Cât a costat casa familiei Boșca?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 лис 2019
  • Costi Boșca s-a implicat destul de mult în realizarea casei familiei lui - o casă parter, pe structură în cadre din beton și pereți din BCA, materiale accesibile pe piața din România, cu o arhitectură simplă și modestă, situată în Corbeanca, lângă București și a fost deschis să vorbim de costurile la care el a ajuns cu construcția. Am ajuns la casa lui documentând sisteme de ventilații centralizate și mi-a zis că la un moment dat că am comunicat pe blog. M-a surprins implicarea lui în construcția casei și atenția în a integra corect principiile de bune practici în construcție.
    Am pornit de la acest episod ( • Cât te costă structura... ) documentarea costurilor realizării unei case în România, dar de aici am început de asemenea să vorbesc și cu alți oameni care și-au construit de curând casele, fără ca eu să fiu implicat în proiectare sau execuție, tocmai pentru a avea mai multe păreri și mai multe experiențe.
    _
    Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
    Nu uita sa ne urmărești și pe:
    Facebook: / marius-soflete
    Instagram: / marius.soflete
    Site: soflete.ro/
    Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan si Vlad Florea.

КОМЕНТАРІ • 484

  • @marianaisvoranu7009
    @marianaisvoranu7009 3 роки тому +1

    Multumesc! Toate informatiile sunt foarte utile. Sa stapaniti sanatosi casa, sa va bucurati de ea multi, multi ani frumosi si bucurosi!

  • @draven.bad.car.
    @draven.bad.car. 4 роки тому +94

    Nu va descurajati se poate si mai ieftin de atat.
    Eu va recomamand sa nu luati intrerupatoare care sa tina 20 de ani, va recomand sa va luati intrerupatoare de 10 lei sa va faceti treaba cu ele,
    Eu am luat de 5 lei le am de 10 ani s -au ingalbenit, dar am reusit sa ma imprumut mai putin sa cheltui mai putin sa muncesc mai putin, sa folosesc casa mai mult,
    Multe informatii pe internet sunt platite de catre importatori,
    Eu mi-am cumparat o masina veche am folosit toate hainele vechi pe care le aveam in casa atunci cand mergeam pe santier, apoi mergeam dupa furnizori din poarta in poarta, din gura in gura,
    O scoti si 50% din cost,
    Si eu am montat acum 11 ani incalzire in pardoseala si e super eficienta, mi s -a stricat un termostat in 10 ani, diferenta o face ca in Germania termostatul costa 35-50 E si in Ro am platit aproape 200 E,
    Evident a fost am fost slab si am luat din Ro,
    Am cautat o automatizare pt o centrala pe brichete si la Ferolli era 500 e si am luat aceasi automatizare de la Plum ( care produce acelasi model si pt Ferolli) cu 200 E din Polonia,
    Pret achitat in 2015
    De curand am hotarat sa imi fac un padoc de caini evident cam extravagant 22 m2 ... si mi s-a cerut 5000 e, l am facut cu 2000 E
    Nu va descurajati, sunt sigur ca orice lucru bine facut se poate inbunatati,

    • @ionutzavalica8001
      @ionutzavalica8001 4 роки тому +1

      Adevarat!

    • @MrAlpinab7
      @MrAlpinab7 4 роки тому +3

      Casa asta cred ca o faci cu jumatate din bani.

    • @pernesvictor708
      @pernesvictor708 3 роки тому +4

      Normal. Pretul final reprezinta suma unor alegeri. Nu-i musai gresie de 200 de lei, nu-i musai sa-ti alerge un designer dupa cur la fiecare pas, nu-i musai sa-ti plachezi casa sau curtea cu piatra de pe versantul sudic al nu stiu carui munte. Se poate face lucru bun si mai ieftin, cu niste efort, niste creier si o gramada de umblet.

    • @mariantotelecan5891
      @mariantotelecan5891 3 роки тому +5

      Baiatul face promovare si doreste sa isi atraga oameni cu Bani habarnisti. Vinde minciuni si nu are absolut nici un segment constructiv in care sa specifice procentual ce imbunatatire aduce acel sistem unel locuinte. P.S: Daca pui asta acolo vei avea o imbunatatire cu n% la factura de incalzire. Daca pui cealalta vei avea Asta. Nimic. Bla,bla,bla,bla. Asta face.

  • @GarfieldGuy
    @GarfieldGuy 4 роки тому +215

    Daca spuneai de la inceput ca te.a costat 150.000 € nu ma mai uitam...🤣🤣🤣

    • @nikeuletz
      @nikeuletz 4 роки тому +16

      wtf 150.000 ? abia am vazut 5 minute din clip si deja imi vine sa il opresc :))

    • @codrin84
      @codrin84 4 роки тому +1

      Multumesc!

    • @gamechange9465
      @gamechange9465 4 роки тому

      🤣🤣🤣🤣👍

    • @gattonpc
      @gattonpc 4 роки тому +33

      Bine ca ai spus tu in comentariu ca sa pot inchide clipul. Multumesc.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +62

      @@gattonpc un clip îl poți închide ușor, dar un șantier mai greu, 10 minute le poți pierde afla experiența de construire a unui om, dispus să o împărtășească, dar câte mii de euro ești dispus să pierzi odată întrat în șantier și în construcție, în necunoștiință de cauză?
      Intreb doar, pentru un prieten.

  • @formygalaxy
    @formygalaxy 3 роки тому +22

    M-am deprimat cand am auzit pretul :((. La 150k imprumutati rata e aproximativ salariul mediu in Bucuresti (~4000 ron)... enorm de mult. Pentru o casa in mijlocul campului, fara toate utilitatile, nefinalizata inca si fara gard... Si mai deprimant este faptul ca asta este adevarul, astea sunt preturile. Intr-adevar, daca lucrezi in domeniu si te pricepi, poate o scoti mai ieftin, dar pentru muritorii de rand chiar atat costa, mai ales dupa "boom-ul" imobiliarelor din vara asta (2020).

    • @eloadasokbzsa8753
      @eloadasokbzsa8753 2 роки тому +6

      As dori sa aduc un dram de lumina: Eu am construit casa de locuit de 130mp, foarte bine izolata si economica, cu finisaje de calitate cu 58000 de euro, la cheie. Inclusiv mobila de bucatarie. Aici mai costa terenul si conexiunile la utilitati. Daca nu m-as fi grabit, ieseam si mai ieftin. Ofer ajutor in caz ne nevoie.

    • @manu144x
      @manu144x 2 роки тому

      @@eloadasokbzsa8753 Nici eu nu îmi explic cum a ajuns cu BCA la așa sumă, la așa suprafață. Eventual a inclus și terenul care a fost foarte scump eventual.

    • @buca9696
      @buca9696 Рік тому

      Romanul si gardul de beton :)) casa nu-i completa pana nu are fortareata de 2 metri in jurul casei.

    • @formygalaxy
      @formygalaxy Рік тому

      @@eloadasokbzsa8753 îmi pare rău, dar cred ca prețul ala a fost acum 2 - 3 ani. Acum este imposibil asa ceva, numai materialele costa mai mult, presupunând ca ați ridicat-o singur de la 0 și tot iese mai mult la ce preturi sunt în acest moment; și chiar și acum 7 luni când a fost postat comentariul.

    • @eloadasokbzsa8753
      @eloadasokbzsa8753 Рік тому

      @@formygalaxy Acele preturi chiar nu mai sunt valabile azi. Referință este din data commentului.

  • @cristiancotoara931
    @cristiancotoara931 4 роки тому +33

    Salut Marius S. , nu prea adaug eu comentarii, dar un video despre caramida - de fapt blocuri ceramice versus BCA Ytong ar interesa pe mai multi cred, pe internet parerile sunt diferite. Cred ca la un moment ai si spus ca pregatesti ceva de genul. Multumesc anticipat!

  • @luciant7796
    @luciant7796 4 роки тому +2

    Felicitari pentru clip si pentru casa! In sfarsit realitatea in materie de preturi in conditiile in care se construieste corect cu materiale bune, inca o data felicitari Marius pentru clipurile minunate!

  • @jungl3ist
    @jungl3ist 3 роки тому +9

    Orice zice lumea, ca suma asta ar fi prea multa pentru buzunarele lor, informatia asta valoreaza bani. Daca n ai informatii de genul acesta , omul plateste, pateste , si invata pe banii lui. Fiecare isi construieste dupa placu lui. Mersi pt video.

    • @TheSharkyBoyCostyn
      @TheSharkyBoyCostyn 3 роки тому +2

      Eu totusi, cred, dar nu sunt sigur ca poti face o astfel de casa si cu 70000€ max. si o sa expun si un calcul... nu de alta, dar mama, de exemplu, a fost jumulita rau

  • @CristianP
    @CristianP 4 роки тому +22

    Felicitari PROPRIETARULUI pt IMPLICAREA si hotararea lui de a face o casa modesta ca aspect dar extrem de TRAINICA (cu un pret pe masura) !
    Un clip extraordinar !

