ÇOK FAZLA ŞEKER TÜKETTİĞİNİZİN 9 İŞARETİ

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 вер 2024
  • Hepimiz yediklerimizin tadının daha iyi olmasını sağlamak için birçok şeye şeker eklediğimiz için suçluyuz, ama masum bir zevk gibi görünen bu eylemimiz vücudumuza çok fazla şeker girdiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Neyse ki, sistemimiz bu çizgiyi aştığımızda bize çok açık işaretler verir ve kendimizi sağlık sorunlarından korumak için bunu yapmayı derhal durdurmamız gerektiğini anlarız.
    Temel olarak, çok fazla şeker tüketimi sonucu meydana gelen tüm bu karmaşık biyokimyasal süreçler, kas ağrıları, eklemlerde sertleşme ve şişkinlikle sonuçlanır.
    Şeker oranı yüksek gıdalar, herhangi bir yararlı besin içermediğinden tam olarak doygunluk hissi vermez, bu yüzden henüz yarım saat önce kocaman, lezzetli ve bol şeker içeren bir muffin yemiş olsanız da tekrar acıkırsınız. Tatlı şeyler yediğinizde pankreas, hücrelere glikoz temin etmek için insülin salgılar, bu da size bir anda enerji verir. Ancak döngü sona erdiğinde, enerji seviyeniz tekrar düşer, çünkü vücudunuz daha fazla şeker ister. Ve bu enerji seviyesini yüksek tutmak için, hiç bitmeyen bir aşırı şekerle beslenme döngüsü başlatabilir.
    Düzgün bir şekilde fırçalanmadıysa, yiyecek artıkları dişlerinizde plak oluşturur; bu da dişin sert emaye yüzeyini aşındırarak küçük oyuklara sebep olur. Her zaman dişlerinizi iyice fırçaladığınızdan ve diş ipi kullandığınızdan emin olun, antibakteriyel gargaralar kullanın ve düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret edin.
    Şişkinlik, ne yediğinizle ve vücudunuzun onu nasıl sindirebileceğiyle doğrudan bağlantılıdır. Şeker ince bağırsak içinde emilmezse (ki çok fazla varsa hepsi zaten emilmeyecektir), genellikle gaza sebep olan bakterilerin yaptığı gibi kalın bağırsağa nüfuz eder.
    Timestamps:
    9.. Kas ve eklem ağları 0:34
    8.. Tatlı gıdalar için aşırı istek 1:27
    7.. Enerjinin yükselip alçalması 2:30
    6.. Sürekli cilt sorunları 3:22
    5.. Kilo artışı 4:09
    4.. Diş çürükleri 4:54
    3.. Yüksek şeker toleransı 5:37
    2. Sık soğuk algınlıkları ve grip 6:18
    1. Şişkinlik hissi 7:08
    Tam olarak ne kadar şeker fazladır? 07:52
    Summary:
    - Kas ve eklem ağrıları vücudunuzun, çok fazla şeker tükettiğinize dair bir uyarısı olabilir.
    - Beynimiz şekeri ya bir ödül ya da tehdit olarak algılar ve ne kadar çok şeker yerseniz, vücut o kadar çok istemeye başlar.
    - Sağlığa uygun şeker seviyesinden herhangi bir sapma, gün boyunca enerjisinin yükselip alçalmasına yol açabilir.
    - Başa çıkması çok zor olan cilt sorunları sizi rahatsız ediyorsa ve uyguladığınız akne tedavileri bir işe yaramıyorsa, beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi deneyin.
    - Yüksek seviyelerde şeker, vücutta başka bölgeler yerine, göbeğinizin etrafında aşırı yağ depolanmasına sebep olan insülin üretimini artırır.
    - Şekerlemeler, kahvaltılık gevrekler veya nefes ferahlatıcı sakızlar gibi çeşitli şekerli yiyecekler dişleriniz arasında ulaşılması zor noktalara yapışabilir ve çürüme sürecini hızlandırabilir
    - Aşırı şeker tat alma duyunuzu zayıflatır, bu nedenle tatlı meyveler ağzınıza artık yeterince kadar tatlı gelmez.
    - Çok fazla şeker yemek ya da şekerli içecekler içmek, bağışıklık sistemindeki beyaz kan hücrelerinin hastalıklara sebep olan yabancı maddelere saldırmasını engeller.
    -Çok fazla şeker, bağırsağınıza kolaylıkla zarar verebilir, bu yüzden suni tatlandırıcılardan, diyet koladan ve şekerli atıştırmalıklardan uzak durmaya çalışın.
    - Dünya Sağlık Örgütü'ne göre önerilen şeker miktarı günde 2 çorba kaşığından daha az olmalıdır.
    _______________________________________________________________
    Olumlu bak kanalına abone olmak için: goo.gl/aoVCYZ
    5 Dakikada Hallet kanalına abone olmak için: goo.gl/988RDr

КОМЕНТАРІ • 172