Makat Sarkması Nasıl Tedavi Edilir? | Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 лип 2021
  • Makat sarkmasının tanı ve tedavisi bizlere oldukça sık yöneltilen bir sorudur. Makat sarkmasının başlıca nedenleri;
    * Sık doğum yapmak
    * Fazla ıkınmak
    * Kronik kabızlık
    Makat sarkmasının nasıl tedavi edildiğini ve tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşacağım.
    📌 Prof. Dr. Korhan Taviloğlu UA-cam kanalına abone olmak içine:
    bit.ly/ProfDrKorhanTaviloglu
    Prof. Dr. Korhan Taviloğlu sosyal medya hesapları:
    👉 Instagram: / tavilogluproktoloji
    👉 Web Sitesi: www.taviloglu.com
    👉 Facebook: / drtaviloglu
    👉 Linkedin: / drtaviloglu
    👉 Twitter: / drtaviloglu
    #korhantaviloğlu #sağlık #makathastalıkları
    ''Makat Sarkması Nasıl Tedavi Edilir? | Tedavi Yöntemleri Nelerdir?'' videomu izledikten sonra beğenmeyi ve kanalıma abone olamayı unutmayın. .
    .Merhaba ben Prof. Dr. Korhan Taviloğlu. Kanalımda; kabızlık, dışkılama zorluğu ve makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi konularında videolar bulacaksınız. Bu alandaki soru ve konu önerilerinizi iletebilirsiniz. İstanbul’da, Taviloğlu Proktoloji Merkezi’nde hastalarımıza hizmet vermekteyiz. Bize (0530) 326 06 96 no’lu telefondan veya aynı numaradan Whatsapp yolu ile ulaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim.

КОМЕНТАРІ • 14

  • @kadngozuvserkekgozukvrck7209
    @kadngozuvserkekgozukvrck7209 3 роки тому +2

    Elinize sağlık

  • @kurtuluscopurkaya9937
    @kurtuluscopurkaya9937 2 роки тому

    Bu konuyla alakalı olarak doktorum defekografi ve kolonoskopi yaptirmami istedi sonucları gördükten sonra bana ameliyata gerek olmadigini ve ameliyatin ereksiyon problemine yol acabilecek riskleri oldugunu belirtti. kegel egzersiz yapmam gerektigini söyledi sizce bu tür egzersizler işe yarayan bir yöntemmidir

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 роки тому

      Geçmiş olsun. Ekibimiz sanal ortamda bir hekimin tanısından yola çıkarak yorum yapmamaktadır. Sorunuzu muayene olduğunuz hekime yöneltmeniz gerekir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

  • @hacerabacoglu1218
    @hacerabacoglu1218 2 роки тому +1

    Hayırlı günler Hocam
    2 . Doğumdan sonra makatta çok ağrım var oturup kalkmada çok zorlanıyorum bebeğimi emziremiyorum makat sarkması olabilirmi

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 роки тому

      Öncelikle, bebeğiniz hayırlı olsun ve geçmiş olsun. Makatta ağrı yakınmanız: makat çatlağı, basur, makat fistülü ve apsesi, makat darlığı, anismus, makat kanseri, rektum kanseri, kriptit, proktit, iltihabi bağırsak hastalıkları, cinsel temasla bulaşan hastalıklar, makat siğili, kuyruk sokumu kemiği ağrısı (koksikodini), taşlaşmış dışkı (fekal imparksiyon), soliter rektal ülser sendromu, vb. hastalıklarda görülür. Sorununuz için bulunduğunuz bölgede, bir Genel Cerrahi Uzmanı’na muayene olmanız yararlı olur. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

  • @fadimeozen6410
    @fadimeozen6410 10 місяців тому

    İyi günler ben 23 yaşındayım sarkma teşhisi konuldu amaliyat olmam gerekiyormuş şuan bebegim olmadığı için yapmadilar bunun bir ilgisi var mı olsam herhangi bir sorun olur mu teşekkür ederim 😊

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  10 місяців тому

      @fadimeozen6410 Geçmiş olsun. Ekibimiz sanal ortamda farklı bir hekimin tanısı sonrasındaki sorulara yorum yapmamaktadır. Sorunuzu ilgili hekime yöneltmeniz gerekir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  10 місяців тому

