Goldfish Behaviors and Meanings (Why are Goldfish Gasping Why Goldfish Stays at Bottom of the Tank)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 гру 2024
  • Attempts to court or mate with one another. Goldfish are generally very docile. If goldfish are under stress, which is the second potential reason behind their behavior, there may be fighting and fighting. If you ask what the causes of this stress are, we can say that they are fed with poor quality feed at first. Increasing the feed quality and increasing the quantity will solve this problem. For this purpose, specially produced goldfish baits should be used. The feed you give this fish can also eat peeled peas, boiled vegetables, bloodworms, and frozen and peeled shrimp. Another reason is that the aquarium is narrow or too many fish are placed in the aquarium. If there is a stress due to this reason, the fish should be reduced or the aquarium should be enlarged. If you ignore this problem, your goldfish will soon get sick and die.
    Why does goldfish sink to the bottom and die? The most obvious reason for this situation usually means that your aquarium has not been filter cleaned recently, the water has not been changed, or the filtration system is not working properly. The filtration system must have appropriate mechanisms to protect it from chemical hazards, biological (such as algae) hazards in the aquarium water, as well as mechanical hazards (such as physical debris) floating in the water. If the filtration system does not protect all three of these filtration systems, or if the device is not working properly, this problem will need to be corrected. However, if your filtration system is working well, you may want to consider doing a 30% water change or cleaning the aquarium. In addition to providing the tank with freshly oxygenated water, these options will help remove contaminants that could cause your fish to become sick and settle to the bottom of the tank.
    Why does a goldfish float above water? If your fish is struggling or even fighting for breathing, it is because the amount of oxygen required in the aquarium water is not sufficient. Since the oxygen level is low, our fish will start swimming near the water surface with more oxygen. The water needs to be tested frequently. In particular, check the ammonia, nitrite, nitrate, salt content and pH levels in the water. If one of these values ​​is too high, you must change the aquarium water at least 30 percent.
    Why don't goldfish eat bait? Goldfish are not ailments caused by not eating, but ailments caused by overfeeding. If you overfeed, the goldfish's swim bladder will become lubricated and constipated, which will cause gas compression in the fish's bladder, which will unbalance your fish and cause it to swim sideways, upside down, or close to the water surface. If you ask how the solution is, do not give anything for 48 hours and after this period, give the peeled peas. Pea is a plant that cleans the intestines of fish. You should also keep the aquarium water clean at all times. If your goldfish's belly is starting to turn red, it's a sign that your fish is bleeding internally and is suffering from ammonia poisoning. It should be immediately removed from its environment and taken to clean and rested water.
    Why do goldfish attack each other? The most important reason is that there are too many fish in the aquarium. The second reason is poor water quality and the third deadliest cause is the presence of a parasite in your aquarium. If you do not know how many fish live in your aquarium, there is a rule: allocate a water volume of 40-45 liters for each goldfish. Always keep the water quality high, do not neglect the necessary water changes and tests. If you can see that your fish is suffering from the disease. Take the fish to the quarantine aquarium and do the necessary drug treatments there.
    Why do goldfish swim fast on the water surface? Poor quality of water, insufficient ventilation, goldfish filtration. Another reason is that goldfish are very intelligent animals. They should take care of goldfish, get out of the lantern and show the necessary attention to them, gender discrimination is also important, because this detail will allow them to live longer. Fish diseases and how should a goldfish aquarium be. Aquarium useful information. Why do fish die?
    goldfish behavior, why goldfish sink to the bottom, what to do with a dying goldfish, why fish stay under water, why fish swim upside down, why goldfish sink to the bottom, why goldfish float above water, why goldfish stay under water, japanese fish air sac burst, fish air sac, goldfish mouth does not close, why does the air sac explode, fish air sac, air sac burst fish, ornamental fish die why? White spot disease tail thaw aquarium fish diseases goldfish air bladder treatment goldfish air bladder problem.

КОМЕНТАРІ • 5 тис.

  • @harikayim-
    @harikayim- 3 роки тому +37

    2 tane japon balığı aldık. Alalı 3 gün felan oluyor. Balıklar çok yemek yemiyorlar ve bazen suyun üstüne çıkıp baloncuk yapıyorlar cuk cuk diye ses çıkıyor ve genelde bu geceleri oluyor. Şuanda da ses çıkarıp baloncuk yapıyorlar.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +10

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

    • @harikayim-
      @harikayim- 3 роки тому +3

      @@CemCelikel Dediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +3

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @iamsude355
      @iamsude355 3 роки тому +1

      @@CemCelikel çok teşekkürler balığım ölümden döndü sayenizde 💙🙏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @ridvankilicarslan
    @ridvankilicarslan 5 років тому +14

    Böyle güzel ve bilgilendirici videolar yaptığınız için teşekkürler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому

      Umarım faydalı olur. Ben teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Tek bir Japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Akvaryum bundan küçükse ve dediğin gibi hava motoru da yoksa, amonyak patlamasını sonucu balık nefes almakta zorlanıyor. En kısa zamanda akvaryumu büyüt ve hava motoru al.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @hamzacan2948
      @hamzacan2948 Рік тому

      ​@@CemCelikel abi

    • @hamzacan2948
      @hamzacan2948 Рік тому

      ​@@CemCelikelbenim balıklarım var iç filtrede var ama suyunu yeni deyiştirdim sürekli suyun üzerinde baloncuk ckartıyo filtreyi açsam yinede aynı şeyi yapıyolar neden olabilir axabq

  • @canselakbas1512
    @canselakbas1512 3 роки тому +6

    İyi ki varsınız ilk defa balık besliyorum ve suyunu 3 günde bir değiştirmem sağlıklı olacağı söylenmişti ve balıkların ses çıkarttiğini suyun üstünde çırpınarak nefes almaya çalıştıklarını gördüm ve internete yazdığımda ilk sizin videonuz çıktı izleyince hemen suyunu değiştirdim ilgilendim çok rahatladılar bende öyle..

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. Geçmiş olsun ancak su üzerinde durmaları hiç iyi değil. Bunun bir an önce önlemini alın. Kolay gelsin.. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Sword6868
    @Sword6868 10 місяців тому +1

    Eskiden videolarınizı izlediğim dönemleri özledim ufak bir nostalji yaşadım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  10 місяців тому +1

      Ben de izleyince nostalji yaşıyorum :)))

  • @ferhattaskran1478
    @ferhattaskran1478 4 роки тому +11

    Hocam kaç balık ve kaç akvaryumunuz var ?
    Maşallah . Büyüyünce çok güzel oluyorlar mis

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Benim akvaryumlar değil. Eskiden vardı. Şimdi sadece 300 litrelik bir akvaryumum var.

    • @jaejoon4585
      @jaejoon4585 3 роки тому +2

      büyüyünce mi böyle dobiş oluyorlar yoksa bunların obezite ile sorunu mu var çok güzeller hiç böyle japon balığı görmedim ben

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Bu japon balıklarının cinsi böyle. Yumurta gövdeli deniyor. Birde bunun düz gövdeli olanları var.

  • @hilal4287
    @hilal4287 4 роки тому +6

    Çok güzel bir video olmuş elerinize sağlık. Benim 3 tane balığım var yeni aldık sürekli suyun yüzeyine çıkıyorlar oksijen azlığından bunun için ne yapabilirim. Cevaplarsanız çok sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorluk çektikleri için, akvaryumun tepesine çıkıp, hava almaya çalışıyorlar. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @hilal4287
      @hilal4287 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Çok teşekür ederim😊

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @hilal4287
      @hilal4287 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Abone oldum👍

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Teşekkür ederim..

  • @omerfaruk7269
    @omerfaruk7269 5 років тому +17

    Benim balığım vardı 3gundur hareketsiz yukarda yan duruyo nolmustur

  • @vforvendetta6082
    @vforvendetta6082 2 роки тому +1

    Üstad çok güzel ve çok faydalı bilgiler veriyorsunuz
    Böylece hem hobicilere faydalı oluyorsunuz ve hem de bu akvaryum canlılarının
    Daha uzun ve mutlu yaşamasına çok yardımcı oluyorsunuz
    Bu güzel ve yararlı videolar için teşekkürler
    Saygılar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +2

      Saygılar benden. 👍🏻🙏

  • @CanAltuntass
    @CanAltuntass 3 роки тому +3

    Abi sen harikasın hemen cevap veriyorsun takipteyiz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Görür görmez hemen cevap veririm... Kanalıma abone olmadıysan da abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @fatmanurcelik1527
    @fatmanurcelik1527 4 роки тому +6

    Allah razi olsun cok guzel aciklamissiniz.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Teşekkür ederim. :) Kanalıma abone olmayı unutma ..

