cele mai bune sfaturi , am găsit tot felul de anomalii postate , felicitări pentru informațiile corecte, clare și frumos prezentate! oala mea este acum pe foc !❤ mulțimile
Si eu la fel, am oala de câțiva ani , primită cadou, nu am folosit o niciodată de frica ca explodează. 😂😂😂 De aceea am intrat să văd cum trebuie să procedeze ca vreau sa fierb o găină care este cam bătrână. 😂😂😂 Multumim domnului ca a făcut acest clip !
Multumesc foarte mult pt acest video!! Am primit o oala sub presiune, in urma cu 5 ani, fara instructiuni! Am folosit-o doar de 2 ori, fiindu-mi teama de aceasta! Este primul video pe care il gasesc cu atatea detalii explicate!! Felicitari, mi-ati facut viata mai usoara, mi-ati oferit curajul care imi lipsea! :)
Bunaziua domnu Daniel cu tot respectu pt. fabricantu de oala cu presiune din reportaj dar cea mai precisa oala de presiune este Elvetiana pe care eu o folosesc de aproape 39 de ani decînd sînt la Geneva.
Foarte util tutorialul dv,astăzi am achiziționat o oala sub presiune și mi-e puțin frica sa o folosesc dar urmărind clipul vad ca nu e chiar asa greu, mulțumim de sfaturi
Daniel... multumesc pt. descriere. Am rugamintea sa adaugi, din experienta ta, si timpii de fierbere pentru anumite alimente in descrierea acestui videoclip. Pe langa carnea de vita, sa mai adaugi si la porumbul fiert, fasole boabe... si in general la alimentele care la o oala normala dureaza foarte mult fierberea. Lista de fierbere a alimentelor e data in instructiuni dar nu e completa si la proba practica pe care am experimentat-o este diferita, in sensul ca am fiert la fasole vreo ora si jumatate in loc de 25 de minute cat era scris in instructiuni.
Salut. Scuze pentru raspunsul tarziu, nu functioneaza bine notificarile UA-cam privind comentariile. Revenind la sugestia ta, nu pot sa-ti dau acesti timpi de fierbere precisi intrucat difera in functie de cantitate si aliment. De exemplu un rasol de vita taiat in jumatate il tin la fiert sub presiune 45 de minute. Pipotele si inimile de pui le fierb 20 de minute. Nu stiu ce s-a intamplat cu fasolea ta, in 20-25 min trebuia sa fie fiarta. Ai grija sa pui capacul bine pe oala si sa nu iasa abur pe langa capac. Daca nu este bine etansat capacul, nu vei avea presiune si temperatura ridicata in oala si fierberea va fi lenta.
@@Anturaju93 Fasolea avea un bob mai tare, mai dur. Iar capacul l-am pus bine. Abur iesea ca si la tine, adica numai putin doar prin acea supapa. Am mai fiert o ora pana s-a facut bine, adica in total am fiert-o cam 1:30 ora. Probanil fasolea difera de la bob la bob.
Va multumesc. F utile informatii.Sper sa am curajul sa folosesc si eu oala sub presiune...mi-e cam frica de ea..Zici ca-i bomba. O sa va scriu dupa ce o sa o folosesc.
Am făcut conserva de peste cum am crezut eu. Am pus peștii tăiați bucăți cu morcovi,ceapa, usturoi, foi de dafin,boabe de piper și muștar in straturi, apoi am amestecat apa cu sare,câteva linguri de oțet și puțin ulei, și am turnat pina am acoperit peștii. Am fiert 1ora și 45 minute. A rămas totul antreg și foarte gustos.
Mulțumesc pentru informații! As vrea sa vad cum faci tocana de carne sau de peste în borcan în aceasta oala, soțul meu este pescar și as vrea sa fac niște conserve din peste
bine, am auzit ce ai spus despre folosirea oalei sub presiune sau a kuktei, asa ii zice in zona mea (Petrosani , HD), dar care e finalul unei ciorbe? as vrea sa il aud. Nu cred ca poti pune jumatate de radacina de patrunjel intreg in farfurie, sau de telina: cum se pregateste mai departe? Eu, as vrea sa fac o ciorba de pasare cu legume taiate marunt, cu bors, cu rosii sau bulion, cu fidea in ciorba. Eu ce fac? Cand adaug asa ceva, nu cumva se flecesc legumele si se fac pasta fiind maruntite? Se muta toata zeama in care a fiert pasarea in alta oala si acolo adaugam zarzavatul si legumele si se fierb in continuare?
