Experta in Credite: Invata sa faci banii bancilor sa lucreze pentru tine | RC #4

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 208

  • @marius2527
    @marius2527 22 дні тому +3

    Dupa ce am vazut clipul, am cautat-o pe Dna Elena online si am contactat-o, a raspuns imediat la telefon si a fost foarte generoasa cu timpul ei. Multumesc si Vlad pentru clip si doamnei Elena pt sfaturi si timpul ei!

  • @whitewolfleadthepack
    @whitewolfleadthepack 2 місяці тому +25

    Femeia recomanda sa te indatorezi 25% din venituri.
    Pornesti creditul care in 360 de luni inseamna aprox de 3 ori valoarea apartamentului.
    Cei 75% din salariu care iti raman ar fi necesari sa traiesti dar si sa faci alte investitii rentabile sau sa economisesti.
    Ce investiti certe sa faci ca sa scoti mai mult de 300%?
    Cei 20% grad de indatorare pe care nu ii fructifici te pun in situatia sa iei un imprumut mai mare, deci mai costisitor, chiar daca din cand in cand platesti cate 3 sau 4 principaluri, pana cand tu ii strangi tot 300% platesti dobanda.
    Evident ca e recomandat sa platesti in avans creditele ipotecare insa sursele dim care o faci ar trebui sa fie castiguri neasteptate sau imbunatatirea salariului tau.
    Concluzia mea, trecut prin asa ceva este ca imprumutul trebuie sa fie minim deoarece este o povară psihică.
    Nu exista imprumuturi inteligente!
    Iar piata poate oricand sa si coboare, veniturile din chirie prezentate asa lejer ascund in fapt experiente infecte cu unii chiriasi.
    Femeia vinde credite, e firesc sa le prezinte intr-o lumina favorabilă.
    Evita cât poti in viata sa te imprumuti, daca e sa fii rentabil poti fi rentabil in chirie si sa acumulezi bani astfel incat peste 10-15 ani sa ai un capital care sa iti permita sa cumperi cu plata pe loc sau sa imprumuti cat mai putin.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +6

      Mulțumesc pentru părerea exprimată și pentru oportunitatea de a clarifica câteva aspecte importante legate de creditele ipotecare și gestionarea finanțelor personale.
      1. Îndatorarea responsabilă: Este adevărat că îndatorarea trebuie făcută cu prudență, iar recomandarea de a nu depăși un anumit procent din venituri este o regulă de bază în sănătatea financiară. Fiecare persoană trebuie să își analizeze situația financiară și să decidă în funcție de nevoile și capacitatea sa de rambursare. În funcție de veniturile curente și potențialele riscuri financiare, este important să ai o abordare echilibrată.
      2. Investițiile pe termen lung: Un credit ipotecar nu este doar o datorie, ci și o modalitate de a investi în propria locuință. În multe cazuri, achiziția unei proprietăți aduce beneficii pe termen lung, inclusiv protecție împotriva inflației și stabilitate în ceea ce privește costurile locative, mai ales dacă îl comparăm cu fluctuațiile chiriilor de pe piață.
      3. Evitarea împrumuturilor nesigure: Sunt de acord că trebuie evitate împrumuturile care pot deveni o povară, dar în cazul unui credit ipotecar, stabilitatea și previzibilitatea acestuia, dacă este bine gestionat, pot să ofere mai multă siguranță decât alte tipuri de investiții.
      4. Mitul dobânzilor și al costurilor: Dobânzile sunt un cost al împrumutului, dar trebuie analizate în contextul oportunităților financiare ale fiecăruia. În plus, există multe soluții de refinanțare, care permit optimizarea costurilor creditului pe termen lung.
      5. Piața chiriilor: Închirierea poate fi o opțiune valabilă pentru anumite perioade din viață, însă achiziția unei locuințe aduce și avantajul stabilității și independenței locative, eliminând riscurile asociate cu fluctuațiile chiriilor sau calitatea proprietarilor.
      Concluzia ar fi că îndatorarea este o decizie personală și trebuie tratată ca atare. Orice investiție, fie că vorbim de achiziția unei locuințe sau alte tipuri de investiții, trebuie să fie bine documentată și adaptată profilului financiar al fiecăruia. Rolul nostru este să oferim soluții responsabile și personalizate, pentru a asigura succesul fiecărui client, fie că alege să investească în imobiliare sau în alte domenii.
      Sper ca v-am răspuns la întrebări și dacă vă mai pot ajuta și cu alte informații nu ezitați să-mi scrieți. Mulțumesc

    • @s.shefferd9414
      @s.shefferd9414 Місяць тому

      @@ElenaGiovagnoli casa ta ( unica ) nu este o investiție daca traiesti in ea. Tu nu poti sa o vinzi si să-ți intorci banii fiindca vei dormi afară. Cand cumperi casa ta nu te gandesti pe termen lung la inflație și alte chestii. Este o cheltuiala fara profit care nu o vei recupera niciodata.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому

      @@s.shefferd9414 Mulțumesc pentru feedback! Înțeleg perspectiva ta și este adevărat că, atunci când achiziționăm o casă pentru a locui în ea, nu ne gândim neapărat la profit pe termen scurt sau la cum ne putem recupera investiția. Totuși, pentru mulți oameni, deținerea propriei locuințe aduce stabilitate și siguranță, un loc în care își pot construi amintiri și unde își pot crea un cămin. Deși casa personală nu este întotdeauna o investiție tradițională, poate proteja valoarea în timp și poate constitui un refugiu sigur în fața fluctuațiilor de piață.
      Pe termen lung, casa poate fi lăsată moștenire, iar în contextul în care imobilele pot crește în valoare, chiar și locuința personală poate oferi anumite beneficii financiare. Fiecare decizie este unică și se bazează pe obiectivele și nevoile fiecărui individ. Îți apreciez punctul de vedere și cred că o discuție despre ce înseamnă investițiile în imobiliare poate fi foarte valoroasă.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 11 днів тому

      @@s.shefferd9414 în cazul acesta stați cu chirie și plătiți rata proprietarului ! Pentru mulți dintre noi este o investiție pentru urmașii noștri. Alegerea vă aparține !

