@ONLY VODKAtarikat için önce müslüman olman şart yetmez ehli sünnet görüşünü benimsemen lazım .birde doğru tarikat lakin o tarikat lideri medrese mezunu olması lazım..adıyaman mezil olabilir--konya molla muhammet olabilir. istanbul da mahmut efendi olabilir. hak olduğunu şuradan anla silselesi olması lazım. rüyada gördüm bana verdiler oldum şeyh. yada uyduruk silsele uyduranlardan tarikat olsa da hakikisi olmaz. neyse başka tarikatlar ingiliz -abd ekseninde yönetilir örnek tarikat olmayıp cemaat olduğu halde fetoşcular.
Casimir Etkisinin en fazla faydalı olacağı düşünülen alan, Miguel Alcubierre'in teorisine dayanan ve matematiksel olarak geçerliliği ispatlanmış Işıktan Hızlı Yolculuk (Faster Than Light - FTL) çalışmalarıdır. Konuyla ilgili NASA'nın Eagleworks Laboratuvarından Harold 'Sonny' White'ın "Advanced Propulsion" ve Icarus Interstellar sempozyumunda Richard Obousy'nin "The Quest For Superluminal Starflight" sunumlarına gözatılabilir.
Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için ayri bir etki olarak bahsediliyor.
Karadeliğin olay ufkunda zaman yavaş akıyor veya duruyor. Bu durumda sanal parçaciklarin patlayip tekrar oluşma ihtimali yoktur cunku anlattiginiza gore sanal parcaciklar uzay zamana bagli bir sekilde evrene etki edebiliyor. Peki bir karadeliğin (uzay zamanin yok oldugu yer) olay ufkunda sanal parcaciklarin var olabilme ihtimali varmidir. Eğer yoksa olay ufku mutlak hiçlik olabilirmi ? Teziniz çürütülebilir ayhan hocam
@@AyhanTarakci Hocam Gaz ve sıvıların basıncı çok olan yerden basıncı az olan yere gittiğini bilmeden kuantum fiziğine geçmek saçma olduğuna göre ders önce gelir
Ayhan Bey, çok doğru bir konuya değindiniz. İyi ki varsınız. Mutlak boşluk yoktur. Çünkü küresel asıl ışık boyutu varlığın içinde yokluk, boşluk olamaz. Yoktur. Resulullah bu konuyu şöyle açıklamıştır; '' Semayı yokladım. Orada secde edecek yay kadar ( esneyerek açılabilecek) bir boşluk,yer bulamadım.'' Cern'de hadron çarpıştırıcıyla oluşturulmuş büyük patlama deneyi sonucu 1mm. küplük bir hacimde boşluk oluşturulamamıştır. Bu deney yapılmadan önce dünya genelinde birçok üniversite gruplar tarafından protesto gösterileriyle deney engellenmek istenmiştir. Zanlarınca bu patlamayla bir karadelik oluşturarak dünyayı kendi içindeki karadelik tarafından yutulacağı iddia edilmiştir. Böyle düşünmelerinin sebebi de karadeliklerin aslını bilmediklerindendir. Karadelikler , boşluk değildir. Sadece artı sonsuz yüksek ısıdaki manyetik uzay kasırgalarının uzantısı olan hortumlardır. Bu yüksek ısıdaki manyetik kasırgaların merkezi 1. sema üstü olan bütün galaksilerin küresel dış yüzü 2. semadaki yükselmiş geniş ısı boyutudur. Bu bildiğimiz 2. semaya yükselmiş olan temsili İSA 'nın her yönden yeryüzüne dönüş yolunda olduğudur. Uzantıları da karadelik hortumları olarak görünür. Oradaki ısı trilyonlarca derece üst ısıdır. Yani o boyutta ateş dahi yoktur. Ateş, asıl baba olan İblistir. Babasız oğul olan da yalnız İsa( Isı) dır. Semalar bu sonsuz artı ısı ile geniş olarak ayakta durur. Musa ile Rabbi arasında geçen kıssada bu temsili olarak bildirilmiştir.
sanal parçacıkların oluşmasının sebebi karadeliklerin çektiği nesnelerin atomların içine ışınlanması olabilirmi? bir tür solucan deliği gibi düşünsekmi acaba...