    • @capcadoi
      @capcadoi 4 роки тому +19

      Ce faci cu o casa trainica? Ai 30 - 40 de ani acum da? Mai traiesti 30 - 40 si te duci. Pentru ce sa muncesti 20 din aia 40 pe care ii mai ai ca sa faci o casa care va tine 150 de ani? Pentru ca fiica / fiul sa se insoare si sa divorteze in 3 ani si sa piarda jumatate din casa la care ai muncit tu toata viata sa o faci trainica? Daca nu duci lipsa de bani si efectiv nu stii ce sa faci cu ei atunci sigur...ia si fa-ti buncar anti atomic care sa tina 800 de ani, dar altfel fa-ti o casa modesta si ieftina de intretinut, iar de restul banilor / anilor pe care ii mai ai, incearca sa te bucuri.

    • @CristianP
      @CristianP 4 роки тому +18

      @@capcadoi La casa trainică mă refer la una care din 5 in 5 ani nu trebuie sa:
      Refac decorativa pe rahatul ăla de polistiren
      Rezugravesc după ce am chituit fisurile pereților
      Sa stau cu geamurile deschise (s o umplu mereu de praf) sau sa incerc tot felul de modalități pt a scoate umezeala din aer și din pereții/fundațiile slab izolate
      Sa schimb pardoselile dezlipite/mucegăite/deteriorate (parchet/gresie) din cauza umidității și a punților termice din placa parter
      Sa repar glafurile ferestrelor tot datorita umidității / punților termice de la îmbinările ferestrelor cu pereții
      Sa poată tropăi ocazional cineva fără să mi vibreze lustrele
      Cu acea placa peste parter prevăzută din proiectare , costurile unei mansardari cu modificarea șarpantei vor fi mult mai mici în viitor.
      Etc... ......
      Colibe au existat și vor exista mereu pt oricine le caută sau visează la ele...

    • @capcadoi
      @capcadoi 4 роки тому +1

      @@CristianP Ok, se pare ca avem definitii diferite pentru cuvantul "trainic". Inteleg ce zici. Ce descrii tu este o casa fara probleme.

    • @Powerhouse.Studio
      @Powerhouse.Studio 4 роки тому +3

      @@capcadoi iar ca sa ai o casa fara probleme trebuie sa folosesti materiale de calitate. Ieftin si fara probleme nu se poate!

    • @cipphoto
      @cipphoto 4 роки тому +2

      @@capcadoi super raspunsul. Daca stau sa ma gandesc, cam ai dreptate ! Si eu vreau o casa de genul, dar mai mica si de restul banilor ma duc an de an in 2 concedii in locatii diferite 😊

  • @ionutsprincenatu3575
    @ionutsprincenatu3575 4 роки тому +1

    Forte tare, vreau mai mult :)

  • @bistritzaro
    @bistritzaro 4 роки тому +4

    Multam fain de video. Fii atent la picioare si numai varsa cafelele. data viitoare :)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +5

      Eu tot încerc, dar nu îmi iese...

    • @yull5
      @yull5 3 роки тому

      @@MariusSoflete poti pune te rog o poza cu planul casei ?

  • @theplici3367
    @theplici3367 4 роки тому +8

    Prima data se face infrastuctura, se trag utilitatile si apoi se da autorizatia de constructie. Dar la noi din pacate e fix invers

  • @sergentul3014
    @sergentul3014 4 роки тому +2

    Mulțumim super video .....1 mil de abonați nu am uitat 😝😁

  • @dorran12
    @dorran12 4 роки тому +7

    Foarte util, multumim! Sonorul putea fi mai bun!

  • @mariantotelecan5891
    @mariantotelecan5891 3 роки тому +3

    Cat a costat pe metrul patrat.asta intereseaza pe toata lumea. Ce tocarie are(Asta influenteaza), ce sistem de incalzire, ce tip de acoperis, ce tabla? Acestea sunt interesele supreme ale unui on care vizioneaza. 150mii aruncati la final plus o Mie de sugestii inductive de frica cum ca doritorii de case vor avea mii de probleme n-au absolut nici un sens.

  • @costinmihailescu2254
    @costinmihailescu2254 4 роки тому +23

    150k bashca terenu 20, mai are un rest de 15-20 se duce in 190k. Paradoxal este ca la banii astia nu are strada in fata curtii si la cum sta treaba in zona o sa “savureze “casa prin 2040

    • @caliniaru1673
      @caliniaru1673 4 роки тому +11

      Oricine se poate baza pe un pedant nemulțumit care să intervină cu un "știu eu mai bine". Dl Bocșa s-a implicat total în proiect fără mofturi și neabătut. Avem ce învăța din experiența mărturisită. Cei care chivernisesc vor trăi în continuare pe limba lor, ciugulind reproșuri.

  • @doityourselfprojects5744
    @doityourselfprojects5744 4 роки тому +1

    Cu placa de beton ai facut un lucru bun,lemnul s-a scumpit,ii mai trebuia si o ignifugare..etc..mai lucreaza si in timp.
    Marius ce parere ai despre un perete de caramida celulara,izolatie exterioara de polistiren si la interior gips carton cu vata minerala de la knauf ecose pe structura metalica.Vad ca pe ubakus.de imi arata ca este destul de ok la conductivitatea termica.Multumesc !

  • @redigitt
    @redigitt 3 роки тому +1

    Interesant clip, multi dorim sa evadam din blocurile inghesuite, dar nu ne dam seama cat costa o casa executata cat mai corect, dar nici nu dispunem de o suma asa de mare.
    Dl. si-a facut temele, s-a documentat si probabil plateste mai putin pe incalzire, decat platim noi pentru un apartament cu 3 camere cu 50-70mp.

  • @stelviodelbrava6218
    @stelviodelbrava6218 3 роки тому +6

    Am spus-o si o voi repeta mereu pentru ca unii (macar) sa prieaceapa! Dupa ani de zile petrecuti prin tari dezvoltate, pot spune ca paguba si piedica societatii romanestsi este exact cetateanul. Romanul a devenit brusc sofisticat, vrea sa arate, sa fie, sa demonstreze. Nimic rau in asta, insa peisajul este clar: mediul nu corespunde. In Olanda, la sat, totul este perfect. Se construieste intai infrastructura, apoi cartierul de case. La noi este exact invers, vile de lux in desert, doar ca apoi infrastructura lasa de dorit. Ce vreau eu sa spun si nu voi scrie aici romane ete faptul ca incercam sa fim sofisticati intr-un sistem primitiv. Observ constructii, vile, palate etc. Se ridica in jurul jegului castele de lux, iar intr-o infrastructura de lumea a treia se cumpara masini scumpe de la nemti. Ideea este ca vrem sa fim tari, dar nu putem decat sa incercam sa epatam. Problema este ca acest haos nu ne va duce catre evolutie eficienta, ci vom fi mereu niste wannabees exploatati din exterior ca si consumatori. Deoarece nimeni nu vrea concurenta puternica din partea tarilor subdezvotltate asadar vom fi mereu intr-o nebuloasa mult prea departe de ordine, salivand dupa ce ne propun ei, sacrificandu-ne viata pentru a le plati lor.

  • @andreiirimiciuc7742
    @andreiirimiciuc7742 4 роки тому +15

    Sincer...nu am cuvinte ! Foarte mult pentru o casa la care fenomenul de pasiv lipseste avand in vedere banii cheltuiti

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +6

      Este conformată energetic, sunt bine izolate fundațiile, coeficientul de transfer termic la pereți e bun, la fel și la acoperiș, tâmplăriile sunt mediu spre superior ca performanță și casa are un sistem de ventilații cu recuperare de căldură. Poate cu puțin efort ar fi ajuns și în standard pasiv.

    • @andreiirimiciuc7742
      @andreiirimiciuc7742 4 роки тому +4

      @@MariusSoflete esti si tu de acord ca pretul final al casei este foarte ridicat. Ce este drept intr.un apartament de 50 de mp am facut o renovate de la placa ..inclusive mobilier corpuri de iluminat plus electricastnice si au intrat 20 de mii de euro. Cu tot cu arhitect. Inteleg fenomenul ..dar din Cate am inteles casa Lui Buhnici parca tot pe la 200 de mii de euro se ,,invarte,,. Dar sunt la poluri opuse cele 2 constructii

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому +7

      @@andreiirimiciuc7742 Un exemplu, pentru ca detalii despre costuri nu au fost; gasesti tabla la 20 lei mp sau tabla gerarad cum am pus eu la 80 ron mp plus manopera (adica invelitoarea undeva la 7500 euro); gasesti adeziv la 20 ron mp sau 80 ron mp, au am pus cu 60; gasesti polistiren la 30 ron mp sau 100 ron mp cu multipor; deci costurile variaza, ce este important e ca fundatia a fost facuta corect, structura , si cam aproape tot. Personal la o casa cu 180 mp amprenta si 135 utili, 70000 EURO ma cam pune pe ganduri. Toti prietenii pe care ii cunosc au sarit lejer de 120 k; vecinul a sarit de 160 k si se vede ca tot materiale de calitate a cumparat doar ca el are si pompa de caldura