Buna, daca supapa sta mereu deschisa, nu mai creste presiunea in oala si o sa fie ca si cum fierbi intr-o oala clasica cu capac, fara avantajele fierberii sub presiune. Eu am explicat destul de clar in videoclip cum se foloseste oala, in mod corect. Alte informatii de pe internet pot fi eronate.
Felicitări pt video,am și eu o astfel de oală,spre rușinea mea nu prea o folosesc,îmi este teamă.Este normal când începe să fiarbă,pe la supapa de siguranță(unde este butonul cu inel metalic)să iasă pe gaurele, bule de apă,un fel de abur-apă,dacă trag de inel eliberează abur,pe interior orificiul este curat.M-am speriat și am oprit-o.Este normal?
Aveti grija ca sunt si oale de presiune cu capace care au siguranta de cauciuc..sa nu cumparati asa ceva ...am experimentat eu si acum am fasolea pe tavan .... siguranta de inox e sfanta ..folosesc de vreo 10 ani nu am avut niciodata probleme.
Eu am primit de crăciun o oala Myria, dar nu știu ce siguranță are...poate ma trezesc cu mâncarea pe tavan...Ma uit pe instructiuni ca curca in vreascuri...Am avut una dar era mai simpla..cred o las in cutie 🤔
Eu dacă aș vedea că supapa unei oale sub presiune se declanșează la 0.5 bari, i-aș da-o vânzătorului în cap. Bine, oi fi eu "altfel". Probabil pentru că am mers la școală toată săptămâna, nu numa' marțea și joia... :D L.E. 15000 de oameni au căzut clipul ăsta și nici unul nu a comentat asta? Incredibil! Într-adevăr, mare e grădina...
De obicei oalele cu presiune funcționează între 1.4-2 bari, 1,01 e presiunea ce ne înconjoară în mod normal, probabil oala se depresurizează, eu știu? :))
Multumesc mult pt turotial, am oala de cativa ani dar hu am folosit-o de feica 😂😂😂😂 Acum o pun in functiune ca am o gaina cam bătrână si ma prinde iarna fierband la ea .😂😂😂😂 Am exact la fel ooala deci ma apuc de treaba fara teama . Oare cate minute trebuie sa fierb gaina ? Multumesc frumos!❤
Am și eu o oală asemănătoare dar de 9 l am pus-o în funcțiune și mia ieșit și abur cu apă pe amândouă supapele . Care ar fi cauza?! Ar trebui poate șuruburile strânse mai bine . Va rog un răspuns. Mulțumesc mult
Buna Iuliana. Daca face spuma in oala ce ai pus acolo la fiert, iese spuma pe afara, prin capac pe la supape. Atata timp cat iese abur si spuma pe la supape nu trebuie sa-ti faci griji.
In instrucțiunea sunt scrise prostii. La presiunea de 0,55 bar , apa fierbe la 83 de grade C. Chiar daca închidem supapa de lucru, si lăsam cea de siguranța, vor fi numai 1,1 bar , la presiunea aceasta apa fierbe la 102 de grade C. Pentru a atinge 140 grade C este nevoie de 3,9 bar. La presiunea de 3,9 bar oala va zbura in spațiul.
Te inseli. Punctul de fierbere al apei creste odata cu presiunea. Daca apa fierbe la 100 grade C la presiune atmosferica normala (0), atunci la 0,55 bar apa fierbe la o temperatură peste 100C.
Zboara in cosmos direct:) 120 C la 2 bari www.researchgate.net/profile/Marko_Nehrig/publication/267613144/figure/fig2/AS:355433685504002@1461753402550/could-also-be-read-the-other-way-The-boiling-point-of-water-depends-on-the-ambient.png
@@Anturaju93 Cam ar trebui sa raspundeti asa . La presiunea atmosferică de 1014 mbar de aer nivel 0 metri si adaugat 500 mbar in plus prin fierbere a apei aceasta are punctul de fierbere de 120 grd. celsius .Apa la randul ei fierbe mai mult timp sau mai putin daca e salcie sau mai putin dulce .Sper sa sa nu gresesc , dar bucataria e si putina chimie.OMUL ARE CEL MAI PUTERNIC LABORATOR DE CHIMIE EXISTENT DIN LUME GUSTUL ADICA PAPILELE GUSTATIVE CARE EXISTA IN LIMBA SI AU MEMORIE IN CAP. Dă-ia avem gusturile copilariei, bunica ,mama etc.
Nu prea. A doua supapa este de siguranta, daca prima supapa este infundata sau focul sub oala este asa mare incat presiunea face sa se deschida si a doua supapa. Verifica prima supapa sa nu fie infundata sau lasa focul mai mic sub oala. La mine niciodata nu a iesit abur pe la prima supapa decat daca trag eu de acel cui sa verific daca este infundata sau nu.
