Poți face o casă cu 60.000 euro? Experiența construirii în Casa Furnicilor

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 кві 2020
  • A-ți face o casă pentru tine, a ta, proprie și personală, este visul fiecăruia intre noi, dar ce înseamnă să îți faci o casă și care sunt toți pașii prin care treci?
    Știi la ce te înhami și prin ce urmează să treci?
    Am povestit la un pahar de vin cu Daniel Furnică toată experiența lui în ce a însemnat realizarea și construirea casei Furnicilor, de la idee la cheie, de la proiect la meșterii de șantier, de la dorințe și nevoi la metrii pătrați, de la costuri și buget la ce înseamnă pentru el și familia lui, în 5 cuvinte, acum, ACASĂ. Odată cu acest episod, am încheiat seria CASA FURNICILOR, în care mi-am dorit să îți arăt, aplicat pe un proiect realizat, cât mai multe etape prin care urmează să treci, dacă vrei să îți faci o casă.
    _________________________
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Ne poți susține și pe Patreon: www.patreon.com/user?u=30427143
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

КОМЕНТАРІ • 155

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 роки тому +17

    In concluzie pe partea financiara cum am înțeles printre rânduri ar fi 100 de mp utili la o investiție de aprox 110-115.000 euro, adică puțin peste 1000 de euro/mp. 🤔 O fi putin, o fi mult, greu de spus. Important e cand beneficiarul e mulțumit 😊.

    • @empyrionin
      @empyrionin 4 роки тому +9

      Este preț excepțional având în vedere că e preț "la locuit" care include amenajarea curții, împrejmuirea, mobila.
      Din punctul meu de vedere e un preț minim pt un confort absolut minim pentru oameni.
      Din ce am văzut pe piata mai puțin de atât înseamnă coteț, înseamnă cheltuieli exorbitante cu întreținerea, posibil fără fundație, etc.
      Culmea este că am inceput sa văd anunțuri de imobiliare care prezintă acest standard minim ca "ultralux". E glorios...
      Mă întreb o casa pasiva unde s-ar încadra? Gigalux? Lux intergalactic?

    • @gabrieltalnaci5724
      @gabrieltalnaci5724 4 роки тому +6

      @@empyrionin nu e chiar asa. De ex Adela Parvu spunea legat de amenajările făcute în emisiunea la care colaborase ca ceea ce făceau ei cu produse din Dedeman, Martplast și alți sponsori se încadrau pe la 450-480 de euro /mp nu prea depășeau 500 , +/-. Or fi ele cazuri sociale dar mulți care își fac case și-ar dori acel standard. Depinde cum vrei sa vezi lucrurile. Dacă faci finisaje de 10.000 euro / mp poți spune ca tot ce e sub 5.000 de euro pe mp este o.... cum v-ați exprimat dvs și doar ce e peste contează. Ideea e ca îți faci casa de cat buget ai și cel mai imp e sa fii mulțumit de banii care i-ai dat. Dacă îți faci o casa mai mica îți permiți sa mergi la finisaje mai calitative întrucât insumat nu sunt sume mari iar dacă ai suprafețe mai mari cresc și costurile și dacă nu te tine bugetul mergi pe soluții mai accesibile. Totul e relativ dar e bine sa fii informat. De ex blocurile comuniste in care am crescut majoritatea din tara asta aveau, la banii de azi, un cost de producție de aprox 150 dolari / euro pe mp, în corespondentul costurilor de acum. La viteza cu care se construia atunci asta s-a putut oferii. Nu zic ca e bine sau rău. E o realitate. La fel ca și cea de acum. Înainte de 2000 de construia la un anumit standard, dupa 2000 apăruse alt standard ( casele portocalii cu termopane albe și acoperiș de tabla :)) , iar acum suntem la alt nivel. Important e mergem înainte. Ce e nasol ca la vânzare se cere prețul pieței de acum pe mp, fără sa se ia în calcul și valoarea investiției. Cel puțin pt asta, cred eu, merita sa îți faci tu casa, dacă bugetul exista și ai și motivația necesara.

    • @empyrionin
      @empyrionin 4 роки тому

      @@gabrieltalnaci5724 Este imposibil sa te incadrezi in 500 euro / mp daca incluzi finisaje, mobila, curte, gazon, gard, TVA, transport, manopera, nici macar cotet nu iese, in orice caz nu se va incadra in legislatia de azi privind minimul de rezistenta sau eficienta energetica. Pe canalul asta gasesti niste analize de cost, esti liber sa le faci si tu cu google la Dedeman si peste tot. Ce vorbesti tu sunt numere aruncate exclusiv pentru case la gri sau la alb, sau facute pe cont propriu (scuza-ma dar nu lipsesc de la munca 6 luni sa fac santier, pierd echivalent de bani de mii de euro si tot porcaria aia e!).
      Intreaba orice constructor, orice proprietar de casa, sau da google unde vrei tu.
      Adela Parvu nu e loc de informatii de cost profesioniste.

