ΜΗΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ! (πριν δεις αυτό το βίντεο) | ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 145

  • @StrongDD
    @StrongDD Рік тому +58

    Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει. Βοηθάτε πολλά νέα παιδιά που έχουν πολλές απορίες. Στα +++ να κάνετε και άλλα παρόμοια βίντεο.

  • @Thanos_Tag
    @Thanos_Tag Рік тому +70

    ο λαος απαιτει ξεχωριστο βιντεο για cybersecurity

  • @balanarsatan
    @balanarsatan Рік тому +9

    ΠΟΣΟ-ΚΑΛΟ-ΒΙΝΤΕΟ!
    Σημαντικο για τον περισοτερο κοσμο νομιζω.

  • @vasilikikakara3092
    @vasilikikakara3092 Рік тому +26

    1:06:05 Ενα πεδίο σπουδών που παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικα στις ταινίες απ' ο,τι ειναι στην πραγματικότητα ειναι η αρχαιολογία. Η εμπειρία του να βλέπω Ιντιάνα Τζόουνς αφού είχα περάσει στη σχολή κόντεψε να με στείλει στα επείγοντα.

    • @M_S_Bob
      @M_S_Bob Рік тому +5

      Ευτυχώς που δεν έπαιζες και τα παιχνίδια Uncharted με πρωταγωνιστή τον Nathan Drake😆. Εκεί να δεις πως ο αρχαιολόγος-ερευνητής-κυνηγός θησαυρών, τα αναμοχλεύει όλα

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  Рік тому +8

      Γιατί, η ερασιτέχνης "αρχαιολόγος" Lara Croft, που ότι βρίσκει το έχει κρυμμένο σε ένα μυστικό δωμάτιο στην έπαυλή της?

    • @panagiotiskostopoulos8631
      @panagiotiskostopoulos8631 Рік тому

      @@PCstepsGR Από που προκύπτει παρακαλώ ότι το 60% των σάιτ είναι σε WordPress ;

  • @botialoach1
    @botialoach1 Рік тому +17

    Εξαιρετικό βίντεο πολύ πληροφοριακό, πολύ ενημερωτικός φιλοξενούμενος, θα ήταν πολύ καλό να συνεχισθούν τέτοιες παρουσίασης με φιλοξενούμενους.

  • @DTR-bg2kb
    @DTR-bg2kb Рік тому +4

    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες για επερχόμενους φοιτητές. Ως 4οετης πληροφορικής στο εκπα, έχω να συμφωνήσω με τα περισσότερα που ειπώθηκαν. Είναι πολύ διαφορετική η νεοτροπία πριν μπεις σε μια σχολή, αλλάζει τρία χρώματα καθώς είσαι μέσα, και πολύ πιθανών ξανα αλλάζει αφού βγεις και ασχοληθείς ερευνητικά η μπεις στην αγορά εργασίας... έχουμε αφηρημένους στόχους του στυλ "μου αρέσει η πληροφορική/προγραμματισμός, οπότε θα σπουδάσω πληροφορική" και δεν έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες και τον επαγγελματικό προσανατολισμό για να κρίνουμε αν όντως είναι αυτό που θέλουμε, η τουλάχιστον η σχολή που θέλουμε! Έχω γνωρίσει πανέξυπνα παιδιά που μπαίνουν στην (από άποψη μορίων) καλύτερη σχολή πληροφορικής στην Ελλάδα, και λυγίζουν από το πρώτο έτος, είτε επειδή μισούσαν αυτό που κάνουμε, είτε για τον κάθε άλλο λογο. Είναι όντως απαιτητική. Έχει πολλά μαθηματικά, κάποιοι καθηγητές σου κάνουν τα μαθήματα ακόμα δυσκολότερα απ'οτι θα'πρεπε και η απουσία ενός σοβαρού συστήματος αξιολόγησης δε βοηθάει. Αλλά όπως ανέφερε και ο κύριος καλεσμένος που πέρασε σε χρόνια οπου η σχολή ήταν ακόμη πιο δύσκολη, μπορείς όλα να τα περάσεις και με κοσμιότατους βαθμούς αν αφιερώσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου. Το όλο θέμα είναι να αντέξεις την αρχική θύελλα αλλαγής οπου δεν έχεις τη παραμικρή ιδέα του τι σου γίνεται, και να φτάσεις τουλάχιστον στο νοητικό σημείο του "θέλω να περάσω αυτή τη σχολή". Που χωρίς καμία ειρωνεία, είναι κάτι με το οποίο νομίζουμε ότι όλοι μπαίνουμε, αλλά δεν εννοούμε μέχρι να φάμε τα μούτρα μας.

  • @841eLen
    @841eLen Рік тому +4

    Πραγματικά μπράβο για την επιλογή της θεματολογίας και του καλεσμένου! Το βίντεο αυτό έπεσε στην αντίληψή μου την κατάλληλη στιγμή για εμένα. Εύχομαι το ίδιο να ισχύει και για πολλούς άλλους θεατές. 1 ώρα και 20 λεπτά από πολύτιμες συμβουλές και οπτικές που δύσκολα θα έρθει σε επαφή κάποιος εκτός ακαδημαϊκού ή εργασιακού περιβάλλοντος. Σας ευχαριστούμε για αυτό και ελπίζουμε σε περισσότερα ανάλογα βίντεο στο μέλλον.

  • @PandisDeBara
    @PandisDeBara Рік тому +1

    Λοιπόν παρακολουθώ το Video και είναι γεμάτο έμπνευση και απαντήσεις. Επειδή τρέχω κάτι δικό μου που έχει να κάνει με παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχω δώσει τα πάντα. Και όταν λέω τα πάντα ΔΕΝ το εννοώ με την ζοφερή έννοια της "θυσίας" αλλά έχω δώσει ΧΑΡΑ, ΧΡΟΝΟ, ΔΟΥΛΕΙΑ και ΧΡΗΜΑ και όλο αυτό μου δίνει απίστευτη ενεργεία. Μπορεί ο χώρος μας να είναι τελείως διαφoρετικός αλλά πιάνω πλήρως το meaning. Να είστε καλά PC Steps, να είσαι Νίκο και εύχομαι ολόψυχα τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ σε όλου σας.

  • @george_charlos
    @george_charlos Рік тому +2

    Καταπληκτική συζήτηση! Εποικοδομητική και με πολύ ωραίες απόψεις και τροφή για σκέψη! Μπράβο για την καλή δουλειά!

