مبانی و کلیدهای اصلی در فهم مسائل زنان (ج1)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 вер 2024
  • در این جلسۀ بسیار مهم، آیت الله حیدری مباحث متفاوت و بعضاً جدیدی را در حوزۀ مطالعات زنان از دیدگاه اسلام طرح و تبیین نموده است. علامه حیدری مطالب خود را در قالب چند قاعدۀ کلّی بیان نموده؛ قواعدی که - از نظر ایشان - ورود به عرصۀ مطالعه و تحقیق پیرامون حقوق و مسائل زنان بدون ملاحظۀ آنها، نافرجام و در مواردی آسیب زا خواهد بود!
    این اصول و قواعد بنیادین، به منزلۀ کلیدهایی هستند که در دست داشتن هر یک از آنها، قفل های متعدّدی را گشوده و مشکلات فراوانی را از جامعۀ زنان برطرف خواهد کرد. در این دیدار، پنج مبنا و کلید اصلی توضیح داده شده است که عناوین آنها عبارتند از:
    1. اصالت و محوریّت قرآن
    2. نگاه کلان و اجتماعی به حقوق و مسائل زنان
    3. نگرش جامع اعتقادی، اخلاقی و فقهی و احتراز از نگاه فقهیِ تک بُعدی
    4. ضرورت فهم و برداشت زنانه از آیات و روایات، در کنار برداشت های مردانه
    5. حقوقی که پیامبر اکرم (ص) برای زنان بیان فرموده حقوق حداقلی است، که باید در اثر گذشت زمان افزایش یابد.
    استماع مبحث حاضر به همۀ بانوان گرامی و به ویژه محققان رشتۀ مطالعات زنان توصیه می شود. گفتنی است این سلسله مباحث به یاری خدا ادامه خواهد داشت.
    این دیدار از سوی عدّه ای از خانم های فرهیختۀ حوزوی و دانشگاهی با آیت الله حیدری و با موضوع «مبانی و کلیدهای اصلی در فهم مسائل زنان»، در مرداد ماه 1397 در دفتر معظم له برگزار شده است.
    صفحات رسمی آیت الله حیدری:
    اینستاگرام: / alhaydarii.fa
    تویتر: / alhaydarii_fa
    فیسبوک: / alhaydarii.fa
    تلگرام: t.me/alhaydari...
    ایتا: eitaa.com/alha...
    واتس آپ: chat.whatsapp....

КОМЕНТАРІ • 14

  • @Noktadan99
    @Noktadan99 10 місяців тому

    آقای حیدری
    انشأالله موفق باشید .

  • @user-ps5mc1lg2n
    @user-ps5mc1lg2n 3 роки тому +1

    الله اکبر به این سواد و دانش ، این آقا چرا قبل تر ها تدریس نداشته ، با علم این علم واقعی بسیاری علاقمند به اسلام میشوند نه مثل الان که همه گریزانند

  • @nabiollahteimouri5409
    @nabiollahteimouri5409 3 роки тому +4

    شما را به خدا سوگند این برنامه ها را بیشتر رواج دهید تا بفهمیم چقدر از قرآن به دوریم تا در این آخر عمری لا اقل نگاهمان نسبت به قر آن درست باشد.

  • @meodndnd429
    @meodndnd429 3 роки тому +2

    جناب محترم حضرت عالی سلام ودرود خدا
    برشما باد
    افسوس وصد افسوس که علمای مشل شما برزگوار کم است که جامحه امروزی به انحراف
    کشیده شده من یکی از مریدان شما هستم
    خداوند پشت وپنای شما باد
    موفق وپیروز وعمری درازی داشته باشید
    عارف پیمان از کشور زیبای تاجکستان🍒🍒

  • @Noktadan99
    @Noktadan99 10 місяців тому

    این ملاهای عصر باید از شما درس بگیرند !

