Oplossing TEGEN een vochtige kruipruimte. Resultaat voor en na, LEER WAAROM !

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 21 кві 2021
  • Hier een voor en na filmpje. Een filmpje waarin ik laat zien, hoe wij vocht vanuit de kruipruimte aanpakken.

КОМЕНТАРІ • 72

  • @MrHarvenator
    @MrHarvenator 5 місяців тому +1

    Mooi filmpje Niels ik heb een hoop geleerd👍

  • @Richard-xm1iv
    @Richard-xm1iv 6 днів тому

    Hi Niels. Is dat oranje zeil de nieuw aangebrachte barrière. en dus de oplossing? Thanks!

  • @anitamarskamp
    @anitamarskamp Рік тому +2

    Jullie zijn helden hoor! 👍

  • @schildersbedrijfedens
    @schildersbedrijfedens 3 місяці тому +2

    Nuttig filmpje om eens te zien. Even voor mij om te leren. Je hebt dus dampdichte folie aangebracht op die bodem? Moet een bepaald speciaal folie dan zijn? Je ziet ook nog wel oude woningen met beton platen. Die willen ze dan isoleren met van die pir platen. Dan zou dus wederom adviseren om de vloer met folie te goed te bedekken?
    En wat als ze geen isolie hebben of dat het dus enkel een betonnen plaat is, dan zal er nog steeds wel vocht zijn. Dan alsnog folie aanbrengen?
    Heb je dan ook video's hoe je zo'n folie goed aanbrengt?
    Brn benieuwd wat jou expertise hierover is.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  3 місяці тому +4

      Hoi hoi !
      Ten eerste bedankt voor jouw vraag. En zoals jij jouw kijkers trouw beantwoord (zo ver dat nog gaat) zal ik jou ook netjes antwoorden.
      Wat wij meemaken is dat er veel problemen (zul jij als schilder beamen ) in de woning afspelen omtrent het thema vocht. Dat vocht kan door tal van zaken / oorzaken tot uiting komen in een woning.
      Vaak zie je het schilderwerk wat loslaat mbt vochtblaasjes. Ik heb het dan vooral in de woonkamer / hal van de woning.
      Ook stucwerk wat rustig aan achteruit gaat omdat er toch onverhoopt vocht achter blijkt te zitten. Behalve dat dit zonde is en kosten met zich meebrengt, is het ongezond, vooral de kleine deeltjes die vanuit bouwstoffen in de lucht komen (aerosolen) zijn niet goed voor een mens.
      Vaak wordt er dan moeilijk gedacht. Het injecteren van muren komt vaak voor.
      Wat opzich een barrière opwerpt voor het optrekkende vocht. Alleen wij hebben ontdekt dat de vochtproblemen in een woning (met kruipruimte) ook veelal beginnen onder de woning. Vanuit de kruipruimte zie je vocht de woning betrekken. Dit kan al door een drukverschil. Wat logisch is doordat de temperatuur en luchtvochtigheid anders is in de kruipruimte dan in de woning.
      Omdat een kruipruimte vaak slecht geventileerd wordt zie je dat dit een dampspanning geeft die door de bouwmaterialen zijn weg naar het koude zoekt. Dit gaat altijd (logisch) via de minste weerstand . Veelal kieren, poreuze betonvloeren waar een wand opstaat. Houtenvloer constructies, enz.
      Dit gegeven gaan wij tegen tegen door te beginnen met het wegnemen van de oorzaak. Die begint op het zandbed van de kruipruimte. Dit dekken wij af met een bodemafsluiter (zeil) waaronder wij eerst een noppenfolie leggen. Deze noppenfolie onderbreekt weer het directe contact met het koude vochtige zand en de bodemfolie.
      Daarnaast checken / verbeteren wij de ventilatie in de kruipruimte. Een goede airflow is niet alleen belangrijk voor een luchtverversing of vochtafdrijving maar denk eens aan een door corrosie onderhevige gasbuis die gaat lekken. Wel zo handig als je kruipruimte dan goed geventileerd is.
      Als laatste stap kunnen wij de nu droge kruipruimte (na 3 weken) voorzien van vloerisolatie. Dit zorgt voor een vertraging van het warmtetransport en uitstraling naar de kruipruimte. Hierdoor bouwt de warmte in huis beter op. Zonder veel fluctuatie in de horizontale luchtlagen.
      Net als jij ben ik een vakidioot en kan je nog uren de oren van je kop praten over dit onderwerp, dat doe ik zelfs graag.
      Ik wil je ook bijdeze bedanken voor jouw schilder tips , ik haat schilderen, heb er het geduld niet voor en laat dit liever aan de vakman over. Jouw tips over het kitten en afwerken heb ik wel eens gebruikt .Dit doe je goed . En je muziek is ook niet verkeerd !
      Als je nog meer vragen hebt , stel ze gerust. Of je komt een keer zelf meekijken, dan leggen we het je nog een keer uit, heb je een keer andere content 🤓
      Groet ,
      Niels

