AKVARYUM BALıKLARı NEDEN KORKAR(Sarı Prenses, Beta, Ciklet, Japon Balığı,Yeni Balık Nereye Saklanır)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 гру 2024

КОМЕНТАРІ •

  • @CemCelikel
    @CemCelikel  5 років тому +6

    Kanalıma abone olmayı unutmayın. goo.gl/bPi3mB
    Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin. vidiq.com/#_l_pl
    Facebook adresim: facebook.com/DeadRabbittr
    Twitter adresim : twitter.com/CemCelikel

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Her youtuber vidiq'yu yükleyip kullanmalı.
      vidiq.com/#_l_pl

  • @t-blue417
    @t-blue417 4 роки тому +5

    Çok yorum attım ama yine de sormak istiyorum benimki keyiften mi bilmiyorum bugün 2-3 defa saklandı ama yatmıyor saklanıyor suslerin arasına sonra ben tiklatiyorum kaçıyor gidiyorum yine saklanıyor hava motorunu hafif oynatıp kapattım dolaşmaya başladı sonra geri açtım suanlik saklanma yok motordan dolayı mıymış yani ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Olabilir. Eğer çok akıntı yapıyorsa, buna alışması için güçlenmesi lazım.

  • @abc-bu8dz
    @abc-bu8dz 10 місяців тому +1

    Merhaba eşim dün akwaryumun oldugu dolspta matkap çaliştırdı bugun ise 3 balık ölmüş sebebi ses olsbilirmi acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  10 місяців тому +1

      Aşırı stres balıkların ölmesine sebep olabilir. Gürültü de buna dahil. Ancak daha önce bakılması gereken bu balıkların neden bu kadar strese meyilli olduğu. Akvaryum küçük ve/veya balık sayısı fazla ise, akvaryumda yeterli oksijenlenme yoksa, bakteriyel fltrasyon döngüsü düşük veya hiç yoksa gene 7/24 faal bir filtreniz yoksa, balıklar strese girip, ölecektir. Eğer bunlardan en az biri eksikse de aşırı gürültü ile beraber, balıklarınız ölmüş olma ihtimali yksek.

  • @mehmetcanonturk8964
    @mehmetcanonturk8964 4 роки тому +3

    İyi akşamlar Cem bey akvaryumda 6 lepistes 3 moli 3 plati bakıyorum platilerden biri aksesuarın içine girdi ve çıkmıyor nedeni ne olabilir ve ne önerirsiniz ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Diğer balıklar rahatsız ediyor olabilir. Strese girmiştir. Su değerleri bozulmuştur. Su değerleri aniden değişmiştir. Işıktan kaçıyor olabilir. Akvaryumun bulunduğu oda çok kalabalık olabilir. Akvaryumun bulunduğu odada çok ses olabilir. Yeni bir akvaryuma geldiği için olabilir. Uzun bir yolculuktan sonra akvaryuma geldiği için olabilir. Akvaryum küçük olabilir. Daha çok sebep olabilir ama ilk aklıma gelenler bunlar.

  • @nedimeerdil833
    @nedimeerdil833 2 роки тому +1

    Merhaba 65 litrelik akvaryumda sadece bir adet japon besliyorum bir gundur yanina gidince cama vurunca arkasini donup cok hizli kacar gibi yuzuyor ve korkak korkak kesik kesik yuzuyor birkac gun once beni gorunce yanima gelirdi yanimdan ayrilmazdi suan bu sekilde Bu sekilde davranmadan oncd filtre bozulmustu yavas calisiyordu akvaryumcuya goturdum bir gece oradaki akvaryumda calisti filtre bozuldugu icin suyu bulanmisti suyu yuzde 25 civarinda degistirdim filteyi verdigim gun.Bir gece filtresiz kaldi ertesi gun taktim filtre duzgun calisti.O gunun aksami bu sekilde davranmaya basladi.Sorun ne olabilir ne yapmaliyim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Akvaryumda ki değişiklik balığı strese sokmuş olabilir. Kendisini bırakacağını sanarak da korkmuş olabilir. Suda ki amonyak fazlalığı da strese neden olmuş olabilir. Bir iki gün içinde düzelmesi gerekir.

  • @burakcelik5768
    @burakcelik5768 5 років тому +2

    abi yeni bitki akvaryumu yapmak istiyorum akvaryum 50 lt hangi şelale filitreyi almalıyım lepistes besliyeceğim içinde

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      www.akakce.com/akvaryum-ic-filtre/en-ucuz-hagen-elite-20-aski-filtre-fiyati,3767615.html
      bu filtre iyi, daha ucuzunu da bulursan olu.

