Kazalı araba çıplak gözle nasıl anlaşılır?
Вставка
- Опубліковано 8 лют 2025
- En akıllımız bile, konu ikinci el araç almaya gelince, kolayca kandırılacak insanlar olup çıkıyoruz. Mesut Abi, size bu videoda kendini uyanık sanan ticari ahlaktan yoksun insanların iyi niyetli insanları nasıl kandırmaya çalıştığını anlatıyor. Kazalı arabayı nasıl yutturmaya çalışıyorlar? Dikkatimizi başka yöne çekmek için ne gibi hileler yapıyorlar? İkinci el araç alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kazalı aracı nasıl tanırız? Kazalı aracı hangi ipuçları ele verir? Mesut Abi sırrını paylaşıyor.
Daha fazla insanın bilgilenmesini istiyorsanız, bu videoyu paylaşın. Beğendiyseniz beğen tuşuna basın. Abone değilseniz aramıza katılın.
/ otoinfo.tv
/ otoinfotv
www.otoinfo.tv
Sorularınız ve destek talepleriniz için www.mesutabi.com/destek
mesut abi alıp sattıgım aracın km düşürülmüş daha sonra magdur olmamak icin aldıgım tarih ve sattıgım tarih bellidir satış sözleşmeleri elimdedir aracın km sinin ne zaman hangi tarihte düşürüldügü motor yada arabanın bir yerinde belli olur mu bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
Selam mesut abi. Ben sizden farklı bir bilgi istiyorum. Konumuz dizel yakıtlar. Yakıtlar hangi firmanın daha kaliteli ve performans li vede aracımiza en iyi gelen hangisidir. Benim bildiğim shell nitro en iyidir . Sizce de bu doğrumu. Bu konuyla alakalı bir video yayınlamanızı ricada bulunuyorum.
Passat alıcam nası anlıcam
Araba efsane güzel anlayamıyorum
Haklısın da Mesut ağabey bu sahtekar işini düzgün yapmayan ekspertizlere nasıl güveneceğiz.Araba almak istiyorum Ankarada bakındım araştırdım sağlam bi ekspertiz bulamadım.En iyisi almamak galiba.
Bu çakalların birinden bende bir araba aldım. arabada sadece bir çamurluk değişik diye yemin etti tüm bakımlarını 3 bin liraya yeni yaptırdım diyip çoluk çocuğunun yanında yemin etti. Yok hacca gittim yok namazımı yeni kıldım sömürülerinide eklemeyi unutmadı. İnanıp aldık işin kötüsü 5664 mesajında aracım km bilgileri gelmedi o halde bile olumsuz düşünmedim ve arabadan anlamadığım için de detaya girmedim sadece itimat ettim. Satışı yapıp alıp eve geldim. Tüv türkte bir arkadaşın yakını varmış ertesi gün plakadan sorguladık araba 200 bin km düşürülmüş 310 binden 110 bin km ye. Aradım çakalı utanmazmısın hemşerim bunu ne diye yaptın bu sıkıntıyı bana yaşattın çözelim şunu dediğimde; "geçmiş olsun hemşerim bitti o iş" dedi. uzatmadım ertesi gün avukata vekalet verip mahkemeye verdim kazandım şimdi donuna kadar alıp bir daha böyle şerefsizlik çakallık yapmaya tövbe ettirecem.
Mahkeme sonuclandimi
Benimde böyle bir şey geldiğinden şüpheniyorum bilgimiz olsun nasıl işliyor prosedür
Galeriden aldıysanız,tuketici mahkemesıne basvurun yardımcı olur.Sahibinden aldıysanız, aslıye mahkemesi basvurmanız gerek.
O değilde diyelim satis ilanın resmi elimizde yok ve kayboldu o zaman neyapacaz ,
Canaydın Kazancı hacca gittim demiş burdan anlamalıydın hacca ibadet için değil söylediği yalana kuvvetli dayanak bulmak için gitmiştir
insanların en hayırlısı başkalarına faydalı olanlardır hadisindeki gibi Allah sizden razı olsun
On tekerlerin camurlukla olan mesafelerini karşılaştırın. Sağ ve sol arasındaki boşluk aynı değil ise tebessüm edip uzayın..
tablag eğilmiş olabilir
Ağzına sağlık abim ben 12 sene oto tamirciliği yaptım baba mesleğidir. Anlattıklarını dikkatle dinledim çoğunu bilmeme rağmen kaçırdığım şeyler varmış sen söyleyip anlatınca anladım. Senin gibi babacan bilgili bir abimizin bizim kötü durumlara düşmememiz için anlattıkları gayet güzel. İlk defa dinlememe ve izlememe rağmen hemen abone oldum, tekrar ağzına yüreğine sağlık.
herkesin otomobil uzmanı olduğu (!) , uzmanların ise broşür bilgilerinin ötesine geçemediği bir ortamda otomobil videolarına bambaşka bir boyut getirdin mesut abi. seviliyorsun, saygılar.
Malesef henüz düzgün bir oto expertize rastlamadım şayet , 4 ay önce 2010 model 320d bmw aldım expertizciye götürdüm aracı hiç bir sorun olmadıgını yürüyenin cok düzgün oldugunu söylediler araç 100 kmden sonra inanılmaz titriyordu, aldıktan sonra yanlışlıkla tarla yoluna girdim ve direksiyon elimden fırladı tıkır tıkır sesler inanılmazdı , ustaya götürdüm direksiyon kutusu arızalı dediler, yaptırdım turbo dediler yaptırdım zincir dediler 5.000 tl tuttu yaptırdım kasnak dediler yaptırdım. toplam 8.000 tl para harcadıgım aracı 10.000 tl gibi ayrıyetten bi zararla sattım . arkadaşlar expertizcilere kesinlikle güvenmeyin her ustayada güvenmeyin. araba işi şans işi tanıdık bildik bi ustaya götürün yada gerçekten esnaf olduguna inandıgınız bir galericiden mutlaka hatasız boyasız bir araç alın. bu aletler sandıgınızdan daha basit bozulabiliyor. ve bir kere bozulunca bir daha asla ayar tutmuyor. ben kendi capımda cok büyük bi zarar gördüm siz görmeyin. allah kimseyi kendini bilmez paraya aç kimselerle karşılaştırmasın. verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim.
Bunlar sıfır alınan araçlar içinde geçerlidir. Bu videodaki gibi acentasından çıkartacağımız arabanın her yerine bakmak menfaatimize olacaktır. Güzel ve bilgilerle dolu bir video olmuş. Teşekkür ederiz.
bu galericiler ahirette ne yapacak peki.Alman ,İngilizlerle çalışıyorum yani yaşıyorum şakasına bile yalan söylemiyorlar.arabalarının altında bile çizik olsa söylüyorlar.ALLAHIM müslümanlara doğru yola döndür senin herşeye gücün yeter,bizi artık utandırma.
göktürk ali kardes bu olay insanlik olayi bizimkiler din din decikte daha kotu seytansi duruma giriyorlar ben bunun mucsdrlesini hergun veriyorum inssnlar biraz skillansin diye
göktürk ali kardesim yabanci ulkede araclar bedava sayilacak derece ucuz ama memleketimizde 2 hatta 3 kati fiyatina vergi koyuyorlar insanlarda kolay ekmek yemek icin yada kaziklanip aracindan fazla zarar etmemek icin bu yollara basvuruyor.
Dinin insanı olmaz, İnsanın dini olur.. İnsan bozuksa Din ne yapsın.
