hoeveel keren de stoplichten hebben tegen gewerkt in deze rit, misschien moet er een systeem komen dat het mogelijk maakt om ver van te voren groen licht te forceren zodat het kan ontruimen ik weet dat er een systeem waarbij een soort van lampje of zender maar deze werkt veel te laat, als het via het navigatie systeem eerder geregeld kan worden zal er misschien ambulances eerder op locatie komen
Wilco Spruijt, zulke systemen bestaan voor hulpdiensten. Dit noemen ze verkeerslichtbeïnvloeding, dit ken je misschien wel van bussen die bij rood een verkeerslicht gelijk groen krijgen. Bij ons in de regio hebben we KAR zie onder KAR Naar navigatie springenNaar zoeken springen KAR staat voor Korteafstandsradio en beïnvloedt verkeerslichten met een radiosignaal. KAR kan worden beschouwd als een draadloze variant van VETAG/VECOM, systemen die verkeerslichten beïnvloeden met behulp van detectielussen in de weg. Een belangrijk voordeel ten opzichte van die systemen is juist het ontbreken van de vaak dure detectielussen, die duur zijn om te vervangen en te wijzigen. Dit maakt het relatief eenvoudig om ook in omleidingssituaties prioriteit te geven bij verkeerslichten. KAR is in Nederland begin jaren 00 bij enkele projecten ingevoerd, zoals bij de stadsbus Maastricht (SBM-Veolia Transport) en bij de Zuidtangent en later in de Achterhoek tussen Doetinchem en Gendringen, in Apeldoorn en bij Sabimos in Twente. In 2009 is het KAR systeem ook in heel Overijssel in gebruik genomen en is het VETAG systeem uitgeschakeld. Inmiddels is er in Nederland voor KAR een landelijke communicatiestandaard vastgesteld en wordt het op veel plaatsen in Nederland uitgerold voor het openbaar vervoer en voor nood- en hulpdiensten. Voorbeelden van enkele gemeenten waar KAR wordt toegepast voor hulpdiensten zijn Apeldoorn, Alkmaar, Heerhugowaard en Maastricht. In de provincie Zeeland maken de ambulancevoertuigen ook gebruik van KAR.
@@CD-or2xo Ik weet dat het kar systeem bestaat maar als ik naar deze video kijkt wordt er geen gebruik van gemaakt in Amsterdam (of deze ambulance voertuig) maar ook als ik kijk bij bijvoorbeeld ambuchannel (een ander ambulance kanaal) waar wel het kaar systeem gebruikt wordt is het meestal ook pas laat op groen waardoor er snelheid verminderd moet worden. Het systeem wat ik zou maken zal met het navigatiesysteem werken van de ambulance om vroegtijdig groen te geven zodat de ambulance geen snelheid hoeft af te nemen. voorbeeld hiervan zijn de stoplichten van 11:20 waar het zeer druk was en ook pas laat op groen gingen (zelfs kort erna weer op rood gingen) maar als ze om 10:08 op groen gingen en bleven dan kon de ambulance door rijden zonder snelheid te verminden
@@CD-or2xo Volgens mij is er ergens in een veiligheidsregio een test waarbij volgens mij in ieder geval ambulances een kastje aan boord hebben die signalen uitzend waardoor alle verkeerslichten op groen gaan. Maar pin mij daar ook niet op vast.
berendt87 wordt inderdaad door TNO getest in - naar ik meen - Tilburg. De verkeerslichten op de doorgaande route worden dan aangestuurd om maximaal verkeer door te laten zodat politie / ambulance zo vrij mogelijk door kan rijden.
@@jvo77 Dan nog, kijken is niet zo heel moeilijk. Blauw blauw valt als het goed is altijd op. Het is een ongeschreven regel, maar ook met blauw blauw geef je die voertuig voorrang. Ik snap sowieso niet dat je altijd die saaie discomuziek op moet zetten. De eenkleurige discolichten moeten genoeg zijn.
love the cyclist at the start that just puts his arms out and turns and the woman that decides to walk straight in front of you cretins to say the least
Dank voor weer een mooi filmpje. Ik krijg de indruk dat veel ingangen bij ziekenhuizen niet echt op de Volvo gemaakt zijn is het wel? En nog een ander vraagje. Hoe hard kan die wagen maximaal?
