İyi akşamlar Hocam çook rahatlıyoruz sizi dinlerken mutlu oluyoruz yalnız değiliz destek oluyorsunuz bizlere.Allah sizi korusun. Hem başarılı hemde zor olanı başarıyorsunuz.size minnettarız.🎉🎉hiç kacirmadan izliyorum.parathormon ve böbrekler ve kemikler in birbiri ile neden ilgisi var parathormon yükselmesi düzelirmi beslenme ile cevabınız icin teşekkürler
Çok teşekkür ederim. Öncelikle ilaçla parathormon yüksekliği düzenlenebiliyor böbrek hastalarında. Paratroid bezinin fazla çalışması denen sekonder ve tersiyer hiperparatroidi durumu böbrek hastalarında sıkça oluşabilmektedir. Öncelikle D vitamini, sinakalset, sevelamer, fosfor bağlayıcı ilaçlar gibi bazı ilaçlar veriliyor. D vitamini açsından zengin, fosforca fakir gıdaların tedaviye katkısı olur. Bunları sizi takip eden nefroloğunuz ayarlar.
Merhaba. Ben teşekkür ederim. GFR değerinizi hesaplayın. Nasıl hesaplanacağını da anlattım. GFR ve potasyum, fosfor düzeylerinize göre ne yiyip neler içeceğinizi kanalımdaki tüm bu videolarımda tek tek açıklıyorum. Onları izleyebilirsiniz.
Hocam çok merak ettiğim bir sorum olacak. Denizin tuzu deri yoluyla kana karışabilir mi.denizden çıktıktan sonra duş almanın sebebi tuzu deriden uzaklaştırmak için mi?
Selam Kıymetli hocam. Ben hergün tv lere bakıyorum sağlık proğramları yapıyorlar neden sizi göremiyoruz sizin için uzun uzun proğramlar yapmaları lazım ki ülkemizde çok sayıda kby hastaları var insanlar öğrensinler bilgilensinler sebzeyi nasıl pişirecekler hangi meyveyi yiyecekler ceviz suyunu gül yaprağını hazırlayıp içecekler inşaAllah sağlık bakanlığımız bir el atar saygılarımla.
Selam. Zamanında TRT-1'e birçok kez çıktım. Şimdilik kitabımla ve videolarımla karşınıza çıkıyorum. Öğrenmek isteyen zaten bir şekilde arayıp buluyor. Öğrenmek istemeyen ise evlilik programlarına bakıyor.
Bu konuyu daha önce açıklamıştım. Yine söyleyeyim. Arıtma suyunu önermiyorum böbrek hastalarına. Çünkü içinde vücuda faydalı mineraller de arıtma işlemiyle gidiyor ve saf su içilmiş gibi oluyor. Saf su vücuda iyi değil. Analizi yapılmış sağlıklı doğal kaynak suyu en iyisi. Eğer bu yoksa alkali özellikteki cam damacana suları, bu da yoksa plastik damacana alkali suları içilebilir. Buna da ulaşamıyorsanız, şebeke suyu güvenli ise, şebeke suyunun her 1 litresine 1 çay kaşığı karbonat koyup alkali yaparak içebilirsiniz.
Psikiyatri değerlendirip uygun görürse, verilen ilaçlar GFR düzeyine göre ayarlanabiliyor. Böbrek hastalarının da kullanabileceği birçok ilaç var. Bunu sizi takip eden nefroloğunuz, nöroloji veya psikiyatri uzmanlarınız ayarlar. Sertralin, passiflora ekstresi gibi ilaçlar kullanılabiliyor.
Böbrek hastaları üzüm tüketemiyor. Sizler için birçok meyve tüketimiyle ilgili video paylaştım. Onları izleyebilirsiniz. ua-cam.com/video/jLwQODLhPYo/v-deo.html, ua-cam.com/video/PNL__ULzfOY/v-deo.html, ua-cam.com/video/PaBfHsBnMgE/v-deo.html
Malesef bazı böbrek hastalıklarının seyri daha ağır ve zor seyredebiliyor. Biz yine de tüm bu zorluklar içerisinde, hastalara bir kolaylık yapabilir miyiz veya hayatı daha yaşanır hale getirebilir miyiz diye gayret ediyoruz.
