✍Prieteni, scrieți opinia voastră în privința acestei teme în comentarii! 🤔Voi în rolul cui mai bine vă regăsiți? Sunteți mai mult Vitalie sau Vadimaș? 🔥 Vrei să îți Lansezi sau Dezvolți Accelerat propria Afacere? Înscrie-te la o CONSULTAȚIE Gratuită cu Alexandru Bordea: bit.ly/45wPuGK
Apreciez punctul tău de vedere, dar consider că este o generalizare. Mulți factori contribuie la succesul financiar, nu doar performanța academică. Cunoștințele și abilitățile dobândite prin educație pot aduce beneficii pe termen lung, chiar dacă nu sunt imediat reflectate în câștiguri financiare.
Nu am fost Vadimaș, dar am învățat bine, chiar foarte bine. Am fost un bun negociator și sunt. Am învățat pentru cunoștințe, nu pentru note. Există mai multe categorii, nu doar Vadimaș și Vitalie.
Da, cu siguranță sunt din categoria Vadimas. Am învățat la școală că, dacă învăț, primesc note bune. Dacă am luat o notă proastă, am învățat că, dacă învăț, AUTOMAT o repar. În schimb, azi, în viața de adult, lucrurile nu mai sunt așa. Sunt un om curios și mereu am căutat să învăț cum să îmi optimizez timpul. Pe zi ce trece, îmi dau seama că am devenit executantul perfect, care se conduce singur. Nu am nevoie să mi se spună ce trebuie să fac, pentru că pot singură să trag concluzii. Foarte rar cer ajutor, pentru că știu să mă descurc. Totuși, acest lucru este în detrimentul meu, pentru că nu știu să negociez. Nu știu să îmi cer dreptul, pentru că am tendința să cred că AUTOMAT ar fi trebuit să câștig mai mulți bani, dacă eu pot să ofer servicii rapide, de bună calitate, și mai vin si cu îmbunătățiri. În concluzie, mă simt un executant perfect (ca să nu spun o sclavă perfectă) si nu am curaj sa risc.
Școală sau mai bine spus curiculumul de la școlară pregătește angajați. Înveți 12+5 ani cum să faci ceea ce se cere cu reguli clare de remunerare. Și brusc se cere să fii descurcăreț, viteaz, să iubești riscul și să nu-ți pese de eșecuri. După 17 ani unde se cultivă supunerea și îndeplinirea sarcinilor fix ca și la lucru unde nota este respectiv salariul e complicat brusc să ai alte abilități care nu ai avut de unde să le capeți. Această comparație din video e ușor de perceput dar nu e totul alb și negru. Eu aș prefera ca curiculumul să nu mai cultive angajați simpli dar să cultive gindirea critică, rezolvarea de probleme, lucrul în echipă, oratorica, și să aprecieze inițiativa și eșecurile care te învață pe viață lucruri care nu se uită. Da eu am fost cel care a avut nota maximă și participa la olimpeade. Și da sunt la moment angajat și nu antreprenor dar eu tind să învăț ceea ce nu am primit la școală și la universitatea, lupt cu frica de eșec și cu siguranță voi încerca o afacere. Nu trebuie de denigrat abilitatea de a însuși materii la școală și elogia lenea și firea “descurcăreață”. Toți au un loc sub soare și e nevoie de fiecare pentru a mișca lucrurile. Într-o lume plină de antreprenori prosti cine ar lucra din deștepți?
Vitalie nu are ce pierde in școală, mai rau decit o nota negativa nu poate sa fie nimic, pe care el din start o are ca nu învață, si el mereu incearca cum sa obțină nota pozitiva prin orice metodă, ca el stie ca nu poate învața si incearca orice. Asta il face sa facă si in viata de matur, adica sa caute metode pentru a rezolva problemele, are deja rezistenta psihologică din școală, ca atunci la sigur a avut eșecuri in negocierile cu profesorii. Dar Vadimaș învața si daca primea o nota mica el unica ce stia sa faca era sa învețe ca sa rezolve problema, apoi ajunge in viața de matur si acolo deja nu mai merge sa fie destul doar ca sa înveți, dar incep negocierile, riscurile, fricile si el nu este pregatit pentru ca el in școală doar învața, se axa strict pe o abilitate, abilitatea de a învața.