  • @Jeton_Adam
    @Jeton_Adam 2 роки тому +1

    Merhaba bende 125ltlik bombeli akvaryum var kendi ürettiğim albino zebralarıma bakıyorum yaklaşık 2 yıl olacak sayıları biraz fazla ama 60 adet balık var içinde 8 9 tane küp var insan yokken pek kaçmıyorlar ama yanlarından biri geçtiğinde çılgına dönüp kaçıyorlar ama karınları aç iken böyle yapmıyorlar ne yapmam gerekiyor balıklardan soğudum resmen

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +2

      Akvaryumu büyütmen lazım ya da balık sayısını azaltmalısın. Çok kalabalık olunca, biri ürkünce otomatik olarak, bir birlerini etkiliyorlar. Hepsi bir anda korkup, saklanıyorlar.

    • @Jeton_Adam
      @Jeton_Adam 2 роки тому +1

      @@CemCelikel yorum için teşekkürler ideal sayi kac olmali sizce yazdigim sayiya göre

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      125 litrede en ideali 2 çift beslemektir.

  • @BİRİKİÜÇCİMBOMBOM
    @BİRİKİÜÇCİMBOMBOM 2 роки тому +1

    Onu bunu bilmemde rainbow ciklet besleyenler bilir daha odaya girdiginde bi o cama bi bu cama çarpiyorlar . Yavruladilar yavrularini korumak icin ozguvenli oldular korkmamaya basladilar hatta saldiriyorlar anne baba devamli ama yavrular buyuyunce bi daha korkmaya basliyorlar camdan cama tekrar . Çok tuhaf bi hayvan ve hala besliyorum cunku ölmüyorlar bir sürüde yavru var 3 cm oldular..

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Ani hareketler, balıkları ürkütür. Hele ki yavru sahibi balıklar daha da çok ürker. O yüzden de akvaryumun bulunduğu akvaryumların bulunduğu yerlerde fazla hareket olmaması iyidir.

  • @nurettinaslan2386
    @nurettinaslan2386 5 місяців тому +1

    Merhaba akvaryumda ışığı açtığım zaman bütün balıklar iç filtresinin yanına doğru kaçıp saklanmaya çalışıyor ve bu durum 4-5 gündür devam diyor bu durumu nasıl düzeltebilirim teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 місяців тому +1

      Akvaryum balıklarının ışık açıldığında iç filtrenin yanına kaçıp saklanmasının birkaç nedeni olabilir. Bu durumu düzeltebilmek için aşağıdaki önerileri ve olası nedenleri inceleyebilirsiniz:
      ### Olası Nedenler ve Çözümler
      1. **Ani Işık Değişiklikleri**:
      - Ani ışık değişiklikleri balıkları strese sokabilir. Balıklar karanlıktan birdenbire parlak ışığa geçtiklerinde korkup saklanma eğilimi gösterebilirler.
      - **Çözüm**: Işıkları yavaş yavaş açmayı deneyin. Akvaryum ışığınızı açmadan önce odanın ışığını açarak balıkların gözlerinin adaptasyonuna yardımcı olabilirsiniz. Timer kullanarak ışıkları kademeli olarak açan bir sistem kurabilirsiniz.
      2. **Işık Yoğunluğu ve Spektrumu**:
      - Çok parlak veya göz alıcı bir ışık balıkları rahatsız edebilir.
      - **Çözüm**: Işık yoğunluğunu azaltın veya daha doğal bir spektrum sağlayan akvaryum ışıkları kullanın. Balıklar için uygun, daha yumuşak ve doğal ışık spektrumunda bir aydınlatma seçin.
      3. **Yeni Çevreye Uyum**:
      - Akvaryum yeni kurulduysa veya balıklar yeni yerleştirildiyse, ışık değişikliklerine alışmaları zaman alabilir.
      - **Çözüm**: Sabırlı olun ve balıkların yeni çevrelerine alışmalarına zaman tanıyın. Stresi azaltmak için akvaryuma bazı saklanma yerleri (bitkiler, mağaralar, dekoratif objeler) ekleyin.
      4. **Filtre ve Akıntı**:
      - Işığı açtığınızda filtredeki akıntının değişmesi veya sesin artması balıkları rahatsız edebilir.
      - **Çözüm**: Filtrenin akıntısını ve sesini kontrol edin. Eğer sorun bu değilse, filtrenin konumunu değiştirerek veya akıntıyı azaltarak balıkların rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz.
      5. **Balık Türlerinin Işık Hassasiyeti**:
      - Bazı balık türleri doğal olarak düşük ışıkta yaşamaya alışkındır ve güçlü ışıklardan hoşlanmazlar.
      - **Çözüm**: Balık türlerinize uygun aydınlatma koşullarını araştırın ve akvaryumunuzu buna göre ayarlayın.
      ### Genel Öneriler
      - **Saklanma Alanları**: Akvaryuma daha fazla bitki, mağara veya dekoratif obje ekleyerek balıklara güvenli saklanma yerleri sağlayın.
      - **Düzenli Gözlem**: Balıklarınızın davranışlarını düzenli olarak gözlemleyin. Eğer stres belirtileri devam ederse, akvaryum koşullarını ve çevresel faktörleri yeniden değerlendirin.
      - **Yemleme**: Işığı açtıktan sonra balıklarınıza yem vererek ışığın açılmasını olumlu bir deneyimle ilişkilendirmelerine yardımcı olabilirsiniz.
      Bu adımları takip ederek balıklarınızın ışık açıldığında yaşadığı stresi azaltabilir ve daha rahat bir ortam sağlayabilirsiniz.

