Hocam bir cümlede zarf fiil var diyelim ama o zarf fiilin cümlede kendisine ait bir ögesi yok .yani zarf fiilin oluşturmuş olduğu yan cümlede kendisinden başka öge yok . Şimdi biz bu ana cümle için zarf fiil grubu vardır der miyiz? Veya bu durum diğer fiilimsiler içinde geçerli.Mesela bir cümlede isim fiil var ama o isim fiilin kendine ait bir öğesi yok yani o isim fiilin oluşturduğu yan cümleciğin isim fiilden başka ögesi yok yani o yan cümle sadece isim fiilden oluşuyor.Şimdi biz ana cümlede isim fiil grubu vardır diyebilir miyiz acaba? 1)Bunu, çalışarak yapabilirsin.( Bu cümlede zarf fiil var ama zarf fiil grubu vardır diyebilir miyiz?) 2)Ali, okumak istedi .( Bu cümlede isim fiil var ama isim fiil grubu vardır diyebilir miyiz? Yani hocam herhangi bir fiilimsi grubu vardır diyebilmemiz için o fiilimsinin oluşturduğu yan cümlenin, fiilimsi hariç en az bir tane kendisine ait bir ögesi mi olması lazım fiilimsi grubu oluşturmak için? Yani fiilimsilerin sadece kendilerinide bir fiilimsi grubu olarak saymayacak mıyız ,saymayacak mıyız?
İyi akşamlar Bugün piknikteydim çok, telefona bakamadım. Dediğin doğru zarf bir grubu içinde zarf fiile bağlı unsurlar olması lazım Örneğin, Her gün yaşaya yaşaya her hâlini o kadar öğrendim ki, artık iğreniyorum. Burada zarfı ile bağlı bir zarf var yani söz grubu içerisinde zarf fiil tek başına olmayacak sağında solunda bir kendine ait Öge olacak yoksa verdiğin örneklerde olduğu gibi tek başına zarf fiil Grup oluşturmaz, bu diğer fiilimizi gruplar için de geçerli
hocam çok karizmasınız🔥🔥🔥🔥
Teşekkür ederim Arda o sizin güzelliğiniz Ben elimden geleni 23 yıllık tecrübemi en iyi şekilde vermeye çalışıyorum 👍🙏
Hocam bir cümlede zarf fiil var diyelim ama o zarf fiilin cümlede kendisine ait bir ögesi yok .yani zarf fiilin oluşturmuş olduğu yan cümlede kendisinden başka öge yok . Şimdi biz bu ana cümle için zarf fiil grubu vardır der miyiz? Veya bu durum diğer fiilimsiler içinde geçerli.Mesela bir cümlede isim fiil var ama o isim fiilin kendine ait bir öğesi yok yani o isim fiilin oluşturduğu yan cümleciğin isim fiilden başka ögesi yok yani o yan cümle sadece isim fiilden oluşuyor.Şimdi biz ana cümlede isim fiil grubu vardır diyebilir miyiz acaba?
1)Bunu, çalışarak yapabilirsin.( Bu cümlede zarf fiil var ama zarf fiil grubu vardır diyebilir miyiz?)
2)Ali, okumak istedi .( Bu cümlede isim fiil var ama isim fiil grubu vardır diyebilir miyiz?
Yani hocam herhangi bir fiilimsi grubu vardır diyebilmemiz için o fiilimsinin oluşturduğu yan cümlenin, fiilimsi hariç en az bir tane kendisine ait bir ögesi mi olması lazım fiilimsi grubu oluşturmak için? Yani fiilimsilerin sadece kendilerinide bir fiilimsi grubu olarak saymayacak mıyız ,saymayacak mıyız?
İyi akşamlar Bugün piknikteydim çok, telefona bakamadım. Dediğin doğru zarf bir grubu içinde zarf fiile bağlı unsurlar olması lazım Örneğin, Her gün yaşaya yaşaya her hâlini o kadar öğrendim ki, artık iğreniyorum.
Burada zarfı ile bağlı bir zarf var yani söz grubu içerisinde zarf fiil tek başına olmayacak sağında solunda bir kendine ait Öge olacak yoksa verdiğin örneklerde olduğu gibi tek başına zarf fiil Grup oluşturmaz, bu diğer fiilimizi gruplar için de geçerli
@@ademhocaileturkce çok teşekkürler hocam sağolun 🙏👍💗
Teşekürler hocam
Ne de güzel anlatım böyle ❤❤❤teşekkürler hocam kanaliniz umarım buyurrrr
Teşekkür ederim inşallah çalışmaya devam 🙏👍👌
Hocam kaygandı kay kökü fiil değilmi isim diye aldınız
bir de ek fiili düşmüş cümleye eksiltilli cümle dediniz ama ösym çözdüğünüz son örnekte güzel kelimesini kurallı kabul etmiş. onu açıklar mısınız?
hocam yüz çevireceklere olumlu dediniz ama anlamca olumsuz biçimce olumlu olması gerekmez mi?
Teşekkür ederiz Hocam 🤍
🙏😄👍Elif
💚