Als ik het goed heb is die begrenst op 130 km/h. Maar dat zal op de teller zijn. En dus kom je idd uit op zo'n 123 km/h. jvo77, zijn de ziekenhuizen niet geschikt voor de Volvo of is de Volvo niet geschikt voor de ziekenhuizen?
2 vraagjes : wat voor auto is de micu is dat een MAN of een volvo en de tweede vraag: kan je opereren in een micu als dat nodig is want de micu is zo groot
Camera huis, in de boeken staat juist dat je pas een voorrangsvoertuig ben als je gebruikt maakt van optische en geluid signalen. Ontheffingen met blauw zwaai-, flits- of knipperlicht en tweetonige hoorn Wat is er nu voor u als ambulancechauffeur wettelijk geregeld? Het antwoord op die vraag is van groot belang. De minster van Infrastructuur en Milieu heeft per 01 maart 2009, door middel van een wettelijke regeling, nieuwe regels opgesteld. In deze regeling wordt verwezen naar een aantal artikelen in het RVV 1990. U zult begrijpen dat u niet zomaar met gebruik van optische en geluidssignalen door het verkeer mag rijden. Rijden met optische en geluidssignalen roept een aantal vragen op: a. Wat is een voorrangsvoertuig? b. Wanneer is het een voorrangsvoertuig? c. Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van deze signalen en wie mag er mee rijden? d. Wat zijn nu precies de regels om als voorrangsvoertuig te mogen rijden? Ad a Wat is een voorrangsvoertuig? Artikel 1 RVV Voorrangsvoertuig: motorvoertuig dat de optische en geluids- signalen voert als bedoeld in artikel 29. Ad b. Wanneer is het een voorrangsvoertuig? Artikel 29 RVV 1. Bestuurders van motorvoertuigen in gebruik bij politie en brandweer, motorvoertuigen in gebruik bij diensten voor spoed- eisende medische hulpverlening en motorvoertuigen van andere door onze Minister aangewezen hulpverleningsdiensten voeren blauw zwaai-, flits- of knipperlicht en een tweetonige hoorn om kenbaar te maken dat zij een dringende taak vervullen. 2. De in het eerste lid genoemde bestuurders mogen aanvullend op de in dat lid bedoelde verlichting overdag knipperende kop- lampen voeren. 3. Bij ministeriële regeling kunnen voorschriften worden vastge- steld betreffende het blauwe zwaai-, flits- en knipperlicht en de knipperende koplampen.
@Johnno9999 politie vormt hierop een uitzondering, omdat zij soms t.b.v. hun werk geen gebruik kunnen maken van geluidssignalen. Anders is het wel een hele waarschuwing voor inbrekers e.d.
the reason of the behavior of dutch pedestrians and cyclists is that they inherently the most anarchistic road participants. they ignore all existing road rules.
Diegene die wacht met rijden snapt het . Op 11:52
hoeveel keren de stoplichten hebben tegen gewerkt in deze rit, misschien moet er een systeem komen dat het mogelijk maakt om ver van te voren groen licht te forceren zodat het kan ontruimen
ik weet dat er een systeem waarbij een soort van lampje of zender maar deze werkt veel te laat, als het via het navigatie systeem eerder geregeld kan worden zal er misschien ambulances eerder op locatie komen
Wilco Spruijt, zulke systemen bestaan voor hulpdiensten. Dit noemen ze verkeerslichtbeïnvloeding, dit ken je misschien wel van bussen die bij rood een verkeerslicht gelijk groen krijgen.
Bij ons in de regio hebben we KAR zie onder
KAR
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
KAR staat voor Korteafstandsradio en beïnvloedt verkeerslichten met een radiosignaal. KAR kan worden beschouwd als een draadloze variant van VETAG/VECOM, systemen die verkeerslichten beïnvloeden met behulp van detectielussen in de weg. Een belangrijk voordeel ten opzichte van die systemen is juist het ontbreken van de vaak dure detectielussen, die duur zijn om te vervangen en te wijzigen. Dit maakt het relatief eenvoudig om ook in omleidingssituaties prioriteit te geven bij verkeerslichten.
KAR is in Nederland begin jaren 00 bij enkele projecten ingevoerd, zoals bij de stadsbus Maastricht (SBM-Veolia Transport) en bij de Zuidtangent en later in de Achterhoek tussen Doetinchem en Gendringen, in Apeldoorn en bij Sabimos in Twente. In 2009 is het KAR systeem ook in heel Overijssel in gebruik genomen en is het VETAG systeem uitgeschakeld.