Her kütlenin çekim gücü yok mudur?bu yüzden bize öğretilen formüle göre aradaki mesafeyi yaklaştırdıkça kuvvet artar ve birbirlerini çekmezler mi?[formül -> F =G*((M1*M2)/r^2) ]
Ayhan hocam akademisyen olduğunuzu öğrendim geçen bir videonuzdan aktif olarak eğitim veriyormusunuz bölümünüz nedir merak ettim askeri teknoloji videoları baş tacı olmakla beraber her videonuzu dikkatle ve ciddiye alarak takip ediyor izliyor olduğu kadar anlamaya çalışıyorum çok büyük saygı duyuyorum ve hatta uykuya dalmak için bile yanıma açıp sizi dinlerken uyuyorum saygılar hocam emeğinize sağlık
videolarda kullandığınız görselleri kendiniz mi tasarlıyorsunuz bir yerden mi buluyorsunuz ben de buna benzer görseller kullanmak istiyorum yardımcı olur musunuz
Peki boşlukta surekli patlayan sanal parçacıklar iki metal arasindaki kucuk bosluga baski uyguluyor dediniz. Peki bu iki metalin birbirini nanometre kadar yakinlastirinca cekmesinde yercekiminin de etkisi olamaz mi ? Sonucta kutlesi olan her cismin bir cekim kuvveti vardir ve nanometre boylarin kesinlikle etkisi olacaktir
Ayrica bir sorum daha var Karadeliğin olay ufkunda zaman yavaş akıyor veya duruyor. Bu durumda sanal parçaciklarin patlayip tekrar oluşma ihtimali yoktur cunku anlattiginiza gore sanal parcaciklar uzay zamana bagli bir sekilde evrene etki edebiliyor. Peki bir karadeliğin (uzay zamanin yok oldugu yer) olay ufkunda sanal parcaciklarin var olabilme ihtimali varmidir. Eğer yoksa olay ufku mutlak hiçlik olabilirmi ? Teziniz çürütülebilir ayhan hocam
Merhabalar. Bilmiyorum boyle bir videonuz varmi yoksa yokmu bilmiyorum ama, dunya uzerinde bazi deliklee ortaya cikmis. Bunlar hakkinda videi yapar misiniz. Bu delikler nereye cikiyor ve diger seyler
Aslında Casimir etkisi monoisik ve iyonlasan yüzey ile belli eninde levha yapabilir mi? (Vakumlu ortamlar mikro veya Nano alanları inşa ederken kuantum dalgaların Casimir etkisi ile yararlanabilir.)
Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için ayrı bir etki olarak bahsediliyor.
Neden 2 özdeş levha? Neden tek levha olmasın? Bulunduğu kapta iki levha yerine tek levha ile aynı deney yapılabilir,(levha kenarlardan birine yakın yerleştirilir ve böylece arkasında kalan geniş alanda oluşan tırıvırı zımbırtılarının onu ittiğini gözlemlerler)peki yapılmış mı? Kütle çekimi neden düşünülmüyor?
Alanı daraltan her şeyle olur. 2 Levha şart değil dediğin gibi de olur. Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için bu ayrı bir etki olarak bahsediliyor
Ayhan hocam seni tesadüfen buldum dedim bi adam sadece oturup anlatarak ne kadar izleyici cekebilirki ? Dedim bi bakayım baktım ve hic bu kadar yanıldığımı hatirlamiyorum . O kadar güzel sade anlaşılır bi anlatım şeklin varki yani karsidaki insan gerizekali bile olsa anlar . Seni geç keşfettigim icin üzgünüm . Ama telafi etcem bütün videolarına firsat buldukça tek tek bakıyorum. Umarim cok güzel yerlere gelirsin ülke çapında tanınırsın bir çok büyük kanaldan çok daha büyük işler yapıyorsun umarım böyle devam eder fazlasıyla:) başarılarinin devamını dilerim kendine iyi bak hoşcakal hocam :)
Ayhan hocam, Casimir etkisi iki cismin arasında o kadar kısa mesafe kaldıktan sonra plakaları bir şeyin ittiğini söylüyor. Bu birleşme olayı, kütleçekimden dolayı da meydana gelebilir (mi?).
selamlar azerbaycandan Kardeslerimize....♥♥ ....Peki su Levhalari arasi Mesafeni Nanometrden Bile daha kucuk yaparsak,sanal Parcaciklarin Capindan yada Onlarin Olcusunden Daha Az Olursa,o zaman Orada Bir Sanal Parcacik Olurmu?