    • @andreiirimiciuc7742
      @andreiirimiciuc7742 4 роки тому +3

      @@ConstantinBosca sunt de acord cu tine. Casa este facuta pt toata viata. Se vede calitatea materialelor si a finisajelor de la o posta. Si noi am investit intr.un apartament amarat 20 de mii gata de mutat doar cu hainele. Am ajuns la concluzia ca nu se merita. Chiar daca am folosit in parchet de 70 lei mp sau o gresie de 80 de lei .... Dar daca stau bine sa ma gandesc puteam Pune si un parchet de 45 de lei mp. Sau o gresie la fel. Daca este pusa corect si stii sa scoti lucrurile in evidenta. intradevar Cel Mai important la o casa sunt fundatia si termopanele puse corect. Degeaba ai 6 camere daca pierzi caldura prin ele. Plus ca Mana de lucru este foarte ridicata. De exemplu din 20 de mii ..11 mii au fost materialele si Mana de lucru.
      De exemplu tu ai folosit Bca ...dar ai compensate prin izolatie. 50 cm un perete este un pic cam exagerat. Plus ca Mai ai de bagat 20 de mii lejer in casa gradina-curte. Corpurile de iluminat sunt foarte scumpe cand vb de calitate. Daca ai plecat pe linia asta sa ai parte de zile bune ( financiar si sanatate ) pt a duce proiectul la bun sfarsit. Iar costurile de incalzire poate nu or fi atat de ridicate. Sunt curios ce costuri sunt pe timp de iarna. Nu mai zic ca la banii astia fie casa cat de buna ...lipseste canalizarea si infrastructura. Iar rufele tot pe terasa le pui la uscat. Spune si Soflete ..o casa tip care nu iese din tipar ca arhitectura in care te.ai implicat chiar si cu Mana de lucru ... Partea Buna este ca e doar parter. Vecinul de langa tine are casa cu etaj. Iar unii care spun ca au investit in casa tot 140 150 de mii ...eu nu Mai cred tot ce apun altii. Daca am casa goala si cu materiale de calitate ..mai bine materiale normale si mobilata plus curtea gata. la casa te muti pt curte si liniste ... In curte trebuie sa fie oaza de relaxare.

    • @ionutcirdei8942
      @ionutcirdei8942 4 роки тому

      Domnule @@ConstantinBosca as vrea sa iau legatura cu dvs in privat daca se poate. Cateva intrebari legate de fundatie as avea.

  • @gradinarugabriel195
    @gradinarugabriel195 3 роки тому

    Dl Bocșa, etanșarea la geamuri cu ce ai făcut-o? este mastic cu cauciuc? ce producător? Ma interesează sa iau și eu. Mulțumesc

  • @alinsarbulescu
    @alinsarbulescu 4 роки тому +26

    Ai tras curentul in 6 luni si consideri ca a fost usor. Bravo.

    • @cezarcristescu6619
      @cezarcristescu6619 4 роки тому +4

      Alin Sarbulescu asa e! :))) altii termina casa in 6 luni!

    • @iamu
      @iamu 3 роки тому

      Hahahaha, cel mai tare comentariu

    • @zos09
      @zos09 Рік тому

      Daca il asculti cum vorbeste, vocabularul lui nu tradeaza o minte prea dezvoltata, prea culta...Adica face niste greseli gramaticale de clasa a 5-a, se exprima greoi, nu gaseste cuvinte. Ma intreb, daca banii investiti provin din propriile economii, iar nu din banca, ce munceste, in romania, acest om ??? De unde a avut atat banet ?

  • @iono3452
    @iono3452 4 роки тому +7

    Eram sigur ca versi cafeaua !!! Esti f funny !!! Parchet nou

  • @ivandaniel191
    @ivandaniel191 4 роки тому +24

    Sariti din prețuri foarte mult.Va spun că ceva genul de casă a costat 65000e dar nu 150 000 e.Exagerati enorm de mult

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  3 роки тому +6

      asta e suma pe care omul chiar a cheltuit-o, contorizând absolut toate costurile! nu e o sumă ieșită din pix, sau din hârtie, ci e din realitate

    • @georgegianicionoiu8741
      @georgegianicionoiu8741 3 роки тому

      @@MariusSoflete Adevarat

    • @georgegianicionoiu8741
      @georgegianicionoiu8741 3 роки тому

      Costuri reale

    • @Zoltan1996
      @Zoltan1996 3 роки тому

      Isi supra apreciaza meseria pt ca poate se vor gasi fraieri care sa faca cu ei lucrari ... nu sunt pt orice fraieri doar pt cei cu bani ... o astfel de casa da se face cu mult mai putin dar de trebuie sa manance si unii o paine de aur chiar

    • @Bieka2323
      @Bieka2323 3 роки тому +1

      @@MariusSoflete eu sincer nu stiu daca tu esti in mana cu sarlatanii astia sau nu, dar e dezamagitor sa vad ca un canal ce se vrea profi, umbla cu asemenea tertipluri. Atatia bani aruncati si casele in romania arata ca niste cotete sau favele. Sa va fie rusine sincer! 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

  • @MrDenisJoshua
    @MrDenisJoshua 4 роки тому +23

    Totuși mi se pare cam scumpa.
    Dar ii o casa numai pe parter, făcută bine, si pe deasupra ii si simpatica.
    Sunt curios cam cat o sa fie costul încălzirii cu instalația electrica prin pardoseala.
    Mersi Marius ... si succes in continuare domnului Boșca.

    • @dariusEMPEROR
      @dariusEMPEROR 4 роки тому +3

      da. ar cam avea nevoie de niste panouri solare

  • @razvanmarian6390
    @razvanmarian6390 4 роки тому +3

    Salut , super videoclipul , spune-mi te rog daca acelasi proiect prezentat , dar in varianta timber frame cu izolatie termica corespunzatoare (vata bazaltica) , reusesc o casa mult mai buna dpdv al pastrarii caldurii sau racorii in casa , si dpdv al costului final !!!

  • @ionmarinescu786
    @ionmarinescu786 4 роки тому +3

    Salutare. Foarte bun filmul. Întrebare pentru @ConstantinBocsa: cum mai exact ai izolat fundația. Sunt in situatie asemănătoare : casa parter de 120 m2 utili. Pana la ce cota ai pus energocel si de la ce cota e betonul?

    • @vladmocanu3598
      @vladmocanu3598 3 роки тому +1

      Găsești detalii pe forum Softpedia "Fundația casei pas cu pas"

  • @2286Alex
    @2286Alex 4 роки тому

    Ai fi amabil să îmi proiectezi și mie o casă pasivă în județul Bihor, sau măcar să recomanzi pe cineva de încredere în zonă?

  • @toc65999
    @toc65999 4 роки тому

    Ce pret are folia de la geamurii?? Si unde le pot gasi si eu

  • @vlp772
    @vlp772 4 роки тому +8

    What???
    No coment !
    La costul acestei case de poate achiziționa o casă cu piscinå exterioarå pe coasta Mării Mediterane(Costa Brava *Costa Dorada...)
    finisată +gazon+câțiva palmieri.
    Totul este să ști unde să cauți.

  • @sickfuckirc3276
    @sickfuckirc3276 4 роки тому +9

    Salut, la 150.000 Euro cheltuiți îmi puteți spune câti KM are fundația? Mulțumesc!

    • @dariusbogdan459
      @dariusbogdan459 4 роки тому +2

      sickfuck irc pe ce direcție te interesează?

  • @ContSecundarAO
    @ContSecundarAO 3 роки тому

    Imi puteti spune va rog firma cu care ati facut casa?doresc sa construiesc si eu in snagov.

  • @aerteknika4025
    @aerteknika4025 Рік тому

    Cu cat la suta ar fi mai scumpa acum aceasta constructie in aceeasti conditii astazi finele anului 2022?

  • @ralisastark8296
    @ralisastark8296 3 роки тому

    Buna, multumim. Recomanzi ? Putem primi datele de contact ale constructorului , pt cei interesati sa si faca casuta :))?

  • @raduterioiu
    @raduterioiu 3 роки тому

    "te ai simti confortabil cu proiectul, ai avut incredere sa intri cu el in santier ?". Ce ar trebui sa raspunda un beneficiar care nu e ing constr/arh/diriginte de santier?! Felicitari pentru initiativa si clip. Nu crezi ca se puteau optimiza proiectarea/executie/costuri?

  • @moisamicu60
    @moisamicu60 3 роки тому

    FELICITARI BRAVO TIE

  • @CanalulDeScurgere
    @CanalulDeScurgere 4 роки тому +3

    Zona este Tamas, dupa padurea de la corbeanca ;), am recunoscut rondul din departare!

  • @derekdarewins1148
    @derekdarewins1148 3 роки тому +3

    150.000 de € ?Wow! Ce materiale s-au folosit,cele mai scumpe? Mi se pare cam scump pt suprafata construita.

  • @andreicuciula908
    @andreicuciula908 4 роки тому +3

    150.000e pt 150 m2 construiți si 135 utili si nu e gata e f mult , in ritmul lui mai baga 20000 in gard si ce mai are de facut plus vreo 25-30.000 pe teren plus utilități deci 200.000 lejer, iar pt cei da clasa medie ca si mine fara nici o matusa tamara se poate si mai ieftin sa obti o casa care sa iti ofere confortul necesar sa te poti bucura de ea , de familie si de viață cat mai primim de sus (casa mea 170 constr. 140 utili (25m garaj restul casa) pe 1 nivel teren 600m2

  • @dariusbretan4274
    @dariusbretan4274 4 роки тому

    Foarte faina casa!!