  • @sedaaydn1325
    @sedaaydn1325 3 роки тому +4

    abi bizim balıkların arasında tuhaf bir canlı farkettik beyaz ve çok küçüktü ve balıklar ürküyordu hergün sularını değiştiriyorum sulardada bir sıkıntı yok aniden belirdi neyin nesi bir bilgin veya bilginz varmı? yumurta felan değil bu arada bildiğin aşırı küçük beyaz şeffaf ıstakoza çok yakın benzeyn bir canlı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Yakın bir zaman da dışarıdan bitki ya da başka bir canlı aldın mı?

  • @omertunca041
    @omertunca041 4 роки тому +1

    merhaba benim 350 litre tankım var .11 tane frontaza balıgım var 6 aydır bendeler ortalama 5 cm boylarında .Ama çok korkarlar beni gördüğü gibi saklanıyorlar .yem atınca ben ordayken yemiyorlar .ve gün içinde hep kayaların altındalar.napmam gerekiyor yardımcı olabılırmısınız .bütün kayaları kaldırsam daha mı kotu olur acaba.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Günde 2-3 kere besleyin. Daha küçük oldukları için bu normal. Kayaları kaldırmayın. Büyüdükleri zaman bu da geçer.

  • @derindengelenyasam
    @derindengelenyasam 3 роки тому +1

    10 tane ciklet baligim var 1tanesi hep ayni yerde sakli duruyor neden

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryum kaç litre? Çiklitlerin türü nedir? Akvaryumu yeni mi kurdun?

    • @derindengelenyasam
      @derindengelenyasam 3 роки тому +1

      @@CemCelikel ciklet ler karisik renga renkli, akvaryum da en 1,50 yuksek 1,20. Akvaryum kurali 3ay oldu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Sadece biri dipte duruyorsa, akvaryumda ki statüsü düşük olduğu için, diğer balıklara yaklaşmıyordur. Akvaryum yeni kurulmuş sayılır. Akvarum su değerlerinin de kontrol et. Eğer diğer balıklarda da bu gibi bir durum olursa, problem var demektir. Kuyruk erimesi, kanlanması da var mı, gözlemle.

  • @dogukan12
    @dogukan12 4 роки тому +1

    Merhaba, bir arkadaşımdan bir akvaryum aldım. İçinde bir adet koi balığı vardı. Akvaryumun içindeki suları kovalara koydum, balığıda akvaryumun içinde tutup eve getirdim. Ama balık çok ürkek yanına gidince kaçıyor. Yara alacak diye korkuyorum. Napabilirim? Yanında bir tane daha balık almak işe yararmı? (akvaryum boyutları: 50 cm uzunluk 20 cm genişlik)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Akvaryum çok küçük. En az 60 litrelik bir akvaryum almalısın. Başka bir koi koyacaksan da akvaryum en az 100 litre olmalı. Balığı her gün aynı saatte besle ve sadece sen yem ver. Günde sadece bir kere yem versen yeter ve vereceğin yem de balığın gözü kadar olmalı ayrıca verdiğin yem 3 dk içerisinde bitmeli. Bu balık çok atık bırakır ve akvaryumun küçük olduğu için bakımını da ona göre çok dikkatli ve düzenli yapmalısın.