@@Kebab-Fighter Aşırı kusurlu bir fikir değil fakat şunu bir düşünün derim. Öncelikle bu teori evrenin üzerine genişlemekte olduğu alanın da bu sahte hiclikten oluştuğunu savunuyordur büyük ihtimal. Fakat oylet değilse bile 3. boyutu açıklamaya çalışırken ki 2 boyutlu düzlem üzerindeki karınca metaforunu bir düşünün. Evrenin genişliyor olduğunu gözlemleyişimiz bir hiçliğe doğru genişlediği anlamına gelmez. Bunu tayin etmek tıpkı 2 boyutlu düzlem üzerindeki karınca gibi algılarımızın çok ötesinde birşey olsa gerek, böyle basit matematikle açıklanamaz. O yüzden gözlemlenebilir evren adına konuşmak gerekirse bilimin ilerlemesi için bir hiçliğin olmadığını kabul etmek daha doğru bir hareket olur.
doğru anladıysam plakaların itme sebebi yoğunluk farkı peki vakum alanını ve plakaların aralarındaki boşluğu eş olarak ayarlarsak o zaman yoğunluk aynı olacağı için bir itme söz konusu olmaz ama bu sanal parçacıklar plakaların arasındada çıkıyorsa o zaman vakum alanına manyetik alan yok elektron yok vs yok desek bile yine doğrudan sanal parçacıkların etkisinde oldukları için itiliyorlar o zaman bu gerçek boşluk olmuyor peki o zaman sanal parçacıkların olmadığı bir alan olabilirmi ? ve böyle bir alan olursa nihai boşluk olmuş olmaz mı ? son olarak çok hızlı yok olup var olan bu sanal parçacıkların o vakum alanında aynı anda yok olma ihtimali bulunamaz mı ? ve sonuç olarak ANLIK bir boşluk oluşmazmı ???
Fizik ve quantum fiziği ile ilgili oynatma listesi açar mısın Ayhan Hocam .Bize rahat bir kitaplık oluştur .fizik-astronomi-teknoloji . Hepsi birleşik olmasın.
Abi ikinci dünya savaşında projesi yarıda kalmış olan HO-229 hakkında bir video yapabilirmisin ? Günümüzdeki B-2 spirit uçağının projesi ondan geliyor.
Ellerine Sağlık Ayhan Abim
Çok seven daha gelmemiş
Ayhan Tarakçı'yı biz de seviyoruz ama Donanımcı Baba'yı da çok özledik.
👍👍
" Arabacı Tayfa " destek geldi. Otomobil severleri bekleriz dostlar grubumuz facebooktadır..
@@uydudinleyen2836 İkisi de aynı adam?
Ellerine sağlık Ayhan abim
Bu iş barış ab mevzusuna dönecek
Hocam kuantum ve uzay videolarınızı bekliyoruz.
Adamlar teşkilat kurmuş vay be
Aahjaj
😁
@ONLY VODKAtarikat için önce müslüman olman şart yetmez ehli sünnet görüşünü benimsemen lazım .birde doğru tarikat lakin o tarikat lideri medrese mezunu olması lazım..adıyaman mezil olabilir--konya molla muhammet olabilir. istanbul da mahmut efendi olabilir. hak olduğunu şuradan anla silselesi olması lazım. rüyada gördüm bana verdiler oldum şeyh. yada uyduruk silsele uyduranlardan tarikat olsa da hakikisi olmaz. neyse başka tarikatlar ingiliz -abd ekseninde yönetilir örnek tarikat olmayıp cemaat olduğu halde fetoşcular.
@@nahitakyel2284 Sen bu kafayla ne geziyorsun burada dhawdkqhq
Ellerine Sağlık Ayhan Hocam...
