5 litre akvaryumda hiç bir akvaryum balığı bakılmaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html
merhabalar transgenetik tetram var iki tane. 4de lepistes. tetranin biri birkaç aydır yan yuzuyordu. şimdi başı aşağıda yüzüyor genelde. yapılacak birşey var mı acaba. hava kesesi sorunundan mı?
Transgenetik Tetra balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey ya da yatay olarak yüzer. Bununla birlikte, Transgenetik Tetralar uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle de aşağı yukarı ve yan yüzebilir. Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi de neden olabilir. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, Transgenetik Tetra balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan Transgenetik Tetra balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
Abi ben ciklet türü besliyeceğim portakal cikletmi daha kolay üretilir sarı prensesmi ? Cevaplarsan sevinirim(şuan elimde 530 tl var yeterlimi hava motoru filtre vb)
50 litre de çiklit bakılmaz. En az 250 litrelik bir akvaryumun olmalı. 50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
Abi vidyoların cok iyi cok güzel anlatim yapıyorsun kırmızı karınlı japon semenderini de anlata bilirmisin bir gün ben de 2 tane varda pek bilgim yok ...
Abi benim turuncu ciklet sarı cikleti kovalyıp ısırmaya çalışıyor sarı prenses artık yoruldu gibime geliyor 2 gün oldu alalı daha ama sarı balık üstte çıktı ve yüzgeçlerini çok hızlı hareket ettiriyor akvaryuma geldiklerinde metilen mavisi damlatmıştık diğer balıklarda hastalık vardı ama iyileşiyorlardı sarı balık da durgun üstte duruyor turuncu gelip kovalıyor cinsiyetlerini daha belirleyemedim ama neden olabilir ne yapmalıyım ? Lütfen yardımcı olurmusunuz ?
Turuncu çiklit dediğimiz portakal çiklit. Bu balık çok bölgecidir ve özellikle küçük akvaryumlarda çok agresif olurlar. Buna karşılık, sarı prenses ise, çok sakin sayılabilecek bir türdür. Ya akvaryumu büyüt ya da portakal çiklitleri geri ver. Mavi metilen damlası asla ana akvaryumda kullanılmaz. Ancak, karantina akvaryumunda kullanılır.
Peki aynı şekilde durursa portakal cikleti sarı prensese zarar verme ihtimali var mı akvaryum çünkü alabildiğimiz kadar büyük aldık 50 tl su alıyor yorumunuz için teşekkür ederim...
Çiklit bakacaksanız en az 250 litre olmalı. 50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
Geri verme şansımız da yokki yapabiliceğimiz bir şey kalmadı o zaman değilmi olan sarı balığa olcak gibi görünüyor akvaryumda 1 cüce vatoz,1 adet 2 cm lik ciklet,1 adet 5cm lik portakal prensesi,1 adet 5cm lik sarı prenses var
9 ila 12 adet arasında bakabilirsin. 3 erkek 6-9 dişi şeklinde olabilir. Ayrıca 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html
Portakal çiklit agresif olur. Bölgecidir. Akvaryum küçük olduğu için bence hiç bu balığa bakma. Zaten bana sorarsan da sarı prensesi her zaman tercih ederim. Ancak çiklit balığı için olması gereken akvaryum 3n az 250 litre olmalı.
@@CemCelikelabi çok güzel 100 litre bir akvaryum buldum 1 erkek 3 dişi sarı prenses alacağım filtre alırsam hava motoru almama gerek varmı filtreyle üzerindeki dalgalanmadan dolayı oksijen girer diye duydum sence doğrumu yanıt için teşekkürler
Hocam benim hava motoru tasi çok ses yapıyor sesten dolayı sürekli calistirmiyorum 100lt 3 japon hava motorunu nasil biraz sessiz yaparim bilgi verebilirmisiniz verebilirmisiniz
Hava alacak şekilde strafor içine koyarsan, ses çok kısılır. Akvaryuma göre hava motorunun yerini değiştir. Hava motoru hortumunun boyunu ayarla. Bir de bununla dene.
Abi merhaba bende 3 tane dişi kafalı Yunus balığı 1 tane beta 2 tane papağan balığı var Yunus deli gibi yüzüyor ters durduğuda oluyor titriyorda papağan yukarı aşağı yüzüyor ve siyah siyah lekeler çıkmaya başladı ne yapmam lazım abi acil dönersen çok sevinirim.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@@CemCelikel abim ben terevihi unutmuşum yarın akşam sanıyordum teravihi ben bu gün terevihe gideceğim gelemiyeceğim ama her zaman tab destek sıkıntı yok
Merhabalar iki hafta önce iki tane japon balığı aldım. Çiftleşmişler sanırım ve dün sabah baktığımda akvaryumda 20 tane yavru vardı. Ne yapacağımı bilemedim pet shoptan yavruluk aldım şu anda 14 tanesi yaşıyo ama yem yediklerini henüz görmedim. Büyüklerde başka yavru var mı bilmiyorum balığımın yanakları ve karnı hâlâ şiş. Diğer balığımda sürekli onun karnına vuruyo, hep peşinde geziyo ve çok hırçın davranıyo. Balığıma bir şey olur mu ya da onları başka akvaryuma mı almam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim
Akvaryum 2 japon balığı için çok küçük. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum yeterli büyüklüğe gelene kadar böyle devam edecektir.