  • @thrakiamaria
    @thrakiamaria Рік тому +5

    Κάνω μεταπτυχιακό στην Γερμανία στο τμήμα Computer Engineering (Technische Informatik) και αυτή την στιγμή μαθαίνω Machine Learning, ενώ το είχαμε κάνει στο μάθημα και είχα μια λατρεία για το ΑΙ, αναγκάζεσαι να δουλεύεις παράλληλα και χάνεις πολύτιμο χρόνο εκπαίδευσης. 😢😢Αναγκάστηκα και επαναλαμβάνω το μάθημα που το παρακολούθησα το 2020. Έχω να πω πάντως, πως σίγουρα χρειάζονται τα μαθηματικά γιατί πολλές ασκήσεις τις λύνω πρώτα στο χέρι και μετά τις επιβεβαιώνω με Python. Ειναι τραγικό στην Γερμανία να αναγκάζεσαι να δουλεύεις και από την άλλη να διαβάζεις, έζησα και τα δυο μοντέλα και το ελληνικό και το γερμανικό. Το γερμανικό προορίζεται για εύπορους φοιτητές, αυτοί βγαίνουν οι καλύτερα εκπαιδευμένοι φοιτητές, ενώ οι υπόλοιποι τα κουτσό καταφέρνουν.

  • @ExoEnanGnostoThePodcast
    @ExoEnanGnostoThePodcast Рік тому +12

    Εύγε για την πρωτοβουλία, να βοηθήσουμε όλοι μαζί για την επαγγελματική πληροφόρηση για τα επαγγέλματα. Εξαιρετική συζήτηση και πολύ καλός καλεσμένος!
    Τρομερή Ιδέα (αλλα στα αλήθεια)😂

  • @parisioannou797
    @parisioannou797 Рік тому +6

    Μπραβο για αλλο ενα διαφωτιστικο βιντεο! Μια ιδεα για επομενο : Κατα ποσο οι θεσεις εργασιας προγραμματιστων θα μειωνονται οσο τα ΑΙ εργαλεια οπως το ChatGPT βελτιωνονται.

  • @greg07
    @greg07 Рік тому +1

    Εξαιρετική δουλειά, συνεχίστε και με θέματα κυβερνοασφαλειας.

  • @blue_Lou
    @blue_Lou 4 місяці тому

    Εξαιρετικό βίντεο και πολύ βοηθητικό για τα παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν πληροφορική! Μόλις το παρακολούθησαμε με την 16η κόρη μου που ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη σχολή
    Ευχαριστούμε!

  • @burningbeard
    @burningbeard Рік тому +4

    Τεσσερα χρονια νωριτερα να εβλεπα αυτο το βιντεο, ισως εκανα καλυτερη επιλογη για τις δυνατοτες μου. Ωραιο βιντεο.

    • @katakouzina
      @katakouzina Рік тому +2

      καλα αστο, εγω θελω να βαλω τα κλαματα με τις επιλογες μου

  • @Brioshie
    @Brioshie Рік тому +7

    Πολύ ενημερωτικό βίντεο! Εργάζομαι σχεδόν 20 χρόνια σε διάφορους τομείς πληροφορικής χωρίς πτυχίο (και χωρίς να αποτελεί πρόβλημα). Δεν είμαι υπέρ η κατά του πτυχίου - εξαρτάται καθαρά από την καριέρα που επιλέγει κάθε άνθρωπος. Αλλά θεωρώ πως οι σπουδές είναι καλό να υπάρχουν έστω για λίγο καιρό (σε οτιδήποτε, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ η και Online courses), γιατί μπορούν να σας φέρουν σε επαφή με ειδικότητες ή άτομα του κλάδου που θα σας εμπνεύσουν, θα διευρύνουν τις προοπτικές σας ή μπορεί ακόμα και να αποτελέσουν μελλοντικούς συνεργάτες.

  • @zwgrafakhsandrianos7784
    @zwgrafakhsandrianos7784 Рік тому +1

    Πολύ ωραίο βίντεο ακόμα και για αυτούς που δεν ασχολούνται με την πληροφορική και τους υπολογιστές!!! Μπράβο!!!

  • @mariosx12
    @mariosx12 Рік тому +9

    Ο συνάδελφος (και συμφοιτητής παρά 1 χρόνο) καταπληκτικός και μπορώ να πω εκφράζει σκέψεις που έχουμε πολλοί του χώρου με σπουδές/εμπειρία στο εξωτερικό καλύτερα από τους περισσότερους. Τα μόνα σημεία -λεπτομέριες διαφωνίας, που δεν απασχολεί καθόλου τον κύριο στόχο του βίντεο και δεν έχω πλήρη συμφωνία (πιθανώς) είναι δύο:
    1) Στις ΗΠΑ ως προς το επίπεδο των μαθηματικών που απαιτείται για διδακτορικούς (υποθέτω για το qualification exam κυρίως και όχι για coursework) δεν είναι εύκολο 100%, αλλά ίσως Έλληνες είμαστε από τους καλύτερα προετοιμασμένους (Κινέζοι, Ινδοί, Ιρανοί, κλπ επίσης σε πολύ καλό επίπεδο), και σίγουρα σε μέσο όρο με διαφορά καλύτερα από Αμερικάνους. Και εννοώ από το προπτυχιακό επίπεδο απευθείας, μιας και δεν χρειάστηκε να κάνω MSc. Δεν νομίζω πως υπάρχει διαφωνία εδώ, αλλά ήθελα να το τονίσω από την προσωπική μου εμπειρία, και την εμπειρία άλλων φίλων/συναδέλφων.
    2) Η αξιολόγηση από τους φοιτητές να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την αξιολόγηση των καθηγητών, είναι κάτι που για το σύστημα των ΗΠΑ που ξέρω τουλάχιστον, το θεωρώ αρκετά προβληματικό δημιουργόντας έντονες πελατειακές σχέσεις που επίσης επεσήμανε ο συνάδελφος. Feedback που χρειάζονται καθηγητές/διδάκτορες για να βελτιωθούν προφανώς είναι χρήσιμο και προφανώς είναι απαραίτητο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι σημαντική παράμετρος της αξιολόγησης. Από προσωπική μου πείρα διδασκαλίας ως διδακτορικός φοιτητής, παρότι οι αξιολογήσεις μου ως instructor ήταν πολύ καλές, αρκετά άνω του μέσου όρου, μου είχε ζητηθεί να κάνω τις εργασίες πιο εύκολες (σε μάθημα επιλογής που τονίζουμε πόσο δύσκολο λόγω αντικειμένου είναι από την πρώτη μέρα) έτσι ώστε το μάθημα να πάρει καλύτερη αξιολόγηση... με άμεση συνέπεια να μειωθεί αντικειμενικά η ποιότητα διδασκαλίας. Ενώ επίσης μου είχε ζητηθεί τουλάχιστον μία φορά να περάσω άτομα με ελάχιστη προσπάθεια ή ικανότητα στο αντικείμενο, γιατί θα μετρήσει αρνητικά στην εσωτερική αξιολόγησή μου. Όλα τα παραπάνω σε μάθημα όπου οι εργασίες δεν είχαν αυστηρό deadline (εκτός του τέλους του εξαμήνου) αλλά μόνο προαιρετικό, και οι ερωτήσεις σε όλα τα διαγωνίσματα ήταν επιλεγμένες από μία λίστα ερωτήσεων που είναι σε όλους γνωστή από την πρώτη μέρα. Προφανώς προσωπική εμπειρία αλλά δεν θα την μοιραζόμουν αν δεν ήταν common προβληματισμός που έχω ακούσει και από άλλους.

