Social Media Pentru Copii - Aliat sau Nu

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • Exista o legatura intre utilizarea retelelor de socializare si modul in care copiii si adolescentii deprind obiceiuri alimentare mai mult sau mai putin sanatoase? Este posibil ca social media sa le construiasca o imagine de sine negativa si daca exista o astfel de problema, cum o sesizam? Sunt Dr. Malina Chiriac de la Clinica de Nutritie pentru copii si adolescenti Kilostop Junior si te invit sa urmaresti acest video pentru a afla raspunsul la aceste intrebari. Iar daca nu esti abonat, apasa pe subscribe si da click pe clopotel pentru a afla cele mai noi informatii medicale si cele mai gustoase retete pentru a creste copii si adolescenti fericiti si sanatosi: bit.ly/KiloSto...
    Tulburarile de comportament alimentar sunt afectiuni caracterizate de frica de crestere in greutate, imagine de sine distorsionata si obiceiuri alimentare dezordonate cauzate de nemultumire fata de propria greutate sau de forma corpului.
    Cele mai frecvente tulburari de comportament alimentar sunt anorexia nervosa si bulimia nervosa. Anorexia nervosa este o afectiune severa, caracterizata prin imagine corporala distorsionata si pierderea intentionata in greutate, indusa si sustinuta de catre pacient. Bulimia este o tulburare severa caracterizata de ingerarea episodica si necontrolata intr-o perioada scurta de timp a unor alimente, urmata de varsaturi autoprovocate si de perioade de incetare a alimentarii, alaturi de o preocupare excesiva pentru controlul greutatii corporale.
    Ca si alte afectiuni ale sanatatii mentale, tulburarile de comportament alimentar sunt deseori neintelese de familie si de apropiati, greu diagnosticate de medici si pot fi uneori considerate in mod gresit un moft sau o alegere.
    O tulburare de alimentare poate sa apara la orice varsta, dar cel mai frecvent se dezvolta in perioada adolescentei sau in cea de adult tanar, predominant la persoanele de sex feminin dar, cu o incidenta tot mai mare in ultima perioada, si la persoanele de sex masculin.
    Studii recente au aratat ca frecventa tulburarilor alimentare a crescut in randul adolescentelor in perioada pandemica, declansate de grijile in plus declansate de pademie si de contactul social mai scazut al copiilor si adolescentilor. Copiii si adolescentii pot vedea fie poze ale unor prieteni care se distreaza in absenta lor, fie imagini ale unor straini ce lasa impresia ca au o multime de activitati placute, si acest lucru ii poate face sa se simta exclusi. Sentimentul de a nu fi suficient de bun, de placut sau de frumos pentru a fi acceptat de ceilalti poate declansa comportamente distructive precum mancatul compulsiv sau infometarea, in incercarea de a fi aprobat de cei din jur.
    Cel mai frecvent, ceea ce este prea simplu si usor este un mit, iar ceea ce este extrem e nesanatos. Lasa un comentariu la acest video in care sa ne povestesti diverse mituri si trenduri de nutritie auzite de tine pe internet si le putem aproba sau demonta impreuna.
    Dar haideti sa vedem cum detectam o posibila tulburare de comportament alimentar?
    Unele dintre cele mai comune comportamente ce dezvaluie faptul ca un copil are o tulburare de alimentare sunt urmatoarele: obsesia asupra caloriilor si a mancarii, obsesia asupra diverselor defecte percepute in aspectul fizic, grija exagerata pentru greutate si forma corpului, exercitiile fizice excesive, discomfort in a manca in fata altor persoane, mestecatul prelungit pentru a parea ca mananca mai mult, saritul meselor sau mancatul unor portii foarte mici, restrictionarea unor intregi grupe de alimente sau dobandirea brusca a unor noi practici nutritionale, cum ar fi dietele extrem de stricte sau regimuri ce exclud complet carbohidratii sau grasimile, pierderea interesului in activitatile cu prietenii care in trecut aduceau bucurie, si altele.
    Un ajutor in plus ar putea fi chestionarul de screening al tulburarilor de alimentatie al universitatii Stanford, pe care il poti gasi in linkul postat sub acest video:
    www.nationalea...
    Urmareste si alte filmulete de pe acest canal pentru a afla mai multe informatii despre un stil de viata echilibrat si intra pe site-ul nostru, www.kilostopjunior.ro daca vrei un program personalizat de nutritie pentru copilul tau.
    .....................................................................................................
    Oferim ajutor copiilor supraponderali. Ii ajutam sa slabeasca si sa aiba o greutate normala, cu experienta noastra de peste 5 ani specializata in nutritie pentru copii. Suntem prima clinica medicala de nutritie din Romania destinata exclusiv copiilor si adolescentilor. Prin acest canal ajutam parintii cu retete sanatoase si informatii pentru a reusi sa controleze greutatea copiilor lor.
    Aboneaza-te daca vrei sa afli toate retetele sanatoase, gustoase si rapid de preparat si informatii medicale pentru a-ti ajuta copilul sa fie sanatos si bucuros.
    Slabitul e o joaca! ❤
    💻 www.kilostopjunior.ro
    bit.ly/KiloSto...

КОМЕНТАРІ • 1

  • @gabibrk3273
    @gabibrk3273 2 роки тому +1

    Foarte informativ si bine structurat! Bravo!!!!