Felicitari pt filmare Cristi! Iata ca UMB nu a abandonat A3 cum spuneau unii.Ei sunt pe A7,A3,A1, A0, A8,DX6,DX12 si sunt in grafic pe toate santierele.CINSTE UMB!
@ care alții? Și lăsați-mă cu poveștile de acum 20 de ani ca știm bine ca sunt lacomi. Umb e lacom. A luat contracte la grămadă chiar dacă nu are capacitate și e iertat fără echivoc de statul român.
@@gabi.2.1 Nu sunt povesti de acum 20 ani. Firmele grecesti si cele din Italia cu intarzieri majore sunt de anul asta. Si UMB chiar are capacitatea sa duca contractele semnate, in pofida `` zicerilor `` unor ``experti `` ong-isti. Termenele sunt actualizate deoarece nu are rost sa bagi bani ( din partea statului ) si munca ( din partea UMB ) intr-un lot care nu poate fi folosit. Daca acest lot din filmare ar fi gata saptamana viitoare, cine ar circula pe el ? Poate cainii si ursii. Ar folosi doar latrailor care ar striga : inca o autostrada muzeu !!!
@ toți au capacitate de a termina lucrările, dar de ce celor de la Umb nu le sare nimeni în cap pentru ca întârzie și sunt lacomi, ci doar celorlalți ?
Mulțumesc frumos pentru filmare! Este superbă. Atenție asupra detaliilor. Din ce știu, noul grad de execuție de 76.5% este aproximativ cu cel de la Zimbor - Nădășelu. Să vedem odată semnat contractul pentru nodul de la Românași să se apuce și de el. Măcar să folosim acești 12 km în 2026.
Parca este cariera de la Roșia Montana ! Incredibil ce desfășurarea e forte și câte resurse irosite pentru Dealu acesta care nu ar fi alunecat căci este din roci și era și bine împădurit .Sau îngropat mulți bani În rest felicitări constructorului pentru mobilizarea foarte buna .
@@thesoundofnature5607 Terasamentele s-au cam terminat. Tot ce se excaveaza se transporta pe versantul celalalt ( vezi filmari mai vechi ale domnului Cristian ). Si oricum Zublin foreaza multi piloti ( pe deal ) care nu au legatura cu terasamentele.
@@victorpetrica2371 Poate a folosit în primă etapă. Am găsit această informație că s-ar folosi în anumite situații. .... Este o practică destul de comună în construcția de autostrăzi și infrastructuri mari ca materialul dislocat (precum solul și rocile excavate) să fie reutilizat pentru lucrări de terasament, dacă este de calitate și adecvat din punct de vedere tehnic. Acest lucru poate reduce costurile, deoarece diminuează necesitatea de a transporta material nou din alte locații și ajută la gestionarea deșeurilor de excavație într-un mod mai sustenabil. În plus, reutilizarea materialului dislocat reduce impactul asupra mediului și scade amprenta de carbon a proiectului prin reducerea transporturilor de materiale. În cadrul unor proiecte de infrastructură de amploare, precum segmentele de autostradă, această practică este adesea prevăzută în planul de construcție, fiind realizate teste și analize pentru a asigura că materialul reutilizat îndeplinește standardele de stabilitate și durabilitate necesare pentru terasamente și fundații. UMB, ca și alți constructori mari, probabil folosește acest tip de metodă atunci când condițiile și tipul de material permit acest lucru.
Mersi mult pentru filmare! Cu dealul ala urias, tocat de santier, cata munca uriasa acolo ca zici ca e mai ceva decat canalul Dunare-Marea Neagra...Chiar nu se putea alege un tunel? Si PORR face un tunel in....nisip(relativ la mijlocul tunelului!), dupa cum spun specialistii , mai rau nu se poate...si totusi austriecii merg inainte....