  • @elenitsirigoti543
    @elenitsirigoti543 4 місяці тому

    Εξαιρετικη πληροφορια🎉 Καλο θα ηταν να κανετε παρομοιες συνεντευξεις και με αλλους αποφοιτους πληροφορικης για να διαχεεται οσο το δυνατον περισσοτερη και συγχρονη πληροφορια

  • @steliossd8142
    @steliossd8142 Рік тому

    Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες. Σίγουρα ένας τέτοιος κύκλος θα ήταν πολύ χρήσιμος για όλους.

  • @ioannisdanos995
    @ioannisdanos995 Рік тому +3

    Εξαιρετικό βίντεο, συγχαρητήρια για την ιδέα και την υλοποίηση. Η επιλογή του καλεσμένου επίσης εξαιρετική. Θα ήθελα να δω και ένα αντίστοιχο βίντεο για κυβερνοασφάλεια.

  • @illidarHawk
    @illidarHawk Рік тому

    Αυτό είναι πραγματικά πολύ καλό βίντεο, με πολύ καλή γνώση μέσα του, ενθάρρυνση, και τροφή για σκέψη. Εξαιρετική ιδέα!

  • @tsilochr
    @tsilochr Рік тому +6

    Θα διαφωνήσω με τον καλεσμένο για τον αριθμό τμημάτων/αποφοίτων και τη συσχέτιση ότι δεν θα βρουν δουλειά διότι δεν υπάρχει ζήτηση. Οι μελέτες της ελληνικής αγοράς δείχνουν ότι υπάρχει έλλειψη εργαζόμενων με δεξιότητες πληροφορικής και ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται. Θα έλεγα ότι το πρόβλημα είναι στη ποιότητα αποφοίτων σε συνδυασμό την μη διάθεση των ελληνικών εταιριών να επενδύσουν στο προσωπικό τους.

  • @MartinK0870
    @MartinK0870 Рік тому +6

    Δουελυω 7+ χρονια ως προγραμματιστης στην Ελλαδα και το μονο πτυχιο που εχω ειναι "ΙΕΚ 'ΑΚΜΗ'" δεν πηρα ουτε καν την πιστοποιηση, αναλαμβανα δουλειες ακομα και πριν τελειωσω την σχολη.
    Θα προτεινα να ασχοληθουν οσοι το σκεφτονται μονοι τους πρωτα, με courses σε Udemy, Pluralsight, UA-cam κτλπ πριν αποφασησουν κατι.
    Υπαρχουν απειρα beginner courses με 5-10 ευρω στα οποια θα μαθεις πραγματα που ουτε στα πανεπιστιμια δεν ξερουν.
    Επισης υπαρχουν sites οπως Fiverr, UpWork οπου ο καθενας μπορει να δουλεψει ως ελευθερος επαγκελματιας και να αναλαμβανει projects τα οποια πληρωνουν ανα ωρα η ανα project δεν χρειαζετε να εχεις καποιο πτυχιο αλλα skills απλα φτιαχνεις λογαριασμο και ξεκινας δουλεια.
    Συμβουλη μου μην σπρωχνετε κοσμο προς τα πανεπιστιμια, ξερω πολυ κοσμο που πηρε το πτυχιο πληροφορικης Ελλαδα και εξωτερικο στο τελος τσιμπησαν απ΄τα 3 το μακρυτερο, δεν ειναι safe path οι σχολες ειδικα τωρα που επικρατει το ChatGPT.
    Το να καψει κανενας 3-4 χρονια σε σπουδες χωρις να εχει ιδεα αν θα του αρεσει ειναι πεταμενος χρονος στον οποιο δεν υπαρχει refund
    *Δεν κανω διαφημηση το ΙΕΚ σε καμια περιπτωση, αυτα που εμαθα στο IEK πλεον μεσα σε εναν μηνα τα μαθαινεις online

    • @altosh7
      @altosh7 Рік тому +1

      Φίλε μου καλησπέρα.Στο κλάδο της πληροφορικής είμαι και εγώ απόφοιτος απο δημόσιο ΙΕΚ,με την διαφορά οτι αποφοίτησα πριν 6 χρόνια.Από τότε φυσικά έχω ξεχάσει τα πάντα αλλά σκέφτομαι να ξανά ασχοληθώ.Το Udemy είναι καλή επιλογή να μάθω αλλά το χαρτί από το ΙΕΚ θα με καλύψει σε μελλοντική εύρεση εργασίας ιδιαίτερα στο εξωτερικό?

  • @Demon_gr
    @Demon_gr Рік тому +13

    Μια καλη ιδεα πιστεύω θα ήταν χτίζοντας πανω σε αυτο που ειπατε στο τέλος να παρουσιασεις- προτείνεις χρήσιμες εναλακτικές για καποιον που θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική αλλα δεν είναι πλεόν σε ηλικια για σπουδές (οικογενεια υποχρεωσεις) και θέλει να κάνει αλλαγη καριέρας. που θα μπορούσε να δει χρήσιμο περιεχόμενο ώστε να μάθει και επενδύοντας χρόνο να μπορέσει ενδεχομένως να το κάνει και δουλεία του

    • @peter4vn
      @peter4vn Рік тому +3

      Ψάξε στο youtube "Δημήτρης Ψούνης".

    • @fotissk3076
      @fotissk3076 Рік тому +3

      Εξαρτάται τι ακριβώς ψάχνεις. Πολύ περιληπτικά απλά για σου δώσω μια αρχική ιδέα, για πιο χαλαρά κοιτάζεις Udemy, για λίγο πιο εντατικά κάτι τύπου Coursera άμα θες να το το ψάξεις ακόμα περισσότερο κοιτάζεις τα free lectures για computer science του Harvard η κάτι αντίστοιχο.

    • @katakouzina
      @katakouzina Рік тому

      @@fotissk3076 και θα βγεις backend developer ετσι;

  • @giorgioviras8266
    @giorgioviras8266 Рік тому +4

    Σαν την αποψινη εκπομπη θα επρεπε να υπαρχει στην 3η γυμνασιου μαθημα Επαγκελματικος Προσανατολισμος ωστε οι μαθητες να ενημερωνονται εκτενώς για τα επαγγελματα που θελουν να ακολουθησουν ,ποιες δυσκολιες ,προοπτικες,θεσεις εργασιας,μελλοντικα επαγγελματα,αγνωστα επαγγελματα κ.τ.λ(και επιτελους να αντικατασταθούν οι πινακες-κιμωλιες με 75" μονιτορ συνδεμενα σε PC)

  • @pump-kingmusic4410
    @pump-kingmusic4410 Рік тому +9

    Το πόσες φορες έχω πει σε φίλους ότι μου αρέσει η πληροφορική γιατί είναι απίστευτα δημιουργικό αντικείμενο και με κοιτάνε σαν ηλίθιοι. Επιτέλους το ακούω και από κάποιον ειδικό στο αντικείμενο!

