia asta. Sau recipisele declaratiilor nu sunt valide.

  • @elapop1224
    @elapop1224 2 місяці тому +1

    Am inlocuit o CT pe gaz ,cu un srl care nu mi.a dat nicio factura sau chitanta pt manopera.Ce pot face ?Am achitat ches 6000 lei care includea si materialele folosite inclusiv CT.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Nu prea aveti ce, decat sa va rugati de el sa transmita factura.

    • @elapop1224
      @elapop1224 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc cu reclamation la ANAF nu merge? E evaziune fiscala nu?

  • @sergiuromania5568
    @sergiuromania5568 2 місяці тому

    Buna seara .Sunt rezident in alta tara din UE de mai bine de 25 de ani.Am bani care nu-i pot justifica :din ore suplimentare ,munca la negru ,platit in mana , majoritatea din constructii. Credeti ca as putea fi impozitat cu 70% pentru banii care ii detin in banca in Ro si nu ii pot justifica pe toti? Mulțumesc anticipat pentru un eventual raspuns .Seara linistita.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Daca sunteti si rezident fiscal roman (adica nu ati depus formularul si nu v-ati scos de la rezidenta fiscala romana) atunci da.

  • @djpitagora9583
    @djpitagora9583 27 днів тому

    Cum poti sa ceri din SPV lista cu veniturile care le au? As face-o dat nu-mi dau seama. Vad mai mult cereri acolo care poate la asta se refera: "Adeverinta de venit", "Venituri formular banca"?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  27 днів тому

      Da, acele documente sunt pentru a verifica ce venituri aveti.

  • @doruta22
    @doruta22 3 години тому

    Eu locuiesc în afară României de aproximativ 20 ani, am și rezidenta fiscala în afară. În fiecare an când vin în România depun o suma cash în contul bancar din Romania. Asta ar putea da un flag ANAF-ului?
    Specific ca lucrez cu acte și plătesc taxe în afară, va mulțumesc

  • @supergogu2011
    @supergogu2011 2 місяці тому +7

    Tiranie

  • @GeoGeodezul
    @GeoGeodezul 2 місяці тому +1

    @LuizaDaneliuc 👏👏👏🙏🙏🙏🏆🏆🏆🥇🥇🥇 sper sa mai ne prezentați materiale de genul acesta . Mulțumim mult 🙏🙏🙏 rste fosrte util pentru noi cetățenii de rand cum sa ne apărăm de ststul corupt si maftiot

  • @laurdrs
    @laurdrs 2 місяці тому +1

    Daca lucrez cu o firma din USA si sunt platit intr-un cont intr-o banca din USA iar eu transfer banii intr-un cont de RON sa ii cheltui in Romania... trebuie sa platesc impozit?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Daca sunteti rezident roman platiti impozite pentru toate veniturile realizate oriunde in lume. Discutia e lunga, mai multe dezbatem in comunitate: network.luizadaneliuc.ro/

  • @S.t.a.r.k.40
    @S.t.a.r.k.40 2 місяці тому +3

    Bine ca nu am rude bogate ...si darnice

  • @dragosdiaconu629
    @dragosdiaconu629 2 місяці тому +1

    O să plătim taxe atunci când vor fi folosite cum trebuie, până atunci evaziune cât se poate

  • @mihaiionescu3674
    @mihaiionescu3674 2 місяці тому +1

    Speta e clara. Cineva a cumparat un bun imobil, a trb sa plateasca prin banca, a depus banii cash la bancomat si Anaf a verificat sursa banilor.

  • @therealworldmatrix575
    @therealworldmatrix575 25 днів тому

    Doamna Luiza cat e impozit/taxa pe aer , eu trag cam 11.000-13.000 litri de aer pe zi
    Si pe razele UV de la soare cat trebuie sa platesc ,ca sa stiu daca mai stau doar in casa luna asta , ca mi frica ca n-am bani de impozit/taxe, pe aer si soare.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  23 дні тому

      O sa se ajunga si acolo, probabil nu generatia noastra, dar urmatoarea.