  • @ionutmutu334
    @ionutmutu334 17 днів тому +1

    Felicitări pentru videoclip.

  • @VadikKuzma
    @VadikKuzma 2 місяці тому +24

    Salut, apreciez foarte mult ceea ce faci. Cred că investiția în criptomonede creează bogăție în timp, mai degrabă decât să se bazeze pe economii. Investesc (fac DCA, câștig 12000 EUR lunar) în piața cripto. Sunt multumit de progresul meu

    • @DaianaSerban-s8s
      @DaianaSerban-s8s 2 місяці тому

      investițiile îți fac mulți bani, cel puțin mai mult decât un loc de muncă obișnuit

    • @TomásMartin-c6i
      @TomásMartin-c6i 2 місяці тому

      Buna ziua. Am o problemă. Am un depozit cripto și chiar aș avea nevoie de ajutor pentru a putea tranzacționa fondurile. Nu stiu pe cine sa sun! Am vrut doar să iau o direcție. Pot obține ajutor personal? Astept un raspuns. Multumesc mult

    • @VadikKuzma
      @VadikKuzma 2 місяці тому

      Tranzacționarea fără niciun ghid este atât de riscantă, încât ai nevoie de un expert bun; De obicei, folosesc strategii care sunt bune. Cel mai bun din Mihaela Silvia Otil

    • @VadikKuzma
      @VadikKuzma 2 місяці тому

      @MihaelaFinanze

    • @TomásMartin-c6i
      @TomásMartin-c6i 2 місяці тому

      Ce aplicație pot găsi?

  • @aceredspania
    @aceredspania 3 місяці тому +9

    Foarte tare si concret. Acest video chiar trebuie vizionat. RESPECT!

  • @X3SPRE10
    @X3SPRE10 2 місяці тому +6

    Pentru cei care nu stiu cu ce se mananca, doamna Ela a fost 100 % transparenta. Nimeni nu pacaleste pe nimeni daca platesti in avans la banca. Ideea este ca in tot circuitul asta toata lumea sa faca bani si apoi procesul sa se repete sa fie un organism viu. BRAVO ALL.

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +1

      Iti multumim pentru feedback! 🙌
      Si ne bucuram ca ti-a placut si il gasesti folositor.
      Scopul acestui episod din podcast este de a da informatii despre cum poti sa folosesti banii bancii in avantajul tau.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      Va mulțumesc mult pentru cuvintele frumoase și pentru încrederea acordată! Transparența și corectitudinea sunt valori la care țin foarte mult în ceea ce fac. Mă bucur că am reușit să ofer un serviciu de calitate și că acest proces poate aduce beneficii tuturor celor implicați. Împreună putem face ca acest organism viu să funcționeze în avantajul tuturor! Mulțumesc din nou!

  • @stadivarius
    @stadivarius 3 місяці тому +7

    Excelent podcastul
    A explicat foarte bine dna Elena
    Felicitari!

  • @MrMercedesBv
    @MrMercedesBv 2 місяці тому +10

    Foarte realista invitata dvs

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +1

      Multumim! Ne-a placut si noua faptul ca vorbeste direct la obiect

  • @nicoletacherechesu1576
    @nicoletacherechesu1576 2 місяці тому +2

    Felicitari pt podcast , si realizatorului , dar si invitatei dv ….. pare o femeie cu multa experienta si deosebita , un fair play deosebit , excelenta alegere …… imi notez numele dansei ….. e de retinut ….. !!! ❤

  • @RaduMarinescu-h5r
    @RaduMarinescu-h5r 3 місяці тому +1

    Mulțumesc, super video

  • @RuxandraS
    @RuxandraS 2 місяці тому +2

    Ceea ce spune doamna este foarte interesant si perfect adevarat cu o mica corectare: Atunci cand faci plati anticipate din principal, banca iti aplica penalitati. Totul este facut sa castige banca nu cel care imprumuta. Insa e bine in cazul in care nu te pricepi prea bine la calcule financiare, sa faci apel la un astfel de consilier care poate vedea cu tine, in functie de cazul personal ce strategie este mai eficienta (banoasa) pentru tine.

    • @the.blue.raven7777
      @the.blue.raven7777 2 місяці тому

      Exclus

    • @lmoga5199
      @lmoga5199 2 місяці тому +1

      Nu aplica penalități. Vorbesc în cunoștință de cauză.

    • @silviualbu2874
      @silviualbu2874 2 місяці тому +2

      Existau in trecut aceste penalități de rambursare anticipată. Ba chiar acum 15 ani nu puteai inchide un credit ipotecar sub 7 ani.

    • @RuxandraS
      @RuxandraS 2 місяці тому

      @@silviualbu2874 Multumesc. In Europa de Vest bancile inca aplica astfel de penalitati. In cazul acesta e perfect clar ca e foarte interesant de rambursat capitalul (principalul cum zice doamna) cat mai repede.

    • @cameliaghica2212
      @cameliaghica2212 2 місяці тому +1

      Nu există nici un fel de penalități la plățile anticipate la credit ipotecar /noua casă. Noi facem luna de luna si nu avem penalități

  • @adelin.stefan
    @adelin.stefan Місяць тому

    Buna ziua! Cum pot lua legatura cu doamna? Va multumesc!