  • @BaronDouran
    @BaronDouran Рік тому +4

    "Ας δω ένα βιντέο για τον αν πρέπει να σπουδάσω πληροφορική 2 μέρες αφού πήρα το πτυχίο μου" - εγώ, που λατρεύω τα βίντεό σας

  • @demetriosarcolakis4821
    @demetriosarcolakis4821 Рік тому +2

    Wikipedia: Η ιδιότητα του επιστήμονα της πληροφορικής δεν πρέπει να συγχέεται με την επαγγελματική ιδιότητα του προγραμματιστή, δηλαδή ατόμου βιοποριζόμενου από την ανάπτυξη λογισμικού υπολογιστών, εφόσον η πληροφορική δεν συνίσταται στον ίδιο τον προγραμματισμό μα στην επιστημονική μελέτη των αλγορίθμων και της σχεδίασης, ανάλυσης και κατασκευής υλικού ή λογισμικού υπολογιστών και αποδοτικών, αυτοματοποιημένων υπολογιστικών υποδομών για τη μηχανική εκτέλεση αλγορίθμων.
    Η πληροφορική αξιοποιεί επομένως τον προγραμματισμό όχι ως αυτοσκοπό, μα ως ένα από τα βασικά εργαλεία της και από τα κύρια αντικείμενα μελέτης της. Ωστόσο, είναι σύνηθες ένας επαγγελματίας προγραμματιστής να έχει σπουδάσει σε κάποιον βαθμό την επιστήμη της πληροφορικής.
    Τέλος, η πληροφορική δεν πρέπει να συγχέεται με τις δεξιότητες χρήσης Η/Υ και έτοιμων πακέτων λογισμικού (π.χ. επεξεργαστών κειμένου κλπ.), αφού η απλή χρήση των υπολογιστών δεν έχει επιστημονικό χαρακτήρα και σκοπό.

  • @Bill_Saka
    @Bill_Saka Рік тому +1

    Πολύ ωραία πρωτοβουλία Κυρίτση, συνεχίστε την και με άλλους καλεσμένους!

  • @georgiostatakis7887
    @georgiostatakis7887 Рік тому

    Εξαιρετικό βίντεο και θα ταίριαζε πολύ αυτό που σας είχα προτείνει πριν από κάποιες μέρες στο messenger.

  • @alexf1600
    @alexf1600 Рік тому +4

    Ξανά το Νίκο για cybersecurity / mba και συμβουλές για juniors how to get first job. Καθώς οι γνώσεις και τα προαιρετικά projects των σχολών φαίνεται να μην καλύπτουν τόσο τις ανάγκες για μια πρώτη δουλειά. Ακόμη και αν σε κάθε εξάμηνο έπαιρνες ό,τι project εμφανιζόταν. Επίσης πόσο εφικτό είναι ένας junior να βρει remote εργασία; remote entry level?

  • @alexandrospantelakis3683
    @alexandrospantelakis3683 Рік тому

    Πολύ καλό βίντεο και εξαιρετικός ο καλεσμένος σας. Είμαι στην αγορά πληροφορικής από το 1990 και πιστεύω ότι είναι από τις ποιο τεκμηριωμένες συνομιλίες που μπορεί να δει ένα παιδί λυκείου , όπως ο γιός μου, πριν ακολουθήσει μια τέτοια πορεία.
    Πραγματικά Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.

  • @panagiotischagias4119
    @panagiotischagias4119 Рік тому +3

    Περιμένουμε το βίντεο για την ηλεκτρονική ασφάλεια.

  • @CriusDigital
    @CriusDigital Рік тому +5

    Προσωπικά με τα λίγα που μπορώ να καταλάβω απο το πως εξελίσσεται η κοινωνία σε παγκόσμιο επίπεδο και το ποιές γνώσεις και δεξιότητες είναι απαραίτητες για να μπορείς να επιβιώσεις , θεωρώ οτι οι κλάδοι της τεχνολογίας (βλέπε προγραμματισμός, ρομποτική , αυτοματισμοί , AI κλπ) είναι μέσα σε αυτές.Δε μπορώ να πάρω στο λαιμό μου κάποιον με την πρόβλεψη που θα κάνω σχετικά με το ποιά είναι η δουλειά του μέλλοντος , αλλά σίγουρα θα έχει σχέση με την τεχνολογία τα επόμενα 5-10 χρόνια , γι αυτό και ξεκίνησα να μαθαίνω λίγο προργαμματιμό και ηλεκτρονικά κυκλώματα στους τομείς που μου αρέσουν όπως τα Midi controller που σχεδιάζω , προγραμματίζω κλπ με σκοπό στο μέλλον να διευρύνω τις γνώσεις μου και σε άλλα πεδία.Το αν θα το κάνω επάγγελμα είναι ένα δύσκολο ερώτημα να απαντήσω σε αυτή τη φάση. Οπότε θα συμφωνήσω προς το παρόν με τη σκοπιά που το παρουσιάζετε όσον αφορά το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού. Το βίντεο ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΔΕΑ (πραγματικά) 💪💪
    Στο άμεσο μέλλον θέλω να ξεκινήσω ένα μεταπτυχιακό πάνω στο hardware (μικροελεγκτές αισθητήρες κλπ) για να μπορέσω να το χρησιμοποιήσω και στην εκπαίδευση.

  • @odysseasv7734
    @odysseasv7734 Рік тому +1

    Πολυ ωραια σκεψη να φερετε καποιον ειδικο στο θεμα της πληροφορικης, βοηθαει πολυ στην ενημερωση των νεων, οπως εμενα, ωστε να επιλεξουν σωστα τι σπουδες να ακολουθησουν!

  • @bmw523igr
    @bmw523igr Рік тому +1

    Στα 39 έκανα στροφή στην καριέρα(οκ από το 92 ασχολούμαι με πισι). Χωρίς πτυχίο μπήκα σε Γερμανική εταιρεία σαν Junior Consultant. Στα 2 χρόνια πήρα το Consultant και ελπίζω να δω και το Senior. Δεν είναι εύκολο αλλά να σ αρέσει πρώτα και τα κενά σου να προσπαθείς να τα συμπληρώσεις. Βέβαια, αν έχεις πτυχίο τα πράγματα είναι πολύ ποιο εύκολα. Πάντως, βλέπω ότι Ελλάδα ο κλάδος αναπτύσσεται γρήγορα. Τουλάχιστον Σαλόνικα αυτό βλέπω και είναι πολύ ευχάριστο.

  • @aristotelisfot8359
    @aristotelisfot8359 Рік тому +1

    Ευχαριστώ πολύ. Θα το δω τώρα , στο διάλειμμα από το διάβασμα για πανελλαδικές με στόχο την πληροφορική 😅

  • @oditor1
    @oditor1 Рік тому

    Μπράβο ρε Άγγελε! Αυτό το βίντεο νομίζω το χρειαζομουν για να δω και την άποψη ενός έμπειρου ανθρώπου που σπούδασε το αντικείμενο και το έφτασε στα άκρα (διδακτορικό) , με εμπειρίες πέρα από την Ελλάδα!
    Οι απόψεις και οι σωστές ερωτήσεις καλύπτουν πολλές απορίες που έχουν οι νέοι αλλά κι εμείς οι "παλιοί" που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα και αναρωτιόμαστε αν αξίζει πλέον!
    Συνέχισε την καλή δουλειά!