  • @ionut1371
    @ionut1371 2 місяці тому +3

    Dar nu e o poveste, e ceva real. Majoritatea părinților care locuiesc la sat isi primesc pensia cash, bani in mana de la poștaș. De exemplu, părinții mei imi dau o suma consistentă sa ii tin eu pe card, incat sa nu ii tina ei in casa. Adica eu sunt in situația sa plătesc 70% din venitul lor, doar ca mi-i dau mie si nu mi-i pot transfera?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Daca parintii pot justifica suma consistenta prin incasarea pensiei, atunci nu este nici o problema.

    • @ionut1371
      @ionut1371 2 місяці тому +2

      @@LuizaDaneliuc pana in cinci mii de lei pe luna, dar anual sunt destui bani încât sa se întrebe cineva de ce am aceste depuneri lunar.

    • @elaela2754
      @elaela2754 2 місяці тому

      @@ionut1371 o sa-ti fie frica pana si de umbra ta

  • @duduilie4366
    @duduilie4366 2 місяці тому +1

    ANAF poate bloca si contul din Revolut? ANAF impoziteaza sumele primite ca imprumut?

    • @tony_bucharest
      @tony_bucharest 2 місяці тому

      Sunt multe alternative la Revolut - Moonese -Wise și mulți alții. (Neo-banca cum se prezintă ei ca FinTech). ANAF sigur stă cu ochii și pe comentariile noastre și pe Revolut a fost o știre cu conturi cu proprire

    • @tony_bucharest
      @tony_bucharest 2 місяці тому

      Digital bank, Revolut, is facing a lawsuit after blocking a customer’s account in Romania.
      Florin Hrituliac, a Revolut personal account customer in Romania, tried to transfer RON 20,000 ($4,832.68) from his company’s bank account to his Revolut account on 9 September 2020, but was unable to access these funds. Hrituliac tells FinTech Futures that his account was blocked for five days “without any clarifications from their chat agents”. The fintech unblocked the customer’s account on 15 September. 2020

    • @tony_bucharest
      @tony_bucharest 2 місяці тому

      Revolut claims that the customer’s account was actually “locked” on 21 May 2020. A spokesperson at the company tells FinTech Futures that the account was rarely used and undergoing a review, hence the account being locked. They explain that the customer was unable to access these funds “due to a mistake on our end where [the] review wasn’t completed on time,” according to the spokesperson. Revolut has since apologised to Hrituliac for the delay

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      👍

  • @LHIJK
    @LHIJK 2 місяці тому +2

    Încercați cu ăia cu de la uber și bolt , nu declară nimeni încasările ! Se întâlnesc prin tot felul de cafenele să primească de la flote banii Cash pentru curse ,nu vrea nimeni să i se vireze banii prin bancă pentru a nu reperați ! ANAF , se aude ???

  • @raulgmas
    @raulgmas 2 місяці тому +4

    Pai nu anaf inchide afacerea ci cel care vine in control o face ,majoritatea fiind niste îngâmfați cu probleme de superioritate ,pentru ca aceiasi persoana poate sa inteleaga daca chiar sa facut o gresela sau daca chiar sa facut frauda dar ca si in politie cu amenzile are ai anaful norme de amenzi asa ca dupa cum chiar unii din cei veniti in control au spus sa nu ii supăr ca daca vor imediat gasesc ei ce vor si ma si inchid asa ca no comment, ca si orice instituție este formata din oameni si oameni

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Da, asa e, sunt oameni si oameni peste tot, in institutii, pe strada, in viata.

  • @poseidon_gmb
    @poseidon_gmb Місяць тому

    Are anaf posibilitatea de a verifica conturile de revolut ale cetatenilor romani? Dar ale altor fintecuri similare?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  Місяць тому +1

      Da.