Porr face tunelul , cu proiectanți austrieci specializați în construcții de tuneluri , folosește cea mai nouă metodă de construit tuneluri , cea austriacă , brevetată pe plan mondial , și-a adus 120 de constructori din Austria , specializați în construcții de tuneluri , la care s-au adăugat , mai mulți constructori , specializați tot in construcția de tuneluri , de diferite naționalități , printre care și romani . Din păcate , UMB nu dispune de așa ceva . De nici un fel . Asta e . UMB lucrează cum știe . La urma urmei , nu contează , numai să facă .
Când UMB a licitat in studiul de fazebilitate nu exista că acolo este nevoie de tunel, iar cum UMB nu au un istoric pe construit tunele, nu puteau alege să facă un tunel ,iar mai la stânga să mute autostrada este un castru roman, iar întârzierea mai este și din cauza întârzierii cu aproximativ 1 an a pădurii din fondul forestier, dar clica din asociatia peștilor prăjiți se oftica că singura companie care poate finaliza proiectele din PNRR au câștigat toate aceste licitații și nu au cum să dea ei peste nas celor care trag acum frâiele. În opinia lor este vorba de orgolii, nu că romanu s a saturat sa fie batjocorit de toți cei care ne conduc.
Muska mea e mai deșteaptă decât cea de care zici tu. Probabil nu are același fler în afaceri, though. Mulțumesc, Costi! Tu știi cel mai bine care e treaba cu electricitatea 😂😂😂. The nightmarish Bascov 2024.
Un lucru care arata cat de multa presiune este pe cei de la UMB este faptul ca la minutul 9:40, pe acel viaduct nu este implementata absolut nicio masura de Siguranta si Protectie a Muncii, pentru a preveni/proteja lucratorii sa nu cada de la inaltime de pe acel viaduct. Probabilitatea ca unul dintre muncitorii care lucreaza la armaturi sa-si prinda din greseala piciorul printre barele de fier si apoi sa cada de pe viaduct sunt extrem de mari. Se vad multi muncitori lucrand chiar aproape de margina viaductului si nici o balustrada instalata pentru a preveni un posibil accident. In contrapartida, va rog sa comparati aceste imagini cu cele ale PORR atunci cand au construit viaductul de la Boita. Desi si acolo daca esti strict, poti identifica probleme, veti vedea totusi o abordare complet diferita in ce priveste implementarea masurilor de sanatate si securitate a muncii! In alta ordine de idei, sa ai ITM-uri in atatea judete, si nimeni, dar absolut nimeni sa nu se autosesizeze din oficiu este cu atat mai ingrijorator! Iar asta mai deschide un alt subiect: Cum este posibil sa avem costuri de constructie de autostrazi comparabile cu statele din vest (care aplica cu religiozitate principiile protectiei si securitatii muncii - care sunt destul de costisitoare) cand la noi costurile cu masurile de protectia muncii sunt minime spre infime?!?!?! Este absolut frustrant sa vad asa ceva... Va dati seama ce profituri se fac in Romania din constructia de autostrazi, daca se castiga contracte la preturi Europene dar costurile sunt semnificativ mai mici pentru ca sunt economii importante la masurile se securitatea muncii?!?!?! Doar cine nu a vazut un site cu adevarat bine organizat nu-si poate da seama de incalcarile grave ale protectiei muncii pe aceste site-uri! INCREDIBIL... in absolut orice stat dezvoltat un astfel de santier era inchis pe loc, o amenda semnificativa era aplicata Antreprenorului General si site-ul nu ar fi fost deschis decat dupa implementarea masurilor de conformare si re-auditarea sigurantei si securitatii muncii pe acest santier!