  • @hardrocksinterklaas9623
    @hardrocksinterklaas9623 14 днів тому

    Ventilatie zou ook in de kruipruimte moeten dus. Naast een goede 'spiegel'. Is TonZon dan wel een goede spiegel?

  • @mariskahelvensteijn2282
    @mariskahelvensteijn2282 3 роки тому +2

    Hoi Niels, mooi en duidelijk filmpje. Even een vraagje over de ventilatie kanalen? Moet je deze dicht maken of open laten. Geeft de aanvoerende eventueel koude lucht ook condens tegen de warme vloer? Of omdat het ventileert valt dat wel mee?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  3 роки тому +1

      Ja dat is wederom een goede vraag. In de zomer, als de kruipruimte koel is, de grond nog wat kouder (zand) en de lucht van buiten klam. Dan kan er bij te veel ventilator zeker condensatie optreden. Bij koud weer, zal de koude lucht niet het probleem zijn. Zeker niet problematisch mbt condens. Je moet voldoen aan wat af is gesproken in het bouwbesluit. 1 opening op 10m2 betonvloer oppervlakte. Met een Bodemfolie erbij kan er aan die marge gesleuteld worden. Immers er is minder vocht aanwezig in de ruimte.

    • @roberthekker1924
      @roberthekker1924 2 роки тому +2

      @@NielsvandenBroek01 bedrijven die gecertificeerd werken volgen SKG-IKOB of Insula werken volgens het oppervlak van een renovatie rooster. Is deze rond 40mm dan gebruikt men één rooster per 10 M2. Bij één rooster van rond 50 mm gebruikt men één rooster per 12 M2. Men moet dus het aantal rooster bepalen naar het gelang M2 van begane grond met kruipruimte. Verder moet men kijken of de rooster tegenover elkaar geplaatst zijn zonder belemmeringen in de kruipruimte en buien. Verder mogen de rooster nooit dicht gezet worden. Deze rooster worden geplaatst bij het isoleren van de spouwmuur en de kruipruimte zoals het filmpje. Wanneer men een bodem folie plaatst op de juiste manier wordt de verdamping tegen gehouden en terug gevoerd naar bijv het zand. Pad dan zou men de kruipruimte op een andere manier mogen ventileren. Vooral om de mogelijkheid om schadelijke gassen of geuren af te voeren.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +1

      @@roberthekker1924 bedankt voor de feedback !