Salut. Rasolul se fierbe 45-50 de minute, daca este decongelat (refrigerat). Cat priveste burta nefiarta, nu stiu, eu folosec doar burta prefiarta, dar fara sa o fierb la oala sub presiune.
Am si eu o intrebare: imi iese abur pe la supapa de siguranta.cum se verifica daca supapa dereglare a presiunii este infundata? Am incercat sa suflu pe ea si nu se vede infundata.doar in pozitia inchis nu pot sufla pe ea.cum pot verifica?
Ai același model ca cel din videoclip? Am si eu una care e aproape identica, dar la mine acea valva nu este de siguranta ci are un fel de cui cu gaurele care sare în sus atunci când ajunge la presiune optima și trebuie dat focul la mic. Dar pana sa ajungă scoate abur prin ea intr-adevar. Eu de când sare cuiul in sus calculez timpul de gătit. Iar când eliberezi presiunea aștepți sa cada cuiul înapoi înainte sa desfaci capacul.
Multumim am si eu o oala la fel de 9 litri am fiert 1kg fasole am pus apà pana la maxim dar in 5 min de cand a inceput sa fiarbà a iesit zeamà pe a doua supapà mam speriat am scos oala afarà fasolea era deja fiartà, intrebarea mea este catà fosole pot sà pun? Si de ce mia iesit zeamà dacà eu nu am depasit maxim. Multumesc
Nu se poate spuma cand se foloseste oala sub presiune si nici nu este nevoie. Spuma se aduna pe peretii oalei si in cocoloase in apa, pe care le strecori.
Clapeta neagra se ridica doar atunci cand dorim eliberarea presiunii din oala. Daca se tine ridicata. in oala nu se mai acumuleaza presiune deloc. Daca tinem clapeta neagra ridicata pana incepe sa iasa abur, timpul de fierbere creste.
@@gabrielaioan Nu am folosit-o pe plita, dar procesul este la fel ca si pe gaz. Dupa ce incepe sa fasaie, se lasa focul mai mic, dar nu de tot, oala tot trebuie sa produca un fasait puternic.
Abur trebuie sa iasa doar pe la supana. Daca iese abur pe langa marginea capacului, atunci scoti aburul prin deschiderea supapei si reasezi capacul pe oala. Pe la maner nu are cum sa iasa abur, poate ti se pare ... deschide totusi capacul si verifica sub maner sa nu aiba vreo gaura sau reaseaza capacul pe oala.
Am făcut supa din piept de găină și a ieșit roșiatice. De ce? De la ingrediente ( am pus jumătate de ardei rosu) sau de la faptul ca nu am fiert apa goala în ea prima data ci supa direct ( am soalat-o mai întâi)
De la ardeiul rosu. Poti sa fierbi numai carnea cu radacinoase in oala sub presiune, apoi intr-o oala normala definitivezi supa, nu direct in oala sub presiune. Eu asa procedez, in oala sub presiune fierb doar carnea cu radacinoase intregi (fara sare), sa nu se sfarame, apoi strecor zeama si mut carnea in alta oala normala, unde pun legume de supa si las la fiert 10-15 min pana fierb legumele. Iese perfect! Daca doresti poti taia felii radacinoasele fierte sub presiune si le pui la supa, caz in care dai doar un clocot, nu mai fierbi 10-15 min daca nu pui si alte legume sau cartofi.
Pocnitoare oala, fara suparare. Oala cu presiune e ceva ce cumperi pe viata, merita doar ceva de f.buna calitate. Am oala Kuhn Rihon de 10 ani. Cautati, citiri, intelegeti. Facuta in Elvetia. Nu e reclama, nu se vinde in tara. Iti asumi costurile si o iei de afara (Amazon de ex).
cele mai bune sfaturi , am găsit tot felul de anomalii postate , felicitări pentru informațiile corecte, clare și frumos prezentate! oala mea este acum pe foc !❤ mulțimile
Mulțumim pentru explicațiile detaliate!😊
Acum e prima data cand o folosesc,mi-a fost mereu frica de ea dar urmarindu-va am prins curaj.Multumim mult pentru prezentare!
Si eu la fel, am oala de câțiva ani , primită cadou, nu am folosit o niciodată de frica ca explodează. 😂😂😂
De aceea am intrat să văd cum trebuie să procedeze ca vreau sa fierb o găină care este cam bătrână. 😂😂😂
Multumim domnului ca a făcut acest clip !
Acum o folosesc și eu după 9 anii😂am prins curaj🙏🙏multumim pt video 🙏🙏🙏🙏
Foarte buna carnea e foarte frageda, asa se folosește oala am și eu corect
Bună ziua! Ieri am primit-o, azi o folosesc datorita explicațiilor pe care le oferiți Mii de mulțumiri!