Inmiddels is er in Nederland voor KAR een landelijke communicatiestandaard vastgesteld en wordt het op veel plaatsen in Nederland uitgerold voor het openbaar vervoer en voor nood- en hulpdiensten. Voorbeelden van enkele gemeenten waar KAR wordt toegepast voor hulpdiensten zijn Apeldoorn, Alkmaar, Heerhugowaard en Maastricht. In de provincie Zeeland maken de ambulancevoertuigen ook gebruik van KAR.
@@CD-or2xo Ik weet dat het kar systeem bestaat maar als ik naar deze video kijkt wordt er geen gebruik van gemaakt in Amsterdam (of deze ambulance voertuig) maar ook als ik kijk bij bijvoorbeeld ambuchannel (een ander ambulance kanaal) waar wel het kaar systeem gebruikt wordt is het meestal ook pas laat op groen waardoor er snelheid verminderd moet worden. Het systeem wat ik zou maken zal met het navigatiesysteem werken van de ambulance om vroegtijdig groen te geven zodat de ambulance geen snelheid hoeft af te nemen.
voorbeeld hiervan zijn de stoplichten van 11:20 waar het zeer druk was en ook pas laat op groen gingen (zelfs kort erna weer op rood gingen) maar als ze om 10:08 op groen gingen en bleven dan kon de ambulance door rijden zonder snelheid te verminden
@@CD-or2xo Volgens mij is er ergens in een veiligheidsregio een test waarbij volgens mij in ieder geval ambulances een kastje aan boord hebben die signalen uitzend waardoor alle verkeerslichten op groen gaan. Maar pin mij daar ook niet op vast.
berendt87 wordt inderdaad door TNO getest in - naar ik meen - Tilburg. De verkeerslichten op de doorgaande route worden dan aangestuurd om maximaal verkeer door te laten zodat politie / ambulance zo vrij mogelijk door kan rijden.
@@ORA1978 De politie in helmond test nu ook een soortgelijk systeem (via video van politievlogger Jan Willem met OVD.
Mooie vloeiende rit.
Vrouw Zebra Ruyschstraat / Camperstraat is levensmoe
Fantastic kit we’re can I go to have a look at this vehicle it seems big so I’m thinking it must be for moving ICU poorly people?
Check out @micu_asd on Twitter for example
0:19 rechtsonder.. wie heeft de slagboom eruit gereden?
Geen idee waarschijnlijk een draaiende vrachtwagen als ik de schade zie
0:44 man man man
Geen/weinig schuld, de blauwe verlichting stond op nachtstand, dan brandt er alleen iets boven de voorruit
Maar toch had je het geluid al aan
@@jvo77 Dan nog, kijken is niet zo heel moeilijk. Blauw blauw valt als het goed is altijd op. Het is een ongeschreven regel, maar ook met blauw blauw geef je die voertuig voorrang. Ik snap sowieso niet dat je altijd die saaie discomuziek op moet zetten. De eenkleurige discolichten moeten genoeg zijn.
@@frankvanderfeen9821 'Natuurlijke selectie' zeg ik dan maar.
Is het niet sneller om vanaf Bernardplein via Vrijheidslaan en Rooseveldlaan bij de RAI de A10 op te gaan?
Sneller mogelijk, maar meer verkeerslichten en tramrails etc
Waarom gaat de ambulance altijd zo sloom vergeleken met het overige verkeer?
Omdat het een IC overplaatsing is met een vrachtwagen van 12 ton?
@@jvo77 oh ik dacht dat het een normale ambulance van 3.5 ton? was, ik wist niet eens dat ambulance vrachtwagens bestonden...
0:45 is volgens mij levensmoe
Hij was weer toppie 👍
Aboneren op dit kanaal doet niet zeer 😊
Tot de volgende keer 👋
0:46 Not good nooot good.
No blame, blues were in night mode so only above the windscreen, so she couldn't see it
@@jvo77 but the sirens tho
But the sirens were on, that i guess would tell you to not cross the road. At least she cleared it fast.