    • @gabrieltalnaci5724
      @gabrieltalnaci5724 4 роки тому +7

      @@empyrionin va contrazic, se poate. Depinde de standardul pe care ești dispus sa îl accepți pt banii plătiți. Majoritatea locuințelor aflate la vânzare pe piața din România sunt sub aceasta valoare.

    • @empyrionin
      @empyrionin 4 роки тому

      @@gabrieltalnaci5724 Majoritatea locuintelor de pe piata la ora actuala nu respecta normele legale. Da, de principiu ai dreptate, legal insa si uman (ca e siguranta familiei tale in joc), nu.

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj 4 роки тому +3

    Faină serie, felicitări tuturor !!! Frumoasă discuție, Daniel punctează bine muuulte realități și provocări pe care le are o familie până să ajungă să locuiască in căsuță.
    Dacă tot intreabă Vlad, așa frumos: tot in domeniu IT. Smartware, o reabilitare energetică la o casă cu structură din lemn.

  • @bocaneala.bogdan
    @bocaneala.bogdan 4 роки тому +12

    Intrebare nascuta dupa vizionarea mai multor videouri realizate de tine, Marius, si de altii: de ce se feresc multi de dat cifre si ofera raspunsuri evazize (ca sa folosesc un eufemism) de tipul: nu banii conteaza, cifrele nu sunt importante, nu am tinut o socoteala, am si uitat, etc., cand este evident ca nu e asa; pana la urma ptr 90% dintre noi banii conteaza cand cumparam/ construim/ renovam. De aceea apreciez si mai mult incercarea ta, Marius, de a obtine de fiecare data informatii financiare concrete.
    Altfel, un nou video reusit in care proprietarul a spus cateva lucruri utile si a evidentiat o carenta bine-cunoscuta pietei constructorilor din Ro: sunt rari cei care fac o treaba buna la un pret corect.
    P.S. Total de acord (doar dupa experienta renovarii unei case): 60 000 € e un pret prea mic ptr o casa facuta cum trebuie (evident vorbim de case peste 80 de mp).

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому

      Iti dau eu un excel detailiat pe cheltuieli, dar e de acum 9 ani :)

    • @bocaneala.bogdan
      @bocaneala.bogdan 4 роки тому

      @@utzdeac deschiderea ta e de laudat, dar cred ca tuturor ne-ar fi mai util ceva o idee mai recent :D pana la ramane la latitudinea fiecaruia daca impartaseste detalii despre costuri, doar ca pana la urma in acest mod ii pot ajuta pe altii si mai mult decat o fac prin aceste videouri

  • @georgefozocos1701
    @georgefozocos1701 3 роки тому +1

    Fain interviul și valoroase informațiile despre perspectiva beneficiarului în relație cu arhitectul.
    Vlad poate fi mai agresiv cu tăierile de bâlbe, ar ajuta.

  • @christianmiller12
    @christianmiller12 4 роки тому +13

    Salut Marius, aș vrea să văd, în următoarele videoclipuri, cum se izolează fundația, temelia și radierul incluzând și scotch-urile care se lipește fie pe CLT, BCA sau Cărămidă. Mulțumesc pentru videoclipuri și te aștept cu altele noi. 🙋‍♂️🤝🙂

  • @andreicosma2851
    @andreicosma2851 4 роки тому +2

    Mișto, chiar am invatat ceva util din acest video.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Super! Ce ai învățat?

    • @andreicosma2851
      @andreicosma2851 4 роки тому +4

      @@MariusSoflete cuplurile sa puna separat pe hârtie casa ideală.

    • @andreicosma2851
      @andreicosma2851 4 роки тому

      În curând sper sa te pot critica(constructiv bineinteles). Fac scoala de zidar in Norvegia.

  • @moisamicu60
    @moisamicu60 3 роки тому

    BRAVO TIE SUPER CORECT SPUS BRAVO

  • @tr5744
    @tr5744 4 роки тому +3

    propunere de subiect: având în vedere că se construiesc tot mai multe case moderne cu acoperiș plat, poți să faci un material despre cum se termoizolează corect un acoperiș plat de tip terasă circulabilă la standard de casă pasivă. Mă interesează când se pune un strat gros de termoizolație dacă aceasta nu devine deformabilă. Iar dacă se montează deasupra deck, ne poți spune care ar fi un sistem corect de prindere al aceestuia încât să nu apară infiltrații.

  • @ler82marius30
    @ler82marius30 4 роки тому +5

    Va urmaresc de ceva vreme,pentru ca impartasesc,ca si Marius,pasiunea pentru lemn.Si pentru a construi cu lemn.Nu cred ca gresesc daca voi spune ca esti printre primii,daca nu chiar primul,care abordeaza acest domeniu al constructiilor de o maniera care sa lamureasca clar si precis,ce inseamna sa construiesti durabil,cu tehnici si materiale moderne si de calitate.Lucrez in domeniu,dar o fac in strainatate,si ma bucur sa vad ca incet ,incet ,atentia pentru detalii,pentru finisaje,pentru materiale de buna calitate,pentru economisirea de energie si nu numai,este adusa in prim-plan si la noi,de oameni ca tine.Felicitari!! Si pentru ce mi-as dori sa vad in continuare??....subscriu la comentariul lui Denis.Numai bine!!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Bună Marius, mulțumesc pentru apreciere. Încercăm prin astfel de materiale să oferim informația într-un format cât mai ușor de digerat pentru a ajunge la cât mai mulți pentru a putea să construim mai bine împreună! Și nu uita, like, share și subscribe pentru a ajunge materialul la cât mai mulți. Numai bine!