Bilgi için teşekkür ediyorum hocam bende ne magnezyum ne d vitamini nede b12 ne şeker ne tansiyon ne kaçak ne üre nede başka bir tahlilim referans dışı değil hepsi normal ve abartısız ayda 150 km yürüyorum hergün 3 litre su içerim boy 183 kilo 88 yaş 55 ama kreatinin 1.50 egfr 55 ben neden böbrek hastasıyım çözemiyorum sizcede tuhaf değilmi sigarm yok içkim yok kola içmem hazır paketli hiç bir şey yemem şarküteri yemem güçlüyüm ama değerlerim size göre neden böyle not 15 eylül 2020 kreatinim 1.09 aralık 2021 kreatinin 1.90 ,15 ayda ne olduda ben böbrek hastası oldum
Aynı şekilde sağlininiza dikkat etmeniz cok isabetlidir, İlaveten de her gun abdestli olarak felak,, nas,, kafirun,, inşirah,, fatiha ve ayetelkursi surelerini üç veya yedişer kere okuyup en sonunda bir bardak suya üfleyip için. Bence 21 gun boyle devam edip tekrar tahlile gidin derim.
Böbrek hastalığı olanların illa ki vitamin veya mineralleri bozuk olacak diye bir kural yok. Şeker veya tansiyon olmadan böbrek hastalığı olan dünyada yüz binlerce hasta var. Siz tek örnek değilsiniz. Bu tür durumlarda genellikle böbrek biyopsisi yapılır tanıyı aydınlatabilmek için.
Hocam deniz güneş deyince siz ,hep kafama takilan birşey var d vitaminim hep eksik bende gunes ten almaya çalıştığım zaman hemen tansiyon yüksekliği oluyor hocam birde ben cellcept günde 2000 mg alıyorum güneş e hiç çıkmamalı mıyım
Güneşlenme konusuyla ilgili de yakında bir video paylaşacağım inşaAllah. D vitamini sadece güneşten alınmıyor. Güneş ışınlarındaki ultraviole B, D vitamini sentezinin sadece bir aşamasıdır. Böbrekler çalışmıyorsa, karaciğerde ve ciltte sorun varsa isterse saatlerce hatta günlerce güneşin altında kalın yine D vitamini değeriniz düşük çıkacaktır.
Teşekkürler hocam cellcept hakkında ne düşünüyorsunuz kortizonsuz tek başına yeterli olabilir mi gfr 23 kreatin 2.40 üre 104 kortizonu kullanamıyorum kas yıkımı yapıyor 1 ay içinde tüm vücut kaslarımı kaybettim@@doc.dr.omertoprak
Buna kararı ben değil sizi takip eden nefroloğunuz vermelidir. Bunlar çok ciddi ilaçlar. Her ilacın ne kadar süreyle kullanılabileceğinin protokolleri var. Hastanın kliniğine, protein kaybına, GFR değerlerine, serolojik testlerine göre bunların dozu ve verilme süreleri her hasta için ayrı ayrı ayarlanıyor. Bu nedenle, bunları sosyal medya üzerinden hiç kimseye sormayın. Sadece kendi nefroloğunuzla irtibatta olun. Geçmiş olsun.
17 mayıs ta urs ameliyatı oldum taş parçalandı, stent takıldı ön gün sonra alacaklar, urs ameliyatı olanlar nelere dikkat etmeli nasıl bir yaşam tarzı olmalı aydınlatırmısınız
Bunları üroloji uzmanınıza sormanız daha uygun olacaktır. Nefrolojik açıdan ise böbrek taşına neden olan ne ise ona yol açan gıdaları kısıtlı tüketmelisiniz. Genellikle kalsiyum oksalat buna yol açabilmektedir. Oksalattan fakir gıdalar tüketilmeli. Su ve sıvı alımına dikkate edilmeli. Su alımı az olursa idrar yolu enfeksiyonu ve taş oluşumu artabilir. İlerleyen günlerde böbrek taşı olanların beslenme ve yaşam tarzında dikkat etmesi gerekenler konulu bir video paylaşacağım. Ona da bakabilirsiniz.
