Pierzi prea repede în GREUTATE? iată 11 Afecțiuni posibile

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 чер 2024
  • Afli ce efecte negative are slăbitul prea rapid. Dacă și tu slăbești prea repede, află 11 afecțiuni care pot cauza acest lucru!
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
    Informațiile din acest video au fost verificate și VALIDATE MEDICAL de doamna Elena Țambrea, medic nutriționist. Mai multe informații aici despre dna dr aici: dr.elenatam...
    Ce efecte negative are o slăbire rapidă? pierdere de masă musculară, încetinirea metabolismului, deficiențe nutriționale care au ca și consecințe căderea părului, oboseala extremă, scăderea imunității, fragilizare osoasă, formarea de calculi biliari, iritabilitate, senzație de frig, amețeală, constipație sau diaree și deshidratare.
    Sunt situații în care persoana nu are în plan să slăbească, și cu toate astea constată că începe din ce în ce mai puțin să cântărească. Că slăbește, că pe picioare se topește, de la o zi la alta. Că prea repede slăbește. O pierdere neintenționată, involuntară în greutate poate să atragă atenția că ceva nu e în regulă și că foarte probabil este vorba de o afecțiune.
    Hipertiroidism:
    o tiroidă hiperactivă se dezvoltă atunci când glanda tiroidă produce prea mult hormon tiroidian. Acești hormoni controlează multe funcții din organism, inclusiv metabolismul. Dacă tiroida este hiperactivă, chiar și atunci când ai un apetit bun și mănânci normal, caloriile sunt arse rapid și slăbești.
    Artrită reumatoidă:
    această afecțiune determină sistemul imunitar să atace mucoasa capsulei articulare, ceea ce duce la inflamație, iar inflamația accelerează metabolismul și poate reduce greutatea corporală.
    Diabet zaharat de tip 1:
    la diabet tip 1 se slăbește doar in prima parte a debutului bolii și, pentru că este o afecțiune caracteristică copiilor, scăderea în greutate datorată diabetului tip 1 este doar la copii la debutul bolii
    Boală inflamatorie intestinală:
    Inflamația intestinală cronică pune corpul într-o stare catabolică, ceea ce înseamnă că folosește în mod constant energie. De asemenea, afecțiunea perturbă hormonul foamei (grelina) și pe cel al sațietății (leptina), determinând scăderea apetitului.
    Boală pulmonară obstructivă cronică:
    este o boală pulmonară progresivă care include emfizemul și bronșită cronică. În etapele ulterioare, boala pulmonară obstructivă cronică poate provoca pierderea în greutate, deoarece respirația grea arde multe calorii.
    Endocardită:
    este o inflamație a căptușelii interioare a inimii (a endocardului) cauzată de germeni - de obicei bacterii - care intră în sânge și se adună în inimă. Majoritatea persoanelor cu endocardită au febră, iar temperatura crescută a corpului crește și metabolismul, se ard grasimile și se scade în greutate.
    Tuberculoză:
    de ce se slăbește în tuberculoză nu s-a înțeles pe deplin, cert e că se slăbește.
    Insuficiență cardiacă congestivă:
    afecțiunea se dezvoltă atunci când inima nu se poate umple cu suficient sânge, nu poate pompa sânge cu suficientă forță sau ambele. Sistemul digestiv nu poate primi suficient sânge, iar asta duce la stări de greață și sațietate rapidă. Adica te saturi cu foarte puțină mâncare. Inflamația din țesutul deteriorat al inimii accelerează, de asemenea, metabolismul, și prin urmare arderile sunt rapide.
    Boală Addison:
    este o boala rară care determină sistemul imunitar să atace glandele suprarenale, care nu mai pot produce suficienți hormoni precum cortizolul și aldosteronul. Cortizolul reglează multe funcții, inclusiv metabolismul și apetitul, prin urmare dacă nivelul de cortizol este scăzut, și apetitul este scăzut.
    Depresie:
    această tulburare de dispoziție afectează aceleași părți ale creierului care controlează și apetitul. Interesant este că la unele persoane depresia duce la scăderea apetitului și prin urmare la slăbire, iar la altele, dimpotrivă, apetitul crește.
    Cancer:
    scăderea inexplicabilă în greutate este printre primele semne ale bolii. Cancerul crește inflamația, promovează pierderea musculară și perturba hormonii care reglează apetitul. O tumoră care se dezvoltă poate crește și consumul de energie în repaus.
    ---
    Facebook: / pacientul20
    Instagram: / pacientul2.0
    TikTok: / _pacientul2.0
    EHealthRomania: ehealthromania.com/
    Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
    #sanatate #romania

КОМЕНТАРІ • 6