Sa stii ca pana in 1989,romanul chiar daca era sarac,aprecia calitatea lucrurilor.Tin minte ca o pereche de jeans,adusi din afara de soferii de T.I.R,erau 1600 lei,exact cat salariul mamei si nu exista adolescent sa nu aibe o pereche.Unde pui ca erau doar marcile renumite..nu ca astazi chinezarii.
@@nastasemihaela6746 "...nu exista adolescent sa nu aibe o pereche..." (de "blugi"). Imi cer scuze ca va corectez, dar cred ca va joaca feste memoria. Aveti dreptate ca o pereche de blugi era in jur de 1300-1800 de Lei. Noi locuiam in Bucuresti. Mama mea avea o prietena in Timisoara. Am zapacit-o pe maica-mea in asemenea hal ca vreau blugi, vreau blugi, vreaaaau bluuugi, ca saraca mama, a trimis exact 1600 de Lei pentru ca prietena ei sa-mi cumpere o pereche de blugi prespalati si cu pense si cu fermoare laterale. Salariul mamei era de 2800 de Lei, bani buni la vremea aia, dar tot mi se pare un efort financiar enorm si in ziua de azi. Ce voiam sa corectez, este faptul ca toti adolescentii aveau blugi. Eu va spun din experienta proprie, ca, desi locuiam in centrul bucurestiului, unde in majoritate locuiau nomenclaturistii regimului, nu erau multi adolescenti care sa poarte o pereche de blugi. In liceu, intre 1984 si 1988, eu nu am avut decat trei sau patru colegi care aveau blugi. Si asta nu era intr-un cartier muncitoresc sau intr-un orasel de tara, sau in vreun sat. Cum sa spui ca toti aveau blugi, cand majoritatea adolescentilor abia daca gaseau un pantalon de stofa romanesc care sa fie cat de cat decent??!!? Cati parinti isi permiteau sa arunce 1600 de Lei pe fereastra pentru a satisface doleantele unor adolescenti vrajiti de mirajul vestului? Nu stiu unde ai locuit, de aveau toti blugi. Asta era ideea.
Eu sunt Popesteanca (Ilfov) si clasele 1-10 aici le-am facut La noi in comuna,erau cativa soferi de TIR,care aduceau:aur,blugi,geci de piele.Era un fel de traditie ca sa zic asa ca fiecare adolescent sa aibe macar blugi.Nu stiu ! poate ca noi popestenii o duceam mai bine..@@m.dewylde5287
@@oviros habar nu ai ce scrii:- Franța lui De Gaulle era doar o mică parte din Franța și nici ăia nu au declarat război României, Franța de la Vichy chiar a colaborat cu România. Contrar britanicilor sau americanilor, francezii nu au declarat război României pe toată perioada conflictului.
Calea Victoriei a cam ramas aceeasi.Oamenii care o tranziteaza s-au schimbat si nu in bine.Legat de eleganta vestimentatiei,intradevar era una care azi nu mai exista.
Așa e.. Toți bărbații se îmbrăcau la costum,cu cravata și pălărie,chiar și muncitorii.. Aveau pardesie,"baloane",pantofii dați cu cremă! Doamnele in rochii și pantofi cu toc! Frumos!
Să nu uităm că atunci Europa era în plin război și dacă România nu s-ar fi aliat cu Germania nazistă atunci poate ar fi fost vai de noi la acel moment...... Poate greșesc, nu știu......
Ca sa judeci calitatea oamenilor trebuie sa fi trait in acea perioada. De unde sti tu ce fel de calitate aveau? Hainele nu-l fac pe om mai domn sau mai doamna.
@@flower1990-B Oamenii care o tranziteaza azi,sunt in proportie de 80% parveniti.Pe cand in acele vremuri,centrul ,,Bucurestilor" era locul de promenada al burghezilor si aristocratilor,nu al celor din clasele inferioare. De aici si eleganta tinutelor....
Dupa 6 ani m am nascut eu,1948 ,pare o alta lume,apoi am atitea amintiri ,si cite . "AMINTIRI DIN COPILARIE " DE ION CREANGA. LA CITE COZI AM STAT PENTRU PIINE LA LIBER SAU PENTRU 1 L DE ULEI,DAR ORICUM NU AVEAM ATITEA PRETENTII CA IN ZILELE DE ACUM,ERAM FERICITI DACA AVEAM O BUCATA DE PIINE SI UN PIC DE BRINZA. ACUM TRAIESC IN ITALIA DIN 1979,CASATORITA CU CETATEAN ITALIAN , AVEM 3 COPPII MARI . DAR NU VOI UITA NICIODATA SERILE IN CARE MAMA MEA ,NE SPALA ,TOTI IN PATURI ASCULTIND LA DIFUZOR O PIESA DE TEATRU CARE SE NUMEA "ZAPADA IN TOIUL VERII". MULTA SANATATE TUTUROR ROMINILOR DIN TOATA LUMEA.
Multumesc,AVEM NEVOIE toti de sanatate si pace . Voie buna ,eu ,m-am nascut linga Vacaresti, si am PLECAT din Rominia prin casatorie in 1979. Atunci locuiam in Sos. Giurgiului.
@@camelianedelcu5640 Locuiesc in Popesti Leordeni, inspre Danubiana. Tranzitam zilnic Vacarestiul cu 131 ca sa ajung la liceu, ce case erau atunci, bucuresteni puri
@@nastasemihaela6746 Mihaela vai ce ma bucur ca ai vazut pe unde m am nascut eu Dupa multi ani ne am mutat si apoi am locuit in SOS.GIURGIULUI pina cind am plecat din tara. Adica in 1979 si eu am terminat liceul GHEORGHE SINCAI. MULTA SANATATE SI NUMAI BINE I TI DORESC. 👵🏻👍🏻🌺🌺🌹🌻🍀❤❤❤❤🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴❤❤❤🇮🇹🇮🇹🇮🇹.PA.
@@camelianedelcu5640Nu mai este nimic din ce a fost candva.In locul manastirii Vacaresti(sau inchisoarea Vacaresti) este Sun Plaza(un mall imens) si dupa el mai sunt terenuri virane ramase in urma demolarilor.Vorbeam odata cu cineva care a locuit in zona,spunea ca nu le-a dat voie sa-si vanda terenul casei individual,ci doar prin primarie .Cica sa nu afecteze arhitectura zonei..care de fapt este inexistenta si ca primaria le trimitea investitori care le oferea niste preturi mizerabile. Peste drum de manastire,s-au construit mult si nu mai exista teren liber. Tot pe partea cu manastirea dar mai sus,s-a format Delta Vacarestilor care da in Calea Vitan,soseaua paralela. Am vizitat si Delta,sunt lebede,pelicani...rate salbatice,fazani..sacali,tot felul de animale si pasari,nuferi,salcii,o adevarata salbaticie.Exista chiar si ghizi si puncte de observatie,.
What a beautiful city Bucharest was! (And I'm hoping that there are still traces of this Bucharest still existing today.) As for the film itself, it's wonderful to catch glimpses of everyday life in the city, as it was in 1942. With exception of fewer private cars on the streets, it's had to believe that there was a war on. Thank you so much for posting this.
Si mama tot 5 anisori avea atunci , Dumnezeu sa o ierte ! Cine traia la tara era decuplat de viata din capitala . Iar tara era in razboi , ca anexa a Germaniei naziste .
Nu e rau sa se poata vedea asa ceva dar bine era sa fie si comentat piata cu piata si fiecare loc ,oricum e de apreciat si cert ca tara noastra a fost si putea fi destul de avansata in tehnologie daca nu erau tradatoti si vanzatori
Ceausescu cumparase tehnologie noua.Portile de fier2,era cea mai mare hidrocentrala din Europa.Unde am fi fost noi dupa 1989,daca cei alesi si-ar fi dorit progresul tarii...