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Abi senin sayende tanımadığımız balık kalmayacak. Bi balık adı duysam hemen senin videolara bakıyorum, Cem abi bunu kesin anlatmıştır diyorum, ağzına yüreğine sağlık. Sayende çeyrek hobici olmak üzereyim. 60 litrelik akvaryumlarım vardı beta, trans genetik tetra, Moli gibi balıklar besledim, şimdi de 200 lt lik bir akvaryum daha aldım. Niyetim astronot beslemek ama senin videolardan öğrendiğim kadarıyla her astronot için 200 lt gerekli. Ama bende hep 2 şer tane beslemek istiyorum, aceba küçükken alsam büyüyen kadar beraber bakıp büyüyünce birini ayırsam olmaz mı? Yada 1 tane alsam tek başına büyür mü? Bir ile iki tane büyümesinin farkı var mı? İki arkadaş büyüsün istiyorum. Biraz uzun oldu ama senin hoşgörüne sığınarak yazdım, şimdiden teşekkür ederim.
Yavrudan aldın mı besleyebilirsin. Benim bu verdiğim litre miktarları hep olursa, daha iyi olur, dediğim miktar. Ancak 2 astronot için 400 litre olursa daha iyi olur. Ayrıca tek de bakabilirsin. Bu balıklar çok akıllı balıklardır. Senin arkadaşın olabilir.
Kolay gelsin. Bence pek sorun olacağını sanmıyorum ancak bu balıkların hepsinin ayrı bir karakteri var. Bu yüzden kesin bir şey de diyemiyorum. Umarım beraber yaşarlar.
Harika bir video olmuş.Keyifle izledim.Emeğinize sağlık.
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.
Maşallah cok güzel video olmuş 🥰 🧿
Teşekkür ederim.
Bilgilendirmebicin tesekkurler. 5LT de hangi balik bakilabir?
5 litre akvaryumda hiç bir akvaryum balığı bakılmaz. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html
Bende de var 2 tane alt ve ust kismindan hafif renk degisikligi gosteriyor normal midir?
Emegine saglik 👏👏👏
Teşekkür ederim.
merhabalar transgenetik tetram var iki tane. 4de lepistes. tetranin biri birkaç aydır yan yuzuyordu. şimdi başı aşağıda yüzüyor genelde. yapılacak birşey var mı acaba. hava kesesi sorunundan mı?
Transgenetik Tetra balıkları, bir enfeksiyon, yaralanma veya ani çevresel değişikliklere bağlı olarak yüzme kesesi hastalığı nedeniyle dikey ya da yatay olarak yüzer.
Bununla birlikte, Transgenetik Tetralar uygun olmayan su sıcaklıkları veya dikkatsiz beslenme nedeniyle de aşağı yukarı ve yan yüzebilir.
Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi de neden olabilir. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer.
Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, Transgenetik Tetra balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan Transgenetik Tetra balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yukarı aşağı, ters yüzmesine veya su içinde sürüklenmesine neden olur.
Abi kabuksuz artemia yı lepistes yavrularına günde 1kere versek yine hızlı büyürmü
Büyür. Hatta günde 3 defa kadar verebilirsin.
@@CemCelikel abi ben 1kere versem yine hızlı büyürmü yoksa günde 3 kere verincemi jızlı büyür
Düzenli su değişimi, yeme ulaşma mesafesi ve yemleme sıklığı önemli. Günde bir kez yem versen de yeterli olur.
merhaba beyaz tetra ve genetiği değiştirilmiş tetra aynı akvaryumda bakılır mı ? genetiği değiştirildiği için herhangi bir problem yaşarlar mı ?
Abi ben ciklet türü besliyeceğim portakal cikletmi daha kolay üretilir sarı prensesmi ? Cevaplarsan sevinirim(şuan elimde 530 tl var yeterlimi hava motoru filtre vb)
50 litre de çiklit bakılmaz. En az 250 litrelik bir akvaryumun olmalı. 50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
Abi vidyoların cok iyi cok güzel anlatim yapıyorsun kırmızı karınlı japon semenderini de anlata bilirmisin bir gün ben de 2 tane varda pek bilgim yok ...