Multumesc foarte mult pt acest video!! Am primit o oala sub presiune, in urma cu 5 ani, fara instructiuni! Am folosit-o doar de 2 ori, fiindu-mi teama de aceasta! Este primul video pe care il gasesc cu atatea detalii explicate!! Felicitari, mi-ati facut viata mai usoara, mi-ati oferit curajul care imi lipsea! :)
Un video de mare, mare folos! Mulțumesc!
Multumesc pentru prezentarea video !!! La Multi Ani 2023,impreuna cu cei dragi !!!
Chiar mă gândeam cum mă voi descurca cu ea !
Multumesc pentru tutorial, e foarte util !
Mulțumesc frumos
Ati explicat pe înțelesul tuturor și ne este de un real folos aceste sfaturi!
Multă sănătate!
DOAMNE ajuta!
Foarte mișto explicațiile !!!
Multă sănătate va doresc,acum am înțeles și eu bine cum se folosesc aceste olale!
O prezentare corectă. Felicitări și mulțumiri pentru video!👍
Multumesc frumos!Sanatate va doresc.
Bunaziua domnu Daniel cu tot respectu pt. fabricantu de oala cu presiune din reportaj dar cea mai precisa oala de presiune este Elvetiana pe care eu o folosesc de aproape 39 de ani decînd sînt la Geneva.
Util, util, util!!!!
Felicitări pentru video!
Mulțumiri 👍🙋♂️
Mulțumesc mult... Mi-a fost de mare folos videoclipul...
Mulțumesc pt tutorial! Mi-a prins super bine! Bravo!
Mulțumesc frumos, multa sănătate, a fost o explicație clară, fără floricelele, exact ce trebuie, felicitări!
Multumesc pentru videoclip. Am remarcat curatenia exemplara
Multumesc mult!! Foarte bine explicat,asa DA!! Sanatate multa va doresc!
Îți mulțumesc! Dupa sarbatori, voi face un rasol de vită. Ti a iesit genial! 👏 Sărbători fericite! 🎄⛄
Mulțumesc frumos! Mi-au fost de mare ajutor sfaturile Dumneavoastră.
Mulțumesc mult ! Întotdeauna mi a fost frica de oala asta , acum o folosesc ☺️
Îți mulțumesc pentru sfat ești un om cu suflet bun .
Video... si sfaturi foarte folositoare! Multumim!
Mulțumim pt.aceste lămuriri!Pt.unii sunt binevenite!😀
Felicitări pt explicatii.Multumesc mult.
Mulțumesc pentru explicații, o zi buna
Mulțumim pentru sfaturi!
Foarte bine explicat, multumesc
Mulțumim ptr prezentare!!super frumos explicat!!voi merge să mi cumpăr neapărat una!!🤗🤗
INCÎNTATOR!/NUMAI CE AM CUMPARATO !/DEJA SINT INCINTAT DE EA!
Foarte frumoasa explicația!
Super video și foarte util.Mulțumesc pentru acest clip.👍👍
M-am abonat cu drag, va aștept și pe canalul meu
Foarte util tutorialul dv,astăzi am achiziționat o oala sub presiune și mi-e puțin frica sa o folosesc dar urmărind clipul vad ca nu e chiar asa greu, mulțumim de sfaturi
Ma bucur ca ti-am putut fi de folos! Spor la gatit!
Am văzut un alt tutorial la care spunea ca supapa de siguranță trebuie în sus,aici vad ca este în jos,care ar fi corectă,mulțumesc pentru răspuns!
Daca supapa se tine in sus, iese afara tot aburul. Supapa se ridica in sus numai atunci cand dorim evacuarea aburului pentru a putea deschide capacul.
@@Anturaju93 Va mulțumesc frumos, multă sănătate!
Am si eu o oala primita cadou, este exact ca a ta si m a ajutat f mult xlipul acesta sa o folosesc. Nu am folosit o niciodata si o aveam de 3 ani
Sunt sigur ca te va ajuta mult in bucatarie! Pofta buna si mult succes!
Daniel... multumesc pt. descriere. Am rugamintea sa adaugi, din experienta ta, si timpii de fierbere pentru anumite alimente in descrierea acestui videoclip. Pe langa carnea de vita, sa mai adaugi si la porumbul fiert, fasole boabe... si in general la alimentele care la o oala normala dureaza foarte mult fierberea. Lista de fierbere a alimentelor e data in instructiuni dar nu e completa si la proba practica pe care am experimentat-o este diferita, in sensul ca am fiert la fasole vreo ora si jumatate in loc de 25 de minute cat era scris in instructiuni.