    • @ibrahimarslan8791
      @ibrahimarslan8791 6 місяців тому

      Aaasfgj9jjji9😊😊😊

  • @MTakha
    @MTakha 4 роки тому +7

    Balık sürekli suyun üstüne çıkıyor ve bazenleri hareketsiz ben balığın yanında olunca haraketleniyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +5

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.

    • @MTakha
      @MTakha 4 роки тому +1

      Tşkler de ben fanusta balığım ama taş havalandırma almayı düşünüyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Mutlaka al ama fanus gene de çok ufak.

    • @vestaaaaaaa
      @vestaaaaaaa 4 роки тому +2

      Benimde öyle

    • @MTakha
      @MTakha 4 роки тому +2

      Ama ben havataşı alacam belki nefes alamadığındındandır

  • @RottweilerPars
    @RottweilerPars 6 місяців тому +1

    Ben bu kanala çok önce denk gelmiştim harikaaaa

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  6 місяців тому +1

      Teşekkür ederim. Umarım sizin kanalınız da en kısa zamanda gerekli değerini görür.

  • @nurmercan1044
    @nurmercan1044 3 роки тому +6

    2 gün önce 2 adet aldım 1'i aldığım günün ertesi günü suyun yüzünde ölmüş olarak buldum birisi de sürekli su yüzünde yavaş yavaş yüzüyor ne yapmalıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @selmanturan8672
    @selmanturan8672 3 роки тому +4

    Abi benim 3 tane japon balığım var alvaryum büyük. Dinlenmiş su koydum. Ama yüzzeye çıkıyolar ağızlarını açıyorlar yeniden derine dalıyoşar dalınca ağzından baloncuk çıkıyor napıyım oksijen yetmiyomu acaba lütfen cevap🙏🙏🙏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, gulup gulup ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

  • @Elif-pm4ys
    @Elif-pm4ys 4 роки тому +3

    MAŞALLAH NE GÜZEL BALIKLAR ..

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Dünyanın en güzel balıklarından biri. Her biri adeta birer gelin gibi.

  • @krmzkonsol8290
    @krmzkonsol8290 3 роки тому +6

    Hocam ses tonunuzu ayarlayın bir tane mikrofon alsanız çok güzel olacak uykum geldi. Uykumu getirdi kağıttan okuduğunuz için. Bilgiler güzel.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Bu eski bir video. Yeni bilgisayar aldım 10 bin TL verdim. Ama hala mikrofon için para lazım. Onu da alacağım ama biraz zaman lazım. Tabi senin başka önerin varsa ilgilenirim.

    • @islmiraevgi8771
      @islmiraevgi8771 3 роки тому +5

      yorumdan negatiflilk akıyor Biraz naziklik

  • @ilterkahya73
    @ilterkahya73 5 років тому +4

    Güzel video olmuş 👍🏻

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому

      Teşekkür ederim :)

    • @jamarileroy7755
      @jamarileroy7755 3 роки тому

      Pro tip : watch movies on Flixzone. Me and my gf have been using them for watching a lot of movies recently.

    • @brodiemauricio9172
      @brodiemauricio9172 3 роки тому

      @Jamari Leroy Yea, have been using flixzone} for months myself :D

  • @sarsimsek3800
    @sarsimsek3800 Рік тому +2

    Bunu izlemeden önce dev bir paradoksun içindeydim adamsın abi sağol

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @oguzhanerol8799
    @oguzhanerol8799 3 роки тому +3

    Abi benim balıklarım su üstüne çıkıyor sürekli köpürcük oluyor neden

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Nefesi kesilen balık suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartıp, köpük yapar. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

    • @enesozdemir9307
      @enesozdemir9307 3 роки тому

      @@CemCelikel Bizim balıklarımızda aynı davranışı gösteriyorlar fakat havalandırma sistemimiz yani filtremiz var ve akvaryumumuzda 60 ltrlik bir akvaryum balık sayısı ise 9 sizce neden olabilir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      60 litrede sadece 1 japon balığı bakabilirsin ayrıca 9 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 350 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @gulaktas2256
    @gulaktas2256 5 років тому +7

    Bravo çok bilgilendirici, çok teşekkürler :)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому

      Teşekkür edrim....umarım faydalı olur ...

  • @pomodorokardesler4529
    @pomodorokardesler4529 4 роки тому +2

    Balığıma 2 gün bezelye verdim iyileşti. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @bekcibibi6359
      @bekcibibi6359 3 роки тому +2

      @@CemCelikel abi takipçilerine ne kadar önem verdiğin belli hepsine benim 1 saatte yazacağım şeyi yazıyorsun ve 3 ay önceki videoya 2 hafta önce cevap vermişsin adam

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben de çok teşekkür ederim. Benim amacım bu hobiyi sevdirip, herkesin akvaryum sahibi olması. Çünkü bu hobi gerçekten insanları bir birine bağlayan bir hobi.

    • @bekcibibi6359
      @bekcibibi6359 3 роки тому +2

      @@CemCelikel aynen benim de cevabım bu 😂😂😂 kısa

    • @bekcibibi6359
      @bekcibibi6359 3 роки тому +2

      @@CemCelikel bu arada kanalıma abone olurmusun spam gibi oldu ama

  • @melikeozer5593
    @melikeozer5593 3 роки тому +7

    Abi bı tane japon balığım var sence onu nasıl sevebilirim suya elimi soksam sorun olur mu (fanusun içinde)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +3

      Onu sevebilmeni için, senin ona değil, onun sana gelmesi gerekir. Fanus da çok küçük olduğu için, fanusa elini soktuğun zaman, su çabuk kirlenir ve balık çok kısa zamanda hastalanır.

    • @iciIay
      @iciIay 3 роки тому +1

      Eldiven taksak olmaz mı çok şirinler çünkü dayanamıyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Uzaktan sevmek çok daha iyidir.

    • @fatmasahin7274
      @fatmasahin7274 3 роки тому +2

      Bi video var balığının adını bekir koymuş balığı çağırıp suya elini sokunca balık aynı kedi gibi kendini sevdiriyordu izlediğim birkaç video da yemi parmaklarinizla vererek elinize alismasini saglayabilirsiniz böylece kolaylıkla elinize gelir diyor yani bu baliği olumsuz etkiler mi etkilemez mi bu konuda birşey söyleyemem

    • @raifebabacan881
      @raifebabacan881 3 роки тому +2

      Balık ları fanusta beslerseniz kör olur

  • @merve6809
    @merve6809 3 роки тому +6

    Bilgilendirici olmuş teşekkürler 👍❤

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @pro-gamer5067
    @pro-gamer5067 4 роки тому +3

    abi benim bir gün arayla 2 tane japonum öldü sabah yem veriyorum akşam veya 2-3 saat sonra eve geldığımde balığı ölü buluyorum normaldede hareketliler yani dipte durmuyorlar, kararmada yoktu gayet iyi gözüküyorlardı fakat ölmüşler nedeni nedir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @gamzenurdere2007
    @gamzenurdere2007 4 роки тому +2

    Harika bir video olmuş .
    Benim size bir sorum olacak balıklar niçin çok fazla suyunu kirletir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Çok yem atarsan, çok kirletir. Akvaryum da küçükse, su çabuk kirlenir.