Eğer kaynak bulursam anlatırım tabi.
Abi 6 tane siyah neon tetra 96 litrede melek balıklarıyla yaşarmı
Kaç adet melek balığın olduğunu bilmiyorum ancak, Melek balığı, siyah neonu yakalarsa yer. Ki 96 litre bu iki türü bir arada tutmak için küçük.
Abi benim turuncu ciklet sarı cikleti kovalyıp ısırmaya çalışıyor sarı prenses artık yoruldu gibime geliyor 2 gün oldu alalı daha ama sarı balık üstte çıktı ve yüzgeçlerini çok hızlı hareket ettiriyor akvaryuma geldiklerinde metilen mavisi damlatmıştık diğer balıklarda hastalık vardı ama iyileşiyorlardı sarı balık da durgun üstte duruyor turuncu gelip kovalıyor cinsiyetlerini daha belirleyemedim ama neden olabilir ne yapmalıyım ? Lütfen yardımcı olurmusunuz ?
Turuncu çiklit dediğimiz portakal çiklit. Bu balık çok bölgecidir ve özellikle küçük akvaryumlarda çok agresif olurlar. Buna karşılık, sarı prenses ise, çok sakin sayılabilecek bir türdür. Ya akvaryumu büyüt ya da portakal çiklitleri geri ver. Mavi metilen damlası asla ana akvaryumda kullanılmaz. Ancak, karantina akvaryumunda kullanılır.
Peki aynı şekilde durursa portakal cikleti sarı prensese zarar verme ihtimali var mı akvaryum çünkü alabildiğimiz kadar büyük aldık 50 tl su alıyor yorumunuz için teşekkür ederim...
Çiklit bakacaksanız en az 250 litre olmalı. 50 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin.
Portakal çiklit, sarı prensesi ya öldürecektir ya da akvaryumdan atacaktır. Bu küçük akvaryumda, bu balıkların yaşama ihtimali yok.
Geri verme şansımız da yokki yapabiliceğimiz bir şey kalmadı o zaman değilmi olan sarı balığa olcak gibi görünüyor akvaryumda 1 cüce vatoz,1 adet 2 cm lik ciklet,1 adet
5cm lik portakal prensesi,1 adet 5cm lik sarı prenses var
Abi başlı başına odun köpek balığı ile alakalı bir video çekermisin bunun hakkında UA-cam de çok az içerik var
O balık hakkında da bir kaç videomda bahsetmiştim. Ancak sadece bu balık için ayrıca bir video da zaman içerisinde yapacağım.
bayramın mübarek olsun cem abim
Teşekkür ederim Ahmet Hakan..
@@CemCelikel selamunaleyküm abim bu size destek vermek için açtığım yeni hesabım ben AHMET HAKAN
@@CemCelikel eyvallah abim
Teşekkür ederim Ahmet.
@@CemCelikel eyvallah abim çok sağol
Selam abi. 40 litrelik akvaryumumda sadece lepistes beslemek istiyorum kaç dişi kaç erkek alıyım. Teşekkürler
9 ila 12 adet arasında bakabilirsin. 3 erkek 6-9 dişi şeklinde olabilir. Ayrıca 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin.
ua-cam.com/video/gDRZSLfmkHE/v-deo.html
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim. O videonu izledim beğendimde
Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
goo.gl/bPi3mB
45 litre akvsaryumda olur mu?
50 litrelik bi akvaryum alacağım abi ısıtıcı filtre hava motoru ve ciklet balığı ve akvaryumda içinde 530 tl yetermi
Portakal çiklit agresif olur. Bölgecidir. Akvaryum küçük olduğu için bence hiç bu balığa bakma. Zaten bana sorarsan da sarı prensesi her zaman tercih ederim. Ancak çiklit balığı için olması gereken akvaryum 3n az 250 litre olmalı.
@@CemCelikelabi çok güzel 100 litre bir akvaryum buldum 1 erkek 3 dişi sarı prenses alacağım filtre alırsam hava motoru almama gerek varmı filtreyle üzerindeki dalgalanmadan dolayı oksijen girer diye duydum sence doğrumu yanıt için teşekkürler
Eğer filtre ayrıca hava veriyorsa, hava motoru çok da gerekli değil.
Abi merhaba ben Fatih acaba lepistes ile hangi tetra türlerininbir arada yaşadığı hakkında bir video çekebilir misin
Güzel fikir, bu videoyu yapabilirim... Teşekkür ederim.
