Bu konuda bilgiye ihtiyacı olan kişilere oldukça faydalı bir video olmuş. Bu keyifli sohbetlerin başka konularla devamını bekliyoruz. Almanya'da evlenmek isteyen Türk gençlerinin , bu süreci nasıl takip etmeleri gerekiyor, ayrıca nikah işlemlerinin Almanya'da olmasının avantajları varmıdır, bu konuda da bir çekim yaparsanız merakla izleneceğini ve bu durumda olanlara yol göstereceğini tahmin ediyorum.👏
Merhaba, Bir yakınım için soruyorum. 3yıl 1 aydır Almanya Rheinland Pfaltz eyaletinde küçük bir kasabada yaşıyor. İlk 1 yılda Almanya da gönüllü çalıştı, sonra yaşadığı yerde, mesleği ile ilgili iş bulamadığından,eşi üzerinden çalışma izni aldı ve 2 yıl 1 aydır kırtasiyede çalışıyor. Mesleği üniversite mezunu ingilizce almanca tercüman. C1 almanca belgesi var. Bulunduğu eyalette vatandaşlık için başvurabilirmiyiz diye danıştıklarında, geçmişteki gönüllü çalışmanızın sayılıp 3 yılda başvurabilmeniz için, şu anda da gönüllü çalışıyor olmanız gerekli demişler. Sizin tecrübelerinize göre bize bir öneriniz olabilir mi. Teşekkür ederim..
Merhaba! Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederiz. Video açıklamasında normal yolla (5 senede) Alman vatandaşı olabilmek için gerekenleri listeledik. Yani 5 sene doldurduktan sonra nerede çalıştığınız, ne yaptığınıza dikkat etmiyorlar. Çünkü 5 sene uzun bir süreç ve sizden yukarıda sizden istediklerini belirttiğimiz şeyleri karşılıyorsanız kafi. Ancak bu sürecin 3 seneye düşmesi hem entegrasyon hem de dille alakalı. Sertifikası olması ve gönüllü çalışması büyük bir avantaj. Ki belirtmek isterim gönüllü geçmişi olmayan bir çok insan var. Belki de şu an gönüllü çalışıyor gözükürseniz, süreç daha da hızlanabilir bu açıdan söylemiş olabilirler. Bu da şuna işaret ediyor aktif ve sürekli olarak topluma katkıda bulunmuşsunuz. Ancak belli bir süreden sonra ücretli çalışmaya geçildiği için (kırtasiye) bu ekonomik entegrasyonu gösteriyor, bu konuda soru işaretleri oluşmuş olabilir. Ama şunu belirtmek isterim ki - bizim deneyimlerimiz sonucunda - vatandaşlığa hak edip etmediğiniz bir çok kritere bakılarak söyleniyor. Dolayısıyla eğer vatandaşlık sürecinizi kısaltmak istiyorsanız sizi en iyi Auslanderbehörde yönlendirecektir, daha ayrıntılı bir şekilde yazmanızı öneririm. Daha önce ne gibi gönüllülük faaliyeti yapıldığı, bu kadar sürede C1 sertifikası olduğunu öne çıkararak kendisinin daha öngörülebilir bir cevap beklediğini gösterebilir. Öbür şekilde 2 sene içinde zaten vatandaşlığa başvurabiliyor olacak. - ve bence en önemlisi, her şeyin yazılı olarak iletişiminin kurulması, bu bir mail yoluyla olabilir. Böylece cevapları kalıcı ve geçerli olur. Çünkü inceleyen kişilerin yaklaşımı bile değişiyor. Ve eyalet büyük bir etkileyici faktör.
You can watch this video in your own language! Check out our subtitles👩🏻💻🌟
Yaaa harika bir sohbetti:) anlatmam için fırsat verdiğiniz ve ağırladığınız için teşekkürler ❤
@@BurlaAhlemCankurt biz teşekkür ederiz!🌟
Alman vatandaşı olmak için pasaporttan önce sabır gerekiyor anladık 😅 Bilgilendirme için teşekkürler!
