Biavl: Honningfratagning - Alt du skal vide!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 31 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 6

  • @cetincetin7033
    @cetincetin7033 6 місяців тому +1

    🐝✌️

  • @nielsjrgensen5144
    @nielsjrgensen5144 6 місяців тому +1

    Hej John og tak for god info
    Du har sikkert nævnt det før, men hvordan eller hvor får du de fredeligere bier fra og hvilken type bi arbejder du med?
    Go weekend

    • @johnsbiavl
      @johnsbiavl  6 місяців тому

      Hej
      Mange tak for rosen, og gode spørgsmål☺️
      Jeg køber mine dronninger hos en “rigtig”

    • @johnsbiavl
      @johnsbiavl  6 місяців тому

      Hov jeg kommer lige med resten 😂
      Dronning avler, altså hos en der er med i dronningavler foreningen. Det kræver mindst 400 bifamilier, hvor man har helt styr på genetikken hos alle dronninger, for at kunne lave gode dronninger🤩 det store antal nødvendige bifamilier, skyldes at det er lige så vigtigt hos bier, som hos mennesker, og de fleste andre levende væsener, med et stort genmateriale for at undgå indavl. Noget der forsknings mæssigt først er blevet rigtigt belyst de seneste 10-15 år. Derfor kan de fleste af os slet ikke lave gode dronninger selv.
      Jeg har de sidste 25 år kun brugt Buckfast dronninger. Efter første bekendtskab med dem, var jeg helt solgt. De er generelt fredelige, aktive, tavlefaste, sunde og samler meget honning. Når jeg så kombinerer med med fri dronning og lader alle droner blive i familien, oplever jeg at selv Buckfast dronninger topper op på alle parametre🤩
      De sidste år har jeg handlet dronninger hos Ivan fra Himmerlandbiavl, men jeg har prøvet dronninger fra mange forskellige avlere de sidste 15 år og generelt er dronningerne rigtig gode alle steder fra!
      Håber du kan få svarende sat ordentligt sammen og jeg har fået det væsentlige med. Ellers spørger du bare igen.
      🐝hilsen
      John

  • @asklandrup
    @asklandrup 6 місяців тому +1

    Hvordan holder du styr på hvor der er sukker i honningen når du rykker op af. Når der er foretaget med sukker er det jo svært at vide hvor der er sukker og hvor der er honning ?

    • @johnsbiavl
      @johnsbiavl  6 місяців тому +1

      Hej
      Hvis du kender hele min driftsteknik, har du sikkert bemærket at jeg drivfodrer. Altså fodrer det bierne lige har brugfor. Allerede om efteråret har mine bier for lidt mad i huset😭 altså til at fodre den første generation op om foråret. De har gerne kun 5-7 kg sukker i huset 1. dec., derfor begynder jeg fodring igen omkring 1. Marts. Jeg fodrer aldrig for at familierne skal have et stort lager, de skal bare lige holdes igang og stimuleres til at yngle meget. Når vejret begynder at tillade bierne at flyve ud efter nektar, har de kun lige sukker siddende rundt om ynglen. Det sukker bruges medens yngellejet udvider sig i foråret, så ofte er det brugt før midt i april og familierne kan hente nektar, til både yngel og så småt begynde at sætte honning til side. Er jeg kommet til at give en familie for meget, og de har sukker i hele tavler, fjerner jeg dem, så hurtigt som muligt om foråret. Jeg foretrækker at bierne får tilført nyt sukker som de skal forarbejde, det skaber aktivitet og stimulerer dronningen til lidt tidligere at lægge flere æg.
      Min drivfodring skal selvfølgelig holde familierne i live, men Bestemt også stimulere deres udvikling, hvorfor de også altid får rent hvidt sukker, som skal forarbejdes før bierne kan fordøje det, lige som nektar.
      Er der stadig noget uafklaret, spørger du bare igen.
      🐝hilsen
      John