Aksi bir durum yoksa çavdar ekmeği, tam buğday, siyez ekmeklerini ekşi mayalı ve tuzsuz olmak şartıyla tüketebilir. Gut hastalığı olanlar ise beyaz ekmek tüketebilir. Bu konuyla ilgili video yapmıştım sizler için. Onu da izleyebilirsiniz. ua-cam.com/video/WG4yf7xZIOw/v-deo.html
Hocam videolarınızı takip ediyorum çok faydalı emeğinize sağlık. Sizden birsey rica etmek istiyorum uygun görürseniz belki de bi fikir olarak.düşünürsünüz . Hocam beslenme konusunda gfr durumuna diğer değerlerin düzeyine göre değişimler meydana geliyor. Ben sizin kitabinizi okuyorum fakat günlük haftalık nasıl menü hazırlayacağımı bilemiyorum, aklıma sizin dediğiniz yemek stiline göre menüler gelmiyor . Gelse bile kısıtlı. Üniversiteniz bünyesinde var olan beslenme diyetisyen uzmanı ile sizin toprak beslenme düzenine uyan bir günlük haftalık menülerin olduğu tariflerin olduğu bir kitap yazsanız olur mu hocam , bu sadece bir fikir Hocam yanlış bir üslup kullandı isem affedersiniz , hayırlı geceler
Zaten bu konuda kitap yazıyorum. Çok zahmetli ve zaman alıcı olduğu için yavaş ilerliyor. Düşünceniz çok yerinde. Teşekkür ederim. Bu videolar kitabın alt yapısını oluşturuyor.
Merhabalar. Bahsettiğiniz test (liver fatty acid-binding protein: Karaciğer yağ asidi bağlayıcı protein), rutin olarak kullanılmayan ama akut böbrek hasarının tespitinde kullanılabilen, siroz ve karaciğer hasarlarının tespitinde kullanılabilen bir testtir.
Nakil için ismin yazılmasına nasıl karar veriliyor hocam şu an gfr 15 isim yazılıyor mu ? Lupusa bağlı kby oluştu hocam, tansiyon da var 28 yaşındayım kpss den iyi bir puan aldım öğretmenlik mesleğimi icra etmek istiyorum ama korkuyorum, hastalığıma bagli yetersiz olmaktan bazen çok yorgun halsiz oluyorum çalışmak yanlış olur mu
Buna sizi takip eden nefroloji uzmanı ve diyaliz hekimleriniz karar veriyor. Eğer nakle engel bir durumunuz yoksa, canlı verici bulmanız istenir. Canlı vericiniz yoksa, kadavardan nakil listesine yazılmanız için size bir form verilir. Bu form ile istediğiniz bir nakil yapılan merkeze gidip kaydınızı yaptırırsınız. Bu bilgileriniz kadavra çıkana kadar 6 ayda bir yenilenir. Genellikle GFR 10'un altında veya 7'nin altında nakil için başvuru yapılmasını istiyoruz. Lupusun malesef kesin bir tedavisi yok. Halsizlik de yapar. Kan değerlerinde düşüklük yapabilir. Başta bazı bağışıklığı baskılayan ilaçlar ve protein kaybını azaltabilen ilaçlarla, diyalize girme veya nakil olma sürecini uzatabiliyoruz. Geçmiş olsun.
Keratin 3.23 egfr 16 ,fistur açıldı nasıl beslenecegimi ne yapacağımı bilemiyorum,sizin beslenmeyi takip etmeye çalışıyorum henüz diyaliz e girmiyorum um
Hocam Allah size sağlıklı uzun ömürler versin İnşallah
Allah razı olsun.
Sayın Hocam Engin Bilginizi paylaştıgıniz için teşekkür ediyorum sağ olun
Sizler de sağolun.
Sagolun hocam, ağzınıza sağlık, tavsiyeleriniz dikkatle izliyoruz. İyi çalışmalar.
Teşekkür ederim.
EyvAllah kardeşim
Hocam ağzınıza sağlık. Bizleri çok iyi bilgilendiriyorsunuz. Sayenizde günlük yaşantımda hiç zorluk çekmiyorum. Allah sizden razı olsun
Çok sevindim. Allah sizden de razı olsun.
Allah razı olsun hocam iyi ki vardiniz
Allah sizden de razı olsun.
Ben de bu konuyu çok merak ediyordum. Teşekkürler hocam.
İsabet olmuş. İyi seyirler dilerim.
Çok sağolun hocam anlatmalarınız çok güzel allah razı olsun
Allah sizden de razı olsun.
Allah razı olsun hocam ❤
Allah sizden de razı olsun.
Canım hocm bilgilerin içi çok sagol allahım yar ve yardımcınız olsun saygılar selamlar ❤❤❤
Çok teşekkür ederim. Selam.