Salut. Scuze pentru raspunsul tarziu, nu functioneaza bine notificarile UA-cam privind comentariile. Revenind la sugestia ta, nu pot sa-ti dau acesti timpi de fierbere precisi intrucat difera in functie de cantitate si aliment. De exemplu un rasol de vita taiat in jumatate il tin la fiert sub presiune 45 de minute. Pipotele si inimile de pui le fierb 20 de minute. Nu stiu ce s-a intamplat cu fasolea ta, in 20-25 min trebuia sa fie fiarta. Ai grija sa pui capacul bine pe oala si sa nu iasa abur pe langa capac. Daca nu este bine etansat capacul, nu vei avea presiune si temperatura ridicata in oala si fierberea va fi lenta.
@@Anturaju93 Fasolea avea un bob mai tare, mai dur. Iar capacul l-am pus bine. Abur iesea ca si la tine, adica numai putin doar prin acea supapa. Am mai fiert o ora pana s-a facut bine, adica in total am fiert-o cam 1:30 ora. Probanil fasolea difera de la bob la bob.
Foarte util! Mulțumesc!
Foarte utila prezentarea!👍🏻❤️
Va multumesc. F utile informatii.Sper sa am curajul sa folosesc si eu oala sub presiune...mi-e cam frica de ea..Zici ca-i bomba. O sa va scriu dupa ce o sa o folosesc.
Mulțumesc, foarte util.
Multumesc de sfaturi,eu o folosesc de ceva timp
Multumim pt sfaturi
Măduva o voi mânca eu acuș😂😂😂😂😂bravo men 😘🙏🤗
Multumim pentru instructiuni
Mulțumesc de sfaturi. Foarte bune și importante. Conserva de peste ( scobar) cat timp se fierbe ?
Am făcut conserva de peste cum am crezut eu. Am pus peștii tăiați bucăți cu morcovi,ceapa, usturoi, foi de dafin,boabe de piper și muștar in straturi, apoi am amestecat apa cu sare,câteva linguri de oțet și puțin ulei, și am turnat pina am acoperit peștii. Am fiert 1ora și 45 minute. A rămas totul antreg și foarte gustos.
Mi-a fost foarte util pentru folosirea acestui model de oala. Dar ma cam chinui până pun capacul corect.
SUUUPERRRR.Bravo!
Multumesc mult.
Mulțumesc pentru informații! As vrea sa vad cum faci tocana de carne sau de peste în borcan în aceasta oala, soțul meu este pescar și as vrea sa fac niște conserve din peste
bine, am auzit ce ai spus despre folosirea oalei sub presiune sau a kuktei, asa ii zice in zona mea (Petrosani , HD), dar care e finalul unei ciorbe? as vrea sa il aud. Nu cred ca poti pune jumatate de radacina de patrunjel intreg in farfurie, sau de telina: cum se pregateste mai departe? Eu, as vrea sa fac o ciorba de pasare cu legume taiate marunt, cu bors, cu rosii sau bulion, cu fidea in ciorba. Eu ce fac? Cand adaug asa ceva, nu cumva se flecesc legumele si se fac pasta fiind maruntite? Se muta toata zeama in care a fiert pasarea in alta oala si acolo adaugam zarzavatul si legumele si se fierb in continuare?
Am și eu exact așa este foarte bună
Mulțumim pentru video!
Din păcate mie imi iese abur din supapa de rezervă 🤔
Lasă focul mai încet. Trage și de supapa normala sa verifici ca nu este înfundată.
AM UITAT:PT. CĂ VIN SARBATORILE"SARBATORI FERICITE " ȘI MULTA SANATATE TUTUROR CE VEȚI CITI ACESTE RÎNDURI!/SFATURILE M-AU MULȚUMIT!; MULȚUMESC!
Ce adresa aveți , pentru ciorba de burta ? 😂
La fel am și eu primita cadou , am meritat ! 😊
Buna seara..bune explicatii...dar am vazut si in alte video,ca supapa neagra trebuie mereu deschisa???cum este corect???va multumesc...
Buna, daca supapa sta mereu deschisa, nu mai creste presiunea in oala si o sa fie ca si cum fierbi intr-o oala clasica cu capac, fara avantajele fierberii sub presiune. Eu am explicat destul de clar in videoclip cum se foloseste oala, in mod corect. Alte informatii de pe internet pot fi eronate.
Felicitări pt video,am și eu o astfel de oală,spre rușinea mea nu prea o folosesc,îmi este teamă.Este normal când începe să fiarbă,pe la supapa de siguranță(unde este butonul cu inel metalic)să iasă pe gaurele, bule de apă,un fel de abur-apă,dacă trag de inel eliberează abur,pe interior orificiul este curat.M-am speriat și am oprit-o.Este normal?