  • @parviz128
    @parviz128 5 років тому +2

    جامعه اسلامی یعنی چی؟ تمام مردم این جهان مسلمانند.
    اگر امروز از مردم بپرسیم اسلام یعنی چی٫ اکثر مردم خواهند گفت: اسلام دینی است که محمد آورده است و محمد پیغمبرش است, اما این اشتباه بزرگیست.
    اسلام از «تسلیم» میاد و با کلمه «سلام» نیز همخانواده است. مسلمان یعنی کسی که تسلیم خدا شده است و با خلق خدا در سلام (سلامتی) است. این معنای لغوی اسلام است. از نظر قران اسلام یک دین جدیدی نیست بلکه تمام پیامبران و پیروانشان مسلمان یعنی تسلیم خدا بودند و قران ابراهیم را نمونه ای از یک مسلمانی کامل معرفی کرده است:
    ابراهيم نه يهودى بود و نه مسیحی ، بلكه او حقگرا و تسليم (مسلمان) بود ، و از مشركان نبود (سوره آل عمران آیه ۶۷)
    و در جایی دیگر میفرماید:
    و كيست كه از آيين ابراهيم روى گردان شود، جز كسى كه خود را به نادانى بزند؟ يقيناً ما ابراهيم را در دنيا برگزيديم و قطعاً او در آخرت از شايستگان است . و ياد كنيد هنگامى كه پروردگارش به او فرمود : تسليم باش٫ گفت : به پروردگار جهانيان تسليم شدم . و ابراهيم به فرزندانش و يعقوب این توصیه را کرد که: اى فرزندان من! يقيناً خدا اين دين را براى شما برگزيده ، پس شما نباید از دنیا بروید مگر اینکه تسلیم او (مسلمان) شده باشید (سوره البقره آیه ۱۳۰-۱۳۲)
    همینطور عیسی و یارانش حواریون نیز مسلمان (تسلیم خدا) بودند:
    زمانى كه عيسى از آنان احساس كفر كرد ، گفت: چه کسانی ياران من به سوى خدا هستند؟ حواريون گفتند : ما ياران خداييم، به خدا ايمان آورديم و شاهد باش كه ما در برابر خدا تسليم هستيم (سوره آل عمران آیه ۵۲)
    همینطور موسی خطاب به قومش بنی اسرائیل میگوید:
    و موسى گفت : اى قوم من ! اگر به خدا ايمان دارید ، پس بر او توكل كنيد اگر از تسليم شدگان هستيد (سوره یونس آیه ۸۴)
    و در داستان سلیمان وقتی ملکه سبا که خورشید پرست بود بعد از آشنایی با سلیمان میگوید:
    اى پروردگار من٫ قطعاً من به خود ستم كردم ، اينك با سليمان٫ تسليم خدا پروردگار جهانيان شدم
    نه تنها تمام پیامبران مسلمان (تسلیم خدا) بودند بلکه خداوند در قران می فرماید تمام جهان مسلمان است:
    آیا آنها در جستجوی دینی غیر از دین خدا هستند؟ در حالى كه هر كه در آسمانها و زمين است چه از روى رغبت يا كراهت در برابر او تسليم است، وهمه به سوى او بازمیگردند
    (سوره آل عمران آیه ۸۳)
    خداوند در این آیه می فرماید تمام جهان مسلمان است٫ یعنی جهان تسلیم اوست و فقط از او اطاعت میکنند بدونه اینکه اختیاری داشته باشند مثلا خورشيد هيچ وقت نمي تواند بگويد حالا من امروز طلوع يا غروب نميكنم يا زنبور بگويد من ديگه عسل نمیدهم. همه تسليم فرمان او هستند چه بخواهند يا نخواهند, حتي بدن خود ما هم تسليم فرمان اوست نه فرمان ما، قلب ما میزند بدونه اينكه ما بهش بگيم بزن و روزي هم كه قرار باشه نزند بهترين دكترهاي دنيا هم نمي توانند كاري كنند زيرا قلب ما تسليم فرمان خداست يعني مسلمان است و همين تور معده و كليه و بقيه جاهاي بدن و خورشید و ماه...
    پس وقتی قران در آیه ۱۹ سوره آل عمران میگوید:ُ (دین در نزد خدا فقط اسلام است) این به این معنی نیست که یک دین جدیدی آمده و فقط خداوند آن را قبول کرده و بقیه انسانها همه جهنمی اند٫ خیر بلکه یعنی دین واقعی در نزد خداوند تسلیم او بودن است نه تسلیم نفسمان یا انسان های دیگر! که در همین آیه بعدی آن را خداوند توضیح داده است:
    پس اگر با تو بحث كردند بگو : من و همه پيروانم وجود خود را تسليم خدا كرده ايم . و به اهل كتاب و به کتاب نخوانده ها نیز بگو : آيا شما هم تسليم هستید ؟ پس اگر تسليم شوند، قطعاً هدايت يافته اند و اگر پشت کردند وظیفه تو فقط ابلاغ است و خدا به بندگان بيناست (سوره آل عمران آیه ۲۰)

    • @Noktadan99
      @Noktadan99 10 місяців тому +1

      آقای پرویز نازنین
      بسیار عالی مصادیق کلمهٔ اسلام را شرح دادید .
      تشکر ازشما