  • @dragospop
    @dragospop 3 роки тому +12

    Cand sa zica pretul pentru manopera pe care a platit-o constructorului, i-ai luat vorba din gura 🤦🏻‍♂️

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 роки тому +1

    Bună Marius, la un moment dat ai afirmat în cadrul materialului ca pana la 15 cm e mai ieftin sa pui poliestiren și peste 15 cm e mai ieftin sa pui pietriș. Te referi la pietriș de geocell? Eu am făcut un calcul comparativ de preț 20 cm de poliestiren extrudat versus 40 cm de energocell ( varianta din Ungaria de la Debrecen ) și ieșea la cost mai accesibil la mp prețul cu poliestiren extrudat de 10 cm pus în doua straturi. Oare asa sa fie? Mulțumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Da, ma referam la pietris de spuma de sticla, dar in comparatie trebuie sa adaugi si costurile de material de umplutura de sub polistiren, hidroizolatia si manopera in sine. Practic pietrisul de spuma de sticla inlocuieste 3 materiale: e termoizolant, drenant si structural (ca poti funda pe el, contribuie semnificativ la imbunatatorea terenului de fundare)

    • @gabrieltalnaci5724
      @gabrieltalnaci5724 4 роки тому

      Ok, am înțeles. Mulțumesc mult de precizări. Sper sa ma apuc prin mai iunie (dacă moare virusul) iar din ce am discutat cu reprezentantul celor de la Energocell pt Romania se prea poate ca preturile sa scadă datorita conjuncturii. Mulțumesc tare mult încă o data. Zi faina

  • @alinmuntean2916
    @alinmuntean2916 3 роки тому

    Sunt curios de statie de epurare !! Se poate ceva link-uri ? Mersi

  • @0radeanu
    @0radeanu 4 роки тому +6

    Interesant acest clip, din orice ai de invatat, asa da, asa nu. Am vazut o gramada de comentatii ca e foarte scumpa casa etc.. da, poti sa bagi intr-o casa cat vrei (sau cati bani ai) dar sunt convins ca atunci cand tragi linie calitatea produselor se va vedea.
    O intrebare care poate se regaseste si in alte comentarii.. Oare se poate face o casa buna, corect construita si bine izolata la un cost de 500-700Euro /mp util?
    Multumim Marius pentru toate informatiile!

    • @PetricaMilea
      @PetricaMilea 4 роки тому +1

      Mi-am pus și eu întrebarea asta acum vreo 8 luni și am sperat mult timp la un răspuns pozitiv. Din păcate ajungi la 600-700 €/mp doar cu structura și/sau izolatia.
      Iar după câteva luni de informare din diverse surse, știu că strict costul cu structura reprezintă maxim 30-35 % din costul total, optim undeva la 25 %.

    • @PetricaMilea
      @PetricaMilea 4 роки тому +3

      Pentru un cost in jur de 700 €/mp va trebui sa te mulțumești cu materiale de construcții de o calitate îndoielnică și echipe de construcție mediocre + mult stres.
      Eu la concluzia asta am ajuns, iar ca să îmi mențin speranța vie am decis să încep un curs de IT și să o iau de la zero într-un domeniu mai bine plătit.

    • @olimpiamarc
      @olimpiamarc 3 роки тому

      Cautati Case mici prefabricate oferte la cheie. Unele costa 20 000 de euro si altele 40. Dar o aduc gata facuta si o monteaza pe terenu tau si gata.

  • @gabrielbuze6014
    @gabrielbuze6014 4 роки тому +4

    Salut Marius - recent ai sustinut inca o prezentare TedX .. de data aceasta la Satu Mare
    ua-cam.com/video/sl_t8T6VpzA/v-deo.html
    Oare cum putem afla dinainte de viitoare astfel de prezentari/evenimente pe care le sustii deschise publicului ?

  • @constantinpredoi5447
    @constantinpredoi5447 4 роки тому +2

    Aooleeu! Marius,
    Scuze dar scump a ajuns aceasta casă! Eu cu acesti bani as avea mari pretenții. Adica o vilă, cevaa . Dar de .. fiecate cu venituri si pretentile lui.👍

  • @mariuscbn
    @mariuscbn 4 роки тому +1

    Tare as vrea sa iau legatura cu tipul asta...pe centrala electrica vreau sa merg si eu si de sistemele de ventilatie....mi-ar fi utile niste sfaturi!
    La fel am si eu o casa la tare unde NU am decat curent si un put de 9m adancime....construiesc alta casa noua de la 0 langa!

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 роки тому

      Salut Marius, daca nu ai reusit sa aflii ce te interesa, lasa-mi un mesaj. Succes.

  • @AMihneaCvideoEdit
    @AMihneaCvideoEdit 4 роки тому +7

    Salut Marius, asteptam si um filmulet din partea ta cu costurile estimativa la o casa asemanatoare dar pretabil pasiva, daca este posibil. Iti multumesc.
    (Ps: nu mi'ai raspuns la intrebarea din clipul legat de ventilatia din casa/ apartament)

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +4

      Work in progress, vine acuș! Ok, se poate sa fi ratat comentariul, ma uit si revin

    • @AMihneaCvideoEdit
      @AMihneaCvideoEdit 3 роки тому

      @@MariusSoflete Still waiting... 1 year passed away...

  • @adtzbllo6250
    @adtzbllo6250 3 роки тому +2

    Costurile cele mai mari se regasesc in detaliile de finisaje proiectate si nu facute dupa ureche cu masterii, manopera de lucru si calitatea materialelor folosite. Daca nu pricepi ca trebuie sa lucrezi cu specialisti care costa bani, atunci faci cum recomanda unii pe aici, materiale mai de 2 lei, important este "sa mearga frate".

  • @gabrielrugina1025
    @gabrielrugina1025 4 роки тому +2

    apreciez clipurile tale, sunt multe informatii ce merita "furate", totusi, cum se face ca printre dezvoltatori, o casa de calitate (si nu exagerez cand spun asta, vezi sat izvor - brasov) ajunge la 78.000 eur cu 120 mp utili si curte inclusa? inteleg ca poate au discounturi. si dau deoparte casele gen 58-60.000 eur cum sunt unele construite pe langa bucuresti si de proasta calitate. dar diferenta mi se pare cam mare, mai ales in regie proprie. in momentul de fata, constructiile contractate de stat trebuie sa se incadreze la 450 eur/mp, chiar nu se poate face ceva de calitate, eficient la 700-800 eur?

    • @formygalaxy
      @formygalaxy 3 роки тому

      Nu in Bucuresti sau zonele limitrofe. Este o realitate deprimanta pe care am descoperit-o cercetand piata imobiliara. Tot ce este deja construit si are pretul sub 130k euro este o mizerie. Ca sa construiesti corect o casa de aprox 120 mp si sa o izolezi bine, cam 150k trebuie sa bagi, asta daca nu lucrezi in domeniu si decizi sa o construiesti singur. Ca sa o iei gata facuta, corect contruita si bine izolata, in zona de nord a capitalei, ajungi la peste 200k euro.

  • @kimsburatura5693
    @kimsburatura5693 3 роки тому +6

    MAMAAAAA! Nu a durat mult pentru curent. Doar 6luni. Si ma gandeam sa vin in tara sa construiesc o casa. Pai cred ca ies la pensie pana iau toate aprobarile.

  • @romanitzadrag-fyu617
    @romanitzadrag-fyu617 4 роки тому

    Acolo unde e asa de stramt spatiul, cum se vede in foto, merge tabla striata de aluminiu ce e subtire, opaca, nu rugineste.

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan8348 3 роки тому

    Daca facem o casa din BCA cu latime de 30 cm ce material izolator accesibil putem folosi in exterior ?
    Am simulat in ubakus cu EPS 10 cm si apar vapori de apa in interiorul termoizolatiei.

    • @utzdeac
      @utzdeac 3 роки тому +1

      Vata, multipor

  • @dinuboran2508
    @dinuboran2508 4 роки тому

    Am inteles ca izolatia termica a fost facuta cu Multipor.Cum s-a comportat peste iarna? Cei i se poate reprosa aceistei solutii, in afara costului mai ridicat? S-a folosit tot chitul Xella? Multumesc

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому

      Salut. Da, tot kitul xella s-a folosit. Adica adeziv, multipor, plasa, adeziv. Nu am avut probleme peste iarna, incalzirea electrica in padoseala a fost undeva la 450 Ron pe luna , media pe 6 luni

  • @brasto4589
    @brasto4589 4 роки тому +5

    Tot ceea ce consideri tu normal în construcție, echipament, eficiență, etc pentru omul și constructorul de rând este considerat peste medie, calitate. O să mai dureze până omul de rând va considera aceste standarde normal. Mulțumim și invitatului care a fost super deschis cu tot ce înseamnă construcția casei, mai ales prețul, aici lumea tindă să se ascundă. Multă sănătate și să se bucure cât mai mult de noua casă.
    Nu ne-ai spus părerea ta, ți se pare mult, puțin? corect? Ca preț pentru ceea ce a ieșit în final.
    Succes în continuare! Dacă mai faci astfel de interviuri poți adresa și întrebarea cum și-au găsit constructorii, arhitecții, etc.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      mi se pare normalitate să merg la spital și să fiu tratat cum trebuie, mi se pare la fel de normal să am autostrăzi și să pot circula fluid, mi se pare normal să am parte de școli și grădinițe unde copii se pot dezvolta corect. La fel mi se pare normal să construiești corect, cu materiale de bună calitate, cu grijă și atenție și cu gândul la câți ani vei locui și folosi casa. Dar așa este - mai avem de evoluat în zona asta.
      Mie mi se pare un preț normal de piață, pentru că și din experiența mea și și din discuțiile cu alți oameni, pe aici iese o casă, indiferent de matrialele folosite - dacă folosești materiale de bună calitate și manoperă plătită corect!