    • @poseidon_gmb
      @poseidon_gmb Місяць тому

      @@LuizaDaneliuc, deci nu mai aplic pentru revolut... 🙄
      Totuși... Unde nu au dânșii acces?😆

  • @remus-gabrielangheloaia375
    @remus-gabrielangheloaia375 2 місяці тому +2

    Eu ma pricep sa restaurez anunite obiecte, sa zicem electronice sau obiecte vechi, de anticariat. Investesc in cumpararea obiectului defect, investesc in piese de schimb (unele tot sh , sh achizitionate de pe net sau targ) sau solutii , substanțe etc. Ulterior il vand pe internet sau in targ. Obtin un anumit profit, nu foarte mare,, dar sa zicem ca mai rotinjesc veniturile familiei. As vrea sa fiu corect si sa declar. Dar cum pot , ca persoana fizică, sa nu fiu impozitat pe venitul total ci doar pe profit din moment ce anumite achizitii pe care le fac, mai ales de la persoane fizice (sa zicem ca obievtul defect) nu le pot dovedi cu facturi sau bonuri? Statul ia de bun sima totală dar aceea nu reprezinta castigul, profitul meu efectiv.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Ce descrieti este o activitate economica ce trebuie autorizata, nu o puteti realiza pe persoa fizica.

    • @remus-gabrielangheloaia375
      @remus-gabrielangheloaia375 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc Mulțumesc! Da, stiam asta dar sunt persoane care fac si asa ceva. Banuiesc, la un moment dat, daca ar fi ceva profit, indiferent cat de mic, anaf poate observa ca niste bani pe care ii cheltui nu ii poti justifica. Atumci, zici sa fii in legalitate si sa poti dovedi si 1000 lei pe an, daca ai cheltui, ca sa nu iti ia 700 din ei. Pt asa ,,mestesugareaka" poate nu te mai stresezi sa faci firma dar ai vrea sa nu fii sanctionat de stat.
      Probabil tot trebuie sa înființezi un PFA sau sa nu mai faci asa ceva.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      @remus-gabrielangheloaia375 sigur, sunt foarte multe persoane care lucreaza la negru; canalul acesta doreste sa aduca in atentie ca faptul ca si vecinul lucreaza la negru nu inseamna automat ca si vecinul va fi controlat. Posibil sa fiti doar dvs. desi toata lumea din jurul dvs face acelasi lucru.

  • @lazardan3589
    @lazardan3589 2 місяці тому

    ❤❤❤

  • @manu144x
    @manu144x 2 місяці тому +8

    Mie mi se pare că la noi totul e o caricatură. Se importă lucruri din vest, dar se implementează cumva pe jumătate.
    Înțeleg și știu că așa ceva există peste tot în țările civilizate, nu neg, dar îmi pare că se implementează stângaci, pe jumătate, fără norme clare de aplicare, sau uneori complet fără norme de aplicare, doar să putem bifa la UE că am transpus directiva în legislația locală.
    Evident că asta lasă deschisă portița pentru abuzuri.

  • @florind19
    @florind19 2 місяці тому +1

    Eu m-am mutat de la un apartament cu 2 camere la 3 si am vandut toata mobila din cel cu doua. Statul mi-a cerut dovata faptului ca mobila a fost a mea. Eu ce fac acuma? Vorbim de aproape 40k . Platesc darile ?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Nu, vanzarea bunurilor proprii nu se impoziteaza. Dar ati avut ceva mobila, probabil stil, ceva valoros. Poate nu am mai cumparat eu mobila demult 🤷‍♀️

    • @florind19
      @florind19 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc Nu foarte multa dar a avut valuare, examplu numai masa de marmura am dat-o cu 7k. Faza este ca eu nu mai am nici o factura de la ea.

    • @florind19
      @florind19 2 місяці тому +1

      Va multumesc pentru video.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Macar pozele cu mobila sa le aveti si dovada ca ati incasat banii de la persoana respectiva. In caz de ceva se poate lua o declaratie de la cumparatori pentru sumele mai mari.

    • @elaela2754
      @elaela2754 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc asta este abuz

  • @catalinartene3941
    @catalinartene3941 2 місяці тому

    Pai si cum facem cu darurile manuale ? Daca primim bani ca si dar manula cum ii justificam , avem.o nunta , dar manual. Nu sunt obligat sa justific asa ceva , legi de 2 bani .sursa banilor depusi in banca , daca e dar manual cum.justific ?