  • @jayeshharyani
    @jayeshharyani 2 роки тому +2

    Hi Niels,
    I just bought a house and found the crawl space has water, but there is no condensation anywhere and the ventilation is good.
    Also right now it does not smell.
    Is it alright to have some water (may be ground water) in crawl space?
    I got information that it might dry up in summer.
    It is very tense for me because I am new to Netherlands. If you can reply, this will help me a lot.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +2

      Hello jayesh, thank you for sending me the perfect keur inventory.
      they haven't been in the crawl space. it is assumed that the ventilation is in order.
      the hatch has been inspected but not the entire crawl space has been inspected. I think this is very bad about the label.
      I see that the inspection report is a generic setup. this with some pictures added.
      you don't know much about the crawl space at the moment.
      the attachment wall floor foundation can still suck moisture in.
      a bottom foil to separate the moisture from the rest of the crawl space would be an option.
      you can always request a quote via broavloerisolatie.nl

  • @chenger85
    @chenger85 2 роки тому +1

    Bodemfolie is aan gebracht en na een week is de kruipruimte weer droog. Is het nog raadzaam om thermokussen aan te brengen onder de piepschuim ook als je geen vloerverwarming hebt?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +1

      Ligt eraan uit welk jaar de woning is. Wat het verbruik is. En of je het zelf echt wilt isoleren.
      Anders lekker zo laten !

  • @sanderrozendaal4098
    @sanderrozendaal4098 5 місяців тому +1

    In het filmpje zeg je dat het vocht via de ophanging en het beton omhoog trekt.
    Dan trekt het vocht onder het grondzeil toch ook gewoon via de fundering omhoog?
    En onder het grond zeil wordt het nu juist extra vochtig omdat er geen ventilatie meer is.
    Daardoor nog meer vocht dat via de fundering omhoog trekt?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  5 місяців тому +2

      Hoi Sander, dat is een interessantere denkwijze . Ik kan ook volgen waarom je dat zo denk hoor. Dat is een veel gemaakte denkfout. Misschien moet ik het ook gewoon beter uitleggen .
      Het vochtprobleem komt door een conflictsituatie waarin we temperatuur hebben, dampspanning en een drukverschil.
      Als je aan die waarde gaat “sleutelen” dan verander je het karakter.
      Met dit nieuwe karakter zie je ineens een ander gedrag .
      Wij breken de ruimte op, onderbreken 2 dingen.
      De verdamping vanuit de bodem. Daarbij in dat natte zandbed hoort ook een andere temperatuur. (Vochtig zand koelt de lucht af) dit vocht vind z’n omslag van damp naar waarneembaar vocht (condens) dit speelt zich vaak net onder het vloerdek af. Als dit een repeterend gegeven is, krijg je liters aan vocht met dagelijks een nieuw aanbod. Dat wordt of kan worden ingezogen door het bovenste stuk van de fundering . Daarna kan er overdracht plaatsvinden naar de wanden. Ook de spouw heeft onder aan de woning een andere temperatuur. Als deze vanuit de kruipruimte ook nog eens extra nat wordt, dan zie je tal van problemen. Het zijn details waar je op moet letten.
      De fundering onder de folie mag zo nat worden als maar kan, dat zuigt wat op en verdampt boven de folie weer uit. Opwaarts en zijwaarts. Vandaar dat wij een folie net boven de waterlijn monteren. Zouden wij deze tot strak onder het vloerdek monteren, kunnen we net zo goed niets doen. Want dan treed dus jouw verhaal inwerking .
      Hopelijk verschaft dit inzicht in jouw scepsis, nogmaals goed dat je deze vraag stelt.

  • @TheNeildj
    @TheNeildj 2 роки тому +1

    Kunnen dit soort problemen ook opdagen wanneer je vloerisolatie met vloerverwarming gaat gebruiken rechtstreeks op de bodemplaat (dus zonder kruipkelder)? Groetjes

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому

      Geen idee, totaal niet in onderlegd. Altijd plastic onder het gestorte beton leggen, dat is wat ik weet. Anders zuigt het capillair in. Dat zal nadelig werken voor meerdere zaken. Niet alleen voor de energie-prestatie. Ook voor je constructie.

    • @TheNeildj
      @TheNeildj 2 роки тому

      Oké dankuwel!