Mustafa Arif SEVİNÇ Avrupalı bozuk değil o zaman bizim insanımız bozuk. Avrupa insanı daha ahlaklı. Allah bizi affetsin.
göktürk ali ahiret diye birsey olmadigi icin hicbirsey olmayacak
merhaba mesut abi.izmir gaziemir den ford focus 1.6 tdi marka araç aldim.ne bileyim orasının çakallar diyarı olduğu.arac 118.000 km de, biz öyle biliyorduk cunku ekranda gözüken öyleydi.abi araç nerenin aracı dedim izmir buca dedi,sahibinden orjinalmis.expere gittim dediği gibi sadece sağ on camurlukta boya var dedi.neyse fiyatta anlaştık arabayı aldim.3 ay bindim para lazım oldu satmaya karar verdim.alici çıktı evlere soktu araç komple boyalı çıktı ve sağ on camurlukta ise kalın macunlu boya varmış ve ayrıca aracın önceki plakası istanbul ve teknik servise 270.000 km de girmiş.kafamdan kaynar sular döküldü.solugu gaziemir de aldım, dayandım esnaf olan çakalın kapisina, bu arabayı ya alır paramı geri verirsin ya da vitrinden içeri tam gaz girerim dedim.sinirimden gözüm döndü.ve birden 15 kişi oluverdiler.sanki adam dövecekler.polisi aradım ve ekip geldi durumu arz ettim.karakola davet ettiler esnaf şahsiyeti ve beni, bu sefer sanatçık birde melek oldu.biz esnafsız reklam olmayalım yok bilmem ne vs vs..biz beyefendiyle notere gidelim satışı alayım parası vereyim dedi.sozun özü şudur ki arkadaşlar izmir gaziemir den araba alacaksaniz dürüst esnafı ve iyi arabayı mumla ararsınız.dikkatli olun.
geçmiş olsun
İzekomdanmı aldın.?
Orasi cakal yuvasi ne isiniz var orada oradan araba almak cesaret isidid saglam araba almak piyangoda büyük ikramiye cikmasi kadar zordur
Oto rapor gerçektende işini çok iyi yapıyor araç aldım otorapora baktirdim adamlar hiç bir şekilde samimiyet kurmuyolar hatta araç sahibi arabanın yanında duruyordu muhabbete girmek istedi kovdular arabanın yanından ☺️
Aynen ama çok fahiş fiyat oto ekspertiz ücreti istiyorlar. Bir nevi garibana değil zengine parası çok olana hizmet veriyorlar. Zaten OTORAPORa gelen araçlarda genelde lüks sınıf ( BMW Mercedes Audi Volvo ) tarzı araçlar...
Erkan Tunç Kaç tl istiyorlar arkadaşım?
Ömer Servi 175 liradan başlıyor 500 liraya kadar çıkıyor..
Erkan Tunç Fiyat neye göre artıyor bilginiz varmı?
@@bayhickimse0731 250tl kutahyada. Ciragin biri sagdan biri soldan arabayi itiyor. Boya cihaziyla bakiliyor, pc ye baglanip % olcuyor. Araba saglam hadi bye diyor. Bu is bilmezlere 250 verecegine 2x oralara ver. :D
Arkadaşlar, ikinci el araç alımıyla ilgili başınıza gelenleri burada paylaşırsanız, binlerce kişi bundan yararlanmış olur. Hepinize şimdiden teşekkürler.
aracın km. resiyle oynadıklarını nasıl anlayabiliriz MESUT BEY
Onu da anlatacağız.
Çok yararlı bir video olmuş abi teşekkürler.Kilometreyle oynanmışmı videosunu bekliyoruz.
mesut abi çok teşekkürler. böyle bi video çok büyük bir ihtiyaçtı.
ben arabamı çekaba göstermeme rağmen sonradan bakım için ustaya götürdüğümde arabanın resmen hurda olduğunu öğrendim. kapak contası yanık.. piston -kırank bilya takımı ve devridaim pompasının bilyasından ses geliyordu.... tabi aradan 3 ay geçtiği için ve sonuç alamayacağımı düşündüğüm için mahkemeye vermedim.. sizce böyle durumda ne yapılmalı. cevabınızı çok merak ediyorum...
Baran avşar 1.3 CDTI al daha iyi. O motor çok yakıyor.
Mesut Abi Selamlar;
Bursa'da Auto16 Galeriden 2009 model Megane2 aldım. İş yeri sahibide Rüstem Zümrüttepe, adam o kadar beyefendi gözüküyordu ki diksiyonu yerinde iyi bi adam gibi yani. İstanbuldan bursaya gittik arkadaşımla. Araca baktık dediğin gibi aracın görüntüsü güzel sıkıntı yok. Aracı ekspertixe göstericem, dükkan karşısında 2 tane ekspertix var. Dedi ki solda ki yalancı, adam burdaki galericilerle anlaşıyor insanları kandırıyor. Sen karşımızdakine git istersen dedi. Araca baktırdım araçta bişey yok. Aynen dediğin gibi kardeşim bi sıkıntın olursa gel ben burdayım dedi. Abi istanbul'a geldim, 2 gün sonra araç motor yedi. Aracın önden vuruk şaseler oynamış. 30.000 TL param gitti yok canımla abi. Dedim ki ben yandım, başkası yanmasın. Avukatla görüştüm dava 14 ay sürer dediler. Bilir kişi, ünv. incelemesi falan. Benim çoluk çocuğumun rıskını yediler. Allah çıkartsın. Etrafımızdaki herkes bizi akıllı adam kurnaz adam der. Ama öyle değilmiş. Dikkatli Olun Arkadaşlar. Mesut abinin birebir dediklerini yaşadım.
Kaan İnce boşver abi 3 milyar 5 milyar sana birşey olmasin çocuklarina yengeye birşey olmasin yaşim 22 hukuk fakultesinde okuyorum bizede birisi kazikladi bende çok uzuldum agladim ramazandaydi ibadetimi bile aldi ne oldu abi onun bu 3 5 milyar kazanci bu dunyada obur dunyada ahiretini yakti yinede allah bilir ben hakkimi helal etmiyorum kendinden cikmaz cocuklarindan cikar allah buyuk oyle bir imtihan yaparki anlayamaz bile uzme tatli canini yine olur yine biriktiriri gonlune gore alirsin hayatta herseye care var olume yok ondan uzme bende 22 yasimda bir tecrube yasadim en buyuk tecrubem vesselam....
bu dedıgın galerı otosansıtte mı yıldırım tarafında
Son durum ne hocam dava ne durumda ? Ve o galerici ne diyor bu duruma
Son durum?
Abi senden bir isteğim olacak. Bizi araba sevgisi buluşturduğuna göre ve arabayla vakit geçirmek bizi mutlu ettiğine göre videolarında araçla ilgili ufak tefek şeyleri uygulamalı anlatır mısın. Mesela periyodik bakımları biz kendimiz nasıl yapabiliriz. Böyle videoların da faydalı olacağını düşünüyorum ama takdir senin abi...
gerçekçi ve halkı düşünen videolar çekip halkı biliçlendiriyorsunuz.en önemlisi de çoğu kanaldan farklı olarak hiçbir markaya yaranmak adına bir gayretiniz yok ki bu çok hoş.doğru ve gerçekçi yorumlarınız için teşekkürler severek takip ediyorum
mesut abi Allah senden razı olsun 11 dakikada yıllardır kazandığım tecrübelerimi anlattın hele son kısmında kimseden duymadığım süper püf noktası öğrettin mutlaka her araç alacak kişi izlemeli kitabın ortasından konuşmak diye buna denir
Daldırma boya gerçekten çok ilginç geldi bu bilgiler için teşekkürler
2008 senesinde daha bir yaşında 2007 woswogen polo comfortline benzinli 34.000 klm de istanbul göztepe de nursan oto dan arac aldım. Kavacık özeller woswogen (özel servis) de ustalara gösterdim makina takıp beynine baktılar bişey yok. Kaporta da bişey yok. Usta aracı kullandı iki tur attı geldi ufak önden bi ses geliyor dedi ama önemli değil al bin dedi anlaştık aracı aldık. (Burada servisin yanlış yönlendirmeside var. Ama elimde expertiz kagıdı olmadığı için dava acamadım). Aldıktan ortalama bir ay sonra yag ışığı yandı. Bakıma girdi arac. Servisten aradılar gel diye aracı lifte kaldırdılar motor alttan darbe yemiş nasıl bi darbe ise silicek suyu bile dolmuyor düşünün şakır şakır yere akıyor su. Radyatör delik motor yag kaçırıyor ayrıca yakıyor da. Ayda bir yağ ışığı yanıyor üste yağ ilave ediyorum vesayre. Beni mağdur ettiler. Hakkımı helal etmiyorum.