Videonun Başlamasına daha yarım saat war reis yawaş ol
Kralll
Bnede size katıla bilirmiyim
@@harununal8579 tabiki gelebilirsin link yorumlarda
merak ettiğim bir konuydu teşekkür ederim
Tam da bu konu hakkında araştırmalar yaparken denk gelmesi çok iyi oldu emeğinize sağlık 👍🏻
Casimir Etkisinin en fazla faydalı olacağı düşünülen alan, Miguel Alcubierre'in teorisine dayanan ve matematiksel olarak geçerliliği ispatlanmış Işıktan Hızlı Yolculuk (Faster Than Light - FTL) çalışmalarıdır. Konuyla ilgili NASA'nın Eagleworks Laboratuvarından Harold 'Sonny' White'ın "Advanced Propulsion" ve Icarus Interstellar sempozyumunda Richard Obousy'nin "The Quest For Superluminal Starflight" sunumlarına gözatılabilir.
Hocam yine izlemeden beğendim cok güzel video olmus elinize sağlık . 👑
Izlemeden beyenmeyenler kim onu anlamadım
İlk gösterimi bekliyorum daha izlemedim ama beğendim 😂😂😂
Ayhan hocam daha fazla bilim ve fizik videoları bekliyoruz bu arada video çok bilgilendirici ve güzel olmuş eline emeğine sağlık
İyi yayınlar Ayhan Bey. Severek takip ediyoruz.
Çok ilginçmiş. Emeğine sağlık abim ellerin dert görmesin.
Hindiuzim kökenli bir felsefe
AYHAN HOCA videoda konusurken gözleri fıldır fıldır bakıyorya işte o an beni benden alıyor❤
Olay budur
Şimdiye kadar izlediğim en iyi videoydu
Öğrenmeyi seven biri olarak öğrenmenin en eğlenceli hali
Teşekkürler Sayın Tarakçı
Elinize, dilinize sağlık hocam. Genelde kuantum videolarında devreler yanardı ama bu sefer gayet iyi anladım, devreler yanmadı :)
Ayhan bey ağzınıza sağlık. Birleşik alan teorisi ile alakalı bir çalışmanız yoksa rica etsem bu konuyu işleyebilir misiniz?
*Her zaman ilgi çekici konularla geliyorsunuz hocam, elinize ağzınıza sağlık🙏🏾*
Kütle çekimi nedeniyle olabilirmi levhaların yaklaşması.Sonuçta çok kısa bir mesafe ve vakum lu alanda yapılmış bir deney.
knk benimde aklıma geldi ama o kadar salak değildir bilim insanları düşünmüştür yani :S
Kütle çekimi aşağı doğru olduğu için sayılmaz bence onları yan kuvvet olarak düşünürsek
Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için ayri bir etki olarak bahsediliyor.
Hareket yok ki
Son yıllarda izlediğim en ilgi çekici video olmuş, tebrik ederim.Devamını bekleriz.
Harikasın çok önemli bilgileri kısa ve net õzetlediniz Bravo diyorum size. Teşekkürler.
ayhan hocam military 101 oynatma listesinin tamamı bitti kendimi boşlukta hissediyorum sonraki video inşallah çekici bi viedo olur
Güzel video Olmuş Ayhan Hocam 👌
Hayatımda öğrenemediğim bilgiyi özellikle senden ve diğer kanallardam öğrendim. Çok teşekkürler
9:34 aga bee eskiler canlandı pc zamanların
ayhan hocam yeni ışıklandırma efsane olmuş hayırlı olsun
Ayhan abi videolarına öyle düştüm bağlandım ki derslere vakit kalmıyor 😆😆
8:27 Ayhan Hocam videonun bu kısmında Karanlık Sıvı denen bir şeyden bahsediyorsunuz, bununla ilgili bir video gelecek mi acaba?
Tabii ki gelecek. Karanlık akış teorisi hakkında bir video zaten yapmıştı.
Karanlık sıvı döl aslında
@@doganfighter9019 Karanlık akış ne peki :D
@@yin-yang512 videoyu izlemeni tavsiye ederim :)
@@mavimelek9511 O videoyu ben zaten izledim. Karanlık sıvı döl diyen arkadaşa yazdım o cevabı.