  • @serdaraltundal1773
    @serdaraltundal1773 4 роки тому +4

    Çok güzel emeğinize sağlık, geceleri hava filtresi motorunu kapatsak sabah açsak nasıl olur acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Olmaz. Akvaryumun su sağlığı yani diğer bir deyişle balıkların sağlığı için, suyun kendi kendini de tamizlemesi lazım. Bu da en çok filtre içinde yaşayan faydalı bakteriler tarafından olur. Her ne kadar filtreler suyu süzse de asıl balıkların zehirlenip ölmesine neden olan, akvaryumda gözle göremediğimiz amonyak ve nitrittir. Bu ikisi de işte bu bakteriler tarafından yok edilir. Eğer sen, filtreleri kaparsan ve unutursan. Bu bakteriler ölür. O yüzden sakın filtreleri kapama. Bakteriel döngü nasıl oluşur, mutlaka öğren. Çünkü bu sayede akvaryum suyu kendi kendini temizlemeye başlar. Bu sayede ayda 4 kere değil de 2 kere daha az akvaryumu temizlersin.

  • @muhammedyasinsinen5170
    @muhammedyasinsinen5170 4 роки тому +3

    Cok bilgili

  • @cookieboom
    @cookieboom 4 роки тому +13

    Yiaa benimki dibe çöküp oturuyo trip atan küçük çocuklar gibii sjdbbd nie ya ;(

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +4

      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

    • @emrahdemirel3075
      @emrahdemirel3075 4 роки тому +1

      Yorgunluktur bende de öyle oluyor

    • @kakahsitrnekobscilerinkell7606
      @kakahsitrnekobscilerinkell7606 3 роки тому

      @@CemCelikel hayırlı akşamlar size bi sorum olucak benim yavruları olucak balığım ters dönüyor yan yüzüyor ne yapmalıyım nolur ölmek üzere bir tedavi vs yapabilirmiyim nolur cevap verin

    • @ahmetrizademirci9564
      @ahmetrizademirci9564 3 роки тому

      abi bişey soruyoruz çok güzel anlatıyosun destan yazıyosun iyiki varsın

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @sblbyrktr
    @sblbyrktr 2 роки тому +2

    Detaylı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Umarım faydalı olur. Teşekkür ederim.

  • @nimetunsal9389
    @nimetunsal9389 3 роки тому +5

    İyi ki varsınız. Balık beslemeye yeni başladım fanusta bir balıkla başladım önce. Bir küçük akvaryum aldım ve bir Japon balığı daha. Bilgileriniz için çok teşekkür 👏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @Ghosttr38
      @Ghosttr38 Рік тому +1

      Akvaryumun kaç litre

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Benim akvaryum mu?

    • @Ghosttr38
      @Ghosttr38 Рік тому +1

      @@CemCelikel EVT SENİN

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +2

      300 litre. 100*60*50

  • @islaypehlivan7990
    @islaypehlivan7990 4 роки тому +3

    Balığım dik duruyor yardım edin kapalı bir ortama girip yani çömleğin içine giriyor 5 tane var biri dik duruyor 😪

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Akvaryum içinde saklana, dibine oturan japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir. Akvaryum küçük ve buna göre de balık sayısı fazla ise, balıklar, amonyak patlaması sonucu ölüyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.

    • @islaypehlivan7990
      @islaypehlivan7990 4 роки тому +2

      @@CemCelikel Çok teşekkürler hemen uygulacağım 😊

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.

    • @islaypehlivan7990
      @islaypehlivan7990 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Hemen abone oldum😊

  • @toepickkkral6311
    @toepickkkral6311 5 років тому +4

    abi benim japon balılarım dipte kalıp dipte yüzüyolar bir tek yem verirken hareket ediyolar bir de abi ben katı bir yem kullanıyorum renkli günde kaç kez yem vermeliyim ve ikide bir ağızlarını kapatıp açıyolar suyunu mu değiştirmeeliyim veya filtre mi almalıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +2

      Suda amonyak ve nitrit fazlası var ve bu yüzden de balıklar şu anda hava almakta zorlanıyor. En kısa sürede suyun yüzde 30 kadarını değiştir ve bunu 2 gün sonra tekrar yap. Haftada bir yüzde 30 su değiştirmeye başla. Günde 1 kere yem versen yeter.

    • @robonasus6251
      @robonasus6251 5 років тому

      @@CemCelikel abi benim balıklarım yeni yavrular az hareket ediyorlar ve dibe çok yakın yüzüyorlar balıklar dün geldi neden olabilir ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому

      @@robonasus6251 Senin akvaryumun suyuna alışamamış olabilirler. Su değerlerini kontrol et. Amonyak fazla ise, balıklarını öldürür.

    • @robonasus6251
      @robonasus6251 5 років тому +1

      @@CemCelikel yok abi amonyak miktarı çok az ve nasıl ölçücem ph değerini vb . bu arada su dinlendirilmiş su

    • @mustafayagcik
      @mustafayagcik 5 років тому +1

      @@CemCelikel abi bende de o var ama su motoru var su değiştirmedenn onu çalıştirayim mi

  • @Mehmetkk
    @Mehmetkk 4 роки тому +1

    benim balıklar sakin yüzerken hareketli olmaya hızlı hızlı hareket etmeye başladılar akvaryumun üstünde motor vardı motor sesinden strese girmişler motoru kapatınca düzeldiler sonra motoru akvaryumdan uzak yere koydum şimdi takip ediyorum sizden dinleyince marul verdim biraz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Dikkat et, su değerlerinin anı değişmesi sonucu da olabilir.

  • @artcookie8160
    @artcookie8160 3 роки тому +5

    meraba ben 2 balığımı 6 ay önce aldım . ikisede hep iştahlıydılar . Sonra biri yemi çok az yemeye ve sürekli ters dönmeye başladı. balığım şeffaf biraz kızarmaya başladı ir öneriniz varmı.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +3

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @bayramseckin4649
      @bayramseckin4649 3 роки тому +1

      @@CemCelikel salon balığım 2 senedir bakıyorum bgun suyun dibinde hareket etmiyor ne yapmalıyım sadece ağzı oynuyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
      Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
      Bazen gene balıkları akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da ya yatma eğilimi görülebilir.

    • @busrakara2506
      @busrakara2506 3 роки тому +1

      @@CemCelikel bezelye yedirmesek olur mu 2 japon balıklarım var ve ters dönmüş ne yapmam lazım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +3

      2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @havinkoc9192
    @havinkoc9192 4 роки тому +3

    3:51 deki aynı benim balığım😍 rengi ve kuyruğu aynı oda öyle kıvırıyor diye adını süslü koydum 😂 ama benimki yerde uzanmıyo.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

    • @havinkoc9192
      @havinkoc9192 4 роки тому +1

      Yok yok abisi bizim balığımızın Allah'a şükür öyle bir sorunu yok 😊@@CemCelikel

    • @havinkoc9192
      @havinkoc9192 4 роки тому +1

      Ama abi yemek verdikden sonra böyle su içiyo gibi yapıyo sonra yine yüzüyo.😌

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Su içiyor gibi görünen japon balığı, nefes almakta zorlanıyordur. Bu durum eğer sürekli devam ederse, şişme hastalığına yakalanmasına sebep olur.

    • @havinkoc9192
      @havinkoc9192 4 роки тому +1

      @@CemCelikel peki ne yapmalıyım ?

  • @batuhanozdem4888
    @batuhanozdem4888 4 роки тому +3

    merhaba abi japon balığım sabah yemlemeğe gittiğimde yüzeye yakın yan yüzer şekilde az hareketliydi. 2.gün hareket daha az ama bu sefer zemine yakın yan yüzer şekilde ve bitik halde. ilk gün öleceğini bekledim ama 3 gün oldu. çözüm yolu var mı yoksa sonucu mu beklemeliyim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Merhaba kardeşim. Akvaryum dibine oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

    • @melisa-9862
      @melisa-9862 4 роки тому +1

      @@CemCelikel aynı sorun bende de var dipte ters veya yan hareketsiz duruyor suyu içme suyundan veriyorum bu sabah akvaryumun yarısını boşaltıp içme suyu koydum ama değişim olmadı ne yapmalıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Muhtemelen sorun içme suyu koyduğun için oluyor. Normal, musluk suyunu, dinlendirip, ver.