Ağzınıza sağlık hocam Allah razı olsun
Allah sizden de razı olsun.
Bilgilerdiginiz için teşekkür ederiz
Ben teşekkür ederim.
Teşekkür ederiz doktor bey, faydalı bilgiler verdiniz yine. 😊 Krampları hiç düşünmemiştim bu yaz çok aciklara gitmeden yuzecegim.
Evet dikkatli olun. Ben teşekkür ederim.
Allah razı olsun hocam..merak ediyordum bu konuyu..
Allah sizden de razı olsun. İsabet olmuş.
ALLAH RAZI OLSUN
Allah sizden de razı olsun.
Allah'ım razı olsun hocam😌
Allah sizden de razı olsun.
İyi akşamlar Hocam çook rahatlıyoruz sizi dinlerken mutlu oluyoruz yalnız değiliz destek oluyorsunuz bizlere.Allah sizi korusun. Hem başarılı hemde zor olanı başarıyorsunuz.size minnettarız.🎉🎉hiç kacirmadan izliyorum.parathormon ve böbrekler ve kemikler in birbiri ile neden ilgisi var parathormon yükselmesi düzelirmi beslenme ile cevabınız icin teşekkürler
Çok teşekkür ederim. Öncelikle ilaçla parathormon yüksekliği düzenlenebiliyor böbrek hastalarında. Paratroid bezinin fazla çalışması denen sekonder ve tersiyer hiperparatroidi durumu böbrek hastalarında sıkça oluşabilmektedir. Öncelikle D vitamini, sinakalset, sevelamer, fosfor bağlayıcı ilaçlar gibi bazı ilaçlar veriliyor. D vitamini açsından zengin, fosforca fakir gıdaların tedaviye katkısı olur. Bunları sizi takip eden nefroloğunuz ayarlar.
Hocam merhaba bizleri aydınlatıgnız için teşekkür ederim hocam benim kıreteyinim 2.89 böbreklerde preteyeyin kaçağı var ben ne yiyelim ne yememeli aydınlatırsanız memnun olurum teşekkür ederim hocam
Merhaba. Ben teşekkür ederim. GFR değerinizi hesaplayın. Nasıl hesaplanacağını da anlattım. GFR ve potasyum, fosfor düzeylerinize göre ne yiyip neler içeceğinizi kanalımdaki tüm bu videolarımda tek tek açıklıyorum. Onları izleyebilirsiniz.
Hocam elinize emeğinize sağlık
Teşekkür ederim.
Allâh razı olsun hocam
Allah sizden de razı olsun.
❤hocam minnettarım size 🙏
Böbrek yetmezliği gfr değerlerim %37-47 arasında gidip geliyor potasyum diyetim var sayenizde her videonuzdan fevkalade faydalanıyorum 🙏
Teşekkür ederim.
Çok sevindim videolardan faydalabildiğinize.
Sağolun hocam Allah razı olsun
Allah sizden de razı olsun.
Hocam kanalınızdaki videolar nakilliler veya diyaliz görenler olarak değişiyor mu ? Yoksa hepsini mi kapsıyor ?
Ben bir şey belirtmiyorsam hepsini kapsıyor. Özellik varsa zaten belirtiyorum. Diyaliz veya nakil hastalarına şuna dikkat etsin diye.
Allah razı olsun hocam Guneş kremleri kullanmamız ile ilgili bilgide verebilir mısınız
D vitamini sentezi için güneş kremi sürülmesini önermiyorum. Ancak açık ciltli olanlar, güneşe hassasiyeti olanlar sürebilir.
@@doc.dr.omertoprak çok saolun hocam
Sağolasın hocam 👍
Siz de sağolun.
Hocam, spot idrarda, gfr hesaplaması yapılabilir mi?❤
Hayır spotta yapılamaz. 24 saatlik idrarda GFR eşdeğeri olan kreatinin klirensi olarak yapılabilir.
@@doc.dr.omertoprak sevgili hocam, spot idrar ve kan tahlili ile tahlilde gfr 66 çıktı. Bu durumda ben neye göre bir yol izleyeceğim 😮😮😮
Genel kurallara uyun yeterli olur. Sebzeleri haşlama vs gibi şeyleri siz yapmayın.