  • @PertruT
    @PertruT 2 місяці тому +13

    Mentalitatea este gresita. Impozitele pe venituri sunt abuzuri ale statelor care au fost introduse treptat de state ca masuri temporare pentru a finanta razboaie si ulterior au uitat sa le mai scoata, asa ca am ramas cu aceasta aberatie care acum se considera normala. In general orice forma de impozit este un abuz. O sa ziceti ca de unde sa plateasca statul salarii si alte cheltuieli. Se pot gasi altfel de solutii, dar nu sa-ti jegmanesti cetatenii, sa colectezi excesiv si sa dai miliardele lor pe vaccinuri ce le vei arunca ulterior sau pe arme al caror pret nu este determinat de costurile de productie ci de lacomia furnizorului. Statul este reprezentat de structuri ce profita de impozitarea excesiva a cetatenilor. Aproape totul este gresit in aceasta aberatie in care cineva care a inventat un bir, a ajuns sa-ti intre in viata, sa te calce in picioare ca sa vada daca ti-a luat bir suficient, ca apoi sa distribuie acesti bani colectati aberant, pentru ca d-asta traim atat de prost. De ce trebuie eu sa platesc salariu profesorului prin intermediul statului? Simplu, ca dupa ce colecteaza excesiv, mult peste salariul profesorului, sa i-a acel surplus si sa faca ce vor cu el , sa-si dea salarii de 10 ori mai mari fata de cel care a fost bir-uit, ca sunt in sistem si pot. Si asa ajung ca impozitele sa omoare pe cel care le plateste. E mult de spus, mai ales despre cum alte state fura la propriu din bugetele unor tari cum este Romania. Tot zicea cineva despre UE, au scos din Romania peste 500 miliarde si am primit 60 miliarde de la sau la UE. Nu mai vedeți pădurea de copaci!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Nu stiu la care mentalitate va referiti ca e gresita, probabil a celor care isi continua viata fara sa faca nimic, asteptand un Mesia sa ii salveze. Aia clar e o mentalitate gresita.

    • @PertruT
      @PertruT 2 місяці тому +6

      @@LuizaDaneliuc Probabil ca alegerea cuvântului mentalitate nu a fost cea mai fericita. Ma refer, prin cuvantul mentalitate, ca am ajuns sa gandim ca fiind normale lucruri care nu sunt normale. Pana la 1913, in SUA, oamenilor le parea normal ca produsul muncii lor sa fie al lor, sa nu vina statul sa le ia parte. Canalul dumneavoastra este aplicat pe situatii concrete si pe sfaturi practice, ceea ce este excelent, asa ca, am înțeles ca nu este locul aici sa deschid astfel de perspective. Dar am zis si eu, satul fiind de toata aceasta minciuna in care traim. Portile deschise de legi de acest fel, spre libertatea si intimitatea individului vor fi folosite spre control si spre mai mult control, spre abuzuri de neimaginat astazi, n-am nicio indoiala. Ca toti acesti pasi făcuți in scopuri, asa-zis corecte, urmaresc de fapt altceva, mai mare si mai urat. Ganditi-va ca am ajuns ca sa fim vaccinati obligatoriu, cumva si corpul nostru apartine in anumite limite statului, iar limitele pot fi schimbate incet, incet spre abisuri concentraționare. E suficient sa te uiti la lumea de alta data si la lumea noastra de acum, ca sa-ti dai seama ce dezastru ne asteapta in materie de libertati individuale. Pare ca nu are legatura cu colectarea impozitelor, dar are! Colectarea este un lucru rau atata timp cat colectezi de la milioane de romani, iar banii, ca sa dau un exemplu, ii dai pe vaccinuri, cand era evident ca nu era necesara aceasta achizitie. Tu, ca stat, te duci peste o groaza de saraci, ii jumuleste, dupa care cheltuiesti iresponsabil banii. Statul este barbatul care ia banii de mancare ai copiilor si ii da pe bautura, iar carciumarul, alt stat, e pe mana cu el. Ce e mai bine: sa fie evaziune sau banii colectati sa fie dati degeaba altor state si firme straine? Multinationalele isi optimizeaza fiscalitatea atat de rau, ca o evaziune fiscala a unui firme romanesti aduce mai multi bani la buget decat impozitarea corecta si optimizata a unei multinationalei. Caz real: un tigan prins ca nu a platit impozite deloc a fost apostrofat de un agent ca nu a platit nimic, dar chiar nimic, statului . Raspunsul lui a fost ca de ce sa plateasca, ce a venit statul sa munceasca cu el? E greu sa intelegi dupa atata indoctrinare ca pe fond tiganul avea dreptate!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +4