  • @gheorgheconstantin2470
    @gheorgheconstantin2470 4 роки тому +10

    Totusi ceva mi se pare in neregula. @mariussoflete : cam care e pretul /mp util in proiectele de casa pasiva?
    Din ce imi aduc aminte, erau 1100€/mp.

  • @daicukeisi
    @daicukeisi 4 роки тому +1

    Foarte interesant acest clip ca toate celelalte. Am si eu o intrebare pentru dvs... Exista vre un dispozitiv care poate scana structura de rezistenta a unei cladiri fara a afecta cladirea?

    • @mariuscbn
      @mariuscbn 4 роки тому +1

      Da...este unul pe infrarosu prin care poti vedea prin perete daca este fisurat, tevi si cabluri care trec prin acel perete...imi scapa numele acum!

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Termoviziunea te poate ajuta sa gasesti diverse efecte de material, dsr pentru incercarea in sine a rezistentei betonului intr-o constructie, fara a afecta elementul structural, se poate utiliza un sclerometru, care e un dispozitiv asemanator unui pistol, cu care se impusca de aproape in perete, iar din recul se poate determina rezistenta betonului. E una din metode, dar aici va poate ajuta un expert tehnic de structuri

    • @daicukeisi
      @daicukeisi 4 роки тому +1

      Multumesc frumos pentru raspuns. Apreciez mult.

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi 4 роки тому +3

    Ajutor!!!! Unde gasesc axele folii si cum se montează???

    • @makexdix5962
      @makexdix5962 4 роки тому

      ua-cam.com/video/nzacvxEitx4/v-deo.html
      ua-cam.com/video/5MfPon9w7E8/v-deo.html

    • @makexdix5962
      @makexdix5962 4 роки тому

      ua-cam.com/video/RtmiqV0gxBM/v-deo.html

  • @florinmihasan5510
    @florinmihasan5510 4 роки тому

    Foarte frumoasă casa

  • @gabizu13
    @gabizu13 4 роки тому +11

    "Am facut o sofleteala." Am murit de ras :))

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi 4 роки тому +7

    Acele scociuri care se lipesc pw interiosmr si exterior....de unde le comand???

    • @dragosz0r
      @dragosz0r 4 роки тому +3

      salut, soudal are niste produse destul de bune, este foarte importanta montarea lor. Sunt multi fabricanti produsele fiind cam la fel, doar ca platesti firma.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +3

      Sunt bune si cele de la soudal, ca si cele de la penosil, dar exact - e importanta montarea lor si citirea fisei tehnice data de producator

  • @lisapetsrl5923
    @lisapetsrl5923 4 роки тому +5

    1.Cum se '"impaca'" focarul langa care ati stat voi in timpul filmarii si sistemul de ventilare cu recuperare de caldura ? 2. De unde se ia aerul necesar arderii ? 3. Ce putere termica ofera aparatul de incalzire cu biomasa (acel focar cu convectie) ? Multumesc.

    • @CanalulDeScurgere
      @CanalulDeScurgere 4 роки тому

      Cred ca este electric, ventilatia se face pe laterale si prin fata pe sub usa de sticla, nu cred ca este cu busteni/peleti sau brichete!

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому +3

      Focarul are 12kw pe lemne. Exista o tubulatura din exterior pe sub sapa ce intra direct sub focar. Necesarul de aer il aduce din exterior. Ventilatia are un mod de lucru "Fireplace", in acest mod mareste presiunea in casa, atunci cand deschizi focarul sa nu iti intre fum in interiorul casei.

    • @lisapetsrl5923
      @lisapetsrl5923 4 роки тому

      @@ConstantinBosca Multumesc pentru raspunsuri. 4. Ce diametre au Aductiunea de aer si Cosul de fum? 5. Cosul de fum ce model este?

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому +1

      @@lisapetsrl5923 Cosul de fum e SCHIEDEL UNI la 200 diametru; si aductiunea cred ca 15 cm x 4 cm, nu retin sigur

    • @lisapetsrl5923
      @lisapetsrl5923 4 роки тому

      @@ConstantinBosca Multumesc. Sa traiti si sa o stapaniti !

  • @pernesvictor708
    @pernesvictor708 3 роки тому +2

    Da, scump, insa in raport cu ce? Daca veniti la Cluj sa va uitati, treceti de CJ, (ca n-are rost sa zaboviti, la bugetul asta nu gasiti nimic) mergeti prin satele de pe langa Cluj si veti vedea ca o casa de 130 mp n-o iei fara 100.000 euro la semifinisat si nu-i garantat ca-i la asfalt, de obicei nu. Si vorbesc de case facute pentru profit, adica intre doua besini, un cascat si o țigară. Tot vi se pare scump?

  • @kquizak
    @kquizak 2 роки тому

    ma intreb daca intro comuna de pe langa Viena la ce pret ajungi...

  • @limmortalegabriel5249
    @limmortalegabriel5249 4 роки тому +22

    In video afirmi ca e mai ieftin sa construiești o casă doar parter, daca ai putea sa faci pe viitor un video comparând casa cu etaj si o casă doar parter. Probabil sunt si alte persoane care sunt interesate nu doar eu. Mult succes

    • @limmortalegabriel5249
      @limmortalegabriel5249 4 роки тому

      @@SI-ej8hw tocmai de asta am întrebat,stiam doar o parte din ce ai spus mai sus 😁

    • @limmortalegabriel5249
      @limmortalegabriel5249 4 роки тому

      @@SI-ej8hw eu întrebam si urmăresc pentru ca in viitor vreau sa daram casa bunicilor chiar daca e în condiții bune si sa fac alta.. am văzut câteva subiecte unde zic ca e mai rentabil sa darami si sa faci ce vrei tu decât sa încerci sa o repari

    • @STAN25S
      @STAN25S 4 роки тому +1

      Depinde unde construiesti, in zone unde pretul este de sute EUR/mp2 devine economic sa "construiesti in sus" decat sa cumperi "pamant", pe un teren cu pret 5-30 EUR/mp2 nu este economic. Asta este teoria, in realitate suntem individualisti (chiar si colectivistii), avem buget & idei diferite, cunosc persoane ce au construit cu etaj (mansardare cu placa) pe un teren unde pretul era de 10 EUR/mp2.

    • @alxi9163
      @alxi9163 4 роки тому +1

      @@limmortalegabriel5249 daca vrei sa iti faci casă musai cu etaj încearcă stilul englezesc mi se pare cel mai bun, ar fi un viitor bun pentru românia daca s-ar face si la noi

    • @limmortalegabriel5249
      @limmortalegabriel5249 4 роки тому +1

      @@alxi9163 salut,chiar la alea ma gândeam 😁

  • @iulianbibica3551
    @iulianbibica3551 4 роки тому +1

    Mulțumim de video !
    Ma bate gândul sa încep sa fac o casa , eu as vrea doar cu parter dar am citit ca ar fi mai ieftin cu mansarda ...
    Ce pot sa fac sa fie mai ieftin si sa fie doar cu parter ?

    • @bushidosa
      @bushidosa 3 роки тому

      Cel mai ieftin iesi daca nu o faci deloc. Daca te apuci, trebuie sa iti asumi si costurile, nu doar beneficiile

    • @eugensandulescu6319
      @eugensandulescu6319 3 роки тому

      O rulotă ce-a mai ieftin ca la AMERICANI dacă o faci cu banii din bancă și vine o ciumă ca CORONA tot la rulotă AJUNGI

    • @nicod158
      @nicod158 3 роки тому

      Depinde cu ce meseriași / constructori începeți.

    • @nicod158
      @nicod158 3 роки тому

      Prețul materialelor, aproape s- a dublat din 2015.

  • @florineusebio
    @florineusebio 4 роки тому +4

    m-am apucat si eu. de unul singur. logic. 80mp(cu casa scarii) util pe parter si 73 pe etaj. 89mp cunstruiti la sol. Am construit fundatia 90c,m in pamant si 100cm in afara. sub casa scarii e un beci mic. M-am apucat de zidit caramizi cu goluri , aproape am terminat parterul.(in sensul ca mai am de turnat 7 stalpi si zidit 3 ziduri unde vin usile interioare la parter). Pana vine frigul vreau sa mai torn 3 stalpi. Iar la anul vreau sa ma misc mai repede si o sa chem o echipa. Am cheltuit cam 300-330 milioane doar pe materialele bagate in constructie.
    fix grafitat din ala am pus si eu sub placa , de 3 cm. intentionez chiar sa pun incalzire prin pardoseala.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +1

      Ai pus doar 3cm de termoizolație sub placă? uite - îți poți calcula singur cantitatea de căldură pe care o vei pierde prin pardoseală - cu acest program: www.ubakus.de.
      Câtă termoizolație ai pus în rest la fundații?
      Așadar până acum - ridicând parterul, ai cheltuit 330 de mil vechi doar pe materiale. Manopera cât te-a costat? Timpul tău investit?