  • @Jimmymaister
    @Jimmymaister Рік тому

    Τέλεια συζήτηση .. Περιμένουμε και άλλα παρόμοια βίντεο ..

  • @KneeCutter
    @KneeCutter 5 місяців тому

    Μόλις τέλειωσα τις Πανελλήνιες με στόχο το τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Λάρισας και είμαι 99% σίγουρος ότι θα μπω. Αυτό το βίντεο βοήθησε πολύ στο να μάθω για διάφορα στοιχεία των σχολών πληροφορικής ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη!

  • @vanfotis
    @vanfotis Рік тому

    Συγχαρητήρια για την συζήτηση. Ήταν αρκετά διαφωτιστική!

  • @chriszoumbos
    @chriszoumbos Рік тому +1

    Πολύ καλή συνέντευξη και με βοήθησε πολύ ως μαθητή 3ης λυκείου. Μια ερώτηση για ένα πιθανόν 2ο μέρος είναι: αξίζει κάποιος να επιλέξει ηλεκτρολόγων μηχανικών & μηχανικών υπολογιστών για τα επιπλέον προνόμια ή καλύτερα πληροφορική;

  • @ktrifon
    @ktrifon Рік тому

    Εξαιρετικός! Οι πάρα πολλές πλευρές του θέματος μαζεμένες σε ένα video.

  • @soudstavros
    @soudstavros Рік тому +1

    Εξαιρετικό το βίντεο πολλα μπράβο.
    Επίσης προσωπικά θα με ενδιέφερε ένα δεύτερο βίντεο με τον κύριο Επιτροπακη με θέμα το cyber security

  • @ioannis2000
    @ioannis2000 Рік тому

    Ευγε για μια πολύ καλή παραγωγή με σωστές και χρήσιμες πληροφορίες.

  • @sotos6015
    @sotos6015 Рік тому +1

    Ενα ωραίο θέμα θα ήταν τηλεργασία και "ψηφιακοί νομάδες". Είμαι Γερμανία και σκέφτομαι να ξεκινήσω Fachinformatiker für Anwendungsentwicklung (ειδικός πληροφορικάριος ανάπτυξης εφαρμογών"?") με την ελπίδα οτι θα μπορώ να βρω κάποια remote εργασία και μερικούς μήνες να τους περνάω στην Ελλάδα. Το όνειρο της επιστροφής υπάρχει πάντα αλλά το μέλλον εργασιακά και ασφαλιστικά δυσοίωνο και είναι δύσκολο να ξαναμπεις στη σκέψη οτι όταν αρρωστήσει παίζει να σε πετάξουν σε κάνα ράντζο. Οπότε το δίπορτο του "ψηφιακού νομά" ίσως βοηθήσει να ξαναμπώ στη σκέψη να περνάω πάλι χρόνο στην Ελλάδα σαν εργαζόμενος και όχι μόνο σαν καλοκαιρινές διακοπές και γιατί όχι και μόνιμα αν είναι εφικτό. Φαντάζομαι οτι πολλοί φίλοι του εξωτερικού κάνουν την ίδια σκέψη και ίσως θα μπορούσες για τους αρχάριους να αναφέρεις εναλλακτικές μορφές - είδη τηλεργασίας για πληροφορικάριους και τις δυσκολίες που θα συναντήσουν πχ σε επιπεδο προγραμματισμού, hardware, ωράρια εργασίας και συνεννόησης με τον μάνατζερ, διάφορα κόστη ή ότι αλλο νομίζεις.

  • @eklhmnous9689
    @eklhmnous9689 Рік тому +1

    Αν μπορούσατε θα ήθελα να μιλήσετε και για το θέμα τον ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών ποια η άποψη σας ;

  • @manolispantelakis6315
    @manolispantelakis6315 Рік тому

    Εξαιρετική συζήτηση, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνουν αντίστοιχες συζητήσεις και για πιο συγκεκριμένους κλάδους της πληροφορικής.

  • @bagos13GR
    @bagos13GR Рік тому +2

    Υπέροχη συνέντευξη , θα μου άρεσε να ακούσω και για άλλους κλάδους πληροφορικής . Πχ ηλεκτρονικός ή δικτύων.

  • @tsanidis_i
    @tsanidis_i Рік тому +1

    Μήπως, θα μπορούσατε να αναλύσετε ποιές είναι οι εργασίες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος αφού τελιώσει τις σπουδές στο πανεπιστήμιο ή και μετά από ενα μεταπτυχιακό.

  • @hariszigouris7748
    @hariszigouris7748 Рік тому

    55:00 Σαν φοιτητής του τμήματος ψηφιακων συστημάτων στο ΠΑΠΕΙ . Έχω παρακολουθήσει το μάθημα λειτουργικά συστήματα. Συγκεκριμένα δεν μιλήσαμε για τίποτα ενδιαφέρον πέρα τα πολύ βασικά , ούτε για cloud ούτε για τις διάφορες μεταξύ των 3 κύριων συστημάτων . Τέλος η εργασία ήταν πάνω στην Unix .

  • @ChristosAndrikopoulos
    @ChristosAndrikopoulos Рік тому

    Ευχαριστώ για την ειλικρινή και σαφή θέση του καλεσμένου σας απέναντι στο οικονομικό ζήτημα των νέων. Πολλοί βλέποντας την συνέντευξη θα αισθανθούν την φτώχεια να στερεί τα όνειρά τους. Άλλοι πάλι θα αισθανθούν τυχεροί μιας και η οικονομική τους άνεση σημαίνει δυνατότητα σπουδών και αφοσίωση στο αντικείμενο. Έτσι έχουν τα πράγματα...

  • @inmathswetrust5293
    @inmathswetrust5293 Рік тому +2

    Αν εχεις διδακτορικο ισοδυναμει με πτυχιο, μεταπτυχιακο και 2 ξενες γλωσσες C2 στο δημόσιο. Ειναι ξεφτιλα για μενα βεβαια να κανεις ολοκληρο διδακτορικο για να μπεις στο δημόσιο

  • @fakewolf3434
    @fakewolf3434 Рік тому +1

    Είμαι 35 και θέλω να κάνω στροφή στην καριέρα μου και να πάω στον κλάδο του προγραμματισμού. Λόγο δουλειάς δεν έχω το χρόνο να πάω σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Πάντα ασχολιόμουν αρκετά με το pc αλλά ποτε με τον προγραμματισμό. Είμαι στη φάση αναζήτησης αλλά πραγματικά δε ξέρω από που να ξεκινήσω και τι πρέπει να κάνω(σεμινάρια κλπ) ώστε να βρεθώ στην αγορά εργασίας

  • @NIKOLAOSPANTOS-s7m
    @NIKOLAOSPANTOS-s7m 8 місяців тому

    Σκέφτομαι να κάνω μια προσπάθεια να σπουδάσω σε ιεκ τμήματος πληροφορικής. Αξίζει; τη διαφορά έχει η σχολή δημόσιο ιεκ και ιδιοτικο ιεκ;