  • @ByMamiBey
    @ByMamiBey 5 років тому +2

    Abi akvaryumda kum ve taş var suyu degistirirken su çok kirleniyo ne yapabilirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Akvaryum suyunu devamlı temizleyen bakteriler vardır. Öncelikle akvaryumunda bakteriyel döngüyü oluşturmalısın.
      Bunu nasıl oluşturursun, bu video da izlemeni tavsiye ederim
      ua-cam.com/video/FrprJlTeIus/v-deo.html

    • @mustafasakizcioglu9116
      @mustafasakizcioglu9116 5 років тому

      Oyun İşi Değerli Hobidaşım Özellikle Özel tür canlı doğuran ciklet türleri kanatlı hayvanlr hakkında Herşeyi eğlenerek kanalımda izleyebilirsin.Senide aramızda görmek isteriz, 2000 aboneye doğru🙏🏻

  • @yasinpekdemir9108
    @yasinpekdemir9108 4 роки тому +2

    Abi ciklet bakıyorum elimde mavi tepsi gördükleri zaman cıldırıyıorlar saldırıyorlar sebebi ne olabilir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Işık yansıtıyor olabilir.

  • @bilinmeyenkullanici353
    @bilinmeyenkullanici353 3 роки тому +1

    Sleamün aleyküm abi benim kedim yaklaşık 10-15 gündür günün %50 sini akvaryumun dışında balıkları izlemekle geçiriyor ve balıklar kediden de kaçmıyor sence artık balıkların yanins gitmrsini engellemelimiyim yokda devammı ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Bence engelleme, sadece kedinin akvaryumun içine düşmesini ya da girmesini engelle.

    • @bilinmeyenkullanici353
      @bilinmeyenkullanici353 3 роки тому +1

      @@CemCelikel tamam sağolun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @ibrahimethemaydin
    @ibrahimethemaydin 5 років тому +2

    Akvaryumumda daha tam çiftleşecek hale gelmeyen mücevher balıkları vardı 18 tane sarı prenseslerim onlarla yaşıyordu mücevher balıklarını sattım sadece 2 tane sarı prensesim kaldı ve 2gündür korkuyorlar saklıyorlar nedeni ne olabilir sizce ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Valla video da anlamıyorum. Bir çok sebebi olur. Benimkiler de benden saklanıyor ama biraz akvaryumun başında durunca tekrar ortaya çıkıyorlar.

    • @ibrahimethemaydin
      @ibrahimethemaydin 5 років тому +1

      önceden saklanmıyolar dı şimdi akvaryumun başına geçince daha fazla tedirgin oluyorlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Arada yapıyorlar. İç güdüsel.

  • @dekufan442
    @dekufan442 4 роки тому +1

    Çocuklar için fanus içinde bir adet japon balığı besliyoruz yalnız sürekli fanus camına vuruyor sebebi hakkında bilgi lütfen.tesekkurler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.

    • @dekufan442
      @dekufan442 4 роки тому +1

      @@CemCelikel çok teşekkürler cevabınız için...

  • @meow11037
    @meow11037 3 роки тому +2

    Abi beta balığım beni görünce fanusunun etrafında dönmeye başlıyor ne yapabilirim?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Seninle oyun oynuyor. Sana yem vermen için yalvarıyor. Ancak buna kanma, çünkü her beta sadece günde kendi gözü kadar yem yese de doyar.

  • @fatihyldrm5222
    @fatihyldrm5222 4 роки тому +1

    Abi benim plati balıklarımın arasından birtane disi diğer balikları çok aşırı rahatsız ediyor sürekli kovalıyor bu durumda balığımı nasıl uysallaştırabilirim ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Ya akvaryumu büyüt ya da balık sayısını azalt.

    • @fatihyldrm5222
      @fatihyldrm5222 4 роки тому +1

      @@CemCelikel 4 tale plati bi vatos 20 litre akvaryum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Akvaryum küçük. 40 litre olmalı. Vatos da olmasa olur.

    • @fatihyldrm5222
      @fatihyldrm5222 4 роки тому +1

      @@CemCelikel aynn kück geldi heralde degisicem zaten

    • @fatihyldrm5222
      @fatihyldrm5222 4 роки тому +1

      @@CemCelikel çok tesekkür ederim hem soruya cevap verdiginiz icin hemde videolarınızın çogunu izledim cok yararlı bilgiler örendim onun içinde tesekkür ederim 😊

  • @mehmetbilgen7448
    @mehmetbilgen7448 3 роки тому +1

    Sp kolonim var 1 hafta oldu alalı içinde gnays taş ve makarna tak sarı renk silis kum pipo filitre ve ic filitre var 100 lt akvaryum ama aldığım gündem beri insan gördükçe kaçırıyorlar sağa sola hız li yaziyo yukarı asagiya yüzüyor bende çok gerildim lütfen yardim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum çok küçük, en az 250 litre olmalı. Strese girdikleri için böyle davranıyorlar.

