#4: Podul - Alina Șerban, despre cum ne putem întâlni unii cu alții

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 жов 2024
  • Obiceiul pământului este un proiect jurnalistic multimedia despre sclavia romilor și amprenta acelor 500 de ani asupra prezentului.
    Poți asculta seria și pe obiceiulpamantului.ro, Spotify, Apple Podcasts sau în aplicația ta preferată de podcasturi.
    Despre acest episod:
    Toți avem o voce interioară care ne face să ne îndoim de noi înșine, să credem că nu suntem îndeajuns. Vocea interioară modelată de rasism poartă însă o greutate în plus - a celor 500 de ani de sclavie.
    Se simte în lupta Alinei Șerban - prima regizoare romă care montează o piesă la Teatrul Național din București, cea care a pus în scenă o piesă de teatru despre sclavia romilor și a scris și regizat un scurtmetraj despre sclavie din perspectivă romă.
    După 12 ani de muncă, în Cel mai bun copil din lume, un spectacol care a evoluat și-a crescut o dată cu ea, Alina explorează lupta de a se descoperi, accepta și iubi. Îi e mai clar ca niciodată că ce face ea creează mult inconfortabil, dar e unul în care îi invită pe oameni să pășească pentru a evolua.
    ***
    DoR e un spațiu de jurnalism independent care spune, publică, predă și promovează poveștile adevărate ca unelte esențiale pentru a ne transforma viețile, organizațiile și societatea și a ne apropia unii de alții.
    De 12 ani, spunem povești online într-o revistă trimestrială de jurnalism narativ, în podcasturi, pe social media și pe scenă.
    Dacă v-au plăcut materialele noastre video, puteți să dați un like și un subscribe, și nu uitați să activați clopoțelul pentru a primi notificare atunci când urcăm un nou video:
    / decatorevista
    Ne puteți găsi și aici:
    Site: www.dor.ro
    Facebook: / decatorevista
    Instagram: / decatorevista
    Soundcloud: / decatorevista
    LinkedIn: / dor
    Puteți susține jurnalismul care aduce oamenii împreună alegând un abonament lunar sau anual și intrând în comunitatea DoR: www.dor.ro/sustine.
    Vă mulțumim pentru sprijin!

КОМЕНТАРІ • 10

  • @imspring3033
    @imspring3033 2 роки тому +4

    Multumim pentru tot proiectul asta. Alina este o femeie foarte puternica care a luptat atat de mult iar acum poate sa isi transforme trauma in arta, si in acelasi timp deschide inimi si ochi.
    Asemenea experiente te marcheaza, din pacate pentru totdeauna dar in momentul in care oamenii si sistemul iti creeaza asemenea greutati si tu dai arta inapoi, ar trebui sa te intrebi nu daca meriti tu sa faci ceea ce faci ci daca te merita lumea:)
    Ideea este ca oamenii neromi ar trebui sa se informeze cat mai mult si sa fie recunoscatori pentru oamenii ca ea pentru ca persoanele rome nu datoreaza nimanui informatii sau mai stiu eu ce lectii educative that require such high emotional labor.

  • @biancaisac4765
    @biancaisac4765 2 роки тому +11

    Alina Șerban 👏

  • @VladIepure
    @VladIepure 2 роки тому +2

    Multumim

  • @biancaisac4765
    @biancaisac4765 2 роки тому +1

    Genial 💞

  • @denisao5515
    @denisao5515 2 роки тому +5

    Mi-am dorit foarte mult sa merg la spectacolul ei din ianuarie, insa nu mai erau bilete. Off, de s-ar duce pandemia asta ca sa fie mai multe locuri disponibile in sala. Pana atunci sper sa gaseasca finantare sa mai faca reprezentatii. ❤

  • @trecatorulcristian8634
    @trecatorulcristian8634 2 роки тому

    Dragi creștini, în aceste vremuri critice, Biblia ne spune că avem 3 eroi de urmat, pe Dumnezeu, Isus Hristos și Copiii lui Israel, ca exemple de urmat în viața noastră de zi cu zi. Dacă în rugăciunile tale nu ai primit răspuns la ,,, A fi vaccinat sau a nu fi vaccinat ,,,, înseamnă că te-ai grăbit în rugăciuni ,,,, dar nu este nimic pentru că Dumnezeu i-a trimis pe copiii lui Israel pentru noi Creștinii să-i urmeze! Dar ce să vezi ?! toți Copiii lui Israel sau Vaccinați ,, ,,,, așa că să urmăm exemplul Copiilor lui Israel și să ne vaccinăm! Dumnezeu să vă binecuvânteze că ați ales calea pe care trebuie să o urmăm cu toții!! Amin Aleluia. P.S ,,,,crede și nu cerceta . Pace tuturor .

    • @imspring3033
      @imspring3033 2 роки тому +1

      ce plm legatura are cu videoclipul, scanati naiba contextul

  • @pragmaticplay88
    @pragmaticplay88 2 роки тому

    Ce nu imi place la aceste podcasturi. Ca incercati sa gasiti scuze pentru situatia lor, cand au trecut peste 150 de ani de la sclavie, iar ei inca sunt organizati sub forma de triburi si isi vand copiii. Da, stiu, romanii sunt devina pentru asta... Doamne cate erori logice.

    • @HareK0nnen
      @HareK0nnen 2 роки тому +8

      Faptul ca romanii sunt de vina pentru situatia romilor de astazi este o concluzie foarte logica, nu e nicio eroare. Un popor caruia timp de 500 de ani i-a fost interzis statutul fundamental de om, apoi timp de inca 150 de ani a fost persecutat si marginalizat, nu are cum sa se comporte altfel decat cum ai descris. Nu te poti astepta sa ii refuzi unui om accesul la civilizatie, iar acesta apoi sa se comporte civilizat.

    • @bibianca5743
      @bibianca5743 2 роки тому +4

      Ia întreabă ți bunica ea la ce vârsta s a măritat, cine i a ales soțul, cât pământ a primit tatăl ei când s a măritat ea și cate clase a făcut. Dacă ești din mediul rural, șansele ca ea sa fie “vândută” și sa aibă maxim 6 clase sunt f ridicate. Efectiv cine suntem noi sa ne dam cu părerea despre așa ceva când pana acum 50 de ani se proceda la fel și in familiile noastre?