  • @mmxgn
    @mmxgn Рік тому

    Ασχολούμαι επαγγελματικά σε R&D με ήχο και μηχανική μάθηση και όσον αφορά το θέμα των μαθηματικών συμφωνώ και θα ήθελα να τονίσω αυτό που λέει ο καλεσμένος. Μπορεις να πάς πολύ μακρυά και να βγάλεις πολλά λεφτά και να μην έχεις ιδέα απο μαθηματικά, απλά μαθαίνοντας καλά τα εργαλεία που χρειάζεσαι. Η ζήτηση και η προσφορά εργασίας είναι μεγάλη. Αλλα αν θες να ασχοληθείς με (κατα τη γνώμη μου) κάτι πιο ενδιαφέρον (πχ ήχος ή ΑΙ) πρέπει να έχεις ένα σωστό μαθηματικό υπόβαθρο. Δεν το αποκτάς δύσκολα αλλα τα ελληνικά ΑΕΙ στο δίνουν εξαιρετικά εύπεπτα (σε σχέση με το να το μάθαινες μόνος σου).

  • @Evangelos_Bl
    @Evangelos_Bl Рік тому

    Καλησπέρα πολύ ενημερωτικό βίντεο ευχαριστούμε! Θα μπορούσατε να κάνετε μια παρουσίαση για τα competency based degree programs των πανεπιστημίων?Ειναι προγράμματα στα οποία μπορείς να πάρεις πτυχίο και σε ενα ετος

  • @ManosPro
    @ManosPro Рік тому +3

    Πηγαίνετε πανεπιστήμιο, κάντε βίντεο για Cybersecurity.
    Αρχικά, μπράβο για την πρωτοβουλία. Νομίζω βοηθάει και μακάρι να μπει και στα σχολεία το πνεύμα. Αν και διαφωνώ σε διάφορα σημεία με αρκετές από τις απόψεις σας, προτρέπω τους καθηγητές να προβάλουν αυτό το βίντεο στους μαθητές τους. Είναι πραγματικά απίστευτο πόση άγνοια έχουμε στην Ελλάδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Απλώς πάμε στην τύχη. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει ένας επαγγελματίας από κάθε κλάδο να κάνει μια σύντομη παρουσίαση της φάσης του στα παιδιά. Να έρθει γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, αλλά και ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, πωλητής. Δε με νοιάζει, μια ώρα την εβδομάδα επί ένα χρόνο, να περάσουν 200 επαγγελματίες από τα παιδιά. Αυτό και η λογική πρέπει να μπουν στα σχολεία άμεσα. Φυρά προς αντικατάσταση σε ώρες υπάρχει.
    Επίσης, εννοείται ότι θα ήθελα και άλλο υλικό για cybersecurity. Ι liked Nikos. Και εσένα ως δημοσιογράφο. Νοϊς!
    Από εκεί και πέρα, να πω σε ποια σημεία έχω ενστάσεις. Πρώτον 1 ώρα και 20 λεπτά ρε; Θα με πεθάνετε; Άρχισα να το βλέπω γιατί δεν είχα δει το 1 και νόμιζα ότι ήταν 20 λεπτά! Και δεν τελείωνε με τίποτα. Σήριαλ του Μόφατ το έκανα. Είχε ενδιαφέρον όμως, δεν μπορώ να πω. Μπήκα να σχολιάσω, δεν το κάνω σχεδόν ποτέ . Ίσως όντως έπρεπε να το κάνετε series.
    Στο ζουμί.
    Εμένα η θέση μου είναι σοσιαλιστική. Το λέω εξαρχής. Πιστεύω ότι η δωρεάν υγεία και παιδεία θα έπρεπε να δίνεται σε όλους χωρίς προυποθέσεις. Και άλλα, αλλά μην το πάω μακριά. Μιλάω για αυτά που βλέπω ότι μπαίνουν μέσα στο καπιταλιστικό πλαίσιο. Όταν μεγάλωσα και κατάλαβα ότι υπάρχουν χώρες που αν δεν έχεις λεφτά απλά πεθαίνεις ή δεν σπουδάζεις μου είχε έρθει ντουβρουτζάς. Οπότε την καμαρώνω λίγο την Ελλάδα που τα έχει δεδομένα αυτά. Για όσο ακόμα θα τα έχει.
    Οπότε. Πιστεύω ότι το πανεπιστήμιο είναι τέλειο!!!! Δεν είναι για όλους, σύμφωνοι. Αλλά. Αν κάνει καλά τη δουλειά του, η οποία κατά τη γνώμη μου πάντα, είναι α) να σου δώσει τις βάσεις και το σκελετό της επιστήμης σου β) και πιο σημαντικό, να σε μάθει να μαθαίνεις και γ) να σε κοινωνικοποιήσει όμορφα, είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι, για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Το ίδιο κάνει και το σχολείο αλλά σε πιο χαμηλό level. Μακάρι να φτάσουμε σε μια κοινωνία που θα είναι σχεδόν υποχρεωτικό και το πανεπιστήμιο, εννοείται όχι δια νόμου, αλλά δια κοινωνικής πίεσης γιατί έτσι πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερη η κοινωνία μας και εν τέλει το είδος μας. Μπορεί να κάνω και λάθος και να πάθουμε όλοι υπερφίαλο εγωισμό και να καταστραφεί η κοινωνία και ο κόσμος, αλλά είμαι θετικός άνθρωπος.
    Πάρα πολλοί περνάνε το πανεπιστήμιο από συνέντευξη. Τι μπορείς να μου δώσεις για να αξίζεις το χρόνο και τον κόπο μου; Καλά κάνουν. Στο κάτω κάτω, ξαναλέω, δεν είναι όλα για όλους. Αλλά δεν μου αρέσει το επιχείρημα εγώ στη ζωή μου θέλω το τελευταίο iphone (Κυρίτση, Βρούτε, Mac???) οπότε θα πάω να πιάσω μια δουλειά για να το πάρω και άσε το πανεπιστήμιο για τους χασομέρηδες. Άμα περνάς τη ζωή σου με κριτήριο πως θα καταλήξεις πιο εύκολα με το τελευταίο iphone δε θα είσαι και πολύ ευτυχισμένος πιστεύω. Ο Νίκος είπε σε διάφορα σημεία και συμφωνώ απόλυτα μαζί του, ότι πρέπει να κάνεις κάτι όταν το θέλεις. Αλλά για να παραφράσω Ζαρατούστρα, μάθε πρώτα να θέλεις.
    Ακόμα πιο ειδικά, διαφωνώ κάθετα με τον ΙΕΚτζίδικο τρόπο εκπαίδευσης. Ή και bachelorίδικο, μην πείτε ότι μεροληπτώ. Αυτό το πάρε την πρακτική που συμβαίνει τώρα και βγες έξω να το εφαρμόσεις στα γρήγορα με βρίσκει αντίθετο. Σε 10 χρόνια αυτό που έμαθες έχει γίνει obsolete. Και για αυτό είμαι πολύ υπέρ των μαθηματικών ειδικά για την πληροφορική και κάθε άλλης γενικής γνώσης που κάνουμε στα πανεπιστήμια. Πως θα μετρήσεις την απόδοση του κώδικά σου αν δεν ξέρεις πολυπλοκότητα; If then else γράφει και ο 6χρονος πλέον. Οι code monkeys είναι αναλώσιμοι. Μην είστε αναλώσιμοι. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι αμορτισέρ που έχασαν ελαστικότητα ή ακαμψία και πρέπει να πεταχτούν για να μπουν άλλα. Σε αυτό το σκεπτικό μπαίνουν τα α και β σκοποί των πανεπιστημίων. Υπάρχει και το γ) όμως. Καλή η πολυπλοκότητα, η κατηγοριοποίηση σε NP-Complete του πρόβληματος σου μέσω αναγωγής (για να σταματήσεις να προσπαθείς να το λύσεις και να πας για καφεδάκι) ή ότι άλλο του θέματος που έχουμε, αλλά αν δεν ξέρεις τάβλι και tichu, που πας; Το θίξατε στο βίντεο. Καλοί οι lone wolves, για τις ταινίες και την εγωπαθή φαντασία του καθενός, αλλά στην πραγματικότητα η δουλειά γίνεται από ομάδες. Το πράμα έχει γίνει τόσο δύσκολο που κανένας δεν το έχει μόνος του. Αλλά και τόσο δύσκολο να μην ήταν, γιατί να μην το μοιράσουμε; Οι ομαδικές εργασίες είναι ένα μέρος της διαδικασίας της ομάδας. Γιατί συνήθως είναι υποχρέωση και ψάχνεις το σπασίκλα να μπεις στην ομάδα του να την κάνει μόνος του ή ψάχνεις τους αδιάφορους να την κάνεις μόνος σου να μην έχουν άποψη και σε ζαλίσουν. Και προφανώς δεν είναι ομάδα αυτό. Αλλά οι συμπαίκτες στο tichu μπορούν να κάνουν ομάδα. Ο ένας την ιδέα ο άλλος την υλοποίηση. Ή co-planning και μοιρασιά των tasks. Το πως θα γίνει η ομάδα είναι part of the process είναι που λέμε και στο χωριό μου. Ο καθένας κάνει το καλύτερο του τη δεδομένη στιγμή και έτσι πάμε παρακάτω. (Και το Tichu έχει vetting process. Σε κάποια φάση ο συμπαίκτης μου μου έδωσε τα σκυλάκια στην αρχή γιατί θεώρησε ότι θα ήταν καλό για αυτόν να του δώσω εγώ ένα extra turn! Αλήθεια φίλε; Ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να γίνω το χαλί να με πατήσεις να μην λερώσεις τα παπουτσάκια σου. Κάποιοι άνθρωποι έχουν σκατά στο κεφάλι με ότι και αν ασχολούνται.)
    Λοιπόν, πολλά έγραψα. TLDR
    Πηγαίνετε πανεπιστήμιο, κάντε βίντεο για Cybersecurity.