@@doc.dr.omertoprak cevap verip, yol gösterdiğiniz için, size minnettarız, değerli insan 🙏🤲♥️
Hocam çok merak ettiğim bir sorum olacak. Denizin tuzu deri yoluyla kana karışabilir mi.denizden çıktıktan sonra duş almanın sebebi tuzu deriden uzaklaştırmak için mi?
Hayır deriden kana karışmaz. Yeter ki deniz suyunu yutmayın.
Selam Kıymetli hocam. Ben hergün tv lere bakıyorum sağlık proğramları yapıyorlar neden sizi göremiyoruz sizin için uzun uzun proğramlar yapmaları lazım ki ülkemizde çok sayıda kby hastaları var insanlar öğrensinler bilgilensinler sebzeyi nasıl pişirecekler hangi meyveyi yiyecekler ceviz suyunu gül yaprağını hazırlayıp içecekler inşaAllah sağlık bakanlığımız bir el atar saygılarımla.
Selam. Zamanında TRT-1'e birçok kez çıktım. Şimdilik kitabımla ve videolarımla karşınıza çıkıyorum. Öğrenmek isteyen zaten bir şekilde arayıp buluyor. Öğrenmek istemeyen ise evlilik programlarına bakıyor.
Teşekkürler hocam 💐
Ben teşekkür ederim.
Çok teşekkürler
Ben teşekkür ederim.
Hocam içme suyunu nasıl yapalım, arıtma suyumu tavsiye edersiniz yoksa normal şebeke suyumu. Arıtma içiyorum fakat zararlı diyenlerde var. ?
Bu konuyu daha önce açıklamıştım. Yine söyleyeyim. Arıtma suyunu önermiyorum böbrek hastalarına. Çünkü içinde vücuda faydalı mineraller de arıtma işlemiyle gidiyor ve saf su içilmiş gibi oluyor. Saf su vücuda iyi değil. Analizi yapılmış sağlıklı doğal kaynak suyu en iyisi. Eğer bu yoksa alkali özellikteki cam damacana suları, bu da yoksa plastik damacana alkali suları içilebilir. Buna da ulaşamıyorsanız, şebeke suyu güvenli ise, şebeke suyunun her 1 litresine 1 çay kaşığı karbonat koyup alkali yaparak içebilirsiniz.
@@doc.dr.omertoprak sağolun hocam teşekkür ederim. Yapacağım inşallah söylediklerinizi.
Hocam kby hastaları hangi anti depresan ilaçları kullanabilir teşekkürler
Psikiyatri değerlendirip uygun görürse, verilen ilaçlar GFR düzeyine göre ayarlanabiliyor. Böbrek hastalarının da kullanabileceği birçok ilaç var. Bunu sizi takip eden nefroloğunuz, nöroloji veya psikiyatri uzmanlarınız ayarlar. Sertralin, passiflora ekstresi gibi ilaçlar kullanılabiliyor.
hocam kırmızı veya yeşil üzüm tüketimi ile bilgilendirirmisiniz teşekkürler....
Böbrek hastaları üzüm tüketemiyor. Sizler için birçok meyve tüketimiyle ilgili video paylaştım. Onları izleyebilirsiniz. ua-cam.com/video/jLwQODLhPYo/v-deo.html, ua-cam.com/video/PNL__ULzfOY/v-deo.html, ua-cam.com/video/PaBfHsBnMgE/v-deo.html
Hocam nefes aldığıma dua ediyorum denize girmesemde olur.Wegener le başlayıp böbrekle devam eden bir tedavim var.
Malesef bazı böbrek hastalıklarının seyri daha ağır ve zor seyredebiliyor. Biz yine de tüm bu zorluklar içerisinde, hastalara bir kolaylık yapabilir miyiz veya hayatı daha yaşanır hale getirebilir miyiz diye gayret ediyoruz.
Bilgi için teşekkür ediyorum hocam bende ne magnezyum ne d vitamini nede b12 ne şeker ne tansiyon ne kaçak ne üre nede başka bir tahlilim referans dışı değil hepsi normal ve abartısız ayda 150 km yürüyorum hergün 3 litre su içerim boy 183 kilo 88 yaş 55 ama kreatinin 1.50 egfr 55 ben neden böbrek hastasıyım çözemiyorum sizcede tuhaf değilmi sigarm yok içkim yok kola içmem hazır paketli hiç bir şey yemem şarküteri yemem güçlüyüm ama değerlerim size göre neden böyle not 15 eylül 2020 kreatinim 1.09 aralık 2021 kreatinin 1.90 ,15 ayda ne olduda ben böbrek hastası oldum
Aynı şekilde sağlininiza dikkat etmeniz cok isabetlidir,
İlaveten de her gun abdestli olarak
felak,, nas,, kafirun,, inşirah,, fatiha ve ayetelkursi surelerini üç veya yedişer kere okuyup en sonunda bir bardak suya üfleyip için.