  • @Giulia243
    @Giulia243 3 місяці тому +5

    Cum devii broker ? Multumesc

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +2

      Dacă iubești să ajuți oamenii și fără a fi plătit și dacă ești dispus să înveți și să muncești fără a te uita la ceas , munca în weekend și chiar și în vacanță atunci poți și tu ☺️

  • @orasverde
    @orasverde 2 місяці тому +4

    Doamna a facut leverage imobiliar cum spun investitorii in imobiliare. Probabil a facut chestia constient sau inconstient dar si-a marit confortul personal si apoi si o investitie.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +3

      Absolut conștientă acționez întodeauna!

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +1

      Este important ca dansa a reusit in acest domeniu, pentru ca asta asigura autenticitatea informatiilor.

  • @lucianhirtop7252
    @lucianhirtop7252 Місяць тому +1

    Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui cuplu de tineri,NECASATORITI,el lucrand afara,ea lucrand in tara, face un credit ptr un apartament(EA),EL poate fi copropietar daca EA este de acord cu acest lucru.Trebuie si banca sa fie de acord cu acest lucru sau banca nu are niciun cuvant de spus?Sau trebuie sa fie si EL coplatitor ptr a fi copropietar?Multumesc!

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому

      Puteți fi în aceeași măsură coproprietari dacă participați cu veniturile atât din țară cat și din afară fără nici o restricție

  • @keddo1230
    @keddo1230 Місяць тому +1

    14:55 ați spus ca acel tânăr de 27 de ani are salariul de “doar” 7000 de lei. Nu vă supărați ca întreb ,trăim cumva în țări diferite ? Un tânăr inginer constructor cu experiență de până în 2-3 ani (26 ani aprox) are un salar de 3200 de lei stimată doamnă . Nu e vina dvs ,dar totuși ce fel de tânăr cinstit câștigă 7000 de lei? Nu uitați ca nu toți sunt it-isti în țara asta . Mi se pare ca au luat-o razna și imobiliarele și creditele . E imposibil ca tânăr până în 30 ani să ai un astfel de credit,și să îți faci și o familie ,să ai o mașină ,să crești un copil etc

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому +2

      Este adevărat că nivelul salarial variază foarte mult în funcție de domeniu, calificări și oportunitățile din piața muncii. În cazul de față, acel tânăr poate lucra într-un domeniu mai bine remunerat sau poate avea o poziție în care performanța și competențele sale sunt apreciate financiar.
      Nu toți IT-iștii câștigă salarii mari, iar nici în alte industrii nu este imposibil să atingi un venit decent prin muncă, perseverență și dezvoltare profesională. De asemenea, pentru a avea acces la credite sau alte oportunități financiare, băncile iau în considerare venitul net raportat, iar în cazul persoanelor cu venituri mai mari, există transparență financiară.
      Înțeleg frustrarea cauzată de diferențele salariale dintre diverse domenii, dar cred că fiecare persoană își poate găsi drumul spre mai multă stabilitate financiară, investind în educație, specializări și adaptându-se cerințelor pieței.

    • @silviacazacu7134
      @silviacazacu7134 11 днів тому

      Un tânăr cu 7000 e rar. Multimim doamnei! Ce studii a făcut pt ca să poată profesa ca broker.

    • @keddo1230
      @keddo1230 11 днів тому

      @@ElenaGiovagnoli în cazul ăsta ne facem toți IT-isti și lăsăm nepalezii să facă autostrăzi? Sau să construiască școli/spitale ? Ne reprofilam toți ,nu e problemă .. bun argument .

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 11 днів тому

      @keddo1230 Mulțumesc pentru punctul de vedere! Ideea exprimată anterior nu se referă la reprofilare generalizată, ci mai degrabă la importanța diversității și complementarității în orice societate. Fiecare domeniu este crucial pentru progresul unei țări - fie că vorbim despre IT, infrastructură, educație sau sănătate.
      Nu susțin că ar trebui să renunțăm la anumite profesii în favoarea altora, ci că trebuie să încurajăm colaborarea și respectul reciproc între toate categoriile profesionale. Doar astfel putem construi o societate echilibrată, unde toate sectoarele au loc să se dezvolte.
      În final, fiecare contribuție contează - fie că proiectăm autostrăzi, fie că dezvoltăm tehnologii. Toți avem nevoie unii de alții pentru a progresa.

  • @Florin24234
    @Florin24234 Місяць тому +1

    Cand toate bancile recomanda si oferteaza dobanda fixa mai mica decat cea variabila clar este “in avantajul tau” sa alegi asta 😂😂

  • @sanduandrei6019
    @sanduandrei6019 3 місяці тому +4

    Am o intrebare. Cand platesti anticipat principal, poti alege lunile pentru care platesti? Sau doar din suma totala se scade? Fiindca am platit rata si cand am incercat sa platesc principalul de pe luna urmatoare, mi s-a spus ca nu merge sa fac asta, doar mi s-a scazut suma din creditul total.

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +1

      O vom ruga pe Elena sa revina cu un raspuns cat de curand

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +1

      Principalele se pot plăti anticipat doar din luna următoare după ce ați achitat rata la data scadentă aleasă de dumneavoastră. Diminuarea dobânzii într-adevăr o veți regăsi în grafic la final și sper să bifați și perioada pentru a-l termina cat mai repede 👌

    • @sanduandrei6019
      @sanduandrei6019 3 місяці тому +1

      ​@@ElenaGiovagnoliVa multumesc de raspuns! Am rata la Exim Bank, fosta Banca Romaneasca. Cand am incercat sa platesc cum ati specificat dumneavoastra, ei mi-au zis ca nu e posibil acest lucru cu plata lunii urmatoare. Ci doar plata anticipata din ultimele luni din graficul de rambursare. Si asa era si cererea standard pe care am primit-o, asta spre deosebire de alte banci, gen BT, unde poti specifica ca platesti si lunile urmatoare imediat dupa achitarea lunii curente.. Adica ei nu ofera aceasta posibilitate, spre deosebire de alte banci.. E normal? Sau ar trebui sa schimb banca printr-o refinantare?