İskender iskender bu anlattığınız arabaya eksper normal dedi demek. o eksperi veya ustayı bulun bence.
serkan caner işin ilginç tarafı bakıma götürdüğüm serviste de almaya karar verdiğimde al diyen servis usta aynı kişi ve yer. Dedimki kardeşim sen al dedin bu nedir peki. Vallahi oralı olmadı bakmadı yüzüme. Aldığım galeriye gittim bizim bilgimiz yok böyle olamaz dediler. Ben bayaga bi masraf yaptım. Sonra elimden cıkardım. Sattığım kişiyede ucuz vermemin sebebini söyledim.
vay be dar alanda kısa paslasmalar. geçmiş olsun arkadaşım. bunlardan ders alacaz artık. kimseye güvenmeyecez anlaşılan artık. :(
O özeller isimli servis benim transporter minibüsün enjektör ayarını düzelmemek üzere bozdu. Aracı levent sanayiideki bir serviste çıkma enjektörlerle 2011 in parasıyla 5.000 tl ye rica minnet aradaki tanıdıklar vasıtasıyla tamir ettirebildik. Ben çok kötü niyetle özeller'e dönüş yapacaktım ama kısmet, ölümü benim elimden olmadı. Bir süre sonra da servis kapandı diye biliyorum.
Bende Hyundai Sonata 2088 model 2.0crdi motor araç aldım. Bu videoyada birazda mesut abiye güvenip OTORAPOR ANTALYA LARA şubesine gittim. 450tlik bir gold paket aldık. Hemen oradaki ilgili kişi beni yurkatdaki ofise çıkarttı aracınızı biz kontrol edeceğiz bakacagız siz burada çayınızı kahvenizi için dediler. oturdum araç kontrol ediliyor bende camekan bir bölmenin arkasında çayımı kahvemi içiyorum. eli ayağı da düzgnü bir kadın koymuşlar durmadan çay getiriyor ediyor. yarım saat sonra beni aşağıya aracın yanına çağırılar. indim bana eline fener olan bir çalışan birşeyler anlatıyor aracın direkler sütünlar vs sağlam değişen yok . arka tamponda sökme takma mevcut yok park sensöründen dolayi olabilir dedi. motor performansı %88 çıktı gibi güzel bir değer dedi. motor da oynama yok sadece hafifi bir yağ kaçaği raporu verildi.
Neyse hasar kayıtta ve ekspertizde araç temiz çıktı.(ki sözde bu). aracın alımını yaptık ettik. ve o gün Antalyadan bodruma giderken. Araç Daha Antalya otogara varmadan motor ışığı yanıp sönmeye başladı. hemen adamı aradım deim araç bak böyle yapıyor. video attım . adam allah belamı versin allah benim cocuklarımın canını alsın vs vs yeminler yeminler.. sonra motor ışığı kendiliğinden söndü ta kiii Korkuteline varınca tekrar yandı ve araba o antalyanın yokuşlarında 40dan fazla gitmiyor.
Neyse orada birisine gösterim usta dedi bunun turbo hava emiş borusu patlak nasıl sürdün bu arabayı dedi. anllatım 40 km ile anca geldim. neyse boruyu değiştiridk ettim. Bodruma gittim orada hemen bir hyundai servisine götürdüm.
Ne göreyim bu çakallar arabamın sogutma fanındaki 1-2 kademeyi iptal edip direk aküden gizli şekilde bağlamışlar.
2. Hava akışmetre arızalı
3. Turbo işlem görmüş ve içindeki bir pervanelerden 1 yaprağı kırık.
4. Aracın rot başları ve direksiyon kutusu arızalı
5. Motor alltan darbe almış ve yağ haznesinde çatlak var ve dıştan belli olur diye içten kaynak yapmışlar
Antalya'da avukat tanıdığınız yoksa ve dolandırıldıysanız hiçbir şekilde uğraşmayın çünkü direk avukatlar sizi para yolunacak kaz olarak görmektedir. 45 e aldıığım arabaya servis bir masraf çıkarttı 61000tl... bende aracı hurdacıya 25.000e sattım.
Allah hem o Antalya LAra otoraporun hem de antalya-alanya civarlarına yaşayan MUSTAFA YÜKSEL ve onun kardeşi olan DURMUŞ yükselin belasını versin. Bunu tüm kalbimle söylüyorum bana yaşattıkları eziyetin ve yedikleri paramın 7 neslinden çıkması dileğiyle.
Aracın plakası ve şasi numarasını bana mesutbiyik@mesutabi.com mail ile yollar mısın? Otorapor'a hesabını soralım.
@@OtomobilinMesutAbisi gerçekten üzüldüm adamın durumuna böyle bişey olması mümkün mü expertizde
mesut abi ,video için ağzına yüreğine sağlık. kaymak gibi anlatım yaptın abi. yalnız plakadan sorgu tam doğru sonuç vermiyebilir. en doğrusu şase nodan sorgulama. antalyadan alınan bir araçta plaka değiştiği için kazalar çıkmadı. eski mazot fişi torpidodan çıkınca eleman killandi, yakıt fisindeki plakayı sorguladı araçta araba fiyatı kadar, hasar çıktı ve plakanın değiştiği anlaşıldı. plaka değişse 3 ay sonra çıkiyor. şase den sorgulamak en doğrusu. malesefki insanımız herseyin cakalligina kaçıyor.
tekrardan eline koluna yüreğine sağlık
saygılar sevgiler
Mesut abi senden 2 ricam (önerim) var. ben ve benim gibiler için çok faydalı olacağını düşünüyorum.
1. Karşılaştırmalı kaza anlama videosu örnek iki aynı araba biri kazalı olsun biri ise kazasız. önce kazasız olan aracın bakılması gereken yerlerini gösterin daha sonra kazalı aracın aynı yerini gösterin ve deyin ki şuradaki şunlardan dolayı bu araç kazalı bir araçtır. böyle bir şey istememin nedeni siz doğrusunu ve yanlışını gördüğünüz için ayırt etmeniz çok basit ama benim gibiler kırk yılın başında araba alacak biri sürekli görmediğimiz için ayırt etmesi çok zor oluyor. böyle bir video en kısa zamanda bekliyorum sizden.
2. Herhangi bir aracı incelemeniz. hiç bilmediğiniz bir araç gelecek hadi bunu inceleyelim diyerek baştan sonra bir alıcı edasıyla inceleyin bizde görelim ilk ne yapmamız gerekiyor nereye ne zaman bakacaz.
Videolar için teşekkür ederim. emeğinize sağlık.
Mesut abi senden tek ricam, lütfen konuşurken şu arkadaki müzikleri koyma.