  • @mariusbabii9113
    @mariusbabii9113 4 роки тому

    Bravo!

  • @roxanaflorescu2970
    @roxanaflorescu2970 4 роки тому +8

    propunere subiect: reabilitarea cu sisteme pasive a unei cladiri istorice ( mai exact cu termoizolatie la interior ). Mersi!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      e pe listă! urmează! dar vezi până atunci și episodul de reabilitare energetică

  • @alexascafandru
    @alexascafandru 4 роки тому

    Locuiesc intr-un apartament la bloc, deci DA!, as dori material cu si despre izolarea termica, pe interior, la un nivel aproape de casa pasiva. Spun la interior (si stiu ca nu esti de acord :D), pentru ca nu toti vecinii vor fi de acord sa izoleze si din cate videoclipuri am vazut de la tine, cred ca vor fi muuulte punti termice daca imi izolez doar apartamentul meu. Deci costul materialelor si detalii de executie. Asta totul intr-un regim DIY pentru persoane care au un simt tehnic, putin mai dezvoltat fata de altele.
    Intru-unul dintre videoclipuri te-am auzit vorbind de panourile vidate si am cautat informatii. Dpdv tehnic, sunt fenomenale, dar nu am gasit preturi, furnizor si detalii de montaj.
    Si nu in ultimul rand, multam fain de tot!

  • @bitcoinmoc
    @bitcoinmoc 4 роки тому +1

    Okay!

  • @alexiulian1568
    @alexiulian1568 3 роки тому +1

    Da poti face o casa din BCA ,acoperis cu ceramica ,asteriala, fier pt fundatie ,izolatie,geamuri q-forte cu usi ,gaze ,centrala,incalzire in pardoseala ,tot pentru o casa de 140mp cu 35 de mii de euro caz adevarat ,fara teren. Asa ca Da ,dk mai pui si manopera 15 sau 20 de mii ajungi la 60mii .

  • @Saltim-mv1gm
    @Saltim-mv1gm 3 роки тому +2

    In primul rand, omul foarte plictisitor, aproape sa inecat cu gandurile la 26:30 :)) . In al doilea rand asteptam un pret al casei . Este irelevant in acest video daca pot face o casa cu 60.000 euro cand se vorbeste alt subiect, respectiv casa Furnicilor.

  • @itadriro
    @itadriro 4 роки тому

    Aș vrea să văd pe canal și instrucțiuni pentru sisteme de domotica smart home si automatizare.

  • @stelviodelbrava6218
    @stelviodelbrava6218 3 роки тому +2

    Am spus-o si o voi repeta mereu pentru ca unii (macar) sa prieaceapa! Dupa ani de zile petrecuti prin tari dezvoltate, pot spune ca paguba si piedica societatii romanestsi este exact cetateanul. Romanul a devenit brusc sofisticat, vrea sa arate, sa fie, sa demonstreze. Nimic rau in asta, insa peisajul este clar: mediul nu corespunde. In Olanda, la sat, totul este perfect. Se construieste intai infrastructura, apoi cartierul de case. La noi este exact invers, vile de lux in desert, doar ca apoi infrastructura lasa de dorit. Ce vreau eu sa spun si nu voi scrie aici romane ete faptul ca incercam sa fim sofisticati intr-un sistem primitiv. Observ constructii, vile, palate etc. Se ridica in jurul jegului castele de lux, iar intr-o infrastructura de lumea a treia se cumpara masini scumpe de la nemti. Ideea este ca vrem sa fim tari, dar nu putem decat sa incercam sa epatam. Problema este ca acest haos nu ne va duce catre evolutie eficienta, ci vom fi mereu niste wannabees exploatati din exterior ca si consumatori. Deoarece nimeni nu vrea concurenta puternica din partea tarilor subdezvotltate asadar vom fi mereu intr-o nebuloasa mult prea departe de ordine, salivand dupa ce ne propun ei, sacrificandu-ne viata pentru a le plati lor.

  • @petrulostun737
    @petrulostun737 4 роки тому +4

    SALUT!
    Aș vrea sa vad pași corecți pe care trebuie să-i urmăm in execuția fundației și supra-fundției. Multuemesc!
    Iar clipul acesta a fost minunat.
    :)))

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Bun, era și pe lista mea capitolul Fundații! și voi începe în curând documentarea!