Ati vazut ce magazine erau pe timpul acela : fierarie, olarie,, tinichigerie, hartie , si nu aveau trecere de pietoni ca acum in zilele noastre si totusi se respectau pe strazi , unu era cu caruta, altul cu masina , altu pe jos dar iti dadea permisiunea unui celuluilat , si toti erau la costum, dar cat bani castigau oamenii aia de erau asa frumos imbracati pareau asa educati
Ca sa faceti o indee, un profesor de liceu castiga 9 mii lei pe luna, in conditiile in care, un autobuz Ford, costa 12000 lei. Leul era foarte puternic si era acceptat ca moneda in toate statele europene si Statele Unite. Cu leul romanesc traiaif foarte bine in Paris, in timp ce francezii, nu-si permiteau sa traiasca in Bucuresti cu Francul francez. Sunt multe de spus. Doritorii de informatii oficiale si stiri din vremurile alea din Romania, puteti gasi la orice biblioteca judeteana unde sa pastrea coletii de ziare ale timpului atat romanesti cat si straine.
E sinistru când te gândești că oamenii din acest material video își vedeau de viața lor și de problemele lor cotidiene, iar acum sunt aproape toți morți. Același lucru vor spune și oamenii din 2102 când se vor uita la oamenii din 2022.
@@ASSASSIN19923 încălzirea globală 😂😂..de prin 90,ne spuneau că prin 2020 mare parte a globului va fi inundată din cauza topirii ghețarilor..ups,inca nu s-a intamplat
@@SuperAngelofglory Decembrie 1871 - prima linie de tramvai cu cai. Decembrie 1894 - prima linie electrică de tramvai. De la Grozăveşti (Centrala Electrică) la Şcoala Iancului, via Universitate.
6:14 Ce se putea face in Piata Unirii, si ce rahat comunist a iesit. Au daramat Brancovenescul, monument de arta, au ascuns patriarhia de nu se mai vede. Fantanile sunt frumoase, dar bulevardul sufocat de blocuri mamut din beton este deprimant, cand vezi cum a fost si ce putea sa fie. Si francezii au demolat Bastilia, dar uitati-va ce au facut in piata aia, de ti-e mai mare dragul sa privesti si sa te plimbi in jur.
Uitându-mă în comentarii îmi dau seama că într-adevăr, haina face pe om. Asta era moda, nimic mai mult, oamenii sunt la fel, diferența este că astăzi sunt mai exteriorizati față de trecut când se aprecia interiorizarea, atât. Aceleași vicii, aceleași dorințe, aceeași apreciere a statutului și nu a omului. Lumea de schimba, dar omul are aceeași esență.
Esti superficial (a). Adica intelegi prost comentariile, coboara de pe calul alb si lasa superioritatea morala de care vrei sa ne convingi. Oamenii erau mult mult mai elegant imbracati decat sunt acum. Nu a zis nimeni ca nu sunt la fel de buni sau de rai sau ca atunci erau toti painea lui Dumnezeu. Doar ca erau mai eleganti si mai manierati. Deal with wit
stra-bunica mea traieste si acum , are 99 de ani. i am aratat acest video si a inceput sa planga, in 1942 in Bucuresti la cunoscut pe stra-bunicul meu, care din pacate a murit acum 30 de ani.
Fundal cu muzica romaneasca?????? Crezi ca asta s-auzea pe strazi atunci? Manele? Poate iti lispeste si o hora instantanee. Erau alte vremuri bre, alta educatie.
@@gheorgheivan9446 exact, bre, cand asta e tot ce iti inspira imaginile astea, ca "ar merge si o muzica" , probabil ai baga si niste mici cu o bere la pet, o hora chiar... ce sa mai zic. Inainte de internet oameni precum dumneata stateau cuminti in scorbura lor nu se exprimau. Auzi tu "multumim ORICUM realizatorilor". Incredibil!
@@SuperAngelofglory Ba om fara ratiune. TOATE orasele mari din intreaga lume au MAHALALE unde traieasc cei care nu vor sa munceasca, hotii, cei care nu vor sa faca studii, multi handicapati, etc. Tu ce categori esti ca se pare ca cunosti bine viata de MAHALA. Sa nu trecem cu vederea ORFELINATEE. ROMINESTI, care au speriat AMERICA si umea DEMOCRATA.
De ce nu au filmat si in mahalalele pline de noroi ,unde oamenii traiau intr o saracie lucie!Bucurestiul nu inseamna numai Calea Victoriei sau Lipscaniul!
Dupa Budaprsta,Bucurestiul avea cel mai mare numar de maghiari.Toti din Ardeal mrgrau sa lucreze la firme de renume din aceea vreme Doamnele din inalta societate isi angajau menajere fete din Ardeal care erau foarte pricepute in ale gospodariei.Lumea era de buna calitate.Stim asta din povestirile celor ce au trait in acele vremuri.Pacat nu stim sa pretuim ce a fost bun in tara noastra.
@@MrQ454 Bine inteles,ca doar eram in Bucuresti in aceea perioda si mergem pe strada si plangeam cand vedeam ruinele si oameni disparuti sub ruine.Plus ca locuiam la curte si casa a avut de suferit.
ADEVĂRUL ESTE CĂ ROMÂNCUȚELE ERA DESTUL DE ELEGANTE , IAR BĂRBAȚII ÎMBRĂCAȚI SOBRU , IN ZIUA DE AZI NUMAI ȘTII CARE ESTE BĂRBAT SAU FEMEIE. SE VEDE CĂ ESTE IN VREME DE RĂZBOI .
este un non sens sa compari moda de acum, cu moda de atunci. Chiar crezi ca homosexualitatea nu aexistat si in vremurile alea sau in vremea lui Ceasca? Chiar Ceasca era un pederast. Minoritatea asta exista de mii de ani pe pamant. Nu ar trenbui sa deranjeze pe nimeni lucrul acesta. Dar noi acceptam violatorii si pradatorii sexuali si nu de putine ori le tinem partea si blamam victimele, si infieram proletar niste fiinte care isi vad de treaba si necazurile lor. Nu vi se pare ciudat?
Am observat vreo 2-3 tineri fără pălărie ! Si câteva femei ! La min. 4 cred că e Biserica Bărătiei ! La min. 11 e drumul de la str. Batiștei spre Piata Romană, pe lângă sala Dalles, bis. Italiană, cinema Aro...! La min. 12 e bloc Wilson, mag. Leonida, Muzeu Simu...apoi Ministerul...(fostul CSP), cinematografele de pe Bulevard, si Vila Minovici si Statuia Aviatorilor...La min. 15 oare in ce mașină se suise cameramanul de se afla deasupra acoperișului tramvaielor , prin Piata Universității? Apoi, Palatul CAntacuzino si Palatul... (demolat) din fata actualului Guvern
Cu totul altă lume !!! Eleganța este potrivit, pe atunci sigur nu existau manele nu numai ca gen muzical dar mai ales ca stil de viață, in zilele noaste România ca țară este o manea. Nu vedeți că și dacă se construiește ceva nou în câteva zile este mâzgălit cu graffiti. Și nu trebuie uitat că era vreme de război. Bucureștiul arată a capitală chiar că pe bună dreptate era supranumit Micul Paris !!!
De ce ai eliminat coloana sonora originala, ca sa nu te demonetizeze j care detin platforma? Trist sa traim mai multa cenzura in "libertatea j aneasca" a sistemului financiar global si a terorismului cibernetic detinut de ei.. decat in comunism. Oricum, multe nostalgii trezesc secventele astea.. cladiri si oameni, viata. Cladiri dintre care pe unele le-am prins "vii", pe altele in semiruina (kiseleff) si apoi furate de catre unii dintre marii miliardari borfasi tradatori semianalfabeti si "democratiei" postedecembriste, canalii care le-au distrus si degradat intentionat pentru a putea construi blocuri de birouri si hoteluri pe terenurile respective... :(. Ei sunt cei ce NE REPREZINTA neamul, pentru ca noi cei multi suntem obedienti, fricosi, egoisti si inerti.
„Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu și vor zice: ‘Eu sunt Hristosul!’ Și vor înșela pe mulţi. Veţi auzi de războaie și vești de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăţie, împotriva altei împărăţii și, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi și vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci, mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii și se vor urî unii pe alţii. Se vor scula mulţi proroci mincinoși și vor înșela pe mulţi. Și, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.” Matei 24:4-14
Sfarsitul va veni cand voi voii eu nu cum cititi din Biblie care nu mai are sfintenie de cand s-a Jurat cu mana stramba si mintind pe Dumnezeu la Casatoria de Taina, Partaje, Coruptie....Un copil Orfan, adevarat Orfan din aceasta Tara, va fi toturat, abuzat, alungat si iar parasit si iar batjocorit, umilit si i se va lua iar Casa pe care i-a Oferit-o Domnul prin Oameni cu faima dar respectuosi cu Orfanul care dupa moartea celui ce nu l-a cunoscut si abandonat si iara abandonat de o alta femeie, care i-a luat si Casa si copiii si l-a umilit si batjocorit lasandu-l iara in strada si fara sa tradeze femeia. Dar acest Orfan nu va putea Uri si nici nu va sti sa se apere dar nici sa stie ce inseamna Pacat sau Grandomanie si alte firi care nu le-a stiut a exista in Viata lui ca o Concurenta ce mai Toti le-au cunoscut si folosit dar si mincinosi cu Dumnezeu. Doar cand acest Copil Om va vrea sa vina Sfarsitul apai atunci chiar va veni. Durere mare si neintelegatoare umbla cu acest Orfan abandonat de Toti si de Toate din Lumea Voastra a Lui Dumnezeu care Lume l-au abandonat de multe ori chiar fara vina si pacalit sa i se ia tot ce agoniseste cu Sufletul, Trupul si Bucuria de la Dumnezeu si Potop si Seceta va fi pana cand Lumea i-l va baga in seama stiind ca si el exista in aceasta Tara, doar atunci aceasta Tara va fi recunoscuta de Dumnezeu si Implinita.
Sunt atat de multe cladiri care inca mai exista si se vad in filmari. Mama avea 1 an la acea vreme si strabunicul meu (tatal ei) lupta deja pe front in Rusia. Se poate vedea cum zone intregi din Calea Mosilor veche, bd Magheru, bd Aviatorilor (zona unde eu locuiesc acum), cladirea guvernului, palatul telefoanelor, calea Victoriei, cladirea CEC si multe altele, sunt aproape neschimbate, cu exceptia lipsei de trafic care este atat de innebuntoare acum. Faptul ca majoritatea poulatiei atunci nu avea masina facea ca bulevardele si strazile sa fie inundate de oameni care faceau promenada sau pur si simplu isi vedeau de treburile zilnice. Strabunicul meu era unul dintre putinii care avea masina la acea vreme. Facea parte dintr o familie de negustori de succes in acei ani. In filmari se vede cum femeile erau inca elegante, chiar daca era un anotimp rece la acel moment. Mi a placut sa vad si acea doamna care isi plimba cainele masiv pe bulevard. Intotdeauna m am intrebat, oare cum ar fi fost daca nu ne ar fi invadat rusii si comunismul si daca am fi continuat sa ramanem regat. Multi oameni de cultura si aristocrati romani au fost nevoiti sa plece dupa 1947 si cred ca tara a pierdut clasa de elita care mentinea nivelul de eleganta si intelectualitate la cote internationale. Mama era copil (6 ani) cand isi aminteste ca a iesit impreuna cu intreaga familie ca si alti bucuresteni pe ultimul drum al convoiului regelui Mihai si intregii familii regale, la izgonirea lor din tara in 1947. Spune ca era plin de oameni care isi luau adio de la ei si ca multi dintre cei prezenti plangeau induiosator.
Reguli de circulație ... NIMIC !! Se vede în imagini.... Care cum poate ! Pietoni, mașini, căruțe, tramvaie ... La min 4:30 aproape să se tamponeze. La min 6 la fel ....
Cu trupurile de carne nu mai exista aici. Cine le-a dat viata temporara le-o va da și pe veșnica atunci când va fi cer nou și pamant nou. Acum 2000 ani ni s-a aratat de Creatorul nostru că moartea e legata doar de lumea aceasta a păcatului. Cine are urechi de auzit și ochi de văzut, va cauta și va găsi.
Madre mia!câți pietoni pe străzi...cum oare puteau să circule așa ca o ,,turmă,,?nu se împiedicau unii de alții?Un furnicar uman Intr?un București din alte vremi...mai pasnice?mai calme și indiferente de aglomerația urbana?
@@g007adam Va mulțumesc pentru simbolicul Cadou,inimioara...ce a sosit,că un gest de Amabilitate....din partea dv.potrivindu.se cumva,fara sa știți cu aniversarea zilei mele de naștere...Consider aceasta că ,,o mână întinsă,,între persoane cu coloana vertebrala,de caracter...deși necunoscuți..un gest nobil...Va mulțumesc din nou!..îmi plac toate clipuri cu capitala,în vremuri interbelice...că o ,,paranteza,,între trecut și prezent...Va trimit urări de reușite ,sănătate,și tot ce va doriți...și...poate a!te clișee cu București...
De fapt...cum este?canalul este Alex Tițian...!!inimioara am primit.o de la dv..,dar ,,cineva,,Giani...mi.a răspuns...Sânteti tot dv?eu am mulțumit pentru inimioara,dv.A.T....nicidecum d.lui ,,Giani,,...sau poate??...nu.s prea priceputa în navigarea pe net...mă depășesc anumite,,nuanțe,,practici ....și poate că acum am greșit??Îmi cer scuze...
erau mai educati chiar daca erau muncitori in fabrica. a spus cineva la un moment dat ca Bucurestiul era plin de boieri pana in 1945, dupa s-a umplut de peizani colectivisti. daca aveai palton si palarie erai dusmanul poporului. 😉
@@SuperAngelofglory nu știam că rușii au fost in București , adică știam că au venit când a văzut regimul , dar nu știam că au venit și în timpul războiului aici , stau să mă gândesc totuși că noi ( am schimbat armele și am trecut de partea lor) deci de ce ar fi cineva așa rau încât să fure de la aliații lor :(
Ce oameni frumosi. Am remarcat ca marea majoritate erau zvelți, nu prea am vazut obezii care au inundat azi orașul, si frumusețea femeilor, ca si azi româncele erau femei foarte frumoase.
Nu-mi vine sa cred ca s-a oprit filmarea fix pe strada Paris cand devenea mai interesant de filmat vilele superbe. Mi-ar placea sa gasesc niste filmari de pe timpuri cu strazile Atena Paris Sofia...etc
Before the end of the war the majority of the population of Bucharest lived in mud hats around the centre, in quite appalling conditions. During communism the poor were given better places to live and now Romania has the highest percentage of own-apartment-ownership in all of the EU! In the West fir housing we have to pay mortgage for most of our lives. If one cannot afford it...well, there's the streets where one can set up a tent on the sidewalk as seen in all major US cities. The hords of US homeless live in the Land of Freedom, so when they cannot affort to pay mortgage, they are free to live in the streets.
there were indeed slums with mud-brick houses but most of the people lived in normal brick houses, smaller or bigger, according to their budget. during communism large new neighborhoods were built on the places of the slums in order to bring in lots of people from the countryside. slums were bad publicity and they had to go. being communism private property didn't matter. also large swathes of central Bucharest were demolished so the regime could play SimCity with people's lives. 95% of Romanians own their homes? yes. how come? well... mid '90s the gvt realized they cannot maintain all the apartment buildings that people were renting so they decided to sell them off to the tennants cheaply to get rid of a financial burden. most of these buildings haven't been properly maintained since then because the owners cannot afford to.
Remarc in primele trei minute, Calea Victoriei. Niciodata nu am vazut acea zona atat de plina de oameni, pe ambele trotuare, unii se duceau, altii se intorceau. Astazi, nimeni nu ne poate spune daca se intorceau de la o manifestatie, sau poate ca nu, asa era de obicei.
Până in 1989 a fost o modă de a se plimba în centrul marilor orașe numai ca să fie văzuți! Dar numai a fost mulțimea mai mică in ultimii ani fiindcă se găsea mai puțin la cofetarii,restaurante și alte locuri.
Autoritatiile isi faceau treaba ,nu ca acuma lucram la stat ca e mai bine ca e mult timp de "stat"si aseptam pensia aia mare,toti sfatosii fara loc de munca pe strada dar ce sa facem daca asa sunt vremuriile ,👍👍
Mi-am schimbat de curand cartea de identitate si m-am dus la sacou si cravata pentru poza , toti se uitau la mine ca la felul " paispe " , toti erau imbracati " la moda " cu articole de tipul " jumatate de trening " sau izmene de firma . Iar in urma cu 80 de ani doar ultimii oameni purtau sacou si cravata , ca in clip , restul erau la costum si palton sau pardesiu in ton cu moda din acea vreme .