Din păcate, asta e o obișnuință în construcția de drumuri în România, firmele care implementează regulile strict le poți număra pe degetele de la o singură mână. UMB e pe undeva pe la mijloc aici, depinde cu cine îi compari. În anumite zone am văzut băieți în tricou și adidași la lucru. La UMB au toți uniformă, căști 90% (cu amenzi pentru cei care nu poartă), balustradă de trecere pe o parte, nu două. La poduri nu au balustrade laterale, dar la pile da.
noi nu avem notiunea de tunel. se taie padurea, se iau lemnele. se taie dealul. pamantul e scump si trebuie. pai autostrada moldovei de ce sa nu aiba 5 m inaltime. asa iese contractul gras
Cel mai prost lucru la noi , la fiecare lot terminat nu se face o ieșire, apoi trebuie sa mai aștepți câțiva ani se se termine celalalt lot ca să piti circula
Luna asta, UMB ar trebui sa primeasca Autorizatia de Construire pt nodul Romanasi, daca se apuca de el cum trebuie, putem folosi acest lot la finalul anului 2025, 100%
A trebuit mutat ditamai dealul,..., se vede ca daca era la 50m mai incolo autostrada, aproape nu trebuia atins dealul. Macar daca le era de ajutor ca umplutura, dar doar l-au mutat...
aveti dreptate poate trebuia un viaduct inalt si rezolvau mai usor poate si mai repede, oricum panta e destul de mare si lunga, o sa omoare masinile dar si franele....
Periculoase dealurile astea, iar la cata argile se vede la baza dealului , la ce ploi vin acum cu schimbarile climatice, tare mi-e frica de o alunecare de teren masiva, chiar daca se foreaza si se intareste cu pilonii din beton... ar trebui plantati copaci multi sa retina cat de cat din apa de ploaie...
Nu au terminat. Saptamana aceasta cand am fost pana la Zalau din ce se vedea din Dn lucrau doar la viaductul cel mai aproape de Sancraiul Almasului, la cel de laga Sutor era slaba miscare, iar la cel de la Topa nu se vedea din Dn.
A great Video. A highway for many generations to come. Go Romania. From Canada
Daca reusesc cei de la UMB sa betoneze toate viaductele anul asta e super! Stau foarte bine si la saparea dealului! Bravo lor!!!
Respct!!! Mobilizare buna si in teren si in 'aer' FELICITARI!
Felicitari pt filmare Cristi! Iata ca UMB nu a abandonat A3 cum spuneau unii.Ei sunt pe A7,A3,A1, A0, A8,DX6,DX12 si sunt in grafic pe toate santierele.CINSTE UMB!
Pentru ce “cinste”. Termenele sunt depășite. Fac asta pentru bani, nu pro Bono. Nu le mai suflați atât în fund
@@gabi.2.1 Evident ca pentru bani. Dar altii nici pt bani nu sunt in stare sa se mobilizeze. De aceea CINSTE pentru UMB si subcontractorii sai !
@ care alții? Și lăsați-mă cu poveștile de acum 20 de ani ca știm bine ca sunt lacomi. Umb e lacom. A luat contracte la grămadă chiar dacă nu are capacitate și e iertat fără echivoc de statul român.
@@gabi.2.1 Nu sunt povesti de acum 20 ani. Firmele grecesti si cele din Italia cu intarzieri majore sunt de anul asta. Si UMB chiar are capacitatea sa duca contractele semnate, in pofida `` zicerilor `` unor ``experti `` ong-isti.
Termenele sunt actualizate deoarece nu are rost sa bagi bani ( din partea statului ) si munca ( din partea UMB ) intr-un lot care nu poate fi folosit. Daca acest lot din filmare ar fi gata saptamana viitoare, cine ar circula pe el ? Poate cainii si ursii. Ar folosi doar latrailor care ar striga : inca o autostrada muzeu !!!
@ toți au capacitate de a termina lucrările, dar de ce celor de la Umb nu le sare nimeni în cap pentru ca întârzie și sunt lacomi, ci doar celorlalți ?
Nice one bro, fain cadru cu bicicleta 😊
Mulțumesc frumos pentru filmare! Este superbă. Atenție asupra detaliilor.
Din ce știu, noul grad de execuție de 76.5% este aproximativ cu cel de la Zimbor - Nădășelu.
Să vedem odată semnat contractul pentru nodul de la Românași să se apuce și de el. Măcar să folosim acești 12 km în 2026.
se pare ca au semnat contractul deja...
Era bine să fie 76% , dar nu e . Gradul de execuție e 60%.
