Stajyer Avukatlara Tavsiyeler-Staj Nasıl Verimli Geçirilir-Ofis Açmak İçin Stajda Neler Yapmalıyım-1
Вставка
- Опубліковано 18 лис 2024
- Avukatlık stajı nasıl verimli geçirilir. Staj sürecinde nelere dikkat etmeliyim. İş başvuru yaparken nelere dikkat etmelisiniz. Başvur yapacağım ofisleri nasıl seçmeliyim. Staj sürecinde aktif çalışmanın getirileri ve ofis açma sürecine etkileri nelerdir.
Ben staj yaparken neler yaptım. İş başvurularından edindiğim tecrübeler ve bana katkıları neler oldu. Staj çalışma süresinde neler yaptım ve ofis açmak için çalışırken nelere dikkat ettim.
İnstagram: / avukatzanasahin
Bugüne kadar iyi keşfetmişim dediğim sayılı kanallardansınız..merakla videolarınızın devamını bekliyorum😍🍀
Teşekkür ederim, tabi devamını çekeceğim 🙂
bu kıymetli bilgiler için çok teşekkürler lütfen videolarınıza devam edin heyecanla bekliyoruz.
Rica ederim. Ne mutlu bana. Yeni videolar için hazırlıklar var tabi..
Zana hanım videonuzun 6:14 - 6:22 arasında bahsetmiş olduğunuz "TECRÜBELERİNİ PAYLAŞAN AVUKATLAR" konusu için takip ettiğiniz birkaç avukat olduğunuzu söylemişsiniz. Bunları bizimle paylaşabilir misiniz?
Çok faydalı oldu teşekkürler
Emeğinize sağlık.
Merhabalar ben yeni bir hukuk mezunuyum ve size bir soru sormak istiyorum. Tecrübeleriniz benim için çok önemli.
Ben bu sene mezun oldum ve Ankara Barosunda staj başlatmak istiyorum. Ancak şöyke bir sorun var. Ben aynı zamanda bir dershane yardımıyla kpss ve hakimlik sınavına çalışacağım. Bu sınava hazırlanma süreciyle staj sürecinin ortalama 8-9 ayı çakışacak. Sizce stajı başlatıp sadece imza atıp dershaneye giderek bir süreç mi geçirmeliyim yoksa stajı 1 sene erteleyip bu sene sınavlara hazırlanarak seneyede staja düzgün şekilde devam mı etmeliyim. Yani bu şekilde sırf stajım erkenden bitsin ruhsat alayım demek sizce doğru mu?
Bu arada asıl hedefim savcılık ancak bu hemen olmayabilir diye 3-4 sene geçiçi olarak bakanlıklards vs uzman hukukçu olarak çalışmak istıyorum aslında bunun sebebide etrafımda herkesin avukatlığın ilk 5 senesi sürüneceksin demeleri. O yüzden bende madem öyle savcılık olana kadar en azından daha iyi şartlarda uzman hukukçu olarwk çalışmayı mantıklı bulmam. Belki sizin tecrübeleriniz benim bu düşüncemide değiştirecek niteliktedir.
( aslında buda başlıbaşına farklı bir soru. Gerçektende kendi ofisini açmayan genc avukatlar hem ücret hem çalışma ortamı hem işi öğrenme durumunda denildiği kadar kötü mü? Yani bazı sayfalarda veya videolarda 3-5 sene asgari ücretle çalışan genc avukatlar olduğunu duyuyorum yani cidden gerçekler böyle mi?)
Aslında çok uzun yazdım galiba ama kusura bakmayın kafam baya karışık ve sizinde tecrübelerinizden faydalanmak istedim.
Rahatsız ettiğim için tekrar kusura bakmayın.
Bloglarinizi nerede yazdınız Zana hanım
Merhaba,
Adliye stajım esnasında yurtdışına çıktım birkaç kez ancak değişim ve imza günlerimde hep bulundum zamanında, şu anda da stajımın yanabileceğinden bahsediyorlar, bu konu hakkında bilgniz var mıdır? Yurtdışıma çıktığımı öğrenirlerse stajım yanar mı
Sizce ortalamanin kabule etkisi nedir?