Da, este normal.
@@Anturaju93 mulțumesc frumos.
Multumesc muuult
Se poate fierbe fasole cu această oală, cumva se lipește.
Mulțumesc!
Aveti grija ca sunt si oale de presiune cu capace care au siguranta de cauciuc..sa nu cumparati asa ceva ...am experimentat eu si acum am fasolea pe tavan .... siguranta de inox e sfanta ..folosesc de vreo 10 ani nu am avut niciodata probleme.
Eu am primit de crăciun o oala Myria, dar nu știu ce siguranță are...poate ma trezesc cu mâncarea pe tavan...Ma uit pe instructiuni ca curca in vreascuri...Am avut una dar era mai simpla..cred o las in cutie 🤔
Eu dacă aș vedea că supapa unei oale sub presiune se declanșează la 0.5 bari, i-aș da-o vânzătorului în cap. Bine, oi fi eu "altfel". Probabil pentru că am mers la școală toată săptămâna, nu numa' marțea și joia... :D
L.E. 15000 de oameni au căzut clipul ăsta și nici unul nu a comentat asta? Incredibil! Într-adevăr, mare e grădina...
De obicei oalele cu presiune funcționează între 1.4-2 bari, 1,01 e presiunea ce ne înconjoară în mod normal, probabil oala se depresurizează, eu știu? :))
Multumesc mult pt turotial, am oala de cativa ani dar hu am folosit-o de feica 😂😂😂😂
Acum o pun in functiune ca am o gaina cam bătrână si ma prinde iarna fierband la ea .😂😂😂😂
Am exact la fel ooala deci ma apuc de treaba fara teama . Oare cate minute trebuie sa fierb gaina ? Multumesc frumos!❤
Am si eu oala cumparata de 2 ani si imi este frica sa o folosesc
Am și eu o oală asemănătoare dar de 9 l am pus-o în funcțiune și mia ieșit și abur cu apă pe amândouă supapele . Care ar fi cauza?! Ar trebui poate șuruburile strânse mai bine . Va rog un răspuns. Mulțumesc mult
Buna Iuliana. Daca face spuma in oala ce ai pus acolo la fiert, iese spuma pe afara, prin capac pe la supape. Atata timp cat iese abur si spuma pe la supape nu trebuie sa-ti faci griji.
In instrucțiunea sunt scrise prostii. La presiunea de 0,55 bar , apa fierbe la 83 de grade C. Chiar daca închidem supapa de lucru, si lăsam cea de siguranța, vor fi numai 1,1 bar , la presiunea aceasta apa fierbe la 102 de grade C. Pentru a atinge 140 grade C este nevoie de 3,9 bar. La presiunea de 3,9 bar oala va zbura in spațiul.
Te inseli. Punctul de fierbere al apei creste odata cu presiunea. Daca apa fierbe la 100 grade C la presiune atmosferica normala (0), atunci la 0,55 bar apa fierbe la o temperatură peste 100C.
@@Anturaju93
O atmosfera nu este egala cu 0 bar, este egala cu 1,01325 bar. Datele in instrucțiunea sunt greșire.
Zboara in cosmos direct:) 120 C la 2 bari
www.researchgate.net/profile/Marko_Nehrig/publication/267613144/figure/fig2/AS:355433685504002@1461753402550/could-also-be-read-the-other-way-The-boiling-point-of-water-depends-on-the-ambient.png
@@Anturaju93 Cam ar trebui sa raspundeti asa .
La presiunea atmosferică de 1014 mbar de aer nivel 0 metri si adaugat 500 mbar in plus prin fierbere a apei aceasta are punctul de fierbere de 120 grd. celsius .Apa la randul ei fierbe mai mult timp sau mai putin daca e salcie sau mai putin dulce .Sper sa sa nu gresesc , dar bucataria e si putina chimie.OMUL ARE CEL MAI PUTERNIC LABORATOR DE CHIMIE EXISTENT DIN LUME GUSTUL ADICA PAPILELE GUSTATIVE CARE EXISTA IN LIMBA SI AU MEMORIE IN CAP. Dă-ia avem gusturile copilariei, bunica ,mama etc.
Imi e frica de ea maxim...nimic nu ma convinge sa o folosesc😂😂😂
Atâta timp cât fasaie nu se poate întâmpla nimic rău. 👍
Bună dimineața. Vă rog frumos să- mi spuneți cît timp las legumele la fiert .
Buna! Cred ca 10 minute sunt suficiente. 10 minute de cand incepe sa fasaie.
Scuze, am uitat esențialul. Mulțumesc!