  • @yokk-q2l
    @yokk-q2l 2 роки тому +2

    Abi çooooooooooook güzel olmuş bilgilendirici 🙏🙏

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Ben de çoooooooooooooook teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @yokk-q2l
      @yokk-q2l 2 роки тому +1

      @@CemCelikel abi abone oldum teşekkürler.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Ben de senin kanalına oldum :)

    • @yokk-q2l
      @yokk-q2l 2 роки тому +1

      @@CemCelikel sağol abi

  • @kahpebizonre2202
    @kahpebizonre2202 3 роки тому +3

    Babam birkaç saat önce Japon balığının suyunu değiştirmiş uzun süre sonra ilk defa aldığımız için Çeşme suyuna koymuş filtresiz dikdörtgen prizma akvaryumumuza ve eski sudan da koymamış hiç az önce baktım normal duruyor ama ağzı açık kalmış yüzmüyor ama yan yatık ölü pozisyonuda değil yapabileceğim bir şey var mı acilen yoksa tam ölmediyse müdahale etmek istiyorum

    • @kahpebizonre2202
      @kahpebizonre2202 3 роки тому +2

      Hareketsiz düz bir şekilde duruyor suyun üst tarafında yanına gittiğimde anladım ağzı hareket etmiyor kendi de

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.

    • @nihalkaraaslan8999
      @nihalkaraaslan8999 2 роки тому +1

      @@CemCelikel benim turuncu balığım su yüzeyinde umursamazca duruyor ama ben iki saat önce suyunu değiştirdim akvaryumun (ama çeşme suyu ile bişey olur mu?)

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Hepsini bir anda değiştirmediysen, sorun olmaz. Ancak balığın neden su üzerinde umursamazca duruyor, onu çözmek lazım.

    • @nihalkaraaslan8999
      @nihalkaraaslan8999 2 роки тому +1

      @@CemCelikel bilmiyorum küçük turuncu balığım hiç bir şey takmıyor yem yemiyor ve bazen su yüzeyinde yan yatmış bir şekilde buluyorum hemen başka suya koyunca kendine geliyor

  • @lifeisfknghard
    @lifeisfknghard 4 роки тому +6

    Merhaba benim balığımın üstü kanamış gibi duruyor bunun sebebi nedir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +7

      Bunlar genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

    • @ebrar5888
      @ebrar5888 3 роки тому +1

      @@CemCelikel ben akvaryum aldım da japon balıklarına filtreye falan gerek yok dediler sizce almalı mıyım bir de balıklarım dipe çöküp oturuyolar sıkıntı olur mu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bu filtrasyon için gerekli olan bakterilerin de büyük çoğunluğu akvaryum filtresi içinde ve üzerinde oluşur. Bu yüzden de filtre olması gerekir.

    • @ebrar5888
      @ebrar5888 3 роки тому +1

      @@CemCelikel balık aldığımız yer gerek yok demiş diye almamışlar sipariş vericem sizce hangisini almalıyım

  • @minislersehri2631
    @minislersehri2631 4 роки тому +4

    Benim balığım bugünden itibaren hep dipte durdu neden olabilir ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +5

      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

    • @minislersehri2631
      @minislersehri2631 4 роки тому +4

      Ben balığa bir aralar bezelye vermiştim ama olmadı herhalde

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Haftada en az bir kere vermek iyi olur.

    • @minislersehri2631
      @minislersehri2631 4 роки тому +3

      Bezelyeyi verdim ama yemedi ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Başka yem verme..Yiyene kadar sık sık ver.

  • @birdost1391
    @birdost1391 3 роки тому +1

    Marul ıspanak bezelye çiğmi yoksa haşlanmış olması gerek?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango çiğ ya da haşlanmış olarak verebilirsin. Ancak ne verirsen ver, iyice temiz olmasına dikkat et.

    • @birdost1391
      @birdost1391 3 роки тому +1

      @@CemCelikel Bu kadar şey verilebileceğini bilmiyordum. Teşekkür ederim🤗

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @acelyacelik9166
    @acelyacelik9166 4 роки тому +4

    Benimkisi havada ağzını açıp duruyor hemen su değiştirdim şimdide suyun dibinde Lee yem verdim deli gibiler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır.
      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
      Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir.

  • @oyunkanal3462
    @oyunkanal3462 4 роки тому +3

    Çok korkuyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Akvaryum suyunun haftada 2 kere, yüzde 30 kadarını değiştir.

  • @luckyduck7260
    @luckyduck7260 3 роки тому +3

    ABİ ACİL YARDIM LAZIM BALIĞIM DİYER BALIKLAEDAN HASAR YEDİ KUYRUĞU KANADI HEP ÜSTLERDE GEZİYOR HATTA BİR GÜN BALIK YAN YATTI SORNA CANLANDI ŞİMDİ İLEŞİYOR GİBİ AMA HEP AĞIZINI AÇIYOR VE ÜSTLERDE GEZİNİYOR

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +4

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

    • @emirhan4148
      @emirhan4148 3 роки тому +1

      Abi bende hava motoruda var ama yukarı cıkıp lup lup ses çıkarıyor lütfen cavap verirmisin

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @emirhan4148
      @emirhan4148 3 роки тому

      Akvarymum 1 metre eni 60 cm uzunluğu var malık sayısda 6 ama abi suyu dinlerdirmeyi deniyceğmin bildin için teşeküredrim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @oznurerkul9137
    @oznurerkul9137 2 роки тому +1

    Merhaba yeni yavru japon balığı aldım istemsizce abuda kalkıyor haraketli ve iştahı da yerinde bir sorun olurmu?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Eğer istemsiz şekilde amuda kalkıyorsa, hava kesesi sorunu var demektir. Bu balık için bir sorundur.

  • @alkmozkok6131
    @alkmozkok6131 4 роки тому +7

    Benim japon balığım bir hafta önce dans ediyorcusuna yüzüp hareket ediyordu ama artık daha az hareket ediyor yemlerini yiyor nedendir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Sağlıklı akvaryum balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.

  • @rumeyzatimuroglu3848
    @rumeyzatimuroglu3848 4 роки тому +5

    Cem bey balığım kendini hızla kuma çarpıp tekrar havalanıyor sebebi nedir. Japon balığı suyu ne sıklıkla değişmeli

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Balığınız akvaryumda çılgınca aksesuarlara, bazen alt tabakaya sürtünür. Japon balıklarının bu sürtünmesinin sebebi, bir sivrisinek ısırığı aldığınızda nasıl kaşıntı yapar, balığınız da bunun gibi bir kaşıntı içerisindedir. Hareketleri kontrolsüz ve düzensizdir. Bunlar bir şeyin yanlış gittiğine dair bir işarettir. Bu kuma sürtünme klasik bir beyaz benek belirtisidir, ancak japon balığı bunun yerine başka herhangi bir hastalığı da barındırabilir ya da sadece kaşıntısı olduğu için de kuma sürtünebilir. Ama bizim en önce bakmamız gereken, herhangi bir amonyak, nitrit, klor zehirlenmesi veya pH düşüşü ya da ani artış olup olmadığıdır, çünkü daha çok bu gibi durumlar sürtünmeye neden olabilir.
      Akvaryum küçükse her gün, akvaryum büyükse, bakteriyel azot döngüsünün akvaryumda oluşma miktarına göre haftada bir ile ayda bir arasında değişir.

  • @lekola9483
    @lekola9483 4 роки тому +6

    Abi benim bir tane siyah japon balığı var hep dipte köşede bekliyor neden

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Muhtemelen akvarum küçük.

    • @emirhan_doqan
      @emirhan_doqan 4 роки тому +1

      @@CemCelikel eğer akvaryum büyük ve bu olay oluyorsa sebebi nedir birkaç gün önce bende yaşadım bu olayı akvaryumda uzun ve beyaz dışkı vardı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Uzun beyaz dışkı, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
      Akvaryum dibine oturmuş gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

    • @lekola9483
      @lekola9483 4 роки тому +1

      @@CemCelikel abi sen yanıt verene kadar ohooo balık oldu yazdığım gün

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Kusura bakma, yoğunluk var bu aralar. Geçmiş olsun.