Nu se cunosteau cuvintele (Persoanele):Cocalari,....toape,martalogi....nu exista cuvantul ,Nuba,Dragusanu.....adevarat s-a vrut evoluare dar s-a ramas aproape la nivelul pamantului....
Da , era Romania 🇷🇴 acum 30 de ani înainte dacă nu erau comunisti ! Monarhie !!! Vezi Anglia , Danemarca, Suedia , Olanda , Spania etc . ........ .Isus Christos sa binecuvanteze Romania !
Monarhia era o clicā de profitori paraziti. Socialismul a ridicat cu adevārat România de la sārācie si bordeie cu lampā pe gaz la blocuri, sosele si cā ferate electrificate
pana au venit j'dovii de au nenorocit si anihilat totul: case, proprietati, institutii, ranguri, armata, oameni civili si meserii, demnitate, etica, bun gust etc.
Vremuri bune pt România. Se construia frumos, iar oamenii erau aplecați către cultură. Zilele moderne de azi ne-au adus o mizerie de cultură online și răutate. Niciodată nu va mai fi la fel🎉ca în 1942
foarte interesant ! mă gândesc că toți acei oameni au murit de mult. se observă urmările cutremurului din 1940, încă multe ruine chiar după doi ani, țara în plin război ! totuși oamenii se plimbă relaxați. apoi au venit comuniștii, le-au luat pământul țăranilor, în loc să fie înstăriți în locurile lor au fost obligați să vină în București pentru a supraviețui și de aici a început decăderea acestui oraș !
Pentru că aveai nevoie de oameni care să și lucreze , nu doar de oameni pe front , străbunicul meu de exemplu a lucrat atunci ( el fiind din București) , și tatăl lui care era tot de aici a fost la război( străbunicul meu era copil când a început războiul )
@@tritafanita6909 sa lucreze , nu însemna doar in industrie , mă refer la aprovizionări la magazine spitale etc , mă refer la muncit la tine in zona , crezi că dacă era război nu se mai aducea mâncare la magazine sau oamenii nu mai mâncau
Incredibil de eleganta era ținută doamnelor și a domnilor. Chiar și azi ar arata grozav dacă ar mai fi adoptata
Sa stii ca pana in 1989,romanul chiar daca era sarac,aprecia calitatea lucrurilor.Tin minte ca o pereche de jeans,adusi din afara de soferii de T.I.R,erau 1600 lei,exact cat salariul mamei si nu exista adolescent sa nu aibe o pereche.Unde pui ca erau doar marcile renumite..nu ca astazi chinezarii.
@@nastasemihaela6746 Știu. Eram adult cind a picat Ceaușescu.
@@nastasemihaela6746 "...nu exista adolescent sa nu aibe o pereche..." (de "blugi").
Imi cer scuze ca va corectez, dar cred ca va joaca feste memoria.
Aveti dreptate ca o pereche de blugi era in jur de 1300-1800 de Lei.
Noi locuiam in Bucuresti. Mama mea avea o prietena in Timisoara. Am zapacit-o pe maica-mea in asemenea hal ca vreau blugi, vreau blugi, vreaaaau bluuugi, ca saraca mama, a trimis exact 1600 de Lei pentru ca prietena ei sa-mi cumpere o pereche de blugi prespalati si cu pense si cu fermoare laterale. Salariul mamei era de 2800 de Lei, bani buni la vremea aia, dar tot mi se pare un efort financiar enorm si in ziua de azi.
Ce voiam sa corectez, este faptul ca toti adolescentii aveau blugi. Eu va spun din experienta proprie, ca, desi locuiam in centrul bucurestiului, unde in majoritate locuiau nomenclaturistii regimului, nu erau multi adolescenti care sa poarte o pereche de blugi. In liceu, intre 1984 si 1988, eu nu am avut decat trei sau patru colegi care aveau blugi. Si asta nu era intr-un cartier muncitoresc sau intr-un orasel de tara, sau in vreun sat. Cum sa spui ca toti aveau blugi, cand majoritatea adolescentilor abia daca gaseau un pantalon de stofa romanesc care sa fie cat de cat decent??!!? Cati parinti isi permiteau sa arunce 1600 de Lei pe fereastra pentru a satisface doleantele unor adolescenti vrajiti de mirajul vestului? Nu stiu unde ai locuit, de aveau toti blugi. Asta era ideea.
Eu sunt Popesteanca (Ilfov) si clasele 1-10 aici le-am facut La noi in comuna,erau cativa soferi de TIR,care aduceau:aur,blugi,geci de piele.Era un fel de traditie ca sa zic asa ca fiecare adolescent sa aibe macar blugi.Nu stiu ! poate ca noi popestenii o duceam mai bine..@@m.dewylde5287
@@m.dewylde5287 Te oftici??Sau iti joaca vodca feste ??
Pentru ce credeți că a fost chiar micul Paris,erau mai educați ca astăzi,mai umani mai buni mai culți,Doamne ai mila de România!
Oamenii erau mai bine crescuti ca cei de astāzi pentru cā nu aveau ProTv si social media.
Care Paris ? Ăla de umbla șobolanii prin el și plin de gunoaie?
@@elenab.4169 da aveau numai antena 1 ... și bârfeau numai la biserică și la colțul străzii ...
@@oviros poate tu oi fi fost, România nu avut nici un conflict cu Franța atunci
@@oviros habar nu ai ce scrii:- Franța lui De Gaulle era doar o mică parte din Franța și nici ăia nu au declarat război României, Franța de la Vichy chiar a colaborat cu România. Contrar britanicilor sau americanilor, francezii nu au declarat război României pe toată perioada conflictului.
Frumoase instantanee,trist ca stim ce a urmat.😢.
Calea Victoriei a cam ramas aceeasi.Oamenii care o tranziteaza s-au schimbat si nu in bine.Legat de eleganta vestimentatiei,intradevar era una care azi nu mai exista.
Așa e.. Toți bărbații se îmbrăcau la costum,cu cravata și pălărie,chiar și muncitorii..
Aveau pardesie,"baloane",pantofii dați cu cremă!
Doamnele in rochii și pantofi cu toc!
Frumos!
Să nu uităm că atunci Europa era în plin război și dacă România nu s-ar fi aliat cu Germania nazistă atunci poate ar fi fost vai de noi la acel moment...... Poate greșesc, nu știu......
Ca sa judeci calitatea oamenilor trebuie sa fi trait in acea perioada. De unde sti tu ce fel de calitate aveau? Hainele nu-l fac pe om mai domn sau mai doamna.
@@flower1990-B Oamenii care o tranziteaza azi,sunt in proportie de 80% parveniti.Pe cand in acele vremuri,centrul ,,Bucurestilor" era locul de promenada al burghezilor si aristocratilor,nu al celor din clasele inferioare. De aici si eleganta tinutelor....
@@flower1990-B probabil.
Dar numai un domn şi o doamnă se mai îmbracă frumos azi.
Dupa 6 ani m am nascut eu,1948 ,pare o alta lume,apoi am atitea amintiri ,si cite . "AMINTIRI DIN COPILARIE " DE ION CREANGA. LA CITE COZI AM STAT PENTRU PIINE LA LIBER SAU PENTRU 1 L DE ULEI,DAR ORICUM NU AVEAM ATITEA PRETENTII CA IN ZILELE DE ACUM,ERAM FERICITI DACA AVEAM O BUCATA DE PIINE SI UN PIC DE BRINZA. ACUM TRAIESC IN ITALIA DIN 1979,CASATORITA CU CETATEAN ITALIAN , AVEM 3 COPPII MARI . DAR NU VOI UITA NICIODATA SERILE IN CARE MAMA MEA ,NE SPALA ,TOTI IN PATURI ASCULTIND LA DIFUZOR O PIESA DE TEATRU CARE SE NUMEA "ZAPADA IN TOIUL VERII". MULTA SANATATE TUTUROR ROMINILOR DIN TOATA LUMEA.
Și dv la fel
Multumesc,AVEM NEVOIE toti de sanatate si pace . Voie buna ,eu ,m-am nascut linga Vacaresti, si am PLECAT din Rominia prin casatorie in 1979. Atunci locuiam in Sos. Giurgiului.