E în regulă dacă ieșe abur si pe a doua supapă?
Nu prea. A doua supapa este de siguranta, daca prima supapa este infundata sau focul sub oala este asa mare incat presiunea face sa se deschida si a doua supapa. Verifica prima supapa sa nu fie infundata sau lasa focul mai mic sub oala. La mine niciodata nu a iesit abur pe la prima supapa decat daca trag eu de acel cui sa verific daca este infundata sau nu.
Buna ziua dar burta nefiartă cat fierbe pot bagasi rasolul acolo referitor la ciorba de burta? Multumesc
Salut. Rasolul se fierbe 45-50 de minute, daca este decongelat (refrigerat). Cat priveste burta nefiarta, nu stiu, eu folosec doar burta prefiarta, dar fara sa o fierb la oala sub presiune.
Trebuie pusa apă ca să acopere legumele, sau nu e nevoie? Mulțumesc!
Carnea trebuie acoperita. Legumele plutesc.
Prima supapa este fixa si nu se ridica nivi la presiune si nici fara presiune. E ok asa?
Una dintre supape este de siguranță. Nu se ridica și este fixa.
Trebuia sa iei spuma întâi, astfel încât supapele sa nu se înfunde.
Nu se infunda nimic. Spuma se lipește de pereții oalei. Nu stau 30 de min sa iau spuma. În 30 min e gata fiert.
Am si eu o intrebare: imi iese abur pe la supapa de siguranta.cum se verifica daca supapa dereglare a presiunii este infundata? Am incercat sa suflu pe ea si nu se vede infundata.doar in pozitia inchis nu pot sufla pe ea.cum pot verifica?
O desfaci, ai acolo o piulita.
Ai același model ca cel din videoclip? Am si eu una care e aproape identica, dar la mine acea valva nu este de siguranta ci are un fel de cui cu gaurele care sare în sus atunci când ajunge la presiune optima și trebuie dat focul la mic. Dar pana sa ajungă scoate abur prin ea intr-adevar. Eu de când sare cuiul in sus calculez timpul de gătit. Iar când eliberezi presiunea aștepți sa cada cuiul înapoi înainte sa desfaci capacul.
Buna ziua daca iese abur prin sistemul de siguranță din ce cauza poate fi? Ce as putea face
Am folosit si eu aceasta oala,dar acea supapă cu negru nu iese abur pe ea.Cind dau focul moderat se ridică cealaltă supapă.
Multumim am si eu o oala la fel de 9 litri am fiert 1kg fasole am pus apà pana la maxim dar in 5 min de cand a inceput sa fiarbà a iesit zeamà pe a doua supapà mam speriat am scos oala afarà fasolea era deja fiartà, intrebarea mea este catà fosole pot sà pun? Si de ce mia iesit zeamà dacà eu nu am depasit maxim. Multumesc
La fasole,naut,linte nu se pune pana la semn ,se pune mai putin deoarece alimentele se umfla
Cit timp se fierb sarmalele?
Bună ziua!pt o răcituri de porc cat se fierbe,vă rog!??🙏
Bună. 1,5 ore de când începe sa fasaie. Nu puteți apa foarte multa, ci doar pana acoperă carnea, nu mai mult.
Ok mulțumesc mult acum o am pe foc!!🙏un an nou fericit!la mulți ani 🙏
De ce are ogaură în capac oala mea eu am primit-o cadou și nu avea instructiuni
Capacul și legumele se pun după ce ,,spumuim " foarte bine carnea..
Spuma se lipește de pereți. Oricum eu strecor zeama. Nu merita sa pierzi timpul cu spuma, fără capac.
Dacă fierbem carnea de vită in aceasta oala nu trebuie luată spuma de la carne?
Nu se poate spuma cand se foloseste oala sub presiune si nici nu este nevoie. Spuma se aduna pe peretii oalei si in cocoloase in apa, pe care le strecori.
Eu intai spumez si dupa ii pun capacul
@@Anturaju93 că sa nu facă spumă, carnea se pune in apa care fierbe deja.
Cam in cat timp ar fierbe o gaina de tara? Multumesc
Incearca cu 20-25 de minute timp de fierbere, adica de cand incepe oala sa fasaie.
Buna ziua.
De ce este mereu lasat in jos acea clapeta neagra de la capac (clapeta mica cu care scoatem presiunea) la oala mea?
Bună. Asa trebuie sa fie. Când apeși pe ea eliberează presiunea.
Buna!Sarmale cum gătesc în ea?
Buna ziua !Se pote folosi si pe aragaz cu butelie ,astept raspuns
Sigur ca da,eu doar pe aragazul cu butelie o folosesc.