UA-cam un en dolu videosu. Teşekkürler Ayhan abi
Karadeliğin olay ufkunda zaman yavaş akıyor veya duruyor. Bu durumda sanal parçaciklarin patlayip tekrar oluşma ihtimali yoktur cunku anlattiginiza gore sanal parcaciklar uzay zamana bagli bir sekilde evrene etki edebiliyor. Peki bir karadeliğin (uzay zamanin yok oldugu yer) olay ufkunda sanal parcaciklarin var olabilme ihtimali varmidir. Eğer yoksa olay ufku mutlak hiçlik olabilirmi ? Teziniz çürütülebilir ayhan hocam
Şu hayatta cevabını kesin olarak bildiğiniz tek ikilem vardır o da şudur:
Ayhan hocanın videosu mu yoksa ders çalışmak mı.
Tabi ki Ayhan hoca
Bu yorumu Ayhan hocanın görüp doğru bulmadığı için kalp atmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam
Kalp attım ama bence ders önce gelir.
@@AyhanTarakci Hocam Gaz ve sıvıların basıncı çok olan yerden basıncı az olan yere gittiğini bilmeden kuantum fiziğine geçmek saçma olduğuna göre ders önce gelir
sa
@@AyhanTarakci yok be hocam ezberci eğitim sistemindense sizin videolarınız ufkumuzu açıyor hayatımızı anlamlandırıyor
Abi vücut dilin hiç değişmiyor çok iyi uyguluyorsun 👍😁
Teşekkürler Ayhan bey ellerinize sağlık 👍
Her video da beni şaşırtıyorsun sürekli yeni şeyler öğreniyorum emeğine yüreğine bilgine sağlık
Sayenizde çok şeyler öğreniyorum. Emeklerin için teşekkür ediyorum ve sizi takipteyim..
böyle videoları severek izliyoruz teşekkürler 👍🏻👍🏻
Çok iyi bir video. Kendi adıma çok faydalandım. Emeğinize sağlık. 👏
Vallaha youtubedeki en iyi kanallardan birisiniz.
400 bin abone🥳.Tebrikler Hocam 👑
Super bir Video Daha Ellerine emeğine bilgine sağlık ayhan hoca
Ayhan Bey, çok doğru bir konuya değindiniz. İyi ki varsınız. Mutlak boşluk yoktur. Çünkü küresel asıl ışık boyutu varlığın içinde yokluk, boşluk olamaz. Yoktur. Resulullah bu konuyu şöyle açıklamıştır; '' Semayı yokladım. Orada secde edecek yay kadar ( esneyerek açılabilecek) bir boşluk,yer bulamadım.'' Cern'de hadron çarpıştırıcıyla oluşturulmuş büyük patlama deneyi sonucu 1mm. küplük bir hacimde boşluk oluşturulamamıştır. Bu deney yapılmadan önce dünya genelinde birçok üniversite gruplar tarafından protesto gösterileriyle deney engellenmek istenmiştir. Zanlarınca bu patlamayla bir karadelik oluşturarak dünyayı kendi içindeki karadelik tarafından yutulacağı iddia edilmiştir. Böyle düşünmelerinin sebebi de karadeliklerin aslını bilmediklerindendir. Karadelikler , boşluk değildir. Sadece artı sonsuz yüksek ısıdaki manyetik uzay kasırgalarının uzantısı olan hortumlardır. Bu yüksek ısıdaki manyetik kasırgaların merkezi 1. sema üstü olan bütün galaksilerin küresel dış yüzü 2. semadaki yükselmiş geniş ısı boyutudur. Bu bildiğimiz 2. semaya yükselmiş olan temsili İSA 'nın her yönden yeryüzüne dönüş yolunda olduğudur. Uzantıları da karadelik hortumları olarak görünür. Oradaki ısı trilyonlarca derece üst ısıdır. Yani o boyutta ateş dahi yoktur. Ateş, asıl baba olan İblistir. Babasız oğul olan da yalnız İsa( Isı) dır. Semalar bu sonsuz artı ısı ile geniş olarak ayakta durur. Musa ile Rabbi arasında geçen kıssada bu temsili olarak bildirilmiştir.