@@camelianedelcu5640 Locuiesc in Popesti Leordeni, inspre Danubiana. Tranzitam zilnic Vacarestiul cu 131 ca sa ajung la liceu, ce case erau atunci, bucuresteni puri
@@nastasemihaela6746 Mihaela vai ce ma bucur ca ai vazut pe unde m am nascut eu
Dupa multi ani ne am mutat si apoi am locuit in SOS.GIURGIULUI pina cind am plecat din tara. Adica in 1979 si eu am terminat liceul GHEORGHE SINCAI. MULTA SANATATE SI NUMAI BINE I TI DORESC. 👵🏻👍🏻🌺🌺🌹🌻🍀❤❤❤❤🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴❤❤❤🇮🇹🇮🇹🇮🇹.PA.
@@camelianedelcu5640Nu mai este nimic din ce a fost candva.In locul manastirii Vacaresti(sau inchisoarea Vacaresti) este Sun Plaza(un mall imens) si dupa el mai sunt terenuri virane ramase in urma demolarilor.Vorbeam odata cu cineva care a locuit in zona,spunea ca nu le-a dat voie sa-si vanda terenul casei individual,ci doar prin primarie .Cica sa nu afecteze arhitectura zonei..care de fapt este inexistenta si ca primaria le trimitea investitori care le oferea niste preturi mizerabile. Peste drum de manastire,s-au construit mult si nu mai exista teren liber. Tot pe partea cu manastirea dar mai sus,s-a format Delta Vacarestilor care da in Calea Vitan,soseaua paralela. Am vizitat si Delta,sunt lebede,pelicani...rate salbatice,fazani..sacali,tot felul de animale si pasari,nuferi,salcii,o adevarata salbaticie.Exista chiar si ghizi si puncte de observatie,.
Foarte frumoase imaginile ,nu degeabaBucurestiul se numea micul Paris,cu masini de epocă doamnele cu tinute elegante si domnii la fel.
Era era clasica
What a beautiful city Bucharest was! (And I'm hoping that there are still traces of this Bucharest still existing today.) As for the film itself, it's wonderful to catch glimpses of everyday life in the city, as it was in 1942. With exception of fewer private cars on the streets, it's had to believe that there was a war on. Thank you so much for posting this.
Câtă eleganță era în 1942, nu destrăbălarea sau aspectul vestimentar neîngrijit de astăzi.
Frumos. Mama avea 5 ani ,Dumnezeu să o odihnească. Interesant, dar și sărăcie. Nu toată lumea se ducea la sosea,nu toată lumea avea servici,bani
Este și asta un adevăr, ca în toate timpurile ce au trecut peste Planeta Pământ!
era război și arăta mai bine decât în timpul comunismului, nu mai bateți câmpul cu trista moștenire
Si mama tot 5 anisori avea atunci , Dumnezeu sa o ierte ! Cine traia la tara era decuplat de viata din capitala . Iar tara era in razboi , ca anexa a Germaniei naziste .
acum toata lumea are servici, bani?
in vremea cismarului nu erau saraci? Lenesi si puturosi care au fugit de munca au fost in toate timpurile. Numai cine nu vrea, nu gaseste de munca.
Foarte interesant.va mulțumesc, parcă și se simte întrucâtva , nostalgia acelor vremuri.....
Nu e rau sa se poata vedea asa ceva dar bine era sa fie si comentat piata cu piata si fiecare loc ,oricum e de apreciat si cert ca tara noastra a fost si putea fi destul de avansata in tehnologie daca nu erau tradatoti si vanzatori
Starpeasca.se neamul de tradatori😄
Multumesc pentru vizionare posibil sa il refac cu descrierea locurilor in format txt , nu am talent de orator .
Ceausescu cumparase tehnologie noua.Portile de fier2,era cea mai mare hidrocentrala din Europa.Unde am fi fost noi dupa 1989,daca cei alesi si-ar fi dorit progresul tarii...
Ati vazut ce magazine erau pe timpul acela : fierarie, olarie,, tinichigerie, hartie , si nu aveau trecere de pietoni ca acum in zilele noastre si totusi se respectau pe strazi , unu era cu caruta, altul cu masina , altu pe jos dar iti dadea permisiunea unui celuluilat , si toti erau la costum, dar cat bani castigau oamenii aia de erau asa frumos imbracati pareau asa educati
Acum e mai ieftin să cumperi decât să repari.
Ca sa faceti o indee, un profesor de liceu castiga 9 mii lei pe luna, in conditiile in care, un autobuz Ford, costa 12000 lei. Leul era foarte puternic si era acceptat ca moneda in toate statele europene si Statele Unite. Cu leul romanesc traiaif foarte bine in Paris, in timp ce francezii, nu-si permiteau sa traiasca in Bucuresti cu Francul francez. Sunt multe de spus. Doritorii de informatii oficiale si stiri din vremurile alea din Romania, puteti gasi la orice biblioteca judeteana unde sa pastrea coletii de ziare ale timpului atat romanesti cat si straine.
E sinistru când te gândești că oamenii din acest material video își vedeau de viața lor și de problemele lor cotidiene, iar acum sunt aproape toți morți. Același lucru vor spune și oamenii din 2102 când se vor uita la oamenii din 2022.
In 2102 vor fi cyborgy, umanitatea se duce dracu.
nu cred ca mai apuca omenirea 2102 la ce se intampla intre Rusia si SUA si cu incalzirea globala
@@ASSASSIN19923 încălzirea globală 😂😂..de prin 90,ne spuneau că prin 2020 mare parte a globului va fi inundată din cauza topirii ghețarilor..ups,inca nu s-a intamplat
‘Aproape toți’😅
dintre cei maturi nu mai exista niciunul, e clar. Asta e natura, fara sens....
Alta lume,tinute, palarii.Putina poluare!
Sa o crezi tu. Aproape toate casele se incalzeau cu lemne sau carbuni. Industria de pe atunci folosea aceeasi sursa de energie.
Modern orașul pentru vremurile alea, exista tramvai acum 80 de ani și calitatea filmării este buna
La Sibiu exista tramvai in 1905
Bucurestiul are tramvaie de pe vremea lui Carol I (cred ca in 1896 au dat drumul primei linii)
Era dupa cutremurul din 1940
@@SuperAngelofglory Decembrie 1871 - prima linie de tramvai cu cai.
Decembrie 1894 - prima linie electrică de tramvai. De la Grozăveşti (Centrala Electrică) la Şcoala Iancului, via Universitate.
@@Telecolor-in3cl mersi, la electrice mă refeream
Atlă Epocă, alt an, altă viață... 🤩😌
6:14 Ce se putea face in Piata Unirii, si ce rahat comunist a iesit. Au daramat Brancovenescul, monument de arta, au ascuns patriarhia de nu se mai vede. Fantanile sunt frumoase, dar bulevardul sufocat de blocuri mamut din beton este deprimant, cand vezi cum a fost si ce putea sa fie. Si francezii au demolat Bastilia, dar uitati-va ce au facut in piata aia, de ti-e mai mare dragul sa privesti si sa te plimbi in jur.
Uitându-mă în comentarii îmi dau seama că într-adevăr, haina face pe om. Asta era moda, nimic mai mult, oamenii sunt la fel, diferența este că astăzi sunt mai exteriorizati față de trecut când se aprecia interiorizarea, atât. Aceleași vicii, aceleași dorințe, aceeași apreciere a statutului și nu a omului. Lumea de schimba, dar omul are aceeași esență.
foarte bun si realist comentariul...
Esti superficial (a). Adica intelegi prost comentariile, coboara de pe calul alb si lasa superioritatea morala de care vrei sa ne convingi. Oamenii erau mult mult mai elegant imbracati decat sunt acum. Nu a zis nimeni ca nu sunt la fel de buni sau de rai sau ca atunci erau toti painea lui Dumnezeu. Doar ca erau mai eleganti si mai manierati. Deal with wit
Frumos. Alte vremuri, alta generație.
@@CM-lg8wm alte vremuri, altă educație…..
stra-bunica mea traieste si acum , are 99 de ani.
i am aratat acest video si a inceput sa planga, in 1942 in Bucuresti la cunoscut pe stra-bunicul meu, care din pacate a murit acum 30 de ani.