Hocam benim hava motoru tasi çok ses yapıyor sesten dolayı sürekli calistirmiyorum 100lt 3 japon hava motorunu nasil biraz sessiz yaparim bilgi verebilirmisiniz verebilirmisiniz
Hava alacak şekilde strafor içine koyarsan, ses çok kısılır. Akvaryuma göre hava motorunun yerini değiştir. Hava motoru hortumunun boyunu ayarla. Bir de bununla dene.
Abi akvaryumda tek bir vatozum var ama tek olduğu için ölebilir mi?
Vatoz zaten genelde tek bakılır. Çünkü bölgeci oldukları için çok kavga ederler.
@@CemCelikel peki abi ben bunu neyle beslemeliyim?
Salatalık verebilirsin.
@@CemCelikel abi cama tutunan siyah vatozdan bahsediyor değil mi?
Ispanak, marul, kabak ve bezelye gibi sebzeler de verebilirsin.
Abi merhaba bende 3 tane dişi kafalı Yunus balığı 1 tane beta 2 tane papağan balığı var Yunus deli gibi yüzüyor ters durduğuda oluyor titriyorda papağan yukarı aşağı yüzüyor ve siyah siyah lekeler çıkmaya başladı ne yapmam lazım abi acil dönersen çok sevinirim.
Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen.
Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
geleceğim iinşallah abim
Her zaman beklerim. :)
@@CemCelikel abim ben terevihi unutmuşum yarın akşam sanıyordum teravihi ben bu gün terevihe gideceğim gelemiyeceğim ama her zaman tab destek sıkıntı yok
Allah kabul etsin. Seni OP yaptım bu arada.
@@CemCelikel eyvallah abim
Merhabalar iki hafta önce iki tane japon balığı aldım. Çiftleşmişler sanırım ve dün sabah baktığımda akvaryumda 20 tane yavru vardı. Ne yapacağımı bilemedim pet shoptan yavruluk aldım şu anda 14 tanesi yaşıyo ama yem yediklerini henüz görmedim. Büyüklerde başka yavru var mı bilmiyorum balığımın yanakları ve karnı hâlâ şiş. Diğer balığımda sürekli onun karnına vuruyo, hep peşinde geziyo ve çok hırçın davranıyo. Balığıma bir şey olur mu ya da onları başka akvaryuma mı almam gerekir yardımcı olursanız çok sevinirim
Akvaryum kaç litre?
15 litre
Akvaryum 2 japon balığı için çok küçük. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum yeterli büyüklüğe gelene kadar böyle devam edecektir.
Teşekkür ederim peki yavrularla dahil kaç litre akvaryum gerekir? Bide tekrar yumurtlama ihtimali olur mu yani sürekli yavru mu vericek
Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
Ümit abi balıklar neden küçük akvaryumda büyümezler büyük akvaryumda boy atarlar bir sebebi var mı?
Çünkü küçük akvaryumlarda, yeteri kadar yaşamaz, erkenden ölürler.
çok iyi
Teşekkür ederim.
umarım gelirim ve yetişirim
Başlıyoruz :)
@@CemCelikel ohhh be yetiştim
Abi senin sayende tanımadığımız balık kalmayacak. Bi balık adı duysam hemen senin videolara bakıyorum, Cem abi bunu kesin anlatmıştır diyorum, ağzına yüreğine sağlık. Sayende çeyrek hobici olmak üzereyim. 60 litrelik akvaryumlarım vardı beta, trans genetik tetra, Moli gibi balıklar besledim, şimdi de 200 lt lik bir akvaryum daha aldım. Niyetim astronot beslemek ama senin videolardan öğrendiğim kadarıyla her astronot için 200 lt gerekli. Ama bende hep 2 şer tane beslemek istiyorum, aceba küçükken alsam büyüyen kadar beraber bakıp büyüyünce birini ayırsam olmaz mı? Yada 1 tane alsam tek başına büyür mü? Bir ile iki tane büyümesinin farkı var mı? İki arkadaş büyüsün istiyorum. Biraz uzun oldu ama senin hoşgörüne sığınarak yazdım, şimdiden teşekkür ederim.
Yavrudan aldın mı besleyebilirsin. Benim bu verdiğim litre miktarları hep olursa, daha iyi olur, dediğim miktar. Ancak 2 astronot için 400 litre olursa daha iyi olur. Ayrıca tek de bakabilirsin. Bu balıklar çok akıllı balıklardır. Senin arkadaşın olabilir.
@@CemCelikel tamam abi teşekkür ederim, 2 yavru alıp deneyeyim bakalım. Eğer büyüyünce çok sorun olursa birini sahiplendiririm.
Kolay gelsin. Bence pek sorun olacağını sanmıyorum ancak bu balıkların hepsinin ayrı bir karakteri var. Bu yüzden kesin bir şey de diyemiyorum. Umarım beraber yaşarlar.