  • @Mystery1
    @Mystery1 Рік тому

    Φετος δινω, ευχαριστω για τις πληροφοριες!

  • @billpireus78
    @billpireus78 Рік тому +1

    Πάλι καλά που δεν άνοιξε η πόρτα γιατί δεν θα τελείωνε η συνέντευξη.

  • @NassosConqueso
    @NassosConqueso Рік тому +2

    Ωραίος ο συναπόφοιτος 🤜🤛

  • @AlexMytilene
    @AlexMytilene Рік тому +5

    Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες και ο κ. Επιτροπάκης ήταν αναλυτικός και κάλυψε πλήρως το θέμα. Περιμένουμε το βίντεο για την ασφάλεια. Επίσης θα μπορούσες να κάνεις νέο θέμα για σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ως απόφοιτη του ΕΑΠ γνωρίζω από πρώτο χέρι την δυσκολία αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει. Είναι μια εναλλακτική λύση για κάποιους που δεν έχουν άλλη δυνατότητα

  • @giorgospatsatsos2648
    @giorgospatsatsos2648 Рік тому +1

    Συγχαρητήρια, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να είχε βγει σε 2 ή περισσότερα κομμάτια.

  • @johnd.6543
    @johnd.6543 Рік тому +2

    κανε και για ασφάλεια συστημάτων

  • @k4iLeb
    @k4iLeb Рік тому

    Αιωνιος φοιτητης Φυσικου Αθηνας εδω. Φανταζομαι θα με εχουν διαγραψει. Ειμαι στην διαδικασια του Career Change μετα τα 30 μου και "διαβαζω" Front End Web Dev. Θα μου πεις εκανες drop out απο Φυσικο για να κανεις κατι που μπορουσες να γινεις μεσω Φυσικου? Δεν ειχαμε τα ιδια μυαλα τοτε... Περασαν πολλα χρονια... It is what it is...
    Πολυ ομορφο θεμα συζητησης, ο καλεσμενος αψογος.

  • @Vikentios1980
    @Vikentios1980 Рік тому

    Εξαιρετική κουβέντα, πραγματικό case study ☺😀

  • @doulfis
    @doulfis Рік тому

    Εξαιρετική παρουσιάση !

  • @nikolassaganas3111
    @nikolassaganas3111 Рік тому

    Καλησπερα .Βιντεο για βιοπληροφορικη αν ειναι ευκολο

  • @angelhasapis6996
    @angelhasapis6996 Рік тому +1

    Απίστευτα βοηθητικό βίντεο για μαθητές Γ Λυκείου

  • @ThodorisKarvelis
    @ThodorisKarvelis Рік тому +5

    Έχουν τα μείων τους οι σπουδές πληροφορικής, αλλά έχουν και τα plus plus τους

    • @Korfio
      @Korfio Рік тому +4

      I C what you did there

  • @andyg9429
    @andyg9429 Рік тому

    Τα ακουστικά είναι τα ασύρματα active noise cancellation Sony WH1000XM4 ? Φοβερά ακουστικά.

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  Рік тому +2

      Ακριβώς. Από τις καλύτερες αγορές

    • @andyg9429
      @andyg9429 Рік тому

      @@PCstepsGR πιστεύεις αξίζει ή μετάβαση στο επόμενο μοντέλο? Ίσως θα ενδιέφερε ένα βίντεο σχετικά με ακουστικά τέτοιου είδους ή έστω over ear η on ear ή το κοινό που ενδιαφέρεται θα ήταν μικρό?

    • @PCstepsGR
      @PCstepsGR  Рік тому

      Ακουστικά είναι, αν δεν χαλάσουν δεν αξίζει να τα αλλάξεις. Από τη μία γενιά στην επόμενη στην ίδια εταιρεία και σε παρόμοια κατηγορία τιμής δεν πρόκειται να ακούσεις καμία πραγματική διαφορά στην ποιότητα του ήχου.