Ce m-aş duce în trecut să fiu între ei doar un observator..
The modern buildings are really impressive
chiar stii engleza, snobule?
Pacat ca nu exista la filmulet si un fundal muzical cu muzica romaneasca . Multumim oricum realizatorilor!
Fundal cu muzica romaneasca?????? Crezi ca asta s-auzea pe strazi atunci? Manele? Poate iti lispeste si o hora instantanee. Erau alte vremuri bre, alta educatie.
@@iulians4411 Cu expresia ta" bre" ți-ai" dat calificativul.Faci parte din categoria "este deștepți" !!!!
@@gheorgheivan9446 exact, bre, cand asta e tot ce iti inspira imaginile astea, ca "ar merge si o muzica" , probabil ai baga si niste mici cu o bere la pet, o hora chiar... ce sa mai zic. Inainte de internet oameni precum dumneata stateau cuminti in scorbura lor nu se exprimau. Auzi tu "multumim ORICUM realizatorilor". Incredibil!
Doar in Mafia II mai văd asemenea imagini. Este incredibil cat de aglomerat era Bucureștiul de pietoni, mult mai puține mașini.
Ce popor decent eram candva .
Cand? In anii '30 se faceau aceleasi cotcarii politice ca acum, iar mahalaua Bucurestiului arata total diferit de ce vedeti aici
@@SuperAngelofglory Ba om fara ratiune. TOATE orasele mari din intreaga lume au MAHALALE unde traieasc cei care nu vor sa munceasca, hotii, cei care nu vor sa faca studii, multi handicapati, etc. Tu ce categori esti ca se pare ca cunosti bine viata de MAHALA. Sa nu trecem cu vederea ORFELINATEE. ROMINESTI, care au speriat AMERICA si umea DEMOCRATA.
@@AlexandruMircea-xs4pu Şi pe urmă te întrebi de ce unora le-a plăcut comunismul. Din cauza unor mentalităţi precum ce a ta.
Adica, acum nu mai suntem? Noi am dominat alte tari sau defrisat padurile din afara Romaniei?
Ce chestie oamenii umblau printre masini,nu erau semafoare,tinuta cam aceeasi si disciplina zic eu era una buna,super video,felicitari
De ce nu au filmat si in mahalalele pline de noroi ,unde oamenii traiau intr o saracie lucie!Bucurestiul nu inseamna numai Calea Victoriei sau Lipscaniul!
Ati observat ca toate filmele si fotografiile vechi se intampla iarna? Nu vezi niciodata pantaloni scurti. si nici maneci scurte
Dupa Budaprsta,Bucurestiul avea cel mai mare numar de maghiari.Toti din Ardeal mrgrau sa lucreze la firme de renume din aceea vreme Doamnele din inalta societate isi angajau menajere fete din Ardeal care erau foarte pricepute in ale gospodariei.Lumea era de buna calitate.Stim asta din povestirile celor ce au trait in acele vremuri.Pacat nu stim sa pretuim ce a fost bun in tara noastra.
Si arhitectura era alta poveste, nu cutiile de sticla ce construiesc astazi...
@@metodiusm428 ai măcar idee câte din arhitectura aia au căzut la cutremurul din 1977?!
@@MrQ454 Bine inteles,ca doar eram in Bucuresti in aceea perioda si mergem pe strada si plangeam cand vedeam ruinele si oameni disparuti sub ruine.Plus ca locuiam la curte si casa a avut de suferit.
@@silviaschink9253 o bună parte din arhitectura aia de ”calitate” s-a prăbușit la primul cutremur, nici comuniștii nu au fost mai breji până în '77
bunica din Ardeal a venit la 18 ani sa ingrijeasca o familie ''cu stare'' de medici din Bucuresti.
ADEVĂRUL ESTE CĂ ROMÂNCUȚELE ERA DESTUL DE ELEGANTE , IAR BĂRBAȚII ÎMBRĂCAȚI SOBRU , IN ZIUA DE AZI NUMAI ȘTII CARE ESTE BĂRBAT SAU FEMEIE.
SE VEDE CĂ ESTE IN VREME DE RĂZBOI .
Fiecare se imbraca cu ce se simte mai bine. Nu mai judecati atat oamenii dupa felul in care se imbraca
*erau
este un non sens sa compari moda de acum, cu moda de atunci. Chiar crezi ca homosexualitatea nu aexistat si in vremurile alea sau in vremea lui Ceasca? Chiar Ceasca era un pederast. Minoritatea asta exista de mii de ani pe pamant. Nu ar trenbui sa deranjeze pe nimeni lucrul acesta. Dar noi acceptam violatorii si pradatorii sexuali si nu de putine ori le tinem partea si blamam victimele, si infieram proletar niste fiinte care isi vad de treaba si necazurile lor. Nu vi se pare ciudat?
Superb!!!
Am observat vreo 2-3 tineri fără pălărie ! Si câteva femei ! La min. 4 cred că e Biserica Bărătiei ! La min. 11 e drumul de la str. Batiștei spre Piata Romană, pe lângă sala Dalles, bis. Italiană, cinema Aro...! La min. 12 e bloc Wilson, mag. Leonida, Muzeu Simu...apoi Ministerul...(fostul CSP), cinematografele de pe Bulevard, si Vila Minovici si Statuia Aviatorilor...La min. 15 oare in ce mașină se suise cameramanul de se afla deasupra acoperișului tramvaielor , prin Piata Universității? Apoi, Palatul CAntacuzino si Palatul... (demolat) din fata actualului Guvern
Ce bine cunoașteți Bucureștiul .
.la min 12:15 se vede hotel ambasador si ciclop
pacat ca nu are sunet
Cu totul altă lume !!! Eleganța este potrivit, pe atunci sigur nu existau manele nu numai ca gen muzical dar mai ales ca stil de viață, in zilele noaste România ca țară este o manea. Nu vedeți că și dacă se construiește ceva nou în câteva zile este mâzgălit cu graffiti. Și nu trebuie uitat că era vreme de război. Bucureștiul arată a capitală chiar că pe bună dreptate era supranumit Micul Paris !!!
De ce ai eliminat coloana sonora originala, ca sa nu te demonetizeze j care detin platforma? Trist sa traim mai multa cenzura in "libertatea j aneasca" a sistemului financiar global si a terorismului cibernetic detinut de ei.. decat in comunism.
Oricum, multe nostalgii trezesc secventele astea.. cladiri si oameni, viata. Cladiri dintre care pe unele le-am prins "vii", pe altele in semiruina (kiseleff) si apoi furate de catre unii dintre marii miliardari borfasi tradatori semianalfabeti si "democratiei" postedecembriste, canalii care le-au distrus si degradat intentionat pentru a putea construi blocuri de birouri si hoteluri pe terenurile respective... :(. Ei sunt cei ce NE REPREZINTA neamul, pentru ca noi cei multi suntem obedienti, fricosi, egoisti si inerti.
Ce să vezi,nu erau obezi...
Având în vedere că nu existau lanțurile de fast food viața erau oameni sănătoși...
Bineînteles, nu exista McDonalds, Pizza Hut si celelalte porcārii cu aditivi. Nici în epoca de aur a lui N. Ceausescu nu erau, era putin dar bun.
Buna ziua! detineti drepturile pt aceste imagini?
Un Bucuresti nesufocat de masini. Wow
„Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu și vor zice: ‘Eu sunt Hristosul!’ Și vor înșela pe mulţi. Veţi auzi de războaie și vești de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăţie, împotriva altei împărăţii și, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi și vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci, mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii și se vor urî unii pe alţii. Se vor scula mulţi proroci mincinoși și vor înșela pe mulţi. Și, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul.”