  • @ThePupil
    @ThePupil 2 роки тому +2

    Wat is wijsheid? Bodemfolie over de slangen of slangen eronder (betere toegankelijkheid bij aanpassing of lekkage)

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +1

      Ligt er aan wat voor een leidingen en hoe de leidingen lopen 😅
      Soms kan het niet anders als eronder.
      Maar mijn / de voorkeur heeft alle leidingen boven de folie.

  • @cem757kras3
    @cem757kras3 2 роки тому +6

    Hey ik doe eerste jaar middenkader bouw vormgeving en architectuur
    , en ik zag je video's gewoon randum maar ze zijn zekker handig om te weten het is me eerste 10 weken al voor bij maar ze leggen geen basis uit hoor maar niemand zegt tegen je hoe je uit de kelder vocht haalt( niet dat het me baan is maar ik moet wel later designen huizen dus opzich is het wel handig om te weten)

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +3

      Ik zal eens kijken of ik mijn filmpjes duidelijker kan maken. Wat prettiger om te kijken.
      Zo kan ik specifiek op vragen ingaan die ik hier gesteld krijg. Blijkbaar is er behoefte aan.
      Bedankt voor jouw reactie, succes met jouw opleiding 👍🏼

  • @birdnest16
    @birdnest16 2 роки тому

    Ik heb een garage met kruipruimte en optrekkend vocht hoog in de muur aan de kant waar regen tegen komt, ik wil mijn garage kruipruimte meer isoleren. Er zit bamelijk al een dik laag piepschuim onder zou bodemfolie voldoende zijn of moet er meer geventileerd worden of is er iets anders aan de hand ? Gr mike

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +2

      Kan slagregen zijn die in de muur zuigt vanuit buiten. Samen met een natte kruipruimte, waaruit condens ontstaat in de spouw ook.
      Denk dat je beter de muur kan behandelen, uitgraven tot onder het maaiveld . Stralen, reinigen en behandelen met een coating. De connectie Fundering en begin opgemetselde spouw insmeren met waterdicht “teer” . Zodat het regenwater wat de grond in zakt niet via de spouw de kruipruimte in loopt.
      Dat is waar je iets aan hebt. Misschien dat daarna nog een Bodemfolie nodig is.
      Natuurlijk dient de kruipruimte te ventileren. Immers het is waarschijnlijk de meest natte ruimte in de woning .(de garage)
      Succes .

    • @birdnest16
      @birdnest16 2 роки тому

      @@NielsvandenBroek01 bedankt voor je antwoord ik ga kijken wat ik kan regelen voor het behandelen van de muur! En voor het ventileren zal ik koekoes gaan gebruiken want zitten 2 gaten net boven de tegels gr

  • @marjasprong2881
    @marjasprong2881 2 роки тому +2

    Ik zag dat de woning die begin van het flimpje zag de overbuurman da gevel donkere plekken en lichte plekken vertoont Volgens mij is isolatie steenwol of glaswol wat zakken En zijn plekken in de spouw die door ventilatie wel droog en waar het zit wordt volgens mij vochtig .Een goed geventileerde spouw bij oude woningen zie de vlekken Waar woon is veel voor komend wel een dingetje

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому

      Ja klopt , dat kom vaak voor. Verzakte isolatie in de spouw geeft dan vaak vochtproblemen. Dit omdat er een koude-brug is ontstaan .

  • @marceltimmermans4505
    @marceltimmermans4505 Рік тому +1

    Wij hebben ruim 4 jaar geleden de vloer laten isoleren(pur) bodem is niets aan gedaan. Wel ventileert het een beetje maar niet veel (ongelukkige ligging en niet heel het huis heeft een kruipruimte) is het verstandig als of een folie op de bodem te plaatsen?

  • @chawki000000
    @chawki000000 2 роки тому

    Ik ga opencelisolatie laten spuiten hier in belgie tussen de schuine dakbalken zo een 15cm dik heeft dit dan ook een dampscherm nodig of kan ik de gewoon zo laten de zolder is gewoon lege ruimte met leidingen .