Bence 21 gun boyle devam edip tekrar tahlile gidin derim.
Böbrek hastalığı olanların illa ki vitamin veya mineralleri bozuk olacak diye bir kural yok. Şeker veya tansiyon olmadan böbrek hastalığı olan dünyada yüz binlerce hasta var. Siz tek örnek değilsiniz. Bu tür durumlarda genellikle böbrek biyopsisi yapılır tanıyı aydınlatabilmek için.
Hocam deniz güneş deyince siz ,hep kafama takilan birşey var d vitaminim hep eksik bende gunes ten almaya çalıştığım zaman hemen tansiyon yüksekliği oluyor hocam birde ben cellcept günde 2000 mg alıyorum güneş e hiç çıkmamalı mıyım
Güneşlenme konusuyla ilgili de yakında bir video paylaşacağım inşaAllah. D vitamini sadece güneşten alınmıyor. Güneş ışınlarındaki ultraviole B, D vitamini sentezinin sadece bir aşamasıdır. Böbrekler çalışmıyorsa, karaciğerde ve ciltte sorun varsa isterse saatlerce hatta günlerce güneşin altında kalın yine D vitamini değeriniz düşük çıkacaktır.
Teşekkürler hocam cellcept hakkında ne düşünüyorsunuz kortizonsuz tek başına yeterli olabilir mi gfr 23 kreatin 2.40 üre 104 kortizonu kullanamıyorum kas yıkımı yapıyor 1 ay içinde tüm vücut kaslarımı kaybettim@@doc.dr.omertoprak
Buna kararı ben değil sizi takip eden nefroloğunuz vermelidir. Bunlar çok ciddi ilaçlar. Her ilacın ne kadar süreyle kullanılabileceğinin protokolleri var. Hastanın kliniğine, protein kaybına, GFR değerlerine, serolojik testlerine göre bunların dozu ve verilme süreleri her hasta için ayrı ayrı ayarlanıyor. Bu nedenle, bunları sosyal medya üzerinden hiç kimseye sormayın. Sadece kendi nefroloğunuzla irtibatta olun. Geçmiş olsun.
Teşekkürler @@doc.dr.omertoprak
17 mayıs ta urs ameliyatı oldum taş parçalandı, stent takıldı ön gün sonra alacaklar, urs ameliyatı olanlar nelere dikkat etmeli nasıl bir yaşam tarzı olmalı aydınlatırmısınız
Bunları üroloji uzmanınıza sormanız daha uygun olacaktır. Nefrolojik açıdan ise böbrek taşına neden olan ne ise ona yol açan gıdaları kısıtlı tüketmelisiniz. Genellikle kalsiyum oksalat buna yol açabilmektedir. Oksalattan fakir gıdalar tüketilmeli. Su ve sıvı alımına dikkate edilmeli. Su alımı az olursa idrar yolu enfeksiyonu ve taş oluşumu artabilir. İlerleyen günlerde böbrek taşı olanların beslenme ve yaşam tarzında dikkat etmesi gerekenler konulu bir video paylaşacağım. Ona da bakabilirsiniz.
@@doc.dr.omertoprak sağolun
Gölde yüzebilirler.. Çay dere ve ırmakta da yüzebilirler.. Tabi bir şartla.. Yüzme bilmeleri şart. Aksi halde yüzemezler..
:)
Kortizon kullananların denize girmesinde bi sakınca varmıdır peki
Genel kurallar ne ise kortizon kullananlar için de geçerlidir. Kortizonun özel bir engeli yoktur.
@@doc.dr.omertoprak çok teşekkürler hocam tuzu yasakladılar o yüzden korkuyordum girmeye deniz tuzlu diye
Denizin tuzu cildinizden vücuda girmez. Yeter ki tuzlu suyu yutmayın.
@@doc.dr.omertoprak çok sağolun hocam sayenizde içim rahatladı 🙏
Protein kaçağı olanlar da denize girebilir mi yani hocam tenden geçmez dimi saçmaysa kusuruma bakmayın öğrenmek isterim
Hayır geçmez. Anlattığım kurallara uyarak yüzebilirsiniz.