    • @gabrielg1648
      @gabrielg1648 4 роки тому +1

      @@MariusSoflete Poate ar fi util un material legat de costuri pro/cons pentru beci la o casa. Nu am vazut deloc abordat subiectul. Merci

  • @muceazahariegigel4069
    @muceazahariegigel4069 4 роки тому +1

    Buna Marius... poti sa faci te rog un video cu care sunt etapele si de ce trebuie sa tii cont la constructia unui beci... te rog 🙄🙄🙄

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Salutare, super, îl trec acum pe listă! :)

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 роки тому +21

    Eu as vrea sa vad chestii tehnice in ceea ce priveste construirea unei case in wood-framing.
    Adica ceea ce ar vrea sa construiasca o persoana medie care ar dori o casa pe structura de lemn, da nu in CLT.
    De exemplu... fundatie, de care cum si de ce... elevatie, renteaza sau nu... fac din beton, fac din boltari etc...
    Planseul peste fundatie... de lemn de beton ? si de ce ? ... ce se castiga ce se pierde (si in costuri si in izolare)
    Peretii... cum se fac... in sensul in framing ok, dar tehnici si una alta. Tot caut in engleza ca sa inteleg ceva.
    Panouri OSB pe pereti... cum se pun, cat se lasa intre ele, cu cuie cu suruburi cum ii mai ok ?
    Si daca nu ne arata pe santier, dar pe PC, Marius ar putea sa-si proiectze viitoarea lui casa,
    si sa o faca impreuna cu noi asa incet incet... partea 1,2,3 etc in mai multe filmulete.
    Mie cam asta mi-ar place sa vad de la Marius... pt. ca stiu ca stie :-)

    • @dumbravaoffice5935
      @dumbravaoffice5935 4 роки тому

      Va pot ajuta cu detalii constructive.

    • @dariusbogdan459
      @dariusbogdan459 4 роки тому +3

      Dumbrava Office perfect, asta înseamnă că vă pricepeți și puteți educa și voi lumea, dedicând timp și resurse financiare, să vadă lumea cu ce detalii puteți ajuta, dacă vreți să ajutați. Dacă vreți să oferiți un serviciu contra cost, oare se mai cheama ajutor? 🤔 Apropo de detalii, de ce ați ales să folosiți plăcuțe multicui la șarpante? Care este comportarea lor în timp? Mai ales la incendiu 🤔

    • @dumbravaoffice5935
      @dumbravaoffice5935 4 роки тому

      @@dariusbogdan459 Am o experienta de 15 ani in sistemul Timberframe.Serviciul nu este contra cost. Imi doresc sa ajut cat mai multa lume cu detalii constructive pe care nu le gasesti pe youtube!Nu folosesc placute multicui.Pt detalii sau foto :atelier63ro@gmail.com

    • @mihaipasca2031
      @mihaipasca2031 4 роки тому

      ua-cam.com/video/M2hIB_29HBo/v-deo.html
      Ce parere ai despre sitemul asta de fundatii, Se poate inplemanta si in Romania.(evident pentru case cu structura usoara) poate nu ar fi rau un material pe tema asta.

  • @stefiasi
    @stefiasi 4 роки тому +6

    Minutul 20. Se refera la manager de proiect, meserie care exista dar nu e bagata niciodata in seama de clientii persoane fizice.
    Sunt manager de proiect si mi-am oferit serviciile tuturor clientilor la care am facut proiecte, dirigentie de santier, samd. Nu a fost nimeni interesat din cauza costurilor!
    Asa cum dirigentia de santier a devenit o meserie facuta de o specie de ingineri pe care eu o numesc "curvinginer", pentru ca fac ce fac curvele de pe centura. Pun o stampila la final si in 5 minute "si-au facut treaba"...
    Asa incat, daca nici meseria de diriginte de santier nu e platita la valoarea corecta, cine sa plateasca si un manager de proiect care sa coordoneze toate specialitatile?...

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +3

      ăsta e unul din motivele principale pentru care am început să fac interviuri cu beneficiarii. cele mai faine șantiere - care s-au terminat cu bine și cu aproape toată lumea fericită sunt cele în care au fost implicați project manageri, dar adevărul este că la început, beneficiarii se tem de aceste costuri - ale unui pm, dar apoi la final își dau seama de utilitatea lui.

  • @LivyuFPV
    @LivyuFPV 2 роки тому

    case ieftine si bune ar iesii doar daca faci tu totul :) lucru imposibil pentru majoritatea.

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 роки тому +4

    Furi startul :), prima data ne uitam si apoi comentam :)

    • @MrDenisJoshua
      @MrDenisJoshua 4 роки тому +1

      :-))))))))))))))))))))))))))))))

  • @geom8186
    @geom8186 4 роки тому +3

    Salut! Eu as vrea SĂ VĂD casa. E al 2lea clip pe care îl ascult. Sunt interesante subiectele, dar eu as vrea sa văd și să ascult. Mulțumesc!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Bună, turul de casă a fost încărcat pe canal înainte de acest clip. Am să las linkul aici: ua-cam.com/video/1MbT2aihdMo/v-deo.html

  • @Tonitoideirenovari
    @Tonitoideirenovari 4 роки тому +1

    👏👍👏

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 роки тому +1

    Tot nu am aflat costul :), fiecare hotaraste daca spune sau nu, dar din punctul meu de vedere aceste costuri din "viata reala" sunt mai aproape de adevar.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Ecuația e simplă: în episodul 2 am discutat de bugetul disponibil inițial și și de suprafață, iar in acest episod Daniel zice de câte ori și-a depășit bugetul în final.