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому

      ⁠@@sanduandrei6019este ilegal ce îmi spuneți dumneavoastră! Nu numai ca aș schimba banca dar o reclamație referitor la această situație ar trebui făcută!

    • @Ale-l2k2k
      @Ale-l2k2k 2 місяці тому

      @@sanduandrei6019nu poți plăti așa cum zici tu..la orice banca este plata cu scăderea periaodei de la sfârșitul graficului. Nu poți ptr luna următoare..luna următoare ai aceeași sumă doar ca ai salvat dobânda și scurtat perioada.

  • @filipflorin6138
    @filipflorin6138 3 місяці тому +1

    Buna seara suntem o familie din germania o întrebare am cu contract determinat nu se poate nicicum și cu un imobil in Oradea disponibil pentru garanție mulțumesc anticipat

  • @OliverZap
    @OliverZap Місяць тому

    Cum o putem contacta pe dna Elena ? Are un site sau un nr de contact ?

  • @Giulia243
    @Giulia243 3 місяці тому +4

    Cum va găsim pt consultanta?

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому

      Va reveni doamna Elena cu datele ei de contact

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +1

      la numarul acesta:
      +40 729 652 604

    • @Giulia243
      @Giulia243 3 місяці тому

      Multumesc

  • @40Heinrich
    @40Heinrich 2 місяці тому +1

    Incerc sa inteleg de ce e atat de atractiva Pipera, doar pentru ca e aproape de aeroport? Eu nu vad ce poate avea atat de fantastic zona Pipera, in afara de Gradina Zoo si aeroport, neavand un hipermarket de unde sa ti iei mancare la pret rezonabil, cu exceptia Carfur Baneasa parca.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      Sunt convinsă ca există și alte zone de interes în București ca doar avem 6 sectoare în afară de Ilfov ! Fiecare dintre noi își alege din punct de vedere interes zona unde să investească sau să locuiască ceea ce este absolut normal !

  • @s.shefferd9414
    @s.shefferd9414 2 місяці тому +1

    Plătești mai mult decât dublu.
    Daca gasesc o oferta sub pretul zonei as putea sa ma înțeleg cu vanzatorul sa anunțe un preț mai mare cu 15% pentru banca sa nu mai vin eu cu avansul de 15% ? Deci banca sa creada ca am dat avans.

    • @kimberlit25
      @kimberlit25 Місяць тому +1

      Se poate, dar gândește-te ca platesti dobanda cam dublu la cei 15% avans de asemenea. Asta daca nu reusesti sa plătești anticipat

  • @crazylordbc3347
    @crazylordbc3347 3 місяці тому +6

    Credite performante si ieftine,sigure pt imobile doar din afara tari .. Tineti minte, cine nu intelege procesul !

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому

      În ce capitală va puteți cumpăra cu aceleași prețuri din București un imobil fie el cu cash sau credit ipotecar?
      Nu știu în alte țări condițiile de creditare dar știu sigur ca în uk nu se pot face rambursări anticipate decât de câteva ori pe perioada contractuală și doar anumite sume deci iată ca la noi și din acest aspect stăm mai bine 😊

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому +1

      Incearca sa te documentezi mai bine si sa vezi care sunt oportunitatile

    • @crazylordbc3347
      @crazylordbc3347 3 місяці тому +3

      @@ElenaGiovagnoli 🤣 serious ? Banii vb in orice situatie.. Rambursare cash peste limita se face cu o penalizare infima in orice moment pe perioada contractuală chiar la cerere.. Oamenii nu cunosc aspectele ascunse ..in Ro creditarea este mai scumpa fata de orice stat UE.. Verificat 😁 succes la starea de bine .

    • @rq3dm4
      @rq3dm4 2 місяці тому

      Probabil sunt credite cu dobândă fixă pe toată perioada. Acelea au comision de rambursare anticipata. Creditele imobiliare cu dobândă variabilă nu au comision de rambursare in Romania.

    • @crazylordbc3347
      @crazylordbc3347 2 місяці тому

      @@rq3dm4 Exact "doar" cele cu dobândă fixă pe toată perioada .

  • @vladislavturcanu2787
    @vladislavturcanu2787 2 місяці тому

    La ce băgați muzică peste vocea intervievatului?

  • @jamelcristian879
    @jamelcristian879 2 місяці тому

    Cum as putea sa o contactez pe aceasta doamna ? Am un credit si as dori sa fac o refinantare , multumesc

  • @mircea_h
    @mircea_h 2 місяці тому +2

    Oare cat costa un apartament in 2000 si cat e azi? Dar chiria pe 25 ani cat e? Normal ca merita un credit pentru cine isi permite.

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +2

      Corect, ai dreptate Mircea. Valoarea banilor scade pe zi ce trece iar imobilele si-o pastreaza.

  • @adriansinmarghitan9545
    @adriansinmarghitan9545 3 місяці тому

    Buna ziua!
    Sunt la inceputul rambursarii unui credit ipotecar in lei, cu rate constante pentru o perioada de 100 luni.
    Initial dobanda anuala fixa pentru o perioada de 36 luni, ulterior variabila (IRCC+marja fixa).
    Din discutiile purtate cu ofiterul de credite, am inteles (poate eronat) ca rambursarea anticipata poate fi realizata doar pentru principalul din perioada cu dobanda variabila, in ordine cronologica; daca luna viitoare as avea posibilitatea de a achita anticipat principalul a doua rate, acestea vor fi ratele 37 si 38. Oare am inteles bine?
    Multumesc...