  • @ahmetyumrutas9732
    @ahmetyumrutas9732 4 роки тому +1

    Selamı aleyküm abi bende lebistes ve iki tane kılıç balığı var 6 tane toplam balık sayısı kılıç balıkları iç fitre moturun arkasına saklanıyorlar yada dibe çöküp hareket etmiyorlar 3 gündür böyleler acaba bi hastalıkmı var korkmuş olabilirlermi . su değişimi yaparken ayrı kapa almıştım biraz zor yakaladım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Birde bakteriyel azot döngüsü yoksa akvaryumunda, su çabuk bozuluyor ve amonyak patlaması sonucu balıklar rahatsızlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Asla bir seferde, bütün suyu değiştirme.

  • @ahmadnajjar1878
    @ahmadnajjar1878 3 роки тому +1

    S.A abi ben yeni balik aldım frontoza 3 e 6 d var akvaryum 165.70.60 ilk aldığımda karışık çikletlar var anlaşmadilar çikrtim çikletlar ama şimdi kadar hib saklanıyorlar 5 gün oldu
    Ne yapmam lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum kalabalıkken kendilerini daha rahat hissediyorlardır ancak şimdi akvaryum sakinleşince biraz kendilerini yanlız hissetmiş olabilirler. Gene de ilerleyen zamanlarda balıklar akvaryuma alışacaklardır.

    • @ahmadnajjar1878
      @ahmadnajjar1878 3 роки тому +1

      @@CemCelikel abi şimdi ben yapabileceğim bir şey var mı
      Yini balik alimi yanında
      Iski balıklar vuruyorlar diye kaldırdım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Yeni balık almana gerek yok. Eğer çok korkuyorlarsa, akvaryumun camlarını gazete kağıdı ile kapla. Ancak zamanla alışacaktır.

  • @ByMamiBey
    @ByMamiBey 5 років тому +2

    Abi 2 japonum var bi balik alicam hangi balıklar yaşar hizli cevap verebilitmisin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Koi ile de yaşar ama o da zaten bir tür japon balığı. Japon balığı Japon balığı ile bakılır. Başka balık konulmaz.

    • @mustafasakizcioglu9116
      @mustafasakizcioglu9116 5 років тому +1

      Oyun İşi Değerli Hobidaşım Özellikle Özel tür canlı doğuran ciklet türleri kanatlı hayvanlr hakkında Herşeyi eğlenerek kanalımda izleyebilirsin.Senide aramızda görmek isteriz, 2000 aboneye doğru🙏🏻

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      o zaman ben de olayım...

    • @mustafasakizcioglu9116
      @mustafasakizcioglu9116 5 років тому +1

      Çok teşekkür ederim Cem abim♥️

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Güzel videolarını bekliyoruz.

  • @rujanjedan7476
    @rujanjedan7476 4 роки тому +1

    Lütfen yardımcı olur musunuz. Yeni balık edindim ciklet türü balıklarım var sürekli akvaryumun en alt köşesinde birikiyorlar motor açık olduğu xaman. Motoru kapattığımda akvaryuma dağılıyorlar. Bunun sebebi nedir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Akvaryum küçük. İç filtrein püskürttüğü hava fazla. Balıklar rahatsız oluyor.

    • @rujanjedan7476
      @rujanjedan7476 4 роки тому +1

      @@CemCelikel filtreyi kapatsam zararı olur mu peki balıklara

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Filtre akvaryumun kalbidir. Filtre olmadan balıklar yaşayamaz. Filtrenin havasını kısman gerekir. Bunun için de hava musluğu denen bir parçayı, filtrenin hava borusuna takarsan, filtrenin havasını oradan ayarlayabilirsin.

    • @rujanjedan7476
      @rujanjedan7476 4 роки тому +1

      @@CemCelikel hava musluğu da takılı. O zaman ben motoru büyük aldım sanırım. Birde akvaryumda sadece bir köşede toplanmaları normal mi ve sürekli yapay ışık ile aydınlatmalı mıyım akvaryumu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Devamlı ışık açarsan, balıklar strese girer. Günde en fazla akvaryum 12-16 saat arası ışık görmeli. Gün içinde en fazla 4 saat akvaryumun ışıkları açılmalı. Ben öyle yapıyorum. Hava musluğu ile ayarlayabilmek lazım aslında. Ayarlayamıyor musun?

  • @serefyoruk9543
    @serefyoruk9543 3 роки тому +1

    Abi 5 aylık plati balığim var her yere saklanıyor hiç çıkmıyor ben yokken bile saklanıyor neden?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Stres yüzünden olur. Su değerlerini kontrol et.

