Vânătorul de minciuni cu Grigore Cartianu - invitat Daniel Cristea Enache

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 14 жов 2024
  • Grigore Cartianu vă invită să luați parte la o nouă ediție a emisiunii "Vânătorul de minciuni", o incursiune în universul veridicității și al onestității intelectuale. Săptămâna aceasta, în studioul nostru, îl avem invitat din nou pe distinsul profesor Daniel Cristea-Enache, o figură emblematică în peisajul criticii și istoriei literare române contemporane.
    Daniel Cristea-Enache, născut pe 19 februarie 1974 în București, este fiul renumitului critic Valeriu Cristea și se distinge prin contribuția sa semnificativă la dezvoltarea și înțelegerea literaturii române. Este conferențiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din București, unde își dedică viața academică formării viitoarelor generații de literați și critici.
    Cu o activitate editorială începută în anii '90, domnul Cristea-Enache a fost prezent în redacțiile unor prestigioase reviste literare și culturale românești, cum ar fi "Adevărul literar și artistic", "România literară" și "Observator cultural". De asemenea, a ocupat funcții importante în cadrul Editurii Fundației Culturale Române și a fost director de imagine la Grupul Editorial Corint și la Uniunea Scriitorilor din România.
    În dialogurile sale pe hârtie, dar și în aparițiile televizate sau radiofonice, Daniel Cristea-Enache se arată un promotor al dialogului deschis și al dezbaterii oneste, contribuind semnificativ la promovarea literaturii române și a valorilor culturale autentice. Colaborările sale extinse cu publicații și platforme culturale, precum și activitatea didactică, îl poziționează ca unul dintre cei mai influenți critici și istorici literari ai momentului.
    În cadrul emisiunii "Vânătorul de minciuni", jurnalistul Grigore Cartianu va discuta cu profesorul Daniel Cristea-Enache despre importanța adevărului și autenticității. Așadar, vă invităm să fiți alături de noi pentru o oră de cultură și dialog autentic.
    Radio Clasic- Un Radio in Culori
    www.ClasicRadio.ro
    / clasicradioromania
    Radio Clasic este o platformă multiculturală, diversă, care își propune să vă inițieze, să vă informeze, să vă deschidă porți nebănuite în lumea artelor, să dea culoare timpului.
    De la clasic la contemporan, de la operă la muzica de cameră, o galerie policromă în care sunteți invitați să călătoriți în timp și spațiu, vehiculul preferat - sunetul muzical.
    Pe aripile sunetului veți descoperi alături de noi, Radio Clasic, o intensă paletă de stări și tematici. Prin “Turnul Babel”, vă veți afla mereu în astăzi, ieri și mâine.
    Radio Clasic este postul unde valoarea, bunul gust și spectacolul de calitate vor fi prezente 24/24, 7/7
    Radio Clasic este locul de difuzare a operelor tuturor autorilor consacrați, a elitelor artistice, muzicale, literare din România și din lume
    Radio Clasic promovează valorile europene în spațiul românesc și valorile românești în spațiul universal. Programele zilnice cuprind spectacole de toate genurile - clasic, simfonic, operă, balet, world-music.
    Radio Clasic este o oază pentru toți iubitorii de muzică clasică, simfonică, operă, music-hall, artă, literatură, științe, istorie, evenimente culturale de înaltă ținută din România și din întreaga lume.
    Adresa de e-mail pentru comunicate si informari: comunicate@clasicradio.ro

КОМЕНТАРІ • 12

  • @sabinarusu9063
    @sabinarusu9063 2 місяці тому +2

    O mare bucurie sa- ca ascult!

  • @georgia2042
    @georgia2042 2 місяці тому +3

    Succes domnilor ! A fost plăcut , nu mi a scăpat nici o secunda ! Mulțumiri !

  • @paiusipetrica736
    @paiusipetrica736 Місяць тому

    Salutări, toate cele bune.

  • @EmC70
    @EmC70 2 місяці тому

    ❤FABULOS!!!!

  • @gheorghedumitru6865
    @gheorghedumitru6865 2 місяці тому

    Felicitari, Domnilor. Cu incantarea de a descoperi ca Dl. Cartianu are lecturi si intinse si valoroase. Nu am cum sa nu mentionez acest lucru, chiar daca in general nu prea-i iubesc pe olteni. Glumesc, desigur, mai ales ca unul dintre colegii (de liceu militr) si prietenii mei, prof.univ. farmacist Ctin Mircioiu, e tot din zona copilariei Dlui Cartianu..

    • @superbogdan1000
      @superbogdan1000 2 місяці тому

      Și Marin Sorescu a absolvit Liceul Militar. 😅

  • @gheorghedumitru6865
    @gheorghedumitru6865 2 місяці тому

    am uitat ce mai vroiam sa spun. Discutia din final, privind lecturile din copilrie, m-a facut sa ma gandesc ca o alta ierarhie care ar fi putut fi luata in discutie, putea sa se refere la cele 5 (sau 10) carti, pe care fiecare dintre cei doi, si-ar dori mult sa le reciteasca (din tot ce au citit pana acum).

  • @superbogdan1000
    @superbogdan1000 2 місяці тому

    Pardon de expresie: ce caută Sararu (scriitor-activist comunist, apoi șef peste țeapa Banca Religiilor) lângă Nicolae Manolescu, Alex Stefanescu sau Kadare?!?

  • @marianneagu9602
    @marianneagu9602 2 місяці тому

    Întrebare: Așa cum multe piese muzicale se modifică pe ici, pe colo și se scot pe piață (și au succes mai mare ca originalele), se poate face și cu literatura? Adică, dacă cineva consideră că o carte ar 'suna' mai bine cu anumite modificări, are voie să facă acele modificări și să o publice (eventual fără drepturi de autor) ???

    • @superbogdan1000
      @superbogdan1000 2 місяці тому

      Păi... Scoatem din Clipa lui Sararu, până rămâne din ea o broșură... PNL-ista😂

  • @MarinStoica-xv5dc
    @MarinStoica-xv5dc 2 місяці тому +1

    'ZENT !