Tablety i telefony o wiele łatwiej się otwiera i mniejsza szansa na wyłamanie jakiegoś zaczepu jeśli obudowę na około się lekko podgrzeje nawet zwykłą suszarką do włosów wtedy nawet ewentualna taśma mocująca od razu puszcza.
Dobrze że tylko uszkodzone gniazdo, gorzej jak wyrwane ze ścieżkami lub wyłamane z kawałkiem płytki jak miałem ostatnio. Takiego druciarstwa dawno nie odwaliłem ale o dziwo działa. Tylko wstyd wizualnie bo jak ktoś to po mnie rozbierze to poleci staropolska wiązanka jak nic ;)
Mam takie wrażanie, że USB C jest o wiele trwalsze, zawsze po czasie miałem problem z micro usb w telefonach czy innych sprzętach, coś nie łączyło, albo słabo łączyło a z USB C nigdy. Za to w USB C się strasznie syf zbiera
@@NANO-SERWIS.MAREK-DASZKE Mnie też nie stać dlatego pytam bo jak na razie używam okularów powiększających 3,5x z LED ale jednak jak na mój wzrok to za mało. Jakby Pan dał jakiś na mian nazwy modela lub firmy tego mikroskopu był bym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Nareszcie zobaczyliśmy jak wyglądasz gdy odbiłeś się w tafli tabletu jak w lustrze podczas rozbierania ;) fajne są zawsze zdjęcia jak ktoś coś wystawia na sprzedaż robi foto a tu zonk widać jego odbicie.
Czyli naprawia Pan również tablety? Niestety żaden serwis z wielkopolski nie jest w stanie rozwiązać problemu z moim tabletem - Można jakiś email prosić?
Mam tablet lenovo z tym problemem,tylko dodatkowo staje na logo,nie pomaga vipe out reset.Więc myśle że tylko wgranie androida lub uszkodzona pamięć jest.
Jedna z najczęstszych usterek w tabletach tak myślę i szybka naprawa pozdrawiam
Tablety i telefony o wiele łatwiej się otwiera i mniejsza szansa na wyłamanie jakiegoś zaczepu jeśli obudowę na około się lekko podgrzeje nawet zwykłą suszarką do włosów wtedy nawet ewentualna taśma mocująca od razu puszcza.
Tablety Samsunga sa bardzo wrażliwe na kabelki USB, często wina wolnego ładowania jest właśnie kabelek. Pozdrawiam Dr.F
Witaj dobra robota :) Łapeczka
Zdarzyło mi się kilka tabletów z serii sm-t5xx które nie dawały znaku życia, pomagało odłączenie i podłączenie baterii.
Również naprawiałem ten model tableta 2 razy obie sztuki działają wersja biała 😉
No i Super👍
Dobrze że tylko uszkodzone gniazdo, gorzej jak wyrwane ze ścieżkami lub wyłamane z kawałkiem płytki jak miałem ostatnio. Takiego druciarstwa dawno nie odwaliłem ale o dziwo działa. Tylko wstyd wizualnie bo jak ktoś to po mnie rozbierze to poleci staropolska wiązanka jak nic ;)
Co daje podłączenie przez żarówkę zasilacza w tym przypadku? W teorii 😁zasilacz usb przy zwarciu powinien odłączyć wyjście.
Żarowka to ograniczenie prądu. Jak zwarcie to świeci i ogranicza prąd. Przydaje się.
@@leszek1399 Wiem😁. Ciężko jednak zrobić zwarcie zasilaczem usb, No chyba że ma zwarty mostek, to ok.😆
Gdybyś użył Flux-Off w sprayu to by ci wyczyściło ładnie ten topnik z padów
Mam takie wrażanie, że USB C jest o wiele trwalsze, zawsze po czasie miałem problem z micro usb w telefonach czy innych sprzętach, coś nie łączyło, albo słabo łączyło a z USB C nigdy. Za to w USB C się strasznie syf zbiera
Super odcinek serwisowy
👍👍👍
Dobra robota aczkolwiek drobna ale mam pytanko: Jakiego Pan mikroskopu używa? Pozdrawiam.
Zwykłego Chińczyka nie pamiętam modelu.
Nie stać mnie na statywy za 3000 zł .
Skromnie ale daję radę.
@@NANO-SERWIS.MAREK-DASZKE Mnie też nie stać dlatego pytam bo jak na razie używam okularów powiększających 3,5x z LED ale jednak jak na mój wzrok to za mało. Jakby Pan dał jakiś na mian nazwy modela lub firmy tego mikroskopu był bym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Nareszcie zobaczyliśmy jak wyglądasz gdy odbiłeś się w tafli tabletu jak w lustrze podczas rozbierania ;) fajne są zawsze zdjęcia jak ktoś coś wystawia na sprzedaż robi foto a tu zonk widać jego odbicie.
Co Pan myśli o jakimś Q&A? Pewnie znajdą się ludzie których nurtują pewne problemy i są ciekawi codziennej pracy w takim serwisie :)
Witaj
Tak chyba zrobimy Q&A.
👍
Brawo nano.
Problem gniazd ładowania w telefonach i tablecie rozwiązałem w banalnie prosty sposób: złącze magnetyczne na stałe włożone w gniazdo. I po problemie.
W jakimś konkretnym celu jest ta żarówka w listwie?
Jak podłączysz coś co ma zwarcie zapali się żarówka i bezpieczników nie wywali...
Co to za mikroskop ?
Czyli naprawia Pan również tablety? Niestety żaden serwis z wielkopolski nie jest w stanie rozwiązać problemu z moim tabletem - Można jakiś email prosić?
Próbowałeś Dr. Gadget zapytać w Poznaniu?
Mam tablet lenovo z tym problemem,tylko dodatkowo staje na logo,nie pomaga vipe out reset.Więc myśle że tylko wgranie androida lub uszkodzona pamięć jest.
ooo.u-nit taki mierniki robi...wow
👍🏻👍🏻
czy wiadomo coś o konkursach lub s20 ultra samsung
@@Kali_Kali ja wolalbym konkurs na telefon s20 ultra
@@paweintroducing430 to trzeba iść do pracy i nie będzie problemu z tym żeby go mieć
Irytuje mnie jak mi się płytki przesuwają. Trzymam klipsami. Światło led białe powoduje, że nieraz nic nie widać.
kolego ale ladowarke to sobie powinienes zasponsorowac leprza :P
Zgadza się.👍