İnternette ikinci el araba alımı ile ilgili bu kadar faydalı bir video olduğunu hiç sanmazdım. Emeğinize sağlık gerçekten, videoyu kaydediyorum çünkü ders niteliğinde resmen.
Yine Mesut Abi'den altın değerinde bilgiler tabi yine o eşsiz anlatımıyla. Emeğinize sağlık.
Cansın.
şu temiz türkçe ve takır takır vediğin bilgi ile Türkiye ortalamasının çok üstünde bi adamsın. Helal olsun
mesut abicim oto ekspertizi de kendimizin seçmesi önemli karşı tarafın istediği bir yerde tuzaklı olabilir özellikle küçük yerlerde olabiliyormuş saygılar
Adam yüzde yüz doğru söylüyo gariciler bayiler hertürlü ückata başvuruyor kmsinden tutunda hasarına kadar birtane doğru esnaf görmedim
Mesut abi selamlar gogıla adam yazıyom sen çıkıyon adamın dibisin 😂😂
Eyvallah güzel kardeşim. O senin adamlığın.
Yusuf Kartal gogıl
Enes Polatdemir 😂😂
@@OtomobilinMesutAbisi MESUT BEY SİZİN EXPERTİZ YERİNİZ VARMI VARSA HANGİ ŞEHİRDE
Yok maalesef
Öncelikle bu faydalı videonuz için teşekkürler. 2010 senesinde Citroen yetkili satıcısı Ulugöl Oto dan ikinci el C4 model bir araç almıştım. Satan arkadaş sadece sol arka kapı sacında işlem olduğunu ifade etmişti. Yetkili bayii olduğu için güvendik fakat başka servise expertiz yaptırmamakla hata etmişiz. Satarken arkadan kazalı olduğunu öğrendiğimde yaşadığım şoku anlatamam. Ulugöl gibi dürüstlükten uzak satıcılara aldanmamak için mutlaka güvenilir bir yerde expertiz yaptırın.
Mesut abi şu girişteki otoinfo yazısını artık kullanma otomobilin Mesut abisi iyi bir referans 👍🏻
Her otoinfo yazısını görünce TVNET aklıma geliyor
Benim açımdan çok faydalı bir anlatım olmuş.Ağzınıza ve bilginize sağlık
macun konusunda bir şey duydum boyaya demir tozu katıyorlarmış mıknatıs tutsun diye bilginiz varmı?
Verdiğniz bilgi ve ipuçları için çok teşekkür ederim.Fon müziğinizin sesi çok fazla ve türü kulak tırmalıyor sizi duymakta güçlük çekiyorum.
Mesut abi iyi günler , segment segment en konforlu ve yalıtımı sürüş keyfi en yüksek arabaların sıralandığı bir video çekebilir misin?
Hayatımda ilk defa araç bakmaya gittim.
Stepneyi kaldırınca altındaki çürümeyi ve kaputun değiştiğini satıcı arkadaş ben gösterince gördüğünü söyledi..
Kaportaciya gösterdik aynı şeyi söyledi..
Ne diyim Allah razi olsun Mesut hocam.
"Kimin ilmi varsa ilminden sadakasını versin.. " Hz. Muhammed s. a. v.
böyle adamlar memlekete lazım adam gibi temiz adam
Mesut kardeşim
Öncelikle bu güzel video için teşekkür ederim.
Dürüst alıcıları namussuz simsarlardan koruyorsunuz.
Tebrik ederim.
Ancak boyalı araç alınmaz diyorsunuzki bu görüşünüze katılmak mümkün değil.
Örnek vereyim size :benim Aracım eski model Mercedes. Ancak Aracım yetkili Mersedes servis bakımlıdır . Hamdolsun hiçbir kazası belası çürügü çarıgı degişeni yoktur.
Satmak istesem gögsümü gere gere alıcıya al kardeşim arabayı istediğin ustaya servise götür baktır derim.
Ancak birçok araç sahibi gibi benim aracımda yaşından dolayı güneş yanıgı ve vernik atması oldu.
Bende bundan rahatsız oldum ve aracımı yine yetkili servis ustasına mükemmel tertemiz bir şekilde komple boyattım.
Aracım tertemiz pırıl pırıl oldu.
Şimdi siz bu durumda olup araçlarını boyatanlara haksızlık yapıyorsunuz ve boyalı araç alınmaz diyorsunuz. Bu düşünce son derece yanlış.
Ha araç kaza haricinde boyanır ancak usta boyayı iyi yapamaz ise o zaman o araç eleştirilebilir ancak kazasız degişensiz bir araca güneş yanıgı çizik vernik atması gibi nedenlerden dolayı iyi bir usta tarafından on numara boya yapıldıysa hiç kusura bakmayın ama siz böyle araçları alınmaz diye dışlayamazsınız alıcılara kötüleyemezsiniz ve dürüst alıcıların kafalarını bulandırmayın.
Mesut abi Allah razı olsun. Sen bu bilgileri öğretirken bize ışık tutuyorsun. Senin yaptığını hiç kimse yapmaz. Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Amin. Allah razı olsun.
tanıdığımız güvendiğimiz bir insan var gittik kendilerine şehir içi az yakan küçük dizel bir araç istedik gösterdi, hasar boya değişen var mı dedik, aslanlar gibi hasar kaydı var abi dedi, kaskolu araç orjinal parça değişimi olmuş ama hep ufak tefek şeyler, hiç masrafı yok yakıtını koy bin dedi, tereddüt etmeden aldım 1 senedir tık demedi 1 kere yolda koymadı, hasar masar takmam ben aga işimi görsün yeter. bu arada video çok faydalı olmuş teşekkürler mesut abi :)
Mesut biz Azerbaycanda yaşıyoruz vabam Opel Astra aldı 3 günden sonra motoru dağıldı amma aldığı adama deyəndə o dedi ki bende araba aldım ve kaza yaptım arabayı babam tamir etdirdi sonradan belli oldu ki bir motor yağı var motoru döken an motorun tüm sorumları gizlenir yani arkadaşlar araba alirken ekspertize götürün buradan Mesut abi sana ve türk kardeşlerime selamlar
Aynısı benim başıma geldi.
Brat eynisidə mənim başıma gəlib. Məndə 099-aldım,alanda balasının canına and içdiki bez prablem maşındı. Alannan özünnən ağır pul xəşdəmişəm. İndidə satmağa əlim gəlmir. Nəsə, alverçidən maşın almıyasan,aldın çimirsən adı olur həmşə təmizlikdə.
@@kenangncli4777 Azerbeycan da da böyle gancıklar varmı ? kesin bizim burada öğrenmiştir işin pislğini bunlar .Ama bunların abad olanını ben hiç görmedim
Nicat kardeşim sanada selamlar.bende azerbaycan kökenliyim.aynı senin gibi özbeöz Türk'üm.ben anadolu,sen ise Azerbaycan Türküsün kardeşim.
Mesut abi paylaşımların için çok teşekürler malum otomobil fiyatları çok arttı uygun fiyata sıfır ya da 2. el sürüş zevki iyi olan bir video yaparsan çok seviniriz
abi Gürcistandan araba alımı ile ilgili video çeker misin bu konuda bir bilgin varsa
Mesut abi, 2014 model 2015 trafiğe çıkışlı 56.000 de "c elyse" arabaya servis bakımlı dediler, antifiriz suyunun rengi dikkatimi çekti kapağı açtım baktım bir de ne göreyim bildiğin tertemiz su, antifirizden eser yoktu, ne bu dedim demek ki servis su koymuş dediler bende hayırlı işler dedim.
sağolasin mesut bey sayende bende oto uzmani oldum arkadaslara tavsiye ediyorum
İyi güzel anlattınız ağzınıza sağlık. Benim de bir yakınımın başına gelen olay şu şekilde. ADANA da büyük bir resmi bayiden Linea araç alıyorlar sıfır km 5 yıl kazasız düzgünce biniyorlar. ve 5 yıl sonra satmak istediklerinde tavanın yarısı veya tamamı boyalı çıkıyor. Tavana bir şey de düşmemiş kendileri asla boyamamışlar. Zaten kendisi yapsa neden mahkemeye gitsinler, Mahkemeye başvursalar da mahkeme ben nerden bileyim senin boyatmadığını diyip bizimkileri haksız buluyorlar.. sözüm şudur ki sıfır araçta alsanız boya kontrolü yaptırın değişen parça var mı kontrolünü yaptırın.