Multumim ! Spor,UMB ! Hai,Romania !!!
Frumos! 👏 La 10:00 si 13:40 - cadre foarte frumoase :)
Mulțumesc, avem ochi asemănători :)
@cristianmariusman6216 🤝
Multumim pentru filmare!
Înca un episod din serialul A3, mulțumim Cristi👍👷♂️🛣️
Doamne ajuta
Parca este cariera de la Roșia Montana ! Incredibil ce desfășurarea e forte și câte resurse irosite pentru Dealu acesta care nu ar fi alunecat căci este din roci și era și bine împădurit .Sau îngropat mulți bani În rest felicitări constructorului pentru mobilizarea foarte buna .
Oare ? Sigur nu aluneca ? Atunci de ce la 5:15 se foreaza ? Ar trebui sa le spunem sa nu mai foreze , ca cineva pe YT spune ca dealul nu aluneca.
Eu aș crede că este balast și că îl folosesc la terasamente. Împușcă doi iepuri deodată.
@@thesoundofnature5607 Terasamentele s-au cam terminat. Tot ce se excaveaza se transporta pe versantul celalalt ( vezi filmari mai vechi ale domnului Cristian ). Si oricum Zublin foreaza multi piloti ( pe deal ) care nu au legatura cu terasamentele.
@@victorpetrica2371 Poate a folosit în primă etapă. Am găsit această informație că s-ar folosi în anumite situații. .... Este o practică destul de comună în construcția de autostrăzi și infrastructuri mari ca materialul dislocat (precum solul și rocile excavate) să fie reutilizat pentru lucrări de terasament, dacă este de calitate și adecvat din punct de vedere tehnic. Acest lucru poate reduce costurile, deoarece diminuează necesitatea de a transporta material nou din alte locații și ajută la gestionarea deșeurilor de excavație într-un mod mai sustenabil. În plus, reutilizarea materialului dislocat reduce impactul asupra mediului și scade amprenta de carbon a proiectului prin reducerea transporturilor de materiale.
În cadrul unor proiecte de infrastructură de amploare, precum segmentele de autostradă, această practică este adesea prevăzută în planul de construcție, fiind realizate teste și analize pentru a asigura că materialul reutilizat îndeplinește standardele de stabilitate și durabilitate necesare pentru terasamente și fundații. UMB, ca și alți constructori mari, probabil folosește acest tip de metodă atunci când condițiile și tipul de material permit acest lucru.
Hopa, a mai apărut un specialist în geotehnica, el știe precis ca dealul nu aluneca.
Asta e un fel de Dealul Liliecilor de Transilvania sau din inima Transilvaniei :) .
Pai ala original (din zona Deva -Brad) este la periferie???
Greu lot
Felicitări pentru filmare !!
❤❤❤❤❤ Jos pălăria.
👍👍👍
👏👍
Mersi mult pentru filmare!
Cu dealul ala urias, tocat de santier, cata munca uriasa acolo ca zici ca e mai ceva decat canalul Dunare-Marea Neagra...Chiar nu se putea alege un tunel? Si PORR face un tunel in....nisip(relativ la mijlocul tunelului!), dupa cum spun specialistii , mai rau nu se poate...si totusi austriecii merg inainte....
Porr face tunelul , cu proiectanți austrieci specializați în construcții de tuneluri , folosește cea mai nouă metodă de construit tuneluri , cea austriacă , brevetată pe plan mondial , și-a adus 120 de constructori din Austria , specializați în construcții de tuneluri , la care s-au adăugat , mai mulți constructori , specializați tot in construcția de tuneluri , de diferite naționalități , printre care și romani . Din păcate , UMB nu dispune de așa ceva . De nici un fel . Asta e . UMB lucrează cum știe . La urma urmei , nu contează , numai să facă .
Dar mai încolo , la tunelurile de sub Meseș , tot va trebui un specialist in construcția de tuneluri .