      @PertruT nu, acesta este un spatiu perfect sa deschidem discutii, mai ales sa realizam toate lucrurile de care ati spus dvs si cu care sunt de acord. Dar lipseste ceva in toata retorica asta, si anume lipseste solutia, actiunea. Eu cu asta nu sunt de acord, cu plansul pe net si apoi intors la viata noastra. Cu ideile expuse sunt de acord dar fara actiune, acest spatiu devine unul de refulare si nu de educare sau gasire a solutiilor.

    • @GeoGeodezul
      @GeoGeodezul 2 місяці тому

      ​@LuizaDan👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏eliuc

  • @bogdanmirela3398
    @bogdanmirela3398 Місяць тому

    Pe cine si in ce conditii verifica anaful persoane fizice?

  • @cristianairinei7119
    @cristianairinei7119 28 днів тому

    E valabil şi în Germania . Am pe cineva cu 5 ani de muncă la negru ( cu dovezi )

  • @mariomario2ro
    @mariomario2ro 2 місяці тому +2

    ANAF verifica doar ultimii 5 ani ?? mai vechi de 5 ani se prescrie ??

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Daca nu este fapta penala da, dupa 5 ani se prescriu datoriile. Cei 5 ani nu sunt calculati ca ani calendaristici, dupa pandemie exista niste reguli speciale, 5 ani sunt de fapt vreo 7. Daca este fapta penala se prelungeste termenul la 10 ani.

    • @dumitruaurelraducu1975
      @dumitruaurelraducu1975 2 місяці тому +4

      Eu am primit amenzi rutiere anul acesta si erau din 2006 si 2007 . Niste nesimitit . Le-am platit de multe ori acele amenzi si tot ma freaca ca ma baga in judecata . Astea nu se mai prescrie? Se prescrie doar omorul din culpa , am vazut multi care au scapat din cauza unor vicii de procedura. Halal lege . Ii ia pe cei marunti iar pe cei care fac evaziune sau omoara se prescrie😂

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Ba da, sunt/erau prescrise! Doar ca trebuie sa le contestati, pentru acest lucru trebuie sa stiti procedura. Oamenii de multe ori nu isi exercita drepturile ori pentru ca nu si le cunosc, ori din cauza birocratiei care face exercitarea unor drepturi foarte greoaie.

  • @flaviunan337
    @flaviunan337 2 місяці тому +1

    Habar nu am avut de aceasta lege, chiar mi-a picat fața afland aceste aspecte 🤦🏻

  • @leojohn6702
    @leojohn6702 2 місяці тому

    Dar dacă mă controlează și am fost la muncă în Anglia? Or să mă pună să plătesc un impozit pe banii ăia, chiar dacă eu am plătit taxe și acolo?
    Totodată, am investiții stocks and share ISA, unde în uk sunt scutit de taxe. Care sunt șansele să mă ia la rost ANAF-ul?

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +2

      Daca ati lucrat legal acolo nu e nici o problema cu salariul. Pentru investitii am un video dedicat, puteti urmari acolo mai multe informatii.

    • @marianmoise1849
      @marianmoise1849 2 місяці тому

      trebuie depusa la anaf o declaratie de rezidenta fiscala, pt a nu fi impozitat si in Ro.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      @@marianmoise1849 nu pentru salarii, ci doar pentru alte venituri; trebuie indicata tara de rezidenta fiscala pentru ca alte venituri in afara de salarii sa fie impozitate acolo.