    • @florineusebio
      @florineusebio 4 роки тому +3

      @@MariusSoflete sunt o groaza de case fara nici un tratament sub placa. Vreo 10milioane vechi am dat pe polistirenul grafitat folosit sub placa. NU am pus si pe peretele interior al fundatiei. stiu ca trebuia. Voi pune pe exteriorul fundatiei 10 cm avand in vedere ca fundatia iese 100cm deasupra pamantului. Pai manopera si timpul pot fi calculabile avand in vedere ca am muncit cam 6-8 ore zilnic dupa programul de serviciu la scoala. Acum ziua e mai scurta, nu pot munci mai mult de 5 ore, e si frig si lumina zilei e mai buna decat becul. de exemplu azi am montat doar doua cofraje de colt pentru 2 stalpi. N!mai bine!

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 роки тому

      @@MariusSoflete Are dreptate Florin, am si eu un film cu o impamantare unde desi am vorbit cu proprietarii si au inteles initial de ce trebuie izolata fundatia, cand s-au apucat de treaba au fost sfatuiti de mai multe persoane care "au construit" multe case ca nu are rost sa izoleze fundatia, ca e destul sa puna sub incalzirea din pardoseala

  • @romanitzadrag-fyu617
    @romanitzadrag-fyu617 4 роки тому

    Intr-adevar scara interioara nu e confortabila, uiti ceva jos si cobori, apoi te determina sa cam strigi ca sa te auda cei ce-s sus candii chemi la masa, de exemplu, pt ca nu poti sa tot urci ca sa vb fata in fata. Nu recomand. Dar recomand contructie pe orizontala pt comoditatea interiorului, posibilitatea de a avea fereste si la camari si debarale, nu numai la bai, fara de care o casa nu e civilizata, la fel cum nu e daca nu are prevazute bai fiecarui dormitor si dresing. Deasupra poate fi un spatiu zidit identic al fratelui, sau pt copil. Insa fiecare separat contorizzat

  • @carpizabelaalexandra910
    @carpizabelaalexandra910 4 роки тому +3

    Scumpa, avand in vedere m2 utili pe care ii folosesti si nivelul energetic normal. Daca ar fi facuta din CLT cu aceeasi m2 utili si nicel energetic de casa pasiva nu ar ajunge aproximativ la acelasi pret?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Ar fi ieșit un pic mai scumpă, dar suprafața construită desfășurată și economisea teren în curte

  • @mttpsg00
    @mttpsg00 4 роки тому +9

    eu consider ca acest clip nu imi este util. atunci casele de 120 mp utili pe care le gasim pe net si costa 60-90.000 de euro acelea sunt proaste ? pentru ca aici avem parter la 150.000 de euro si mai e ceva (putin e drept) de bagat ?
    nu gasim si clipuri pentru oameni normali, care strang bani din salarii normale ?

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +4

      Dacă o casă pe piață costă 60.000 de euro, iar constructorul câștigă cel puțin 50%, ți-ai pus vreodată întrebarea ce materiale sunt puse în casă și care va fi durabilitatea casei? Ai vreun control asupra calității execuției?
      E experiența unui om care a construit o casă, cumpărându-și el materialele și plătind manopera corect. Nu e arhitectură extravantă, nu sunt cele mai moderne materiale

    • @hr.m885
      @hr.m885 4 роки тому

      @@MariusSoflete nu cred ca profitul e de 50%
      E o diferenta enorma. Asa nimeni nu si-ar mai cumpara case. De ce sa o cumpar cu 100k daca pot sa o fac eu cu 50k?! Imi mai raman bani de o masina noua si 5 concedii.

    • @_AmorFisH_
      @_AmorFisH_ 4 роки тому +2

      @@hr.m885 Comoditatea, metre, de aia nu ne facem toti case si le cumparam gata facute. Orice proiect de asemenea marime te consuma, iti ia tot timpul care crezi ca-l ai.

    • @mttpsg00
      @mttpsg00 4 роки тому +2

      @@MariusSoflete . casa este patrata, un nivel, acoperis mai mult decat simplu in 4 ape.
      eu n-am zis 60.000, desi intentionezsa-mi fac casa si sper sa fiu pe aici). dar de la 60 la 150.000 e o maare diferenta.
      cat costa masina pecare o conduci? banuiesc ca de la 40.000 de euro in sus ca daca e m putin cat sa castige si constructorul?

    • @mttpsg00
      @mttpsg00 4 роки тому +2

      vreau sa multumim celor care , ca si aici, se ofera sa ne prezinte ce cheltuieli au avut. INSA vreau sa fie sinceri si onesti si sa nu o faca cu interese ascunse ca nu e bine . nici pentru ei.

  • @adolfodominguez2631
    @adolfodominguez2631 4 роки тому +2

    Salut ! Pană la urma invitatul nu a răspuns la cea mai importantă întrebare : cât a costat mâna de lucru și cât au costat materialele…

  • @Tonitoideirenovari
    @Tonitoideirenovari 4 роки тому +1

    👍👏👍

  • @STAN25S
    @STAN25S 4 роки тому +9

    Cel ce cheltuie 150K pe o locuinta trebuie sa poata reface acea suma in maxim 6 ani, sau au un capital total de minim 300K, altfel este tragic sa cheltui intregul capital (probabil salvat cu greu) pe ceva ce nu va creea pui. Prea multi "baga" rezultatul intregii activitati intr-o casa!

    • @costinmihailescu2254
      @costinmihailescu2254 4 роки тому

      Bravo, asta da punct de vedere . E ca si cum ai da all in cu chinta mica.

    • @zos09
      @zos09 Рік тому

      Banii i-a scos din banca...

  • @ClaudiuLuca
    @ClaudiuLuca 4 роки тому

    Sincer eu din tot video-ul asta am simtit ca de fapt este un fel de "sageata" spre Buhnici. Cam multe comparatii voalate despre cum a fost construita casa asta fata de cea a lui Buhnici.
    Revenind la casa asta mi se pare si mie un pic cam scump. Nu mi se pare ca a facut nimic extravagant acolo care sa-l duca la asemenea costuri.
    Dar asta este doar parererea mea...

  • @rbenchea
    @rbenchea 4 роки тому +2

    Imi plac astfel de filme. Sunt costuri reale pt case bine facute, nu pareri ale unora care n-au construit niciodata, dar vor casa si stiu ei din auzite ca o scot la jumate de pret.
    Multumim proprietarului pentru ca a acceptat sa ne dea astfel de detalii.

  • @pasiunepentruconstructii9442
    @pasiunepentruconstructii9442 4 роки тому

    Sa exagerat la fier,la beton,pt o casa parter și zona seismica în care se afla.asa e la noi uneori suntem mai catolici decât papa. Se putea economisi,dar în rest felicitări proprietarului, sa se bucure de ea👍și o întrebare scurta. Sistemul de ventilație care ma gândesc k e cu recuperare de căldură, are și funcția de dezumidificare și aer condiționat? Și la ce preț a fost ventilația?

  • @pavelflorin848
    @pavelflorin848 4 роки тому +1

    Nu inteleg pentru ce a turnat placa daca nu are etaj. Nu inteleg ce este cu ventilatia aia. Nu inteleg de ce sunt stalpii atat de mari. Nu inteleg de ce a cheltuit atat de mult cu izolatia fundatiei. Toate astea sunt costuri care se adauga la pretul final...chiar si asa 150k ?

  • @vladiurovici8344
    @vladiurovici8344 4 роки тому +2

    PT partner e prea mult...
    Se putea mult Mai ieftin ...
    Ai uitat SA spui cat a fost manopera constructorului...
    Plus pretul termopanelor cacsa deduci unde sa cheltuit 130000£

  • @ionutgur
    @ionutgur 4 роки тому

    e scumpa casa dar simpla, frumoasa; am facut o simulare pe ubakus cu materialele ( aproximative ) folosite de Costi: BCA cu conductivitate termica de 0,07w/m2k si Multipor de 0,042 w/m2k; in final diagrama termica imi arata ca punctul de 0°C se afla in stratul de Multipor, mai precis la circa 80 mm din exterior inspre interiorul casei. Daca s ar dori o acordare termica se poate monta tamplaria in stratul de Multipor? In simulare tamplaria pare a fi motata la pragul de 10°C

    • @ionutgur
      @ionutgur 4 роки тому

      aceste calcule erau pt o temperatura exterioara de -4°C ; la -15°C pragul de 0°C se muta mai in interiorul peretelui, pe la vreo 170 180 mm dinspre exteriorul peretelui inspre interior;

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому

      Ytong 0,092 - 0,07 inca nu a ajuns la noi :). Tamplaria e montata razant la nivelul exterior cu BCA

    • @ionutgur
      @ionutgur 4 роки тому

      Sal Costi, mai mult am ales insusirile termice ale materialelor; spune mi ce te a determinat sa pui stratul de 20mm polistiren sub grinda de beton?

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому +1

      @@ionutgur are 1 cm, cred ca am gresit in video. Cei de la ytong mi-au recomandat. In caz de cutremur descarcarile pe pereti sa fie minime, sa nu apara crapaturi.

  • @displaysolutions122
    @displaysolutions122 4 роки тому

    👍

  • @cristianpopa5244
    @cristianpopa5244 3 роки тому

    Cu ce constructor ai lucrat? Un nr de telefon?