Mesut Abi herkes araba nasıl alınır satılır, beygir gücü motor hacmi, dizel benzin derken Trafik kurallarından bihaber... Emniyet şeritçisi mi, sinyalsiz dönüşler, kavşak geçişleri, ışık ihlalleri, kurala göre hatalı olduğu halde haklı görmesi, herkesin ehliyeti olmasına karşın tabelaları bilmemesi, bilse de uymaması vs vs bunları içeren bilgileri bir video koysanız güzel olur. Sizi sevenler olarak bizlerden başlaşanız da "Biz de" bilinçlensek...
bilgiler icin tesekkurler. aslinda devlet bu uckagidin onune gecebilir. ben amerika'da yasiyorum, aracim yaklasik olarak 350 bin km'de ve tamamen orijinal motor ve sanzumana sahip. burada carfax denilen bir sistem var, aracla ilgili yapilan yag degisiminden detay temizlige her sey bu sisteme girilmek zorunda. araba alacagimiz zaman sasi numarasindan carfax sorgulamasi yapiyoruz ve arabanin seceresi ortaya cikiyor. yapilan tum islemlerde de aracin km'si de sisteme girildigi icin, kilometreyle oynama durumu da olmuyor.
S.a abi cansın bitanesin sen ancak birşey eklicem peki ama expertiz yerlerinin bazıları galerilerle anlaşmalı oluyor onlarda cebine harçlığını alıp aracı kötülüyor öyle olanları yok mu nasıl güvenicez insanoğluna çiğsüt emmiş he bu arada birde gittik 90 model taksi çıkması şahini 4700 e düzceden aldık satarken söylemedi bize birşey 2.5 a zor sattık sattığımız halide tüm herşeyi sıfır yapılmış hali motor kaputun altındaki her malzeme radyatörden tut gaz beyni ateşleme hortumları triger v.s küçük büyük kaputttaki herşey sıfırlandı arabayı o halde zor sattık yıl 2014 tü tek dileğim bizi kandıran arkadaşa o para zehir zıkkım olsun öyle bir hale gelki bakılmaya muhtaç ol emiiiiiiii onun yüzünden bi dünya para kaybettik başkalarının bakımına muhtaç hale düşerde insanların gruruyla oynamak elindeki varını yoğunu yalanla almak neymiş görsün kalleş kanı bozuk çok abiii biz mesela araç sattık dedik şurasında şu var burasında bu var bil hatta bin göster ustaya mustaya ona göre al keşke herkes benim gibi olsa ama işte insanın kanı bozuk olunca oluyo para herşey zannediyorlar
"İkinci el araba alırken kime güveneceğiz?" diye bir videomuz daha var onu da izle istersen. Üç kağıtçı ekspertizleri anlattık. Sana da geçmiş olsun.
1. hasar durumu plaka ile sorgulanmaz şase numarası ile sorgulanır .çünkü plaka 50 defa degişmiş olabilir.yada sigortacınızdan derinlikli bilgi alınır.2.arabanın en önemli yeri motoru yürürüdür.yaklaşık bir saat sürmeden ve motorun sesini çalışma prensibini incelemeden analiz etmeden araç alınmaz.ikinci el almanın en iyi yolu tanıdığınız bildiginiz arabayı tanıdığınızdan almaktır..
Turkiyede boyali arabayi insanlar kazali araba zannediyor. Ben amerikada yasiyorum, birsuru araba degistim, hicbir tanesinde, bu arabanin boyali bir parcasi sorusunu duymadim. Insanlar iki seye dikkat ediyor;
1) arabanin backround i temizmi ( yani araba calintimi, arabanin borcu odenmismi, odendiyse belgesi ( title ), ve araba satan kisinin isminemi kayitli.
2) arabanin şase hasari varmi, yani ciddi bir kaza gecirdimi.
Ve burda oyle bir sistem varki, eger yalan soylerseniz, Vin numarasi ile carfax denen site uzerinden aracin dogusundan son ana kadarki tum bilgileri, buna yaptiginiz yag degisimleri dahil olmak uzere ulasabiliyorsunuz.
Dolayisiyla kimse yalan soylemiyor. Alan mutlu satan mutlu.
Guzel ulkeme sevgiler. Umarim boya takintisi bir gun ulkemden defolup gider. Bu gercekten psikolojik bir hastalik. Araba disarda duruyor hayati boyunca, tabiki zamani geldiginde yada ufak tefek boyalar olacak. Manyakmisiniz siz kardesim.
rapgame61 dostum Türkiye'de ki boya takıntısının sebebi bir kaç parça boya var denilip o parçanın orjinali ile değiştirilmesi ya da keyfe keder boyalı diye söylenip aracın kazası olduğundan boyatılması. Doğruyu söylese amenna ama bir çok insan bu şekilde yalan söyleyip insanları kandırıyorlar.
berat güleşen dini islam olan bir ulkede bu kadar yalan soyleniyor, dini dinsizlik olan bu ulkede yalan soylenmiyorsa.. gerisini siz dusunun.
rapgame61 Türkiye'de din her zaman bir kazanç kaynağı olarak görüldü hala görülüyor. Türkiye'de dini kullanıp iş yapmaya başlarsan kimse durduramaz :)
bunun sebebi galericiler adamlar ucuza almak için böyle bir yöntem geliştiriyorlar sonra bu toplumun her kesimine yayılıyor malesef
rapgame61 biz müslümanız gavur olsaydık doğru söylerdik ;))
ben de 2. el araç alırken Trabzon'da Fatih Erol Kuzey oto isimli bir galeri tarafından dolandırılmıştım. bora marka bir araç vardı, fiyatı uygun geldi, biraz da bu işlerden pek anlamadığım için. galericiyi aradım ve gittim. aracı görmeye gittiğimde galericiyi sürekli arayanlar oluyordu güya arabayı satma gelip alacağım diyordu ancak bu arayanlar kendi tuttuğu elemanlarmış ve beni kafalamak için numara yapıyorlarmış. bunu sonradan anladım. araç taklalıymış ama hasar kaydı yok. bu işlerden de pek anlamadığım için 23000 liradan bana geçirdi o zamanın parası taklalı arabayı. araç rampada 50 km hızı geçmiyordu, bazen motoru marş yemiyordu. ben de aldığım paradan satmaya çalıştım ama kimse almıyordu arabayı. ölücüler geldi 12 000 lira eder diye beni iyice kazıklamak istediler. neyse başka bir ölücüye 15000 liraya ancak satabildim. Bu kazıkçının adı Fatih Eroldu. bu adamı hiç bir zaman unutmayacağım. bundan yediğim kazık bana iyi bir tecrübe oldu. ona da haram zıkkım olsun.
abicim videon çok güzel olmuş ağzına sağlık.ikinci el bi araba alacaktık adam 2 parça boya var dedi plaka sms attım 10 hasar kaydı çıktı.şerefsizlikte bir numaraydı adam
Arabanin kazali olup olmadigini en net ogreneceginiz yer yetkili veya uzman servistir.