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому

      Eronat ! Rambursarea anticipată din principal se poate efectua chiar și în perioada de dobândă fixă tot în ordine cronologică! Este chiar indicat să faceți în primii ani aceste operațiuni de rambursare pentru ca principalul este mic și dobânda mare ! Vă doresc să faceți cat mai multe 👏

    • @emiliamandanac2714
      @emiliamandanac2714 12 днів тому +1

      Va rog, suma anticipata din principal se scade de la sfârșitul perioadei?! Atunci dobânda e mai mica și principalul crescut...nu e posibil sa se scadă în ordine cronologica🤔🤔🤔
      Multumesc

  • @ellaellie5340
    @ellaellie5340 3 місяці тому +2

    Eu am un salariu de 3000 de lei .ca sa pot cumpara o casa de 121 de euro care e prin agentie am vreao sansa la un credit pe 30 de ani ? Am 29 de ani imediat fac 30 de ani
    In caz ca eu nu pot atunci cu al meu partener noi in total avem un salariu de 6000 de lei .in cazul acesta se poate ?
    Daca ar fi as alege credit fix timp de 5 sau 10 ani.ce rata as avea lunar?

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +2

      Ma puteți contacta oricând pe parcursul zilei și căutăm cea mai bună variantă!

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому +1

      E bine ca iei in calcul mai multe scenarii 👏

    • @Briscarie
      @Briscarie 2 місяці тому +3

      La 3.000 lei salariu nu e normal sa te inhami la un credit. E mult mai rentabil sa iti gasesti un coleg/colega si sa stai in chirie impartind costurile. Investeste in educatia ta, atinge macar 1.000 euro salariu si gandeste-te atunci iar. Un credit ipotecar este rentabil daca il inchizi in 7-8 ani. Altfel e in avantajul bancii si al broker-ului.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +2

      @@Briscarie
      Mulțumesc pentru opinie și pentru că ai adus în discuție un aspect important. Sunt de acord că este esențial să investești în educație și să îți construiești o bază financiară solidă înainte de a lua decizii majore. Totuși, fiecare persoană are o situație unică și obiective diferite. Pentru unii, un credit ipotecar poate fi un pas logic pentru a investi în propria locuință, mai ales dacă piața chiriilor este costisitoare sau incertă. Este adevărat că un credit pe termen lung implică dobânzi, însă există strategii și soluții financiare pentru a-l gestiona în mod eficient. Rolul meu ca broker este să ofer consiliere personalizată pentru fiecare client, astfel încât să luăm cea mai bună decizie în funcție de nevoile și posibilitățile sale.

  • @P0seidon777
    @P0seidon777 2 місяці тому +1

    nu exista un credit doar cu dobanda fixa pe toata perioada de 25 ani?

    • @stefanlascu6802
      @stefanlascu6802 2 місяці тому

      Ba da,la BRD în momentul de față ,credit cu dobândă fixă până la 30 de ani ,anul trecut era 10%,în momentul de față e 6,75 ,dobândă fixă pe toată durata creditului.

    • @P0seidon777
      @P0seidon777 2 місяці тому

      @@stefanlascu6802 si merge sa iei orice fel de casa?ca am vazut ceva cu credit verde, doar pt casele certificate pasive

  • @StefanDanielPopa-o6e
    @StefanDanielPopa-o6e 3 місяці тому +2

    De ce nu pomeniți și de împrumutul cu principal egal?

    • @serbanmunteanu
      @serbanmunteanu 3 місяці тому +1

      pentru ca este mai putin comun in romania...oamenii aleg rate egale nu rate descrescatoare

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +2

      o vom ruga pe Elena sa revina pe acest subiect

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому

      @@RealCasaam încercat să răspund cat mai detaliat , mulțumesc 😊

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому

      Ratele egale-sunt ideale dacă vrei stabilitate și previzibilitate financiară, dar ești dispus să plătești mai mult în total pe termen lung.
      - Ratele descrescătoare-sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor pe termen lung, însă necesită capacitatea de a suporta plăți mai mari la început.

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому

      👏🙌

  • @nicolagheorghe359
    @nicolagheorghe359 3 місяці тому

    Bună, am o întrebare: se poate cumpăra un imobil în România în moneda euro?

    • @ionescuovidiu1945
      @ionescuovidiu1945 3 місяці тому

      Bună! Clar nu! Vânzarea unui imobil în România se face la cursul de schimb al băncii vânzătorului sau cursul schimb valutar BNR.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      Bună! Da, se poate cumpăra un imobil în euro în România, atât timp cât vânzătorul este de acord să primească banii în această monedă. De asemenea, este posibil să accesezi un credit în euro pentru achiziția unui imobil, însă trebuie să ții cont de fluctuațiile cursului de schimb. Dacă ai nevoie de mai multe detalii sau asistență în proces, sunt aici să te ajut!

  • @MrMercedesBv
    @MrMercedesBv 2 місяці тому

    Avem nevoie de situatii reale, riscuri reale...

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +2

      Sunt exact cele expuse!

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +1

      Tocmai din acest motiv am rugat-o pe doamna Elena sa vina cu un calcul de exemplu pe care sa-l discutam.
      Pentru o situatie reala/concreta trebuie sa stim exact care este situatia fiecaruia.