  • @nikosp109
    @nikosp109 Рік тому

    Εξαιρετικό βίντεο, εξαιρετικός και ο καλεσμένος.
    Το μόνο που δεν μπορώ να πάρω σοβαρά είναι τον σοβαρό Κυριτση.
    Μου φαίνεται πολύ παράξενο έτσι όπως μας έμαθες ❤

  • @giannisnt.7963
    @giannisnt.7963 Рік тому +2

    Το βλέπω ενώ μόλις ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην πληροφορική 😅

  • @pou.ti.kseris.ti.imi.igo.999

    Πολυ χρησιμο. Καντε και αλλα τετοια βιντεο για αλλες σπουδες π.χ οικονομικά, βοηθανε

  • @IamTheRealAven
    @IamTheRealAven Рік тому +2

    Δηλαδή κανείς δεν σκέφτηκε τόσο στα early 2000 να σπουδάσει πληροφορική για να γίνει χάκερ ?

  • @TzeleGames
    @TzeleGames Рік тому

    Σε ποιες σχολές στην Ελλάδα μπορώ μελλοντικα να ασχοληθώ με hardware? Υπάρχουν σχολές στην Αθηνα με χαμηλά σχετικά μόρια (δηλαδη οχι οσα το πολυτεχνειο αθηνων)

    • @katakouzina
      @katakouzina Рік тому

      hardware σαν τι; σαν τεχνικος υπολογιστων; ή σχεδιαστης κυκλωματων; για δευτερο πας σιγουρα ηλεκτρολογος μηχανικος και μηχανικος υπολογιστων

  • @theosidiropoulos7677
    @theosidiropoulos7677 Рік тому +1

    Αν κ Έχω σπουδάσει πληροφορική μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν μου προσέφερε τίποτα το "επιπλέον" στη δουλειά μου.Ειναι απλά ένας τίτλος κ τίποτα παραπάνω εκτός αν θέλει κάποιος να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα .

    • @LR-te6zi
      @LR-te6zi Рік тому

      1 προφανώς δε πρόσεχες στο βίντεο
      2 Με minor ;
      3 Σίγουρα δεν έχεις το ίδιο πτυχίο με Άγγελο ;

    • @theosidiropoulos7677
      @theosidiropoulos7677 Рік тому

      @@LR-te6zi Πρέπει να έχεις σοβαρά θέματα φίλε...

  • @nijosnikoladft9154
    @nijosnikoladft9154 3 місяці тому +1

    Απο ιεκκ βρισκεις δουλεια;;;;;

  • @The_Doors_1967
    @The_Doors_1967 Рік тому

    Ξανά το Νίκο για cybersecurity, οπωσδήποτε. Ειναι κατατοπιστικότατος Δάσκαλος.

  • @dennistsoukalas3674
    @dennistsoukalas3674 10 місяців тому

    εξαιρετικό!

  • @giorgosevagelinos699
    @giorgosevagelinos699 Рік тому +1

    Ναι εγώ θα ενδιαφερόμουν για ένα βίντεο σχετικά με την ηλεκτρονική ασφάλεια

  • @markakisalbertos1556
    @markakisalbertos1556 Рік тому

    Bravo re Niko....

  • @stevekiria
    @stevekiria Рік тому

    Θα μπορούσε να μας σωθούν κάποια links για τα μεταπτυχιακά που αναφέρονται σε άτομα χωρίς υπόβαθρο πληροφορικής όταν κάποιος θέλει να αλλάξει καριέρα ....???

    • @katakouzina
      @katakouzina Рік тому

      για ελλαδα ξερω το μεταπτυχιακο στο παπει

  • @ΧρηστοςΚατσαρος-χ8ψ

    Οσο για τα μαθηματικα εχω την εντυπωση οτι στο καποδιστριακο δεν τα διδασκουν ακομα καθηγητες του μαθηματικου.

  • @qaz031
    @qaz031 Рік тому

    Θα διαφωνήσω με αυτό που λέει στο 9:10, ότι το Καποδιστριακό είναι πρώτο τμήμα πληροφορικής που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1992 …
    ΟΧΙ δεν είναι το πρώτο…

  • @R3sp3ctMyGam3
    @R3sp3ctMyGam3 Рік тому

    Πολύ καλό βίντεο αλλά Κυρίτση πολύ σφιγμένος ρε συ. Χαλάρωσε και απόλαυσέ το γιατί οι καλεσμένοι σαν concept μετράει πολύ!

  • @Zoukos23
    @Zoukos23 Рік тому +9

    You're about... 3 years too late

    • @teo-pc8yx
      @teo-pc8yx Рік тому +2

      same🥲

    • @katakouzina
      @katakouzina Рік тому

      @@teo-pc8yx το ιδιο ρε πουστη μου, μην πω και παραπανω

  • @billyt3175
    @billyt3175 Рік тому +3

    MacBook είναι αυτό Κυρίτση; Δε μας τα λες καλά… 😂😂😂

  • @yannismastoras2232
    @yannismastoras2232 9 місяців тому

    πολυ καλο βιντεο

  • @alehunter15
    @alehunter15 Рік тому

    Μας αρέσει.
    Δώσε πόνο και δώσε στον άνθρωπο χώρο να μιλήσει!

  • @mpocman7955
    @mpocman7955 Рік тому +1

    ekpa for the win

  • @axaloikofficial4780
    @axaloikofficial4780 Рік тому +16

    παρά πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όντας μαθητής θετικής Γ λυκειου θα ήταν τέλειο αν φερνατε και έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό σε μελλοντικό βίντεο

    • @xristosntallas6881
      @xristosntallas6881 Рік тому +1

      Πάμε λίγο wannabe ηλεκτρολόγοι💪🏽

  • @dimitrislaliotis504
    @dimitrislaliotis504 Рік тому

    METALL0VEEEEEEEEEEEEEEEEEER 🤣. Πολλούς χαιρετισμούς από τον πρώην clan leader σου a.k.a Fatha. Ξέρεις εσύ 😉Ελπίζω να περνάς καλά.

  • @ΠέτροςΠαπασταυρου
    @ΠέτροςΠαπασταυρου 6 місяців тому +1

    ας ελπισουμε οτι δε θα καταντησουμε σαν το εξωτερικο που πρεπει να πληρωσεις για να σπουδασεις. αν και τωρα με τα ιδιωτικα που περασε ο κουλης μας ερχεται και εδω

  • @DPoly
    @DPoly Рік тому

    ναιιιιιι θελουμεεεε

  • @TimL_
    @TimL_ Рік тому +2

    Θαυμάσια πρωτοβουλία, συνεχίστε και σε άλλες βαθμίδες σας παρακαλώ (μεταπτυχιακό, διδακτορικό, επαγγελματικός τομέας).

  • @ManosErikosKlapsakis
    @ManosErikosKlapsakis Рік тому

    yes we need more videos! ^_^

  • @giwrgos8253
    @giwrgos8253 Рік тому

    Κρίμα. Σπουδάζω ήδη πληροφορική...

  • @mikeo.o2113
    @mikeo.o2113 Рік тому

    Ενδιαφέρον βίντεο, θα ήθελα να δω επόμενο με θέμα την ασφάλεια. Γιατί όχι και περισσότερα βίντεο τέτοιου είδους με αξιόλογους καλεσμένους.