Kesinlikle, bence burada olmanın birinci kuralı sabır😅
Bu konuda bilgiye ihtiyacı olan kişilere oldukça faydalı bir video olmuş. Bu keyifli sohbetlerin başka konularla devamını bekliyoruz. Almanya'da evlenmek isteyen Türk gençlerinin , bu süreci nasıl takip etmeleri gerekiyor, ayrıca nikah işlemlerinin Almanya'da olmasının avantajları varmıdır, bu konuda da bir çekim yaparsanız merakla izleneceğini ve bu durumda olanlara yol göstereceğini tahmin ediyorum.👏
❤
💯❤️🧿👋👋
Teşekkür ederiz!
Merhaba,
Bir yakınım için soruyorum.
3yıl 1 aydır Almanya Rheinland Pfaltz eyaletinde küçük bir kasabada yaşıyor. İlk 1 yılda Almanya da gönüllü çalıştı, sonra yaşadığı yerde, mesleği ile ilgili iş bulamadığından,eşi üzerinden çalışma izni aldı ve 2 yıl 1 aydır kırtasiyede çalışıyor. Mesleği üniversite mezunu ingilizce almanca tercüman. C1 almanca belgesi var. Bulunduğu eyalette vatandaşlık için başvurabilirmiyiz diye danıştıklarında, geçmişteki gönüllü çalışmanızın sayılıp 3 yılda başvurabilmeniz için, şu anda da gönüllü çalışıyor olmanız gerekli demişler.
Sizin tecrübelerinize göre bize bir öneriniz olabilir mi.
Teşekkür ederim..
Merhaba! Öncelikle desteğiniz için teşekkür ederiz.
Video açıklamasında normal yolla (5 senede) Alman vatandaşı olabilmek için gerekenleri listeledik.
Yani 5 sene doldurduktan sonra nerede çalıştığınız, ne yaptığınıza dikkat etmiyorlar. Çünkü 5 sene uzun bir süreç ve sizden yukarıda sizden istediklerini belirttiğimiz şeyleri karşılıyorsanız kafi.
Ancak bu sürecin 3 seneye düşmesi hem entegrasyon hem de dille alakalı. Sertifikası olması ve gönüllü çalışması büyük bir avantaj. Ki belirtmek isterim gönüllü geçmişi olmayan bir çok insan var. Belki de şu an gönüllü çalışıyor gözükürseniz, süreç daha da hızlanabilir bu açıdan söylemiş olabilirler. Bu da şuna işaret ediyor aktif ve sürekli olarak topluma katkıda bulunmuşsunuz. Ancak belli bir süreden sonra ücretli çalışmaya geçildiği için (kırtasiye) bu ekonomik entegrasyonu gösteriyor, bu konuda soru işaretleri oluşmuş olabilir.
Ama şunu belirtmek isterim ki - bizim deneyimlerimiz sonucunda - vatandaşlığa hak edip etmediğiniz bir çok kritere bakılarak söyleniyor. Dolayısıyla eğer vatandaşlık sürecinizi kısaltmak istiyorsanız sizi en iyi Auslanderbehörde yönlendirecektir, daha ayrıntılı bir şekilde yazmanızı öneririm. Daha önce ne gibi gönüllülük faaliyeti yapıldığı, bu kadar sürede C1 sertifikası olduğunu öne çıkararak kendisinin daha öngörülebilir bir cevap beklediğini gösterebilir. Öbür şekilde 2 sene içinde zaten vatandaşlığa başvurabiliyor olacak.
- ve bence en önemlisi, her şeyin yazılı olarak iletişiminin kurulması, bu bir mail yoluyla olabilir. Böylece cevapları kalıcı ve geçerli olur. Çünkü inceleyen kişilerin yaklaşımı bile değişiyor. Ve eyalet büyük bir etkileyici faktör.
Teşekkür ederim..