Matei 24:4-14
ua-cam.com/video/d0-ustkfE9w/v-deo.html
Sfarsitul va veni cand voi voii eu nu cum cititi din Biblie care nu mai are sfintenie de cand s-a Jurat cu mana stramba si mintind pe Dumnezeu la Casatoria de Taina, Partaje, Coruptie....Un copil Orfan, adevarat Orfan din aceasta Tara, va fi toturat, abuzat, alungat si iar parasit si iar batjocorit, umilit si i se va lua iar Casa pe care i-a Oferit-o Domnul prin Oameni cu faima dar respectuosi cu Orfanul care dupa moartea celui ce nu l-a cunoscut si abandonat si iara abandonat de o alta femeie, care i-a luat si Casa si copiii si l-a umilit si batjocorit lasandu-l iara in strada si fara sa tradeze femeia. Dar acest Orfan nu va putea Uri si nici nu va sti sa se apere dar nici sa stie ce inseamna Pacat sau Grandomanie si alte firi care nu le-a stiut a exista in Viata lui ca o Concurenta ce mai Toti le-au cunoscut si folosit dar si mincinosi cu Dumnezeu. Doar cand acest Copil Om va vrea sa vina Sfarsitul apai atunci chiar va veni. Durere mare si neintelegatoare umbla cu acest Orfan abandonat de Toti si de Toate din Lumea Voastra a Lui Dumnezeu care Lume l-au abandonat de multe ori chiar fara vina si pacalit sa i se ia tot ce agoniseste cu Sufletul, Trupul si Bucuria de la Dumnezeu si Potop si Seceta va fi pana cand Lumea i-l va baga in seama stiind ca si el exista in aceasta Tara, doar atunci aceasta Tara va fi recunoscuta de Dumnezeu si Implinita.
Cred ca un fond muzical ar fi potrivit
Sunt atat de multe cladiri care inca mai exista si se vad in filmari. Mama avea 1 an la acea vreme si strabunicul meu (tatal ei) lupta deja pe front in Rusia. Se poate vedea cum zone intregi din Calea Mosilor veche, bd Magheru, bd Aviatorilor (zona unde eu locuiesc acum), cladirea guvernului, palatul telefoanelor, calea Victoriei, cladirea CEC si multe altele, sunt aproape neschimbate, cu exceptia lipsei de trafic care este atat de innebuntoare acum. Faptul ca majoritatea poulatiei atunci nu avea masina facea ca bulevardele si strazile sa fie inundate de oameni care faceau promenada sau pur si simplu isi vedeau de treburile zilnice. Strabunicul meu era unul dintre putinii care avea masina la acea vreme. Facea parte dintr o familie de negustori de succes in acei ani. In filmari se vede cum femeile erau inca elegante, chiar daca era un anotimp rece la acel moment. Mi a placut sa vad si acea doamna care isi plimba cainele masiv pe bulevard. Intotdeauna m am intrebat, oare cum ar fi fost daca nu ne ar fi invadat rusii si comunismul si daca am fi continuat sa ramanem regat. Multi oameni de cultura si aristocrati romani au fost nevoiti sa plece dupa 1947 si cred ca tara a pierdut clasa de elita care mentinea nivelul de eleganta si intelectualitate la cote internationale. Mama era copil (6 ani) cand isi aminteste ca a iesit impreuna cu intreaga familie ca si alti bucuresteni pe ultimul drum al convoiului regelui Mihai si intregii familii regale, la izgonirea lor din tara in 1947. Spune ca era plin de oameni care isi luau adio de la ei si ca multi dintre cei prezenti plangeau induiosator.
Reguli de circulație ... NIMIC !! Se vede în imagini.... Care cum poate ! Pietoni, mașini, căruțe, tramvaie ... La min 4:30 aproape să se tamponeze. La min 6 la fel ....
Erau la promenadă, cred că știau mai bine regulile de circulație decât mulți din zilele noastre. ..
Nu existau semafoare , treceri de pieton , se vede cate un politist in intersectie care dirijează
@@tritafanita6909 oare de ce nu existau?...mi se pare un haos
Nu plâng doar îmi curge apa din ochi
Doamne, câtă lume...Toți aceștia nu mai exista azi...😶🙏😇
Da.😢😢
Cu trupurile de carne nu mai exista aici. Cine le-a dat viata temporara le-o va da și pe veșnica atunci când va fi cer nou și pamant nou. Acum 2000 ani ni s-a aratat de Creatorul nostru că moartea e legata doar de lumea aceasta a păcatului. Cine are urechi de auzit și ochi de văzut, va cauta și va găsi.
Omenirea este trecătoare. Important ce lasă urmașilor. Clădirile încă rezista.
La Universitate erau spatii verzi nu betoanele puse de Oprescu!
Madre mia!câți pietoni pe străzi...cum oare puteau să circule așa ca o ,,turmă,,?nu se împiedicau unii de alții?Un furnicar uman Intr?un București din alte vremi...mai pasnice?mai calme și indiferente de aglomerația urbana?
Mai calme? Mai pasnice? E vorba de anul 1942. Din cate pare, orasul fusese bombardat
@@g007adam Va mulțumesc pentru simbolicul Cadou,inimioara...ce a sosit,că un gest de Amabilitate....din partea dv.potrivindu.se cumva,fara sa știți cu aniversarea zilei mele de naștere...Consider aceasta că ,,o mână întinsă,,între persoane cu coloana vertebrala,de caracter...deși necunoscuți..un gest nobil...Va mulțumesc din nou!..îmi plac toate clipuri cu capitala,în vremuri interbelice...că o ,,paranteza,,între trecut și prezent...Va trimit urări de reușite ,sănătate,și tot ce va doriți...și...poate a!te clișee cu București...
De fapt...cum este?canalul este Alex Tițian...!!inimioara am primit.o de la dv..,dar ,,cineva,,Giani...mi.a răspuns...Sânteti tot dv?eu am mulțumit pentru inimioara,dv.A.T....nicidecum d.lui ,,Giani,,...sau poate??...nu.s prea priceputa în navigarea pe net...mă depășesc anumite,,nuanțe,,practici ....și poate că acum am greșit??Îmi cer scuze...
Erau veniti pe jos din Buzau, la o plimbare de seara
@@Sharkiuli 😂
Cand te gandesti ca toti oamenii astia nu mai exista. Mind blowing.
Dar au rămas clădirile.
Cladiri batjocorite de spray-uri, mitocani si de un stat roman care vede doar profitul terenului de sub ele.
frumos imbracati.toti oamenii aveau bani? traiul pare mult mai bun decat in zilele noastre.
nu toti
erau mai educati chiar daca erau muncitori in fabrica. a spus cineva la un moment dat ca Bucurestiul era plin de boieri pana in 1945, dupa s-a umplut de peizani colectivisti. daca aveai palton si palarie erai dusmanul poporului. 😉
@@adysc74 nu prea mai aveau paltoane, că au venit rușii cu davai ceas, davai palton
@@SuperAngelofglory nu știam că rușii au fost in București , adică știam că au venit când a văzut regimul , dar nu știam că au venit și în timpul războiului aici , stau să mă gândesc totuși că noi ( am schimbat armele și am trecut de partea lor) deci de ce ar fi cineva așa rau încât să fure de la aliații lor :(
@@stefanlos2046 vedeți că povestește Mihail Sebastian în jurnalul lui
Ce oameni frumosi. Am remarcat ca marea majoritate erau zvelți, nu prea am vazut obezii care au inundat azi orașul, si frumusețea femeilor, ca si azi româncele erau femei foarte frumoase.
Nu-mi vine sa cred ca s-a oprit filmarea fix pe strada Paris cand devenea mai interesant de filmat vilele superbe. Mi-ar placea sa gasesc niste filmari de pe timpuri cu strazile Atena Paris Sofia...etc
In plin razboi.Cum puteau oamenii sa fie asa degajati? Oare este 1942??
Judecând după mașini așa se pare.
In 1942 România nu prea era afectată de război. Viața era destul de calmă in acel an.
Crezi că ei stiau că o să vină rusii ? Stirile despre război erau cenzurate
9:38 veti observa drapelul cu svastika atarnat pe palatul guvernului
@@yotoffotographer Prada.
Deci si atunci era haos in trafic
LA MIN 5,18 IMAGINEA ESTE IN SPATE LA SF GHEORGHE UNDE TRAMVAIUL FACE CURBA SPRE MAGAZINUL UNIREA
APROAPE 50 LA SUTĂ DIN CASE MAI SUNT !
Când te gândești ca toți adulții care apar în filmare au murit... 😱
Te pot contrazice 😁 mama fostei soacre are 96 ani am fost de pește in vizită inca e lucidă....
@@alextizian8621 Pai asta inseamna ca era minora in 1942. Cu ce il contrazici, cand el a spus clar "toti ADULTII" din acest film sunt morti?