  • @donlywaybv
    @donlywaybv 2 місяці тому +2

    Luiza, sper ca nu e o poveste inventata pentru a transpune ce s-ar putea intampla. Sincer, nu stiu ca ANAF sa fie atat de potent din punct de vedere informatic incat sa se implice in verificari (in background) atat de detaliate incat sa poata emite decizii pe baza unor informatii foarte precise. Gandeste-te ca sunt milioane de persoane fizice pentru a le fi verificat istoricul si mai ales sa mergi pe niste fire de tracking atat de complexe. Poate Facebook cu tehnologiile lor avansate ar reusi asa ceva. Dar daca este adevarat, cel mai probabil aceasta persoana a fost “turnata” la Anaf. Altfel mi-e foarte greu sa cred ca ANAF este atat de capabil sa dezvolte niste algoritmi atat de complexi pentru identificari de acest lucru.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Va asigur ca nu-mi permit sa mint poporul cu UA-cam-ul. Pesemne sunteti nou aici pe canal, va invit sa mai studiati problema.

    • @donlywaybv
      @donlywaybv 2 місяці тому +1

      @@LuizaDaneliuc imi cer scuze pentru confuzie! Nu am vrut sa las de inteles ca ati minti cu ceva sau ca ati fabula cu ceva ci doar ma indoiesc de o asa putere de monitorizare a ANAF-ului fara niste instrumente informatice dezvoltate si consolidate in timp. Din cate stiu, digitalizarea institutiilor de stat in Romania se intampla de putin timp si este putin probabil ca o astfel de situatie (ca cea prezentata de dvs aici) sa devina uzuala si frecventa in urmatorii 3-4 ani, ca sa nu zic 10 😃

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      @donlywaybv tocmai pentru cei ce nu inteleg cum functioneaza Anaf si legea in general am facut acest video.

    • @elenav9928
      @elenav9928 2 місяці тому

      O recomandare: NU MAI FOLOSIȚI CARDURILE + TEL. LA SUPERMARKET-URILE pt. ofertele lor (asta este momeala lor pt culegerea cash-ului cheltuit, aparent este un câștig cu 2 tăișuri). Eu am cumpărat o bormașină si alte piese pt grădină, apoi pe tel am primit un chestionar cu întrebări ciudate. Nu am raspuns la el si nici nu mai folosesc tel, de ex. pt Lidl plus ... ori alte avantaje. Reflectați!

  • @RRCC-x8j
    @RRCC-x8j 2 місяці тому +1

    Deci 70% + plenalitati ajunge presupun si la vreo 140% per total, ca parca penalitatile pot ajunge la dublul sumei

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +1

      Nu, penalitatile in sine nu pot depasi debitul initial, dar penalitati + 70% ajunge probabil undeva la un 80%.

    • @RRCC-x8j
      @RRCC-x8j 2 місяці тому

      ah, deci cu dobanzi si penalitati maxime tot ramane ceva, bine de stiut

    • @mihaiionescu3674
      @mihaiionescu3674 2 місяці тому

      @@LuizaDaneliuc a zis bine domnul de mai sus, penalitatea plus dobanda daca este controlat de anaf iti dubleaza suma initiala, deci iti ia cam 140%, de la anul se vor mari si aceste penalitati si o sa se dubleze iarasi.

    • @RRCC-x8j
      @RRCC-x8j 2 місяці тому

      hmm, confusion overload

    • @razvanioan2115
      @razvanioan2115 2 місяці тому

      Eu am platit dobanzi si penalitati vechi de 5 ani aproape jumatate din suma

  • @zenadrian4678
    @zenadrian4678 2 місяці тому +1

    Deci practic statul este hoț!

  • @gtamortal48
    @gtamortal48 2 місяці тому +1

    Pentru o mai buna colectare să investigheze mai bine multinaționalele care își ascund profiturile uriașe făcute pe spatele românilor!😮 Dar pentru astea este ordin să nu fie deranjate!😢

  • @Rodovica
    @Rodovica 2 місяці тому

    Daca asa sta situatia cu jupuirea oamenilor care muncesc mai bine asistat social ca asa esti linistit si odihnit

  • @mariusmihai1292
    @mariusmihai1292 13 днів тому

    Changing the burden of proof..

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  13 днів тому

      Ei incearca si cand nu exista documente chiar si reusesc.

  • @Christian-xb6no
    @Christian-xb6no 2 місяці тому +1

    Cine mai are curajul sa traiasca in Romania isi asuma ca la un moment dat va fi pedepsit pentru aceasta.