    • @marescristian4920
      @marescristian4920 4 роки тому +1

      Raspuns: buget de 60k euro depășit de 1.8 ori. Easy!

  • @SilviuGabriel1997
    @SilviuGabriel1997 4 роки тому

    Ar trebui sa ne arăți si casa in tîmp ce ne vorbești, mersi !

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Salutare, ai link în descriere cu turul de casă, precum și cu restul episoadelor. Discuția de aici e episodul 5, final, din seria Casa Furnicilor

  • @mihailvladu
    @mihailvladu 4 роки тому +1

    Cum poate fi o casa mica mai costisitoare decat una mare? Daca te rezumi pe ceea ce ai construit, mic fiind... nu stiu ce sa zic.

  • @jordancobilanschi3662
    @jordancobilanschi3662 3 роки тому +1

    Genial canalul asta dar afirmatii gen n-ai cum sa locuiesti in 350m2 maxim 150m2 pentru 4 persoane. Oameni buni hai sa nu rezumi totul la existenta ta sau ocupatia ta, in 350 de m2 poti sa ai si un atelier, depozit scule, homegym, baie pentru fiecare dormitor(cum e normal). Spatii de depozitare, camera tehnica/camera de spalat, dressing-uri nu "sifonier" and so on. Daca nu ti permiti ceva nu inseamna ca altul nu foloseste 350m2.

  • @Albumdefamilie
    @Albumdefamilie 4 роки тому +7

    As vrea sa vad proiecte de case 40-70 mi euro

    • @spanciocsergiu1521
      @spanciocsergiu1521 3 роки тому +1

      O faci mai mică 100mp , fără balcoane , compacta , fără recuperatoare de căldură fără super finisaje pe interior o casa bine gândită pe dimensiunile materialelor de constructii sa ai cat mai putine pierderi de materiale si sa ai terenul .

  • @utzdeac
    @utzdeac 4 роки тому +4

    As dori sa aflu mai mult despre eficientizarea termica a caselor deja construite. Ce mai putem imbunatatii la ele. De ex: demisolul ( elevatiei) aveam doar 5cm de polistiren pe exterior si acuma am mai pus inca 5cm de la sol la placa ( avand 12 cm pe fatada, atata mi-a mai permis). In pod, as mai putea pune peste izolatia existenta (20cm vata bazaltica) si scandura inca un strat de x cm. Partea complicata mi se pare cum as putea sa izolez si partea mansardata (15cm intre capriori), peste astereala am sipca de 3cm, contrasipca 5cm, apoi tigla beton, as putea sa vreo 6cm intre astereala si tigla, e bine? Nu e bine ca nu mai ramane spatiu ventilat...? Astfel de informatii mi-ar fi utile

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      deci detalii tehnice la greu? doar că dacă îs prea tehnice, i-ar putea plictisi pe mulți

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому

      @@MariusSoflete printre altele :), pai cred ca sunt destui care au deja casa si reabilitarile mi se par mai greu de adaptat, la constructia de la 0 ai libertate cata vrei, la reabilitari ai limitari deja si ar fi bine venite ceva idei

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Dada, am inceput și partea asta și îm curând mai urmează 2 materiale video pe temă 😉

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому

      @@MariusSoflete asteptam, sa vina gramada :)

  • @georgetopan7694
    @georgetopan7694 2 роки тому

    De ce va deranjati in a pune titlu cand materialul nu acopera deloc titlul pus , daca vorbim de cost mentionaza costul nu fabulatii literare 1,8 din ce

  • @xmindk
    @xmindk 4 роки тому

    Din start mai vreau discutii cu beneficiarii de calibrul asta!Bv!.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Mulțumim! Am documentat mai multe discuții de acest fel care vor fi încărcate în următoarea perioadă. Poți da un sunscribe ca să rămâi la curent cu ce materiale mai încărcăm!

  • @florinb4668
    @florinb4668 4 роки тому +2

    Daca se poate pe viitor sa se spuna si bugetul ,macar aproximativ,ar fi super

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Ecuația e simplă: în episodul 2 am discutat de bugetul disponibil inițial și și de suprafață, iar in acest episod Daniel zice de câte ori și-a depășit bugetul în final.

    • @florinb4668
      @florinb4668 4 роки тому +1

      @@MariusSoflete 1.8/1.9
      Dar nu am vazut episodul 2
      Marius faci o treaba foarte buna cu aceste videouri

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      @@florinb4668 mulțumesc :), e episodul 2, ai link în descriere

  • @ancaana6307
    @ancaana6307 4 роки тому +2

    De ce se feresc toti sa spuna costurile!?...poate asa ne-ar ajuta si pe noi,cei care urmeaza sa facem! Multumesc mult!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Hello, vezi ca avem o serie in care am studiat cât costă o casă. Este un studiu pe care am lucrat foarte mult timp, îl găsești in secțiunea de playlist-uri. Sunt mai multe episoade pe diferite tipuri de construcții. Enjoy! 😁

    • @ancaana6307
      @ancaana6307 4 роки тому

      Multumesc mult pentru raspuns!! Intre timp am gasit!! Te admir foarte mult,sunt fascinata de toate clipurile tale!!! Esti incredibil!! Paste Fericit!!