  • @irpicstoica9956
    @irpicstoica9956 4 роки тому +46

    Extraordinar de mult....mi se pare exagerat 150000€ 😱😱😱. Ori sunt preturile exagerate in Bucuresti ori omul vrea sa para ca a cheltuit mai mult decat in realitate. Nu e nimic special. A cheltuit mult pt.fundatie cu beton+fier +gheocel. Structura din Bca ...etc. Exagerat de mult. Am construit casa la gri in Cristian langa Brasov (beci 12mp+parter living +dining+bucatarie+baie+c.t+mansarda(3 dormitoare baie) 185 mp construiti si utili136 mp in 2018-2019 pe structura portanta si m-a costat 65000€ cu tot cu teren (doar terenul a fost 12000€ 600mp).
    Efectiv bani pt.construit la gri m-a dus 53000€. La gata poate mai cheltuiam inca 15000€ deci sa rotunjim la 70000€. Pana la 150000 mai sunt 80000€ mai faceam o casa.

    • @cristimihailovici9357
      @cristimihailovici9357 4 роки тому +1

      Inca nu este terminata....

    • @AR23NFS
      @AR23NFS 4 роки тому +5

      Foarte mare dreptate ai. Și eu am construit langa Arad la 20 km și am ajuns cu ea la (roșu) în 35000 💶. BCA ytong 35cm. Vata bazaltica 30 cm tavan plus instalațiile interioare facute(curent apa încălzire pardosea1.5 km țeava/85 mp), două dormitoare mobilate cu mobile de lemn recondiționate. In banii ăștia intra doar materialele.

    • @donteflon5446
      @donteflon5446 4 роки тому +3

      E plin de case ca a ta in jurul brasovului, si toate par facute de oligofrenici care pe langa faptul ca sunt rupti in cur si nu pricep nimic despre constructii si arhitectura, mai sunt acompaniati in ritm funebru si de arhitecti incompetenti, miserupisti si foarte ieftini, asa la 2-3 mi proiectul !
      Pari genul care are invelitoarea pe casa din tabla...rosie...ca e mai ieftina...

    • @mincuvirgil4161
      @mincuvirgil4161 4 роки тому +17

      @@donteflon5446 nevoia de a locui este reala si pentru cei rupti in cur, nu doar pentru Altete Regale ca tine. Ori alta explicatie ar fi ca Romania e un fel de Coree de Sud sau Japonie si toate casele de 200mp pe care le vezi generos prin tara sunt facute pe o jumate de milion de euro intrucat milionarii in euro in Romania sunt la fel de comuni precum maracinii.

    • @mincuvirgil4161
      @mincuvirgil4161 4 роки тому +3

      Asa este, dar din ce spui tu te-a costat 53.000 Euro doar structura. Pune banii pe fereste, banii pe finisaje exterioare, interioare, banii pe izolatie, banii pe instalatii. S-ar putea sa ajungi tot la acelasi pret din ce povestesti :D.

  • @GrapheinTalks
    @GrapheinTalks 4 роки тому

  • @alexandruagrapine90
    @alexandruagrapine90 3 роки тому

    deci cat a costat cutia de chibrituri?

  • @danielveres9728
    @danielveres9728 4 роки тому +1

    Sincer ....scump 150.000 si inca nu este gata.casa construita anul trecut de ai mei .tot parter suprafata 180 mp cu tot cu terasa fara cam 150 mp.1 desi tu ai facut marginile fundatiei de 1 m in inaltime deasupra pamantului nu ai mers mult maxim 40 cm noi am mers 90 in jos si inca 60 in sus de la suprafata pamantului.2 casa facuta de noi este mai inalta sus avand un pod in care mai poti face 2'camere lejer.3 intradevar noi am invelit casa cu polistiren fata de tine care ai platit ceva mai.multi bani.4 noi avem beci ,e foarte bun la casa omului si costa ceva banuti.mentionez ca casa este facuta din caramida dar nu simpla ci cu n+f.tot ce am bagat in ea pana in acest moment a fost de calitate ,de la beton la fier beton ,caramida,tamplaria pvc ,si tine cont ca noi avem 2 geamuri de peste 2x2 m cu 7 camere si cu sticla reflexiva care vara este absolut fantastica fata de sticla normala ,si cu margine rotunda nu simpla,usa de la intrare similara cu a ta ,noi.mai.avem si usa de garaj,acoperisul ,nu ai zis nimic de el ,noi am cumparat tabla de la cluj de la o firma specializata cam 200 mp .in afara de ce ai tu noi.nu avem parchet ,faianta si centrala +caloriferele care ar mai costa cam 15.000 e si cam cu 30.000 as putea spune ca va fi la gata .pret de constructie pana in acest moment cam 70-75.000 e,la jumatate fata de ce ai platit tu ,si la gata sa zic ca tot cam la jumate o sa fie costul total undeva in jur de 100.000 e

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 роки тому

      Salutari, dacă nu ai cumpărat încă, te pot ajuta cu centrala și caloriferele să ieși ok

  • @xem1969
    @xem1969 4 роки тому +4

    Super reportaj......calitatea costa, iar casa arata super ok.....fara etaj, fara parturi ,fara tiganisma.....Bravo.

  • @antonacheion6688
    @antonacheion6688 4 роки тому +2

    Tare asta . curentul a durat doar 6 luni

  • @toc65999
    @toc65999 4 роки тому +2

    150 mii, 😲😲eu am dat pe un teren in ialomita 1240mp 10mii euro langa sosea national si cu vedere bestiala cadre o vale plina de animale si padure. Costul casei ridicate este din cauza zonei de langa bucuresti totul acolo este ori 3

  • @DeceneuXx
    @DeceneuXx 4 роки тому

    Sofletica, sincer mi se pare destul de mult pentru 135 mp utili. Asteptam si o estimare din partea ta. Ar fi superb a fie uimitor de diferita fata de cei 150k

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      Ai vazut seria de analize de costuri pe casa Noi2+1? Sunt postate in decembrie

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +2

      Victorică :)

  • @draghicidanieloctavi
    @draghicidanieloctavi 4 роки тому +1

    Sunt exact in stadiul in care am nevoie de ele

  • @vladstefan7140
    @vladstefan7140 4 роки тому +6

    ce este onest la 150000 euro e scump rau .Bine ca in costuri mai se adauga si plata catre constructor dar din ce mi se pare a luat un pret f mare.....

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому +3

      onestă e experiența omului. prețul e cât a cheltuit omul, cumpărându-și el o mare parte din materiale și plătind manopera pe contract, cu toate taxele și impozitele aferente.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      @@StirideclujRo-newsCluj pare că da

    • @sickfuckirc3276
      @sickfuckirc3276 4 роки тому +2

      I-a mai facut o casa si constructorului :)))))

    • @eugensandulescu6319
      @eugensandulescu6319 3 роки тому

      Dacă a platit taxe numai alea sunt 20mii euro la stat

  • @doityourselfprojects5744
    @doityourselfprojects5744 3 роки тому

    Marius ai mai discutat cu beneficiarul?Eram curios cam cat a platit pe luna de iarna cu incalzirea electrica in pardoseala.

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 3 роки тому +2

      Nu a mai discutat:) dar pot sa iti spun. Iarna 19-20 6 luni 2700 ron; iarna aceasta doar pana la 1 feb 4 luni: 1400 ron; doar incalzire

    • @doityourselfprojects5744
      @doityourselfprojects5744 3 роки тому

      Eu personal consider ca ai facut niste alegeri foarte bune.Consumul e destul bun.Multumesc pt raspuns !

  • @andreihandru
    @andreihandru 4 роки тому +1

    Destul de scump... Te invit aici la noi,la Cluj :) sa vezi casa care o construiesc acum... O casa cu principii de casa pasiva (care nu m am sinchisit sa o certific pentru că este o casa de vânzare, dar nu sa făcut rabat la calitate sau neglijarea punților termice) . Este vorba de o casa de 135 de mp făcută din cadre de beton și pereți de caramida, izolata cu 20 de cm de polistiren la exterior, 40 de cm la acoperiș (casa e in curs de construire și peste câteva săptămâni se va face test de etanșeitate, deci partea cu eficienta energetica e pe bune :) ) ,suprafața cea mai mare vitrata pe sud,(geamurile au un coeficient U având media de 0.69 w/mk, profil de sticla tripan cu bagheta termica, montate la exterior in cadrul de geam , in compriband și spumă , ) cu panorama superbă asupra Clujului...casa are încălzire în pardoseală, și sistem de ventilație cu recuperare de căldură, ba chiar și un sistem de recuperare al apei de ploaie....acuma partea interesată: (drum Roll :) ) casa sa vândut (promis, ne fiind finalizata momentan) cu 159000 euro, la stadiu de semifinisat, in Cluj-Napoca, cu toate utilitățile, pe o stradă asfaltata cu panorama sudică, spre Cluj-Napoca....trebuie sa recunosc, pentru proiectul ăsta ma documentez de multa vreme, sa îl fac bine și în același timp și ieftin și multe din soluțiile aplicate la Casa Narciselor ( așa i am dat eu numele la casa :) ) au fost învățate și de la tine, când lucrai la casa Buhnici iar apoi de pe canalul tau de UA-cam..deci jos pălăria! ;) ...invitația rămâne valabilă.