  • @animaryparvu9981
    @animaryparvu9981 2 місяці тому +2

    Nu poti vinde imobilul luat cu credit inainte de a implini 5 ani de la achizitie.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      Doar prima casă și noua casă nu se poate nu este valabil pentru ipotecar ! Iar pentru cele două programe guvernamentale există soluții ! Refinanțezi în orice moment în credit ipotecar și vinzi înainte de 5 ani 😊

  • @sloboz8787
    @sloboz8787 2 дні тому

    Eu am stat mai mult pentru sani, sa fiu sincer ...

  • @lmoga5199
    @lmoga5199 2 місяці тому

    15:33 nu crește nu scade doar primii trei ani.

  • @spirielf
    @spirielf 2 місяці тому

    Dana Budeanu...da? Da?

  • @silvig2431
    @silvig2431 3 місяці тому

    Sa l vinzi sa ti mai ramana, daca mai ramane ceva, cand erau creditele pe franci si se triplase soldul veneau clientii sa predea cheia apartamentului ca nu mai puteau sa plateasca, siguranta nu e pe nicaieri…

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +1

      Creditul cel mai bun este în moneda in care încasezi!

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651 3 місяці тому +1

    Cu teveaul si cu militia economica, cu anaf cum e?

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +1

      A devenit ilegal sa faci un credit?

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +2

      Despre “miliția economică “ nu știu la ce vă referiți în schimb dacă întrebarea era referitoare la TVA pentru a cumpăra un imobil vă las câteva detalii:
      TVA de 9%se plătește pentru locuințe noi destinate persoanelor fizice, cu o valoare de până la 600.000 lei și o suprafață utilă de maximum 120 mp. TVA de 19%*se plătește pentru locuințe care depășesc aceste limite, precum și pentru alte tipuri de imobile sau în cazul achizițiilor realizate de firme.

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому

      @@ElenaGiovagnolimultumim pentru clarificare!

  • @elenagealapu7015
    @elenagealapu7015 2 місяці тому +1

    Problema cu investitia facuta intelegent apropo de proiecte in lucru de la dezvoltatori nu este fezabila in multe cazuri.
    Vedeti deja celebrul caz Nordis.
    Cati oameni au fost inselati...

  • @alexandrulucian375
    @alexandrulucian375 3 місяці тому +1

    Sima brokerul fugar stie si va explica simplu daca vrei cu. Sa faci

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +1

      Multumim pentru sfat. Exista exemple bune si exemple negative in orice nisa

  • @PetricaMilea
    @PetricaMilea 2 місяці тому +1

    Foarte slab timingul întrebărilor. Cu toate ca răspundea indirect înainte, insistat sa pui întrebarea.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      ?

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +1

      Ok, multumim pentru feedback, vom face tot posibilul sa imbunatatim acest aspect

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651 3 місяці тому +2

    Se mai face dosar penal pentru bisnita cu apartamente?

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому

      Bisnita?

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +2

      Vă dați seama și singur ca sunteți pe lângă discuția noastră?!

  • @TheAntitero
    @TheAntitero 3 місяці тому +1

    Doamna se vede ca cunoaște bazele dar un pic nu pana la final. Vă sfătui să faceți calculul cu plata aia anticipata de 1200 lei sau cat o fi si o sa vedeți ca nu economisiți dobanda de 1700*4. Nu se calculează așa.

    • @catalinsim8032
      @catalinsim8032 3 місяці тому +1

      Dar cum se calculează?

    • @serbanmunteanu
      @serbanmunteanu 3 місяці тому +1

      te inseli

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому

      Te rugam spune-ne cu ce anume a gresit Elena, si din ce surse ai informatia

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому

      Ce pregatire ai?

    • @Thund3rSt0rm123
      @Thund3rSt0rm123 3 місяці тому +3

      fix asa se calculeaza. cate luni de principal te lasa buzunarul sa platesti in avans, atatea luni de dobanda economisesti. Daca ai o alta teorie, vin-o cu exemplu concret, nu doar vorbe.

  • @razvanepcs
    @razvanepcs 2 місяці тому +1

    Femeia aceasta bate campii

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому +2

      @@razvanepcs spune-ne te rugam exact cu ce anume si ce experienta ai tu in domeniu

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +2

      Și munții 😅dar poate va justificati comentariul ? Mulțumesc

    • @X3SPRE10
      @X3SPRE10 2 місяці тому +2

      @@ElenaGiovagnoli si eu sunt curios, am 3 imobile, le-am luat de capul meu dar tot ce am auzit in video am intampinat si trait si este veridic. Vreau in decembrie sa ne vedem sa fac o refinantare. Multumesc.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      @@X3SPRE10 mă puteți contacta oricând doriți dumneavoastră. Mulțumesc

  • @m.catalin4560
    @m.catalin4560 2 місяці тому

    eu nu inteleg o chestie, ce tot va chinuiti cu plati anticipate, pai in 25 ani "dublu" ala in valoare absoluta la ce inflatii sunt prin romania nici macar 1/5 nu mai valoreaza. ia vedeti ce inseamna un apartament in anu 2000 si ce inseamna acum ...

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому

      Înțeleg perspectiva ta legată de inflație și valoarea banilor în timp. Este adevărat că inflația reduce puterea de cumpărare, iar rata anuală a inflației face ca banii de azi să valoreze mai puțin peste 25 de ani. Însă, plățile anticipate nu sunt doar o modalitate de a ‘scăpa de credit’, ci și o metodă eficientă de a reduce costul total al dobânzii plătite către bancă.
      Cu o plată anticipată, reușești să reduci fie durata creditului, fie suma plătită lunar, ceea ce înseamnă că plătești mai puțin dobânzi în total pe parcursul anilor. De asemenea, pentru mulți oameni, ideea de a avea libertate financiară mai devreme, fără o datorie care îi constrânge financiar, este un beneficiu important.
      În plus, deși inflația poate diminua valoarea banilor, nu avem garanția că inflația va fi mereu mare sau că veniturile noastre vor crește în același ritm. De aceea, mulți aleg să facă plăți anticipate pentru a fi siguri că au mai puține datorii în viitor.