Kazali arabayi anlamak aslinda zor bir olay degil. Burada onemli olan saticiya susmasini ve kenarda beklemesini, dikkatinizi dagitmamasini ve gerektiginde sorulara cevap vermesini soylemeniz yeterli...
Dikkatlice stepne nin oldugu yeri inceleyin. Normal hatta uzman servislerde fabrika cikisi gibi duzeltmesi mumkun degildir. Ekstra boyali veya ses izalasyonu adi altinda yeni birseyler yapistirilmis ise veya bir sekilde kapatilmis ise buyuk ihtimal arkadan ciddi hasar almistir.
Amortisor kuleleride dediginiz gibi servis sartlarinda (stepne yeri gibi oval sekli oldugu icin) tamiri mumkun degildir. Sadece vidalari bile sokulmus ise onden buyuk hasar gormus demektir.
Sokulmus vidalari (kapilarda, kapot altinda) gorduyseniz araba kesinlikle ciddi kaza yapmis demektir.
Benzin deposu kapagi sokulmusse arabanin bir yerleri kesinlikle boyanmis demektir (boya secimi icin genelde depo kapagini sikerler).
Kisaca Direksiyonun ve koltuklarin durmundan tutunda lastiklerin kenarlarindaki erimelere, emniyet kemerlerindeki uretim yillarin birbirini tutmasindan, camlardaki uretim yillarinin birbirini tutmasina, on veya arka farlarin birbirini tutmasi ve ayni degerde aydinlatmasina, dort candinda dis gorunus olarak ayni seviyede olmasindan, hareketli mekanizmalardaki aralagin heryerde ayni olmasina (ozellikle kapilar) kadar heryerinden arabanin genel durumunu anlayabilirsiniz... Sadece dikkatli olun.
Arabanin genel durumundan emin olan hicbir satici arabasini asiri sekilde albenili hale getirmez.
Liste uzun.........
Saygilar...
abi fon müziğinin sesini az daha kes..net duyalım seni
Helal sana be Mesut abi!!!! Daha yeni çıktım böyle bir araba vakasından! Sana binlerce kez helal olsun! 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Nasıl
@@yunusturker7906 hasar kaydı sıfır , sadece yandan kapıda boya var cebinden yaptırmış dendi. aldım binerken göğüs bölümünde hep kafam takılıydı arabayı hor kullandıklarını düşündüm, bir sene sonra arabama kamyon çarptı airbaglerin açılmadığını görünce anladık olayın daha büyük olduğunu. neyse ki sigorta şirketinden zarar etmeden aldım paramı, arabayı da perte çıkarttık.
@@yunusturker7906 expertiz yaptırmadın mı diye soracak olursan ilk arabamdı başka şehirden uygun fiyata birinin aracılığıyla alıvermiştim. bütün tecrübeleri yaşadım kendisiyle.
Bende ilk aracımı alacağım kafam ağrımasın diye titizlikle araştırma yapıyorum
Şu videoya eksi oy verenlerin amacı nedir yahu? Kazalı arabanızı kaktırmayı mı planlıyorsunuz yoksa? :D
Pazar pazar arayıp tehdit eden var. :) Pabuç bırakacağımızı sanıyorlar.
eksi oy verenler bu çakallıkları yapanlar..
Abi adamsın bu namussuzlar bi .. yapamaz
Onlar işine gelmeyen sahtekarlar.
amortisör kulelerini anlatırken hasar görmüşleriyle kıyaslanan bi görüntü olsaydı iyi olurdu.kafamda canlanmadı hasarlı hali.şimdi hiç hasarlı parça görmeden de gidip adama itiraz edemem.çok detaya girilmemiş bazı önemli konularda.
Plakadaki ezik büzüklüklere de dikkat edelim.
Anlatim harika diksiyon mukemmel. Agziniza saglik
abi gel senin su videolara ingilizce altyazi yazayim dünyaya acil.gonulluyum videolarina tek tek altyazi yazmaya abim maksat senin kadar durust kisilikli bi abimiz niye ulke sinirlarinda hapsolsun. dusunursen ben burdayim abi
Eyvallah Cengizciğim, valla çok memnun olurum. Bana Facebook'tan ulaşabilirsen konuşalım. facebook.com/mesutnbiyik
Önce Türkçe yazmayı ögren dostum :)
Fırat Koç- ögren değil öğren diye yazılır.
Kaçın kaçın, türkçe öğretmenleri bastı sayfayı😂
Alt yazi yazmana gerek yok, zaten avrupada böyle şeyler olmuyor sadece bizde var.
Mesut Bey gerçekten çok yararlı bir çalışma olmuş.Tüm çalışmalarınız için teşekkürler ve yenilerini de bekleriz
Abi çalıntı ARAÇ olabilir bunu nasıl anlarız
Herkesin alnayabileceği sade anlatım açık ve net teşekkürler ve başarılar dileklerimle👋
abi iyi güzel hoş dedin ama benim araba tertemiz 2-3 çizik var sadece ve satarken bu lafları kullanıcam %90. şimdi ben sahtekar mıyım :D isteyen alsın götürsün istediği yere baktırsın hatta sana getirsinler göstersinler ben yine o satış laflarını kullanıcam :D saygılar abi :D
İşini düzgün yapanları tenzih ettiğimizi söyledik zaten.
@murat nişancı aldınızmı hocam
Video için teşekkürler. Başıma gelen bir olayı da ben anlatayım.
2017 Nisan ayında, Samsun Birmot'tan 2016 model 1.5 dci Clio 4 satın aldım. Bana aracın hasar kaydı ''kesinlikle'' olmadığı, değişeni olmadığı, sol arka çamurlukta ve arka tampon plastiğinde bir parça boyası olduğu söylendi. Ben de galeri ya da şahıs değil, kurumsal bir firma olmaları sebebiyle güvenip 5664'ten sorgulama gereği duymadım. Arabayı aldıktan 2 hafta sonra içime kurt düştü, ''şu 5664'e bir mesaj atayım ben'' dedim. 3 tane hasar kaydı çıktı arabanın. Birinde sol dikiz aynası değişmiş, hasar kayıtlarının bir tanesinde de tutar yazmıyor, diğer 2 hasar kaydının toplamı da 1200 küsür tl. Telefon açtım satış temsilcisiyle saatlerce tartıştım, ''arabanın hasar durumunu sorgulamak alıcının sorumluluğunda'' gibi absürt bir cevap vererek en sonunda ''tamam o zaman aracı getirin geri satış alalım'' dedi. Birincisi, ben arabayı alırken, 2006 model 1.2 16 v Clio 3 aracımı 21 bin tl'ye bayiye vererek üzerine kredi kullandım, yani aracı geri satış verip paramı alsam bile kredinin faiziyle zararda olan benim. Bunu da bildiklerinden rahat rahat yapabildiler bu teklifi. Sonra araştırdım bu hasar kayıtlarını, Allianz Sigorta'ya kayıtlıymış araba o dönem, bir tanesinde ters yönden gelen bir araba dikiz aynasına vurmuş kırmış, orijinaliyle değiştirmişler. Diğerinde de muhtemelen sol arka çamurluğa darbe almış ki 1 parça boya sadece orada var. Diğer hasar kaydında da aracımın bir hasarı olmadığı, fakat karşı taraftaki motosikletin perde ayrıldığını ve 25.000 tl ödeme yapıldığını söylediler, İstanbul Kadıköy'de olmuş kaza, araçta da görece başka bir hasar olmadığı için, üzerine düşmedim fazla, belki kaza anlaşmalı yapılmıştır diye. Fazla detay vererek, uzunca bir şekilde anlattım ki benim başıma gelenler başkasının da başına gelmesin, ya da böyle bir durumla karşılaşırsa kazaları araştırsınlar, öğrensinler ne olmuş arabaya diye. Zaten aracın garantisi olduğu ve tüm onarımları yetkili servislerde yapıldığı için Renault veritabanında da kayıtlar var. Görece genç ve garantisi devam eden bir araba almanız bu yönden daha sağlıklı olabilir. Nitekim ben de tercihimi 6-7 yaşında C segment bir araba almaktansa 1-2 yaşında genç B segment bir araba almaktan yana kullandım.
