6 Deha - 6 Hayat Dersi - 6 Çalışma Rutini

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 31 лип 2024
  • 6 Deha - 6 Hayat Dersi - 6 Çalışma Ritüeli
    Akıllı insanlar hatalarından ders alır, ama daha akıllı insanlar başkalarının hatalarından ders alır. Bu cümleyi şöyle çevirelim mi, Akıllı insanlar başarılı olmanın yollarını arar, daha akıllı insanlar bu yolları zaten keşfetmiş insanlardan fikir alır.
    Son dönemde araştırırken ve çekerken en keyif aldığım videolardan oldu bu video. Eğer bu tarzı beğenirseniz birkaç yeni bilim insanını ve sanatçıyı inceleyeceleyebilirim. Yorumlarda belirtin lütfen.
    Videoda incelediğim 6 kişi; Eğer video çok beğenilir ve talep gelirse farklı bilim insanları, sanatçılar üzerine de bir video yapabilirim.
    1. Ludwig van Beethoven
    2. Albert Einstein
    3. Steve jobs
    4. Agatha Christie
    5. Nikola Tesla
    6. Stephen King
    Ludwig van Beethoven, Mozart’tan sonra tarihteki en büyük müzisyen olarak bilinir. 26 yaşından sonra duyma yetisini kaybetmeye başladı ve 40 yaşında hemen hemen hiç duymuyordu. En ünlü eseri 9. senfonidir avrupa birliğinin marşıdır aynı zamanda ve tam sağırlık döneminde üretmiştir bu eseri.
    Albert Einstein, ‘Zekanın gerçek göstergesi hayal gücüdür, bilgi değil’ der einstein. Zaten zamanın göreceli olduğunu bilgisiyle değil ışığın üzerine binip seyehat ettiğini hayal ettiği için bulmuştu. Ondan öğreneceğimiz E=mc2 ‘den de önce gelen şey bence buydu “hayal kurmak” çünkü yine onun sözüyle “Bilgi sizi a dan b ye götürür, hayal gücü ise her yere”.
    Steve jobs; “Son 33 yıldır, her sabah aynada kendime bakarken sordum: “Eğer bugün hayatımın son günü olsaydı, yine de gün içerisinde yapmakta olacağım şeyi yapar mıydım? Ve ne zaman cevabım uzun bir süre boyunca “hayır” olursa, bir şeyi değiştirmem gerektiğini anlarım.”
    Annesi dindar bir kadındı ve Agatha Cristie'yi okula göndermek istemedi. İşte o kız şu an 7.5 milyar olan dünya nüfusuna 2 milyar kitap satmış edebiyatın en önemli isimlerden biri olmaya başardı
    Nikola Tesla Elektriği kablosuz taşıyan adam Tesla görüp duyabileceğiniz en uçlarda yaşayan dahilerden biri. En büyük hayali, dünyaya bedava enerji sağlamakmış.
    Stephen King yaşayan yazarlar arasında kitapları en çok sinemaya uyarlanan kişi. 73 yaşında ve tatil günleri dahil her gün 2.000 kelime yazmadan çalışma odasından dışarı çıkmıyor.
    Ludwig van Beethoven kimdir? Albert Einstein kimdir? Steve jobs kimdir? Agatha Christie kimdir? Nikola Tesla kimdir? Stephen King kimdir? Bilim insanlarının icatlar, Bilim insanlarının sözleri, Bilim insanları nasıl çalışıyor sorularını yanıtlamış olduk bu videoda. Ayrıca içlerinde olduğu için dehaların özellikleri, dehalar nasıl çalışıyor, dehaların tuhaf alışkanlıklarına da değinmiş olduk. Zeki insanların özellikleri, çalışma sistemleri, başarılı insanların yöntemleri, özellikleri, çalışma sistemlerini de konuşmuş olduk. Agatha Christie ile de başarılı kadınlar, başarılı kadınların özellikleri, başarılı kadınlardan örnekler, başarılı olmuş kadınlar, başarılı kadın yazarlar, başarılı kadın bilim insanları, başarılı kadın sanatçılara örnek verdik.
    ___
    S o s y a l M e d y a
    📷 / hikmetaniloztekin
    🐥 / hikmetaniloztekin
    K i t a p
    📌 Kitaplarım: bit.ly/3apiW5U
    📚 Kitap önerilerim (120 kitap): app.hps.im/d7ct/1e950623
    E k i p m a n
    📽 Video ekipmanlarım: app.hps.im/d7ct/a3842dae
    🏄🏻‍♂️ Spor ve egzersiz saat önerileri: app.hps.im/d7ct/ead12b78
    D e s t e k V e r
    🎴Kanala destek: bit.ly/AileyeKatıl
    M ü z i k
    🎧 Kanal müzikleri 1 bit.ly/videomüzikleri
    📻 Kanal müzikleri 2 bit.ly/Videomuzikarsivi
    B ü l t e n
    🗞 Her pazar harika bir mail almak ister misin? 100.000 kişinin arasına katıl (en altta mailini eklemen yeterli) www.hikmetaniloztekin.com
    B i r k a ç Ö n e r i
    💶 Avrupada para transferi için kullandığım uygulama: wise.com/invite/u/hikmetoe9 (4.250TL ücretsiz transfer linki)
    D i ğ e r K a n a l
    🍿 RESET: bit.ly/RESETshorts
    🪴 O (yakında): bit.ly/sennuroztekin
    K u r u m s a l
    www.hikmetaniloztekin.com
    haoajans@gmail.com

КОМЕНТАРІ • 1,9 тис.