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  5 місяців тому

      Werkelijk geen idee. Wij zijn echt van de vloeren. Daken is een ander vakgebied. Ook al doen al die paddestoel bedrijven ineens alles . Paddestoel in de zin van , ze schieten als paddenstoelen uit de grond.

  • @augurkenpot
    @augurkenpot Рік тому +1

    Wij zijn bezig met renovatie van een appartement op de begane grond in Amsterdam Noord (bouwjaar 1989). In de kruipruimte is te zien dat er vocht is (geweest), ophanging van riolering is verroest. Wanneer kies je voor bodemfolie en wanneer zou je voor materialen als schelpen of chips kiezen?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Рік тому

      Als de hoogte gering is (onder de 40cm) dan kies ik voor een andere oplossing dan een folie. Voor de rest vind ik alle alternatieven overbodig :)

    • @arjenkooi7154
      @arjenkooi7154 5 місяців тому

      @@NielsvandenBroek01 Interessant. Wat gebruik je dan voor een bodemafsluiter bij een kruipruimte onder de 40 cm?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  5 місяців тому

      @@arjenkooi7154 40 cm is nog net werkbaar . Wij hebben op onze webshop folie te koop welke wij zelf gebruiken www.broavloerisolatie.nl/product-categorie/bodemafdekking/

    • @arjenkooi7154
      @arjenkooi7154 5 місяців тому +1

      @@NielsvandenBroek01 Ik zie de folie wel, maar verkopen jullie ook de noppenfolie?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  5 місяців тому

      @@arjenkooi7154 niet standaard. Maar als ik je daar mee kan helpen, dan wil ik je wel een rolletje sturen of brengen . De pest is dat het nogal een volume is zo’n rol van 100 meter. Maar die gaat er op 50m2 makkelijk in. Niet te zuinig doen zeg ik altijd .
      Niels@broavloerisolatie.nl als je daar even je adres stuurt en hoeveel je nodig hebt, dan kijk ik wat het moet kosten. Ook (als je ver weg woont) wat het transport zou kosten?

  • @christiaanmoikahk9646
    @christiaanmoikahk9646 Рік тому +1

    Hoe lang ligt dat zeil er al op moment van filmen?

  • @Haldunn_
    @Haldunn_ 5 місяців тому +1

    Hallo ik heb ook een vochtig keuipruimte. Vorige bewoner had geen ventilatieroosters of bodemisolatie geplaatst dus zag dat er condensdruppels onder de vloerisolatie hing en ook vocht op de funderingsmuur. Nu komen ze bij mij acht ventilatieroosters boren naar mijn kruipruimte toe. 2 voorkant 2 achterkant en 4 zijkant (hoekwoning) de bodem wordt gevuld met 20 cm eps parels. Zou hiermee de vochtproblemen verdwenen zijn?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  5 місяців тому

      Waarschijnlijk zijn 4 roosters genoeg als ik het zo hoor. Voorheen zat er namelijk niks in, komt nu bodemisolatie in en er wordt geventileerd.
      Hoe groot is de woning ? 80 m2 als ik het aan de roosters mag bepalen.
      Daarbij betaal je in verhouding veel geld voor parels. Een bodemafsluiter met folie zit je onder de 1000 euro. Met parels als je dat door een bedrijf laat doen betaal je snel veel meer.
      Maar het wordt wel droog hoor onder het vloerdek. Daar gaat het uiteindelijk om. De rest is een persoonlijke keuze.
      De een vind het vervelend, de ander vind het prima die parels. Ik vind het snel veel geld verdiend voor iets wat je prima zelf kunt doen.
      Maar dat is mijn mening.