Sommige mensen zijn echt hun leven zat schijnbaar
Maar daar heb je wel goed op gereageerd
Ik schrok wel even
love the cyclist at the start that just puts his arms out and turns and the woman that decides to walk straight in front of you cretins to say the least
Mooie video met druk verkeer! 0:44 Timing van sirene was alleen niet helemaal optimaal
Dank voor weer een mooi filmpje. Ik krijg de indruk dat veel ingangen bij ziekenhuizen niet echt op de Volvo gemaakt zijn is het wel? En nog een ander vraagje. Hoe hard kan die wagen maximaal?
De Volvo is idd niet gebouwd voor de meeste ziekenhuizen ;-) en is begrensd op 123 op de GPS
Als ik het goed heb is die begrenst op 130 km/h. Maar dat zal op de teller zijn. En dus kom je idd uit op zo'n 123 km/h.
jvo77, zijn de ziekenhuizen niet geschikt voor de Volvo of is de Volvo niet geschikt voor de ziekenhuizen?
Ik onthoud mij graag van commentaar ;-)
10:30 Nice
2 vraagjes : wat voor auto is de micu is dat een MAN of een volvo en de tweede vraag: kan je opereren in een micu als dat nodig is want de micu is zo groot
Een Volvo FL6, en opereren onderweg doen ze eigenlijk nooit
That kid at the start got spooked
What in God’s name was the Cyclist and Pedestrian doing cycling and walking in front of this Emergency Vehicle.🤔🤔
OMG, op 45sec die vrouw! Hoe dom kan je wel niet zijn!
Je moet altijd een voorangsvoertuig voor laten gaan.
Geen/weinig schuld, de blauwe verlichting stond op nachtstand, dan brandt er alleen iets boven de voorruit
Camera huis, in de boeken staat juist dat je pas een voorrangsvoertuig ben als je gebruikt maakt van optische en geluid signalen.
Ontheffingen met blauw zwaai-, flits- of knipperlicht en tweetonige hoorn
Wat is er nu voor u als ambulancechauffeur wettelijk geregeld? Het antwoord op die vraag is van groot belang. De minster van Infrastructuur en Milieu heeft per 01 maart 2009, door middel van een wettelijke regeling, nieuwe regels opgesteld. In deze regeling wordt verwezen naar een aantal artikelen in het RVV 1990.
U zult begrijpen dat u niet zomaar met gebruik van optische en geluidssignalen door het verkeer mag rijden. Rijden met optische en geluidssignalen roept een aantal vragen op:
a. Wat is een voorrangsvoertuig?
b. Wanneer is het een voorrangsvoertuig?
c. Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van deze signalen
en wie mag er mee rijden?
d. Wat zijn nu precies de regels om als voorrangsvoertuig te
mogen rijden?
Ad a Wat is een voorrangsvoertuig?
Artikel 1 RVV
Voorrangsvoertuig: motorvoertuig dat de optische en geluids- signalen voert als bedoeld in artikel 29.
Ad b. Wanneer is het een voorrangsvoertuig?
Artikel 29 RVV
1. Bestuurders van motorvoertuigen in gebruik bij politie en
brandweer, motorvoertuigen in gebruik bij diensten voor spoed- eisende medische hulpverlening en motorvoertuigen van andere door onze Minister aangewezen hulpverleningsdiensten voeren blauw zwaai-, flits- of knipperlicht en een tweetonige hoorn om kenbaar te maken dat zij een dringende taak vervullen.
2. De in het eerste lid genoemde bestuurders mogen aanvullend op de in dat lid bedoelde verlichting overdag knipperende kop- lampen voeren.
3. Bij ministeriële regeling kunnen voorschriften worden vastge- steld betreffende het blauwe zwaai-, flits- en knipperlicht en de knipperende koplampen.
@Johnno9999 politie vormt hierop een uitzondering, omdat zij soms t.b.v. hun werk geen gebruik kunnen maken van geluidssignalen. Anders is het wel een hele waarschuwing voor inbrekers e.d.
@@jvo77 valt dit dan onvoldoende op als je kijkt bij het oversteken?
@@sandervdbrink84 het zit te hoog, je kijkt meestal niet zo hoog als voetganger
Legal gostei 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
Eu gostei parabéns
0:45 ой,курица...
👍👍👍
Situatie kon niet anders maar arm kind schrok ze kapot haha
😎👍
the reason of the behavior of dutch pedestrians and cyclists is that they inherently the most anarchistic road participants. they ignore all existing road rules.