  • @silentflight1
    @silentflight1 3 роки тому

    Un clip util, dacă îl urmărești la viteza 2x. Nu spun că nu am aflat nimic interesant, dar ceea ce era interesant putea fi rezumat in maxim 5 minute. Restul, logoree.

  • @casaverdediynelututanase367
    @casaverdediynelututanase367 4 роки тому

    Ok, raman totuși cu senzația că a-și fi vrut mai multe detalii tehnice, anul trecut am construit casa noastră la roșu, urmează partea mai complicată acum și vreau să acumulez cat mai multa informatie .Poate mai ai un episod și cu detaliile mai tehnice de la interior, mulțumim ! Edit: nu mai sunt episoade,😉

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому +1

      Au fost pana acuma o gramada, si sigur vor mai fi... a fost un video altfel, e asa greu de acceptat?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      phiuh, păi și eu am zis că deja am stresat lumea prea tare cu toată seria de detalii pe timberframe și să mai dăm și altceva! Dacă ar fi să bag numa detalii tehnice, ar fi un alt canal în sine... adică este - în curând instagram :)), unde va fi mult mai tehnic

    • @casaverdediynelututanase367
      @casaverdediynelututanase367 4 роки тому

      @@MariusSoflete A , partea cu lemnul e deja istorie, mă interesează instalații termice-sanitare-electrice cu particularitățile evidente la case de lemn,izolația interioara, finisaje.Dupa cum știi bănuiesc,am ambiția sa termin casa singur pe toate specializările și dacă i-mi iese trec la PM !😋

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому +1

      @@casaverdediynelututanase367 citeste site-ul sibotherm.com pt instalatii, mi se pare f bun, la electrice Adrian Chelaru, Stefan de la Proiectediversediy

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому

      @@MariusSoflete instagram? Of nu am :), doar Ytb

  • @gabrielg2361
    @gabrielg2361 4 роки тому +15

    De ce este așa de greu sa se precizeze prețul, chiar și estimativ.
    Nu interesează pe nimeni de unde și ce câștigi, sunt bani munciți de tine.
    Domnul furnica m-a plictisit. Am crezut că se vorbește punctual de suma cu care s-a pornit și suma la care s-a ajuns.
    1.8+ nu îmi spune prețul actual pe m2 construit la o casa.
    Domnul furnica trebuia să se facă politician, pt că a dat niște răspunsuri demne de Palatul Cotroceni.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Ecuația e simplă: în episodul 2 am discutat de bugetul disponibil inițial și și de suprafață, iar in acest episod Daniel zice de câte ori și-a depășit bugetul în final. Trebuia doar să fii atent și să faci o înmulțire și apoi o împărțire și aflii singur răspunsul.
      Pentru prețuri precise ai toată seria Noi2+1 cu cât te costă casa, la virgulă, cu tabele, cifre și sume. 6 episoade!
      Aici am documentat experiența în sine, prin care trec oamenii în tot acest proces, așadar - ai toate informațiile la mine pe youtube să înțelegi atât costurile cât și la ce să te aștepți.

    • @gabrielg2361
      @gabrielg2361 4 роки тому

      @@MariusSoflete M-am uitat la toate episoadele, posibil sa fi omis pasajul cu valoarea casei.
      M-am bazat pe titlul din videoclip, și mă așteptam la un cost.
      Oricum este foarte interesant ce faci.

  • @KarmaUnesteMemoria
    @KarmaUnesteMemoria 4 роки тому +1

    După spusele..... înţălese de mine, suma totală ajunge în jur la 140.000 de euro,o sumă care este accesibilă, numai celor care deţin poziții sociale, bine remunerată.În Vancouver sora soției mele a cumpărat o casă cu trei camere și garaj, la un milion de dolari care nu are nimic de special.În Edmonton preţul ar ajunge la 500.000 de euro,o speculație imobiliară dementă......

  • @adrian-nicolaemorariu3184
    @adrian-nicolaemorariu3184 4 роки тому

    Proprietarii stau cu miinile in SIN? NORMAL CA COSTA...?

  • @codreanujula5871
    @codreanujula5871 4 роки тому

    AŞ VREA SĂ VĂD CUM SE POATE REMEDIA CE SA FĂCUT LA O CASĂ ÎNCEPÂND DE JOS PÂNĂ SUS SAU PAŞII CE TREBUIE CE TREBUIE URMAȚI LA CONSTRUCȚIE

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Bună, tocmai am început o serie numită Buleli în construcție unde analizăm tot felul de greșeli realizate la casele din România. Îți las aici un link, sper să îți fie de folos: ua-cam.com/video/gHFYhgeiLeg/v-deo.html

    • @codreanujula5871
      @codreanujula5871 4 роки тому

      @@MariusSoflete LE URMĂRESC MULȚUMESC

  • @nimeni_in_drum
    @nimeni_in_drum 4 роки тому

    tov furnica si cu tov arhitect par frati. asa se explica secretomania costurilor dar si altele.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Liviu, nu e nimic secret și ecuația e simplă: în episodul 2 am discutat de bugetul disponibil inițial și și de suprafața casei, iar în acest episod Daniel zice de câte ori și-a depășit bugetul în final, discutat în episodul 2.