Când UMB a licitat in studiul de fazebilitate nu exista că acolo este nevoie de tunel, iar cum UMB nu au un istoric pe construit tunele, nu puteau alege să facă un tunel ,iar mai la stânga să mute autostrada este un castru roman, iar întârzierea mai este și din cauza întârzierii cu aproximativ 1 an a pădurii din fondul forestier, dar clica din asociatia peștilor prăjiți se oftica că singura companie care poate finaliza proiectele din PNRR au câștigat toate aceste licitații și nu au cum să dea ei peste nas celor care trag acum frâiele. În opinia lor este vorba de orgolii, nu că romanu s a saturat sa fie batjocorit de toți cei care ne conduc.
Cred că dealul respectiv e materie primă pentru terasamente, balast, etc... Dacă trebuia dinamitat atunci e rocă tare, piatra de balast. Asta cred eu.
O filmare electrică! ⚡️Atât bicicleta cât și MUSKa (adica drona) au fost la înălțime. 🔝
Muska mea e mai deșteaptă decât cea de care zici tu. Probabil nu are același fler în afaceri, though. Mulțumesc, Costi! Tu știi cel mai bine care e treaba cu electricitatea 😂😂😂. The nightmarish Bascov 2024.
Filmarea aceasta este "excelentă" pentru a fi postata și la API!!!! 😮😅😊
la min 2.30....nu ma pricep, nu aruncati cu pietre😀, nu era mai simplu sa faca un tunel, decat sa excaveze atata timp si atatea mii te tone?
Corect. Cred ca asa a fost SF si priectul firmei,prbabil mai ieftin
❤
felicitari proiectantilor
UMB asteapta sa se impiedice vreun muncitor sa cada de pe viaduct? sau e atat de scump pentru ei sa puna niste balustrada
12:01 nu inteleg cum cum de nu sunt controale in protectia muncii. Uite cum trec de pe un pod pe altul pe o poteca improvizata cu o singura balustrada
06:51 👍
Vre-o 20 si ceva de basculante am numarat la Dealul de la Zimbor , 21 sau 23 parca .
Au 30 și ceva.
VREO 20
Au 36 de camioane. Unele sunt în spatele dealului, nu stau toate în zonă când vin eu cu drona. :))))
Un lucru care arata cat de multa presiune este pe cei de la UMB este faptul ca la minutul 9:40, pe acel viaduct nu este implementata absolut nicio masura de Siguranta si Protectie a Muncii, pentru a preveni/proteja lucratorii sa nu cada de la inaltime de pe acel viaduct. Probabilitatea ca unul dintre muncitorii care lucreaza la armaturi sa-si prinda din greseala piciorul printre barele de fier si apoi sa cada de pe viaduct sunt extrem de mari. Se vad multi muncitori lucrand chiar aproape de margina viaductului si nici o balustrada instalata pentru a preveni un posibil accident. In contrapartida, va rog sa comparati aceste imagini cu cele ale PORR atunci cand au construit viaductul de la Boita. Desi si acolo daca esti strict, poti identifica probleme, veti vedea totusi o abordare complet diferita in ce priveste implementarea masurilor de sanatate si securitate a muncii! In alta ordine de idei, sa ai ITM-uri in atatea judete, si nimeni, dar absolut nimeni sa nu se autosesizeze din oficiu este cu atat mai ingrijorator! Iar asta mai deschide un alt subiect: Cum este posibil sa avem costuri de constructie de autostrazi comparabile cu statele din vest (care aplica cu religiozitate principiile protectiei si securitatii muncii - care sunt destul de costisitoare) cand la noi costurile cu masurile de protectia muncii sunt minime spre infime?!?!?! Este absolut frustrant sa vad asa ceva... Va dati seama ce profituri se fac in Romania din constructia de autostrazi, daca se castiga contracte la preturi Europene dar costurile sunt semnificativ mai mici pentru ca sunt economii importante la masurile se securitatea muncii?!?!?! Doar cine nu a vazut un site cu adevarat bine organizat nu-si poate da seama de incalcarile grave ale protectiei muncii pe aceste site-uri! INCREDIBIL... in absolut orice stat dezvoltat un astfel de santier era inchis pe loc, o amenda semnificativa era aplicata Antreprenorului General si site-ul nu ar fi fost deschis decat dupa implementarea masurilor de conformare si re-auditarea sigurantei si securitatii muncii pe acest santier!