    • @Haldunn_
      @Haldunn_ 4 місяці тому

      @@NielsvandenBroek01 even een ander vraag als ik nu tonzon bodemisolatie doe en de vloer afsluit met folie. Hoef ik dan ook geen ventilatieroosters te laten boren in mijn muur naar de kruipruimte toe? Of moet je alsnog ventileren? Zit sterk te twijfelen om toch voor tonzon te kiezen ivm prijs wat jij aangeeft scheelt al gauw paar honderd euro.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  4 місяці тому

      @@Haldunn_ dat ligt eraan. Ik zou altijd ventilatie met een bodemafsluiter adviseren.
      Je kan 1 ventilatiegat op 10 m2 vloer hanteren.

  • @HenkElzinga
    @HenkElzinga 3 роки тому +5

    Maar waarom de 1e vochtig is en de 2e niet is me nog niet duidelijk geworden, misschien heb ik iets gemist of komt er nog een deel 2?

    • @DavisHelvensteijn
      @DavisHelvensteijn 3 роки тому +2

      Als je het filmpje kijkt moet je niet doorspoelen! Of geluid aanzetten :) kijk hem nog een keertje. Lekker bezig Niels bewoners zullen er blij mee zijn.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  3 роки тому +2

      Henk, de ene woning (2e) hebben wij 3 weken geleden gemaakt (of langer terug).
      De bewoners waren idd tevreden en soort van zodoende mochten wij verder in de straat ook de buurman helpen. Ik dacht, hè das een mooie gelegenheid om mensen wat inzicht te geven. Inzicht in de realiteit :) .... is het zo duidelijker ?

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  3 роки тому

      @@DavisHelvensteijn hahah thnx !

    • @HenkElzinga
      @HenkElzinga 3 роки тому +3

      @@NielsvandenBroek01 De 1e woning heb je nu pas gedaan dus, dank je voor de uitleg.

    • @Mike-sBike
      @Mike-sBike 2 роки тому

      Ik zag ook geen verschil, maar het oranje folie in de eerste is net door jullie aangebracht dus..
      Het oranje folie is niet van de bouw af dus.

  • @ridvanuray5684
    @ridvanuray5684 Рік тому +1

    Hoe zit het met te hoge grondwaterstand onder m'n vloer

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Рік тому

      Ligt eraan hoe hoog. Veel is op te lossen maar dan moeten we even komen kijken. Anders kan ik er weinig zinnigs over zeggen.

  • @Joni_I
    @Joni_I Рік тому +2

    Beide woningen in dit filmpje hebben bodemfolie? Of had woning #1 dit nog niet en is deze daarom gaan condenseren? Ik kan uit je filmpje(s) niet altijd herleiden wat nu precies de werkzaamheden zijn geweest.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Рік тому +2

      Ja de hele straat had geen Bodemfolie, daardoor zijn er condensatie problemen vanuit de kruipruimte ontstaan. Waarna 1 bewoner ons heeft gevonden en het tot een plaatsing Bodemfolie is gekomen. Na goede resultaten en de buurt whatsapp, zijn de andere buren ook enthousiast geworden en wilde dit ook. Dus daarom kon ik een mooie vergelijking maken . Dus op de dag van de tweede buur , ben ik gelijk gaan filmen voor de andere mbt het resultaat.

    • @Joni_I
      @Joni_I Рік тому +1

      @@NielsvandenBroek01 dank voor je antwoord! En een mooie klus dus! 🙂

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  Рік тому

      @@Joni_I klopt, soms hebben wij dat geluk :) . Fijn weekend gewenst alvast .

