💡 Tienduizenden studenten krijgen nu al Bitcoinles en jij kan meedenken | Cryptocast 320

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 чер 2024
  • Presentator:
    🎙️ Herbert Blankesteijn
    Redactie:
    💻​ Daniël Mol
    Sinds 2021 is Bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador. Sindsdien gebeurde er een hoop. Bitcoin kwam in een flinke bear market terecht, president Bukele werd herkozen en steeds meer Bitcoin-initiatieven beginnen zich te ontwikkelen in het Latijns-Amerikaanse land. Eén van die initiatieven is My First Bitcoin (Mi Primer Bitcoin). De organisatie biedt, zonder commercieel verdienmodel, bitcoineducatie aan voor de bevolking van El Salvador. En met succes: inmiddels kregen tienduizenden studenten 'Bitcoinles' en is het Salvadoraanse Ministerie van Onderwijs ook aan boord.
    Te gast is Arnold Hubach, die sinds kort onderdeel is van My First Bitcoin en zich bezig houdt met het opbouwen van een wereldwijde gemeenschap. Want de ambities van My First Bitcoin zijn wereldwijd en natuurlijk ook open-source. Iedereen kan het boekje met theorie en opdrachten downloaden van Github en op hun eigen manier inzetten. Aan het eind van het boekje krijgen studenten, bijvoorbeeld in El Salvador, een diploma.
    Wat kan je met zo'n diploma? En hoe ziet het curriculum van My First Bitcoin er sowieso uit? Want het uitleggen van Bitcoin en alle theorie die er omheen zit, is nog zo eenvourig niet. Worden de leerlingen ook onderworpen aan een practicum? En waar haalt My First Bitcoin de leraren eigenlijk vandaan? Of het geld om goed onderwijs aan te bieden. Allemaal vragen waar in deze podcast een antwoord op komt.
    We hebben het ook kort over Blockhunters, het bitcoin-bordspel dat Arnold Hubach al een tijd aan het ontwikkelen is. De opgave voor het definitieve prototype ligt inmiddels bij de spellenmaker en dus krijgt Blockhunters definitief vorm. Herbert kon het spel al eerder testen en deelt zijn ervaringen ook in deze podcast (spoiler: hij verloor kansloos).
    Shownotes: www.bnr.nl/cryptocast
    Timestamps:
    0:00 Start podcast
    0:55 Nieuws: De halving komt eraan!
    10:05 Prijsanalyse met Bert Slagter
    16:00 Nieuws: Uniswap onder vuur
    21:55 Het gesprek met Arnold Hubach

КОМЕНТАРІ • 12

  • @TheMichaww
    @TheMichaww Місяць тому +1

    Happy halving! Geniet ervan iedereen🎉

  • @Tido-Dito
    @Tido-Dito Місяць тому

    Als de grote miners de kleinere overnemen en dat blijft in de toekomst zo doorgaan, dan blijft er uiteindelijk ook een relatief kleine club over die bepaalt wat er op/met de blockchain gebeurt. Tel daarbij op dat de opbrengsten kleiner worden door de halvings die plaats blijven vinden.. Dat zorgt mogelijk voor prikkel om iets te doen om inkomsten te genereren.
    Dat betekent dat de kans dat de miners gezamenlijk besluiten de code aan te passen waardoor de opbrengsten groter worden toeneemt.

  • @Dennis-uh2cu
    @Dennis-uh2cu Місяць тому

    dat geloof ik niet want anders zouden we dit wel on chain terug zien in de prijs

  • @Dlee234
    @Dlee234 Місяць тому

    Btc is kunst, halving of geen halving. Ledgers hier of daar dit is em.

  • @pietdenolder
    @pietdenolder Місяць тому

    Waarom praat Bert Slagter altijd alsof ik 12 jaar ben ?

  • @chullotm1970
    @chullotm1970 Місяць тому +1

    De nieuwe bitcoins die vrijkomen per elk blok om die nou een subsidie te noemen dat is een beetje vreemd, daar heb ik nog nooit van gehoord in de afgelopen 8 of 9 jaar sinds ik met Bitcoin te maken heb.
    Een subsidie is nl. een financiële bijdrage die je kunt krijgen van een overheids- of een particuliere organisatie. Deze organisaties geven geld aan bepaalde doelgroepen of projecten. Zij doen dit omdat zij groepen mensen willen helpen, bepaalde problemen willen oplossen of innovaties willen stimuleren....m.a.w. alles behalve nieuwe bitcoins die miners mogen verdelen.

    • @morrisv1212
      @morrisv1212 Місяць тому +2

      Het is wel degelijk een subsidie, jouw uitleg van subsidie is het meest voorkomende en bekende voorbeeld van subsidie, maar dat maakt het niet de betekenis van een woord. Subsidie betekent eigenlijk ondersteuning of hulp. En het is ook wel degelijk een woord wat vaak voorkomt bij gesprekken of artikelen/boeken over hoe Bitcoin werkt, ‘block subsidy’.

    • @chullotm1970
      @chullotm1970 Місяць тому

      @@morrisv1212 het laatste gedeelte wat je zegt over 'block subsidy' is waar, maar wat ik probeerde aan te kaarten is dat ik de afgelopen jaren duizenden uren over bitcoin bij Nederlandse podcasten gehoord heb maar nog nooit heeft iemand het minen van Bitcoin omschreven als 'een subsidie'. Nu dat je zegt in het Engels komt het inderdaad bekend voor.

    • @tintin1er
      @tintin1er Місяць тому

      @@chullotm1970 block reward = subsidy + fees.. Vroeger werd block reward vaker gebruikt omdat de fees de verwaarlozen waren (en dus reward ongeveer hetzelvde als subsidy), maar dat is nu niet meer zo.

  • @donar31337
    @donar31337 Місяць тому

    Zou wel is wat meer willen horen over Bitcoin Layer 2's (de main store of value Bitcoin met de flexibiliteit van ethereum en de snelheid van Solana) ua-cam.com/video/0rpQy8VJTzk/v-deo.html