Depinde ce afacere. Afaceri de tip Hustle and bustle care sunt in Moldova, da. Dar daca sa vorbim despre o companie farmaceutica sau o retea de spitale unde trebuie sa însușești rapid niște cerințe regulamentare stricte?(nu ai toată viața la dispoziție). Si încă, sansele ca acel care nu a invatat la școală sa fie extrem de sarac sau sa nu intre nici in clasa mijlocie is mult mai mari decit să fie bogat. Modelul de a nu învața mecanic se implementează în alte tari, și care își pot permite așa scoli, reprezintă de obicei upper class.
@@MrAlexandruBordea Jeff Bezos, Elon Musk, Warren Buffett, Barack Obama, Mark z., toți au ieșit din Ivy League Schools si lista asta nu se termina. Ca să fii acceptat în așa scoli nu poti fi codaș, iar mulți din ei au studii post universitare sau cite 2 universități terminate suma cum laude. De acord problema e în metoda de învățare tradițională care e promovata în școlile publice. Si când spuneți “studiile arata”, care studii concret? Persoanele ca Vitalie care au mers cu mine la școală spre exemplu, lucrează pe la construcții sau alte joburi manuale prin Europa în cel mai bun caz iar o mare parte din ei îs parțial șomeri, personal nu știu nici un caz de succes. Posibil ca eu nu am înțeles mesajul corect.
nu-mi pare rau ca is Vadimas dar simt ca vreau si pot mai mult.. Caut un exemplu bun de Vitalie pentru parteneriat😶 cu ce nu sunt de acord din cele spuse in video este ca "prostii, nu reusesc in viata mai usor*"
✍Prieteni, scrieți opinia voastră în privința acestei teme în comentarii!
🤔Voi în rolul cui mai bine vă regăsiți? Sunteți mai mult Vitalie sau Vadimaș?
🔥 Vrei să îți Lansezi sau Dezvolți Accelerat propria Afacere? Înscrie-te la o CONSULTAȚIE Gratuită cu Alexandru Bordea: bit.ly/45wPuGK
Apreciez punctul tău de vedere, dar consider că este o generalizare. Mulți factori contribuie la succesul financiar, nu doar performanța academică. Cunoștințele și abilitățile dobândite prin educație pot aduce beneficii pe termen lung, chiar dacă nu sunt imediat reflectate în câștiguri financiare.
Nu asta e lectia lui Seisembayev
Bravo ca ai învațat-o bine ca să o povestești altora, numai ca sînt cazuri diferite ! Si tot consta în detalii !
Da?
Nu am fost Vadimaș, dar am învățat bine, chiar foarte bine. Am fost un bun negociator și sunt. Am învățat pentru cunoștințe, nu pentru note. Există mai multe categorii, nu doar Vadimaș și Vitalie.
Da, cu siguranță sunt din categoria Vadimas.
Am învățat la școală că, dacă învăț, primesc note bune. Dacă am luat o notă proastă, am învățat că, dacă învăț, AUTOMAT o repar. În schimb, azi, în viața de adult, lucrurile nu mai sunt așa. Sunt un om curios și mereu am căutat să învăț cum să îmi optimizez timpul. Pe zi ce trece, îmi dau seama că am devenit executantul perfect, care se conduce singur. Nu am nevoie să mi se spună ce trebuie să fac, pentru că pot singură să trag concluzii. Foarte rar cer ajutor, pentru că știu să mă descurc.
Totuși, acest lucru este în detrimentul meu, pentru că nu știu să negociez. Nu știu să îmi cer dreptul, pentru că am tendința să cred că AUTOMAT ar fi trebuit să câștig mai mulți bani, dacă eu pot să ofer servicii rapide, de bună calitate, și mai vin si cu îmbunătățiri.
În concluzie, mă simt un executant perfect (ca să nu spun o sclavă perfectă) si nu am curaj sa risc.
Ești bravo! Nu înceta să crezi în tine. La un moment dat la sigur vei ajunge la reușitele pe care ți le dorești!
Eu am fost chiar ultima din clasa din toate punctele de vedere acum fac o scola de moda si in curand voi lansa brendul meu personal
Este superb
Exemple simple și foarte bine alese
Content calitativ și bine filmat și montat
Bravo 👍
Mulțumesc!