  • @kemalyavas133
    @kemalyavas133 3 роки тому +1

    MERHABA benim balığım hep dipte sadece yukarıya yem yemeye çıkıyor ☹️ nede ölecek mi☹️☹️☹️☹️

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @gulsumyldrm494
    @gulsumyldrm494 2 роки тому +5

    Dün 2 tane japon balığı ve fanus aldım, gayet harekli olan balıklar eve getirince suyun dibinde hareketsiz durmaya başladılar daha sonra fanus biraz küçük geldi diye bugün yeni bir akvaryum aldım ama hala hareketsizler bunun bir nedeni var mıdır yoksa alışma evresi mi?? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

    • @deryasoylucan4517
      @deryasoylucan4517 2 роки тому +3

      Bende aynı şeyi sorucaktım inşallah cevaplarlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +4

      Bunun bir kaç sebebi olabilir. Sırası ile anlatmaya çalışayım. Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
      Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
      Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +4

      Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.

    • @deryasoylucan4517
      @deryasoylucan4517 2 роки тому +3

      @@CemCelikel çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız inşallah düzelirler

    • @gulsumyldrm494
      @gulsumyldrm494 2 роки тому +1

      @@CemCelikel sanırım ben Su değişimi sırasında pek aceleci davrandım. bilgi için çook teşekkürler ederim, çok sağ olun.

  • @mal5812
    @mal5812 5 років тому +4

    Abi benim baliklar hep cam kenarinda yuzuyor bunun sebebi ne olabilir lutfen yardim et.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +4

      Akvaryum kaç litre? Ne sıklıkla yemliyorsun? Ne sıklıkla su değiştiriyorsun? Kaç balık var? Hangi cins balıklar besliyorsun? Işıklar gün içinde ne kadar açık kalıyor? Şu sıcaklığı ne kadar? Dış filtre kullanıyor musun? Kullanıyorsan, saatte kaç litre devir daim yapıyor? Bakteriyel ortam oluştu mu? Ne zamandır balık besliyorsun?

  • @xrayn4842
    @xrayn4842 4 роки тому +3

    benim balığım hep akvaryumun alt köşesinde sabit duruyor ama hep orada duruyor neden abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer ancak bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.

  • @efetasonu6847
    @efetasonu6847 3 роки тому +2

    cem kardeşim akvaryum suyu ne aralıklarla değiştirmeliyiz ve hava motoru olmassa balıklar ölür mi hava motoru illa gerklimi benimki bozuldu akvaryumun kapağını açıyorum bişe olur mu 6 tana japon balığım var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum ne kadar büyükse, o kadar az su değişimi ihtiyacı duyulur. Akvaryum ne kadar küçükse de o kadar sık su değişimi yapılmalıdır. Eğer akvaryum büyüklüğü, balıkların yaşaması gereken büyüklükte değilse, hava motorunun olmaması, balıkları çok kısa bir sürede kötü etkiler ve balıkların hava almasını engeller. Eğer akvaryum balıklara tam olarak yeterli büyüklükte ise bir süre sonra hava almasında sorunlar başlar ancak akvaryum balıklar için büyükse, o zaman daha uzun bir zaman hava motoru olmadan idare edebilirler. Ama en sonunda hava motoru mutlaka akvaryumlarda olmalıdır. Akvaryum kapağını açman çok daha oksijenin akvaryuma girmesine sebep olur. 6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

    • @efetasonu6847
      @efetasonu6847 3 роки тому +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @yalcn6701
    @yalcn6701 4 роки тому +3

    Benim balığım kendi etrafında hızlıca dönüyor neden?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +2

      Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.

  • @maman4enf
    @maman4enf 4 роки тому +3

    Benim balığım kendini fanusuna vuruyor neden olabilir hocam

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Fanus küçük ve buna göre de balık sayısı fazla olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu akvaryum içerisinde çılgınlar gibi hareket ediyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Bazen hava kesesi sorunu da buna neden olabilir ki bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur. Japon balığı kabızsa, 3 gün boyunca yem verme. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün dondurulmuş ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin, daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar.

  • @usermiyimben2867
    @usermiyimben2867 3 роки тому +2

    Ben bugün kurdum akvaryumu 60 litre içinde 5 japon ve 2 çöpçü var su yüzeyine çıkıyorlar ağızlarını çıkarmaya çalışıyorlar hava moturu şipariş verdim 1 hafta yaşar mı motor gelene kadar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
      ua-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/v-deo.html
      Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
      ua-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/v-deo.html

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Ayrıca çöpçü ile japon balığının bir arada yaşamasını önermiyorum.

  • @fatmaylmaz1604
    @fatmaylmaz1604 5 років тому +4

    Reklamlar yüzüne izlemeden çıktım ne bu yha 10 sn bir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  5 років тому +2

      Eğer bu reklamlar olmasa, bu bilgilere ulaşman biraz daha zamanına mal olacaktır.

    • @jenniemybias2531
      @jenniemybias2531 3 роки тому +1

      eğer bilgisayardan giriyorsan bir hilesi var ben yaptım ve artık 0 reklam mükemmel

  • @nostaljik.eserler
    @nostaljik.eserler 3 роки тому +2

    Merhaba balıklarımdan biri sürekli dipte duruyor düzenli olarak akvaryum ve filtre temizliği yapıyorum filtre gayet iyi çalışıyor buna rağmen balık dipte pek hareket etmiyor akvaryum 30 /50 cm iki balık var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Balığın akvaryumun dibinde oturması, akvaryum suyunun bozuk olduğunu gösterir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Akvaryum balıkları arasında en çok atık çıkaran balıklardandır. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @mehmetozel
    @mehmetozel 3 роки тому +1

    Merhaba akvaryumum 55 - 60 litrelik
    Ve 4 japon balığım var 2 tanesi 3 aylık iki tanesi 8 aylık falan
    Ve hepsi birbirini kovalıyor
    Erkek dişiyi bazen dişi erkeği kovalıyor
    Bazen küçükler büyük Japonları bazende büyükler küçük Japonları kovalıyor
    Bide dişi japonum bazen suyun dibinde düz bir şekilde duruyor bazen de akvaryumda hızlı bir şekilde yüzüyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryum küçük ve balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.
      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @mehmetozel
      @mehmetozel 3 роки тому +1

      Hocam herkese aynı cevap yazmışsın neyse

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Çünkü balık aynı, sorun aynı. Haliyle de cevap aynı. Kelimelerin yeri değişse ne fark edecek?

  • @ezelyldz1268
    @ezelyldz1268 2 роки тому +1

    Merhabalar Japon balığının sırt yuzgecini indiriyor iş filtre kullanıyoruz elektrik kaçağı yok kontrol ettim ayrıca halsiz gibi balığımı 19 Mart 2021 de aldım yanında 2 Japon balığı ile yaşıyor akvaryum 30 litre yerde bazen duruyor

    • @ezelyldz1268
      @ezelyldz1268 2 роки тому +1

      Lütfen acillll

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmek. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @unalkendir4350
    @unalkendir4350 2 роки тому +1

    Merhaba beta balığı hakkında yetiştirme bilgileri paylaşırsanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Beta balığı akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. Onu izleyebilirsin.
      ua-cam.com/video/fDJUrCKGwnM/v-deo.html
      Beta balığı ile ilgili bütün videolarıma da bu linkten ulaşabilirsin.
      ua-cam.com/video/fDJUrCKGwnM/v-deo.html

  • @cemiletoprak5225
    @cemiletoprak5225 4 роки тому +1

    İyi günler benim ablıpım fanusta yaşıyo tek balık ve sürekli suyun üst kısmında hareketsiz bekliyor sorunu ne acaba anlayamadım ben 😔😓

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Fanus küçük böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu zor nefes alıyor. Yapman gereken, fanusu bırakıp tek beslediğin bu balık için en az 60 litrelik bir akvaryuma geçip balığı orada beslemen. Eğer böyle bir imkanın yolsa, en azından balığının biraz daha yaşaması için su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @cemiletoprak5225
      @cemiletoprak5225 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Çok teşekkürler 🤗

  • @simgeaygun3178
    @simgeaygun3178 Рік тому +1

    Merhaba baliklarim olduklerinde kafasinda kirmizilik vardi neden olduler anlamadim. Bir tanesi basinda kirmizilik olmasina ragmen yaşiyor. Digerleri neden oldüler. Ve akvaryum suyunu kac gunde bir degistirmek gerekiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +2

      Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @dilekylmaz-kalimba1044
    @dilekylmaz-kalimba1044 3 роки тому +1

    Merhaba japon balığımın ağzı yapışmış gibi ve açamıyor, yemlenemiyor. Sebebi nedir ve ne yapmalıyım? Teşekkürler 🙋

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Bazen japon balığı, akvaryumun dibinde yiyecek ararken ağzına bir parça çakıl takılabilir. Genelde japon balığı ağzına takılan bu taşı veya parçayı bir gün içinde kendi başına çalıştırabilir, ancak bu süre zarfında ağızları “dışarı” pozisyonunda yüzecek ve oldukça garip görünecektir. Herhangi bir iyileşme olmadan 24 saat geçtiyse, artık japon balığı için bu nesne çıkarılmalıdır. Japon balığı bir elde cımbızla hafifçe tutun. Çenenin altına hafifçe bastırın, daha sonra bu parçayı çok hassas bir şekilde çıkarmak için cımbız kullanın. Bazı durumlarda, japon balığı ağzı içinde çakıl olmadan açık kalabilir. Ağız kendi başına tekrar yerine takılabilir, daha sonra balık ağzını bir sonraki açışında sıkışmış pozisyonuna dönebilir. Bu daha nadir bir durumdur, ancak bu durum uzun süre devam ederse, japon balığı bodurluk ve orantısız büyüme ile karşı karşıya kalır.

  • @damlagungorur9400
    @damlagungorur9400 3 роки тому +1

    Merhaba benim balım 2 tane var ama 1 tanesi yüzmüyo hep üste duruyo sadece ağzı tepreniyo

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @efegunduz2255
    @efegunduz2255 Рік тому +1

    Benim balığım iç filtrenin yanında en köşede kıpırdamadan ölü gibi duruyor sürekli, neden böyle yapıyor?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +2

      Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun muhtemelen küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
      Bazen hava kesesi sorunu da balığın yan yatmasına ya da ters dönmesine neden olabilir bu da balığınızın kabız olduğunu işaret eder. Kabızlaşmış japon balığı, nitrit zehirlenmesinden etkilenmiş gibi düzenli olarak yüzmek yerine, akvaryumun dibinde dinlenmek için oturur veya yan yatıp, ters döner. Japon balığı kabızsa, balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedirin.
      Bazen gene balıkları su değişiminden sonra akvaryuma hızlı koyarsanız da hava kesesi sorunu yaşayacağından, akvaryumun dibine oturma ya da yatma eğilimi görülebilir.

  • @kingoyun8287
    @kingoyun8287 3 роки тому +2

    Yıl 2021 abi sorum var japon veya herangi bir balık suyun içine parmak sokarak nazikçe sevilirmi ??????

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Balığına göre değişir. Ancak japon balığını soruyorsan, elin temiz olmak şartıyla, sevebilirsin.

    • @kingoyun8287
      @kingoyun8287 3 роки тому +2

      Teşekkür ederim abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Seni tanıması lazım, ancak bu uzunca bir süreç de olur. Hemen olmaz. Seni tanıdıkça, ellerinin arasına kendi gelecektir.

  • @onuryildiz806
    @onuryildiz806 3 роки тому +2

    Abi benim japon balığım diger balıkların kuyruklarını yiyor nedeni nedir sorabilirmiyim 😥😣

    • @cukka4308
      @cukka4308 3 роки тому +2

      Bildiğim kadarıyla onları yem sanıyo olabilir ama daha detaylı araştırsan iyi olur

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryuma göre balık sayısı fazla.

    • @onuryildiz806
      @onuryildiz806 3 роки тому +2

      @@CemCelikel çok teşekkür ederim abi ama akvaryum 60 cm

    • @onuryildiz806
      @onuryildiz806 3 роки тому +2

      @@cukka4308 teşekürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB
      Bu arada kaç balık var? Bana akvaryumun en, boy ve yüksekliğini tam kaçar santim, verebilirsen, sana akvaryumunda normal şartlarda kaç japon balığı yaşaması gerektiğini söylerim.

  • @yavrenka
    @yavrenka Рік тому +1

    Kaç saat çalışmalı hava filtre ve iç filtre ( bir günde )

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Hiç durmamalı. Durursa, önce faydalı bakteriler sonra da balıklar ölür. Faydalı bakteriler oksijen olmazsa, 2 ila 4 saatte ölmeye başlar. Üremeleri durur. Onlar ölünce de akvaryum ölür, balıklar ölür.

  • @muratb7291
    @muratb7291 Рік тому +1

    çöpçü balıklarım sürekli su yüzeyinde baloncuk yapıyor nedeni nedir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Suda aşırı nitrit birikmiş ve balık su altında nefes almakta zorlanıyor. Akvaryumun yeni kurmuş olabilirsin ya da akvaryumda balık sayısı fazla. Belki de akvaryumunda yeterli havalandırma ve/veya bakteriyel filtrasyon döngüsü tam oturmamış. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, ve acil olarak su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. 3 gün veya balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar yem verme daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem versen yeter. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Unutma ki akvaryum suyunu en çok bozan yenmeyen yemler ve atıklardır. Fazla yem verme biriken atıkları hemen akvaryumdan çıkar. Yalnız gene dikkat etmen gereken. Asla akvaryum suyunu bir seferde yüzde 30 ila 50 den fazla boşaltma. Asla akvaryumu tamamen boşaltma. Bakteri kültürü oluştur. Akvaryumda nasıl bakteri nasıl oluşturulur, mutlaka izle ve öğren.

  • @semraaldemir6219
    @semraaldemir6219 3 роки тому +1

    Merhaba. Bizim balıklar su üstünde kabarcık bırakıyor. Bazende bu kabarcıkları (baloncukları) yiyorlar. 1 hafta sonra bunlar oldu. Bu ne anlama geliyor?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, slop slop ses çıkartır ve ağzıyla da ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Muhtemelen bu akvaryumunun küçük olmasından kaynaklanır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem yoksa veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmeden, başka balık alma, yoksa o balık da ölür.

  • @elakocak5756
    @elakocak5756 4 роки тому +3

    Merhaba Japon baligimizin ağzi sürekli açik,hıç kapatmiyo suyu temiz ve filtresi calisiyo.neden olabilr acaba??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +3

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. Amonyak ve nitrit, su içerisinde görülmez. Her ne kadar filtre olsa da eğer filtrenin bakteriyel döngüsü tamamlanmamışsa, bu amonyak ve nitrit akvaryumdan gitmez. Bunun sonucu da balık zor nefes alır.

  • @aslhansonmez7846
    @aslhansonmez7846 Рік тому +1

    Merhaba. 2 tane japon balığım var. 1 tanesi baş aşagı durup bir süre süzülüyor sonra yanına gidince yüzüyor tekrardan aynı şekilde duruyor. Yüzerkende gayet hareketli. Neden böyle oluyor? Yeni aldım. Bişey olucak diyede korkuyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @Yasin-q9w3n
    @Yasin-q9w3n 9 місяців тому +1

    Merhaba 100*40*50 lik akvaryumum var ilk defa balık bakıcam vatoz ve diğer türler istiyorum ne önerirsiniz ? Akvaryum içinde bir kaç renkli çeşit olsun istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 місяців тому +1

      (100*40*50)/1000= 200 litre için önereceğim balıklar, vatoz balıkları, çöpçü balıkları, kuhli balığı, kiraz veya hayalet karides, gromi balıkları, melek balığı, neon ve kardinal tetra, zebra çiklit, zebra danio, lepistes, kılıç kuyruk, moli, plati, cüce amerikan çiklit türleri, transgenetik tetra ve bir çok küçük tetra türü.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 місяців тому +1

      Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin.
      ua-cam.com/video/Kj4LGG6pZjI/v-deo.html
      Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin.
      ua-cam.com/video/Xho7B3i9TEo/v-deo.html

  • @99lvl.
    @99lvl. 3 роки тому +2

    1 tane yavru japon balığım var ve sürekli diplerde ağır ağır yüzüyor akvaryumda gayet geniş nedenini anlamadım cevaplarsanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Sağlıklı japon balığı şımarıktır ve çoğu zaman hareket eder, akvaryumun dibinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Japon balığı zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk japon balığı akvaryumun dibine oturabilir veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer japon balıkları onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol edin. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.