Ellerine sağlık guzel olmus abim seviliyorsun❤️
Yeter lan
sanal parçacıkların oluşmasının sebebi karadeliklerin çektiği nesnelerin atomların içine ışınlanması olabilirmi? bir tür solucan deliği gibi düşünsekmi acaba...
Hocam nerji nedir elle tutulur bişey değil, hacmi kütlesi yok, o zaman neyden oluşuyor enerji, örneğin foton ne ya da ısı enerjisi
Her kütlenin çekim gücü yok mudur?bu yüzden bize öğretilen formüle göre aradaki mesafeyi yaklaştırdıkça kuvvet artar ve birbirlerini çekmezler mi?[formül -> F =G*((M1*M2)/r^2) ]
Aynı şeyi düşündüm... :Bunun kütle çekim etkisi olmadığını nerden biliyoruz?
Ayhan hocam akademisyen olduğunuzu öğrendim geçen bir videonuzdan aktif olarak eğitim veriyormusunuz bölümünüz nedir merak ettim askeri teknoloji videoları baş tacı olmakla beraber her videonuzu dikkatle ve ciddiye alarak takip ediyor izliyor olduğu kadar anlamaya çalışıyorum çok büyük saygı duyuyorum ve hatta uykuya dalmak için bile yanıma açıp sizi dinlerken uyuyorum saygılar hocam emeğinize sağlık
Peki bu quantum parçacıkları (Sanal parçacıklar) yerine bundan önce cisimlerin kendi kütleleri dolayısı ile bir çekim kuvveti oluşuyor olmaz mı?
Ayhan hocam,izlemeden beğendim,yine başarılı bir içerik.(Video boyunca boşluğa düştüm teşekkür ederim hocam :) )
Hocam şu anda tam arastirdigim konuydu çok teşekkürleerrrrr
Ayhan abi mükemmel bir video olmuş.
Emeğinize sağlık müthiş bir anlatım olmuş.
videolarda kullandığınız görselleri kendiniz mi tasarlıyorsunuz bir yerden mi buluyorsunuz ben de buna benzer görseller kullanmak istiyorum yardımcı olur musunuz
Abi cokk rica ederim. Bir nesneyi ne kadar kucltmek olur ve mümkundürmü? mümkün olursa maxsimum kuclurse bir nesneye ne olur ? vidyo duzeltirmisin ?
Sanal parçacıkları anlayamadım bunlar sürekli olarak her yerde ortaya çıkuyor mu? Yoksa var olduğunu düşündüğümüz aslında ölçülmemiş bir olasılık mı?
Ellerine sağlık abi
Ellerine sağlık Ayhan hocam
Ellerine sağlık Ayhan Hocam :)
Hocam tebrikler çok güzel bir video hocam acaba ulaó hakinda bı video gelirmi
Ayhan hocam arkadaki kitabın adını okuyamadım bu videoda bilgilendirebilir misin?
Peki boşlukta surekli patlayan sanal parçacıklar iki metal arasindaki kucuk bosluga baski uyguluyor dediniz. Peki bu iki metalin birbirini nanometre kadar yakinlastirinca cekmesinde yercekiminin de etkisi olamaz mi ? Sonucta kutlesi olan her cismin bir cekim kuvveti vardir ve nanometre boylarin kesinlikle etkisi olacaktir
Ayrica bir sorum daha var Karadeliğin olay ufkunda zaman yavaş akıyor veya duruyor. Bu durumda sanal parçaciklarin patlayip tekrar oluşma ihtimali yoktur cunku anlattiginiza gore sanal parcaciklar uzay zamana bagli bir sekilde evrene etki edebiliyor. Peki bir karadeliğin (uzay zamanin yok oldugu yer) olay ufkunda sanal parcaciklarin var olabilme ihtimali varmidir. Eğer yoksa olay ufku mutlak hiçlik olabilirmi ? Teziniz çürütülebilir ayhan hocam
Hiçlik diye bir şey yoksa her şey nasıl başladı ? Yani büyük patlamadan önce boşluk yok muydu ?