      Geçmiş olsun. Makat çatlağı oluştuğu ilk 6 hafta içinde (akut dönem) tedavi edilirse, ameliyatsız yöntemlerle % 90 oranda tedavi edilebilmektedir. Ancak, bu süreyi geçen veya kronikleşmiş makat çatlaklarında ameliyatsız tedaviler, yakınmalarda sadece geçici bir rahatlama (% 50 oranında) olanağı sağlarlar. Makat çatlağının ameliyatsız tedavisinde birinci basamakta bazı yaşamsal düzenlemeler ve tedaviler uygulanır. Bunlar arasında uygun diyet (liften zengin), oturma banyosu (ılık su ile 15-20 dakika), ilaçlar, kremler ve bazı bitkisel tedaviler uygulanır. İkinci basamak tedavisinde ise; Botoks tedavisi uygulanır. Makat çatlağı ameliyatsız tedavi yöntemleri sonrasında % 50 oranında ve ameliyatlı tedavi yöntemleri sonrasında % 3 oranında tekrarlar. Ameliyatsız tedavilerin başarılı olmaması durumunda, ameliyat uygulanır. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının tüm ameliyatsız ve ameliyatlı tedavileri’’ konularında, İstanbul’da kendi merkezinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 veya (0212) 219 84 84 no’lu telefonları arayabilirsiniz.@@anifemehmedova184

  • @irgat-gz5xh
    @irgat-gz5xh 2 роки тому

    Hocam rahim aldirma ameliyati sonrasida olabilirmi

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  2 роки тому

      Makat sarkması, kadınlarda erkeklere oranla 6 kat daha sık görülür veya hastaların % 80’i kadındır. Çok sayıda doğum normal doğum yapan kadınların yaklaşık % 50’sinde leğen (çatı, pelvis) kemiği içindeki organlarda genel sarkma görülür ve bu duruma ‘’pelvik organ prolapsus’u’’ adı verilir. Basit anlatımda bu çatı kısmının aşağıya doğru çökmesidir. Burada sarkan organlar ise; mesane (sidik torbası), hazne (vajina) ve makattır. Aynı şekilde, rahmin alındığı histerektomi ameliyatı sonrasında da, hazne (vajina) ve makat sarkması görülür. Makat sarkması hastalarının % 50-75’inde kronik kabızlık, % 15’inde aşırı ishal, % 50’sinde uzun süreli ıkınma alışkanlığı, Hirschsprung hastalığı, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ve aşırı öksürme, dışkı gevşetici (laksatif) ilaçların aşırı kullanımı, bazı beyin hastalıkları, vb. nedenler mevcuttur. Makat sarkması tedavisinde makat veya karın boşluğundan yaklaşımla, çeşitli ameliyat yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tür bir durumda, ayrıntılı bir makat muayenesi sonrasında bazı tetkikler yapmak gerekebilir ve sonrasında uygulanacak tedavinin detayları hakkında açıklama yapılabilir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

  • @nesrin0715
    @nesrin0715 3 роки тому

    Rektosel ile aynı şey mi?

    • @DrTaviloglu
      @DrTaviloglu  3 роки тому +2

      Rektosel: rektum adı verilen kalın bağırsağın son bölümünün vajina (hazne) içine fıtıklaşmasıdır. Rektosel olgularının çoğu rektum’un ön duvarı ile vajina’nın arka duvarı arasında ve rektovajinal duvar (septum) adı verilen alanda yer alır. Rektosel varlığında ‘’rektovajinal septum’’ adlı bu duvarda sıklıkla doğuştan veya doğumlar sonrasında gelişen bir zayıflama vardır. Kalın bağırsağın makata yakın olan son bölümü yani rektum’un makattan dışarı sarkması veya makat kanalının içine doğru fıtıklaşmasına ‘’makat sarkması’’ veya ‘’rektal prolapsus’’ adı verilir. Rektosel ve rektal prolapsus iki ayrı hastalıktır, ancak her ikisi aynı anda bir kişide mevcut olabilir. Yalnız proktoloji veya ‘’kabızlık, dışkılama zorluğu, makat hastalıklarının ameliyatlı ve ameliyatsız tedavisi’’ konularında İstanbul’da kendi kliniğinde hizmet veren ekibimizden yardım almak istemeniz durumunda, (0530) 326 06 96 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

    • @nesrin0715
      @nesrin0715 3 роки тому

      @@DrTaviloglu çok teşekkür ederim