  • @sumeyyeyakar297
    @sumeyyeyakar297 Рік тому +1

    Yeni bir balık aldım çok hareketsiz ve yemi yemek için uğraşmıyor bile fanusu biraz küçük sebebi bu mu acaba

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Japon balığı küçük akvaryumda hele ki fanusta hiç bakılmaz. Yeni akvaryuma gelen balık stres olduğu için 2-3 gün yem yememesi normaldir ancak balığın geleceği bu fanusta pek parlak değil.

  • @sevalkaraca0
    @sevalkaraca0 2 роки тому +1

    Merhaba,iki tane japon balığı aldım,oksijen motoruda var. Motor çok ses çıkartıyor, asıl sorum şu. Motor kapalıyken balıklar durgun duruyor ama motor çalışırken hep hareketliler,motor çok ses çıkardığından gece kapama gereğinde bulunuyorum,iki gün oldu. Yeni motor alacağım veya nasıl çözüm yapabilirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Akvaryum hava motorlarının doğası gereği ses çıkartır. Yani bu sesi kısman pek olası değil. Yapabileceğin şeylerde var tabi. Basınç ayarı yapabilirsin. Motorun yerini değiştirebilirsin. Motoru, hava alan ancak ses geçirmeyen strafor bir kabın içine koyabilirsin. Ancak hava motorunu ve filtreyi asla kapamamalısın.

  • @meiwsx9146
    @meiwsx9146 4 роки тому +1

    Balığım sallana salla yüzüyor çok gücsüz filtre içine çekiyor nasıl iyileştirebilirim yardım edin lütfen cevap verin 🙏🏻

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Filternin hava hortumuna bir hava musluğu tak.

    • @meiwsx9146
      @meiwsx9146 4 роки тому +1

      @@CemCelikel hava musluğunu nerde bulabilirim çünkü balık yarına kadar dayanacak gibi değil

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Petshopdan alabilirsin. 50 krş-1 TL fiyatı.

    • @meiwsx9146
      @meiwsx9146 4 роки тому

      @@CemCelikel yarın saat en azından 11.30a kadar havasız dayanır mı ki eğer akvaryuma koyarsam oraya buraya savruluyor azıcık bile haraket edemiyor

  • @thestoryinthebook7961
    @thestoryinthebook7961 3 роки тому +2

    Benim balığım. 40litelik bir akvariumda 7 8 balığım b var Ama 2hafta oldu suyunu dökeli filtirem de iyi çalışır.keçən həftə 1balığım öldü.şimdi biri ölmək üzere yapon balıkları ne yapmalıyım .3keşid yem verirəm.Yardımcı olursanız sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      40 litrede japon balığı bakılmaz. 1 adet japon balığı için bile en az 60 litrelik bir akvaryumun olmalı. 8 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 385 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen . İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

    • @thestoryinthebook7961
      @thestoryinthebook7961 3 роки тому +2

      @@CemCelikel Teşekkür ederim.

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Asil1010
    @Asil1010 3 роки тому +1

    Abi ben motor aldım motor sol tarafta ve balıkları hep ordalar sağ gidemyorlar acaba motor çekiyo?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum kaç litre? Motorun hacmi ne? Motor derken, iç filtre mi?

  • @meda.4745
    @meda.4745 3 роки тому +1

    Balığımın kuyruk kısımlarında ince şerit halinde kararma oldu nedeni ne olabilir? Ne yapmam gerekir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.

    • @meda.4745
      @meda.4745 3 роки тому +1

      @@CemCelikel kararmalar olalı bugünle birlikte 2,5 gün oldu ve henüz gel-git olmadı ama bugün suyunu değiştik gözlemleyeceğim su kalitesiyle mi alakalı diye. Onun haricinde balığım, diğer balığımız öldüğünden beri (uzun zaman oldu) tek olarak kalıyor akvaryumda yani öyle saldırı vs. de söz konusu değil öyleyse şu anlık endişelenmemi gerektirecek bir şey yok değil mi?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Eğer akvaryum küçükse, su çabuk bozulur.

  • @user-lr6gm6vw4b
    @user-lr6gm6vw4b Рік тому +1

    Merhaba iki adet japon balığım var. Bir tanesi gece suyun üzerine çıkıp cama vuruyomuş gibi ses çıkartıyor sürekli. Sebebi nedir acaba ?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +2

      Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @busraceylan8571
    @busraceylan8571 3 роки тому +1

    Merhabalar balıgım sürekli hava motorunun arkasına gidip orda duruyo çıkardığım da da durgun yüzmesi bi degisik neden böyle yapıyor olabilir ??

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu strese giriyor ve akvaryumun en havadar ve güvenli yeri olarak, hava motorunun arkasını görüyorlar. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @Richqkitty
    @Richqkitty 2 роки тому +2

    Balığım kafasını suyun dibine batırıp kuyruğunu havaya kaldırıyor ne yapmalıyım ne sorunu var

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur.

    • @Richqkitty
      @Richqkitty 2 роки тому +1

      @@CemCelikel çok teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +2

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @muratersoy5818
    @muratersoy5818 4 роки тому +1

    Merhaba iyi geceler şu aralar havalar biraz serinledi ısıtıcı takmama gerek varmı tesekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Japon balığı 18-22 derecelerde yaşar. Bundan daha düşük su derecelerine düşmeyecek şekilde ayarlayın. Eğer üretim de yapmayacaksınız da şimdilik ısıtıcıya gerek yok.

    • @muratersoy5818
      @muratersoy5818 4 роки тому +1

      @@CemCelikel Teşekkürler ben karışık balık bakıyorum isticiyi açınca 30 dereceyi buluyor japon baliklarina ve diger baliklara zarar verirmi

    • @muratersoy5818
      @muratersoy5818 4 роки тому +1

      @@CemCelikel akvaryumumdaki balıklar zebra çöpcu lepistes ve japon isiticiyi açınca 30 dereceyi buluyor sizce bir zararı olurmu Teşekkürler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      30 derece japon balığı için çok fazla. Renklerini kaybedebilir. Bence ısıtıcın ayarlanabiliyorsa, 22 derecelere ayarla. Japon balığı bu saydığın balıklar ile yaşamaz, bence japon balığı için ayrı bir akvarum kullan.

    • @muratersoy5818
      @muratersoy5818 4 роки тому +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim sağolun. .

  • @yeldahelvac2390
    @yeldahelvac2390 3 роки тому +1

    Merhabalar. Bizde tül kuyruk japon var. Aledoa bitkilerini yiyorlar. Neden acaba. Ve engelleyebilen var mı? Yemlerini artırdık ama hala devam ediyor. Sadece sapını bırakıyorlar

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Japon balığı ince yapraklı bitkileri yer. Japon balığı akvaryumunda olabilecek bitkiler, Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.

    • @yeldahelvac2390
      @yeldahelvac2390 3 роки тому +1

      @@CemCelikel teşekkür ederim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

  • @Ferkid
    @Ferkid 2 роки тому

    Akvaryum filtresi veya pipo filtre için elektrik gerekir mi yoksa suya koyunca kendinden çalışıyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Bu aletler elektrikle çalışır. Bu yüzden elektrik gereklidir. Suya koyarsan, elektrik yoksa, çalışmaz.

  • @mert2381
    @mert2381 3 роки тому +2

    Abi benim japon balıgı motorun altına sıkısıp kalıyor ordan cıkmıyor neden olabilir

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum içinde en çok oksijen o bölgede olduğu için olabilir. Bu akvaryum suyunda bir bozukluk olduğunu gösterebilir. Ayrıca gene akvaryum küçük olduğu için veya balık sayısı fazla ise, büyük veya alfa balık, bu balığa zorbalık da yapıyor olabilir.