  • @florinmacri72
    @florinmacri72 3 роки тому +2

    Va salut!
    Ati specificat la inceput ca aveti pe sora dvs arhitect si totutsi ati apelat la un birou de arhitectura!
    Din experienta proprie va spun ca ati ales CEA MAI BUNA SOLUTIE, eu si acum imi pling in pumni dar ma consolez cu ideea ca voi locui la curte, unde am aer si nu bate nimeni snitele Sambata la ora 7.00.

  • @CloseAble
    @CloseAble 4 роки тому +4

    Se poate vedea la speed x2

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      sau la viteza a + 2 pahare de vin :)

    • @razvanioachim5477
      @razvanioachim5477 4 роки тому

      Exact asa il privesc eu acum. Am ajuns la jumatate si e multa gargara degeaba. Si da, se poate face casa cu 60.000eur la rosu care sa nu fie puscarie ca in exemplul de față (fara intimitate in debaralele pentru copiii, mobila doar pe comanda, termopane la interior, etc)

  • @lucianfr2177
    @lucianfr2177 4 роки тому +4

    Greu de urmarit... multe povesti care nu sunt relevante. Cine mai are rabdare in ziua de azi sa stea jumatate de ora pt ceva care n-ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 min?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +3

      Lucian - să îți faci o casă durează cel puțin 2 ani de zile, de la idee - la proiectare, avizare, autorizare, acte, hârtii și apoi construcție, meșteri, constructori, materiale, haos, nervi, stres, bugete depășite. 30 de minute în care un om își spune - natural - toată experiența sa, foarte calm și documentat, e nimica toată în comparație cu ce urmează. De ani de zile le zic atât beneficiarilor mei cât și a colaboratorilor că să îți faci o casă nu e o experiență ușoară și te va costa mult mai mult. 5 minute spuse, după cum îți dorești și tu. Dar vei auzi ce nu vor urechile tale să audă și zici că nu se poate, că nu e așa. 2 ani mai târziu îmi vei fi dat dreptate. Am cel puțin 50 de exemple de acest gen, în cei 10 ani de carieră și peste 150 de proiecte făcute

    • @lucianfr2177
      @lucianfr2177 4 роки тому +1

      @@MariusSoflete eu am inteles ce zice el, e un fel de confirmare cu ce zice toata lumea.Speram sa aud si sa vad mai multe lucruri concrete. Eventual si niste clipuri poze in timp ce vorbiti cu constructia casei sau poze din interior, etc. Apreciez ca efortul pe care l-ai depus insa zic ca se putea mult mai bine. Zic asta dupa ce am vazut multe clipuri din afara Ro. E un feedback since. Iți doresc spor si sanatate.

    • @dariusbogdan459
      @dariusbogdan459 4 роки тому

      Lucian Fr salutare, dacă vrei să vezi casa din interior, este un video dedicat cu tur de casă. În plus, mai este și o discuție pe macheta casei. Numai bine!

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 роки тому +2

    Primul :-)

  • @tasegaby2317
    @tasegaby2317 3 роки тому

    ideea este buna , interviu bun , dar in 33 de minute beneficiarul a dat-o in telenuvele , putea sa spuna ce are de spus in 5 minute , incearca te rog sa fi mai la obiect , timpul este bani ...

  • @mircea2163
    @mircea2163 4 роки тому +1

    Un epsiod cu niste furnizori locali de CLT!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Salut! Ai văzut turul de fabrică cu cei din Timișoara care fabrică CLT? E postat prin luna mai anul trecut

    • @mircea2163
      @mircea2163 4 роки тому

      @@MariusSoflete nu?! te referi la Tehinca Schweiz? 23 Jun 2019! atunci cunosc viedeoclipul! mersi!

  • @letscookjesse5550
    @letscookjesse5550 4 роки тому

    Mă cam sperie stalpul din lemn din stanga aproape despicat.

    • @marescristian4920
      @marescristian4920 4 роки тому +3

      Lemnul nu se rupe din cauza unei părți despicate. Este prins în perete iar scopului este sa susțină acoperișul terasei.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +3

      e lemn masiv care are și ''inima'' și sunt crăpături longitudinale de contracție + ține doar terasa, deci no problem!

  • @cristianuta7746
    @cristianuta7746 4 роки тому +1

    Este grele cu limba romana, mini-seria "casa furnicilor" a fost greu de urmarit...al dreacu vocabular, că tot vorbea domnu'!!!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      și acest ''al dreacu'' este și el un vocabular în sine, chiar și semn de punctuație în unele părți ale țării, care reflectă, desigur, pasiunea și veleitățile pentru limba română.