Mesut abi verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Lakin bir galerici olarak eksik yönleri eleştirmeliyim ki o da şöyle....
Şuan TÜRKİYE 'nin her yerinde TEKÇİ diye tabir edilen vergi vermeden eş dost üzerinden araç alım-satımı yapan vatandaşlar var. bunlar hakkında bi ekleme yapmamışsın.
Hani biz taş mı yiyelim? Niye her çakal diye tabir ettiğin GALERİCİ oluyor? Biniciler daha da tehlikeli.. Bu yakıştırmayı GALERİCİ adı altında yakıştırmanız hoş değil.
Zaten mesleğin içine ettiler.
Tramer konusunda da karsı tarafın hasarlarının sızın aracınıza yansıyan hasarlar var.
Şahsım adıma elimden geldiği kadar net olmaya çalışıyorum. Lakin bizim bu düzgün ticaret emeklerimizi bu yakıştırmalar gölgeliyor. Kurunun yanında yaşı da yakmayalım. Az empati yapalım lütfen.
Saygılarımla...
Emre kırmızı aklı olan galeriden uzak durur. O kadar araç aldık sattık ne zaman bir galeriye yolumuz düşse ya kazık yedik ya da son anda farkedip caydık. Sen bu sözleri bize değil meslektaşlarına söyle %90'ı sahtekar.
geçiniz, bende emlakçılık yaptım, evin eksiklerini filan söylemezdik, insanlarda kafasına yatıyorsa hemen almak ister, veeee %3 komisyon aracı parası.Ne iş yaptın dersen alıcı ile satıcıyı bir araya getirip bunun üstüne para ..Ne güzel meslek değil mi ? Galeride aynısı
İzmir de sahibinden 2010 model bir focus almıştım zamanında, Ekspertiz hizmetinin iyi olduğunu duyduğum Ford ARKAS otomotivde ekspertiz yaptırdım (sonucu da duruyor hala) ufak tefek boyalar vs çıktı. Aracı bana satan eleman ARKAS taki ustaları tanıyordu, baştan huylanmıştım ama kurumsal şirkette olmaz dümen diye düşündüm. Ön Cam değişmiş servisten dediler o kadar. Arabanın sol farı tertemiz sağ farı eski duruyordu. Dedim ki; Ön cam değişmiş, sol far değişmiş emin misiniz kazasız olduğuna diye? Yok birşey araçta dediler, ben de aldım. Bir sabah işe giderken kaza yaptım arabayla, bariyerlere çarptım ve araç pert oldu. (Airbag leri de açılmadı) Sonra serviste incelediğimizde aracın daha önce ön soldan ciddi kazalı olduğunu gördük A sütununa parça kaynatmışlar! Kurumsal gibi gözüken İZMİR FORD ARKAS otonun Ekspertiz hizmetine kesinlikle güvenmeyin! Güvendiğiniz bir ustaya vs götürün çok daha iyi!
Artis ne arar la bazarda :D
aynı durum benim de başıma geldi. kilometrenin düşürüldüğünü muayene için tüvtürk'e gittiğimde öğrendim. eksperler kilometre bilgisi vermedikleri için orada çıkmamıştı. tüvtürk'te, aracın son muayeneye göre kilometresi düşürülmüş olduğu hafif kusur olarak çıktı. çalışana sordum ne kadardan düşürmüşler diye en son 275.000'de muayeneye gelmiş dedi. ben aldığımda 135.000'deydi.
mesela araba 2015 yılında 100.000 km'deyken muayeneye girdi. iki yılda adam bir sonraki muayeneye kadar 100.000 km daha yaptı ve muayeneye girmeden 200.000'deki arabayı 115.000'e düşürdü. bu kilometre düşüklüğü tüvtürk'te bile anlaşılamazdı ve sen zannederdin ki ben temiz arabaya biniyorum. benim aracımın kilometresi düşük.
şu anda düşük kilometreli araçların hepsi böyle filo araçları 400.000-600.000 km arasında. filolar sıfır km alıp 3 yıl garantisi bitene kadar kullanıp hiç muayeneye sokmadan km'yi düşürüp satıyorlar. kazası da hariç.
ha bir de düşük km'li dizel araç arayan saflara bir sözüm var. dizel araba alan adam çok bindiği için dizel alıyor ve çok kullanıyor. az kilometre yapan adam neden dizel alsın ki. küçük motorlu benzinlilerde dahil. büyük motorlu lüks araç zaten zengin arabası. adam binerken sakınmadan biner.
kısacası düşük kilometreli araç bulmak imkansız gibi bir şey.
Abi seni izlemek büyük keyif. Aracı aldım 1 ay sonra baskı balata degistim 400 tl gitti. Mesele parası değil en iyi expertiz e götürdüm ildeki. Ufak tefek boya işleri dediler 500 de tampon ıvır zıvır boyasına gitti. Yağı yeni değiştim dedi bende safım ya inandım meğersem ölmüş oda 100 etti totalde 1000 bu saydıklarım sadece acemice aldıgım aracın basıma getirdikleri. Güvenilir insanlarla denk gelmeyi nasip eder inş.
anlaşılmaz
Mesut bey gayet anlaşılır bir şekilde çok faydalı bilgiler sunuyorsunuz bizlere.Teşekkür ederiz.Saolun varolun.
Abi aşırı uzatiorsun bazen sıkılmaktan izlemiorum lutfen daha kisa lutfen.. biz bilgi edinme icin buradayız vakit geçsin diye degil
çok kişinin hayatını kurtaracak bilgiler emeğinize sağlık ..
Uzman birinin bile anlamayacı sekilde kusursuz tamır edilmiş bir araç kaza yapmış olsa ne olur olmasa ne olur ? Benim düşüncem .
Videonun sonunu izlememişsin belli ki.
Hayır izledim . Ben diyorum ki çok iyi bir şekilde tamir edilmişse yani fabrikadan çıkmış gibiyse neden fark etsin ki ? Sonucta fabrikada da bunları birleştirenler usta . Kazadan sonrada fabrikadan cıkmış gibi yapan bir usta varsa ve yaptırmıssa ne fark edecek ? Yürüründe sıkıntı yoksa . Parça değişti diye yolda giderken araba 2 ye ayrılmaz diye düşünüyorum . Anlatabildim mi bilmiyorum . Kendi aracımda ben 2 kere kaza yaptım sağ sol köşeden . Farlarım , tampon ve çamurluklar değişti . Orjinali ie ve iyi bir ustada . Yaptırdım halen kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım .
Şasi eğilmişse ne gibi sorunlar çıkaracağını anlattığımız bölümü izlememişsin ama. Araç sadece kaportadan ibaret değildir ve şasi parçalarının üretimiyle tamiri bambaşka bir şeydir. Hiçbir usta şasi parçalarını fabrikadan çıktığı şekli gibi onaramaz.
Abi agzınla diyorsun :) Fabrikadan çıktıgı gibi yapamazsa anlasılır saten . Ben kaportadan bahsediyorum . Kaportada sürtme olup local boya varsa bu araca kazalı diyenler oluyor . Ben bundan bahsediyorum yoksa şasi , yaylar , makaslar yürüyen aksam önemli parçalar onda hemfikiriz .