  • @erdiaksaya
    @erdiaksaya 3 роки тому +1

    Merhaba kanalınızı yeni keşfettim. Akvaryum hobisinde henüz yeniyim. 6 lepistes 2 de mickey mouse platy var. Ancak platylerden biri dün akşam kayboldu akvaryum her yerine baktım bulamadım. Sabah baktığımda ise balık oradaydı. Birkaç saat sonra tekrar kayboldu. Nereye saklanıyor bu hayvan? Normal mi bu tavırlar. Teşekkürler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Yeni akvaryumlarda, balıklar ortama alışana kadar, kendilerini en güvende hissettikleri yere saklanırlar. Hatta belli bir süre yem bile yemeden, öylece de saklandıkları yerde, kalabilirler. Bu aslında normal bir durumdur. Ancak, balığı görememen enteresan. Bence filtre gibi bir saklanma alanının arkasındadır.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Yorum için teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @amacszadar3560
    @amacszadar3560 3 роки тому +1

    Abi 6 Tane balık besliyorum 4 Tane Japon balığı 2 tane melek balığı abi nedense ben ışığı söndürdükten sonra rahatça yüzüyorlar ben ışığı açtığım zaman dipe çöküp yüzüyorlar abi bunun nedeni ne

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @tugbagokcek7777
    @tugbagokcek7777 4 роки тому +1

    6 tane japon balıgı besliyorum 3 4 günlüğüne bir yere gidicem gitigin yere balıkları götürmek zoru dayım akvaryumu götüremiyorum gitigim yerde balıkları 3 4 günlüğüne kovada beslersen olurmu
    Acil cvp

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Kalsın evde daha iyi. 3-4 gün de bir şey olmaz. Eğer akvarumun standart bir akvaryumsa.

  • @ladyhelena5265
    @ladyhelena5265 4 роки тому +1

    Bir kaç haftadır bu hobiye başladım bu gün auyu değiştirdiğimde balıkların beni gördüklerinde beni kaçıp saklandıkarını gördüm bu sorunu nasıl düzeltebilrim (suyu değiştiriken onları korkuttuğumu düşünüyorum)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Yeni akvaryum yeni ortam. Biraz zaman tanı, alışırlar.

  • @Dycrion
    @Dycrion 5 років тому +2

    Abi japon balığım suyun üstünde yan yatıyor nedendir acaba ? Düzelmeye çalışa çalışa yoruldu artık hareket etmiyor ama nefes alıyor.

    • @mustafasakizcioglu9116
      @mustafasakizcioglu9116 5 років тому +1

      Taya Dutğun Değerli Hobidaşım Özellikle Özel tür canlı doğuran ciklet türleri kanatlı hayvanlr hakkında Herşeyi eğlenerek kanalımda izleyebilirsin.Senide aramızda görmek isteriz, 2000 aboneye doğru🙏🏻

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Akvaryumcularda ki oksijen oranı düşmüş. Muhtemelen amonyak patlaması var.

    • @Dycrion
      @Dycrion 5 років тому +1

      @@CemCelikel amonyak patlamasini nasil cozerim.

    • @Dycrion
      @Dycrion 5 років тому +1

      @@CemCelikel yemek falan da yemiyor çok üzücü nasıl düzelteceğimi bilmiyorum acil yardım lütfen? :(

    • @Dycrion
      @Dycrion 5 років тому +1

      @@CemCelikel ilk başta kuyrugunun arkasinda bir tane parazit gibi birşey vardi hareket ediyordu kucuk siyah bir nokta onu elimle aldim ama sonrada 1 2 gun sonta bu hareketleri basladi.

  • @talhadutgun7727
    @talhadutgun7727 5 років тому +1

    Abi birsey daha soracagim japon baligim kuyrugunun yaninda siyah bi nokta cikti acaba nedendir ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +2

      Suyun Amonyak seviyesini kontrol et.

    • @talhadutgun7727
      @talhadutgun7727 5 років тому +2

      @@CemCelikel en fazla/az ne kadar olmalı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +2

      Sıfır ya da sıfıra çok yakın

    • @talhadutgun7727
      @talhadutgun7727 5 років тому +2

      @@CemCelikel peki alacağım jbl testde varmı amonyak seviyesini ölçebileceğim kare.

    • @talhadutgun7727
      @talhadutgun7727 5 років тому +2

      @@CemCelikel yoksa neyle ölçebilirim gerçekten az bilgim sizin sayenizde öğreniyorum teşekkür ederim.

  • @mehmetsk8709
    @mehmetsk8709 4 роки тому +1

    Benim de beta balığından yavru aldım ama yumurta çatladı yavrular çıktı malesef baba beta yemiş nedeni ne olabilir?
    şimdiden teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Beta dişisi yumurtaları, erkeği ise yavruları yer. Bu hep böyledir.