  • @alierenkabakolak5415
    @alierenkabakolak5415 3 роки тому

    Abi öyle bi anlatıyosun ki uykum geldi valla seviliyosun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому

      Beni dinlerken kahve iç. Açılırsın :) Bilgi vermek böyle bir şey. İnsanın yapısı gereği, bilgi alırken sinir uçları gevşer. Bu yüzden de süreli zihni açık yutmalısın. Sakız çiğnemek de zihni çok açar mesela. Sınavlarda ya da ders çalışırken, sakız çiğnenmesi başarıyı arttırır. :)

    • @alierenkabakolak5415
      @alierenkabakolak5415 3 роки тому

      @cemcelikel teşekkürler abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому

      Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin.
      goo.gl/bPi3mB

    • @alierenkabakolak5415
      @alierenkabakolak5415 3 роки тому

      @cemcelikel olmazmıyım abi böyle güzel kanala teşekkürler abi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому

      Eyvallah :)

  • @doubleteam3842
    @doubleteam3842 3 роки тому +2

    Abi bişey soracağım benim 2 tane Japon başlığım var herkes hava temizleyiciye gerek yok diyor ama bazıları var diyor yardımcı olurmusun

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Japon bakacaksan bir kere balık sayısına göre akvaryumun olmalı. Bu balık dünyanın akvaryumda en çok atık bırakan balıklarındandır o yüzden de küçük akvaryumlarda bakılmaz. Akvaryumda hava motoru, filtre ve ısıtıcı olmalı. Her ne kadar bu balıklar 18 ila 22 derecelerde yaşasa da kış aylarında ısıtıcı gerekebilir. Oda sıcaklığı 18 derecenin altına düşmezse, ısıtıcıya gerek yoktur.

  • @Cennetkaradass
    @Cennetkaradass 9 місяців тому +2

    Abi iki tane japon balığı aldım 3 litrelik akvaryum yeterli mi motorsuz yasar mi

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 місяців тому +2

      Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük ve filtresiz, ayrıca motorsuz akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

    • @Cennetkaradass
      @Cennetkaradass 9 місяців тому +1

      @@CemCelikel Teşekkür ederim aldım motor yerleştirdim akvaryumda 2 balık var çöp balığı içine atmaya gerek var mı

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 місяців тому +1

      Çöpçü yada ona benzer balıkların japon akvaryumunda olmasına gerek yok. Ancak 3 litre akvaryumda bu balıklar fazla yaşamaz. Zaten birinden biri, diğerini akvaryumdan atacaktır.

  • @mehmetkaanaltnkaynak7040
    @mehmetkaanaltnkaynak7040 2 роки тому +1

    Benim 1 adet japon balığım var dün almıştım ve şimdi ise dipte hareketsiz ve duruyor ve hiçbir hareket yapmiyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @aliyahya6717
    @aliyahya6717 2 роки тому +1

    Birde şey sorucaktim erkek dişi olduğunu nasıl anlarız tahminen ne zaman yavru verirler

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  2 роки тому +1

      Bununla ilgili çok açıklayıcı videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim.

  • @ebrarcelebi2345
    @ebrarcelebi2345 3 роки тому +2

    Merhaba benim balıklarım var 3 tane karınları şişti suyunu değiştirdikten sonra ve akvaryumun bir köşesini dip dibe duruyorlar yem atınca iki tanesi geliyor bir tanesi aşağıda hala bekliyor diğerlerine göre zaten çok daha şiş yerde yatıyor derken öyle de değil taşların üzerine de yatmıyor yaklaşık 2 santim havada duruyor mesaja cevap olunca hareket ederlerdi hareket de etmyorlar lütfen sorunun çözümünü söyler misiniz

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Çoğu durumda dropsy (Şişme) Aeromonas isimli bakterinin sebep olduğu bir bakteriyel enfeksiyonun sonucudur. Aeromonas genellikle çoğu akvaryumda bulunan bir bakteridir fakat sadece fazla kalabalıktan veya kötü su kalitesinden dolayı strese girmiş balıkları etkiler. Dropsy aynı zamanda böbrek fonksiyonları iyi çalışmayan balıklarda da vücut boşluğunda su toplayıp midenin şişmesine yol açarak sağlık sorunu ortaya çıkarabilir. Dropsty genellikle bulaşıcı olmasa da hasta balığı sağlıklı balıklardan izole etmek iyi bir fikirdir. Böylelikle hasta balığı diğer balıkların yanına geri döndürmeden önce rahatça tedavi edebilirsiniz. Akvaryumu temiz tutarak bakteriyel enfeksiyon önlenebilir. Balığın vitamin yönünden zengin besinler ile beslenmesiyle de önlenebilir. Ayrıca Karantina akvaryumunda ki her 40 litre su için en fazla 2,5 çay kaşığı Epsom tuzu ekleyerek bir tuz banyosu yaptırabilirsin. Epsom tuzlarındaki magnezyum sülfat, balığın şişmesine neden olan fazla suyu balığın vücudundan çekmeye yardımcı olabilir.

    • @ebrarcelebi2345
      @ebrarcelebi2345 3 роки тому +2

      @@CemCelikel teşekkür ederim Epsom tuzunu nereden bulabilirim

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +2

      Büyük marketlerde var. Olmazsa, iyotsuz kaya tuzu da olur.

  • @DjAraz94
    @DjAraz94 4 роки тому +1

    Merhaba. Benim 3 tane japon balığım var. 2 tanesi normal yüzüyor ama 1 tanesi son zamanlarda hep sabit duruyor yüzmüyor ve çok az yem yiyor. Ne dipte değil ne tam üstde ortalarda biyerde duruyor hep. Ne yapmam gerek neden böyle?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Eğer akvaryumun küçükse, su değerleri en zayıf balıktan başlamak üzere balıkları teker teker etkilemeye başlar. Bu yüzden de akvaryumu bir an önce büyütmende fayda var.

  • @little_shine847
    @little_shine847 9 місяців тому +1

    Abi merhaba benim japon balığım bazen dibe çöküyor ben yanina gidince hareketleniyor. Sabah veya aksam oluyor . Neden oluyor ne yapmalıyım

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  9 місяців тому +1

      Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @gencaytas0
    @gencaytas0 3 роки тому +1

    Reis benim mücevher ciklet balığım var ışık yanınca suyun dibine iniyor ışık sönünce yüzeye çıkıyor ve yavaş hareket ediyor

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Balığı yeni mi aldın? Akvaryumu yeni mi kurdun?

    • @gencaytas0
      @gencaytas0 3 роки тому +1

      @@CemCelikel evet reis

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Akvaryum kaç litre? Kaç balık var?

  • @elifduyar2473
    @elifduyar2473 3 роки тому +1

    Kabuğu soyulmuş bezelye dediniz bezelyeyi haşlamadan sadece kabuğunu soyup mu vereceğiz yoksa haşlamamız gerekiyor mu

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  3 роки тому +1

      Haşlayınca kabuk daha çabuk çıkıyor diye haşlayın dedim. Eğer mikro dalga fırın varsa, 15-20 sn tutarsanız da olur.

  • @zeynepkoroglu8288
    @zeynepkoroglu8288 Рік тому +1

    Balığimın bir tanesı yemleri ağzında bekletiyor yutmuyor ve diğeri yediklerini geri çıkartıyor bunların nedeni nelerdir?

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  Рік тому +1

      Japon balığı 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı Japon balıkları, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, japon balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.

  • @magnimomentipars
    @magnimomentipars 4 роки тому +1

    Balığım bazen aniden hızlı hızlı yüzmeye başlıyor. Bu yüzmeler tahmin edildiği gibi su yüzeyinde olmuyor. Akvaryumun içinde koşturuyor. Ben varım diye mi yapıyor emin değilim bazen ben gelince başlıyor ama çıktıktan sonra bile devam edebiliyor.
    Balığımın türü teleskop gözlü siyah japon balığı. Boyu 5cm. Bulunduğu akvaryum 20cm yüksekliğinde ve 30cm genişliğinde. Tek yaşıyor. Suyunu üç günde bir değiştiriyorum. İçme suyu kullanıyorum

    • @CemCelikel
      @CemCelikel  4 роки тому +1

      Japon balığınız akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyor ve düzensiz hareketler yapıyorsa, akvaryum suyunda gene bozulma olabilir. Kendini devamlı kuma, aksesuarlara sürtüyorsa, parazit olabilir, üreme mevsimindelerse, erkek japon balığından kaçıyor olabilir