Merhabalar. Bilmiyorum boyle bir videonuz varmi yoksa yokmu bilmiyorum ama, dunya uzerinde bazi deliklee ortaya cikmis. Bunlar hakkinda videi yapar misiniz. Bu delikler nereye cikiyor ve diger seyler
Ayhan Tarakcı hocam F16 XL la ilgili bi video yaparmısın artık özledik öyle videoları
Hocam tshirt ünüzü nereden aldınız link lütfen
Güzel anlatmışsınız ,teşekkürler .
Aslında Casimir etkisi monoisik ve iyonlasan yüzey ile belli eninde levha yapabilir mi? (Vakumlu ortamlar mikro veya Nano alanları inşa ederken kuantum dalgaların Casimir etkisi ile yararlanabilir.)
Tanrı parçacıgiyla ilgili bir video görebilirmiyiz ve bize bu konuyla ilgili kitap önerebilirmisiniz
7:27 paint ine sağlık ayhan abi
"Bizim gördüğümüz, tecrübe edebildiğimiz evrenin tamamıysa bu quantum alanı dediğimiz kumaşın üzerindeki fiziksel varlıklardır."
Mükemmel bir cümle.
Sanal parçacık nasıl oluşuyor? Oluşturan nedir?
Tam da bugün bu konuyu araştırıyordum sen süpersin
Ayhan abi gecemize renk kattın
ellerine sağlık.. şu edittenmi yoksa mikrofondanmı bilmiyorum ama ses bir yükselip bir alçalıyor..düzeltmen gerek bence
Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için ayrı bir etki olarak bahsediliyor.
Neden 2 özdeş levha?
Neden tek levha olmasın?
Bulunduğu kapta iki levha yerine tek levha ile aynı deney yapılabilir,(levha kenarlardan birine yakın yerleştirilir ve böylece arkasında kalan geniş alanda oluşan tırıvırı zımbırtılarının onu ittiğini gözlemlerler)peki yapılmış mı?
Kütle çekimi neden düşünülmüyor?
Alanı daraltan her şeyle olur. 2 Levha şart değil dediğin gibi de olur. Videoda bahsedilmemiş ama iki levha arasındaki kütle çekim tabiki hesaplanıyor. Bu kütle çekimden daha büyük bir kuvvet olduğu için bu ayrı bir etki olarak bahsediliyor
Ayhan hocam seni tesadüfen buldum dedim bi adam sadece oturup anlatarak ne kadar izleyici cekebilirki ? Dedim bi bakayım baktım ve hic bu kadar yanıldığımı hatirlamiyorum . O kadar güzel sade anlaşılır bi anlatım şeklin varki yani karsidaki insan gerizekali bile olsa anlar . Seni geç keşfettigim icin üzgünüm . Ama telafi etcem bütün videolarına firsat buldukça tek tek bakıyorum. Umarim cok güzel yerlere gelirsin ülke çapında tanınırsın bir çok büyük kanaldan çok daha büyük işler yapıyorsun umarım böyle devam eder fazlasıyla:) başarılarinin devamını dilerim kendine iyi bak hoşcakal hocam :)
Emeğine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş
Ellerine sağlık yine güzel bir video.
Çok merak ettiğim bir konuydu ve çok güzel bir video abi teşekkür ediyorum
Hocam , entropiye göre her nesne dağırlırken casimir etkisinde ters midir?
Ayhan hocam, Casimir etkisi iki cismin arasında o kadar kısa mesafe kaldıktan sonra plakaları bir şeyin ittiğini söylüyor. Bu birleşme olayı, kütleçekimden dolayı da meydana gelebilir (mi?).
selamlar azerbaycandan Kardeslerimize....♥♥ ....Peki su Levhalari arasi Mesafeni Nanometrden Bile daha kucuk yaparsak,sanal Parcaciklarin Capindan yada Onlarin Olcusunden Daha Az Olursa,o zaman Orada Bir Sanal Parcacik Olurmu?
İyi de uzaydaki herşey ışık hızından hızlı bir şekilde birbirinden uzaklaşmıyormu? Neden uzay basıncı devreye girmiyor ?