Ai dreptate 💯%, confirmat 😎
Super tare
Școală sau mai bine spus curiculumul de la școlară pregătește angajați. Înveți 12+5 ani cum să faci ceea ce se cere cu reguli clare de remunerare. Și brusc se cere să fii descurcăreț, viteaz, să iubești riscul și să nu-ți pese de eșecuri. După 17 ani unde se cultivă supunerea și îndeplinirea sarcinilor fix ca și la lucru unde nota este respectiv salariul e complicat brusc să ai alte abilități care nu ai avut de unde să le capeți. Această comparație din video e ușor de perceput dar nu e totul alb și negru. Eu aș prefera ca curiculumul să nu mai cultive angajați simpli dar să cultive gindirea critică, rezolvarea de probleme, lucrul în echipă, oratorica, și să aprecieze inițiativa și eșecurile care te învață pe viață lucruri care nu se uită.
Da eu am fost cel care a avut nota maximă și participa la olimpeade. Și da sunt la moment angajat și nu antreprenor dar eu tind să învăț ceea ce nu am primit la școală și la universitatea, lupt cu frica de eșec și cu siguranță voi încerca o afacere. Nu trebuie de denigrat abilitatea de a însuși materii la școală și elogia lenea și firea “descurcăreață”. Toți au un loc sub soare și e nevoie de fiecare pentru a mișca lucrurile. Într-o lume plină de antreprenori prosti cine ar lucra din deștepți?
Vitalie nu are ce pierde in școală, mai rau decit o nota negativa nu poate sa fie nimic, pe care el din start o are ca nu învață, si el mereu incearca cum sa obțină nota pozitiva prin orice metodă, ca el stie ca nu poate învața si incearca orice. Asta il face sa facă si in viata de matur, adica sa caute metode pentru a rezolva problemele, are deja rezistenta psihologică din școală, ca atunci la sigur a avut eșecuri in negocierile cu profesorii.
Dar Vadimaș învața si daca primea o nota mica el unica ce stia sa faca era sa învețe ca sa rezolve problema, apoi ajunge in viața de matur si acolo deja nu mai merge sa fie destul doar ca sa înveți, dar incep negocierile, riscurile, fricile si el nu este pregatit pentru ca el in școală doar învața, se axa strict pe o abilitate, abilitatea de a învața.
Depinde ce afacere. Afaceri de tip Hustle and bustle care sunt in Moldova, da. Dar daca sa vorbim despre o companie farmaceutica sau o retea de spitale unde trebuie sa însușești rapid niște cerințe regulamentare stricte?(nu ai toată viața la dispoziție). Si încă, sansele ca acel care nu a invatat la școală sa fie extrem de sarac sau sa nu intre nici in clasa mijlocie is mult mai mari decit să fie bogat. Modelul de a nu învața mecanic se implementează în alte tari, și care își pot permite așa scoli, reprezintă de obicei upper class.
Compania farmaceutică o lansează un Vitale, care angajează un Vadimaș să facă managementul 😉
@@MrAlexandruBordea Jeff Bezos, Elon Musk, Warren Buffett, Barack Obama, Mark z., toți au ieșit din Ivy League Schools si lista asta nu se termina. Ca să fii acceptat în așa scoli nu poti fi codaș, iar mulți din ei au studii post universitare sau cite 2 universități terminate suma cum laude. De acord problema e în metoda de învățare tradițională care e promovata în școlile publice. Si când spuneți “studiile arata”, care studii concret? Persoanele ca Vitalie care au mers cu mine la școală spre exemplu, lucrează pe la construcții sau alte joburi manuale prin Europa în cel mai bun caz iar o mare parte din ei îs parțial șomeri, personal nu știu nici un caz de succes. Posibil ca eu nu am înțeles mesajul corect.
Am fost Vadimaș pina in a 10, dupa asta brusc am devenit mai rau ca Vitalie 😂
Dar ai dreptate in ceea ce zici.
Mă regăsesc în tot ceea ce
ați spus. Aveți Respectul meu D-nu Alexandru Bordea.
Merci
nu-mi pare rau ca is Vadimas dar simt ca vreau si pot mai mult.. Caut un exemplu bun de Vitalie pentru parteneriat😶 cu ce nu sunt de acord din cele spuse in video este ca "prostii, nu reusesc in viata mai usor*"
Alexandru aveți dreptate.
Cum de trecut de la Vadimas la Vitalie?
Doar să îți ardă 😉
Eu am fenomenul Vadimaș un pic, încerc să scap de el 😅
Eh, Alexandru, da cum te descurci tu cu cartea asta de doba?
Foarte primitiv discurs .Intradevar obraznicia aduce banii ,sunteti dovada vie .