Before the end of the war the majority of the population of Bucharest lived in mud hats around the centre, in quite appalling conditions. During communism the poor were given better places to live and now Romania has the highest percentage of own-apartment-ownership in all of the EU! In the West fir housing we have to pay mortgage for most of our lives. If one cannot afford it...well, there's the streets where one can set up a tent on the sidewalk as seen in all major US cities. The hords of US homeless live in the Land of Freedom, so when they cannot affort to pay mortgage, they are free to live in the streets.
there were indeed slums with mud-brick houses but most of the people lived in normal brick houses, smaller or bigger, according to their budget.
during communism large new neighborhoods were built on the places of the slums in order to bring in lots of people from the countryside. slums were bad publicity and they had to go. being communism private property didn't matter. also large swathes of central Bucharest were demolished so the regime could play SimCity with people's lives.
95% of Romanians own their homes? yes. how come? well... mid '90s the gvt realized they cannot maintain all the apartment buildings that people were renting so they decided to sell them off to the tennants cheaply to get rid of a financial burden. most of these buildings haven't been properly maintained since then because the owners cannot afford to.
*WUNDERBAR !!!*
Ține-ți minte și ascultați de la mine, Micul Paris nu este și nu va fi niciodată al vostru!
A fost a moșilor și strămoșilor voștrii, acum un veac.
Buna ziua , stie cineva ce este astazi în imaginea de la 4.24 ?
este biserica de langa magazinul Cocor
Nu este mare diferenta intre 1942 si 1989 , cam tot asa era si portul nostru de toamna , ori primavara , Hipodroamele nu mai erau ,
Ce lume elegantă!!!
E o mare placere şi nostalgie ŞI datorită faptului cå vezi umanitate şi nu debandare , zgomot şi poluare fonică şi de gaze de maşini !
Toti oamenii din aceasta filmare s-au dus demult...🥲
Remarc in primele trei minute, Calea Victoriei. Niciodata nu am vazut acea zona atat de plina de oameni, pe ambele trotuare, unii se duceau, altii se intorceau. Astazi, nimeni nu ne poate spune daca se intorceau de la o manifestatie, sau poate ca nu, asa era de obicei.
Până in 1989 a fost o modă de a se plimba în centrul marilor orașe numai ca să fie văzuți! Dar numai a fost mulțimea mai mică in ultimii ani fiindcă se găsea mai puțin la cofetarii,restaurante și alte locuri.
Oare unde s toate mașinile alea de pe timpuri, erau cu adevărat ceva deosebit.
Le-au "rechiziționat" ciolovecii, iar ce a mai rămas, cozile de topor ale acestora, mai mult sau mai puțin băștinași...
Autoritatiile isi faceau treaba ,nu ca acuma lucram la stat ca e mai bine ca e mult timp de "stat"si aseptam pensia aia mare,toti sfatosii fara loc de munca pe strada dar ce sa facem daca asa sunt vremuriile ,👍👍
Fiecare merge pe unde vrea fara nici o regulă. Căruțe cu cai an centru orașului altfel ținând seama de ani arata destul de bine 👍
Ce de oameni !
Frumos,doar drist!
Si a venit comunismul si s a ales praful de tot….
Ce vrei sa zici?
@@stefanf5186 Că s-a dus civilizaţia, au fost distruse elite.
După comunism a venit capitalismul de carton. Şi mai şi.
Mi-am schimbat de curand cartea de identitate si m-am dus la sacou si cravata pentru poza , toti se uitau la mine ca la felul " paispe " , toti erau imbracati " la moda " cu articole de tipul " jumatate de trening " sau izmene de firma . Iar in urma cu 80 de ani doar ultimii oameni purtau sacou si cravata , ca in clip , restul erau la costum si palton sau pardesiu in ton cu moda din acea vreme .
Să stai la costum, inconfortabil vara.
Dar asta nu înseamnă că trebuie să o dai în extremul cocalarismului.
Mama, câta lumea la plimbare, asta promenada
Cîtă eleganță
Cam cenusie imaginea,bun ok cã îi alb negru filmat,cel mai trist îi cã foarte multi probabil sunt morti acum si unde li s-au dus sufletele?
Nu se cunosteau cuvintele (Persoanele):Cocalari,....toape,martalogi....nu exista cuvantul ,Nuba,Dragusanu.....adevarat s-a vrut evoluare dar s-a ramas aproape la nivelul pamantului....
Erau mai multe tramvaie decat sunt astazi!
Erau mai multe trasee.
Wow ,ce de oameni. Și ce bine erau îmbrăcați. Ce vremuri …
Mulți, mulți, domni. Carnea de tun, pentru frontul de Est, era recrutată, preponderent de la țară...
Da , era Romania 🇷🇴 acum 30 de ani înainte dacă nu erau comunisti ! Monarhie !!! Vezi Anglia , Danemarca, Suedia , Olanda , Spania etc . ........ .Isus Christos sa binecuvanteze Romania !
Monarhia era o clicā de profitori paraziti. Socialismul a ridicat cu adevārat România de la sārācie si bordeie cu lampā pe gaz la blocuri, sosele si cā ferate electrificate
Asa e prietene. Dacă nu veneau comunistii atei și protestanții eretici, Romania era departe.
Germania şi Franţa sunt republici.
cine si-ar dori comunismul ?
Cand te gandesti ca 95% din filmul asta sunt morti..
pana au venit j'dovii de au nenorocit si anihilat totul: case, proprietati, institutii, ranguri, armata, oameni civili si meserii, demnitate, etica, bun gust etc.
Vremuri bune pt România. Se construia frumos, iar oamenii erau aplecați către cultură. Zilele moderne de azi ne-au adus o mizerie de cultură online și răutate. Niciodată nu va mai fi la fel🎉ca în 1942
Nu era usr cu ceata de boschetari frumoși și liberi.
foarte interesant ! mă gândesc că toți acei oameni au murit de mult. se observă urmările cutremurului din 1940, încă multe ruine chiar după doi ani, țara în plin război ! totuși oamenii se plimbă relaxați. apoi au venit comuniștii, le-au luat pământul țăranilor, în loc să fie înstăriți în locurile lor au fost obligați să vină în București pentru a supraviețui și de aici a început decăderea acestui oraș !
Oamenii vin în Bucureşti încă din sec. XVIII.
Cloacă atunci, cloacă și acum.
Putine masini, nu multi isi permiteau asemenea jucarie scumpa. Printre ele foarte multe modele americane ca la Detroit se dadea ora exacta in domeniu.
Și toți sunt morți ...
Like
In acesti ani , lumea nu lucra ?
Se vede Masse de persoane ca si in Hongkong.
toti oamenii acestia sunt morti...
Pe atunci autovehiculele erau picioarele!!👌
Erau şi maşini. Dar parte din ele fuseseră rechiziţionate pentru război.
PARCA ERA MAI BINE PE VREMEA ACEIA ,NU ERAU ATATEA MASINI ,LIBERTATE ,CIVILIZATIE !!!
Ce nume ți-ai tras băi coaie 🤣
dar nu erau iumor, untold, parazitii, bendeac, manelistii, tiganii, cocalarii si alte cacaturi dragi inimii romanului acum.
Societatea era mai rigidă, deci nu era aşa multă libertate.
Civilizaţie, da, era.
A fost odata micul Paris acum este al bagabontilor Paradis!
Acum e Micul Mumbai.
Sunt roman
Și în plin război .
Candva eram si noi fericiti..
Serios da nimeni inafara de mn nui umpic revoltat ca inloc de București a scris Bucharest
ce de soldati si ofiteri germani 😁
Au fost trimisi pe front toti tăranii , bucurestenii au fost protejati
Pentru că aveai nevoie de oameni care să și lucreze , nu doar de oameni pe front , străbunicul meu de exemplu a lucrat atunci ( el fiind din București) , și tatăl lui care era tot de aici a fost la război( străbunicul meu era copil când a început războiul )
...ce sa lucreze ? În afara de Malaxa nu știu de vreo industrie grea la vremea aceea
@@tritafanita6909 sa lucreze , nu însemna doar in industrie , mă refer la aprovizionări la magazine spitale etc , mă refer la muncit la tine in zona , crezi că dacă era război nu se mai aducea mâncare la magazine sau oamenii nu mai mâncau