    • @mehmetsk8709
      @mehmetsk8709 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmayı unutma ;)

  • @berivanakk4972
    @berivanakk4972 5 років тому +2

    Abi yapon balığı yavrulama video su gelsin

  • @esrakaz5828
    @esrakaz5828 3 роки тому +1

    Lütfen bu yoruma cevap verin benim pirana balıkların cok korkuyorlar neden acaba ve kendilerinin cama vuruyorlar

    • @esrakaz5828
      @esrakaz5828 3 роки тому +1

      Benim balıkların ağızlarını cok sık açıp kapatıyorlar neden acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum muhtemelen küçük. Kaç pirana balığın var ve akvaryum kaç litre? Ayrıca ağzını açıp kapamaları nefes almakta zorluk yaşadıklarına işarettir.

  • @ferruxhaciyev747
    @ferruxhaciyev747 5 років тому +2

    👍

  • @sukrantuna5639
    @sukrantuna5639 3 роки тому

    Abi 1 hafta önce 40 cm akvaryumun içinde 8 tane lepistes var 2 gün önce 6 siyah moli aldım şu an 2 gündür 3 tanesi dipte hareketsiz duruyor ve cama tıklattığımda ise hemen yukarı çıkıyorlar gittiğimde ise hemen dipe iniyorlar 1 tanesi öldü ve diğerleri hala yapıyor yani anlayacağın şey lepisteslerin yanına gelemiyor ve yem verirken farklı kaba alıp yem vermem gerekiyor bunun sebebi nedir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому

      Balıklarının akvaryumun dibinde yatmasının nedenleri akvaryum su değerlerinin bozuk olmasındandır. Eğer akvaryum dibinde bir çok balık varsa, bu balıklarınızın stres içinde olduğunu gösterir. Bu stresin bir çok sebebi vardır. Su değerlerinin bozuk olması, akvaryuma alışamama, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Eğer balığınız kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün değişik taze ve canlı yemler ile besleyin.

  • @fettahh
    @fettahh 4 роки тому +1

    Ben fon muzigi dinletiyorum
    Sorun olur mu acaba.
    1 haftadir besliyorum (3tane japon) ve beyaz japonum haaala benden korkuyor ama eskisi gibi degil. umarim alisir.★

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Yem verdikçe seni daha iyi tanıyacaklar. O zaman elinden bile yerler.

  • @ilknuraygun7850
    @ilknuraygun7850 5 років тому +1

    Japon başlığıyla cüce vantuz beslenirmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Beslenir .

    • @ilknuraygun7850
      @ilknuraygun7850 5 років тому +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim bilğileriniz için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому

      Ama ben olsam, japon balığı ile başka balık yaşatmam. Çünkü bu balık zaten tek başına akvaryumda çok atık çıkartıyor. Birde yanına başka balık alınca daha da yaşaması zorlaşıyor. Birde vatoz, japon balığının çok sevdiği yosunları da yiyor ve japon balığı, ihtiyacı olan yosundan yoksun kalıyor.

  • @ack_-9822
    @ack_-9822 3 роки тому +1

    ABİ BENİM ÇÖPÇÜ NEDEN SUYUN ÜST YERİNE GELİYOR HASTAMI?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Arada su üzerine çıkıp, tekrar geri gelmesi normaldir ancak devamlı su dibinde duruyorsa, bu durumda bir sorun var demektir. Dip çekimi yaparak, suyu temizle.

    • @ack_-9822
      @ack_-9822 3 роки тому +1

      @@CemCelikel YOK ABİ BENİMKİNDE SUYUN ÜSTLERİNE ÇOK ÇIKIYOR

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Eğer su çok sıcaksa yapabilir. Suda oksijen yoksa yapabilir. Su sıcaklığını 24-26 derecelere indir. Bol havalandırma yap. Su değerlerini de kontrol et. Amonya kve nitrit de fazla olabilir. Su değişimi de yappabilirsin.

    • @ack_-9822
      @ack_-9822 3 роки тому +1

      @@CemCelikel SU 26 DERECE OKSİJEN VAR BENİM ÇÖPÇÜ FAZLA HAREKET EDİYOR

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Daha yavru mu? Yavru balıklar, yetişkinlere göre daha çok hareketli olur.

  • @miraksoy3246
    @miraksoy3246 2 роки тому +1

    Abi benim betam hep susun arkasinda

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Strese girmiş gibi duruyor. Bence su değerlerini kontrol et.