Neyi söylemek istiyorsan doğru dürüst ifade etmen gerek, yoksa insanları yanıltırsın. İlk yazdığın yorumu sen de okusan "kazalı araç alınır" sonucu çıkartırsın. Kaza geçirmiş bir aracın sadece kaportası mı zarar gördü, şasi de zarar gördü mü bunu vatandaş bilemez. O yüzden uzak durmak lazım. Hem aynı paraya hiç kazası olmayan aracı almak varken, sen kazalı aracı tercih eder misin? Ama bilerek alırsan ve düşük fiyat ödersen o zaman eyvallah. Onu da videoda söyledik zaten.
Mesut abi, saç stilin gayet güzel ve anlatım tarzında samimi ve bağlayıcı, verdiğin bilgiler ise pratik. Sağol.
severek takip ediyorum otomobil dünyasında yeniyim araç almayı düşünüyorum verdiğin bilgiler altındeğerinde
abi saygılar arac far temizligi konusunda bir video atsan bizlere farlarımız cok sarardı kendimiz temizleyebilirmmiz.. Bilgilendirirsen sevinirizi.
abi abartılmış tramer kayıtları var kasko ve servis kaynaklı büyük rantlarin döndüğü... bunlarla ilgili bir video cekermisiniz
Mesut abi, konuyu süper ele almışsınız. Tebrikler...
nacizane duyumlarima gore arac expertiz denetimde calisan tanidiklarim da bu firmanin yaptigi isin arkasinda durdugu ve sorumluluk alarak garanti verdigini o yuzden onerdiklerini soyluyorlar fakat videoda siz isterseniz garanti veriyorlar deniliyor muhtemelen ek ucret olabilir. mesut abi sırrı ogrenen tamirciler artik parlak boyaya da bir cozum bulmasin :)
Abi son söylediğin doğru motor bagaj boyası mat olur ama bunu püskürtme ile rahatça yapabilirler astar atılıp üstüne boya geçip fırında bekletilince mat kalır boyayı parlatan sonradan atılan verniktir yani yapılabilir kulelerdeki kılcal eziklik dolgu ile ok gibi yapılıyor punta izleri ise 11 veya 13 lük civatanın ucuna bez bağlayarak çekiçleyerek tekrar olusturulabilir son olarak su terazisi lazer mastarı ve bir metrenin yardımı ile tavan fabrikasyon gibi puntalanabilir
Mesut abi iyi ki varsın ya
sana sarılasım geldi 😊
uzaktan sarılmış kabul et 🤗
Bilgilendirme ve kaliteli videolar için çok teşekkür ederim
Mesut bey, bilgilendirmeniz icin oncelikle teşekkür ederim. Ancak tramer sorgulamasını plaka ile yaparsanız doğru sonuca ulaşamazsınız. Sorgulamayı motor veya şase numarasi ile yapmak daha doğru sonuç vermekte. Çünki plaka değişmiş olabilir. Önceki plaka hasar kayıtları son takılan plakada görünmüyor. Teşekkürler.
Mesut abim konuları çok güzel, akıcı ve anlaşılır anlatıyorsun da abim,şu kafa ütüleyen ve sesini zaman zaman bastıran fon müziklerini daha dikkatli ve kısık sesle seçim yapsan süper olurdu abim, saygılar
mesut abi iyi akşamlar bagaj ve motor icindeki parlık eleverir dedin artık onunda formulu var mat boya veya vernik atıyor oralara anlamak için bu işin ehli.olmak gerekiyor
Abi video şahane olmuş koparta parçalarının sıkıntılı olanları anlarız da motoru şanzumanu gibi aksamları anlamanında yolu olmalı bunuda anlatır mısın abi ?
Mesut Abi çok teşekkürler ne kadar net anlatmışsınız , Sevgiler saygılar sunuyorum
mesut abi sana katılıyorum tek birşey hariç,iç kısımlarda boya parlak olmaz demişsin evet olmaz,iç boya denilen birşey var bunu yapmak mümkün mat ve hafif puturlu bir şekilde saygılar.
Mesut abi şu mübarek ramazan ayında verdiğin bilgilerden dolayı Allah razı olsun sende olmasan bu kadar bilgi birikimine nasıl ulaşacaz. Allah emeklerini zayi etmesin teşekkür ederim
Ben Almanya'da BMW Porsche Mercedes ve Opel le boyalı plastik iç ve dış parçalar üreten bir fabrika da çalıştım hatalı boyanan parcaları zımpara yapıp tekrar boyandığını biliyormuydunuz mesela parçaya önce gümüş rengi boyandı üzerinde hata fazla toz veya az boya akıntısı olduğunda hafif bir zımparayla zımparalanıp boya bölümüne gönderiyorduk ve orada beyaz ve koyu tonlar olarak boyanıyordu yani demek istediğim önceden belki kahverengi bir tona boyanmıştır ama ikinci seferde siyaha veya koyu başka bir tona boyanabiliyordu o arabayı bir yere sürttürseniz alttaki ayrı renk boyada gözükecek Porsche BMW Mercedes in en az %5%10arabalarında fabrika çıkışı iki farklı renk var
Abi videolarını keyifle izliyoruz. Çekimin çok faydalı ve güzel olmuş fakat iki yer dikkatimi çekti.
Birincisi; Kapının önünde müşteri temizlenmemiş arabaya bakınca 'Bunlar temizlemiyor bile bunlardan araba alınmaz' mantığı doğuyor.
İkincisi ise aracı alan müşteriye, satacağında sattığımız fiyattan arabanın değerine göre 1000 1500 aşağı alacağımızı söylüyoruz ve yapıyoruz. Keşke bunlardı da düşünseydin.
Ağzına sağlık ;)
Bunları iyi niyetle yapana helal olsun dedik zaten.
daha önce ucuz arabalar diye 40 binliralık araçları ucuz alıcacak araçlar diye video yaptıgında sana baya kızmıştım ama şimdi görüyorumki insanlara faydalı işler yapıyosun helal olsun
Abi teşekkür ederim ankaradayım şehir dışından araba alacağım güvenecek axpertiz arıyordum sen kefil oldun artik otorapora götüreceğim senin tavsiyemle insallah bisey çıkmaz
Araba pazarında gündüz alıcaksanız güneşli günde kolormatik güneş gözlüğü ile değişen parçaların renk farkıda çıkar
2017 den 2019 yılına gelen güzel tavsiyeler teşekkürler Mesut Abi.
Ben değişenleri ve boyası olduğunu bile bile bir arabayı satın almak istedim.Çünkü fiyatı da ona göreydi. Ama expertizde direkte boya çıktı ve yanal kayma testinde sağa çekme vardı. Çekme olayı rot balans ayarı yapılmayla düzelebilir belki ama ya şasede oynamadan dolayıysa... neyse direkte de boya var zaten.Vazgeçtim.Expertiz şart.
harika bir video olmuş emeğinize sağlık ancak dediklerinizi zar zor duyabildim, arkaya müzik koymasanız çok daha anlaşılır bi video olur
Harikasınız sevgili değerli Mesut abi
Ben de açıkçası bu aralar araştırıyorum kızımı alacağım
Arabalardan pek anlamıyorum bilen anlayan insanlarla araba bakmaya gidiyorum
Şase numarasından da arabanın sıkıntılı olup olmadığı anlaşılıyor bildiğim kadarıyla
Eğer plakadan araştırma yaparsak plaka değişmişte olabiliyor şase numarası daha garantili…
İyi insanların iyiliğini düşünen iyi insan sana de selam olsun.