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      ...si la fundatii cum ai facut izolatia? Rama de tamplarie din ce e si ce coeficient Uf are? Invelitoarea din ce e si ce garantie are pe durata de viata? Ce tip de arhitectura are casa? Ce suprafata are terenul? Ce sistem primar de incalzire are?

    • @andreihandru
      @andreihandru 4 роки тому

      Este polistiren extrudat sub placa de 10 cm iar apoi peste placa, se pune polistiren (EPS 200) de 15 cm intre placa și sapa, unde vor venii țevile de încălzire ( la casa asta nu am folosit geocell dar probabil la următorul proiect voi folosii )...Rama e din fibra de PVC ranforsata in masă; au fost cele mai bune geamuri pe PVC care le am găsit pe piata, după fisa tehnica (Barrier 100, pentru case pasive ) - am 31 de mp pătrați de geamuri și UW total a fost de 0.69 wm2k , UG e de 0.5wm2k, pentru că am folosit 3 foi de sticla și bagheta termica și UF de ~ 0.79 wm2k...învelitoarea e din țiglă de beton cu garanție de 25 de ani și durata de viață de 50 de ani ...casa a fost gândită de la început să fie eficienta energetic și atunci are forma mai boxy :) , e oarecum cubica, cu doar două balcoane simple pentru a nu avea punți termice , e făcută pe parter și etaj....Terenul e puțin mic dar e suficit pentru o familie ,daca nu vrea să își planteze straturi :) - are 361 de mp și e pe un colt la intersecția a două străzi in cartierul Voroneț in Cluj-Napoca ( probabil ai fost pe aici ) ...sistemul primar de încălzire, momentan, e gândit să fie făcut pe gaz, cu o centrala pe gaz dar nu este montata încă și sunt în tratative cu viitorul proprietar sa punem o pompa de căldură, aer-apa eficienta - dar asta va mai adauga inca vreo 3000 de euro la cei 159000 ... Chiar te astept, daca vrei sa dai o geană pe șantier ;)

    • @cosmanmugurel4448
      @cosmanmugurel4448 4 роки тому

      La ce preț per total/Per metru pătrat ați ajuns cu tâmplăria barrier 100?multumesc!

    • @ecocasapasiva3888
      @ecocasapasiva3888 4 роки тому

      @@andreihandru Salut Andrei, daca la poartă e gaz, ieși mai ieftin și ca instalare și ca și costuri ulterioare. La 3000 euro ai puține posibilități la pompele de căldură. Pompa de căldură merită dacă are posibilitatea ca pe viitor să iși monteze panouri fotovoltaice. Ori la o casă um mi-ai descris-o mă îndoiesc că o să poată monta suficiente încât să ajungi la casa zero net energy.

    • @andreihandru
      @andreihandru 4 роки тому

      @@ecocasapasiva3888 crede-mă că stiu un expert frigotehnist in Cluj-Napoca care îți face o pompa aer /apa cu 5000- 10000 de lei și cu un COP nominal foarte aproape de Nibe sau Mitsubishi ... Daca programul Casa Verde va mai continua și se implementează și anul asta, casa va avea panouri solare de 3 kwh

  • @florineusebio
    @florineusebio 4 роки тому +4

    m-am apucat si eu. de unul singur. logic. 81mp util pe parter si 73 pe etaj. 89mp cunstruiti la sol. Am construit fundatia 90c,m in pamant si 100cm in afara. sub casa scarii e un beci mic. M-am apucat de zidit caramizi cu goluri , aproape am terminat parterul.(in sensul ca mai am de turnat 7 stalpi si zidit 3 ziduri unde vin usile interioare la parter). Pana vine frigul vreau sa mai torn 3 stalpi. Iar la anul vreau sa ma misc mai repede si o sa chem o echipa. Am cheltuit cam 300-330 milioane doar pe materialele bagate in constructie.

    • @adrians2706
      @adrians2706 4 роки тому +1

      Felicitarile mele, sincer eu as vrea un video facut cu tine si casa ta.

    • @florineusebio
      @florineusebio 4 роки тому

      @@adrians2706 pai am un canal de youtube. am pus niste filme dar sunt si multe puse pe nelistat. sunt multi hateri. asta e. Sanatate!

  • @VooNCZT
    @VooNCZT 4 роки тому +5

    Deci 150k casa +20k teren + amenajat, utilat, etc = aprox 200k Euro. Cazul meu:teren 420m2 intro zona f buna (50-60E/m2 pretul zonei), casa 120m2 utili, P+E (2 placi, nu mansarda)izolatie standard - caramida poroterm+polistiren 10EPS80 , salamander 7 + tripan, incalzire pardoseala, Curtea si casa mobilata si utilata cu lucruri de calitate (nu chestii excentrice), sistem video, alarma, porti electrice, beton amprentat, caramida aparenta, gazon, pomi, gard de beton etc. In lunile friguroase de iarna costul incalzirii este intre 400 si 450RON cu toata casa la 23gr, vara trecuta nu am avut nevoie sa pornesc AC.. Pret total 130k Euro. Cu ce il avantajeaza pe domnul proprietar diferenta pana la prox 200kE in cazul de fata ? Cam la suma va ajunge incalzirea pe timp de iarna? Incerc sa inteleg diferenta dintre o casa construita in sistem"normal" si una mai moderna si mai scumpa.Unde se va vedea aceasta diferenta?
    Personal consider ca si 130k cat m-a costat pe mine e mult... Multumesc

    • @MariusSoflete
      @MariusSoflete  4 роки тому

      In ce zona a tarii?

    • @VooNCZT
      @VooNCZT 4 роки тому

      @@MariusSoflete Prahova, nu cred insa ca diferenta semnificativa de pret o reprezinta zona geografica...

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому

      Deci casa ta a costat 110k, mi se pare mult avand in vedere ca se vand pe langa bucuresti cu 70k si cu teren inclus si la suprafata mai mare. Insa stim cum sunt facute, au gaz dar proprietarul descopera dupa 3 saptamani ca e o butelie in curte. Poti sa iti faci si cu 50k; depinde cu ce vrei sa mergi la munca: cu caruta sau cu o masina mai buna

    • @VooNCZT
      @VooNCZT 4 роки тому +6

      @@ConstantinBosca Casa mea nu a fost cumparata la gata, s-a facut de la 0 cu o firma si am participat la toate etapele, este in zona rezidentiala, nu in camp, adica asfalt, gaze din retea (n-am gasit inca nicio butelie in curte :), canalizare, curent, si f important nu e langa Bucuresti din fericire. Dc 110k e mult, 200k cum e? :))) SI inca o chestie, eu mi am calculat bugetul incat atunci cand ma mut sa nu trebuiasca sa stau cu cabluri atarnate, eventual cu becuri si fasunguri pt lumina. Am vrut sa fie gata tot si cand ma mut sa ma bucur 100% de casa noua. Mi se pare ca ai luat prea personal comentariul meu, plecand de la premiza ca lumea e idioata si nu stie ce cumpara/construieste/investeste. Bafta!

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому

      ​@@VooNCZT Mi se pare ca tu ai luat-o personal. Eu ma refeream la casele standard de 70k cum sunt facute. Dar sa ai toate utilitatile, si la ce materiale ai prezentat, eu zic ca e scumpa. Asa cred din experienta mea.

  • @cosmincosmin11
    @cosmincosmin11 4 роки тому

    Marius, din ce inteleg eu, proprietarul a folosit geocell, pietris si polistiren sub placa de la parter. Dar faptul ca folosesti geocell nu te scuteste tocmai de asta, de a nu mai folosi pietris si polistiren?

    • @ConstantinBosca
      @ConstantinBosca 4 роки тому +1

      Sub placa nu s-a folosit geocell, s-a folosit sub talpa casei, s-au umplut cu pietris golurile si apoi s-a pus un strat de 15 cm de polistiren

    • @cosmincosmin11
      @cosmincosmin11 4 роки тому

      @@ConstantinBosca multumesc pentru raspuns

  • @mariusdaniel1290
    @mariusdaniel1290 3 роки тому

    Poate sunt eu rau, dar la suma asta investita am vazut case cu pretentii construite si finisaje mult peste ce are omul, tot la aceasi marime facuta apoape ca la domnul nu a depasit 80k la cheie facuta cu simt de raspundere, iar eu personal am cumparat in 2017 la cheie cu suprafata utila 120mp cu 73000 euro, nu am finisaje de lux dar casa e ok ca intretinere fara costuri aberante, ce e drept ca in ultimi doi ani sau scumpit mult materialele

  • @BR.
    @BR. 4 роки тому

    E gata?

  • @adytssu
    @adytssu 4 роки тому +11

    Nu pricep pe ce a cheltuit 100si ceva de mii de euro

  • @romanitzadrag-fyu617
    @romanitzadrag-fyu617 4 роки тому

    Totusi, adancimea fundatiei cat a fost? Apoi drenul iar?

    • @sickfuckirc3276
      @sickfuckirc3276 4 роки тому

      Romanitza Drag-fyu la prețul asta probabil are 200m fundatia :))))))

  • @boscalucia
    @boscalucia 3 роки тому +1

    Se poate si mai ieftin de atat =D