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому

      Clar nu este un mediu antreprenorial pentru toata lumea.

  • @geluvladoiu3926
    @geluvladoiu3926 2 місяці тому +2

    Aveți dretate! Acum este un moment zero (06.09.2024-26.09.2024). In conformitate cu OUG 107 publicat in MO din 06.09.2024 (aministia fiscală), persoanele fizice au posibilitatea să depună o declarație rectificativă (conform art. V al.3) prin care să declare veniturile din cheltuielile nedeductibile sau celelalte venituri neidentificate astfel să plătească numai 75% , adică -25%, din impozitul datorat, CAS și CASS. Cu acesta declarație ”scapă” de dobânzi, penalități, amenzi, etc, inclusiv cei 70% despre care faceți referire. Organele de inspecție fiscală, conform aceleiași ordonanțe, sunt obligate să țină cont de Declarația Rectificativă. Cunosc ”fenomenul” , sunt multe de spus, așa că AVEȚI GRIJĂ la venituri și cheltuieli!
    Felicitări pentru video!

    • @LuizaDaneliuc
      @LuizaDaneliuc  2 місяці тому +3

      Ma bucur ca in sfarsit cineva intelege fenomenul si despre ce vorbesc aici. Da, amnistia e un bun moment zero, sa vedem cati o sa profite.

    • @zb1065
      @zb1065 2 місяці тому +1

      Nu 25 noiembrie 2024 este data limită de depunere a cererii și a plății?

    • @geluvladoiu3926
      @geluvladoiu3926 2 місяці тому +2

      Termenul de plătă este 25.nov.2024 pentru cei care au deciziile emise până la data de 31 aug 2024. Chiar si aici sunt multe de spus (să nu te afli în proceduri de suspendare, să renunți la suspendare, etc)
      Ce spuneam despre 06.09.2024-26.09.2024 (20 zile) este perioada în care ai posibilitatea să depui declaratii rectificative pe ultimii ani (max 6 ani-perioada de prescripție /5 plus 1 an OUG/Covid).
      Alt termen de plată:
      ... persoanele care se află în perioada unui control fiscal început până la 31 aug 2024, posibilitatea de plată se prelungește peste 25 nov 2024, respectiv cu 90 zile de la data deciziei.(Art V al.1 si 2 din OG 107).

    • @zb1065
      @zb1065 2 місяці тому +1

      ​@@geluvladoiu3926
      Textul ordonanței fiind foarte lung, încă nu l-am citit, dar am dat o căutare pe "26", respectiv "septembrie", și n-am găsit niciunde data de 26.09. ca fiind data limită de depunere a declarațiilor rectificative. Oare de unde ați obținut această perioadă de depunere (06.09.2024 - 26.09.2024)?
      Pe de altă parte, din păcate, în cazul meu este vorba de declarații nedepuse. Deloc. Bani am avut, și am să-i transfer, însă m-am împotmolit în completarea formularului unic din SPV, care dădea erori și nu mi-a fost acceptată declarația de către sistem, așa că m-am enervat, și am lăsat totul baltă. Mi-era silă să fac noi încercări, și uite așa, mi-am acumulat datorii. Dacă ANAF-ul rămânea la vechiul sistem de emitere din oficiu a deciziilor de impunere, acum nu eram în situația asta. Și probabil, nu sunt singurul... Ulterior am aflat că, puteam depune declarația unică și pe suport de hârtie. În fine!

    • @geluvladoiu3926
      @geluvladoiu3926 2 місяці тому +1

      @@zb1065 nu trebuie să căutați data de 26.09.2024. Aceasta rezultă din (repet) cele 20 zile pe care le aveți la dispoziție conform art V, al 3 din OG 107/06.09.2024.Puteți depune o declarație rectificativă pe anii anteriori. Nu înțeleg de unde aveți această datorie dacă nu aveți nici Decizie.

  • @adrianb8832
    @adrianb8832 Місяць тому

    Da, foarte multi oameni onesti vor deveni infractori, dupa legile astea si la propriu si la figurat😂