    • @cristianuta7746
      @cristianuta7746 4 роки тому

      Marius, îți urmăresc canalul cu interes, îmi place ce faci, ce prezinți, dar tovarasu' nostru m-a obosit! Nu sunt un militean al limbii romane, dar, tu ar trebuii să fi! Continua sa faci lucruri faine, nu uita că trebuie sa masori de doua ori că să tai o singura data!

    • @bobby69ireland
      @bobby69ireland 3 роки тому

      @@cristianuta7746 Mai tu vorbesti de altii dar tu violezi la greu Lb Romana...mai bine ti-ai cumpara o oglinda :)

  • @tiberiuoti1586
    @tiberiuoti1586 4 роки тому +4

    Greu și alambicat mai se exprimă omul asta....

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      ei, încearcă să ne asculți cu un pahar de vin :)

  • @casiancazan5993
    @casiancazan5993 3 роки тому

    De cerut e usor SA ceri! Dar la pretul asta iti faci casa la mediterana cu privire la mare! Ati ridicat preturile la nivelul tarilor cu care Romania nu se poate compara niciodata,Sau chiar mai sus! Voi nu vedeti vorba poetului....in Romania avem de toate ....si noroi si stele .....da mai mult noroi! Vorbiti de case de standarde de nivel si cand esiti din casele astea Sau ca SA ajungeti la ele va trebuie cizme! Rechini astia imobiliari au sarit de la caras la balena profitand de prostia oamenilor care doresc intrucatva standare Europene cu credite pe viata!

  • @alinuta6137
    @alinuta6137 2 роки тому

    Se pare ca nu poti sa iti faci o casa cu 60.000 de euro mai ales cand pui la socoteala si mobila + alte acareturi. Daca mai vrei si un Rembrandt pe perete te duce clar la milionul de euro. In rest foarte logic si clar totut, asa inginereste, inclusiv tipetele copiilor cu pisicute cute.

  • @corinzinz2433
    @corinzinz2433 4 роки тому +1

    Numai sefi cine mai lucrează.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      hă?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      dar știi câți boși are o firmă în românia?

    • @corinzinz2433
      @corinzinz2433 4 роки тому

      @@MariusSoflete eu m-am referit la sefi ce-i care comentează fără să cunoască despre ce a ce vorbesc

  • @angelarogoveanu304
    @angelarogoveanu304 2 роки тому

    Pana sa vorbeasca domnu, m-a luat somnul 🙄. Frate , nu e nevoie sa ne spui telenovela personala, noi privim aici din alate motive
    De-a dreptul enervant , ca si cum , noi nu avem nimic de facut !!!!
    pffffff

  • @ciprianvlad8625
    @ciprianvlad8625 3 роки тому

    Nu trebuie să fie calificat cel ce da cu gled 🍌🍌🍌

  • @vladitu6562
    @vladitu6562 4 роки тому +8

    Multă, multă vorbărie și aproape nimic concret!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +4

      Mie din contră, după 7 ani de experiență și interacțiuni cu mulți beneficiari, mi s-a părut foarte bine punctate și expuse multe lucruri prin care treci în cei 2 ani cât durează, în medie, de la dorință la realizare și mutare, o casă, la care cele 34 de minute ale interviului sunt nesemnificative în raport cu ce te așteaptă în acești 2 ani

    • @vladitu6562
      @vladitu6562 4 роки тому +1

      @@MariusSoflete Da, ai dreptate Marius, dar cum au fost spuse!! Poti să înveți multe, printre rânduri, dar daca în ritmul asta faci și casa adorm muncitorii!

    • @utzdeac
      @utzdeac 4 роки тому +1

      Vlad, cate video-uri ai vazut de pe acest canal? Se pare ca nu multe daca UN video nu e tehnic si gata sari in sus. Daca pe tine special acest video nu te-a ajutat poate pe altii da, hai sa nu mai fim asa carcotasi

    • @vladitu6562
      @vladitu6562 4 роки тому

      @@utzdeac Nu suntem în comunism sa fie toate unilaterale! Daca eu sunt cârcotaș pentru că mi-am spus punctul de vedere, imi pare rău dar nu toți gândim la fel!

    • @xmindk
      @xmindk 4 роки тому

      Din contra mult mai interesant decit iti poti tu imagina!Afli contextul casei..

  • @gcristian5555
    @gcristian5555 4 роки тому +1

    Ce borring pff

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Încearcă cu un pahar de vin lângă

  • @MrAlpinab7
    @MrAlpinab7 3 роки тому

    I'm sorry, cu 60.000 faci un palat.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 роки тому

      Ce palat?

    • @MrAlpinab7
      @MrAlpinab7 3 роки тому

      @@MariusSoflete cu turnulete 🤣 Nu stiu, inca strang bani pentru teren si ma incurajez ca ajung cei 60.000 sunt suficienti pentru cine stie ce enormitate de casa...deocamdata invat de aici.

    • @MrAlpinab7
      @MrAlpinab7 3 роки тому

      Pe mine ma intereseaza o casa cu design modernist, cu un singur nivel, undeva la 350 mp utili, fatada de sticla, pereti cortina intocmai ca la office building si plafon ceramic.