@@doc.dr.omertoprak çok teşekkürler sağolun hocam
👏👏👏👏👏
Saygılar hocam böbrek hastaları hangi ekmek yiyelim tam buğday yiyorum oluyormu
Aksi bir durum yoksa çavdar ekmeği, tam buğday, siyez ekmeklerini ekşi mayalı ve tuzsuz olmak şartıyla tüketebilir. Gut hastalığı olanlar ise beyaz ekmek tüketebilir. Bu konuyla ilgili video yapmıştım sizler için. Onu da izleyebilirsiniz. ua-cam.com/video/WG4yf7xZIOw/v-deo.html
Hocam videolarınızı takip ediyorum çok faydalı emeğinize sağlık. Sizden birsey rica etmek istiyorum uygun görürseniz belki de bi fikir olarak.düşünürsünüz .
Hocam beslenme konusunda gfr durumuna diğer değerlerin düzeyine göre değişimler meydana geliyor. Ben sizin kitabinizi okuyorum fakat günlük haftalık nasıl menü hazırlayacağımı bilemiyorum, aklıma sizin dediğiniz yemek stiline göre menüler gelmiyor . Gelse bile kısıtlı. Üniversiteniz bünyesinde var olan beslenme diyetisyen uzmanı ile sizin toprak beslenme düzenine uyan bir günlük haftalık menülerin olduğu tariflerin olduğu bir kitap yazsanız olur mu hocam , bu sadece bir fikir Hocam yanlış bir üslup kullandı isem affedersiniz , hayırlı geceler
Zaten bu konuda kitap yazıyorum. Çok zahmetli ve zaman alıcı olduğu için yavaş ilerliyor. Düşünceniz çok yerinde. Teşekkür ederim. Bu videolar kitabın alt yapısını oluşturuyor.
@@doc.dr.omertoprak çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için , her bir hastaniza değer verip yorumuna karşılık yanıt veriyorsunuz Allah razı olsun
Allah sizden de razı olsun.
🧿👏🙏
Merhabalar hocam iyiki varsiniz L-FABP test ne icindir
Merhabalar. Bahsettiğiniz test (liver fatty acid-binding protein: Karaciğer yağ asidi bağlayıcı protein), rutin olarak kullanılmayan ama akut böbrek hasarının tespitinde kullanılabilen, siroz ve karaciğer hasarlarının tespitinde kullanılabilen bir testtir.
Nakil için ismin yazılmasına nasıl karar veriliyor hocam şu an gfr 15 isim yazılıyor mu ?
Lupusa bağlı kby oluştu hocam, tansiyon da var 28 yaşındayım kpss den iyi bir puan aldım öğretmenlik mesleğimi icra etmek istiyorum ama korkuyorum, hastalığıma bagli yetersiz olmaktan bazen çok yorgun halsiz oluyorum çalışmak yanlış olur mu
Buna sizi takip eden nefroloji uzmanı ve diyaliz hekimleriniz karar veriyor. Eğer nakle engel bir durumunuz yoksa, canlı verici bulmanız istenir. Canlı vericiniz yoksa, kadavardan nakil listesine yazılmanız için size bir form verilir. Bu form ile istediğiniz bir nakil yapılan merkeze gidip kaydınızı yaptırırsınız. Bu bilgileriniz kadavra çıkana kadar 6 ayda bir yenilenir. Genellikle GFR 10'un altında veya 7'nin altında nakil için başvuru yapılmasını istiyoruz. Lupusun malesef kesin bir tedavisi yok. Halsizlik de yapar. Kan değerlerinde düşüklük yapabilir. Başta bazı bağışıklığı baskılayan ilaçlar ve protein kaybını azaltabilen ilaçlarla, diyalize girme veya nakil olma sürecini uzatabiliyoruz. Geçmiş olsun.
Keratin 3.23 egfr 16 ,fistur açıldı nasıl beslenecegimi ne yapacağımı bilemiyorum,sizin beslenmeyi takip etmeye çalışıyorum henüz diyaliz e girmiyorum um
Bu videolarımda anlattığım tüm önerileri sizler de uygulayabilirsiniz.
❤❤💯🙏🤲🤲
❤❤❤❤🎉
Allah razı olsun Hocam 🌷
Allah sizden de razı olsun.