  • @joostvw3692
    @joostvw3692 2 роки тому +1

    Nieuwbouw woning met waardeloze bodemafdekking.
    En klopt het dat ik geen kruipruimte ventilatie zag?
    Overigens hoeft water/vocht in de kruipruimte geen probleem te zijn mits alles volledig is geisoleerd (gelijkmatig) en alle doorvoeren ook goed zijn afgesloten. Dat laatste is natuurlijk vrijwel onmogelijk; maar het kan wel.
    Hierbij is eigenlijk ventileren essentieel.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому

      Ja ik begrijp waarom je dat zou denken. Zo dacht ik er ook altijd over, totdat ik meer over bouwfysica begon te leren. Hierin geef je de stelling dat dus ventileren altijd de ultieme oplossing is. Maar dat zou een absolute stelling zijn. In het echt zijn er meerdere variabelen die je moet belichten, weten, snappen.
      Met alleen ventilatie in een combinatie van natte gronden (het zand) en bijvoorbeeld vloerverwarming welke alleen bedekt is met 1,5 rd (warmte weerstand waarde) dan krijg je juist condens aan je ventilatie pijpjes.
      Waarom? Omdat je te veel verschillende temperaturen hebt en (pijpjes koud door buitenlucht) de bodem (het natte zand) en het doorlekken van de hitte vd vloerverwarming.
      Hierdoor ontstaan een hoge luchtvochtigheid en bij te weinig drukverschil (verschil temp buiten en in de ruimte) zal je juist condens krijgen op die pijpjes. En best veel ook.
      Logisch ook natuurlijk. Daarom kun je beter de agressor scheiden van de rest. Wij doen dat met een Bodemfolie die waarde toebrengt doordat deze de fysische waarde in de ruimte veranderd. Immers het proces is onderbroken.
      Neemt niet weg dat je dan Nog steeds een koudebrug kan krijgen door de ventilatie, maar dat is weer een ander verhaal.

  • @Keuken4life
    @Keuken4life Рік тому +1

    Wat is nou de oplossing?

  • @joostkamphuis85
    @joostkamphuis85 10 місяців тому +1

    Verdwijnt het vocht en de spocht vanzelf? Of hebben jullie na het plaatsen van de folie nog vochtontrekkers geplaatst?

  • @yves7778
    @yves7778 2 роки тому +2

    Lol verwarming in huis is als de zon (straling).. dus de verwarming werkt op nucleaire fusie? Kan iemand convectie, conductie en straling uitleggen.

    • @NielsvandenBroek01
      @NielsvandenBroek01  2 роки тому +2

      Lekker bezig Yves ! Druk met veel reacties op mijn kanaal. Waarom ben je zo kwaad op mij?

    • @yves7778
      @yves7778 2 роки тому +1

      @@NielsvandenBroek01 Ik ben inderdaad geïrriteerd.
      Dat hypocriet gedrag van je stoort mij. Je breekt een andermans werk af zonder te weten wat er gebeurd en afgesproken is.
      De oplossing die je biedt is altijd toevallig jouw product/service. Terwijl het vrij duidelijk is dat in deze woning de bewoners een deftige ventilatie moeten voorzien in de kruipkelder.
      Wat betekent een deftige ventilatie, bij een woning in een nat gebied betekent dat een ventilatiekanaal per 5 - 10 m2.
      Wat mij het meeste stoort is je arrogantie. Je denkt dat je het weet, maar eigelijk klopt er niet veel van. Je lult een verhaal aan elkaar waardoor net jouw schoentje past. Als je een rolodex van ethiek hebt voor verschillende omstandigheden, ben je geen zakenpersoon. Dan ben je een Tony Soprano.

    • @ronald21brand
      @ronald21brand 5 місяців тому +1

      ​​@@yves7778 maar je ziet toch dat het werkt of denk je dat het filmtrucjes zijn?
      Elke vermindering van vocht opbouw is toch een verbetering dus vochtige vloer afdekken ism met ventilatie.
      Als je vind dat het niet klopt vertel dan wat er niet klopt en joe het volgens jou zou moeten😢

  • @kleis43
    @kleis43 Рік тому +1

    Tja,om eerlijk te zijn vond ik dit een slechte video,omdat het een heel onrustig beeld is.Welke van de enen kant naar de andere zwaait.Dat kan natuurlijk komen door een helmcamera,maar dan is dat een slechte keuze.