Din păcate, asta e o obișnuință în construcția de drumuri în România, firmele care implementează regulile strict le poți număra pe degetele de la o singură mână. UMB e pe undeva pe la mijloc aici, depinde cu cine îi compari. În anumite zone am văzut băieți în tricou și adidași la lucru. La UMB au toți uniformă, căști 90% (cu amenzi pentru cei care nu poartă), balustradă de trecere pe o parte, nu două. La poduri nu au balustrade laterale, dar la pile da.
Porr e cea mai seroasa firmă de construcții din România. UMB la comunicare cu presa e zero
noi nu avem notiunea de tunel. se taie padurea, se iau lemnele. se taie dealul. pamantul e scump si trebuie. pai autostrada moldovei de ce sa nu aiba 5 m inaltime. asa iese contractul gras
Dealul ăsta a mancat viața
Cel mai prost lucru la noi , la fiecare lot terminat nu se face o ieșire, apoi trebuie sa mai aștepți câțiva ani se se termine celalalt lot ca să piti circula
Luna asta, UMB ar trebui sa primeasca Autorizatia de Construire pt nodul Romanasi, daca se apuca de el cum trebuie, putem folosi acest lot la finalul anului 2025, 100%
A trebuit mutat ditamai dealul,..., se vede ca daca era la 50m mai incolo autostrada, aproape nu trebuia atins dealul. Macar daca le era de ajutor ca umplutura, dar doar l-au mutat...
multumiri consitrans care fac proiectele
@@AcTiVision02Aici sf-ul e de pe vmea Bechtel si Iptana. La Bechtel ii placea ca era bine platit la metri cubi excavati.
aveti dreptate poate trebuia un viaduct inalt si rezolvau mai usor poate si mai repede, oricum panta e destul de mare si lunga, o sa omoare masinile dar si franele....
Periculoase dealurile astea, iar la cata argile se vede la baza dealului , la ce ploi vin acum cu schimbarile climatice, tare mi-e frica de o alunecare de teren masiva, chiar daca se foreaza si se intareste cu pilonii din beton... ar trebui plantati copaci multi sa retina cat de cat din apa de ploaie...
Oare unde depozitează tot materialul excavat de la acest deal ?
În spatele dealului.
Deja se sapă pe aliniament, lucru îmbucurător.
Felicitări UMB,si in comentarii am identificat câțiva ingineri poate ii angajații 😂😂
Sa muncesti la greu un an de zile sa muti un deal, ciudat proiect........
Or fi realizat 76% din lucrare???
E 60%, am preluat eu greșit datele.
2:14 Ce furnicar :) .
Conform hartii cestrin, progresul pe acest lot este 60.38 %, nu 76.9% - atat este pe lotul vecin Nadaselu-Zimbor.
Așa este, mulțumesc de avertizare.
Și mie mi se pare că mai este mult de lucru
Pe nadaselu zimbor au terminat cele 3 poduri care mai erau în lucru?
Tablierul e ridicat pe 2 din ele. Pe al treilea se ridicau grinzile acum 2 săptămâni, nu știu dacă au terminat. Mă duc săptămâna viitoare să văd.
@cristianmariusman6216 mersi de info!
Nu au terminat. Saptamana aceasta cand am fost pana la Zalau din ce se vedea din Dn lucrau doar la viaductul cel mai aproape de Sancraiul Almasului, la cel de laga Sutor era slaba miscare, iar la cel de la Topa nu se vedea din Dn.
@@selegeanradu2906 mersi de info
@@selegeanradu2906 puneau predale lângă Sâncrai, nu ai văzut?
daca nu termina dealu in 2 lunii din ianuarie o sa fie mai greu , vine sezonu ploios si o sa fie noroiu gana la genunchi
La cât a plouat până acum...
👍👍