    • @m.catalin4560
      @m.catalin4560 Місяць тому

      @@ElenaGiovagnoli eu inteleg de ce vor sa plateasca, multi isi fac planuri ca sa plateasca rata 360 si 359 si-si dau de la ei, chiar cu riscul de a isi scadea calitatea vietii. Ceea ce vreau eu sa spun este ca, din moment ce oricum nu esti "liber financiar" n-ar fi o ideea rea sa folosti banii respectivi (evident, daca exista si disciplina) pentru diversificare portofoliu investitie, udne se poate obtine mai mult de 5-6%. Altfel, evident, ai un surplus, n-ai chef de complicatii ... anticipate la greu.

    • @m.catalin4560
      @m.catalin4560 Місяць тому

      @@ElenaGiovagnoli eu am facut greseala asta, cu plati anticipate, sa zicem, la "presiunea" sau "sfatul parintesc" ca sa "scap de rate", cand de fapt, am pierdut oportunitati de a castiga bani, dar in care n-am putut sa investesc pt ca ... plateam anticipat.

  • @iulius_august
    @iulius_august Місяць тому

    sfaturi proaste, prezentatorul se impiedica la 2 vorbe, nu stiu de ce mi-a venit recomandarea asta.si tanti asta zice "am 4 ipotecare" (de fapt are doar ultimele 2, restul sunt inchise deci nu le mai are) , ies 5 din numaratoare (primul unde e singurul unde da cifre "40k profit" 77k a dat, a luat 105, nu zice nimic ce dobanzi a platit, cat au mai costat actele, la sumele alea actele si comisionul agentilor ca sigur a dat ori la vanzare ori la cumparare e cam 5% in total, pana acum avea real 37k deci a ramas cu 32k, a mai investit in el dar nu s-a mutat au mai sarit 10k euro deci profitul (fara mentionarea ratelor este ~ 22k ) , #2 casa tunari - detalii nada (detalii ca ipotecarul asta e al sotului si nu al ei, are 4 acum ce ne certam), #3 pipera , #4 pipera , #5 ateneu nu e clar daca e credit.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому

      Va mulțumesc pentru interesul și pentru observațiile făcute. Aș vrea să clarific câteva aspecte pentru a oferi o imagine cât mai exactă.
      În ceea ce privește numărul ipotecarelor și detaliile asociate, acestea sunt prezentate în contextul unei discuții despre experiența personală și nu ca un exemplu universal. Este adevărat că fiecare investiție implică costuri adiționale - dobânzi, comisioane, taxe de acte - și ele trebuie luate în considerare atunci când calculăm profitul real. Totuși, aceste detalii sunt foarte specifice și diferă de la caz la caz, motiv pentru care este dificil să intrăm în toate amănuntele în cadrul unei discuții generale.
      Legat de imobilele menționate, scopul nu este să omitem sau să ascundem informații, ci să prezentăm un parcurs care să inspire și să arate că este posibil să folosești resursele financiare într-un mod avantajos. De asemenea, fiecare tranzacție are particularitățile sale, iar obiectivul nu este de a generaliza, ci de a oferi un exemplu punctual.
      Aș fi încântată să discutăm mai în detaliu despre aceste aspecte dacă ai întrebări sau nelămuriri suplimentare. Dialogul constructiv ajută mereu la clarificarea percepțiilor și la o mai bună înțelegere a subiectului.

  • @mmario1409
    @mmario1409 2 місяці тому

    Adica prin intermediul "primului camatar"..broker🤣🤣..auzi broker ce zice asta acolo....sa va zic ceva..bancile fac bani din NIMIC..adica din banii oamenilor pe care ei ii depun acolo...iar acei bani ai altora se dau cu imprumut la.altii care nu au..pe cand acesti altii platesc dobanzi etc samd...si uite asa banca e banca face bani..sunt multe de zis.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli Місяць тому +2

      Înțeleg frustrarea pe care o simți legat de sistemul bancar, dar aș vrea să clarific câteva aspecte legate de activitatea unui broker și de modul în care funcționează băncile. Un broker de credite nu împrumută bani personal, ci doar ajută clientul să navigheze printre ofertele de creditare ale băncilor pentru a găsi soluția cea mai potrivită nevoilor lui, fără să perceapă comision de la client. Rolul nostru este de a simplifica procesul și de a negocia condiții mai avantajoase pentru client, tocmai pentru a face tot acest sistem mai accesibil și transparent.
      Băncile, într-adevăr, funcționează pe principiul împrumutării banilor depuși de alți clienți, dar acest lucru este reglementat strict și este parte a modului în care economia funcționează la nivel global. Fără acest proces, majoritatea oamenilor nu ar avea acces la finanțări pentru achiziții mari, cum ar fi o locuință. E o relație de interdependență care permite dezvoltarea economică și susține creșterea calității vieții pentru multe persoane.
      Desigur, este mereu loc de îmbunătățiri și de mai multă transparență, dar rolul nostru ca brokeri este să fim de partea clientului și să le oferim sprijinul necesar pentru a lua decizii informate.

    • @mmario1409
      @mmario1409 Місяць тому

      @ElenaGiovagnoli nu este frustrare D fereste..este doar o realitate..oricum nu este ceva in neregula cu asta,si foarte corect spus ca economia functioneaza in acest mod la nivel global.
      Toti am luat bani de la banci cand am avut nevoie.Intr-un mod sau altul si bancile sunt de ajutor.