Bună ziua. Nici eu nu știam cum să o folosesc, avand in vedere ca in instrucțiuni scrie ca flacăra să nu atinga pereții vasului. Multumesc ptr sfat. 🤗
Decât sa faci aburi în casa , baga oala în chiuvete și lasă să curgă câteva secunde apa rece peste capac . Va cădea imediat ,, cuiul '' .
Dați ne reteta de ciorba de burta
Clapeta neagra nu trebuie sa stea ridicata pana incepe sa iasa abur si apoi se coboara
Clapeta neagra se ridica doar atunci cand dorim eliberarea presiunii din oala. Daca se tine ridicata. in oala nu se mai acumuleaza presiune deloc. Daca tinem clapeta neagra ridicata pana incepe sa iasa abur, timpul de fierbere creste.
@@Anturaju93 Multumesc.Ati folosit-o pe plita cu inductie?Daca da la ce temperatura trebuie lasata dupa ce iese abur?
@@gabrielaioan Nu am folosit-o pe plita, dar procesul este la fel ca si pe gaz. Dupa ce incepe sa fasaie, se lasa focul mai mic, dar nu de tot, oala tot trebuie sa produca un fasait puternic.
@@Anturaju93 Multumesc.
Sarmale se pot fierbe la oala sub presiune?
Buna. Eu nu recomand. Sunt sanse mari sa nu mai iasa sarmale intregi din oala.
Eu numai la presiune fierb sarmalele,ies excelente,nu se desfac niciodata!
@@sofianecula5703 cat timp le fierbeti in oala sub presiune din moment ce a declasat presiunea?.Multumesc
È Langostina dacă nu m-a înșel sant extrem de bune
O oala ieftina < 100 lei sau una scumpa ? in afara de numele de firma ar fi vreo diferenta ? Multumesc!
Platesti doar pentru numele firmei si alte chestii pompoase, nefolositoare.
Imi iese abir si pe la maner...e normal?
Abur trebuie sa iasa doar pe la supana. Daca iese abur pe langa marginea capacului, atunci scoti aburul prin deschiderea supapei si reasezi capacul pe oala. Pe la maner nu are cum sa iasa abur, poate ti se pare ... deschide totusi capacul si verifica sub maner sa nu aiba vreo gaura sau reaseaza capacul pe oala.
Cumpara oala cu fierbere sub presiune la cel mai mic pret online:
l.profitshare.ro/l/8964190
Hello. How many liters?
12 litres - he said, at one time. :)
Am primit oala si nu stiam cum se foloseste...am pus la fiert doar ca nu iese aburu pe la nici una din supape..si nu e infundata...de ce oare? 🤨
Aburul nu iese instant. Lasă Oală pe foc mai mult timp și sigur va ieși aburul.
Am făcut supa din piept de găină și a ieșit roșiatice. De ce? De la ingrediente ( am pus jumătate de ardei rosu) sau de la faptul ca nu am fiert apa goala în ea prima data ci supa direct ( am soalat-o mai întâi)
De la ardeiul rosu. Poti sa fierbi numai carnea cu radacinoase in oala sub presiune, apoi intr-o oala normala definitivezi supa, nu direct in oala sub presiune. Eu asa procedez, in oala sub presiune fierb doar carnea cu radacinoase intregi (fara sare), sa nu se sfarame, apoi strecor zeama si mut carnea in alta oala normala, unde pun legume de supa si las la fiert 10-15 min pana fierb legumele. Iese perfect! Daca doresti poti taia felii radacinoasele fierte sub presiune si le pui la supa, caz in care dai doar un clocot, nu mai fierbi 10-15 min daca nu pui si alte legume sau cartofi.
Na cu siguranță nu o sa folosesc cu capac ca m ati speriat
Oare se pot fierbe sarmale in aceasta oală????
daa eu mereu fierb sarmale in aceasta oala
@@lucy2507 in cat timp fierb cele in foi de varza acra,nu se desfac ? mie mi a fost frica sa le fierb in modul asta?
Pocnitoare oala, fara suparare. Oala cu presiune e ceva ce cumperi pe viata, merita doar ceva de f.buna calitate.
Am oala Kuhn Rihon de 10 ani. Cautati, citiri, intelegeti. Facuta in Elvetia.
Nu e reclama, nu se vinde in tara. Iti asumi costurile si o iei de afara (Amazon de ex).
Oala din videoclip are mai bine de 10 ani si la mine. Tine o viata si m-a costat 150 de lei cand am luat-o din magazin.
@@Anturaju93 perfect! sa o folositi sanatosi
E normal sa scoată aburi prin toate găurile de la piston ?
@@mirceaconstantin2587 ,da,ca are 4 gauri de evacuare.