Ontspan de rug van je paard en het hoofd komt vanzelf omlaag!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 жов 2024
  • In deze video laat deze schoonheid onwijs mooi het verschil zien wat er in het lichaam gebeurt op het moment dat de lange rugspier zich ontspant. Een totaal verschil in de manier van bewegen. En dat is ook niet zo vreemd. De lange rugspier is immers een bewegingsspier!
    Aan de rug van het paard is dit verschil ook direct terug te voelen als je erop zit. Op het moment dat de lange rugspier ontspant en de voorwaarts neerwaartse tendens zich aandient, dan verbeterd direct de schwung en het zweefmoment. Je paard beweegt met betere schokdempers dan bij een gespannen lange rugspier.
    Ik laat je in deze video ook zien welke oefening we hebben ingezet om dit verschil te bereiken.
  • Спорт

КОМЕНТАРІ • 12

  • @TheAaron2001
    @TheAaron2001 2 роки тому +2

    fijn dat er weer leerzame filmpjes zijn!! Beelden en jou uitleg maakt het zo bijzonder!! Heel goed weergegeven en toepasbaar op ieder paard. Gaat zo'n fijne paardvriendelijke wereld voor ons open , het kàn en moét ook anders , je ziet dit paard ontspannen in zijn rug!! Weer een paard gered van de klassieke dressuurprikkers groep!!!! Zegt het voort Zegt het voort . Jij bent echt voor mij een topper met je gedegen uitleg !!! thanks Monique en Lisette en Fuego

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 роки тому

      wauw wat een ontroerende reactie! ONTZETTEND LIEFDEVOL DANKJEWEL!! kan je je voorstellen dat ik iedere dag een zéér dankbaar persoon ben dat ik dit mag delen...

  • @marielouisemulder4647
    @marielouisemulder4647 2 роки тому

    Heeeel duidelijk uitgelegd!!! Dank!!

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 роки тому

      graag gedaan! jij bedankt voor het delen van je waardering! Fijne dag!

  • @SS-lc1ng
    @SS-lc1ng 2 роки тому +2

    Mooi filmpje. Maar toch even een vraag, haal je het paard niet vreselijk uit z’n balans op moment dat je constant om stelt? Of hebben jullie eerst een tijdje voor deze oefening aan los (rondjes) gedraafd?

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 роки тому +1

      goeie vraag! het allerbelangrijkste is HOE je stuurt en omstelt. Welke zithulpen, hoe vraag je stelling, wat doet het verticale evenwicht etc. Je kan hiermee juist heel erg goed balans leren herstellen omdat je op deze manier het gewicht van de stelling in je voordeel laat werken. Maar alles valt of staat uiteraard altijd met een correcte uitvoering ;-) bedankt voor je vraag!

  • @astridpeters4074
    @astridpeters4074 Рік тому

    Heel knap gedaan, dit kunnen niet alle paarden zo maar doen. Vraag: hij loopt met zijn hals naar beneden en naar voren en tegelijkertijd met zijn achterhand actief en er onder. Rijdt je m dan eerst wel bij elkaar en nagevelijk en komt later in de les deze oefening?

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  Рік тому

      ik vind het persoonlijk belangrijk dat een paard mij eerst kan laten zien en voelen dat hij zijn volledige lange rugspier kan ontspannen. Dit resulteert vervolgens in de maximale vwnw tendens aan de voorkant. Van daaruit is het vrij gemakkelijk om ook te gaan wisselen tussen de verschillende levels van aanleuning. Als je eerst naar oprichting gaat is de kans aanwezig dat er nog spanning in (met name) de onderrug aanwezig is wat een correcte doorstroming van achter naar voren belemmerd. vandaar dat ik liever andersom werk zodat ik zeker weet dat de rug maximaal los is :-)

  • @maerteuh
    @maerteuh 2 роки тому

    Heel fijn filmpje

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 роки тому +1

      dank je! fijn om te lezen

    • @maerteuh
      @maerteuh 2 роки тому

      @@AtletischeRijkunstATR vandaag toegepast en ze begreep het eigenlijk meteen. Heel bijzonder. Ze was ontspannen, voorwaarts en een blij paard. 🥰

    • @AtletischeRijkunstATR
      @AtletischeRijkunstATR  2 роки тому +1

      @@maerteuh gaaf hoor! fijn he!