  • @muhammedemir4938
    @muhammedemir4938 4 роки тому +1

    abi çok kaliteli video fakat sesini biraz düzelt ve samimi olduğunu göster

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Tavsiyen için teşekkür ederim. Bu videolar biraz eğitim amaçlı. Elimden geldiğince samimi olmaya çalışıyorum ama yaşımın gereği, bu biraz zor galiba :) Ses konusuna gelince, bilgisayar üzerinden kayıt yapıyorum, o yüzden boğuk olabiliyor. Alt yazı koyuyorum. Eğer duyamadığın bir şey olursa, alt yazılardan da takip edebilirsin.

  • @beyazency
    @beyazency Рік тому

    Abi 3 tane japonum var yanlarına 2 tane vatoz aldım 1 saat sonra üç japonumda saklanmaya başladı hiç hareket etmiyorlar

    • @beyazency
      @beyazency Рік тому

      Akvaryum 50cm büyüklüğünde,balıklarda 3-5cm felanlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir.3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Japon Balığı ve Vatoz Balığının aynı akvaryumda bir arada tutulması genellikle önerilmez. Japon balığı, daha düşük sıcaklıkları tercih eden soğuk su balıklarıdır, Vatoz Balığı ise daha yüksek sıcaklıkları tercih eden tropikal balıklardır. Ek olarak, Japon balıkları dağınık yiyiciler olarak bilinirler ve çok fazla atık üretirler, bu da uygun şekilde muhafaza edilmezse düşük su kalitesine yol açabilir.
      Vatoz Balığının da oldukça büyüdüğü ve çok fazla akvaryum alanı gerektirdiği bilinmektedir. Büyüdükçe agresif ve bölgeci hale gelebilirler, bu da Japon Balığı da dahil olmak üzere tanktaki diğer balıklarda strese ve zarara yol açabilir.
      Bu nedenle, bu türleri uygun boyutta ve özel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurulmuş ayrı akvaryumlarda tutmak en iyisidir. Japon Balığı ve vatozu bir arada tutmaya karar verirseniz, saldırganlık ve hastalık riskini en aza indirmek için bol miktarda saklanma yeri ve temiz, bakımlı su içeren yeterince büyük bir akvaryum sağlamanız önemlidir.

  • @eyupcolak6466
    @eyupcolak6466 3 роки тому +1

    Benim benim tesbihim vardı akvaryumun yanına geçtim ciklet türü balıklar abi cildırdılar tesbihi gorunce

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Bazen böyle yaparlar. Benim 5 sene oldu, bazen beni gördüklerinde de kaçışıyorlar.

    • @eyupcolak6466
      @eyupcolak6466 3 роки тому +1

      @@CemCelikel abi bi sorum olucaktı benim 3 tane auratusum var 2 dişi 1 erkek erkeği yeni aldım 3 'ü de 9cm çiftleşirlermi acaba yada çiftleşmeleri için bişey yapmam gerekmi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryum şartları uygunsa ve akvaryum da yeteri kadar büyükse, çiftleşirler.

    • @eyupcolak6466
      @eyupcolak6466 3 роки тому +1

      @@CemCelikel abi 3 auratus ve 1 iceman bakıyorum ışıklandırma sistemi gereklimidir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryum ışıklandırması için her 5 litre için 1 ila 5 watt arasında bir ışıklandırma yeterli olacaktır.

  • @berivanakk4972
    @berivanakk4972 5 років тому +2

    Çekiliş ne zaman oluyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +1

      Eğer istanbuıl merter civarında yaşıyosan ya da buralara gelirsen, sana balık verebilirim. Çekilişe gerek yok.

  • @yigittaspinar_03
    @yigittaspinar_03 5 років тому +2

    Bizim bir japon balığı hasta yan yatıyor ve çok az nefes alıyor .
    Ve yan yüzüyor. Yani hiç yüzmüyor .Ne yapmam lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +2

      O konu ile ilgili bir videom var. Onu izle istersen. ua-cam.com/video/Nqpc5trMtgA/v-deo.html

    • @berivanakk4972
      @berivanakk4972 5 років тому +1

      eğlenceli videolar bence fatiha oku

    • @yigittaspinar_03
      @yigittaspinar_03 5 років тому +1

      @@berivanakk4972 yasin de okuyayım mı

  • @cumasahin6478
    @cumasahin6478 5 років тому +2

    Merhaba

  • @Erkanaslanturkd
    @Erkanaslanturkd 3 роки тому

    Ciklet bakiklarim dekorasyon düzeni yaparken korkutsr ve 6 gündür insan görünce kaçıyorlar iletişim e gecebilirmiz videoyla daha iyi anlamanız için

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому

      Akvaryum küçükse ve azot döngüsü tam oturmamışsa bu gibi durumlar olabilir. Ya akvaryumu büyüt ya da balık sayısını azalt. Ancak Çiklit besleyeceksen en az 250 litre olmalı.