    • @alinanghelus6854
      @alinanghelus6854 Місяць тому

      Numai ajutor nu e ăla când plătești dublu chiar și triplu la ce împrumuți
      Numai la noi in Romania băncile au ajuns să facă cămătărie la acest nivel cu acordul tacit al statului​@@mmario1409

  • @RucsaculCalator
    @RucsaculCalator 3 місяці тому

    Daca nu iei credit ca sa faci/produci bani ...este o idiotenie si mai dai si dublu sau chiar mai mult inapoi ...

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +1

      Te poți împrumuta inteligent dar nu ați urmărit cu atenție toate informațiile

  • @whitewolfleadthepack
    @whitewolfleadthepack 2 місяці тому

    Să nu te pun pă drumuri...este dividende...pă perioada...

    • @RealCasa
      @RealCasa  2 місяці тому

      Corect exista mici greseli gramaticale, ce parere ai despre informatia share-uita?

    • @whitewolfleadthepack
      @whitewolfleadthepack 2 місяці тому

      ​@@RealCasaparte din informatii sunt chestii basic.
      Povestea imprumutului inteligent este absurda, prezentata ca o mare descoperire...in realitate un calcul gresit

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому

      Sunteți peste tot prezent cu hate in social media! Oare ce câștig aveți în urma acestor observații ?

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 2 місяці тому +1

      @@whitewolfleadthepack
      Iti mulțumesc pentru feedback și pentru că ți-ai luat timp să împărtășești opinia ta. Înțeleg că unele informații pot părea de bază, dar ele sunt importante pentru a oferi transparență și înțelegere completă pentru toți clienții noștri, indiferent de nivelul lor de cunoștințe financiare. În ceea ce privește conceptul de ‘împrumut inteligent’, este adevărat că poate părea complicat la prima vedere. Totuși, se bazează pe calcule financiare bine stabilite și pe o strategie adaptată nevoilor fiecărui client. Dacă ai întrebări suplimentare sau dorești să discutăm mai detaliat, sunt aici să îți ofer toate informațiile necesare.

  • @ciurdarandrei6311
    @ciurdarandrei6311 3 місяці тому

    Mda. Nu toata lumea isi permite plati anticipate. Cine are rata e clar ca nu o duce bine cu banii.

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +1

      Foarte greșit ! Sunt cei care au rata si au și bani dar se “folosesc” inteligent de banii băncii și cu cei personali ii investesc în alte business-uri !

    • @ciurdarandrei6311
      @ciurdarandrei6311 3 місяці тому

      @@ElenaGiovagnoli ai deviat de la subiect...aici era vorba de credite imobiliare, oameni obișnuiți, nu de oameni de afaceri care au 100 mii euro economii și vor să facă milionul de euro.

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому

      Permite-mi sa te contrazic in privinta ratei.
      Nu e musai sa o duci prost daca ai rate.
      Am intalnit oameni care fac mai multi bani cu banii lor decat dobanda la banca, au invatat sa gestioneze banii si sa se foloseasca de mai multi bani decat au ca sa faca alti bani.

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому

      Si da, daca nu iti permiti plati anticipate acum, dar de exemplu stai in chirie, incearca sa schimbi chiria pentru un credit daca este avantajos in cazul tau.
      Evident creditele nu-s solutia universala la toate problemele, dar in anumite cazuri pot ajuta

    • @ciurdarandrei6311
      @ciurdarandrei6311 3 місяці тому

      @@vlad.postelnicu am făcut asta de mult :)

  • @mariancostache539
    @mariancostache539 3 місяці тому +6

    Este o Prostie sa ati iei Credit ? Platesti aproape Dublu Dobanda ! 😮😮😮😮Un ,Om destept face Banii toti de casa fara imprumut ! Atunci esti un Om Liber ! 😂😂😂

    • @CristianRCR
      @CristianRCR 3 місяці тому

      Deacord,te face sclavul lor! Daca iei credit si nu castigi cu banii lor bani atunci esti un simplu pierzator,dator! Daca esti angajat pe salarii mici nu se merita! 25 de an,i nu mai traiesti bine!

    • @serbanmunteanu
      @serbanmunteanu 3 місяці тому +5

      esti planta

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +4

      Daca nu stii cum sa il gestionezi si nu te informezi risti sa pierzi bani. Ca in orice investitie.
      Daca in schimb reusesti sa te documentezi bine si sa gasesti o investitie care sa merite, ai sansa (contra cost) sa folosesti banii bancii in avantajul tau.

    • @RealCasa
      @RealCasa  3 місяці тому +2

      Este intr-adevar important sa raportezi investitia pe care o faci la salariul pe care-l ai👌

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +5

      Un om deștept folosește banii băncii în folosul lui pentru a rămâne cu cash flow pentru alte investiții ! Prin rambursări anticipate nu mai ajungi să plătești dublu și faci banii să lucreze pentru tine și nu invers !

  • @gageanuionut9908
    @gageanuionut9908 3 місяці тому

    De fapt plătești triplu. 😂

    • @ElenaGiovagnoli
      @ElenaGiovagnoli 3 місяці тому +3

      Dacă stai “cuminte” și plătești luna de luna timp de 30 ani mai mult decât triplu vei ajunge 🤷‍♀️

    • @vlad.postelnicu
      @vlad.postelnicu 3 місяці тому +1

      @@ElenaGiovagnolimultumim pentru sinceritate

    • @gageanuionut9908
      @gageanuionut9908 3 місяці тому +2

      @@ElenaGiovagnoli am vrut sa fiu optimist!