Güzel anlarım teşekkür ederim.
Mutlak boşluk yoksa evren nereye doğru genişliyor 🤔
Başarılarınızın devamını dilerim. Güncel bir konu olan 16 Psyche asteroid
i hakkında bir video hazırlamanız mümkünmü .
Ayhan hocam peki bu durumda karadelikler ne olacak yani onlarin ici aslinda maddesel mi?
benim bildiğim evrende herşeyin bir küçüğü var ama evren sürekli büyüdüğü için daha evrenin ulaşamadığı yerde var diyebiliriz
Hah. İşte bende bunu diyorum. Evren sürekli genişliyorsa bir hiçlik olma ihtimali yok mu?
@@Kebab-Fighter Aşırı kusurlu bir fikir değil fakat şunu bir düşünün derim. Öncelikle bu teori evrenin üzerine genişlemekte olduğu alanın da bu sahte hiclikten oluştuğunu savunuyordur büyük ihtimal. Fakat oylet değilse bile 3. boyutu açıklamaya çalışırken ki 2 boyutlu düzlem üzerindeki karınca metaforunu bir düşünün. Evrenin genişliyor olduğunu gözlemleyişimiz bir hiçliğe doğru genişlediği anlamına gelmez. Bunu tayin etmek tıpkı 2 boyutlu düzlem üzerindeki karınca gibi algılarımızın çok ötesinde birşey olsa gerek, böyle basit matematikle açıklanamaz. O yüzden gözlemlenebilir evren adına konuşmak gerekirse bilimin ilerlemesi için bir hiçliğin olmadığını kabul etmek daha doğru bir hareket olur.
@@greencamp1434 Fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Net bir şekilde ''budur'' diyemediğim için acabalar kafamı kurcalıyor.
Çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim.
Ayhan abi merhaba bana youtube ıcın kendımı cekıcegım anlatabılıcegım bı 2000-3000 butce arası guzel bı kamera onerırmısın rıca etsem saygılarımla
Yeni arka plan çok iyi abi bununla devam et. ❤️🤗
Ayhan Abi rica etsem intro şarkının linkini atabilir misin çok hoşuma gidiyor .
T-shirt güzelmiş gözüm kaldı nazar değmez inşallah
doğru anladıysam plakaların itme sebebi yoğunluk farkı peki vakum alanını ve plakaların aralarındaki boşluğu eş olarak ayarlarsak o zaman yoğunluk aynı olacağı için bir itme söz konusu olmaz ama bu sanal parçacıklar plakaların arasındada çıkıyorsa o zaman vakum alanına manyetik alan yok elektron yok vs yok desek bile yine doğrudan sanal parçacıkların etkisinde oldukları için itiliyorlar o zaman bu gerçek boşluk olmuyor peki o zaman sanal parçacıkların olmadığı bir alan olabilirmi ? ve böyle bir alan olursa nihai boşluk olmuş olmaz mı ? son olarak çok hızlı yok olup var olan bu sanal parçacıkların o vakum alanında aynı anda yok olma ihtimali bulunamaz mı ? ve sonuç olarak ANLIK bir boşluk oluşmazmı ???
Astral seyahat ile ilgili video yapar mısınız
gayet başarılı abi bilim videolarını bekliyoruz
Fizik ve quantum fiziği ile ilgili oynatma listesi açar mısın Ayhan Hocam .Bize rahat bir kitaplık oluştur .fizik-astronomi-teknoloji .
Hepsi birleşik olmasın.
Abi BTR-90 Hakkında Video Yapabilirmisin ?
mesela uzayda uctanuca superboşlık bıraksan nekadarbi güçle itilir acaba Hyperloop gibi olurmu
peki kütle çekimi nasıl bu işlem dışında kalıyor
Yine mükemmel bir video daha. Lise fiziğinden bıkınca video atman mükemmel. Daha fazla newton istemiyorum :(
Abi ikinci dünya savaşında projesi yarıda kalmış olan HO-229 hakkında bir video yapabilirmisin ?
Günümüzdeki B-2 spirit uçağının projesi ondan geliyor.